دلایل کمبود عزت نفس

دلایل کمبود عزت نفس
دلایل کمبود عزت نفس

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

برای همه‌ی ما لحظاتی وجود دارد که خجالت می‌کشیم، می‌ترسیم و مضطرب می‌شویم. گاهی خود را سرزنش می‌کنیم، تصویر نامناسبی از خود در ذهن داریم و اعتماد به نفس لازم را از دست می‌دهیم. تا این جای کار وضعیت عادی و همگانی است. البته بگذریم از دوستانی که همیشه و همیشه خود را دوست دارند و خود را درجه‌یک و عالی می‌دانند. بحث ما مسئله‌ی کمبود اعتماد به نفس است. یعنی وقتی نگاه منفی در تمام امور روزانه‌ی شما جاری است، همیشه منتظر شکست هستید و از نظر احساسی، فیزیکی یا روان‌شناسی ضعیف شده‌اید. اگر به خودتان ایمان ندارید، باید بدانید که باک موتور شما برای حرکت به سوی موفقیت خالی است. در ادامه ۲۰ مورد از علائم کمبود اعتماد به نفس مطرح شده‌ است. آنها را بخوانید و سعی کنید خود را بهتر بشناسید. گام اول برای حل هر مسئله‌ای شناخت آن است پس قبل از هر چیز باید بدانیم علائم کمبود اعتماد به نفس چیست و افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند چگونه رفتار می‌کنند؟دلایل کمبود عزت نفس

افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، در جمع راحت نیستند. به ویژه وقتی دوست و آشنایی برای همراهی ندارند، صحبت کردن در جمع برای‌شان بسیار دشوار است. این افراد سعی می‌کنند خود را به روش‌های مختلف سرگرم کنند تا از ارتباط با سایرین دوری کنند و این روزها چه چیزی بهتر از تلفن همراه برای فرار از جمع؟! اگر شما هم این‌طور هستید، قدم اول را بردارید و با خود عهد کنید که در جمع با تلفن‌تان کار نکنید یا الکی خود را مشغول به کاری نشان ندهید. فقط به فکر این باشید که چطور سر صحبت را باز کنید و با اعتماد به نفس حرف بزنید. به خود بگویید: «من هم مثل بقیه‌ی افراد قدرت حرف‌ زدن و ارتباط برقرار‌ کردن رو دارم و اگه با کسی سر صحبت رو باز کنم، حتما گفت‌و‌گوی خوبی خواهیم‌ داشت.»

افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، در بحث‌ها سریعا عقب‌نشینی می‌کنند. آنها توان متقاعد کردن دیگران را در خود نمی‌بینند. حتی وقتی که واقعا حق با دیگران نباشد، بیهوده با آنها موافقت می‌کنند تا نیازی به ادامه‌ی بحث پیش نیاید. دوستان عزیز! بدانید و آگاه باشید که هر کسی نظری دارد و نظر هر کس زاییده‌ی افکار، سواد و خواسته‌هایش است. با ابراز نکردن و دفاع نکردن از عقاید و ایده‌های خود، در واقع به افکار، سواد و خواسته‌هایتان توهین می‌کنید. شما درست به اندازه‌ی فردی که مخالفش هستید، حق دارید دیدگاه خود را بیان کنید و چه بسا که حق با شما باشد! ساکت ننشینید و با آرامش، نظر واقعی خود را مطرح‌ کنید. روش‌های متقاعد کردن متعدد هستند، مثلا می‌توانید از مهارت داستان‌گویی برای متقاعد کردن دیگران استفاده کنید.

مرتب بودن، آرایش و پیرایش بسیار پسندیده است. اما اگر اهمیت‌ دادن به سر و وضع بیش از حد طبیعی باشد، یعنی شما از کمبود اعتماد به نفس رنج می‌برید. یادتان باشد اعتماد به نفس از درون سرچشمه می‌گیرد و ربطی به عوامل بیرونی ندارد. با خود بگویید من زیبا هستم و ضمن رعایت نکات بهداشتی و پیراستگی، خود را بیش از حد درگیر سر و وضع و لباس‌تان نکنید. باور کنید اگر ساعت‌ها جلوی آینه نایستید و وقت خود را صرف طراحی تابلویی از رنگ روغن نکنید، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

انتقاد‌پذیر باشید. اگر دوست‌تان در مورد مسئله‌ای از شما انتقاد کرده است، از او نرنجید (خب البته ما در اینجا فرض کرده‌ایم دوست شما اصول انتقاد سازنده را به درستی رعایت کرده است!). سعی‌ کنید به آن بیندیشید و در صورت منطقی بودن، عیب خود را رفع‌ کنید. از علائم کمبود اعتماد به نفس، این است که فرد مذکور از شنیدن نقد سایرین آزرده می‌شود و در خود می‌شکند. این افراد با شنیدن نقد عصبانی می‌شوند و ناراحتی‌شان روی بقیه‌ی کارهایشان هم اثر می‌گذارد. مثلا نقدی که همکارش به او وارد کرده‌ است، باعث بدخلقی او با دوستان و خانواده‌اش می‌شود.

اول فکر کنید و بعد حرف بزنید. این راهکار کلید موفقیت شما در گفت‌و‌گو‌هاست. بی‌محابا و بی‌تفکر حرف‌ زدن، نتایج مخربی دارد. اول حرف خود را مزه‌مزه کنید و سپس ابراز عقیده کنید. در این صورت ترس و پشیمانی برای‌تان به بار نخواهد‌ آمد. بعد از اینکه فکر کردید و جوانب حرف خود را سنجیدید، نظر خود را شجاعانه ابراز‌ کنید و آرام و شمرده سخن بگویید تا تأثیرگذار بشوید.

از علائم کمبود اعتماد به نفس، نداشتن نظرات ثابت است. افرادی که در آنها علائم کمبود اعتماد به نفس دیده می‌شود، سریعا و تحت تأثیر عوامل و افراد مختلف نظرشان عوض می‌شود. در حقیقت این افراد، جرئت صراحت و کنترل زندگی خود را ندارند. دمدمی مزاج هستند، مدام شک می‌کنند و از این شاخه به آن شاخه می‌پرند. صریح باشید، فکر کنید، تصمیم‌تان را بگیرید و تغییرش ندهید.

یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس، واکنش‌های نامناسب در برابر تحسین‌شدن است. وقتی اعتماد به نفس کافی ندارید، مدام سعی می‌کنید تعریفی را که از شما می‌شود انکار کنید. مثلا وقتی شخصی از لباس خوب شما تعریف می‌کند، شروع می‌کنید به توجیه کردن دلایل مثبتی که قید کرده‌ است، به شکلی که فرد بیچاره را از گفته‌ی خود پشیمان می‌کنید. این یعنی شما یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس را دارید. مثلا می‌گویید: «نه این لباس رو از حراجی خریدم» یا «اتفاقا این تنها لباسیه که بهم میاد. من معمولا بدقواره و ناجورم». خب این چه کاری است که می‌کنید؟! بپذیرید که از نظر آن فرد، شما برازنده بوده‌اید و با تشکر‌ کردن نشان‌ دهید که لیاقت تحسین را داشته‌اید.

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، قبل از رسیدن به اهداف و رؤیاهای خود تسلیم می‌شوند. آن‌قدر انرژی‌های منفی دارند که رمقی برای‌شان باقی نمی‌ماند. همیشه باید خود را باور داشت و به دنبال آرزوها رفت و از شکست نهراسید.

از دیگر علائم کمبود اعتماد به نفس، مقایسه‌ی خود با دیگران است، به ویژه مقایسه با افرادی که موفق‌تر هستند. افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، به جای اینکه بر روی مسیر خود تمرکز کنند، مدام نگاه‌شان به دیگران است. مقایسه‌ کردن با دیگران مسخره‌ترین کار ممکن است. همان‌طور که بعضی از افراد از شما موفق‌تر هستند، دسته‌ای دیگر نیز وجود دارند که شما از آنها برتر هستید و این روند تا انتهای دنیا ادامه دارد. پس خودتان را فقط و فقط با شخص شخیص خودتان مقایسه‌ کنید. مهم‌ترین رقیب شما خودتان هستید.

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، خمیده هستند و صاف راه نمی‌روند. آنها طوری حرکت می‌کنند که انگار از خودشان شرمنده و خجل هستند. سعی کنید صاف راه بروید. سرتان را بالا بگیرید و برای تنظیم حرکات بدن خود وقت بگذارید.

هر کسی اشتباه می‌کند. اما کسی که کمبود اعتماد به نفس دارد، مدام دلیل‌تراشی می‌کند و برای دیگران توضیح می‌دهد. این افراد حتی اگر به موفقیت دست پیدا‌ کنند باز هم خود را ملزم به توضیح دادن به دیگران می‌بینند.

این افراد دیگران را بانی همه چیز می‌دانند، چه خوب و چه بد، البته بیشتر بدی‌ها را نتیجه‌ی اعمال دیگران می‌دانند. با این کار مسئولیت را از خود سلب می‌کنند و از بار پذیرش آن شانه خالی می‌کنند.

از دیگر علائم کمبود اعتماد به نفس بهانه‌تراشی و دلیل آوردن در برابر انتقاد سایرین است. فردی که اعتماد به نفس کافی دارد، به آرامی به نقد و نظر دیگران گوش می‌کند و سر فرصت با بررسی و تحلیل آن نقد، تصمیم لازم را برای تغییر یا بی‌اعتنایی می‌گیرد. اما اگر در مقابل انتقاد دیگران سریعا شروع به دلیل و بهانه آوردن می‌کنید، یعنی یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس در شما هویدا شده‌ است. در واقع می‌خواهید به دیگران ثابت کنید که ارزشمند هستید و هیچ وقت اشتباه نمی‌کنید. در حالی‌که همه‌ی افراد ممکن است اشتباه کنند.

دست‌ به‌ سینه‌ بودن یا مورب قرار‌دادن پاها به شکل ضربدری، از علائم کمبود اعتماد به نفس است. زبان بدن خیلی چیزها از درون و رفتار شما فاش می‌کند. افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند، همیشه حالت تدافعی دارند، منقبض و معذب هستند. در چنین مواردی حرکات بدن حالت ناراحت و منقبضی نشان می‌دهد.

نمی‌توان همه را راضی نگه‌ داشت. اگر کارتان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهید یا حتی درست‌ترین و منطقی‌ترین حرف ممکن را بزنید، باز هم فردی پیدا می‌شود که با شما مخالف است. متأسفانه افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، این طور به قضیه نگاه نمی‌کنند. آنها مدام در پی تأیید و رضایت دیگران هستند.

وقتی کمبود اعتماد به نفس داشته‌ باشید، از پیروزی‌هایتان هم لذت نمی‌برید. افرادی که این ویژگی‌ را دارند، نقش خود را در تمام وقایع، چه مثبت و چه منفی کم‌رنگ می‌بینند. بنابراین قادر نیستند از دستاوردهای خودشان لذت ببرند. همه‌ی موفقیت‌های خود را به پای شانس می‌گذارند و مطمئن هستند، دفعه‌ی دیگری در کار نیست و شانس همین یک‌بار در خانه‌شان را زده‌ است.

ترس از تغییر هم یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس است. افراد این چنینی، میلی به تغییر ندارند. حتی اگر در وضعیت کاری یا زندگی نامناسبی باشند، از تغییر می‌ترسند و توان لازم برای مدیریت‌ چالش‌های ناشی از تغییر را ندارند.

از دیگر علائم کمبود اعتماد به نفس بدبینی است. افراد بدبین مدام غر می‌زنند و همه چیز را با منفی‌بافی نقد می‌کنند. به عبارت خودمانی، زبان خوش ندارند و احساسات منفی‌شان را به دوستان، همکاران و خانواده‌ی بی‌نوایشان نیز منتقل می‌کنند. آنها خوش‌بین نیستند و مانند بمبی بزرگ از نفرت و بدبینی، هر لحظه ممکن‌ است منفجر بشوند. برای داشتن اعتماد به نفس، لازم است خوش بینی را چاشنی زندگی خود کنید.

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، همیشه از آینده می‌ترسند. نمی‌توانند از زمان حال بهره ببرند. غصه‌ی آینده را می‌خورند و فراموش می‌کنند که دنیا دو روز است و این حساب و کتاب‌ها راه به جایی جز کوچه‌ی تاریک بدبینی و بدبختی نمی‌برد.

این افراد دوست دارند به کمال هر چیز دست پیدا‌ کنند. اما علی‌رغم این میل، جرئت کافی برای تلاش ندارند. در حقیقت ترس‌های آینده موجب می‌شود فکر کنند برای ابراز نظر و موفق بودن باید کاملِ کامل باشند. پس وقتی به نهایت موفقیت دست نمی‌یابند، خود را ناقص می‌بینند و شرم و خجالت به سراغ‌شان می‌آید.

با شناخت علائم کمبود اعتماد به نفس ضمن اینکه می‌توانید مشکلات احتمالی خود را درباره‌ی این ویژگی نامطلوب شناسایی و رفع کنید، رفتار دیگران را هم بهتر درک خواهید کرد و اگر با فردی رو‌به‌رو بشوید که علائم کمبود اعتماد به نفس دارد، با او راحت‌تر ارتباط برقرار خواهید‌ کرد. اعتماد به نفس یکی از اصلی‌ترین محرک‌ها برای موفقیت است. کسب آن کمی تلاش و همت می‌خواهد. روی خودتان کار کنید. اعتماد به نفس بال پروازی است که خدای بزرگ برای پرواز به سمت شادی و موفقیت در اختیار بشر قرار داده‌ است. بال پرواز خود را نچینید. پرواز کنید و لذت شادی و پیروزی را تجربه‌ کنید.

برگرفته از: livestrong lifehack

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

راهکارهایی عملی و ساده برای اینکه اعتماد به نفس خود را به سرعت افزایش دهید و از نتایج آن شگفت‌زده شوید

10000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

دلایل کمبود عزت نفس

کاملا درسته. ممنون از تیم چطور

سپاس از شما که همراه ما هستید

چه جالب …. تا حالا به بحث اعتمادبنفس اینجوری نگاه نکرده بودم….ممنون از شما

ممنون از همراهی شما دوست خوبم

خانوم نیلوفر نازنین به درستی یکی از معضلات زندگی هر فرد می تواند کمبود اعتماد بنفس باشد و چه تعداد جرایم و کاستی های اجتماعی ناشی از همین نقصان است.

حق با شماست دوست خوب. از دیدگاهتون سپاسگزارم.

اعتماد به نفس

خودویران‌گری چه مدل‌هایی دارد و چگونه می‌توان با آن‌ها مقابله کرد؟


چطور در خودمان اعتماد به نفس ایجاد کنیم؟

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

تعریف عزت نفس و ۶ توصیه کاربردی برای افزایش عزت نفس

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

آخرین مطالب

راهنمای سفر به قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس

خونریزی بعد از زایمان و پاسخ به سؤالات متداول درمورد آن

معرفی کتاب مأمور شش؛ سومین اثر از سه‌گانهٔ تام راب اسمیت

خواص میخک؛ با تمام فواید و عوارض میخک آشنا شوید

مضرات آبمیوه؛ ۵ دلیل که نباید آبمیوه را جایگزین میوه کنید

ترین های جهان

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد


ارزانترین کشور برای تحصیل کدام است؟


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی

بهترین هتل های جهان؛‌ ۲۵ هتل حیرت‌انگیز دنیا


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

بهترین فیلم های ۲۰۱۸‌ تا الان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

شاید پیش خود فکر کنید که در پنهان کردن نقطه‌ضعف‌هایتان بسیار قهار و توانا هستید؛ باید بدانید که برخی نشانه‌های عزت نفس پایین به‌حدی مرموز هستند که شما حتی نمی‌توانید به‌راحتی تشخیص دهید، آنچه گرفتارش هستید، نشانه‌ای از عزت نفس پایین است. همراه ما باشید، می‌خواهیم تعدادی از عجیب‌ترین نشانه‌های عزت نفس پایین را برای‌تان بازگو کنیم.دلایل کمبود عزت نفس

تمام رفتارهای شما از زبان بدن گرفته تا روابط زناشویی، نشانه‌هایی از میزان عزت نفس شما را در خود پنهان کرده‌اند. حتی اینکه چه زمانی و چه کسانی را به یک مهمانی دعوت کنید هم نشان‌دهنده‌ی میزان عزت نفس شماست.

اگر معتقدید که این نشانه‌های عزت نفس پایین، فقط باعث می‌شود که شما فردی دمدمی‌مزاج و خاص به‌نظر برسید، در اشتباهید.

عزت نفس پایین مشکلی جدی است و نیاز به راه‌حل و درمان جدی دارد. لازم است بدانید که میزان عزت نفس شما چقدر است؛ چراکه بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته در مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه تگزاس، عزت نفس پایین به‌طور قطع روی شکست‌های شغلی، روابط اجتماعی و عاطفی و میزان شادی شما تأثیر می‌گذارد. اگر حال‌تان خوب نیست و شاد نیستید، به‌احتمال قوی در رابطه‌ای اشتباه قرار دارید یا شغل‌تان را آن‌طور که باید، دوست ندارید یا شاید دیوارهایی که به دور خودتان کشیده‌اید، مانع ارتباط مؤثر شما با خانواده و دوستان‌تان می‌شود.

اگر نگاهی عمیق و دقیق به زندگی و عادت‌های خود بیندازید، شاید متوجه جای خالی عزت نفس در زندگی خود شوید، اما دانستن این مسئله اولین گام برای بهبود عزت نفس و دست‌یابی به قدرت درونی خودتان است تا بتوانید زندگی خود را شادتر کنید.

اگر کسی در خیابان به شما تنه بزند، آیا شما از او معذرت‌خواهی می‌کنید؟ افرادی که عزت نفس پایینی دارند معمولا خود را مقصر می‌دانند و برای خودشان به‌اندازه‌ی کافی ارزش قائل نیستند و تقصیر تمام مشکلات و مسائل را به گردن می‌گیرند.

پیشنهاد: وقتی که می‌خواهید معذرت‌خواهی کنید، به خودتان تذکر دهید که معذرت‌خواهی شما بیجاست و شما اشتباهی مرتکب نشده‌اید. مسلما در مواردی که واقعا مقصر هستید، عذرخواهی صحیح نشانه‌ی پذیرش اشتباه و بلوغ اجتماعی شماست.

چقدر به شانس اعتقاد دارید؟ آیا دلیل همه‌ی موفقیت ها و اتقافات خوب زندگی‌تان را، فقط شانس یا لطف الهی می‌دانید؟ یا حتی کمی فراتر رفته و گاهی فکر می‌کنید که لیاقت کسب موقعیت‌های خوب فعلی‌تان را نداشته‌اید و فقط شانس آورده‌اید؟ واقعیت این است که موفقیت‌های شما حاصل دسترنج و تلاش شما هستند. هوش، استعداد و شخصیت شما نقش مهمی در پیشرفت شما بازی می‌کنند و انکار نقش خودتان در پیشرفت‌هایتان یعنی اینکه شما در مورد خودتان معقول و صادقانه قضاوت نمی‌کنید. این مسئله، خود را به صورت نپذیرفتن تعریف و تمجید یا انتقاد از دیگران نیز نشان می‌دهد.

پیشنهاد: تمرین کنید تا وقتی کسی از شما تعریف می‌کند به‌جای رد کردن این تعریف، فقط از او تشکر کنید. چه اشکالی دارد که دیگران بدانند شما واقعا توانا و در کاری که انجام می‌دهید، فوق‌العاده هستید.

آیا هنگام خرید لباس یا لوازم دکوری منزل، دائما به اینکه دیگران چه نظری در مورد خرید شما خواهند داشت، فکر می‌کنید؟

یا حتی بدتر، آیا رشته‌ی تحصیلی شما رشته‌ی موردتأیید و علاقه‌ی والدین شماست یا رشته‌ای را انتخاب کرده‌اید که به رؤیاهای شما نزدیک‌تر است؟ مقایسه‌ی خودتان با افراد دیگر و زندگی برای گرفتن تأیید دیگران، قاتل عزت نفس و مانع سرسخت شما برای لذت بردن از زندگی است.

پیشنهاد: دست از مقایسه‌ی خود با دیگران بردارید. اگر این کار برایتان سخت است، برنامه‌ی «از آلیس بپرس» دانشگاه کلمبیا پیشنهاد می‌کند که روی شباهت‌های خود با دیگران تمرکز کنید.

آیا مردن را به هم‌اتاق بودن با کسی که از شما متنفر است، ترجیح می‌دهید؟ آیا عقاید خود را نادیده می‌گیرید و اظهارنظر نمی‌کنید تا مبادا دیگران از شما بدشان بیاید؟ دوری از بحث و تأیید بی‌مورد نظرات دیگران برای خوشایند آ‌نها، نشانه‌ی عزت نفس پایین است.

پیشنهاد: باور کنید که نظر و عقیده‌ی شما مهم و محترم است و دائم خودتان و نحوه‌ی زندگی‌تان را برای خود زیرسؤال نبرید.

شاید به کندن زخم یا جویدن ناخن عادت داشته باشید یا اینکه نسبت به موهای زائد بدن و صورت‌تان بیش‌از‌حد حساس باشید. این مشکل خودآزاری عصبی نام دارد و در افرادی که اضطراب یا عزت نفس پایین دارند، بسیار دیده می‌شود. این رفتارها یک مکانیسم مقابله با احساسات ناراحت‌کننده هستند.

پیشنهاد: احساسات خود را بنویسید و برای رهایی از آنها راه دیگری بیابید. در موارد حاد، بهتر از است از یک روان‌درمانگر کمک بگیرید.

افراد با عزت نفس پایین معمولا بیش‌ازحد درگیر و نگران نظر دیگران هستند. این افراد به‌صورت افراطی به‌دنبال حفظ صلح هستند. شاید تحمل کسی که از شما نفرت دارد در کنار خودتان آسان‌تر از مقابله با رفتار نادرست آن فرد یا حذف او از زندگی‌تان به‌نظر برسد.

پیشنهاد: برخی ماجراها را بیش از آنچه هستند برای خودتان بزرگ نکنید. فکر نکنید که همه برای ابد از شما متنفر خواهند شد و دوستی برایتان نخواهد ماند. دعوت نکردن کسی که با او راحت نیستید به مهمانی، فاجعه‌ی بزرگی نیست. خیلی ساده، او را دعوت نکنید.

عزت نفس پایین عوارض و تأثیرات منفی زیادی مثل خستگی روی فیزیک بدن دارد. زمانی که کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، خواب یک روش فرار به حساب می‌آید. تمایل افراطی به خواب ممکن است از نشانه های افسردگی باشد.

پیشنهاد: با یک مشاور صحبت کنید تا اثرات منفی عزت نفس پایین را در زندگی خود به حداقل برسانید. همچنین می‌توانید با تغذیه مناسب، خواب کافی در شب و ورزش، انرژی خود را افزایش دهید.

ممکن است این رفتار شما نشانه‌ای از نداشتن اعتماد به نفس باشد، چراکه پیش خود فکر می‌کنید همسرتان لذت چندانی از بودن با شما نمی‌برد. افراد با عزت نفس پایین معمولا روابط عجولانه‌ای دارند و به‌دلیل اینکه احساس خوبی نسبت به خودشان ندارند، آن‌طور که باید با شریک‌شان راحت نیستند.

پیشنهاد: با همسرتان بدون رودربایستی، در مورد انتظاراتش صحبت کنید و از علایق و نظرات او مطلع شوید.

آیا زمانی که در یک مهمانی تنها می‌مانید، به‌جای صحبت با اطرافیان، سراغ گوشی خود می‌روید و مدام پیام‌های خود را چک می‌کنید؟ شاید حوصله‌تان سررفته باشد یا اینکه آن‌قدری اعتماد به نفس ندارید که بدانید دیگران مشتاق صحبت با شما هستند و از صحبت با شما خسته نمی‌شوند. ضعف مهارت‌های اجتماعی از نشانه‌های بارز نداشتن عزت نفس است.

پیشنهاد: در مهمانی به‌دنبال افراد آشنا بگردید یا کنار کسانی بنشینید که برای صحبت با آنها راحت هستید. کسانی را برای هم‌صحبتی پیدا کنید که مثل شما تنها هستند. می‌توانید در بحث‌های گروهی شرکت کنید؛ شرکت در چنین جمع‌هایی معمولا آسان‌تر از صحبت تنها و رودررو با یک فرد خاص است.

شاید دوست دارید اوضاع را آرام نگه دارید یا گاهی حقیقت به نظرتان چندان جالب نیست و ترجیح می‌دهید کمی دروغ مصلحتی به آن اضافه کنید و بعد از آن به‌احتمال زیاد خودتان را به‌خاطر دروغی که گفته‌اید سرزنش می‌کنید. طبق مطالعات، این مورد رفتاری رایج در افرادی است که عزت نفس پایینی دارند. این افراد معمولا برای گرفتن تأیید دیگران، خود واقعی‌شان را پنهان می‌کنند و دست به تظاهر می‌زنند.

پیشنهاد: شجاعانه عین حقیقت را بگویید و خودتان باشید، در این‌صورت دیگران از شما متنفر نخواهند شد. چه‌بسا حقیقت‌گویی و صداقت شما، باعث افزایش محبوبیت شما شود.

«چی میل داری؟ نمی‌دونم هرچی شما سفارش بدی!»، سناریوی رایجی است که طرف دوم آن معمولا فردی‌ است که به‌دلیل عزت نفس پایین از اتخاذ ساده‌ترین تصمیم‌ها نیز ترس و ابا دارد. چنین افرادی بعد از اینکه در مورد مسئله‌ای تصمیم می‌گیرند ممکن است بارها و بارها تصمیم خود را تغییر بدهند.

پیشنهاد: با قاطعیت به خودتان بگویید «دنیا به آخر نمی‌رسد اگر فردی که همراه من است غذای موردنظر من را دوست نداشته باشد.»

اگر اکثر این نشانه‌ها را در خودتان می‌بینید، وقت آن است که عزت نفس خود را تقویت کنید و بدانید که اگر خود را باور داشته باشید و برای خودتان احترام قائل باشید، زندگی آسان‌تر و بی‌شک لذت‌بخش‌تر خواهد بود.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

راهکارهایی عملی و ساده برای اینکه اعتماد به نفس خود را به سرعت افزایش دهید و از نتایج آن شگفت‌زده شوید

10000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
دلایل کمبود عزت نفس

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

من ب خاطر اتفاقاتی ک تو دو سال اخیر برام افتاده عزت نفسم خیلی پایین اومده. یعنی تفاوت من الان با من مثلا ۵ سال پیش از نظر عزت نفس زمین تا اسمونه. مثل دوستمون ارش خونه نشینی رو خیلی وقت ها ترجیح دادم. تا دچار نشی دردشو نمیفهمی. چاره ای ب ذهنم نمیرسید. هزینه مشاور و روانشناس هم ندارم. اما تنها راه حل مبارزه و حرکته.

سلام و ممنون بخاطر این مطالبتون
متاسفانه به غیر دوتا بقیه موارد رو تو خودم میبینم و واقعا از مردم میترسم طوری که الان نزدیک ۶ ماهه از خونه بیرون نرفتم

عزیزم. کاش میشد کمکت کنم

سلام آقا علی ممنونم ارت بخاطر همدردی و منم خوشحال میشم بتونم دوستی مثل شما داشته باشم که تونسته از شر این مشکل خلاص بشه

با سپاس
فوق العاده کاربردی
با تشکر

اعتماد به نفس

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

خودویران‌گری چه مدل‌هایی دارد و چگونه می‌توان با آن‌ها مقابله کرد؟


چطور در خودمان اعتماد به نفس ایجاد کنیم؟

تعریف عزت نفس و ۶ توصیه کاربردی برای افزایش عزت نفس

آخرین مطالب

راهنمای سفر به قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس

خونریزی بعد از زایمان و پاسخ به سؤالات متداول درمورد آن

معرفی کتاب مأمور شش؛ سومین اثر از سه‌گانهٔ تام راب اسمیت

خواص میخک؛ با تمام فواید و عوارض میخک آشنا شوید

مضرات آبمیوه؛ ۵ دلیل که نباید آبمیوه را جایگزین میوه کنید

ترین های جهان

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

بهترین کشورها برای بزرگ کردن فرزندان‌ کدام‌اند؟


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرت‌زده می‌کنند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

 

 

افرادی که دارای عزت نفس پایین هستند همیشه به خودشان سخت میگیرند. گاهی انها حتی نمیتواننددلایل کمبود عزت نفس

تعریفهایی که از انها میشود بپذیرند و تصور میکنند مردم قصد و منظوری از ان تعریف دارند. برخی از علائم

معمولِ کمبود عزت نفس عبارتند از : به انتخاب های خود اعتماد ندارند, همیشه بیش از اندازه فکر میکنند

از چالشها میترسند و نگرانند که نتوانند بر انها غلبه کنند, به خودشان سخت میگیرند ولی با دیگران مهربانند

دائما اضطراب دارند , بیش از حد کار میکنند.

بسیاری از ما شنیده ایم که افرادی که دارای عزت نفس پایین هستند بیشتر تمایل دارند موفق نباشند و از

چالشهای جدید وحشت زیادی دارند و اعتماد به نفس کافی برای استفاده از استعدادهای خود را ندارند.

گرچه برخی از انها انقدر اضطراب شکست دارند که بیش از توانایی خود تلاش میکنند فقط برای اینکه

ارزشمندی خود را ثابت کنند.

 

بیشتر مواقع این مشکل از کودکی شروع میشود. تجربه های منفی کودکی که منجر به عزت نفس پایین

میشوند عبارتند از : تنبیه های مکرر, ندیده گرفته شدن مکرر, خشونت دائمی, استانداردهای سختگیرانه

والدین, ترسانده و تحریم شدن, تحت تاثیر استرس و نا امیدی والدین بودن, کمبود محبت و ستایش و

گرمی از طرف خانواده.

اگر عزت نفس پایینی داشته باشید همیشه منتظرید مردم با شما بد رفتار کنند و وقتی مردم کاملا با

شما مهربان هستند احساس لذت بیش از حد میکنید و احساس خوب کاذبی به انها پیدا میکنید. این

ممکن است اشتباها به عشق تعبیر شود و باعث شود افرادی که فقط میخواهند با شما اشنا شوند

(در ابتدای رابطه) از نزدیک شدن به شما بترسند. این باعث میشود در همان ابتدای رابطه شکست

بخورید.  وقتی فکر میکنید که یک فرد میتواند شریک خیلی خوبی برای شما باشد چیزهایی را تحمل

میکنید که نباید تحمل کنید. گاهی شما حتی عشق را با عزت نفس اشتباه میگیرید. افراد دارای عزت

نفس پایین گاهی استعدادهای ذاتی خوبی دارند. اما نمیدانند چطور ان را نشان دهند و از استعداد

خود در محیط کار کسب درامد کنند. در طول جلسات کاملا  ساکت هستند و در طول معرفی ها ضعیف

برخورد میکنند و در مکالمه روزانه اغلب از کلماتی مثل “متاسفم” و “شاید” استفاده میکنند و در نتیجه

کارفرما و دیگر همکاران انها فکر میکنند که او بی استعداد است. این میتواند منجر به افسردگی شود.

بر اساس مطالعات انجام شده ,در طول زمان عزت نفس پایین منجر به افسردگی میشود. دکتر روانشناس

لارس مدسن (Lars Madsen) بیان میکند که عزت نفس پایین یک عامل کلیدی در ایجاد و عدم درمان

افسردگی ست.

 

 

همانطور که دیدیم عزت نفس پایین ریشه های عمیقی دارد و منجر به عواقب متعددی میشود. برای حل

این مشکل هیچ راه حل ساده ای وجود ندارد ولی برطرف کردنش غیر ممکن هم نیست. کلیدش این است

که از روشهای درست استفاده کنید.

 

 

اغلب مواقع مردم میشوند که “مثبت بمان”, “هی ! با انرژی باش”. افرادی که مبتلا به افسردگی هستنددلایل کمبود عزت نفس

همه اینها را میدانند ولی کمکی به انها نمیکند. این فقط حال انها را بدتر میکند. خیلی از مواقع به افراد

دارای عزت نفس پایین گفته میشود “تو فوق العاده ای”, “تو واقعا عالی هستی” , چرا از خودت بیشتر

راضی نیستی؟” یا حتی میگویند “هی تو باید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشی” اینها هیچکدام

عزت نفس انها را بالا نمیبرد. در عوض احساس بی کفایتی و حتی گناه میکنند. برای بهبود عزت نفس

باید بر خودتان متمرکز باشید.

 

 

 

مانند شادی, شما وقتی به خود میگویید شادتر باشید فورا شادتر نمیشوید. شما باید روشهای

خاصی مثل دستیابی به یک هدفی که واقعا برایتان مهم است را پیش بگیرید مثل دنبال کردن

ویژگی ای که عاشقش هستید. وقتی میخواهید عزت نفس خود را بالا ببرید خیلی در مورد

روشهای ان فکر نکنید. هیچ راه مستقیمی برای بهبودش نیست. عزت نفس باید یک محصول

جانبی رضایت کلی از زندگی باشد. برای اینکار باید به نیازهای روانی کلیدی خود و براوردن

انها توجه کنید.

 

 

 

وقتی به تدریج مهارت های خود را برای براوردن نیازهای بالا, بهبود ببخشید میتوانید عزت نفس

را از یاد ببرید و ناگهان میفهمید که به ادمی تبدیل شده اید که به خودتان حس غرور و افتخار دارید.

 

 

آیا این مقاله برای شما مفید است؟ لطفا نظر دهید.

 

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

ارسال

از آخرین خبرها و محصولات جدید مطلع باشید

استفاده از مطالب فروشگاه اینترنتی کارنیل فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت کارنیل می‌باشد.

تمامی كالاها و خدمات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

www.724press.com/social/7957

افرادی که عزت نفس پایینی دارند همیشه به خود سخت می‌گیرند. گاهی اوقات آن‌ها حتی نمی‌توانند تعریف و تمجیدهای دیگران نسبت به خودشان را قبول کنند و آن را در حد تعارف تلقی می‌کنند. در این مطلب به معرفی نشانه‌های عزت نفس پایین و راهکارهای بهبود آن پرداخته‌ایم.

 برخی از علائم شایع کمبود عزت نفس عبارتند از:

دلایل کمبود عزت نفس

برخی از علائم کم‌تر شناخته شده‌ی عزت نفس عبارت است از:

انتظارات کاری یک شغل به وضوح مشخص است. حتی اگر در یک محیط کاری پر فشار هم کار کنید باز هم نسبت به روابط موجود در اجتماع، موارد ناشناخته و غیر قابل کنترل بسیار کم‌تر خواهد بود. بنابراین برآورده کردن انتظارات در محیط‌های کاری آسان‌تر است. از این رو، بعضی از افرادی که عزت نفس آن‌ها کم است بخش زیادی از تمرکز و انرژی خود را وقف کار می‌کنند.

خیلی از ما هنوز هم می‌شنویم که افراد با عزت نفس پایین از آنجا که از چالش‌ها و امتحان کردن فرصت‌های جدید می‌ترسند، از استعدادهای خود به خوبی بهره نمی‌برند و خود را راضی می‌کنند که دستاورد چندانی از خود نشان ندهند. با این حال این سکه روی دیگری هم دارند. بعضی از این افراد چنان نسبت به شکست و رد شدن، حساس و عصبی هستند که سعی خود را می‌کنند تا برای اثبات بی‌ارزش نبودن خود بهترین را ارائه دهند.

در بسیار از مواقع، علت نداشتن عزت نفس به دوران کودکی بر می‌گردد.

این تجربه‌های منفی در دوران کودکی فرد می‌تواند منجر به عزت نفس پایین وی در بزرگسالی شود:

دوران کودکی زمانی است که خط ذهنی ما در آن شکل می‌گیرد و تمام این تجربه‌های منفی می‌تواند اثر بسیار بلند مدتی بر روی بزرگسالی ما ایجاد کند.

وقتی در مورد عزت نفس صحبت می‌کنیم، نحوه‌ی رفتار دیگران با شما ارزیابی می‌شود چرا که ما با این تفکر بزرگ شده‌ایم که نظر افراد درباره‌ی ما اهمیت زیادی دارد. آیا آن‌ها ما را تایید می‌کنند یا به نظر آن‌ها آش دهان‌سوزی نیستیم؟ آیا وقتی مورد توجه قرار نمی‌گیریم احساس بی‌ارزشی می‌کنیم؟

چنین دیدگاهی بر نوع تعریف شما از دیدگاه خودتان و عزت نفس شما تاثیرگذار خواهد بود و مسیر حرکت زندگی شما را شکل می‌دهد.

گاهی اوقات ممکن است عزت نفس پایین باعث می‌شوید سریع احساس عشق و دوست داشتن به شما دست دهد.

وقتی احساس بی‌ارزشی می‌کنید انتظار دارید که دیگران با شما رفتار خوبی نداشته باشند. بنابراین وقتی افراد، برخورد خوب و دوستانه‌ای با شما دارند، بسیار خوشحال می‌شوید و احساسات غیرواقع بینانه‌ای در شما نسبت به آن‌ها شکل می‌گیرد. چنین شرایطی می‌تواند توهم عشق و دوست داشتن را در شما ایجاد کند.

از انجا که فکر می‌کنید شریک عاطفی شما از سرتان هم زیاد است، خیلی از رفتارهای نادرست او را تحمل می‌کنید. حتی گاهی به بی‌ارزشی خود در رابطه برچسب عشق می‌زنید. در حالی که باید از خود بپرسید واقعا به علت دوست داشتن در برابر این شخص کوتاه می‌آیید یا جرات و شهامت ابراز وجود خود را ندارید؟

گاهی اوقات، خیلی از افرادی که عزت نفس پایین دارند، بسیار با استعداد هم هستند. اما آن‌ها نمی‌دانند که چطور خود را نشان داده و معرفی کنند. از این رو در جلسات کاری با کیفیت ضعیفی صحبت می‌کنند و در جملات خود از واژگانی چون «متاسفم» و «شاید» به وفور استفاده می‌کنند. از این رو بسیاری از استعدادهای این افراد در محیط کار ناشناخته باقی می‌ماند.

نتایج مطالعات محققان دانشگاه بازل نشان داده است که عزت نفس پایین می‌تواند باعث وقوع افسردگی شود. لارس مدسن، دکتر روانشناس در این خصوص می‌گوید:

احساس بی‌ارزشی یا همان عزت نفس پایین می‌تواند باعث پیشرفت افسردگی شود.

همان طور که ملاحظه کردید عزت نفس یک مسئله‌ی ریشه‌دار و عمیق است که فقدان آن عواقب ناخوشایند زیادی به دنبال دارد. هر چند بهبود عزت نفس کار ساده‌ای نیست اما شدنی است. مهم این است که از مسیر درست وارد شویم.

خیلی مواقع افراد شما را تشویق می‌کنند تا «مثبت نگر» و «شاد» باشید. این توصیه‌ها به افراد افسرده هیچ کمکی نمی‌کند. فقط باعث می‌شود احساس بدتری به خود پیدا کنند.

در خصوص درمان عزت نفس پایین هم وضع به همین منوال است. این که دیگران بگویند: «به نظر من، شما فوق العاده هستید»، «شما حرف ندارید!»، «چرا قدر خودتان را نمی‌دانید؟» یا بدتر از همه: «باید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید» کمکی به عزت نفس شما نخواهد کرد. در عوض باعث می‌شود که بیشتر احساس ناکارآمدی و گناه کنند.

برای بهبود عزت نفس باید تمرکز خود را یه سمت و سوی دیگری سوق دهید:

وقتی می‌خواهید شادتر شوید، بلافاصله این اتفاق نمی‌افتد. بلکه باید برنامه‌ریزی کنید که وقت بیشتری را با عزیزان‌تان بگذرانید.

پس برای بهبود عزت نفس خود لازم نیست مدام دنبال نظریه باشید بلکه باید راهکارهای عملی را انتخاب کنید. چون هیچ نسخه‌ی مطلقی برای بهبود آن وجود ندارد.

به گفته‌ی آبراهام مازلو، برای رسیدن به رضایت در زندگی باید ۵ سطح از نیازهای شما ارضا شود. این سطوح در نمودار زیر نمایش داده شده‌اند:

از نگاهی دیگر، فهرستی را فراهم کرده‌ایم که تمرکز بر آن‌ها می‌تواند به بهبود عزت نفس شما کمک کند:

وقتی به تدریج سعی در رفع نیازهای خود می‌کنید، خود را پیدا خواهید کرد و ناخودآگاه احساس عزت نفس و ارزشمندی در شما شکل خواهد گرفت.

 

www.724press.com/social/7957

تبلیغات حداکثر ۳۰۰ در ۳۰۰

تبلیغات | درباره ما | تماس با ما

برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات سایت، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

دلایل کمبود عزت نفس
دلایل کمبود عزت نفس
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *