راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید
راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

تیروئید یک غده ی کوچک و پروانه ای شکل در جلوی گردن است که هورمونهایی که متابولیسم بدن ،ضربان قلب،فشار خون و دمای بدن را کنترل میکنند ،میسازد.سرطان تیروئید با تغییر سلولها و رشد غیرقابل کنترل شروع میشود که در نهایت به گره های کوچکی تبدیل میشوند.در واقع این سرطان یکی از نمونه هایی است که بیشتر درمان میشود اما همچنان میتواند مرگ آور باشد.بسیاری از افراد مبتلا به سرطان تیروئید،سرطان را به دلایلی ناشناخته گسترش میدهند.پس درک پیشگیری موثر سخت است.هرچند،کاهش موارد خطرناک رایج،میتواند در بعضی موارد به پیشگیری از ابتلا به سرطان تیروئید کمک کند.

۱)از در معرض اشعه قرار گرفتن،به خصوص در جوانی،بپرهیزید.

یکی از شناخته شده ترین موارد خطرناک اولیه برای ابتلا به سرطان تیروئید،قرار گرفتن در معرض شدید اشعه،مخصوصا در زمان کودکی است.سلولهای غده ی تیروئید(و بیشتر غدد دیگر)،به x-ray و سایر انواع اشعه ها بسیار حساس اند و اگر در معرض آنها قرار گیرند، به راحتی از بین میروند یا تغییر میکنند.بافتهای غدد در حال رشد و نابالغ کودکان نیز بیشتر به این تشعشعات حساس است.

۲)کمبود ید پیدا نکنید.

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

کمبود ید در بیشتر کشورهای توسعه یافته رایج نیست زیرا این ماده ی معدنی به راحتی به نمک خوراکی اضافه میشود،اما در سایر مناطق کمتر توسعه یافته،کمبود ید میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان تیروئید شود.مناطقی که بیشتر در خطر قرار دارند شامل مناطقی هستند که به ماهی تازه یا صدف که سرشار از ید هستند،کمتر دسترسی دارند.

۳)برای بررسی جهش ژنتیکی،آزمایش خون دهید.

یکی دیگر ار موارد خطرناک برای سرطان تیروئید داشتن جهش ژنی است که باعث سرطان تیروئید مغزی خانوادگی میشود(MTC).یک آزمایش خون میتواند در مطب پزشک انجام شود تا جهش ارثی روی ژن RET بررسی شود.اگر این جهش پیدا شد،رایجترین پیشنهاد برداشتن کامل غده ی تیروئید است که به طور موثری از احتمال شروع سرطان پیشگیری میکند.

۴)با پزشکتان برای انجام آزمایشهای منظم تیروئید ملاقات کنید.

از آنجایی که سرعت رشد سرطان تیروئید نسبتا کم است،معمولا زمان برای کشف آن در مراحل ابتدایی وجود دارد.اکثر سرطانهای تیروئید زمانی کشف میشوند که بیماران برای متوجه شدن گره ها و توده هایی در گردن،به پزشک مراجعه میکنند.با این وجود،خبر خوب این است که تقریبا ۹۰% از این گره های تیروئیدی،گره های خوش خیمی هستند،پس نیاز به درمان ندارند.

۵)اگر خانومی در سن باروری هستید،به شدت مراقب باشید.

شما نمیتوانید از سن یا جنسیتتان پیشگیری کنید،اما آگاه باشید که زنان ۳ برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان تیروئید نسبت به مردان را دارند و حدود ۶۵% این موارد در طی سنین باروری(۴۵-۲۰)رخ میدهند.اگر شما در این دسته قرار دارید،باید راجع به بررسی هایی که خود فرد انجام میدهند و انجام آزمایشات سرطان تیروئید سالیانه تان،بیشتر هوشیار باشید.(همینطور آزمایش سرطان سینه و دهانه ی رحم)

۱)برای سرطان تیروئید کم خطر،عمل شوید.

اکثر افرادی که سرطان تیروئید کم خطر(یعنی در همه ی غده منتشر نشده است) دارند،با عمل جراحی و برداشتن آن،درمان میشوند.برداشتن کامل غده ،تیروئیدکتومی دارد اما لوبکتومی به برداشتن قسمتی از یک عضو که سرطان در آن قسمت رشد کرده است،اشاره دارد.

۲)اگر سرطان پخش شده است،ید رادیواکتیو درمانی انجام دهید.

اگر سرطان تیروئیدتان فراتر از غده تان پخش شده است(متاستاز شده است)،پزشکتان احتمالا پس از انجام تیروئیدکتومی،انجام ید رادیواکتیو درمانی را پیشنهاد میکند.ید رادیو اکتیو توسط هردو سلولهای سرطانی و معمولی تیروئید جذب میشود که آنها را نابود و از بازگشت دوباره ی سرطان جلوگیری میکند.

۳)برای تومورهای تیروئیدی که دوباره عود کرده اند،پرتودرمانی را در نظر بگیرید.

با وجود جراحی و ید رادیواکتیو درمانی،بعضی انواع سرسخت و شدید سرطان تیروئید برمیگردند و باید با روشهای دیگری با آنها مقابله شود.پرتودرمانی،گزینه ای برای سرطانهای بازگشت کننده است.در این روش از دستگاهی استفاده میشود که پرتوهایی پر انرژی را به سمت نقاطی مشخص روی گردنتان(ناحیه ی تیروئید)هدف میگیرد.

مطالب شما واقعا خاص هستش و معلومه از جایی کپی نمیکنید.
خیلی سایت دکتر سلامت دوست دارم.
امیدوارم همیشه

سلام
نظر لطف شماست 🙂

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

آدرس


Current ye@r *


Leave this field empty

سنگ مثانه، توده سختی از مواد معدنی در مثانه شما است و زمانی ایجاد می شود که مواد معدنی موجود

زخم معده، اغلب در اثر عفونت هلیکوباکتر پیلوری و یا مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ایجاد می شود. این

کلسترول، یک ماده چربی است که برای عملکرد طبیعی بدن ضروری است و معمولا در کبد ساخته می شود، اما در

سنگ کیسه صفرا، سنگ کوچکی است که اغلب از کلسترول ساخته شده و در کیسه صفرا ایجاد می شود. در

غده تیروئید بخشی از سیستم غدد درون ریز است. سیستم غدد درون ریز باعث تولید هورمون هایی می شود که عملکرد طبیعی بدن را تنظیم می کنند. تیروئید یک غده پروانه ای شکل کوچک در پایین گلو است که دارای لبه چپ و راست است. تیروئید هورمون تیروکسین را تولید می کند که موارد زیر را در بدن تنظیم می کند:

متابولیسم

فشار خون

ضربان قلب

دمای بدن

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

وزن بدن

سرطان تیروئید شایع ترین نوع سرطان غدد درون ریز است که روز به روز در ایالت متحده در حال گسترش است.

سرطان تیروئید در ابتدا هیچ نشانه ای ندارد و تیروئید اگر سالم باشد، نمیتوانید غده تیروئید خود را احساس کنید. همانطور که سرطان تیروئید پیشرفت می کند، علائم زیر ممکن است رخ دهد:

یک توده در گلو

سرفه

خشونت صدا

درد در گلو و گردن

مشکل بلعیدن

تورم غدد لنفاوی

اگر هر کدام از این علائم را دارید، با پزشک خود صحبت کنید.

داشتن سابقه خانوادگی سرطان تیروئید

زن بودن

داشتن سابقه سرطان سینه

داشتن سابقه تماس با اشعه

سن نیز عامل خطر مهمی است. سرطان تیروئید پس از 4 سالگی بیشتر رخ می دهد.

سرطان تیروئید نسبتا غیر معمول است. در ایالات متحده، این شایع ترین نوع سرطان است. سرطان تیروئید حدود یک دهم سرطان سینه و یک پنجم سرطان ریه شایع است.

سرطان تیروئید بر اساس ظاهر سلول های سرطانی طبقه بندی می شود. سلول های سرطانی را سلول های بسیار متمایز می ند. سلول های تمایز یافته با سرعت بیشتری نسبت به سلول های تجانس رشد می کنند.

انواع سرطان تیروئید عبارتند از:

سرطان تیروئید پاپیلاری

سرطان تیروئید پاپیلاری یک شکل متفاوتی از سرطان تیروئید است. این شایع ترین نوع است. این اغلب در زنانی در سنین باروری مشاهده می شود. سرطان تيروئيد پاپیلاری کمتر از انواع دیگر خطرناک است. زیرا کند تر گسترش پیدا کرده و بسیار قابل درمان است.

سرطان تیروئید مدولار

سرطان تیروئید مدولار یکی دیگر از انواع سرطان تیروئید است. در برخی موارد سرطان تیروئید مدولار دارای عوامل ژنتیکی هستند. این می تواند به عنوان بخشی از یک سندرم سرطان غدد درون ریز رخ دهد. گفته می شود که موارد بدون مولفه ژنتیکی متناوب هستند.

سرطان مدولار تیروئید در سلول های غیر تیروئیدی واقع در غده تیروئید ظاهر می شود. درمان آن با سایر انواع سرطان تیروئید متفاوت است.

سرطان تیروئید فولیکولار

سرطان تیروئید فولیکولار نوعی سرطان تیروئید است که به احتمال زیاد گسترش و تکرار می شود.

سرطان تیروئید آناپلاستیک

سرطان تیروئید آناپلاستیک تهاجمی ترین نوع سرطان تیروئید است. این نوع بسیار نادر و درمان آن دشوار است.

لنفوم تیروئید

این نوع نادرترین نوع سرطان تیروئید است که در سلول های ایمنی واقع در داخل غده تیروئید آغاز می شود.

نتایج معاینات فیزیکی یا آزمایشگاهی می تواند وجود سرطان تیروئید را نشان دهد. بررسی گردن ممکن است یک توده کوچک یا بزرگ در تیروئید را نشان دهد. گره های لنفاوی نیز ممکن است بزرگ شوند.

آزمایشات و روش های مورد استفاده برای تشخیص سرطان تیروئید عبارتند از:

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

تست عملکرد تیروئید

تست تيروگلوبولين که برای سرطان پاپيلر يا فوليکول استفاده می شود

سونوگرافی از تیروئید

اسکن تیروئید

بیوپسی تیروئید

سطح کلسیم در خون

سطح فسفر در خون

سطح کلسی تونین در خون

لارنگوسکوپی

درمان بستگی به نوع سرطان شما و گسترش و متاستاز آن دارد.

اکثر افراد تحت عمل جراحی تمام یا بخشی از غده تیروئید قرار می گیرند. این توانایی بدن شما برای تولید هورمون های طبیعی تیروئید را از بین می برد. مکمل های خوراکی می توانند هورمون های تیروئید را جایگزین کنند.

درمان های دیگر عبارتند از:

ید رادیواکتیو

پرتو درمانی خارجی

شیمی درمانی

افرادی که در مراحل اولیه ابتلا به سرطان تیروئید تشخیص داده می شوند، به طور کلی به درمان پاسخ می دهند و به بهبودی می رسند. برخی از انواع سرطان تیروئید دارای سرعت بیشتر نسبت به دیگران است.

اطمینان حاصل کنید که بعد از اینکه شما درمان شدید نیز، به قرار ملاقات های منظم بعدی بروید. پزشکان باید نشانه های سرطان مجدد را بررسی کنند. دکتر شما همچنین می خواهد به طور مرتب بررسی کنید که مقدار هورمون های جایگزین تیروئید که شما مصرف می کنید درست است.

علت سرطان تيروئيد در اغلب موارد مشخص نيست. این به این معنی است که برای اکثر مردم هیچ راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد.

سرطان تیروئید مدولار معمولا ارثی است. اگر خانواده شما سابقه این نوع سرطان تیروئید داشته باشد، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می تواند شما را به یک مشاور ژنتیکی معرفی کرده که می تواند تعیین کند که شما احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را دارید.

افرادی که در نزدیکی نیروگاه های هسته ای زندگی می کنند احتمال سرطان تیروئید د آن ها بیشتر است. اگر در نزدیکی یک نیروگاه هسته ای زندگی می کنید با پزشک خود در مورد قرص های پتاسیم ید صحبت کنید.

پیگیری های سالانه خود را ادامه دهید و اگر علائم جدی دارید پزشک خود ملاقات کنید. این باعث خواهد شد که پزشک شما در مراحل ابتدایی هر گونه عوارض جدی سلامتی را تشخیص دهد.

بعدی

قبلی

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید

سازمان دارو و غذا آمریکا برای نخستین بار به یک مدل درمانی جدید مبارزه با سرطان مجوز داده است؛ در این روش جدید متخصصان با بازطراحی سیستم دفاعی بدن بیمار، آن را برای مبارزه با سلول‌های سرطانی تجهیز می‌کنند. متخصصان می‌گویند با مجوز گرفتن این روش درمانی، مبارزه با سرطان وارد “عصرجدیدی” می‌شود.

سازمان دارو و غذا آمریکا پس از صدرو مجوز برای این روش درمانی، از تصمیم خود به عنوان “یک لحظه تاریخی” در علم پزشکی یاد کرده و گفته اکنون علم پزشکی برای درمان سرطان “وارد عرصه جدیدی” شده است.

شرکت ارایه کننده این روش درمانی که نوارتیس (Novartis) دارد هم اکنون این خدمات را در ازای ۴۷۵ هزار دلار (یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان) ارایه می‌دهد و مدعی است در ۸۳ درصد موارد مبتلایان به یک نوع سرطان خون را “کاملا” درمان می‌کند.

پزشکان در بریتانیا با استقبال از تایید این روش درمانی در آمریکا، آن را یگ گام بسیار مسرت‌بخش در درمان سرطان خوانده‌اند.

در این روش، متخصصان برخلاف روش‌های معمول شیمی درمانی یا جراحی که برای همه بیماران یکسان تجویز می‌شود، برای هر بیمار داروی ویژه‌ای تهیه می‌کنند که بر مبنای مشخصات سیستم ایمنی بدن او آماده شده است.

این محلول که “داروی زنده” گرفته با استفاده از استخراج گلبول‌های سفید بیمار و سپس بازطراحی ژنتیکی آنها تهیه می‌شود به طرزی که بعد از بازگشت به بدن بیمار شروع به ازبین بردن سلول‌های سرطانی می‌کند.

این سلول‌های “سرطان‌کُش” به لحاظ ژنتیکی طوری بازطراحی می‌شوند که به محض مواجهه با سلول‌های سرطانی تکثیر می‌شوند و بدین ترتیب توده سرطانی را از بین می‌برند.

دکتر اسکات گاتلیب از سازمان دارو و غذا آمریکا گفته: “ما در زمینه ابداع روش‌های درمانی پزشکی وارد مرحله جدیدی می‌شویم که به درمانگران این توانایی را می‌دهد با توانمند کردن و بره‌ریزی دوباره سلول‌های خود بیمار، سرطان مرگ‌بار او را درمان کنند.”

“فناوری‌ها جدید چون ژن و سلول درمانی پتانسیل این را دارد که علم پزشکی را دگرگون کند و می‌تواند ما را در آستانه ورود به عصری کند که بتوانیم بیماری‌های مهلک و لاعلاج را کنترل و حتی به طور کامل درمان کنیم.”

این روش درمانی جدید که قرار است با تجاری “کیمریا” عرضه شود برای بیماران مبتلا به سرطان خون از نوع حاد لنفاوی کاربرد دارد؛ این دسته بیماران در صورتی که به درمان‌های رایج پاسخ ندهند کیمریا برای آنها تجویز می‌شود.

دکتر استفان گروپ که برای نخستین بار با استفاده از همین روش یک کودک را در بیمارستان شهر فلادلفیا درمان کرده می‌گوید “بی‌نهایت هیجان‌زده” شده است.

او گفته: “تاکنون هیچ چیزی شبیه به این روش درمانی ندیده است.”

نخستین بیماری که با این روش درمان شده در حالی کیمریا برای او تجویز شده که رو به مرگ بوده اما اکنون حدود ۵ سال است که رها از سرطان زندگی می‌کند.

از میان ۶۳ بیماری که با این روش تحت مداوا قرار گرفته‌اند، سرطان ۸۳ درصد از آنها طی سه ماه کاملا متوقف شده و پزشکان همچنان داده‌های مربوط به وضعیت سلامتی را تحت نظر دارند.

با وجود این، کیمریا که پزشکی آن روش کار-تی (CAR-T) است بدون خطر هم نیست. استفاده از این روش می‌تواند به سندروم آزادسازی سیتوکین منجر شود؛ سیتوکین نوعی پروتئین است که افزایش آن می‌تواند خطرناک باشد اما پزشکان می‌گویند این عارضه جانبی با دارو قابل کنترل است.

اگرچه هم اکنون روش کار-تی بیشتر برای درمان سرطان خون به کار گرفته می‌شود اما توانایی آن را دارد که برای انواع دیگر سرطان‌ها هم استفاده شود.

دکتر دیوید مالونی، مدیر بخش درمانی ایمنی سلولی در مرکز مطالعات سرطان فرد هاچینسون گفته تصمیم سازمان دارو و غذا آمریکا در تایید روش کار-تی “سنگ‌بنای” ورود به یک عصر جدید است.

“ما معتقدیم این تنها آغاز کار است و به زودی درمان‌های فراوانی که بر اساس روش‌های جدید ایمونوتراپی شکل خواهد گرفت”.

ایمونوتراپی روشی است که درآن از تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود.

هم اکنون روش کار-تی در درمان انواع سرطان خونی بسیار کارآمد نشان داده است هر چند این روش در برابر تومورهای جامد نظیر آنچه در سرطان ریه مشاهده می‌شود، کارآیی چندانی ندارد.

دکتر پراکاش ساتوانی، پزشک اطفال در دانشگاه کلمبیا می‌گوید: “وقتی درمان در این نوع سرطان‌ها را با درمان‌ها برای سرطان خون حاد لنفاوی مقایسه می‌کنیم، نتایج خیلی خوب نیست اما من مطمئنم که این فناوری به زودی بهبود و ارتقاء می‌یابد.”

تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان مدتی است که به عنوان یک روش مهم در میان درمان‌های مدرن سرطان کارآیی خود را نشان داده است.

دسته‌ای از داروها هم اکنون در نقاط مختلف جهان به کار گرفته می‌شوند که پس از تجویز اصطلاحا سیستم ایمنی بدن برای حمله به سلول‌های سرطانی را “افسارگریخته” می‌کنند.

روش درمانی کار-تی که یک گام جلوتر می‌رود و بره سیستم دفاعی بدن را “بازبره‌نویسی” می‌کند؛ هنوز در مراحل اولیه خود است و به گفته پروفسور پیتر جانسون، رئیس کلینیک خیریه تحقیقات درمان سرطان بریتانیا “تایید نخستین سلول درمانی که به لحاظ ژنتیکی اصلاح شده، یک گام هیجان‌انگیز به سوی آینده است.”

“هنوز چیزهای بسیاری است که باید بیاموزیم و دریابیم که چه طور به طور ایمن از این روش سود ببریم و بسیار مهم است که متوجه باشیم این تنها گام نخست است.”

راههای جلوگیری از سرطان تیروئید
راههای جلوگیری از سرطان تیروئید
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *