روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

خانه &gt محصولات &gt درمان لکنت زبان

– کمک به پیشرفت در روانی و یکدستی کلام

– درمان لکنت زبان بزرگسالان

– درمان لکنت در هر سن

– رشد مهارت‌های ارتباطی

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

– افزایش اعتماد به نفس و نگرش مثبت

– از بین بردن احساساتی نظیر شرم و ترس

– تقویت ناخودآگاه احساس آرامش و امنیت در هنگام صحبت کردن.

خرید محصول توسط کلیه کارت های عضو شتاب امکان پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت. خرید از طریق کارت به کارت و یا واریز به حساب نیز امکان پذیر است.

۳۶,۰۰۰ تومان

فایل سابلیمینال درمان لکنت زبان موجب کمک به درمان لکنت زبان و انقطاع کلام در فرد شده و بره ریزی مغزی و رفتاری فرد دچار اختلال را به شکلی کاملا ناخودآگاه تغییر می دهد.

لکنت زبان مشکلی است که از جنبه جسمانی ، علت های روانی دارد و مهم ترین علت بروز آن اضطراب ، تنش ، نگرانی و حالات عصبی است. حتی افرادی با تکلم عادی و روان هم تجربه ی مشکلات تکلم هنگام بروز حالت خشم را دارند.

تکلم انسان فرایندی ظریف و پیچیده است که شامل حرکت استخوان ها و ماهیچه های صورت، ایجاد ایده ها در مغز، تبدیل ایده ها به صوت از طریق دستگاه آوایی و غیره می شود. این فرایند ظریف و حساس ، مانند هر فرآیند ذهنی و جسمی دیگری، در برابر عوامل روحی و روانی واکنش نشان می دهد.

لکنت زبان ممکن است در هر سنی رخ بدهد و برای معالجه ی آن ، طبق نظر متخصصان ، عوامل روحی و روانی بیمار اهمیت بسیار زیادی دارد. ذهن ناخودآگاه انسان که مسئول کنترل حالات روحی روانی و جسمی وی می باشد ، نسبت به محیط اطراف خود بسیار آگاه و هوشیار و تاثیرپذیر است.

هنگامی که افراد مبتلا به اختلال لکنت زبان با واکنش های منفی و طلوب دیگران در برابر مشکل خود روبرو می شوند ، دچار حالت سرخوردگی و نا امیدی می شوند که ممکن است چنین پیامی را به قسمت ناخودآگاه ذهن متبادر کند : “من درمان ناپذیر هستم! یا اینکه توانایی صحبت کردن به صورت عادی برای همیشه از من سلب شده

و متأسفانه قسمت ناخودآگاه ذهن انسان نسبت به پیام هایی که از قسمت خودآگاه دریافت می کند بسیار حساس و تاثیرپذیر است و به مرور زمان این پیام ها را به واقعیت تبدیل خواهد کرد.

این سابلیمینال برای رفع چنین مشکلی طراحی شده و حاوی پیام های دقیق و قدرتمندی است که به ذهن ناخودآگاه پیام هایی مطلوب ، قوی ، موثر و بسیار امیدبخش را مخابره می کند. بنابراین در گذر زمان که برای شخص ممکن است متفاوت باشد،  اختلال لکنت زبان بهبود می یابد و روحیه ی بیمار نیز مثبت  و پرانرژی خواهد شد.

این سابلیمینال همچنین پیامهایی در مورد سخن گفتن شیو ا، روان و موثر دارد. از آنجایی که به علت استرس و اضطراب پنهان و همچنین ترس از تمسخر و دیگر واکنش های طلوب ، بیماران مبتلا به اختلال لکنت زبان از سخن گفتن در جمع واهمه دارند، ممکن است به مرور زمان بخشی از مهارت های کلامی خود را از دست بدهند.

لذا سعی شده تا در این آلبوم از چنین مشکلی جلوگیری کرده و ذهن ناخودآگاه آنها تشویق شود که مهارت های کلامی پیشرفته را ایجاد و اجرا کند.

می توانید هر زمان که مایل بودید و مشغول فعالیتهای روزانه بدون تمرکز بالا هستید فایل را پلی کنید و احتیاجی به تمرکز و دقت در هنگام گوش دادن نیست و شما باید تنها در محیطی قرار بگیرید که این فایل در حال پلی شدن می باشد.

فایلهای پیام های پنهان طوری طراحی شده اند که شنوایی عادی ما تنها زمزمه هایی از یک سری جملات را حس می کند ولی ضمیر ناخودآگاه ما تمام آنها را به خوبی درک می کند و به عنوان واقعیت جدید جسمی یا ذهنی می پذیرد و شروع به پیاده سازی آن می کند.

ما به قدرت این محصول ایمان داریم .

حتما فایل توضیحات همراه را که در کنار فایل اصلی در اختیارتان قرار می گیرد دانلود کنید تا با اطلاعات نتیجه بهتری بگیرید.

خرید محصول توسط کلیه کارت های عضو شتاب امکان پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت. خرید از طریق کارت به کارت و یا واریز به حساب نیز امکان پذیر است.

۳۶,۰۰۰ تومان

لطفا در حالت ریلکس گوش کنید تا این دستورات که به طور پنهان در لابه لای صداهای طبیعت هستند و مستقیما وارد ضمیر ناخودآگاه شما می شوند تاثیرات قوی تری داشته باشند.

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال سلامتی و تعادل بدنی با استفاده از تلقینات قدرتمند

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال تقویت شنوایی

آلبوم های ذهنی و روانی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال فوق العاده  درمان استرس و اضطراب بدون نیاز به داروها

آلبوم های ذهنی و روانی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال جامع تقویت اعتماد به نفس در روابط و

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال کمک به تعادل و درمان فشار خون بالا و پایین

وجه تمایز مهم پیام های پنهان سابلیمیران در کنار کیفیت بالا و استفاده از پیام های کاملا سازگار با ضمیر ناخودآگاه این است که با کمی دقت متوجه فارسی بودن نجواها و اصالت محصول خواهید شد.

علت این امر این است که سابلیمیران با تهیه نرم افزارها و سخت افزار های مورد نیاز برای تهیه این فایل ها به شکلی کاملا تخصصی مشغول به تولید پیام های پنهان در زمینه های مختلف و یا به سفارش مشتری می باشد.

فایل های پیام های پنهان چیست ؟

اگر بخواهیم خیلی ساده برایتان توضیح دهیم فایلهای پیام های پنهان نوعی تلقین کننده محسوب می شوند. یکی از کاربردهای هیپنوتیزم تلقین هست.

منتها تلقیناتی که توسط پیام های پنهان منتقل شوند میزان تاثیرگذاری آن ، قدرتش و سرعت انجام تغییرات القا شده ، خیلی از تلقیناتی هست که در حالت عادی توسط خودمان و یا دیگران به ما می شود.

درک و پیاده سازی تلقینات هم توسط ضمیر ناخودآگاه در جسم و روان ما راحت تر و قوی تر صورت می گیرد.

فرامین موجود در این فایل ها ضمیر خودآگاه را دور می زنند.آنها برای شنوایی خودآگاه و عادی ما چیزی شبیه به نجواهای آرام و کمی فهوم هستند اما ضمیر ناخودآگاه ما به راحتی آنها را درک می کند.

آنها مستقیما وارد مغز ناخودآگاه ما که مرکز مدیریتی جسم و روان ماست می شوند.کنش ها و واکنش ها در بدن ما تحت کنترل ضمیر ناخودآگاه است. از تنظیم ضربان قلب ما در حین ورزش و یا استراحت ، تا واکنش ما به ترسها و همگی تحت کنترل ضمیر ناخودآگاه است.

در تلقینات ساده اگر چند بار به خودتان بگویید که من سرم درد می کند با وجود اینکه ضمیر خودآگاه  نادرست بودن این جمله را می داند ولی با این حال ناخودآگاه که فاقد تجزیه و تحلیل یا منطق محیطی (Logic) هست شروع به کمی فعل و انفعالات در بدن می کند.

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

این فعل و انفعالات موجب احساس سنگینی و سردرد می شود  و در صورت تداوم کم کم شما احساس سنگینی در سر و کمی سردرد می کنید!

امیدواریم با این مثال ساده قدرت ضمیر ناخودآگاه را درک کرده باشید. هدف ما در سابلیمیران  استفاده  از این قدرت و تواناییست و کارکرد فایل های ما  در واقع بره ریزی مجدد این ضمیر به دلخواه و تحت کنترل ماست .

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال کمک به تعادل و درمان غلظت خون بالا

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال تقویت سلامتی و زیبایی صدای مردانه

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال بارداری موفق و افزایش قدرت باروری زنان

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال کمک به تعادل و درمان چربی خون بالا

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال تقویت چشم

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال سیکل قاعدگی منظم و سالم

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال درمان ام اس

آلبوم های سلامتی سابلیمیران : همچنین ملاحظه کنید سابلیمینال تقویت سلامتی و زیبایی صدای زنانه

لطفا تمامی سوالات و نظرات خود را در قسمت ها برای ما بنویسید در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ می دهیم.

کامبخش فرهمندپور – 218-8-29

جدا باید افتخار کرد به این دستاوردهای دانشمندان ایران- دست شما درد نکند. امیدوارم همه لکنتی ها با این روش گفتار روانی به دست آورند. ولی آیا آن عوارض هم به کلی درمان میشوند؟

سابلیمیران – 218-8-29

سلام و وقت بخیر خدمت شما . ممنون از لطفتان . نمیشه دقیق گقت این مسئله رو فرد به فرد در میزان دریافت تاثیرات متفاوتند

مهین ساعی – 218-8-3

سلام من یه کودک ۸ ساله دارم لکنت زبان داره این فایل می تونه بهش کمک کنه؟ و اینکه تا چه سنی میشه از این فایل استفاده کرد؟

سابلیمیران – 218-8-3

سلام و وقت بخیر . اگر عبارات موجود در این صفحه رو درک مینه کاملا مشکلی نداره . از سنی که بتونن معنای عبارات رو درک کنن .

e – 218-9-2

سلام من ۲۲ سالمه حدود ۴ ساله که نمیدونم چه جوری بگم رو هیچ حروفی مشکل ندارم ولی زبونم یهو قفل میکنه سنگین میشه غذا خوردن برام سخت شده جویدنشون کلا لهن صحبتم با صدام تعقیر کرده دانشگاه رو به خاطر این چیزا ول کردم انواع دکترام رفتم اعصاب و حلق و ام ار ای و خیلی ازمایش های دیگه هم دادم اما دریغ از یه جواب درست گفتن تمام چیزات اوکیه و یه قرص برام نوشتن بسته ای ۱۰ هزار تومن ای درس خونده ی مملکت ما هستن :))))

سابلیمیران – 218-9-2

سلام و وقت بخیر . انشااله که بتونیم کمک حالتون باشیم .

میلاد – 218-1-2

سلام وقت بخیر من موقعی که میخوام صحبت کنم استرس دارم و این باعث میشه که من لکنت زبان بگیرم این فایل به من کمک میکنه

سابلیمیران – 218-1-21

سلام بله کاملا مناسبتون هست

سمانه – 218-11-4

سلام میشه از این فایل چن ساعت در روز استفاده کرد؟؟ من وقت آزادم زیاده میتونم روزی یه ساعت یا گوش بدم، گوش بدم مشکلی پیش نیاد؟؟؟

سابلیمیران – 218-11-4

سلام . خیر . خیلی هم عالی هست

s – 218-12-13

سلام و خسته نباشید. اولا ممنون بابت سایت فوق العادتون! و خواهش میکنم با همین روند خوب پیش برید و سابلیمینال های بیشتری منتشر کنید. / من چند تا سوال داشتم: ۱- من میخوام برای درمان لکنت زبانم، از این فایل سابلیمینال لکنت استفاده کنم. ولی پول کافی ندارم و فعلا فقط اون فایل بوستر(شتاب دهنده) که در بخش دیگری از سایت هست رو خریداری کردم. حدودا ۱۰ روز دیگه هم پول دستم میاد تا اون فایل لکنت زبان رو بخرم. سوالم اینه که تو این ۱۰ روز، می تونم از فایل بوستر استفاده کنم (حتی از ۱ ساعت در روز) تا بدن و ذهنم آماده درمان لکنت بشه؟ / ۲- اگر مدت زمان درمان لکنت بوسیله فایل سابلیمینال لکنت رو ۴ ماه فرض کنیم، با استفاده از بوستر این زمان به چقدر میرسه؟/ ۳- من توی سایت، یه محصول دیدم که برای تقویت صدای مردانه بود. از طرفی گفتید که امکان ساخت محصول سفارشی هم وجود داره. خواستم بدونم از نظر عملی، امکان ساخت سابلیمینالی وجود داره که بتونیم باهاش صدامون رو تغییر بدیم و فرضا دقیقا مثل صدای دوبلور مورد علاقه مون در بیاریم؟ اگر شدنی هست، هزینه ساخت این فایل چقدر در میاد؟

سابلیمیران – 218-12-13

سلام و وقت بخیر. ممنون. ۱- بله می تونید . همه آلبوم ها رو اگر کلا استفاده کنید بهتره ۲- ۴ ماه انتهای دوره هست و تاثیرات در طول دوره دریافت میشه . نمیشه دقیق گفت چون به صورت و آرام هست تغییرات ۳- میتونید نهایتا یه مقدار نزدیک کنید بهش ولی اینکه کاملا مثل اون بشه خیلی احتمالش کمه . برای هزینه و .. هم به صفحه تولید سفارشی مراجعه کنید

سمین – 218-12-16

سلام خداقوت من حدود ده روزه از فایل لکنت زبان استفاده میکنم الان اینجا دیدم چند نفر از فایل بوستر استفاده میکنن میخام بدونم منم باید استفاده کنم و اگه استفاده نکنم تو روند خوب شدنم تاثیر میذاره؟ و اگه بدون بوستر استفاده کنم این فایلو اولین تاثیرشو‌ کی میبینم؟

سابلیمیران – 218-12-19

سلام و وقت بخیر. استفاده از بوستر ضروری نیست . بوستر به طور کلی دریاقت نتایج رو بهتر می کنه ولی بیش از ۹۰ درصد افراد از تلقین پذیری سطح متوسطی برخوردار هستند. .

رضا – 219-1-31

سلام. خسته نباشید بنده ۱۵ سال دارم. هفته بعد چهارشنبه یک اجرا نمایش در سالن دارم، جلوی ۳۰۰ نفر! استرس زیاد من در این مواقع به اوج خودش میرسه و حتی بعضا باعث لکنت زبانم میشه. آیا با این سابلیمینال میتونم تا هفته بعد روز چهارشنبه برای این اجرا آماده بشم و اجرای بدون استرس داشته باشم و متنم رو شمرده شمرده بخونم؟

سابلیمیران – 219-1-31

سلام یک هفته غالب اوفات تاثیرات کمی دریافت میشه ولی با این حال کمک می کنه بهتون

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 *

 *

شما *

کانال تلگرام و اینستاگرام : sublimiran@

آیدی تلگرام :suplimir@

: sublimiraninfo@gmail.com

برای ارتباط با ما از طریق روش های دیگر لطفا به صفحه ارتباط با ما مراجعه کنید

خانه &gt سلامتی &gt لکنت زبان بزرگسالان

یکی از مهمترین عوامل شکست و ناکامی برای افراد، معلولیت گفتاری است. از زمان های قدیم لکنت زبان مورد توجه بوده و عقاید مختلفی در مورد علت و درمان آن بیان شده است. عده ای علت لکنت زبان بزرگسالان را نارسایی های مغزی می دانند و گروهی معتقدند که با جراحی در نواحی زبان و لوزه می توان مشکل را رفع کرد و برخی دیگر آن را مشکل مادرزادی و غیرقابل درمان می دانند.

لکنت زبان گاهی با مشکلات فیزیکی همراه است اما در موارد هیچ ضایعه و بیماری دیگری را در شخص نمی توان یافت. لکنت زبان از نظر فراوانی در سنین 3 تا 7 سالگی همراه با تغییرات فیزیکی است. همه ی سیستم هایی که در تکلم نقش دارند لازم است با یکدیگر هماهنگی داشته باشند زیرا برای سلامتی فرد ضروری است و عناصر ژنتیک و محیط در تکامل سیستم تکلم نقش دارند.

لکنت از دوران خردسالی شروع شده و از هر 1 کودک یک مورد به لکنت زبان مبتلا می شود. حدود 8 درصد کودکان مبتلا به لکنت به تدریج، بصورت عادی صحبت می کنند. میزان لکنت زبان در پسران 7 درصد و در دختران 3 درصد، است. این اختلال در بیان لفظ بوجود می آید و به آسانی نیز مهار نمی شود.

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه درمان لکنت زبان و تقویت گویش روان و راحت فایل پیام های پنهان درمان لکنت زبان “ است این سابلیمینال ارزشمند موجب تغییر گرایش و حالات روانی و روان-تنی به سمت بهبود تکلم به کمک ضمیر ناخودآگاه می شود ، این سابلیمینال فوق العاده توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

درمان لکنت زبان کاملا درونی و طبیعی با فایل مخصوص تاثیر گذاری بر ضمیر ناخودآگاه | می توانید از طریق منو سایت با انواع آلبوم های سابلیمیران آشنا شوید

لکنت یا گرفتگی زبان، اختلالی سلیس در گفتار است که حالات مختلفی دارد. مثلا گرفتگی می تواند در یک هجا یا در یک صدا باشد بخصوص در ابتدای کلمه مانند: ب در ب ب ب ادام و گاهی گرفتگی می تواند شامل توقف کامل در گفتار یا لفظ باشد. س—لام.

سن وقوع گرفتگی زبان مختلف است برای هر کسی متفاوت است و در بین کودکان در حال یادگیری کلمات شایع است. این اختلال بدون هیچ سابقه ای بصورت ناگهانی در گفتار کودکان بوجود می آید. معمولا کودکان تا قبل لکنت زبان ناگهانی ، به راحتی حرف می زنند و در حالیکه در بعضی اوقات یک کلمه بخصوص را بدون گرفتگی میگویند در زمانهایی نیز بر روی آن لکنت دارند. شدت لکنت متغیر است در برخی روزها لکنت در گفتار زیاد است و در برخی مواقع نیز لکنت بندرت دیده می شود. با بزرگ شدن فرد، ممکن است شکل لکنت تغییر کند، اما همچنان اختلال لکنت را به همراه دارد.

همچنین ملاحظه کنید :    انواع لکنت زبان

لکنت زبان در بزرگسالان با ترس از صحبت کردن همراه است. بزرگسالانی که لکنت زبان دارند، از سخنرانی کردن یا مواجه شدن با غریبه ها و جنس مخالف احساس ترس میکنند. لکنت زبان بزرگسالان مانع از حرف زدن آنها می شود مثلا هنگامی که فرد جواب سوالی را می داند اما به دلیل لکنت زبان، اظهار به نداستن می کند. تا به حال داروهای زیادی برای درمان لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان معرفی شده اند اما تاکنون هیچ دارویی تاثیری اساسی بر درمان لکنت زبان نداشته است.

تکنیک های گفتار درمانی در عین سادگی در درمان لکنت زبان کودکان و درمان لکنت زبان بزرگسالان نقش بسیار مهمی دارد که توسط آسیب شناس گفتار و زبان انجام می گیرد.

علت اصلی لکنت زبان ناشناخته است. پژوهشهای جدید نشان میدهد که ژنتیک در این اختلال موثر است. در واقع دلیل ایجاد گرفتگی زبان در کودکان، تا کنون بطور قطعی مشخص نشده است. اما آنچه تا حدودی مشخص است ،این است که علت گرفتگی زبان ، می تواند علت بدنی، عاطفی، اجتماعی و یا ترکیبی از این عوامل باشد.

همچنین ملاحظه کنید :     درمان لکنت زبان در کودکان

برخی از کودکان و برگسالان به علت ناراحتی ها و فشارهای روحی گرفتار لکنت زبان میشوند. اما تشخیص علت گرفتگی زبان بسیار مشکل است. در مورد علت لکنت زبان توافق عمومی وجود ندارد ، اما در خصوص روش های درمان لکنت زبان متخصصین گفتار درمانی توافق عمومی دارند.

بهبود و درمان لکنت زبان بزرگسالان، به معنی رفع اضطراب، ترس و اجتناب از حرف زدن است که فرد بدون هیچگونه گرفتگی و یا لکنت زبان در تمامی موقعیت ها و با همه ی افراد بتواند به راحتی حرف بزند. درمان لکنت در بزرگسالان نسبت به کودکان متفاوت است. در بزرگسالان بخش عمده ای از لکنت، پنهان و مخفی است در حال که اختلال در کودکان کاملا مشاهده می شود. عواملی مانند ترسها، خاطرات، اضطراب ها و در بروز لکنت بزرگسالان نقش دارند و درمانگر سعی می کند علاوه بر کاهش لکنت زبان، این عوامل شناختی را نیز از بین ببرد.

در مورد درمان لکنت زبان کودکان والدین باید نگرانی های خود را برای رفع لکنت کودک خود کاهش دهند و زیاد حساس نباشند و هنگام صحبت با کودک، با او تماس چشمی داشته باشند. به کودک اجازه دهند تا حرف بزند و حرف او را قطع نکنند. لکنت او را به رخ نیاورید و هرگز به او نگویید که برای کاهش لکنت چه کاری انجام دهد. همچنین فعالیت های غیر گفتاری کودک را زیاد کنند و او را در فعالیت هایی شرکت دهند که به خوبی از عهده ی آنها بر می آید مانند نقاشی کشیدن، رقصیدن و

همچنین ملاحظه کنید :     داروی لکنت زبان

سلام یکی از دوستان من۲۰سالش هست و از۱۹سالگی لکنت رو حروف «اَ اِ و اُ»داره همین اعتماد به نفسشو اورده پایین و فقط توی فضای مجازی صحبت میکنهباید چیکار کنه؟..و من ویکار میتونم براش بکنم؟واقعا نکرانشم خیلیم دوسش دارم ولی فکر میکنه ترحمه:(

سلام می تونید با فرستادن لینک این صفحه بهش به استفاده از این ابزار راهنماییش کنید .

سلام چطور باید این محصول رو خرید من کمی از لکنت زبانم درمان شده و میخوام به طور کامل و سریع به درمان برسم و همه کارهارو هم انجام دادم

سلام و وقت بخیر روش های خرید آلبوم ها در منو سایت هست

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

کانال تلگرام و اینستاگرام : sublimiran@

آیدی تلگرام :suplimir@

: sublimiraninfo@gmail.com

برای ارتباط با ما از طریق روش های دیگر لطفا به صفحه ارتباط با ما مراجعه کنید

درمان لکنت زبان در بزرگسالان معمای پیچیده ای شده است. معمایی که جدید نیست ولی هنوز ناشناخته های زیادی دارد. در این نوشته می خواهیم برای شما که لکنت زبان دارید و این نوشته را می خوانید بنویسیم. سعی می کنیم در عین سادگی در نوشتار ، به نقد و بررسی انواع روشهای درمان لکنت در بزرگسالان بپردازیم. در نهایت انتخاب بهترین روش درمان لکنت بزرگسالان را به شما خواننده محترم می سپاریم.

بر همین اساس ما تصمیم گرفتیم قبل از معرفی ۵ روش مطرح شده در درمان لکنت زبان بزرگسالان  ، درباره ماهیت این اختلال گفتاری صحبت کنیم. نوشته های زیر نه براساس یک تخیل! بلکه براساس مطالعات دقیق علمی است که چندین دهه محققان با وسواس تمام بر روی ان انجام داده اند ، تنظیم شده است.

 

لکنت زبان یک مشکل مادرزادی – به این معنا که در بدو تولد همراه با کودک باشد – نیست . این مشکل معمولا در سنین ۲ تا ۶ سالگی در گفتار کودک نمایان می شود. برخی ،  پس از کمتر از دو هفته بروز مشکل ، بصورت خود به خودی خوب شده اند و اندکی ، این مشکل در آنها تثبیت شده است.

به مرور لکنت زبان یا گرفتگی زبان در بزرگسالان پیچیده تر و سر سخت تر می شود. آنچه که به مرور درمان را سخت تر می کنند ماهیت روحی و روانی لکنت زبان است. ساختار لکنت زبان در دوران کودکی و بزرگسالی تفاوت های زیادی دارد. اجازه بدهید در ادامه ساختار لکنت زبان در بزرگسالان را بررسی کنیم. شناخت آناتومی لکنت زبان بزرگسالان ، کمک شایانی در درک روشهای درمان لکنت زبان بزرگسالان به ما می دهد.

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

 

 

در تصویر زیر  دو بخش مشخص ( بخش بالایی کوه  و بخش پایینی کوه ) است. بخش روی آب ( سفید رنگ ) و بخش زیر آب .

بخش روی آب ، اختلال گفتاری صرف است. گیرها ، تکرار ، کشیده گویی ها و وقفه ها . این بخش تنها قسمت نمایان لکنت زبان بزرگسالان است اما همه لکنت زبان نیست. معمولا اعضای خانواده تمام لکنت زبان بزرگسالان را در همین گیرها ، وقفه ها و تکرار کلمات می ببینند. اما یک بخش مهم و پنهان دیگر نیز وجود دارد. بخشی پیچیده که فقط دو نفر از از آن مطلع هستند. درمانگر و مراجعه کننده .

بخش نهان لکنت مربوط احساساتی است که به مرور در ذهن فرد بوجود می آید. برخی از این احساسات بسیار مخرب و فلج کننده هستند. احساساتی که روزی معلول مشکل گفتاری بوده اند و امروز خود مستقل و بخش از علت لکنت زبان در نوجوانان و بزرگسالان شده اند.این بخش پنهان مرور سرسخت تر و بزرگتر ( شدید تر ) می شود و معمولا همین بخش است که باعث مقاومت و شکست در درمان لکنت زبان در بزرگسالان می شود.

هر آنچه شما از لکنت زبان می بینید ( تکرار گویی ، قفل ، کشیده گویی و.. ) می تواند اجزای تشکیل دهنده بخش آشکار لکنت زبان باشد. علائم این بخش از یک فرد به فرد دیگر ممکن است متفاوت باشد. فرد بزرگسالی ممکن است به مرور تکرار کلمات در گفتارش کم رنگ و حذف شود و فقط قفل و گیر در کلمات را نشان بدهد. بخش آشکار ، پدر ( آفریننده ) بخش پنهانی لکنت زبان بوده و به مرور با بزرگتر شدن فرد ، ضعیف و ضعیف تر می شود و قدرت را به فرزند خود یعنی بخش نهان ( احساسات ، عواطف و رفتارهای مرتبط با لکنت زبان بزرگسال )  می دهد.

این بخش شامل عواطف ، احساسات ، ترس ها ، نگرانی ها ، فرار های فرد بزرگسال از لکنت زبان است. بسیاری از افراد در دوران کودکی هیچ اطلاعی از تکرار ها و قفل های خود نداشتند ( بخض پنهانی در ابتدا وجود نداشت ) ولی به مرور افزایش سطح آگاهی فرد و برخورد افراد پیرامون و همچنین واکنش هایی که خود فرد نسبت به این مشکل داشت آرام ، آرام سبب شکل گیری ترس ها ، اضطراب ها وفرار ها از لکنت زبان شد و این بخش متولد و به مرور بزرگ و بزرگ تر شد.

این احساسات در افراد مختلف انواع و شدت مختلفی دارد. قصد تشریح کامل این احساسات ندارم ولی تمایل دارم با ذکر مثالهایی اهمیت این بخش را در ذهن شما روشن تر کنم.

روشهای و ادعاهای زیادی در درمان لکنت زبان مطرح شده است. این ادعاها در تمام طول تاریخ و در تمام دنیا مطرح بوده است. ما در اینجا ۵  روش درمان لکنت بزرگسالان را مطرح می کنیم و در نهایت تصمیم را به خود فرد واگذار می کنیم.

عمر گفتار درمانی کم نیست در گذشته نیز افرادی تحت عنوان درمانگر گفتار در کشور های مختلف به افراد دارای لکنت زبان کمک می کردند. در فیلم سخنرانی پادشاه  ، شما می بینید که جرج ششم ( پدر ملکه فعلی انگلستان ) ، برای درمان لکنت زبان خود دست به انواع و اقسام روشهای مطرح زد و تاثیر ندید. در نهایت پادشاه انگلیس با پیروی از دستورالعمل های گفتار درمانگر خود بر ترس از سخنرانی و لکنت خود ، غلبه می کند و  برای مردم کشور سخنرانی پیروزی بخشی را انجام میدهد.

روشهای و رویکردهای درمانی استاندارد و معتبری در درمان لکنت زبان بزرگسالان وجود دارد که آسیب شناس گفتار و زبان از آنها مطلع است. سوال اساسی که شما به همراه گفتار درمانگر خود باید به آن پاسخ بدهید . این است که کدام رویکرد درمانی برای شما مناسب تر است.

تاکید برخی از رویکردهای درمانی صرفا بر درمان بخش آشکار و برخی از آنها صرفا بر روی بخش نهان لکنت زبان است. گفتار درمانگر به همراه شما و براساس وضعیت لکنت تان ، تصمیم می گیرد که از کدام و یا کدامین رویکردی درمان استفاده کند. تصمیم اینکه در ایتدا از مدام رویکرد شروع کنیم نیز در درمان شما حائز اهمیت است.

برخی از رویکردهای درمانی گفتار درمانی ، بصورت فشرده و برخی بصورت هفته ای دو جلسه ای می باشند. آنچه در تمامی این رویکردها مشترک است ، نیاز به همکاری بالای فرد دارای لکنت و خانواده او است. تقریبا در تمامی رویکردهای درمان لکنت بزرگسالان ، گفتار درمانگر نقش مشاور و همراه را دارد و آن کس که در نهایت می بایست راه درمان لکنت را طی کند ، خود فرد است.

 

سوال اساسی که شما به همراه گفتار درمانگر خود باید به آن پاسخ بدهید . این است که کدام رویکرد درمانی برای شما مناسب تر است.

ممکن است شما قبلا به کلینیک گفتار درمانی مراجعه کرده اید و نتیجه چندانی ندیده اید . این شکست شما می تواند بدلایل زیر باشد:

ممکن است دلیل شما از موارد بالا نباشد. به هرحال اگر هنوز به دنبال درمان گرفتگی زبان خود هستید بهتر است منتظر ننشینید و بدنبال همراه خوب و با تجربه ای ( گفتار درمانگر ) بگردید.

 

ما قبلا در نوشته دارو برای درمان لکنت زبان ، بطور مفصل دراین باره نوشتیم. گفتیم که به دلیل ماهیت پیچیده لکنت دارویی وجود ندارد که بتواند هم مشکلات بخش آشکار و مشکلات بخش پنهان را بصورت دائمی حل کند.

طب سنتی در این زمینه راهکارها مشخصی و موثر ارائه نداده است. البته برخی از افراد احتمالا ناآگاه و یا سودجو ، توصیه هایی را ( مانند خوردن بادام و برخی نخوردن بادام ! ) مطرح کرده اند.

محمد احسان تقی زاده – روانشناس و  کاندید نمایندگی دو دوره مجلس – بصورت کلی ادعاهایی در درمان لکنت زبان بزرگسالان  بوسیله شبیه سازی ذهن مطرح کرده است. تیم هوش کالا غالب گفته ها و نوشته های ایشان را مطالعه کردند و با موارد ضد و نقیضی زیادی برخورد کردند.

گاهی در برخی از صحبت ها حتی ماهیت لکنت زبان نیز بخوبی تبیین نشده بود. در آنجائیکه مشکلات عقب ماندگی ذهنی و فلج مغزی را جزو درجاتی از لکنت زبان دانسته بودند. در نهایت رویکردهایی درمانی این مرکز نیز ترکیبی از بره نویسی ذهن ، تلقین و کشیده گویی است.( براساس اطلاعاتی که تاکنون منتشر کرده اند .)

این تیم  ( شبیه سازی ذهن ) اخیرا با همان روش درمان لکنت توانسته اند فوتبال حرفه ای را نیز آموزش دهند. اینکه بین لکنت زبان بزرگسالان و فوتبال چه ارتباطی وجود دارد هنوز برای ما مشخص نشده است. در پایین بخشی از توضیحات مبتکران شبیه سازی ذهن را می خوانیم :

به جای استفاده از داده های خطی و برداری که بر اساس آن تمام جزئیات و روشها برای بازیکن کاملا تعریف و دیکته می گردد(سلب خلاقیت)میتوانیم از نوع جدید و متفاوتی از تمرینات استفاده کنیم که این تمرینات با استفاده از زبان ذهن(mind language (بوده که زبانی شبیه به زبانهای بره نویسی هوش مصنوعی در کامپیوتر می باشد و تاثیر مستقیم و شگفت آوری در مدت زمان کوتاه بر روی ناخود آگاه ذهن بازیکنان گذارده و از این رو بازیکنان میتوانند بصورت ناخود آگاه و پایدار بره های مد نظر مربی را در شرایط بازی به اجرا در آورند.

در حقیقت مربی مانند یک بره نویس برای سیستمهای فکری خود بره نویسی میکند و این بره را در تمرینات بر روی ذهن بازیکنان  install میکند(نصب میکند).هدف از این تمرینات تکرار نبوده این تمرینات شبیه بازی های فکری بوده و هدف این تمرینات حل هوشمندانه معما های بازی است و مربی برای هر بره خود باید یک بازی فکری و معما طرح کند تا بازیکنان با فکر خود معما را حل کرده و به جواب برسند. جواب این معما همان نتیجه و کاری است که مربی میخواهد در بازی انجام گیرد. منبع 

در نهایت تیم هوش کالا به دلیل اینکه مبتکران این شیوه ، هیچ گونه تخصصی در رشته تحصیلی و چه در مقالات خود ( بطور مستند ) در رابطه با لکنت ارائه نکرده اند. نمی تواند این روش را جزو روشهای مطرح درمان لکنت به شمار بیاورد.

تیم هوش کالا امیدوار است که این مرکز برای تمامی ادعاهای خود ، مدرک مستند ارائه نماید.

براساس روش خود درمانی در درمان لکنت زبان بزرگسالان ، فرد با انگیزه قوی و ایجاد تغییرات لازم در زمینه بازخوردهایی که از محیط می گیرد  و همچنین تغییر نگرشهای خود نسبت به لکنت ، تلاش کند که اختلال گفتاری خود را اصلاح کند.

بیناد لکنت زبان آمریکا کتابی را به زبان انگلیسی تحت عنوان خود درمانی در درمان لکنت زبان بزرگسالان منتشر کرده که می تواند برای شما مفید باشد. ( مشاهده و دانلود )

باور ما این است که برای روشن شدن بحث درمان لکنت زبان بزرگسالان ، متخصصین گفتار درمانی ، مراجعین دارای لکنت زبان و والدین می بایست به بحث و گفتگو در این باره بپردازند. اگر آسیب شناس گفتار و زبان هستید نقد ، نظر خود را درباره نوشته فق مطرح کنید. آیا روش درمانی دیگر برای لکنت بزرگسالان می شناسید ؟

اگر از مراجعین دارای لکنت هستید از تجارب درمانی خود بگویید؟ آقا قبلا از روشهای فوق و یا روش دیگری استفاده کرده اید چه نتایجی داشتید؟

اگر هنوز شما درباره درمان لکنت بزرگسالان ، ابهام و سوالی دارید نگران نباشید. در قسمت نظرات در پایین ، ابهام و سوال خود را بپرسید و منتظر بمانید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ بدهیم. ما در این نوشته درباره ۵ روش معمول در درمان لکنت زبان بزرگسالان توضیحاتی را ارائه داده ایم . شما نیز می توانید این نوشته را در بین دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

با سلام و آرزوی سرافرازی بسیار مایل هستم و سمت نویسنده محترم را بدانم. اگر مقدور نبود لطفا به مخلص بفرستید. سلامت باشید

سلام و درود همکار گرامی نویسنده : مصطفی قاسمی برم سبز آسیب شناس گفتار و زبان و مدیر بخش گفتار درمانی وب سایت هستند.

سلام ممنونم از مطلب خوبتون. اگر بنده با اقای ازدواج کنم که لکنت دارد آیا ممکنه طی زندگی خودمم دچار لکنت بشم؟

سلام لکنت واگیردار نیست و حتی هنوز اثبات نشده است که ژنتیکی است

با تشکر از متن خوبتون. سلام من ۲۸ سال دارم و از بچگی دچار لکنت خفیف هستم. یعنی در شروع کردن بعضی کلمات قفل میکنم. بخصوص کلماتی ک با حروف چ آ ا م ب شروع میشوند. نمیتونم سلیس و روان صحبت کنم. اگر بخوام دو دقیقه صحبت کنم حداقل دو یا سه بار گیر میکنم و این از تاثیر صحبت من روی مخاطب کم میکنه و خودم خیلی اذیت میشم و خیلی جاها باعث شکستم شده بخصوص توی مصاحبه کاری البته روی ربانم هم قاچ قاچ هست و پهلوهای زبانم ی کم له شده شاید ب این خاطر هست که قبلا ترشی جات زیاد میخوردم . هنوز هم ب گفتار درمانگر مراجعه نکردم

شما چ راهی پیشنهاد میکنید برای بهتر شدن لکنت زبانم؟

سلام مشکلی که برای زبانتون پیش آمده ارتباطی با لکنت زبان ندارد. بهترین راهکار مراجعه به گفتاردرمانی است و بسیار مهم است تا می توانید حساسیت و توجه تون را از گفتارتون کم کنید

لکنت هیچ درمانی نداره همش دروغه هر شغلی که انتحاب کنی باید روان حرف بزنی و فرد دارای لکنت فقط باید خود کشی کنه اینا همش امیدواری دروغه

سلام افراد زیادی داریم که شاغل هستند زندگی خوبی دارند و نه تنها روان حرف نمی زنند بلکه اصلا نمی تونند حرف بزنند این ها هم باید خودکشی کنند ؟ ۴ میلیون معلول جسمی هم داریم اینها هم که مشکلشون قابل مقایسه با لکنت نیست اینها هم باید خودکشی کنند؟ خدا رو شکر است که استیون هاوکینگ مثل شما فکر نمی کرد.

سلام.تشکر از مطلب خوبتون.کاش این کتاب خود درمانی ترجمه بود

سلام، من از بچگی لکنت دارم در بزرگسالی به درمانگر مراجعه کردم که تأثیر زیادی نداشت اما مدت کوتاهی به روانشناس مراجعه کردم که تأثیرش برای بهبود لکنت من از گفتاردرمانگر بود، شما روانشناسی که در این زمینه مناسب باشه سراغ دارید معرفی کنید؟

سلام متاسف شدم که جلسات گفتاردرمانی تان رضایت بخش نبود. درمان لکنت زبان صرفا در حیطه گفتاردرمانگر است. بنابراین روانشناسی نمی تواند در این حیطه به شما کمک کند البته برخی از مواقع مشکل لکنت زبان نیست و به اشتباه لکنت یده می شود

سلام ممنون از مطلب خوبتون. من از بچگی لکنت زبان دارم. الان هم که ۲۷ سالمه بازم یه خورده لکنت دارم. واسه کارشناسی ارشد دو سال تهران بودم. خدمت یه خانم دکتری که فامیلیشو فراموش کردم دو الی سه جلسه گفتار درمانی رفتم. همین مطالب بالا رو بهم میگفتن. متاسفانه ارشدم تمام شد و نتونستم ادامه بدم. مطالب سایتتون منون یاد صحبت های ایشون انداخت تصمیم دارم بازم تمریناتشو ادامه بدم.

سلام از اینکه تجربیاتتون رو به اشتراک گذاشتید تشکر می کنم

با سلام خدمت استاد گرامی جناب آقای قاسمی عزیز – با مطالعه مطالب شما، و همچنین پاسخ به کامنتها، بسیار خشنود شدم که دربین جامعه گفتار درمانی، افرادی مانند شما وجود دارد که وجود دارد: ۱- نگاه به لکنت زبان از زاویه ای متفاوت و به دور از کلیشه های مرسوم. ۲- نقد کردن حرفه های متفرقه و ربوط به موضوع لکنت زبان. امیدوارم همانطور که نقد زیبای شما موجب ارتقای مخلص شد، برای ارتقای برخی گفتار درمانها که به درمان لکنت زبان میپردازند نیز آنها را بی نصیب نگذارید که نقد کردن و نقد شدن لازمه پیشرفت حرفه ای انسان است. با آرزوی سرافرازی- کامبخش

سلام جناب آقای فرهمندپور شما به من لطف دارید و من افتخار شاگردی اساتیدی چون حضرتعالی را دارم. من هم از شما بابت مطالب خوب وب سایت و کتابتون تشکر می کنم .

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

مجله توانبخشی و مشاوره هوش کالا با انتشار مقالات عمومی ، آگاهی عموم مردم و قشر سلامت  را از خدمات رشته های روانشناسی و مشاوره و همچنین رشته های توانبخشی ( فیزیوتراپی ، شنوایی شناسی ، کاردرمانی ، گفتار درمانی ، بینایی سنجی ، ارتوپد فنی ) بالا می برد. همچنین اقدام به معرفی مراکز و کلینیک های معتبر این رشته های در شهرهای مختلف می نماید.

کاردرمانی , گفتاردرمانی , اوتیسم , درمان فلج مغزی و بیش فعالی

مشاهده درباره ما 

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

لکنت یا لکنت زبان اختلالی شایع به‌ویژه در کودکان است. در کودکان این مشکل بدون درمان خاصی رفع می‌شود. اما لکنت در بزرگ‌سالان به‌سادگی درمان نمی‌شود. مهم‌ترین بخش درمان ایجاد آرامش و اعتماد‌به‌نفس در فرد مبتلاست. متخصصین گفتار‌درمانی راهکارهای متعددی را برای درمان لکنت زبان به‌کار می‌گیرند. در ادامه به شرح این اختلال پرداخته شده ‌است. با ما همراه باشید. حتما بخوانید: چگونه اضطراب کودکان را برطرف کنیم؟

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

لکنت زبان اختلالی در گفتار است که به‌موجب آن فرد نمی‌تواند کلمات را پیوسته ادا کند و در خلال صحبت مکث می‌کند. این وقفه‌ها و مکث‌ها باعث می‌شود مخاطب، کلام را به صورت اصوات تکرارشونده بشنود. مثلا: مامامان (مامان) یا برخی آواها کش می‌آیند و در شکل خروجی واژه‌ها تغییر ایجاد می‌کنند مانند: بااااد (باد). مشکل دیگرِ اختلال در تکلم وقتی رخ می‌دهد که جریان گفتار در حین صحبت کردن مسدود می‌شود، یعنی فرد قادر به ادای برخی حروف و اصوات نیست و در نتیجه شکل نهایی کلمه خروجی منقطع، متشنج و غیرطبیعی است. در بعضی موارد لکنت زبان خفیف‌ است و مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند، اما در حالتی که شدت این اختلال زیاد باشد، به‌ویژه از نظر روحی فرد با مشکلات متعددی مواجه می‌شود. نحوه بروز این مشکل در افراد مختلف متفاوت است. برای نمونه در بعضی افراد لکنت زبان پس از بازه‌های طولانی‌مدت در سخن گفتن بروز می‌کند و در برخی دیگر تعداد آن در هنگام حرف زدن متغیر است؛ یعنی به تعداد متغیر یا فواصل متغیر در بازه‌ی زمانی هنگام صحبت کردن خود را نشان می‌دهد. افراد مبتلا به لکنت زبان از گفتن برخی کلمات یا حضور در برخی محیط‌ها که آرامش آنها را سلب و حسی ناخوشایند برایشان ایجاد می‌کند، اجتناب می‌کنند. بعضی از این افراد طوری صحبت‌کردن خود را مدیریت می‌کنند که سایرین به‌ندرت به مشکل آنها پی می‌برند. در این حالت به این اختلال «لکنت پنهان» گفته می‌شود. البته این پنهان‌کاری موجب می‌شود که فرد تا جایی که می‌تواند از صحبت‌کردن پرهیز کند.

برای شیوا و روان صحبت‌ کردن، گذرگاه‌های عصبی مختلف در مغز کودکان باید رشد کنند و با سرعت و دقت زیادی با هم در تعامل باشند. لکنت زبان نشان می‌دهد که این تعامل به‌خوبی صورت نمی‌گیرد. از آنجا که درمان لکنت زبان با رشد کودک و افزایش سن سخت و سخت‌تر می‌شود، پیگیری این اختلال در دوران کودکی اهمیت دارد. لکنت زبان در برخی موارد ریشه در مسائل ژنتیکی دارد. در موارد نادری نیز در بزرگ‌سالی سراغ افراد می‌آید که اغلب سکته و آسیب‌های مغزی موجب بروز این اختلال است. از دلایل دیگر لکنت زبان می‌توان به ضربات واردشده به سر و فشارهای احساسی و عصبی اشاره‌ کرد. افراد مبتلا به لکنت زبان به هیچ‌وجه از نظر هوش و استعداد با سایرین تفاوت ندارند. باورهای کلیشه‌ای و مرسوم معمولا آنها را خجالتی، عصبی، حساس، عجول، درون‌گرا و می‌پندارد که البته هیچ شاهد علمی برای این ادعا وجود ندارد. شاید وقوع لکنت زبان ریشه در اضطراب یا موارد عنوان‌شده داشته‌ باشد، ولی حکمی کلی برای تعمیم آن به تمام مبتلایان موجود نیست.

لکنت زبان معمولا در میان کودکان رواج دارد و طبق آمارها یک بیستم کودکان قبل از ورود به مدرسه این اختلال را تجربه می‌کنند. دو سوم کودکان با پشت سر گذاشتن دوران کودکی خود‌به‌خود درمان می‌شوند و در این میان تنها یک سوم این اختلال را با خود به بزرگ‌سالی می‌برند. یک درصد بزرگ‌سالان لکنت زبان دارند و مردان نسبت به زنان به این عارضه دچار می‌شوند. دانشمندان لکنت زبان را اختلالی شایع می‌دانند که در تمام جوامع و فرهنگ‌ها رخ می‌دهد. در انگلستان تقریبا ۷۲۰۰۰۰ کودک و بزرگ‌سال دچار لکنت زبان هستند.

به‌طور کلی دو نوع لکنت زبان وجود دارد. نوع اول لکنتی است که در سال‌های آغازین کودکی رخ می‌دهد و نتیجه‌ی برخی اختلالات مغزی است. نوع دیگر لکنت زبانی است که نتیجه ضربات واردشده به مغز یا سکته‌های مغزی در بزرگ‌سالی است که گاهی به علت مصرف بعضی داروها رخ می دهد. در برخی موارد فشارهای عاطفی و احساسی نیز موجب بروز لکنت زبان می‌شود.

رشد گفتار فرآیندی پیچیده شامل ارتباطات میان نواحی مختلف مغز است. ارتباطات میان مغز و ماهیچه‌هایی که مسئول تنفس و تکلم هستند در این فرآیند بسیار مهم است. اگر هر کدام از این بخش‌ها درست و مؤثر عمل کنند، وقفه‌ها و تأکیدهای لازم در گفتار به‌درستی اجرا و کلمات به شکل صحیح ادا می‌شوند. کودکی که در حال یادگیری ساخت جملات ساده است عملکرد این بخش‌ها را با تمرین توسعه می‌دهد تا قسمت‌هایی از مغز که در فرآیند گفتار دخیل هستند درست عمل ‌کنند و گفتار به شکل روان و شیوا صورت بگیرد. وقتی بخش‌هایی از این سیستم با سایر بخش‌ها هماهنگ نباشد مشکلات گفتاری، تکرار و توقف‌ در سخن گفتن به‌وجود می‌آید، به‌ویژه وقتی کودک دچار هیجان می‌شود یا تحت فشار قرار می‌گیرد. در خلال رشد مغز برخی از این مشکلات رفع می‌شوند.

لکنت زبان هم در دختران و هم در پسران رخ می‌دهد، اما آسیب‌پذیری مغز در پسران آنها را در معرض ابتلا به این اختلال قرار می‌دهد. ژن‌ها نیز نقش مؤثری در بروز لکنت زبان دارند و دو سوم افراد مبتلا به این عارضه دارای سابقه خانوادگی هستند.

در صورتی که این مشکل را در فرزند خود مشاهده می‌کنید، حتما به متخصص مراجعه کنید. درمان لکنت زبان از سنین شروع مدرسه مؤثرتر است. به محض مشاهده این اختلال به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت لزوم از گفتاردرمانگر کمک بگیرید. انجمن لکنت زبان بریتانیا (BSA)، اطلاعات و توصیه‌های ارزشمندی در جهت رفع این مشکل ارائه داده ‌است. روش‌های درمان لکنت زبان بسیار متنوع است. مشاوره با پزشک راهکارهای درمانی متناسب با وضعیت شما یا فرزندتان را مشخص می‌کند. نکات مهم در درمان لکنت به شرح زیر است:

امروزه ابزارهای الکترونیکی نیز برای کاهش لکنت زبان در دسترس است. این ابزارها به کودکان بزرگتر و بزرگ‌سالان برای رفع این مشکل کمک می‌کند.

درمان لکنت زبان بنا به سن و شرایط فرد مبتلا متفاوت است. برای کمک به رفع این مشکل در بزرگسالان نیز می‌توان از کمک متخصصین گفتاردرمانی استفاده کرد. امکان گفتاردرمانی برای تمام سنین است. در برخی موارد درمان‌های روانشناسی روش مناسبی برای حل مشکلات گفتاری ناشی از عوامل روانی و احساسی است.

درمان غیر‌مستقیم، تغییر رفتار و شیوه برخورد والدین و اطرافیان با فرد دچار لکنت زبان است و مستقیما به رفع موانع تکلمی نمی‌پردازد. درمان غیرمستقیم برای کودکان زیر ۵ سال مفید است و اولین گزینه‌ای است که متخصصین پیشنهاد می‌کنند. با این وجود چنانچه کودک شما در سنین زیر ۵ سال است و شدت و میزان لکنت او هفته به هفته رو به افزایش است، باید درمان‌های مستقیم را شروع کنید. در درمان غیرمستقیم اغلب به مفاهیمی پرداخته می‌شود که موجب لکنت کودک شده‌اند. منظور از مفاهیم موضوعاتی است که کودک علیرغم میل به گفتن آنها قادر به ادای درستشان نیست. هدف درمان غیرمستقیم، ایجاد محیطی آرام و بدون فشار برای صحبت کردن کودک است. خلق چنین محیطی نیازمند رعایت و درنظر گرفتن موارد زیر است:

در این روش، والدین کودک تحت نظارت متخصصین، بره‌های ویژه‌ای را پیاده سازی می‌کنند. در این روش والدین باید نسبت به لکنت زبان و صحبت‌کردن کودک واکنشی دوستانه، حمایت‌گونه و غیر قضاوتگر داشته‌باشند. انچمن لکنت زبان بریتانیا و استرالیا، شرح مفصل و کاملی از این بره ارایه داده اند.

اگر لکنت زبان بعد از ۵ سالگی ادامه پیدا کند، درمان کمی دشوارتر می‌شود. با گذشت زمان عوارض جانبی ناشی از لکنت زبان کار درمان را سخت‌تر می‌کند. تشویش و اضطرابی که در هنگام صحبت‌کردن با لکنت رخ می‌دهد، ترس از لکنت و احساس شرم و خجالت روند درمان را کند و دشوار می‌سازد. به همین دلیل درمان لکنت در بزرگسالان و نوجوانان هم به جنبه‌های اجتماعی،احساسی، روانشناسی می‌پردازد و هم جنبه‌های رفتاری. درمان مستقیم برای کودکان مدرسه‌ای به موارد زیر کمک می‌کند:

علاوه بر درمان مستقیم و غیرمستقیم، گزینه‌های دیگری برای درمان لکنت زبان به ویژه در بزرگسالان وجود دارد. درمان‌های روانشناسی و ابزارهای واکنشی، نمونه‌ای از این گزینه‌ها هستند. در درمان‌های مبتنی بر روانشناسی، مواردی چون ساختار شخصیت، بره ریزی عصبی کلامی و درمان‌های رفتاری-شناختی است. ابزارهای واکنشی نیز گزینه دیگری است که با ارایه ابزارهایی با بازپخش کلام فرد، او را متوجه نقص‌های گفتارش می‌سازد. برای نمونه نوعی از این ابزارها به فاصله چند ثانیه بعد از صحبت‌کردن، صدا را بازپخش می‌کنند یا نوع دیگری از آنها می‌تواند با تغییر فرکانس صوت گوینده، او را متوجه عیوب گفتاری خود کند. فناوری‌های واکنشی در شکل‌های ترکیبی دو روش نیز موجود هستند. این ابزارها معمولا در اطراف یا داخل گوش قرار می‌گیرند و مانند سمعک هستند. بره‌های کاربردی مشابه این ابزارها هم برای تلفن‌های هوشمند طراحی شده‌اند اما برای همه مناسب نیستند.

برای هم‌کلامی با افرادی که به این مشکل مبتلا هستند باید نکاتی را در نظر گرفت:

وقتی با فردی که لکنت زبان دارد، هم‌کلام می‌شوید؛ آرام و شمرده صحبت کنید و از عبارات کوتاه و ساده استفاده‌کنید. تند و سریع حرف نزنید چون این کار او را آشفته و گیج می‌کند. مطمئن بشوید که حرف شما را فهمیده‌است و منتظر پاسخ و واکنش او باشید.

مطالعات نشان می‌دهد که اختلال گفتار بعضی از کودکان مبتلا به لکنت زبان در حین رشد خود‌به‌خود از بین می‌رود. در هر حال زمان درمان و از بین بردن لکنت زبان در افراد مختلف متفاوت است. روش‌های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد و با پشتکار در هر سطح و شدتی که درگیر اختلال لکنت زبان باشید، درمان‌ها و انتخاب‌های گوناگونی پیش روی شما خواهد‌ بود.

برگرفته از: patient.infoer nhs.uk

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

مهارت سخنرانی و فن بیان را بیاموزید و مخاطبان را مات و مبهوت خود کنید.

24تومان

2تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

روشهای درمان لکنت زبان در بزرگسالان

بسیار عالی و مفید بود بخصوص برامن که لکنت زبان دارم

خیلی خوشحالیم که برای شما مفید بود دوست خوب. سالم و .

بسیار عالی و مورد استفاده قرار گرفت مرحبا

خوشحالیم که مطلب برای شما مفید بوده دوست عزیز

بسیار جدید. یکی از مشکلات من در برخورد با یکی از آشنایان همین است. ممنون از متن روان

سالم و دوست خوب

فن بیان

چطور در بداهه سخن گفتن مهارت پیدا کنیم؟

گوش دادن با ذهن آگاهی چیست و چگونه می‌توان آن را تقویت کرد؟

چطور می‌توانیم سخنرانی جذابی ارائه دهیم؟


باز کردن سر صحبت؛ هرآنچه لازم است بدانید

چطور مهارت گوش دادن فعالانه را در خودمان تقویت کنیم؟

چطور یک کمپین بازاریابی موثر را طراحی و راه‌اندازی کنیم؟

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

خشک کردن گل؛‌ ۵ روش ساده اما مؤثر برای خشک کردن انواع گل

معرفی کتاب سنترال پارک؛ اوج هیجان در یک رمان معمایی-پلیسی

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست و چرا کسب‌وکارتان به آن نیاز دارد؟


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرت‌زده می‌کنند

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *