راههای درمان بیماری پروستات

راههای درمان بیماری پروستات
راههای درمان بیماری پروستات


بزرگ شدن غده پروستات در مردان پس از سن 5 سالگی شایع می‌ باشد که فرد را با مشکلاتی مانند تکرر ادرار، ادرار خونی و عفونت ادراری روبرو می‌ کند.




راههای درمان بیماری پروستات

اولین و مهم ‌ترین نکته برای درمان این بیماری آن است که همه مردان بالای 5 سال باید با علایم این بیماری آشنا باشند تا به محض مواجهه با این مشکل، سریعا به متخصص اورولوژیست مراجعه کنند، زیرا هرچه زودتر بیماری تشخیص داده شود، پروسه درمانی راحت‌ تر و بهتر صورت می‌ گیرد و نتیجه آن هم بهتر خواهد بود و متأسفانه هر چه فرد با تأخیر به پزشک مراجعه کند و علایم بیماری حادتر و عمیق‌تر شود، پروسه درمانی طولانی‌ تر خواهد بود و احتمال سرطانی شدن پروستات هم وجود خواهد داشت.

 

در این مطلب با برخی روش‌های درمان بزرگی پروستات آشنا می ‌شویم.

 

1- مسدودکننده‌های آلفا (آلفا بلوکرها)

این مسدود کننده‌ها در ابتدا برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شدند. این داروها علایم مربوط به مشکل در ادرار کردن را درمان می‌کنند و سبب می‌شوند تا فرد بیمار حین ادرار کردن با مشکلات کمتری مواجه شود. برخی از این نوع بلوکرها شامل موارد زیر می‌ باشند: ترازوسین، تامسولوسین، دوکسازوسین و آلفا زوسین.

 

2- آنزیم‌های بازدارنده

این ترکیبات در واقع می‌توانند بزرگی پروستات را از طریق کوچک کردن آن درمان کنند، طوری که سایز پروستات را به شکل اولیه برمی‌ گردانند. این آنزیم‌ها شامل فیناستراید یا دوتاستراید می‌ باشند. این آنزیم‌ها در صورتی استفاده می‌شوند که سایز پروستات واقعا بزرگ باشد.


3- میکروویو درمانی


در این شیوه درمانی، آنتن مایکروویو از طریق مجرای خروج ادرار وارد بدن می‌شود تا انرژی حاصله از امواج مایکروویو، قسمت داخلی پروستات بزرگ شده را تخریب کند. این روش برای بزرگی متوسط پروستات به کار می‌ رود و اگر بزرگی پروستات از حدی بیشتر شود، این روش موثر نیست. مراجعه به پزشک متخصص ماهر برای این روش بسیار ضروری است، زیرا این روش تا حدی تهاجمی محسوب می‌شود.

 

4-  Needle Ablation

این روش درمانی با استفاده از گرمایی است که از امواج رادیویی ایجاد می‌ شود. وسیله‌ای به سیتوسکوپ را مجرای مثانه می‌کنند تا بخشی از غده پروستات که بزرگ شده است را تخریب کند و مشکلاتی مانند مشکلات دفع ادرار در بیمار تا حدی هموار شود.

 

5- عمل جراحی

درمان بزرگی پروستات توسط عمل جراحی جزو آخرین روش‌های درمانی محسوب می‌شود و در موارد بسیار شدید و حاد صورت می‌گیرد. این جراحی به چند بخش تقسیم می‌ شود و در آن قسمت داخلی پروستات حذف می‌شود (پروستاتکتومی).

 

تذکر

انواع درمان‌های جراحی و غیر جراحی برای درمان بزرگی غده پروستات وجود دارد که در بسیاری از آن‌ها سعی می‌ شود تا بافت اضافی غده پروستات توسط امواج میکرو و یا امواج رادیویی و یا از طریق لیزر برداشته شود تا از طریق حذف بافت اضافی پروستات، فرد بتواند به راحتی ادرار کند و یا کمتر با چنین مشکلاتی مواجه شود.

 

اگر بزرگی پروستات در مراحل ابتدایی باشد، با روش‌های کم تهاجمی این کار صورت می‌ گیرد، اما اگر بزرگ شدن پروستات پیشرفته‌ باشد، روش‌های تهاجمی (با صلاح‌دید متخصص اورولوژیست) استفاده می شوند.

 

12 توصیه به آقایان مبتلا به بزرگی پروستات

1- برخی پزشکان توصیه می‌کنند که اگر فرد در مراحل ابتدایی این بیماری قرار دارد، از گیاه دارویی به Palmetto استفاده کند. این گیاه برای حفظ سلامت غده پروستات مفید می‌باشد. در سال‌های اخیر عصاره این گیاه را به شکل کپسول تولید کرده اند که بیماران می‌توانند بنا به صلاح‌دید پزشک، آن را مصرف کنند.

 

2- برای این دسته از بیماران، مصرف مکمل روی توصیه می ‌شود. کمبود روی می‌ تواند منجر به اختلالات پروستات از جمله بزرگی پروستات شود.

 

3- گاهی برای درمان این مشکل، کل غده پروستات توسط عمل جراحی برداشته می شود که اغلب هم فرد از علایم بیماری رهایی می یابد، اما این عمل می تواند فرد را دچار ناتوانی جنسی کند. بنابراین بهتر است عمل جراحی آخرین راه حل باشد و از روش های درمانی دیگر کمک گرفت.

 

4- تحقیقات نشان می ‌دهد آقایانی که از میوه و سبزیجات فراوان در بره غذایی روزانه خود استفاده می ‌کنند، کمتر دچار بزرگی پروستات می شوند. خوردن گوجه فرنگی نیز بسیار مفید است. در واقع خوردن گوجه فرنگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

 

راههای درمان بیماری پروستات

5- به این دسته از بیماران توصیه می ‌شود تا از مصرف هر گونه مایعات، حداقل دو ساعت قبل از خواب خودداری کنند تا دچار شب ادراری و مشکلاتی مانند برخاستن از رختخواب برای دفع ادرار نشوند.

 

6- مصرف الکل و کافئین در این بیماران باید قطع شود تا تحریکات مثانه کم شده و علایم بیماری بدتر نشود.

 

7- به این بیماران توصیه می‌شود تا حداقل 3 دقیقه در روز پیاده روی کنند تا علایم این بیماری کمتر شود.

 

8- به این دسته از بیماران توصیه می‌ شود که هر چند ساعت یک‌ بار (مثلا دو ساعت یکبار) به دستشویی بروند، حتی اگر احساس تخلیه ادرار ندارند.

 

9- برای تقویت ماهیچه‌های لگن جهت جلوگیری از تکرر ادرار، تمرینات ورزشی کگل (Kegel) را یاد بگیرید و آن را در طول شبانه روز انجام دهید.

 

1- هر گونه استرس و عصبانیت سبب تکرر ادرار و تشدید علایم بزرگی پروستات می‌شود. بنابراین ایجاد فضای آرام برای این دسته از بیماران بسیار ضروری و لازم می‌باشد.

 

11- دوری از هوای سرد که سبب تحریک مثانه و تکرر ادرار می‌شود به این بیماران توصیه می‌شود. قرار گرفتن در محیط گرم برای آن‌ها بسیار مناسب می‌باشد.

 

12- استفاده از داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان ها به این بیماران توصیه نمی‌شود، زیرا علایم بیماری‌شان حادتر می‌شود.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

کار غده پروستات در آقایان

بزرگ شدن طبیعی پروستات در مردان

بزرگ شدن پروستات همیشه خطرناک نیست

سرطان پروستات در آقایان

5 روش تشخیص بزرگی پروستات

سبد خرید شما خالی است!

خلاصه ای از خواص عسل در زیر آورده شده است: ** عسل باعث تقویت حافظه می شود. حتی باعث کاهش کم خوابی خواهد شد و خواب خوبی را برای شما به ارمغان می آورد.

یکی از روش ها برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی: ** اگر ظرف دو نوع عسل را برگردانید خواهید دید که عسل طبیعی در مدت زمان بیشتری تا عسل تقلبی شروع به چکیدن و جاری شدن می کند.

درمان بیماری با عسل

راههای درمان بیماری پروستات

کلیه حقوق برای ایران عسل محفوظ است. @ 1396

Wird geladen

Wird geladen

Wird geladen

Wird verarbeitet

Wird geladen

راههای درمان بیماری پروستات

Wird verarbeitet

Wird geladen

Wird geladen

Wird verarbeitet

Wird geladen

Wird geladen

غده پروستات قسمتی از سیستم تناسلی آقایان است که با ترشح مایعی به انتقال اسپرم کمک می‌کند. این غده در زیر مثانه و میزنای قرارگرفته است. درمان عفونت پروستاتدرمان مبتنی بر نوع عفونت و حساسیت ارگانیسم های آلوده کننده به درمان ضد میکروبی است.درمان پروستاتیت باکتریایی حاد تری متوپریم-سولفامتوکسازول (باکتریم، سپترا) یا فلوروکینولون ها (سیپروفلوکساسین [سیپرو، سیپرو XR، پروکوئین XR]، نورفلوکساسین[نوروکسین]) به مدت حداقل یک هفته وبرای عفونت های رایج و مکرر دوره های طولانی مدت (باکتری های گرم منفی).عفونت هایی که تکرار نمی شوند ، ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک دیگرى داشته باشند، بهترین روش، تعیین میزان حساسیت عامل آلوده کننده به ضد میکروب ها و استفاده از موثرترین آنتی بیوتیک ها است. این اطلاعات توسط کارکنان آزمایشگاه به پزشک معالج داده می شود.چنانچه تب بالا یا علائم عفونت باکتریایی شدید در فرد ظاهر شود، امکان نیاز به بستری شدن در بیمارستان وجود دارد. در بیمارستان، به بیماران آنتی بیوتیک هایی مانند سفالوسپورین یا آمپی سیلین (پرین سی پن) به اضافه ی آمینوگلیکوزیدها (جنتامایسین، آمیکاسین (آمیکین)) به صورت داخل وریدی تزریق می شود.گاهی اوقات بیمار ممکن است نیاز به یک کاتتر (یک لوله ی کوچک که داخل مجرای ادرار قرار داده می شود) برای از بین بردن انسداد شدید که مانع جریان یافتن ادرار می شود، داشته باشد. درمان پروستاتیت باکتریایی مزمناثربخشی آنتی بیوتیک ها محدود است، زیرا اکثر آنتی بیوتیک ها در بافت پروستات زمانى که ملتهب نیست، نمی توانند نفوذ کنند.بیماران در ابتدا آنتی بیوتیک های سولفامتوکسازول و تری متوپریم (باکتریم DS، سپترا DS) را دریافت خواهند کرد. دیگر آنتی بیوتیک های بالقوه موثر عبارتند از:سیپروفلوکساسین (سیپرو)نورفلوکساسین (نوروکسین)بیماران اغلب آنتی بیوتیک ها را به مدت ۶ هفته مصرف می کنن، برخی ممکن است نیاز به مصرف طولانی تری داشته باشند. ارگانیسم های منفرد ممکن است به مرور زمان به آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند ، بنابراین پزشک متخصص باید از آنتی بیوتیک ها یا سایر درمان های جایگزین استفاده کند.بسیاری از مردان پس از اتمام دوره های آنتی بیوتیکی مکرراً دچار عفونت می شوند. این افراد ممکن است نیاز به استفاده ی طولانی تر از آنتی بیوتیک ها و یا سایر روش های درمانی داشته باشند.اگر فرد مبتلا به بیماری های پروستات عود کننده یا مقاوم به درمان باشد، پزشک ممکن است با ادامه ی آنتی بیوتیک درمانی، ماساژ و یا تخلیه (درناژ) (۲ یا ۳ بار در هفته) پروستات را نیز برای وی انجام دهد. با این وجود بسیاری از پزشکان ممکن است این رویکرد را نداشته باشند.کانال ها و غدد درگیر ممکن است مسدود شده و آبسه ها را ایجاد کنند. اعتقاد بر این است که ماساژ پروستات این انسداد ها را از بین برده و به این ترتیب امکان تخلیه ی طبیعی آن ها و بنابراین نفوذ بهتر آنتی بیوتیک ها را فراهم می سازد.در صورتی که داروها براى بیماران موثر باشند، به ندرت احتیاج به جراحی پروستات خواهند داشت. درمان های دیگر شامل مسدود کننده های آلفا (مثلا تامسولوزین [فلوماکس] یا ترازوسین [هیترین]) می باشد که می تواند با شل کردن گردن و عضلات مثانه علائم ادرار دردناک را کاهش دهد.

Wird geladen

Wird geladen

Wird geladen

Wird geladen

Wird geladen

Wird verarbeitet

Playlists werden geladen

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

راههای درمان بیماری پروستات
راههای درمان بیماری پروستات
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *