راه درمان بیماری ذات الریه

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

به التهاب یکی از ریه‌ها یا هر دوی آنها سینه پهلو یا ذات الریه می‌گویند. سینه پهلو معمولا ناشی از عفونت باکتریایی است. در انتهای لوله‌های تنفسی‌ در ریه‌ها دسته‌هایی از کیسه‌های هوایی ریز وجود دارند که اگر به سینه پهلو مبتلا شوید، این کیسه‌های هوا ملتهب و با مایعات پر می‌شوند.راه درمان بیماری ذات الریه

معمولا نشانه‌های ذات الریه پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بروز می‌کند. اما ممکن است سرعت بروز آنها آهسته‌تر باشد و چند روز طول بکشد.

نشانه‌های رایج سینه پهلو عبارتند از:

نشانه‌های کمتر شایع در سینه پهلو عبارتند از:

اگر احساس ناخوشی می‌کنید و نشانه‌های شایع سینه پهلو را در خود می‌بینید به پزشک مراجعه کنید.

اگر با نشانه‌های شدید سینه پهلو مانند تنفس سریع، درد در قفسه‌ی سینه و گیجی در خود مواجه شدید به سرعت خودتان را به پزشک برسانید.

هر ساله در بریتانیا از هر ۱۰۰۰ نفر، ۸ نفر به سینه پهلو مبتلا می‌شوند. شیوع این بیماری در پاییز و زمستان است. سینه پهلو می‌تواند در تمام سنین اتفاق بیفتد، ولی در برخی گروه‌ها مانند کودکان و سالمندان شایع‌تر و خطرناک‌تر است. این افراد در صورت ابتلا به سینه پهلو روانه‌ی بیمارستان می‌شوند.

ذات الریه معمولا در اثر عفونت‌های پنوموکوکی ناشی از باکتری استرپتوکوکوس پنومونیه ایجاد می‌شود. انواع دیگری از باکتری‌ها مانند هموفیلوس آنفلوانزا یا استافیلوکوکوس اورئوس نیز می‌توانند باعث سینه پهلو شوند. ابتلا به سینه پهلو در اثر عفونت ویروسی نیز ممکن است. در موارد نادر، این بیماری می‌تواند ناشی از عفونت قارچی باشد.

علاوه بر سینه پهلوی باکتریایی، انواع زیر نیز وجود دارند:

گروه‌های زیر در خطر ابتلا به ذات الریه هستند:

معمولا پزشک‌ می‌تواند با طرح سؤالاتی در مورد نشانه‌های بیماری و معاینه‌ی قفسه‌ی سینه‌ این بیماری را تشخیص دهد. در برخی موارد لازم است آزمایشات انجام شود.

نشانه‌ها مشترک بین سینه‌پهلو و برخی بیماری‌ها مانند سرماخوردگی، برونشیت و آسم ممکن است تشخیص این بیماری را دشوار سازد. پزشک‌تان معمولا برای تشخیص سینه پهلو از شما می‌پرسد:

شاید پزشک دمای بدن‌تان را اندازه‌ بگیرد و با گوشی پزشکی برای بررسی هر صدای تند و تیزی به صدای سینه و پشت‌تان گوش کند.

ممکن است پزشک به سینه‌تان ضربه‌ای بزند و صدای آن را گوش کند. اگر ریه با مایعات پر شده باشد، صدای‌ آن با حالت طبیعی فرق می‌کند.

اگر شدت بیماری‌ متوسط باشد معمولا نیازی به آزمایش اشعه‌ اکس یا سایر آزمایشات نیست.

اگر نشانه‌های بیماری تا ۴۸ ساعت پس از درمان رفع نشدند، ممکن است آزمایش پرتو اکس یا سایر آزمایشات مانند آزمایش خون و آزمایش خلط انجام شود.

سینه پهلو متوسط معمولا با اقدامات زیر در خانه قابل درمان است:

اگر بیماری خاصی نداشته باشید، باید بدن‌تان به درمان واکنش نشان دهد و زود خوب شوید. اگرچه ممکن است سرفه‌تان مدتی طول بکشد.

معمولا ذات الریه از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، بنابراین حضور در میان دیگران ازجمله افراد خانواده ایرادی ندارد. با این‌حال بهتر است افرادی که دستگاه ایمنی ضعیف دارند، تا زمانی که فرد مبتلا به سینه پهلو کاملا بهبود نیافته، از ارتباط نزدیک با او خودداری کنند.

سینه پهلو در افراد مستعد این بیماری ممکن است شدیدتر باشد و بهتر است روند درمان در بیمارستان صورت بگیرد. زیرا این بیماری می‌تواند در این افراد عوارض جدی‌ ایجاد کند و حتی بسته به سن و وضعیت سلامتی فرد کشنده باشد.

عوارض سینه پهلو در کودکان کم‌سن، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، شدیدتر است. عوارض احتمالی سینه پهلو عبارتند از:

با مشاهده‌ی هر یک از این عوارض باید برای درمان به بیمارستان مراجعه کنید.

با اینکه موارد ذات الریه باکتریایی هستند و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شوند، ولی بهتر است برای اطمینان و پیشگیری از گسترش باکتری‌ها، فرد نکات بهداشتی مانند موارد زیر را رعایت کند:

سبک زندگی سالم می‌تواند راهی مناسب جهت پیشگیری از بروز سینه پهلو باشد. به‌عنوان مثال باید از سیگار دوری کنید زیرا به ریه‌ آسیب می‌زند و احتمال ابتلا به سینه پهلو را افزایش می‌دهد.

مصرف زیاد و طولانی‌مدت نوشیدنی‌ها الکلی سیستم دفاعی طبیعی ریه‌ را ضعیف می‌کند و شما را در معرض ابتلا به سینه پهلو قرار می‌دهد.

بهتر است افرادی که در معرض ابتلا به سینه پهلو قرار دارند، واکسن ذات الریه و آنفولانزا بزنند.

برگرفته از: nhs

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

راه درمان بیماری ذات الریه

خواص خوراکی ها

خواص شنبلیله؛ ۱۳ خاصیت درمانی، نحوه‌ مصرف و عوارض جانبی

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

انواع داستان سرایی تجاری؛ چطور داستانی قانع‌کننده و جذاب تعریف کنیم؟


همه چیز درمورد سوء هاضمه

کلاستروفوبیا چیست؛ دلایل،‌علائم و راه‌های درمان

دسته‌بندی؛ روشی برای انتقال هرچه بهتر جزئیات به مخاطبان

۸ نوع ماسک آلوئه ورا برای درمان آکنه و داشتن پوستی زیبا و روشن


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

آشنایی با ذات الریه (سینه پهلو)، علل، علایم و روش های درمانی آن

در 24 ژوئیه 28، برنی مک، هنرپیشه و کمدین معروف در بیمارستان شیکاگو جان سپرد. علت مرگ او، آنطور که روزه نگار او عنوان کرده بود، مشکلاتی درمورد ذات الریه یا سینه پهلو بود. بااینکه برنی مک از یک التهاب ریه مزمن به سارکوئیدوز رنج می برد، اما مرگ وی هیچ ارتباطی به بیماری سابق او نداشت که اینجا سوالی مهم پیش می آید: آیا واقعا هنوز هم در سال 28، سینه پهلو قربانی می گیرد؟

ذات الریه چیست؟

ذات الریه یا سینه پهلو اصطلاح عمومی است که برای توضیح بیماری های التهابی ریه به کار می رود. این بیماری معمولا به این دلیل ایجاد می شود که حفره های شش، کیسه های هوا در ریه ها، از چرک و مخاط پر می شوند. اما سینه پهلو می تواند به قسمت های مختلفی از ریه ها آسیب بزند. التهاب حفره های شش، توانایی ریه ها در گرفتن اکسیژن از هوا را محدود می کنند و درنتیجه موجب ناتوانی سیستم گردش خون می شود. مشکلات دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد. مثلا وقتی باکتری وارد خون می شود یا ریه ها به شدت ملتهب شده و بسته می شوند.

علل ذات الریه

راه درمان بیماری ذات الریه

سینه پهلو یک بیماری تنها نیست و می تواند 3 علت مختلف داشته باشد، به همین دلیل تشخیص آن بسیار دشوار است. اما معمولا ذات الریه یا سینه پهلو با عفونت ایجاد می شود. این میکروب ها می تواند شامل باکتری، ویروس، قارچ یا حتی انگل شود. مکانیزم دفاعی طبیعی بدن دربرابر عفونت شامل التهاب می شود و درنتیجه ریه ها در تلاش برای خلاص شدن از شر آن میکروب، پر از ماده مخاطی می شوند. این بیماری ممکن است به خاطر فوت کردن در غذا، مایعات، موادشیمیایی و گردوخاک نیز به وجود آید.

علائم و نشانه ها ذات الریه

علائم این بیماری از انواع خفیف تا حاد در نوسان است.

– سرفه

– مخاط زرد-سبز رنگ یا حتی قرمز رنگ که با خون مخلوط است

– تنگی نفس

– احساس خستگی و بیحالی

– درد سینه که در مواقع سرفه کردن یا نفس عمیق بدتر می شود

– تب

– حالت تهوع و استفراغ

– اسهال

– فقدان اشتها

تشخیص ذات الریه

علائم ذات الریه معمولا شبیه به خیلی از بیماری های تنفسی دیگر است و این یعنی برای تشخیص این بیماری معمولا آزمایشات مختلفی انجام میگیرد.

کشت بزاق

آزمایش خون

رادیولوژی سینه

درمان ذات الریه

درمان این بیماری به علت بروز آن بستگی دارد. اکثر عوامل سینه پهلو باکتریایی هستند و درنتیجه درمان آن با استفاده از آنتی بیوتیک ها صورت می گیرد. ذات الریه ویروسی نیز به جز استراحت، خوابیدن و نوشیدن زیاد مایعات درمان خاص دیگری ندارد، گرچه می توان در 48 ساعت اول بیماری از داروهای ضد ویروس استفاده کرد. در موارد حاد، شاید نیاز به بستری شدن بیمار نیز باشد. در آن صورت برای بیرون آوردن مایع از ریه ها نیاز به تجهیزات و ابزار خاص است.

چرا ذات الریه هنوز قربانی می گیرد؟

دلیل آن این است که این بیماری یک بیماری تنها نیست و علائم آن بسیار شبیه به خیلی بیماری های دیگر است. اگر تشخیص بیماری اشتباه صورت گیرد، مشکلات آن می مانند و اگر از زمان درمان آن بگذرد این مشکلات رفته رفته حادتر می شوند. احتمال مرگ در بیمارانی که با باکتری های ضد آنتی بیوتیک، دچار سینه پهلو شده باشند، است. همچنین افراد سالخورده و آنهایی که از داروهای ضد پادتن و آنتی ژن استفاده می کنند، مقاومت کمتری دربرابر عفونت ها دارند و درنتیجه احتمال به وجود آمدن انواع حاد این بیماری در آنها است.

پیشگیری از ذات الریه

راهکارهای زیادی برای جلوگیری از بروز ذات الریه وجود دارد:

– واکسن زدن

– ترک سیگار

– دوری از افراد مبتلا به آنفولانزا، سرماخوردگی، سرخک، آبله مرغان. چون همه این بیماری ها می تواند موجب ذات الریه شوند.

برمی گردیم به برنی مک

بااینکه روزه نگار برنی مک اعلام کرده بود که مرگ او هیچ ارتباطی با مشکل سارکوئیدوز وی ندارد، این احتمال زیاد است که مک برای بیماری خود از داروهای مقابله کننده با تولید پادتن ها و آنتی ژن ها استفاده می کرده است. و این مسئله توانایی او را در مقابل با بیماری دشوار کرده بوده است. / مردمان

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید




ذات‌الریه عفونتی است که منجر به التهاب و پرشدن فضاهای داخل ریه و مجاری هوایی از مایع می‌گردد. به دنبال ایجاد عفونت، گلبول‌های سفید به طرف ریه‌ها حرکت می‌کنند تا با عفونت مبارزه نمایند. اما این جریان منجر به بروز اختلال در عملکرد اصلی ریه یعنی دریافت اکسیژن از هوا و انتقال آن به سیستم گردش خون می‌گردد.


راه درمان بیماری ذات الریه




یک هفته پس از آغاز بیماری در حدود یک سوم از بیماران دچار افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون  می‌شوند. دوره بیماری بین چند روز تا یک ماه و گاهی هم ادامه خواهد داشت.

 

علت بیماری

میکروب‌های متفاوتی عامل ذات الریه هستند. اگرچه بعضی از این میکروب‌ها شایع و تشخیص آنها آسان است، اما در مواردی تشخیص عامل بیماری بسیار مشکل می‌باشد. عفونت ریه می‌تواند در اثر باکتری ،ویروس یا قارچ ایجاد شود. در اغلب موارد باکتری‌ها عامل اصلی ایجاد بیماری هستند.

 

منشا عفونت

عوامل عفونی معمولا در ریه افراد سالم وجود ندارند. گاهی اوقات آن‌ها توسط جریان خون به ریه‌ها می‌رسند، ولی اغلب همراه با نفس کشیدن توسط قطرات ریز آب موجود در هوای تنفسی به ریه‌ها منتقل می‌شوند.

فرد دچار عفونت، با عطسه و سرفه میکروارگانیسم ها را وارد هوا می‌کند. برخی از میکروارگانیسم ها خصوصا ویروس‌ها همراه تنفس وارد ریه می‌شوند. بعضی از میکروب هایی که به طور معمول در حلق افراد زندگی می‌کنند بی ضرر هستند. در صورتی که شخص به هر علت از جمله به علت ابتلا به ویروس، ضعیف شده باشد این میکروب ها به درون ریه‌ها راه می‌یابند.

 

علائم بیماری

ذات‌الریه بسته به عامل ایجادکننده می‌تواند علائم مختلفی داشته باشد. تب، درد قفسه سینه، سرفه، کاهش اشتها و ضعف علائم اصلی بیماری هستند.

سرفه در ابتدا ممکن است خشک باشد، اما یک تا دو روز بعد سرفه خلط‌دار می‌شود. خلط معمولا زرد رنگ است و ممکن است رگه‌های خونی داشته باشد.

تنفس بیمار سریع و سطحی می‌شود و ممکن است بیمار به نفس نفس زدن بیفتد. در موارد شدید اکسیژن رسانی کاهش می‌یابد و ممکن است علائم کمبود اکسیژن در فرد بروز کند.

تنفس عمیق یا سرفه ممکن است منجر به ایجاد درد عمقی در قفسه سینه شود. این علامت ممکن است نشان دهنده گسترش عفونت به پرده پوشاننده ریه‌ها باشد.

 

پیشگیری

– سیگار نکشید. از آنجایی که افراد سیگاری بیش از همه در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، ترک سیگار مهم‌ترین عامل پیشگیری از این بیماری می‌باشد.


– از تماس با افراد مبتلا به عفونت‌های تنفسی خودداری کنید.

– از مواجهه با سرما یا خیس بودن در هوای سرد خودداری کنید.

– تغذیه مناسب به خصوص در کودکان عامل مهمی در پیشگیری از عفونت‌های ریه است.

– درمان به موقع عفونت‌های ساده تنفسی، احتمال عفونت ریه را کاهش می‌دهد.

– ویتامین‌های تازه به خصوص ویتامین C مصرف کنید.

– سالخوردگان و کودکان کم سن بهتر است در محل‌هایی که احتمال آلودگی در آن‌ها است حضور نیابند.

– خودسرانه دارو به خصوص آنتی‌بیوتیک و داروهای کورتون‌دار مصرف نکنید.

– اگر مبتلا به بیماری‌های مزمن هستید، حتما برای پیشگیری با پزشک مشورت کنید.

 

افراد در معرض خطر

هر چند همه ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، با این وجود برخی افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند. در راس این افراد باید از سیگاری‌ها برد.

افراد در سنین بسیار بالا و بسیار پایین (نوزادان و افراد مسن) نیز سیستم دفاعی ضعیف‌تری دارند و شانس ابتلایشان است.

کسانی که به هر دلیل سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده است (مثل مبتلایان به ایدز، کسانی که داروهای شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند) نیز جزیی از این دسته محسوب می‌شوند.

کسانی که مبتلا به بیماری‌هایی تضعیف‌کننده مقاومت بدن نظیر بیماری‌های قلبی، سرطان، سل، نارسایی احتقانی قلب، دیابت، یا بیماری‌های مزمن ریوی هستند نیز باید مراقب خود باشند. راه درمان بیماری ذات الریه

افرادی که طحال آنان برداشته شده است نیز در معرض خطر بیشتری هستند.

 

درمان

درمان بیماری کاملا با توجه به علت آن انجام می‌شود. گاهی بیمار به صورت سرپایی درمان می‌شود و گاهی نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد. البته در اکثر بیماران درمان این عفونت در منزل انجام می‌گیرد.

مصرف داروهای ضد باکتری، ضدویروس یا ضد قارچ به صورت خوراکی یا تزریقی، فیزیوتراپی قفسه سینه و در مواردی اکسیژن، درمان‌های اصلی بیماری محسوب می‌شوند.

برای درد خفیف، تب و احتقان ممکن است از داروهایی نظیر استامینوفن یا قطره‌های بینی، اسپری‌ها یا قرص‌های ضداحتقان استفاده شود.

بیماران می‌توانند از یک دستگاه مرطوب‌کننده با بخار سرد برای مرطوب کردن هوا استفاده کنند.

برای تخفیف درد سینه می‌توان از یک بالشتک گرم‌کننده یا کمپرس گرم بر روی قفسه سینه استفاده کرد.

پزشکان توصیه می‌کنند برای کمک به تخلیه ترشحات ریوی (خلط)، بیمار سرفه کند و تنفس عمیق بکشد.

فرآوری : زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان



سایت رسمی پروفسور سلطان زاده ، متخصص نوزادن و کودکان

سایت شفا

جام جم

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *