دلایل ضربان قلب بالا


ضربان تند قلب به ضربانی گفته می شود که سریع تر از حد طبیعی بتپد. ضربان قلب طبیعی بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب، به سرعتی بالاتر از صد تپش در دقیقه اطلاق می شود.




دلایل ضربان قلب بالا

وقتی ورزش می کنید یا فعالیت دیگری انجام می دهید، قلب شما به طور طبیعی سریع تر خواهد تپید. این مساله باعث می شود قلب تان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت های بدن برساند.

کسانی که می توانند ضربان قلب خود را حس کنند، احتمالا دچار تپش قلب هستند.

این مشکل می تواند به خاطر استرس، اضطراب، ترس و یا مصرف برخی داروها یا نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد.

 

اگر شما هم تپش قلب دارید، حتما باید این مساله را با پزشک در میان بگذارید.

 

تندی ضربان قلب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:

– عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه

– عفونت خونی که می تواند منجر به تب شود.

– کم خونی

– پایین بودن فشار خون

– کم آبی بدن

– مصرف الکل یا مواد کافئین دار مثل قهوه

– داروهای ضد اشتها

– اختلالات غده تیروئید

– اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب (آریتمی)

 

علائم

ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلب تان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلب تان را حس کنید.

– احساس استرس و اضطراب

 

– احساس می کنید قلب تان در سینه یا گلو می کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلب تان در سینه می لرزد.


– اگر کم خونی داشته باشید، احتمالا احساس خستگی و ضعف بیش از حد می کنید و انجام فعالیت های روزانه برای تان دشوار می شود.


 

– برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان می دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فورا درخواست کمک کنید.

 

– اگر تندی ضربان قلب تان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیتی، دچار تنگی نفس شوید.

 

– در تپش قلب هایی که از تنگی نفس ناشی می شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.

 

– اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند، بخصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفخ کنید.

 

چه باید کنید؟

دلایل ضربان قلب بالا

– حتما باید به پزشک تان تمام داروهایی را که مصرف می کنید ( حتی داروهای بدون نسخه، ویتامین ها یا داروهای گیاهی) بگویید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک، از آسپیرین و یا داروهای حاوی آسپرین استفاده نکنید.

 

– اگر دچار دیابت، بیماری کبدی، کلیه و یا قلبی هستید، آن را به پزشک بگویید.

 

– اگر در خانواده تان (فامیل درجه یک و دو) سابقه ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا دارید، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. در صورت وجود چنین بیماری هایی در خانواده تان، حتما پزشک تان را مطلع کنید.

 

– کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می کشید، حتما آن را کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال تخریب رگ های قلبی را افزایش می دهد.

 


– مصرف کافئین و الکل نیز می تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود.

 

– حتما تحت نظارت پزشک تان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا یا فعالیت های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزن تان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می کند.

 

– از روش های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطراب استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می کنید، به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیزهایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می دهد.

 

– به هیچ عنوان قبل از تجویز پزشک، برای درمان این اختلال از دارو استفاده نکنید.

 

– اگر مصرف یک وعده از قرص تان را فراموش کردید، حتما با پزشک تان در میان بگذارید.

 

– اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می کنید به ویژه اگر حاد باشند، حتما پزشک تان را از آن وضعیت آگاه کنید.

 

– به هیچ عنوان، به طور ناگهانی مصرف هیچ یک از این داروها را متوقف نکنید، چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.

 

داروهایی را ممکن است توسط پزشک تجویز شود

– بازدارنده های ACE: این داروها به باز کردن و گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند. فشارخون تان را پایین آورده و جریان خون را به کلیه ها و سراسر بدن تنظیم می کند.

 

– داروهای ضد اضطراب: اگر بالا رفتن ضربان قلب تان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب برای شما تجویز کند. این داروها به آرام کردن شما کمک می کند. این داروها را حتما باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این داروها علائم شما را تخفیف نداد، حتما موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید.

 

– داروهای Beta- blocker: این داروها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرند. در صورت نظم بودن ضربان قلب یا بالا رفتن فشارخون این دارو برای شما تجویز می شود.

 

– بلاکرهای شبکه ای کلسیم: این داروها برای درمان دردهای سینه، فشار خون بالا یا نظم بودن ضربان قلب تجویز می شود. این داروها ضربان قلب را کند می کنند.

 

– دیگوکسین (Digoxin): این دارو که دیجیتالیس نیز یده می شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان های قلب، کار می کند. این دارو گردش خود را در سراسر بدن بهبود می بخشد.

 

– داروهای ادرارآور یا دیورتیک: این داروها با وادار کردن شما به ادرار کردن و دفع آب اضافی بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری می کند.

 

در شرایط زیر نزد پزشک بروید

– تب بالا، سرد شدن بدن، گلودرد (نشانه های احتمالی عفونت)

– تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه ی سینه، ورم کردن لب ها یا گلو

– تند شدن ضربان های قلب

– هر گونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهای تان را عوض کرده باشید.

– ورم غیر طبیعی پاها

– اضافه کردن وزن از دو کیلو در یک هفته

 

شدیدا توصیه می شود که در مورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید.

اطلاعات موجود در این مطلب فقط جنبه ی آموزشی داشته و نمی تواند جایگزین نظر و صلاحدید پزشک شما باشد.

بخش سلامت تبیان


منبع: نشریه هفت روز زندگی، شماره 86 – حسین حیدری

 

مطالب مرتبط:

ضربان خیلی تند یا کند قلب

نکاتی درباره ی تپش قلب

چگونه تپش قلبتان را كاهش دهید؟

مشکل تپش قلب

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

تا حالا شده که قلب‌تان به‌طور ناگهانی و بدون دلیل برای چند ثانیه تند و محکم بزند یا حس کنید که بعضی ضربان‌ها جا افتاده‌اند؟ به این حس تپش قلب می‌گویند. برای بعضی‌ها این اتفاق سالی یک‌بار می‌افتد اما بعضی افراد در طی روز بارها آن را تجربه می‌کنند و گاهی این‌قدر قوی است که به حمله‌ی قلبی شبیه می‌شود. با ما همراه باشید تا با علت تپش قلب و راه‌های درمان تپش قلب آشنا شوید.

دلایل ضربان قلب بالا

عامل ایجاد تپش قلب در اغلب موارد پیش‌آمدنِ مشکلی جزئی و موقتی در ضربان قلب است که خطری هم ندارد، اما در موارد نادری ممکن است نشان‌دهنده‌ی مشکلی در قلب یا قسمت دیگری از بدن‌ باشد. پزشکان به‌‌راحتی تپش قلبی را که بر اثر خشم، اضطراب، افسردگی و دیگر مشکلات روحی به‌وجود آمده باشد، تشخیص می‌دهند.

افراد مختلف تپش قلب را به‌صورت‌های مختلفی تجربه می‌کنند. تپش قلب می‌تواند حس لرزش قلب، خفگی یا مور‌مور شدن را به شما منتقل کند. گاهی ممکن است حس کنید که قلب‌تان یک ضربان را جا می‌اندازد یا به‌سختی می‌تپد. بعضی‌ افراد تپش قلب را به‌شکل ضربان‌هایی در گردن و قفسه‌ی سینه حس می‌کنند و برخی هم فقط احساس ناراحتی کلی دارند.

تپش قلب ممکن است خیلی ناگهانی رخ بدهد و همان‌قدر هم ناگهانی ناپدید بشود و اغلب به فعالیت‌ها، اتفاقات و احساسات مهم ارتباط دارد. ورزش، فعالیت بدنی، خشم و اضطراب نیز می‌توانند باعث تپش قلب شوند. برخی افراد هنگامی که می‌خواهند دراز بکشند یا بعد از مدت زیادی خم شدن، راست بایستند حس می‌کنند قلب‌شان برای یک لحظه می‌گیرد. محرک‌های تپش قلب عبارتند از:

دلایل مختلفی برای تپش قلب وجود دارد. بعضی مواردِ تپش قلب به انقباض زودهنگام دهلیزهای بالایی قلب برمی‌گردند. وقتی دهلیزها به اندازه‌ی کسری از ثانیه زودتر از زمان مقرر منقبض بشوند، برای اینکه به آهنگ معمولی و صحیح خود برگردند لحظه‌ای استراحت می‌کنند. در نتیجه فرد احساس می‌کند که ضربان قلبش دچار جهش شده است که معمولا انقباض سریع و شدیدی را به‌دنبال دارد؛ این در حالی است که دهلیزهای پایینی تلاش می‌کنند تا خون اضافی‌ای را که در زمان استراحت جمع شده به بیرون بفرستند. ضربان‌های زودهنگام معمولا سلامتی‌تان را تهدید نمی‌کنند و نشانه‌ی حمله‌ی قلبی نیستند.

دو نوع آشفتگیِ دیگرِ ضربان که باعث تپش قلب می‌شوند فیبریلاسیون دهلیزی و تاکی‌کاردیای فوق‌بطنی هستند. فیبریلاسیون دهلیزی انقباض بی‌نظم و معمولا سریع دهلیزهای بالایی قلب است. تاکی‌کاردیای (سرعت ضربان بالا) فوق بطنی هم وقتی اتفاق می‌افتد که سرعت ضربان قلب بیش از حد طبیعی باشد و از بالای دهلیزهای پایینی شروع می‌شود. هردو مورد می‌توانند کوتاه یا طولانی‌مدت باشند و تپش قلب ایجاد کنند.

انقباض زود‌هنگام بطن نیز باعث تپش قلب می‌شود. یک یا حتی چند مورد متوالی انقباض زودهنگام بطنی معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه همراه با غش، تنگی نفس یا نشانه‌های دیگر باشد. اما تعداد زیاد و پشت سر هم انقباض بطن مشکل‌ساز است و ممکن است به نوعی آشفتگی قلبی خطرناک که به فیبریلاسیون بطنی معروف است، منجر بشوند.

دلایل دیگر: مشکلاتی که برای نگهدارنده‌ی زمان ضربان قلب (گره سینوسی یا ضربان‌ساز قلب) به‌وجود می‌آید نیز می‌تواند باعث تپش قلب شود. این مشکل بین دهلیزهای بالا و پایین ناهماهنگی ایجاد می‌کند.

آسیب بافت قلب در اثر حمله‌ی قلبی یا جراحت‌های دیگر و مشکلاتی مثل افتادگی دریچه‌ی میترال نیز می‌تواند باعث تپش قلب شود.

تپش‌ قلب معمولا گذراست و متأسفانه در اغلب موارد همین که پایتان به مطب دکتر می‌رسد دیگر خبری از تپش قلب‌تان نیست و این باعث می‌شود که تشخیص علت کمی مشکل باشد.

یکی از راه‌هایی که می‌تواند در تشخیص به پزشک‌تان کمک کند این است که برایش توضیح بدهید که ضربان‌هایتان چگونه‌اند و هر چند وقت یک‌بار و چه موقع ایجاد می‌شوند. قبل از اینکه پزشک‌تان را ببینید، به پاسخ این سؤال‌ها فکر کنید:

آزمایش و معاینه‌ی پزشک می‌تواند نشانه‌های بارز تپش قلب را برای‌تان معلوم کند. اگر پزشک‌تان هنگام معاینه، صدای مور‌مور یا صداهای دیگری را بشنود احتمالا یکی از دریچه‌های قلب‌تان مشکل دارد. او ممکن است آثار کم‌ خونی، مشکل تیروئید، کمبود پتاسیم یا مشکلات دیگری را که به تپش قلب منجر می‌شوند در آزمایش‌تان ببیند.

الکتروکاردیوگرام ابزار استانداردی است که به تنظیم تپش قلب کمک می‌کند. این دستگاه با ثبت فعالیت الکتریکی قلب، ریتم ضربان و هر مشکل آشکار و ظریفی را که وجود داشته باشد نشان می‌دهد. اما فقط برای ۱۲ ثانیه می‌تواند این کار را انجام بدهد، در حالی‌که ممکن است پزشک‌تان بخواهد برای مدت بیشتری ضربان‌تان را اندازه بگیرد تا علت تپش قلب‌تان را تشخیص بدهد.

اگر تپش قلب‌تان همراه با درد قفسه‌ی سینه باشد احتمالا پزشک‌تان آزمایش تمرین استرس از شما خواهد گرفت. اگر سرگیجه داشته باشید یا سرعت ضربان‌تان بالا باشد شاید لازم باشد که برای مطالعه و بررسی بیشتر، وسیله‌ی کوچکی در قلب‌تان جاسازی شود.

اگر در خطر مشکل ضربان قلب هستید یا تپش قلب سلامت جسمی یا روحی‌تان را با مشکل مواجه می‌کند، ثبت آهنگ ضربان قلب‌تان برای ۲۴ ساعت یا کمی نشان می‌دهد که مشکل کار کجاست. نمایشگر هالتر می‌تواند ضربان قلب‌تان را برای ۲۴ ساعت ثبت کند و شما هم‌زمان می‌توانید به فعالیت‌های روزانه‌تان ادامه بدهید. برچسب‌های کوچکی به‌ الکترود که به یک دستگاه ثبت‌کننده متصل است روی قفسه‌ی سینه‌تان چسبانده می‌شود که می‌توانید آن را در جیب‌تان بگذارید یا دور گردن یا کمرتان ببندید. در حین آزمایش باید کارهایی را که انجام داده‌اید و احساسات‌تان را با زمان‌شان یادداشت کنید. وقتی نمایشگر را به پزشک‌تان نشان می‌دهید او با بررسی داده‌های ثبت شده متوجه این بی‌نظمی‌ها می‌شود.

معمولا ۲۴ ساعت برای تشخیص مشکل تپش قلب کافی نیست. نوعی دستگاه ثبت‌کننده وجود دارد که می‌توان آن را در بدن کاشت تا ضربان قلب‌تان را برای روزها یا هفته‌ها ثبت کند.

اگر بدون دلیل تپش قلب دارید می‌توانید با انجام این کارهای ساده به درمان خود کمک کنید:

اگر تپش قلب به سراغ‌تان آمد در ابتدا این کارها را انجام بدهید:

مانور والسالوا: با انگشت‌هایتان بینی‌تان را بگیرید، دهان‌تان را ببندید و سعی کنید در همین حالت عمل بازدم را با فشار انجام دهید.

به خودتان فشار بیاورید: درست مثل زمانی که اجابت مزاج می‌کنید ماهیچه‌های شکم‌ را منقبض کنید.

آب سرد: به صورت‌تان آب سرد بپاشید یا سرتان را در یک ظرف پر از آب سرد فرو کنید.

ورزش: ورزش شدید قلب را به کار وادار و به درمان تپش قلب کمک می‌کند.

نفس عمیق: آرام بنشینید و چشم‌هایتان را ببندید. یکی از دست‌هایتان را روی شکم‌تان بگذارید. به‌آرامی و از راه بینی نفس‌تان را به داخل بکشید به‌طوری که شکم‌تان به سمت داخل حرکت کند. از راه دهان یا بینی نفس‌تان را بیرون بدهید و این کار را تکرار کنید.

حرکت والسالوا (باد کردن لپ‌ها و بینی)، فشار آوردن، نوشیدن آب خنک و ورزش، عصب واگ را تحریک و ضربان قلب‌تان را کنترل می‌کند. تنفس عمیق به شما کمک می‌کند آرام شوید و راحت‌تر بتوانید استرس و خشم‌تان را که باعث تپش قلب می‌شود کنترل کنید.

اگر روش‌های خوددرمانی مؤثر واقع نشد و تپش قلب‌تان هم‌چنان ادامه داشت ممکن است لازم باشد روش‌های پزشکی را امتحان کنید. داروهایی مثل بتابلوکرها معمولا برای درمان تپش قلب مفید هستند. این داروها ضربان قلب را کند و سیگنال‌های ناگهانی را کنترل می‌کنند تا ضربان قلب تنظیم شود.

گاهی اوقات برداشتن قسمتی از بافت قلب می‌تواند تپش قلبی را که به دلیل سیگنال‌های الکتریکی منحرف در قلب به‌وجود آمده‌اند، کنترل کند.

اگر تپش قلب‌تان همراه با تنگی نفس، سرگیجه، درد قفسه‌ی سینه یا غش کردن باشد باید با پزشک‌تان یا اورژانس تماس بگیرید، چون ممکن است نشان‌دهنده‌ی یک بیماری قلبی جدی باشد.

برگرفته از: health.hard

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

دلایل ضربان قلب بالا

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

سلام دو ساله تپش قلب درخواب دارم الان هرشب بعد از یک ونيم ساعت درخواب دچار تپش میشم ومجبور به بيداري من ميشه واسترس شدید دارم خانم دکتر راهنمایی فرمایید. سپاسگذارم.

درود بر شما
استرس میتونه موجب تپش قلب بشه. بهتره با روش‌های متعدد کاهش استرس آشنا بشید و اونها رو اجرا کنید تا بتونید استرس‌هاتون رو بهتر مدیریت کنید. مراجعه به پزشک رو هم حتما مدنظر قرار بدید، چون کیفیت خواب شبانه بسیار مهمه و میتونه روی سایر جنبه‌های زندگی‌تون تأثیر بذاره.
پیشنهاد میکنم مطالب زیر رو مطالعه بفرمایید، حتما براتون مفید خواهند بود:
انواع اختلالات خواب، علل، علائم و روش‌های درمانی آنها
درمان استرس شدید با ۹ راهکار آرامش‌بخش
با آروزی سلامتی و آرامش برای شما

آقایی که شما میگی اگر با تپش قلب تنگی نفس هم داشتید به اورژانس بروید تقریبا هرکسی که من دیدم که قلبش اینجوری میشه تنگی نفس هم داره . درضمن این چه مسخره بازیه هرکی میاد میگه تپش قلب آن طرف هم میگن پانیک یکی میگه ده سال طول میکشه یکی میگه ۲۰ سال . تپش قلب که آدم سالم هم داره شما باید یه اسم دیگه بذارید مثلا بگید حس بد در قلب یا محکم زدن قلب .

سلام دوست گرامی
تپش قلب یک اصطلاح پزشکی هست که در ابتدای متن تعریفش کردیم: «زمانی که قلب به‌طور ناگهانی و بدون دلیل چند ثانیه تند و محکم بزند یا فرد حس کند که بعضی ضربان‌ها جا افتاده‌اند. این حالت گاهی سالی یک بار و گاهی بارها در طی روز رخ می‌دهد و آن‌قدر قوی است که به حمله قلبی تشبیه می‌شود.»
توصیه‌ای که برای مراجعه به اورژانس در انتهای متن آورده شده، به‌منظور پیشگیری از وضعیت‌های وخیم‌تر هست چون تپش قلب همراه با اون علائم، «امکان داره» نشانه‌ی یه بیماری قلبی جدی باشه.

سلام . متشکرم از توضیحات
تپش قلب آیا درمانش سریعه؟
من میگم الان بیماری پانیک با بیماری تپش قلب چه فرقی داره؟ . توی بیماری پانیک افراد بیمار رو به شدت ناامید میکنند و میگن که این بیماری سال ها طول میکشه.
اگر تپش قلب سریع خوب میشه من بیام تو گروه تپش قلب

سلام
طول دوره‌ی درمان تپش قلب بستگی به علت به‌وجود اومدنش داره.
تپش قلب میتونه یکی از نشانه‌های حملات پانیک باشه.
پیشنهاد میکنم مطلب زیر رو مطالعه بفرمایید همه‌ی اطلاعاتی رو که درباره‌ی حملات پانیک نیاز دارید، احتمالا پیدا خواهید:
حملات پانیک چیست؛ از نشانه‌ها تا درمان

سلام..وجود اصلی تپش قلب بیماریهای روحی و اعصاب از نوع خفیف میباشد که خود منشا تپش قلب میباشد..من شخصا پانیک رو پشت سر گذاشتم اما یک ساله تپش قلب دارم .۴۰ تا ۵۰ میلی گرم پرانول مصرف میکنم.و ضربان عادی برای بنده ۱۱۰ میباشد .علل اصلی تپش‌ قلب بیماری اعصاب و در بعضی از موارد مربوط ب معده هم میباشد..ب امید سلامتی

ممنون.تپش قلب دارمدقیق چیزی تو این مطالب بود که من تجربه کردم
عاشق شدن تپش قلب میاره:))؟؟!!

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟


معرفی کتاب جستارهایی در باب عشق

عصاره اسفناج؛ آیا عصاره اسفناج به لاغری کمک می‌کند؟

قرص کلردیازپوکساید یا لیبریوم؛ عوارض،‌ موارد و نحوه مصرف آن


طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

تزیین سقف اتاق کودک با ۲۲ ایده خلاقانه


بهترین کشورها برای زندگی در سال ۲۰۱۹

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *