راههای درمان عفونت لثه ها

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.




خانه

موبایل

رعایت بهداشت خوب دهان و دندان نخستین مرحله درمان ورم لثه است

 

راههای درمان عفونت لثه ها

از آنجایی که ورم لثه خفیف‌ترین شکل بیماری پریودنتال (بیماری لثه) است، در صورت اقدام به موقع به راحتی درمان پذیر است.

ورم لثه شایع‌ترین و خفیف‌ترین شکل بیماری لثه است. درمان به موقع برای جلوگیری از پیشرفت این شرایط ضروری است و خوشبختانه این کار به راحتی امکان پذیر است.

 

ورم لثه اصطلاحی است که برای لثه های ملتهب استفاده می شود. این شرایط به واسطه شکل گیری پلاک که حاصل فعالیت باکتری های مضر در دهان است، رخ می دهد. ورم لثه به طور معمول خود را با خونریزی لثه ها پس از مسواک زدن نشان می دهد.

 

از آنجایی که ورم لثه خفیف‌ترین شکل بیماری پریودنتال (بیماری لثه) است، در صورت اقدام به موقع به راحتی درمان پذیر است. اما در صورت عدم درمان، شرایط این بیماری وخیم‌تر شده و می تواند به شکل گیری مشکلاتی مانند شل شدن دندان ها و حتی از دست دادن آنها منجر شود. مرحله پیشرفت شدید ورم لثه به پریودنتیت شناخته می شود.

پریودونتیت شامل سه مرحله است و درمان سریع و به موقع آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

نشانه ها و علائم ورم لثه چیست؟

نشانه ها و علائمی متعددی با پیشرفت ورم لثه شکل می گیرند که از رایج‌ترین نمونه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرمزی و تورم لثه ها

خونریزی لثه ها پس از مسواک زدن، بویژه پس از استفاده از نخ دندان

حساسیت لثه ها

عفونت بین لثه ها و دندان ها

بوی بد دهان

پس روی لثه ها

دندان درد یا شل شدن دندان ها (مرحله شدید)

از دست دادن دندان (مرحله شدید)

 

ورم لثه خفیف‌ترین شکل بیماری پریودنتال (بیماری لثه) است 

 

درمان پزشکی ورم لثه

رعایت بهداشت خوب دهان و دندان نخستین مرحله درمان ورم لثه است که در این راستا می توان اقداماتی مانند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان روزانه و ترک تنباکو و سیگار کشیدن را مد نظر قرار داد.

برای از بین بردن پلاک و باکتری های مضر در دهان، دندانپزشک می تواند پاکسازی حرفه ای را انجام دهد. بر همین اساس، مراجعه منظم (حداقل یک بار در سال) به دندانپزشک اهمیت دارد.

 

انواع مختلف دهانشویه های تجاری و تجویزی نیز در بازار موجود هستند.

کلر هگزیدین گلوکونات یک دهانشویه تجویزی است که ورم لثه را با کاهش باکتری های مضر در دهان درمان می کند. این محصول به شکل ژل نیز در دسترس است.

دهانشویه های ضد باکتری عادی که بدون نسخه قابل خریداری هستند نیز زمانی که به همراه مسواک و نخ دندان استفاده شوند به بهبود ورم لثه کمک می کنند.

 

درمان آب نمک

شستشوی دهان با آب نمک به مدت حدود 3 ثانیه برای کاهش التهاب، پشتیبانی از سلامت لثه ها و تسریع روند بهبودی ورم لثه گزینه ای خوب محسوب می شود، زیرا نمک به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی عمل می کند.

نتایج یک مطالعه هشت روزه در آزمایشگاه بهبودی ورم لثه با شستشوی دو دقیقه ای و سه بار در روز دهان با آب نمک را نشان داد. این مطالعه فواید بلند مدت این کار را مورد بررسی قرار نداد و بر همین اساس انجام مطالعات روی انسان پیش از پیشنهاد این روش برای مدت زمان طولانی‌تر نیاز است.

 

درمان غرغره روغن های مفید

یکی دیگر از روش های خانگی برای درمان تورم و خونریزی لثه ها غرغره روغن است که شامل چرخاندن یا نگه داشتن روغن برای 2 تا 3 دقیقه در دهان می شود. به طور معمول، یک قاشق غذاخوری از روغن های کنجد، نارگیل، آریمیدادی یا آفتابگردان استفاده می شود.

راههای درمان عفونت لثه ها

مطالعات بسیاری فواید این روش برای از بین بردن پلاک، باکتری ها و سلامت کلی دهان و دندان را مورد بررسی قرار داده اند.

 

ورم لثه اصطلاحی است که برای لثه های ملتهب استفاده می شود

 

روغن نارگیل

اسید لوریک موجود در روغن نارگیل به واسطه اثرات ضد التهابی و ضد باکتریایی خود شناخته شده است. این به معنای توانایی بالقوه این روغن در کاهش التهاب لثه و جمعیت باکتری های بد مسبب آن است.

چندین مطالعه نشان داده اند که استفاده از روغن نارگیل در زمینه کمک به کاهش باکتری های مضر دهان و پلاک عملکردی مشابه با دهانشویه تجویزی دارد.

 

روغن کنجد

پژوهش ها در زمینه روغن کنجد نتایجی یکدست را درباره بهبود ورم لثه نشان نداده اند. چندین مطالعه به فواید آن اشاره داشته اند. به عنوان مثال، نتایج یک مطالعه کاهش پلاک و ورم لثه به واسطه استفاده از روغن کنجد طی 1 روز را نشان داد.

اما همه مطالعه ها کارایی مشابه با دهانشویه های تجویزی را نشان نداده اند. به عنوان مثال، نتایج یک مطالعه با حضور 52 کودک هیچ گونه کاهشی را در جمعیت باکتری های دهان و اثرگذاری روی ورم لثه پس از استفاده روزانه از روغن کنجد به مدت دو هفته را نشان نداد.

 

روغن آریمیدادی

روغن آریمیدادی یک محصول گیاهی است که در پزشکی سنتی هندی استفاده می شود.

نتایج مطالعه ای جدید با حضور 45 بزرگسال جوان نشان داد که کارایی چرخاندن روغن آریمیدادی دو بار در روز و به مدت 21 روز در زمینه پیشگیری از شکل گیری پلاک و ورم لثه با دهانشویه تجویزی قابل مقایسه بوده است.

با این وجود، باید اشاره داشت که استفاده از این روش با پاکسازی حرفه ای دندان ها و روتین بهداشتی دندان همراه بود.

 

روغن آفتابگردان

پژوهش ها در زمینه روغن آفتابگردان چندان گسترده نیستند. تنها یک مطالعه با حضور 1 شرکت کننده نشان داده است که نشانگرهای شکل گیری پلاک و ورم لثه طی 45 روز از زمان استفاده از روغن آفتابگردان کاهش یافته اند.

 

کدام روغن بهتر است؟

در مجموع، پژوهش های فعلی نشان داده اند که استفاده از روغن نارگیل در صورت همراهی با مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان می تواند به اندازه دهانشویه های تجویزی موثر باشد.

اما روغن های نارگیل، آریمیدادی و کنجد گزینه های گران قیمت محسوب می شوند. اگر هزینه برای شما مساله ساز است، استفاده از دهانشویه های ضد باکتری عادی یا نمونه های تجویزی توسط دندانپزشک به همراه مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را مد نظر قرار دهید.

 

گزینه های موضعی

از زردچوبه و میخک می توان برای تولید یک ژل موضعی که ممکن است التهاب و پلاک را کاهش دهد، استفاده کرد.

ماده فعال موجود در زردچوبه به کورکومین دارای ویژگی های ضد التهابی است.

با این وجود، طی مطالعات صورت گرفته استفاده از ژل زردچوبه به اندازه ژل کلر هگزیدین یا دهانشویه های تجویزی کارایی نداشته است.

 

مشابه با زردچوبه، میخک نیز از ویژگی های ضد التهابی و ضد باکتری برخوردار است. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که میخک از پتانسیل درمان بیماری پریودنتال برخوردار است. متاسفانه، مطالعات گسترده ای در زمینه تاثیر این محصول بر ورم لثه در انسان انجام نشده است و به پژوهش های برای کسب نتایج دقیق نیاز است.

 

منبع:asriran.com


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

تورم لثه یک مشکل رایج است و همراه با درد شدید است , بافت لثه ضخیم , فیبری و پر از رگ های خونی است با درمان ورم لثه همراه باشید .

در تورم لثه رنگ لثه ها کمرنگ شده و موقع مسواک زدن شما درد شدید و یا خونریزی را تجربه کنید .

ورم لثه می تواند از عفونت , کمبود مواد غذایی , حاملگی , مصرف دخانیات مثل سیگار , حساسیت به خمیر دندان یا دهانشویه و غیره باشد .

 

 

راههای درمان عفونت لثه ها

لیست مطالب :

کمپرس سرد و گرم می تواند سبب تکسین سریع ورم لثه و کاهش درد آن شود , شما باید این روش را روی صورت خود انجام دهید نه اینکه به طور مستقیم بر روی لثه متورم قرار دهید .

نمک یکی دیگر از دارو های موثر برای درمان ورم لثه است زیرا مانع از رشد باکتری ها در دهان و جلوگیری از عفونت می شد .

هیدروژن پراکسید می تواند با کاهش درد و التهاب سبب درمان ورم لثه شود , حتی می تواند سبب کشته شدن میکروب ها و مبارزه با مشکلات دهان شود .

برای سلامتی دهان و دندان فقط 3 درصد از محلول هیدروژن پراکسید استفاده کنید .

زردچوبه یک روش خوب برای درمان ورم لثه است زیرا شامل کورکومین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به کاهش درد و تورم کمک می کند .

علاوه براین مانع از گسترش فعالیت های باکتریایی می شود .

 

 

چای سیاه دارای تان هایی است که می تواند با کاهش التهاب لثه به درمان ورم لثه کمک کند , علاوه براین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که به سلامت دهان و دندان کمک می کند .

یکی دیگر از داروهای موثر برای درمان ورم لثه و خونریزی آن آلوئه ورا است .

این گیاه دارای خواص ضد التهابی و همچنین خواص ضد باکتری است که می تواند از رشد باکتری های پلاک زا در دهان جلوگیری می کند .

روغن درخت چای دارای خواص آنتی بیوتیکی و ضد التهابی است که می تواند سبب درمان ورم لثه و التهاب آن به صورت فوری شود .

روغن کنجد برای درمان ورم لثه و یا هر مشکل دیگر دندان موثر است زیرا سبب کاهش رشد باکتری و عفونت در دهان و مانع از تشکیل پلاک ها و تقویت لثه ها می شود .

ویتامین D سبب از بین رفتن تورم لثه می شود زیرا دارای خواص ضد التهابی است .

همچنین ویتامین D به بدن کمک تا تراکم استخوان های شما افزایش یابد .

 

نظر

در این مطلب با بهترین و موثرترین راه های خانگی و سنتی درمان ورم لثه آشنا خواهید شد. زیرا درمان های خانگی نسبت به سایر درمان ها خطری نداشته و کارآمدتر هم می باشند. همچنین به علل و علایم این مشکل هم خواهیم پرداخت. پس در ادامه همراه ما باشید.

در ادامه با 1 راه خانگی درمان ورم لثه آشنا خواهید شد.

استفاده از چای سبز به رفع ورم لثه کمک می کند. مقداری چای سبز را جوشانده و بعد از خنک شدن، لثه ها را با آن شست و شو دهید. سپس مسواک بزنید.

برای جلوگیری از رشد باکتری ها در محیط دهان، روزانه یک لیوان آب کرن بری خالص، بدون شکر و افزودنی بنوشید.

راههای درمان عفونت لثه ها

1 قطره روغن نعناع را با آب گرم ترکیب کنید. با این محلول روزانه دهان خود را شست و شو دهید. این دهانشویه طبیعی منجر به درمان ورم لثه و عفونت آن می شود.

استفاده از دمنوش نعناع نیز موجب بهبود درد و التهاب لثه می شود. کافی است در یک لیوان آب جوش مقداری برگ نعنای تازه و یا خشک بریزید. سپس بعد از گذشت چند دقیقه آن را میل کنید.

در یک لیوان آب گرم مقداری نمک بریزید. دهان خود را چندین بار در روز با این محلول بشویید تا تورم، التهاب و حتی خونریزی لثه ها کاهش یابند.

لثه های متورم را با پالپ آلوئه ورا ماساژ داده و بعد از گذشت چند دقیقه دهان را بشویید. این گیاه فوق العاده تاثیر به سرایی در درمان ورم لثه دارد.

جویدن انواع سبزیجات و میوه های تازه موجب از بین رفتن عفونت و باکتری های دهان و لثه شده و دندان ها را نیز تمیز می کنند. از مواد غذایی حاوی ویتامین C و فیبر مثل کلم بروکلی، فلفل دلمه و هویج استفاده کنید.

روغن گل میخک را به لثه بمالید. ترکیبات این روغن التهاب، تورم و درد ناشی از عفونت لثه را بسیار کم می کند. البته ممکن است با کمی سوزش همراه باشد. جویدن گل میخک نیز موجب درمان ورم لثه می شود که این امر یکی از خواص میخک  می باشد.

به یک لیوان آب گرم مقدری جوش شیرین اضافه کنید. بعد از مسواک کردن با این محلول دهان را شست و شو دهید. بسته به نوع ورم لثه, از این روش بین یک هفته تا سه ماه استفاده کنید.

استفاده از ترکیب آب گرم و آب لیموترش تازه، ورم لثه را کاهش و حتی علت بوی بد دهان را هم رفع می کند. کافی است روزانه دو بار با این محلول غرغره کنید.

مقداری آب لیموترش تازه را با عصاره گل رز مخلوط کنید. با این محلول غرغره کرده و آن را برای چند دقیقه در دهان نگه داشته و بعد دور بریزید. روزانه سه بار این عمل را برای درمان ورم لثه ها تکرار کنید.

علاوه بر راهکارهای درمان خانگی ورم لثه, بایستی نکات بهداشتی دهان را برای حفظ سلامتی دندان ها و لثه ها رعایت کرد.

منبع : آرگا



روغن خراطین، جادوی جذابیت!


یک ایده شیک، انتخاب شاه گیوه پاشنه بلند با زیره و‌ پاشنه چرم



با بهترین مراکز خرید پاتایا آشنا شوید


غار نیاح مالزی شاهدی برای زندگی 4 هزار ساله انسان ها!



قبل از خانه تکانی و نظافت عید نوروز بخوانید



با انواع رنگ موی عید نوروز 98 آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

التهاب بافت‌های محافظِ دور دندان‌ها را التهاب لثه (gingivitis) می‌گویند که معمولا ناشی از رعایت نکردن بهداشت دندان‌هاست. شدت التهاب لثه در موارد مختلف فرق می‌کند. اگر علائمی مانند قرمزی و تورم لثه دارید و لثه‌هایتان هنگام استفاده از مسواک یا نخ‌دندان به‌راحتی خونریزی می‌کنند، ممکن است به التهاب لثه دچار شده باشید. ما را همراهی کنید تا شما را با دلایل، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان آن آشنا کنیم.

راههای درمان عفونت لثه ها

التهاب لثه، تورم لثه‌های دور دندان است، اما بیماری پیرادندانی (periodontal disease) التهاب یا عفونت استخوان زیر لثه است.

التهاب لثه زمانی آغاز می‌شود که مواد غذایی باقی‌مانده در دهان، با بزاق و پلاک‌های باکتریایی که به سطح دندان می‌چسبند، ترکیب شود. اگر پلاک دندان و جرم آن با مسواک و خمیردندان پاک نشوند، ممکن است معدنی شوند و رسوب یا جرم تشکیل دهند. جرم بسیار سخت است و فقط با ابزار حرفه‌ای دندان‌پزشکی پاک می‌شود.

پلاک و جرم دندانی، هر دو پر از باکتری‌های مضرند و اگر از دندان پاک نشوند، شروع به تحریک لثه‌ها می‌کنند و باعث التهاب لثه می‌شوند. اگر التهاب لثه درمان نشود، اغلب از لثه به استخوان می‌رسد و منجر به پیرادندان‌آماس (پیوره) می‌شود. وقتی استخوان زیرین آلوده شود، شروع به تحلیل‌ رفتن می‌کند و شیار عمیقی در لثه ایجاد می‌شود. پاک کردن این شیارها که به پاکت (pocket) معروف‌اند، بسیار دشوار است و پلاک و باکتری بسیاری در خود جمع می‌کنند که باعث تحلیل‌ رفتن استخوان می‌شوند. همین‌طور که التهاب لثه پیشرفت می‌کند و به مراحل بعدی می‌رسد، بافت استخوانی بیشتری از دست می‌رود، بنابراین دندان به‌تدریج سست می‌شود و می‌افتد.

التهاب لثه عمدتا به‌خاطر بهداشت ناسب دهان و دندان ایجاد می‌شود، چرا که باکتری موجود در پلاک و جرم، روی دندان‌ها باقی‌ می‌ماند و لثه را آلوده می‌کند. اما عوامل دیگری هم وجود دارند که خطر ابتلا به التهاب لثه را افزایش می‌دهند. بعضی از رایج‌ترین عوامل خطر عبارتند از:

بدبویی دهان یا هالیتوز (halitosis) بیش از هر چیز، با بیماری‌های دهانی مانند التهاب لثه در ارتباط است. هنگامی که باکتری‌های دهانی جرم را تجزیه می‌کنند، موادی شیمیایی آزاد می‌شوند که بوی بدی دارند. بوی بد می‌تواند ناشی از وجود پلاک‌های روی زبان باشد. وقتی این پلاک‌ها با استفاده از مسواک، نخ‌دندان یا ابزارهای حرفه‌ای دندان‌پزشکی از دندان و زبان پاک شوند، بوی بد هم از بین می‌رود. این آسان‌ترین راه برای از بین بردن بوی بد است، البته ممکن است مدتی طول بکشد. برای رفع این مورد، باید در رعایت بهداشت دهان و دندان پشتکار داشت.

سایر دلایل بدبویی دهان شامل رویش ناقص دندان عقل، خشکی دهان، تنفس از راه دهان، آبریزش از پشت بینی، عفونت در ریه یا گلو، سنگ لوزه، سیگار کشیدن، مشکلات گوارشی و وجود بیماری‌های سیستماتیک مانند دیابت می‌شوند.

فردی که دچار التهاب لثه است معمولا یک یا چند مورد از نشانه‌های زیر را داراست:

همین‌طور که التهاب لثه پیشرفت می‌کند (التهاب لثه‌ مزمن)، ممکن است شاهد عوارض مختلفی باشید. ممکن است لثه‌های فرد مبتلا تحلیل بروند یا بخش‌هایی از ریشه‌ی دندان به‌واسطه‌ی التهاب لثه نمایان شود. ممکن است که پاکت‌های عمیقی در اطراف دندان‌ها ایجاد شوند و باقی‌مانده‌ی غذا و پلاک در آنها جمع شوند. اگر التهاب لثه منجر به بیماری پیرادندانی شود، ممکن است فرد بافت لثه یا استخوان اطراف دندان‌ها را از دست بدهد و درنتیجه دندان‌ها سست شوند و بیفتند. این تغییرات ممکن است خیلی آهسته یا بسیار سریع رخ دهند و بر تعداد کم یا همه‌ی دندان‌ها اثر بگذارند. اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود یا فرد دچار نقص ایمنی شود، ممکن است که این وضعیت منجر به التهاب لثه زخمی نکروزی حاد (ANUG) شود. این وضعیت دردناکی است که طی آن لثه‌ی آلوده، متورم و زخمی می‌شود و بافت مرده از بین می‌رود.

ممکن است بعضی‌ها التهاب لثه داشته باشند، اما متوجه هیچ نشانه‌ای نشوند، بنابراین معاینات منظم توسط دندان‌پزشک در تعیین سطح دقیق بیماری ضروری است. دندان‌پزشک بهترین فردی است که می‌توان به او مراجعه نمود. او می‌تواند همه‌ی حقایق و اطلاعات لازم را برای تشخیص بیماری در اختیارتان قرار بدهد و به درمان و از بین بردنِ التهاب لثه کمک کند.

روش‌ها و نشانه‌های زیر در تشخیص التهاب لثه بسیار مفیدند:

درمان التهاب لثه عبارت است از شناسایی و حذف عواملی که فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کنند. عوامل می‌توانند با انجام کارهای مربوط به بهداشت دهان و دندان به‌صورت مرتب و کامل و همین‌طور پاک‌سازی حرفه‌ای دندان‌ها از بین بروند. اگر عوامل خطر مشخصی همچون سیگار یا دیابت کنترل‌نشده موجب التهاب لثه شده‌اند، باید کنترل شوند و از بین بروند تا التهاب لثه نیز برطرف شود. پس از آنکه دندان‌پزشک یا متخصص بهداشت، جرم دندان را پاک کرد، بیمار می‌تواند با مسواک و نخ‌دندان بعد از هر وعده‌ی غذایی و همین‌طور استفاده‌ی روزانه از دهان‌شویه، التهاب لثه را مداوا کند. بیمار می‌تواند تحت نظارت دندان‌پزشک از کاربامیدپراکساید ۱۰ درصدی (carbamide peroxide) به همرا قالب‌های مخصوص دندان که تأثیر مثبتی بر کنترل پلاک و بهداشت لثه‌ها دارد، استفاده کند. این ماده برای بیمارانی که روش‌های بهداشتی مرسوم همچون مسواک‌ زدن و کشیدن نخ‌دندان در آنها پاسخگو نیستند، بسیار مفید است.

وقتی التهاب لثه منجر به بیماری پیرادندانی می‌شود و پاکت‌های عمیقی به وجود می‌آیند که تمیزکردن‌شان مشکل است، بیمار برای تمیزکردن دندان‌هایی که با پاکت‌های عمیق احاطه شده‌اند، به جرم‌گیری عمیق نیاز دارد. چه‌بسا برای دسترسی به همه‌ی سطوح دندانی به منظور تمیزکردن کامل، نیاز به عمل جراحی هم باشد. این عمل جراحی را جراحی فلپ (flap surgery) می‌ند. برای اینکه بیمار بتواند به‌راحتی با مسواک و نخ‌دندان، نواحی اطراف دندان‌هایش را تمیز کند، می‌توان جراحی فلپ را با جراحی کاهش پاکت ترکیب کرد. این عمل با بی‌حس کردن لثه‌ها و بالابردن آنها و گاهی اوقات هم تغییرشکل استخوان انجام می‌شود. سپس لثه‌ها دوباره دور دندان شکل می‌گیرند و دیگر آن پاکت‌های عمیق پیش از جراحی، وجود نخواهند داشت.

از پیوند بافت نرم نیز برای پوشاندن سطوح ریشه‌ای که به‌خاطر تحلیل‌ رفتن لثه‌ها نمایان شده‌اند، استفاده می‌شود. این کار می‌تواند حساسیت دندان‌ها را کاهش دهد و از سطوح ریشه‌ای نرم‌تر که تمیزکردن‌شان دشوارتر است محافظت کند.

لیزردرمانی هم راه دیگری برای کمک به افزایش سلامت لثه است. پاکت لثه با لیزر بافت نرم نیز درمان می‌شود. در این روش باکتری‌های مضر موجود در پاکت‌های پیرادندانی از بین می‌روند، بافت ناسالم برداشته می‌شود و به این ترتیب به بهبود لثه کمک می‌کند.

پریودنتیست‌ها (Periodontists) یا متخصصین بیماری‌های لثه، دندان‌پزشکانی هستند که بعد از گذراندن دوره‌ی دندان‌پزشکی، به‌طور کامل روی معاینه، تشخیص و درمان بیماری‌های لثه و استخوان‌های اطراف دندان تمرکز می‌کنند و دوره‌ی کاملی را در این حیطه می‌گذرانند. در موارد پیشرفته‌ی التهاب لثه یا بیماری پیرادندانی، دندان‌پزشک عمومی پلاک سطحی را تمیز می‌کند و بعد از آن بیمار را برای معاینه، به پریودنتیست معرفی می‌کند. پریودنتیست‌ها، روش‌های گوناگون مبتنی بر جراحی یا بدون جراحی را برای کمک به تثبیت وضعیت لثه‌ها توصیه می‌کنند. آنها در امور دیگر مربوط به لثه و استخوان، ازجمله پیوندهای لثه و استخوان، جراحی عملکردی یا زیبایی لثه یا ژنژیوکتومی (gingivectomy)، جراحی ترمیم پلاستیک لثه (gingivoplasty)، ایمپلنت و بالابردن تاج هم مهارت دارند.

درمان با آنتی‌بیوتیک می‌تواند در ترکیب با روش‌های مختلف به درمان لثه‌ها، بیماری پیرادندانی و به‌ویژه التهاب لثه زخمی نکروزی حاد کمک کند. کلرهگزیدین (Chlorhexidine) نوعی دهان‌شویه‌ی آنتی‌بیوتیکی است. می‌توان تحت نظر دندان‌پزشک و برای کاهش باکتری‌هایی که باعث التهاب لثه می‌شوند، از این دهان‌شویه استفاده نمود. پلت‌ها یا ژل‌هایی مانند پریوچیپ (PerioChip) که دربر دارنده‌ی آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر کلرهگزیدین یا داکسی‌سایکلین هستند، می‌توانند پس از جرم‌گیری عمیق، در پاکت‌های عمیق لثه گذاشته شوند تا باکتری‌های سرسخت را از بین ببرند و اندازه‌ی پاکت‌های پیرادندانی را کاهش دهند. این روش‌های آنتی‌بیوتیک‌درمانی بسیار مؤثر هستند، چرا که آنتی‌بیوتیک به‌تدریج و در دوره‌ای هفت روزه آزاد می‌شود. داروهای دیگری همچون لیدوکائین و داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs) هم برای کنترل درد در التهاب لثه‌ مزمن و التهاب لثه زخمی نکروزی حاد استفاده می‌شوند.

شواهدی مبنی‌بر تأثیر داروهای طبیعی و بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک، برای درمان التهاب لثه وجود دارند:

اگر علت بیماری به‌درستی تشخیص داده شود و بیمار نیز در بهبود بهداشت دهان و دندان خود ثابت‌قدم باشد و درمان‌های ضروری را دنبال نماید، مسلما بیماری‌های لثه درمان‌شدنی هستند. پیش‌بینی بیماری زمانی مناسب است که روند درمان از همان نخستین مراحل التهاب لثه پیگیری شود. در این مرحله، فرد مبتلا معمولا فقط نیاز به پاکسازی حرفه‌ای دندان و استفاده‌ی تمام‌وکمال از مسواک و نخ‌دندان دارد. اگر شرایط بیماری از حاد به مزمن، و از التهاب لثه به پیوره یا التهاب لثه زخمی نکروزی حاد تغییر یابد، پیش‌بینی بیماری سخت‌تر خواهد شد. بنابراین تشخیص و درمان التهاب لثه در همان مراحل اولیه، اهمیت فراوانی دارد.

تلاش‌های بسیاری برای درک ارتباط بین التهاب لثه و دیگر مشکلات جسمی همچون بیماری قلبی، سکته و آلزایمر صورت گرفته است. مقایسه‌ی باکتری‌‌های مسبب پلاک دندانبا باکتری‌‌هایی که در بروز بیماری قلبی نقش دارند، نشان‌دهنده‌ای رابطه‌ای بین این دو بیماری است، بااین‌حال محققان قادر به کشف رابطه‌ی علت و معلولی بین این دو نبوده‌اند. اثبات یا رد این نوع از روابط دشوار است، بنابراین می‌توان اینگونه متصور شد که در پیش گرفتن زندگی عاری از التهاب لثه، منجر به زندگی سالم‌تری خواهد شد.

اگرچه اثبات این موضوع که التهاب لثه مستقیما منجر به بروز چه بیماری‌هایی می‌شود دشوار است، اما مشخص شده است که بعضی از مشکلات سلامتی می‌توانند باعث التهاب لثه شوند. در صورت مشاهده‌ی هرگونه تغییر ناگهانی در شرایط سلامتی، باید سریعا از دندان‌پزشک خود بخواهید تا آثار آن را بر سلامت دهان و دندان بررسی نماید. اگر سلامت عمومی بدن کاهش یابد یا دچار تغییر شود، ممکن است که لثه‌های سالم به‌سرعت آسیب ببینند.

کودک باید از ۱۲ ماهگی شروع به مسواک زدن دندان‌ها کند و این کار را با خمیردندانی به‌ مقدار یک نخود انجام دهد. به‌محض اینکه فاصله‌ی بین دندان‌ها شروع به کم‌ شدن کرد، باید استفاده از نخ‌دندان را هم آغاز کند. در روزهای نخست، پدر و مادر باید بره‌ی مشخصی برای مسواک زدن دندان‌ها تعیین کنند تا کودک بتواند به آن عادت کند. وقتی کودک به‌تنهایی از پس این کار برآمد، باید مسواک و نخ‌دندان را به خود او واگذار کرد. پدر و مادر صرفا باید او را کنترل کنند تا مطمئن شوند که به‌درستی و مرتب مسواک می‌زند. کودک باید از ۲ سالگی مرتبا توسط دندان‌پزشک معاینه شود. پیروی از این دستوالعمل از بیماری‌های لثه در کودکان به‌طور مؤثری پیشگیری می‌کند.

در دوران بلوغ، به‌خاطر تغییرات هورمونی، احتمال ابتلا به التهاب لثه افزایش می‌یابد. نوجوانان باید کنترل شوند تا بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایند. آنها باید به‌طور مرتب به دندان‌پزشک مراجعه کنند تا با پاک‌سازی‌های حرفه‌ای دندان، التهاب لثه را درمان کند.

بسیاری از خانم‌های باردار، فکر می‌کنند که برای حفظ سلامت کودک‌شان، باید از دندان‌پزشکی دوری کنند! اما خانم‌های باردار تا زمانی که حس قدرت و راحتی دارند، نباید از تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌هایشان غافل شوند. خانم‌ها طی دوران بارداری، در خطر ابتلا به التهاب لثه‌ی بارداری هستند. به‌خاطر افزایش هورمون در دوران بارداری، بافت‌های لثه در معرض خطر حمله‌ی باکتری‌ها و دیگر پاتوژن‌ها قرار می‌گیرند. اغلب خانم‌های باردار، حتی در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان‌، باز هم متوجه افزایش تورم لثه‌ها و خونریزی آنها می‌شوند. شاید تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها در دوران بارداری، برای کمک به مبارزه با این افزایش خطر ضروری باشد.

پیشگیری از التهاب لثه و بیماری پیرادندانی در موارد بسیار آسان است. می‌توان از طریق کنترل مناسب پلاک، از التهاب لثه جلوگیری کرد. این کنترل شامل مسواک‌ زدن برای از بین‌ بردن پلاک در سطوح خارجیِ دندان‌ها و کشیدن نخ‌دندان‌ برای حذف باقی‌مانده‌ی غذا و پلاک از بین دندان‌ها می‌شود. مسواک‌های برقی، حذف پلاک از نقاط دور از دسترس‌ دهان را آسان‌تر می‌کنند. استفاده از دهان‌شویه پس از مسواک زدن و کشیدن نخ‌دندان هم می‌تواند مفید باشد، زیرا میزان باکتری‌هایی را که موجب التهاب لثه می‌شوند کاهش می‌دهد.

علاوه‌بر این روش‌های ابتدایی رعایت بهداشت دهان و دندان، راه‌های دیگری هم هستند که می‌توان برای حذف عوامل افزایش‌دهنده‌ی التهاب لثه از آنها استفاده کرد:

هدف از مسواک‌ زدن، حذف پلاک‌هایی است که باکتری‌ها را در خود جای داده‌اند و باعث التهاب لثه و پوسیدگی دندان می‌شوند. هر خمیردندانی که مرتب و همیشه استفاده شود، به تحقق این هدف کمک می‌کند. موادی در خمیردندان‌ها وجود دارند که به حذف مؤثرتر پلاک‌ها کمک می‌کنند و کاری می‌کنند که پس از مسواک‌ زدن، پلاک از دندان جدا شوند. مواد ساینده‌ی موجود در خمیردندان، همچون سیلیکات و کربنات کلسیم، به از بین‌ بردن پلاک‌های چسبنده کمک می‌کنند. سدیم لورت سولفات یکی از مواد پاک‌کننده‌ی خمیردندان است که باعث ایجاد کف می‌شود. مقدار سدیم لورت سولفات در خمیردندان‌ها متفاوت است. مقدار فراوان سدیم لورت سولفات می‌تواند برای افرادی که دهان خشک یا جریان بزاق کمی دارند، مشکل ایجاد کند. بعضی از خمیردندان‌ها شامل عوامل کنترل پلاکی همچون پیروفسفات و سیترات روی هستند که پس از مسواک زدن از چسبیدن پلاک به دندان جلوگیری می‌کنند. استفاده از خمیردندانی که حاوی هرگونه ترکیبی از این مواد باشد، اثربخشیِ بهداشت دهان و دندان را افزایش خواهد داد.

علاوه‌بر این، شست‌وشوی دهان و دندان با دهان‌شویه‌های حاوی روغن‌های ضروری بعد از مسواک زدن (به‌صورت دوبار در روز و هربار به‌مدت ۳۰ ثانیه)، بیش‌ازپیش مانع تشکیل پلاک می‌شود.

گرچه عواملی که منجر به التهاب لثه و بیماری پیرادندانی می‌شوند وابسته به فرد هستند، اما شواهد علمی محدودی هم وجود دارند که ثابت می‌کنند باکتری‌های مسبب التهاب لثه و بیماری پیرادندانی، می‌توانند از والدین به فرزندان و همین‌طور بین همسران منتقل شوند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

راههای درمان عفونت لثه ها

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

وبلاگ‌نویس و مدرس زبان انگلیسی، نویسنده و مترجم چند جلد کتاب، علاقه‌مند به فناوری فکر، ایده‌پردازی، کارآفرینی و صدالبته زبان انگلیسی 🙂

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

رهبران واقعی چطور اطلاعات موردنیازشان را گردآوری می‌کنند؟

پارگی مینیسک زانو؛ طول درمان، راه های پیشگیری و درمان آن

مکمل های عضله سازی؛ ۱۰ مکمل پروتئین برتر دنیا برای عضله سازی


معرفی کتاب خودت باش دختر

قرص اسپیرونولاکتون (آلداکتون)؛ موارد مصرف و عوارض آن


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

زیباترین سواحل دنیا و جذابیت‌های فوق تصور آنها

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن


شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸

فینگرفود؛ خوشمزه‌ترین فینگرفودهای دنیا

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *