روشهای جلوگیری از رفلاکس معده

روشهای جلوگیری از رفلاکس معده
روشهای جلوگیری از رفلاکس معده

سوزش سر دل و رفلاکس معده همان احساس ناراحت کننده ای است که معمولا در قفسه سینه شروع می شود و ممکن است به گلو نیز گسترش یابد. این ناراحتی اغلب هنگام شب رخ می دهد. با این حال پیشنهادهایی برای کاهش علائم این عارضه وجود دارد.

سوزش سر دل و رفلاکس معده همان احساس ناراحت کننده ای است که معمولا در قفسه سینه شروع می شود و ممکن است به گلو نیز گسترش یابد. این ناراحتی اغلب هنگام شب رخ می دهد.شما هم به این عارضه مبتلا می شوید، بدانید که تنها نیستید : بیش از 70 درصد از افراد مبتلا به ریفلاکس معده به مری هستند و ممکن است از درجاتی از سوزش سر دل هنگام شب رنج ببرند. سوزش سر دل در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز اختلالات خواب و بروز خستگی در روز شود. با این حال پیشنهادهایی برای کاهش علائم این عارضه وجود دارد.

 بیشتر بدانید : اگر معده تان ترش می کند اینها را بخورید

برای جلوگیری از سوزش سر دل، حداقل سه ساعت قبل از خواب وعده شام را میل کنید تا بدن تان زمان زیادی را برای هضم غذا داشته باشد. البته پیشنهاد دیگر این است که بالافاصله بعد از صرف شام، نخوابید و چندین قدم پیاده روی کنید.

 

روشهای جلوگیری از رفلاکس معده

چربی زیاد، آهسته تر از پروتئین یا کربوهیدرات از معده خارج می شود. یک شام معمولی باید حدود 600 کالری به بدن شما برساند و میزان چربی آن تنها 13 تا 16 گرم باشد. علاوه بر این محدود کردن مصرف چربی خود راهی برای کنترل وزن است. چون افزایش وزن در ابتلا به سوزش سر دل نقش زیادی دارد.

 

داشتن استرس باعث سوزش معده و فهمیدن آن می شود. ممکن است دچار برگشت اسید معده به طور خفیف باشید و اصلا متوجه این برگشت اسید نباشید، ولی استرس آن را برای شما واضح می کند. می توانید با کم کردن استرس و تغییر شیوه زندگی، از برگشت اسید معده جلوگیری کنید.

 

برای جلوگیری از سوزش سر دل در شب هنگام، به سمت چپ بخوابید چون خوابیدن به سمت راست علائم شما را بدتر می کند. از چند بالش یا کوسن برای نگه داشتن خود در این حالت در طول شب استفاده کنید.

 

موقع خواب، 10 تا 12 سانتیمتر سر خود را بالا ببرید تا فشار کمتری بر معده وارد شود و از برگشت اسید معده به مری جلوگیری گردد.

 

استفاده از لباس های خیلی تنگ سوزش سر دل هنگام شب را بدتر می کند و آن هم با افزایش فشار بر روی شکم. انتخاب یک لباس سبک و گشاد در تمام طول شب برای پیشگیری از این عارضه مهم است.

 

نوشیدنی های گازدار که عامل ایجاد نفخ هستند، الکل که باعث آزاد شدن اسفنکتر می ‌گردد، تمام نوشیدنی های حاوی کافئین (قهوه، چای، کوکاکولا)، نعناع، مرکبات و غیره باید برای جلوگیری از سوزش سر دل در هنگام شب، کنار گذاشته شوند. در عوض برای به تعویق انداختن بازگشت اسید معده، یک لیوان بزرگ آب بنوشید. پرهیز از سیگار نیز مهم است چون ممکن است سیگار کشیدن باعث ترشح بیشتر اسید معده و شل شدن و باز ماندن اسفنگتر تحتانی مری می شود.

 

ورزش برای سلامت عمومی بدن خوب است، اما اگر بعد از غذا خوردن، ورزش کنید، علائم سوزش معده شروع شده و باعث برگشت اسید معده به مری می شود. اگر شما مستعد سوزش معده هستید، ورزش هایی مانند دراز و نشست را زیاد انجام ندهید، زیرا این ورزش ها مثل لباس تنگ، باعث افزایش فشار بر شکم می شوند.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : khorasannews.com

 

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

چند سال است که در آستانه نوروز برخی از افراد در ستیز با آیین‌های شاد نوروزی خواستار برچیدن سفره هفت‌سین و حذف سبزه و ماهی قرمز هستند و برای دست‌یابی…

تزیین تخم مرغ سفره هفت سین یکی از کارهایی است که برای چیدن سفره هفت سین باید انجام دهید. برای سفره هفت سین امسال تخم مرغ های سفره هفت سین را با گل…

سوهان کنجدی یکی از شیرینیهای پرطرفدار، هم برای خوردن، هم برای پختن است! برای تهیه آن به فر یا لوازم خاصی نیاز نیست، دستور تهیه‌اش ساده است، وقت…

خانه تکانی نوروز به دلیل ایجاد گرد و خاک زیاد و استفاده از شوینده ها و پاک کننده های شیمیایی در مدت طولانی ، سموم مضری را وارد ریه ها می کند بنابراین…

پیتزا سفید یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین پیتزاهایی است که می توانید برای شام ایام عید آن را درست کنید

در این مقاله طرز تهیه نوع خاصی از سبزی پلو با ماهی برای شب عید را برای شما در نظر گرفته ایم که حتما از طعم خاص آن لذت خواهید برد

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

اگر شما دائما احساس سوزش در قفسه سینه و گلوی خود دارید، احتمالا به رفلاکس معده دچار شده‌اید. عارضه‌ای که در اصطلاح عامیانه به ‘ترش کردن’ معروف است. این سوزش پس از خوردن غذا و یا در ساعات پیش از خواب تشدید می‌شود.

در این حالت اسید معده به مری بازمی‌گردد و سبب احساس سوزش می‌شود، که در اصطلاح به آن رفلاکس معده و یا بازگشت اسید می‌گویند. رفلاکس می‌تواند باعث سرفه، خشن شدن صدا و احساس مزه تلخی در دهان گردد. همچنین اسید معده می‌تواند به مری صدمه برساند و عمل بلع را مشکل سازد. در موارد شدیدتر، رفلاکس سبب پدید آمدن سلولهای ناهنجار می‌شود که این سلولهای ناخواسته می‌توانند سرطان مری را به همراه داشته باشند. باید توجه داشت که رفلاکس همیشه با سوزش قفسه سینه خود را نشان نمی‌دهد و می‌تواند خاموش بماند.

دلایل بروز رفلاکس معده
دلایل بسیاری برای بازگشت اسید به مری وجود دارد. درست عمل نکردن عضلات بخش انتهایی مری، می‌تواند یکی از این دسته عوامل باشد. در حالت عادی، بخش انتهایی مری برای جلوگیری از بازگشت اسید و مواد غذایی به سمت بالا، بسته می‌ماند که در برخی افراد این ناحیه به درستی عمل نمی‌‌کند و سبب بازگشت اسید به مری می‌شود.


راههای پیشگیری

۱- تغییر در رژیم غذایی
با تغییر در رژیم غذایی، تا حدود زیادی می‌توان از بازگشت اسید به مری جلوگیری کرد. مصرف غذاهای کم چرب و پروتئین‌دار از گزینه‌‌های موثر است. وعده‌‌های غذایی خود را کمتر و دفعات آن را بیشتر کنید و قبل از آنکه کاملا سیر شوید، دست از غذاخوردن بکشید. همچنین از مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های محرک که بازگشت اسید معده را باعث می‌شوند، خودداری کنید.

روشهای جلوگیری از رفلاکس معده

نوشیدنی‌هایی محرک:
چای
قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار
نوشابه‌های گازدار
مشروبات الکلی
و …

خوراکی‌‌هایی محرک:
میوه‌‌هایی از قبیل لیمو و پرتقال
گوجه فرنگی و محصولاتی که حاوی گوجه هستند، مانند سس کچاپ و سالسا
شکلات
نعنا
غذاهای چرب
غذاهای تند حاوی فلفل یا کاری
سیر و پیاز
برخی نان‌های صنعتی یا حتی نان‌های سنتی که در مراحل آماده‌سازی‌شان از جوش شیرین استفاده می‌شود

۲- تغییر در نوع زندگی
پس از تغییر در رژیم غذایی، شاید بهترین گزینه، تغییر در عادات و نحوه زندگی است. با تغییرات کوچک، شاهد تاثیرات بزرگ و مثبت باشید.

ترک کردن سیگار یکی از تغییرات مثبت در این زمینه است. دود سیگار با ایجاد اختلال در کار عضلاتی که سطح اسید معده را کنترل می‌کنند، باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شود.

بیشترین زمان بازگشت اسید به مری، هنگام خواب است. بالش‌هایی با ضخامت ۱۰ الی ۱۴ سانتیمتر بهترین گزینه برای جلوگیری از بازگشت اسید است. ولی سعی نکنید بالشتهای زیادی زیر سر خود قرار دهید، چرا که کمردرد و دل درد از عوارض این بی‌توجهی هستند.

استرس از بزرگترین عوامل بروز رفلاکس معده است. اگر دچار رفلاکس معده هستید و این روزها را با اضطراب و استرس سپری می‌کنید، در رابطه بین این دو شک نکنید.

پس از خوردن غذا، اسید معده ترشح می‌گردد، پس حداقل ۲ الی ۳ ساعت قبل از خواب چیزی نخورید.
در طول روز می‌توانید روی صندلی استراحت کنید.

فشار اضافی به شکم باعث ترشح اسید معده می‌شود. تا می‌توانید از پوشیدن لباسهای تنگ، کمربند و حتی بستن کراوات دوری کنید.

اگر اضافه وزن دارید، با گرفتن رژیم مناسب و ورزش وزن خود را کم کنید. با دارو خود درمانی نکنید و برای رفع مشکل، به پزشک متخصص مراجعه کنید. برخی داروها محرک ترشح اسید هستند. آسپرین، ایبوپروفن، برخی شل کننده‌‌های عضلانی و داروهای کنترل فشارخون از این قبیل داروها هستند.

در آخر با مشاهده هرگونه علائم، به پزشک متخصص مراجعه کنید و دوره‌‌های درمانی را کامل کنید. بدین ترتیب علاوه بر خلاصی از این مشکل، احتمال بروز بیماری‌های مزمن و خطرناک را نیز کاهش خواهید داد.

برگرفته از: WebMD

روشهای جلوگیری از رفلاکس معده
روشهای جلوگیری از رفلاکس معده
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *