رفع بوی بد دهان چه باید کرد

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

بوی بد دهان که دیگر آن هالیتوز می‌باشد، بسیار ناراحت‌کننده است و سبب کاهش اعتمادبه‌نفس شما می‌شود زیرا سایر افراد از شما دوری می‌کنند، پس برای رفع بوی بد دهان با دکتر نیم همراه باشید.

بوی بد دهان دلایل مختلفی مانند می‌تواند داشته باشد مانند خوردن غذاهای چرب، سیگار کشیدن، دهان خشک، شرایط پزشکی، بیماری لثه و شرایط سینوسی.

با این وجود، علت اصلی بوی بد دهان، باکتری‌هایی است که در پشت زبان شما یا بین دندان‌های شما وجود دارند.

حفظ سلامتی دهان و دندان ضروری است برای کنترل بوی بد هان باید به‌صورت مرتب مسواک زد و از نخ دندان استفاده کرد.

مصرف روزانه کافی آب در طول روز نیز برای رفع بوی بد دهان ضروری است. به‌علاوه، پس از خوردن غذا، آب را در اطراف دهان خود چند ثانیه تکان دهید. این باعث می‌شود که ذرات غذایی بین دندان‌های شما جدا شود و وارد آب شود و سپس آب را به بیرون از دهان خود بریزید. در اینجا ما چند روش خانگی برای درمان بوی بد دهان آماده کردیم.رفع بوی بد دهان چه باید کرد

 

 

لیست مطالب :

رازیانه به‌عنوان خوش‌بوکننده دهان عمل می‌کند که به رفع بوی بد می‌انجامد. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که با باکتری‌های دهان مبارزه می‌کند.

دارچین حاوی آلدهید سییک است که یک روغن اسیدی می‌باشد که نه‌تنها باعث از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود بلکه باعث کاهش میزان باکتری‌های دهان شما می‌شود.

چای شنبلیله بسیار برای رفع بوی بد دهان که توسط عفونت‌های پرخطر ایجادشده است مفید می‌باشد.

میخک به علت خواص ضد باکتری می‌تواند به درمان بوی بد دهان شما کمک کند و مفید باشد.

 

 

جعفری حاوی کلروفیل است که می‌تواند برای رفع بوی بد دهان مفید باشد.

شستن دهان با آب لیمو از قدیم برای رفع بوی بد دهان استفاده قرار می‌گیرد. اسید لیمو مانع از رشد باکتری‌ها در دهان شما می‌شود.

با توجه به اثرات متعادل‌کننده پی اچ، سرکه سیب یک روش شگفت‌انگیز برای درمان بوی بد دهان است. شما می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید.

جوش شیرین یک‌راه حل عالی برای رفع بوی بد دهان است. جوش شیرین کمک می‌کند تا سطوح اسید به حالت تعادل برگردد و علاوه بر این باکتری‌هایی که سبب بوی بد می‌شوند را از بین می‌برد.

روغن درخت چای دارای خواص ضدعفونی‌کننده‌ای است که مثل یک ماده ضدعفونی‌کننده قوی برای دهان شما عمل می‌کند. شما می‌توانید مزایای روغن درخت چای را به روش‌های مختلف دریافت کنید.

همچنین مصرف چای گیاهی می‌تواند به رفع بوی بد دهان شما کمک کند. پلی فنول های آنتی‌اکسیدانی موجود در چای سبز و سیاه می‌تواند از رشد باکتری‌هایی که سبب بوی بد دهان می‌شوند جلوگیری کند.

حتما از مسواک و نخ داندان به صورات روزانه مصرف کنید زیرا تمیزی دهان تاثیری زیادی در بوی بد دهان دارد.

 

نظر

بوی بد دهان در اول صبح تقریباً در همه افراد شایع است. این مشکل را می توان با بهداشت و نظافت دهان، کنترل کرد. اما خیلی افراد حتی پس از تمیز کردن دهان نیز ممکن است به خاطر برخی مشکلات دهانی، همچنان دچار این بو باشند. برخی از بیماری ها نیز می تواند موجب بدبو شدن دهان شود. علت اصلی این بیماری باید شناخته شده و درمان برطبق آن صورت گیرد.

در زیر به برخی از متداولترین راه ها برای کاهش و درمان بوی بد دهان اشاره می کنیم:

1) نظافت دهان برای کاهش فعالیت باکتری ها، باید همیشه دهان را تمیز نگه داشت. پس از  غذا خوردن، غرغره کردن با آب ولرم لازم است. حتی پس از خوردن تنقلات، شیرینی، و بیسکویت حتماً باید دهان را با آب تمیز کرد. دوبار در روز باید مسواک بزنید. گفته می شود که مسواک اول صبح برای زیبایی است و مسواک آخر شب برای سلامتی.

2) تکنیک های مسواک زدن برای گرفتن نتیجه بهتر باید از تکنیک های معمول مسواک زدن استفاده کرد. خیلی از افراد با مسواک زدن شدید باعث آسیب رساندن به لثه های خود می شوند. مسواک زدن پس از صرف هر غذا و نوشیدنی هم می تواند به مینای دندان آسیب برساند. موهای مسواک باید نرم اما به اندازه کافی سخت باشند تا بتوانند موادزائد را از منافذ دندانها بیرون بکشند. مهمترین چیز در مسواک زدن، جهت آن است.

دندانهای بالایی را باید در جهت روبه پایین و دندانهای پایین را در جهت روبه بالا مسواک زد. این مسئله هم برای سطح خارجی و هم داخلی صدق می کند. بعد نوبت به تاج دندانها می رسد. در این حالت مسواک زدن باید در جهت روبه جلو و روبه عقب صورت گیرد. این مسئله هم برای دندانهای بالا و هم پایین صدق می کند.رفع بوی بد دهان چه باید کرد

3) تمیز کردن زبان لایه زرد یا سفید رنگ روی زبان می تواند موجب بدبو شدن آن شود. این مسئله در اول صبح است و باید دوبار در روز به کمک تمیزکننده زبان انجام شود. تمیزکننده های زبان را باید به آرامی بدون آسیب رساندن به جوانه های چشایی روی زبان انجام داد.

4) خلال دندان از خلال دندان برای بیرون کشیدن خرده های غذا از لای دندانها استفاده می شود. این ابزار مخصوصاً بعد از خوردن گوشت و ماهی بسیار مفید است. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لثه ها باید به آرامی از آن استفاده کنید.

5) غرغره کردن پس از صرف هر غذا، غرغره کردن با آب ولرم بسیار مفید است. برای گرفتن نتیجه بهتر است این غرغره کردن را با آب نمک انجام دهید. دهان شوی های مختلفی نیز در بازار موجود است که می توانید از داروخانه ها خریداری کنید. غرغره کردن با دهان شوی هم به رفع بوی بد دهان کمک میکند.

6) عادات غذایی برخی از موادغذایی نیز بوی خاصی ایجاد می کنند که ممکن است برای سایرین خوشایند نباشد. پیاز خام بهترین نمونه آن است. گفته می شود که خوردن یک سیب در روز دکتر را از شما دور می کند و خوردن یک پیاز خام در روز هم همه را از شما دور می کند. دقت به زمان غذاخوردن اهمیت زیادی دارد.

7) نوشیدن آب خشکی دهان محل بسیار مناسبی برای فعالیت باکتری ها ایجاد می کند که موجب بدبو شدن دهانمی شود. برای حفظ رطوبت دهان و کاهش تکثیر باکتریها، وجود بزاق دهان ضروری است. تولید بزاق با توازن آب بدن رابطه نزدیک دارد، درنتیجه باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید.

8) خنک کننده های دهان خنک کننده های مصنوعی و طبیعی دهان می تواند شدت بوی بد دهان را تاحدی پایین بیاورند. برای این منظور معمولاً از موادغذایی تند استفاده می شود. ادویه های جویدنی مثل میخک، زیره، هل، دارجین، و زنجبیل می توانند مفید باشند. همه مرکبات هم می توانند بوی بد دهان را کاهش دهند. نک کننده های دهان و آدامس را می توانید از بازار تهیه کنید. اما باید دقت کنید که برخی از این محصولات می تواند آسیب هم ایجاد کند.

اگر راهکارهای بالا جواب نداد، چه باید کرد؟ می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید:

1) از بین بردن علت بوی بد دهان گاهی به خاطر برخی بیماری های خاص مثل دیابت، تب، اختلالات معده، و بیماری های کبد ایجاد می شود. با از بین بردن و کاهش علت اولیه، بوی بد هم اتوماتیک وار از بین می رود.

2) داروهای جدید اگر بوی بد دهان به خاطر عفونت خاصی باشد، داروهای آنتی بیوتیک ، ضدقارچ و ضد ویروس مناسب می تواند مفید باشد. اگر بوی بد دهان به خاطر هر نوع بیماری مزمن یا خودایمن باشد ممکن است از استیروئید هم استفاده شود. قرص های تولیدکننده بزاق هم میتوان مصرف کرد.

3) جرم گیری دندانها جرم گیری دندانها توسط دندانپزشک پلاک و رسوب روی دندنها را از بین می برد. اینکار می تواند شدت بدبوی دهان را کاهش دهد. حداقل سالی یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.

4) پر کردن کرم خوردگی دندانها ازآنجا که کرم خوردگی دندان یکی از علتهای اصلی بوی بد دهان است، حتماً باید برای پر کردن آن به دندانپزشک مراجعه کنید. سابقاً از آلیاژهای نقره ای رنگ برای پر کردن استفاده می شود. اما امروزه با مواد مصنوعی کههمرنگ دندان هستند استفاده می شود.

5) جراحی لوزه بیمارانی که مداوماً دچار ورم و التهاب لوزه می شوند ممکن است به خاطر تولید موادخمیری از غدد لوزه ها دچار بوی بد دهان شوند. این بیماران پس از جراحی لوزه از این مشکل خلاص می شوند.

6) مشاوره روانشناسی افرادیکه دچار بوی بد دهان هستند ممکن است دچار افسردگی شده و خود را از جامعه دور کنند. این انزوا بر فعالیت های روزانه آنها تاثیر منفی خواهد داشت. چنین افرادی باید بدانند که همه انسانها  دچار بوی بد دهان هستند اما شدت های آن متفاوت است. باید تا جایی که می توانند برای از بین بردن شدت این بدبویی تلاش کنند و هر راه ممکنی را امتحان کنند. حمایت خانواده و دوستان برای چنین افرادی الزامی است.

برخی از افرادی که برای بوی بد دهان به پزشک مراجعه می کنند، هیچ مشکلی واقعی ندارند. اما معمولاًاز درد، تنگی نفس، ناراحتی شکم، و بوی بد دهان گلایه دارند. برای تشخیص و درمان هر علت واقعی نیاز به معاینه دقیق است. برای مداوای این افراد باید از طریق روانشناسی پیش رفت.

7) هوموپاتی در هوموپاتی، دارویی هایی براساس وضعیت فیزیکی، احساسی، فکری و اجتماعی افراد انتخاب می شود و در قدرت و دوز مناسب برای آنها تجویز می شود. از این طریق هر مشکل سلامتی آنها ازجمله بوی بد دهان، از بین می رود. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *