درمان گیاهی خارش گلو و سرفه خشک

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سرفه واکنش کاملا طبیعی و سودمند و همچنین یک مکانیزم دفاعی بدن برای محافظت از گلو و مخاط آن در برابر عوامل تحریک‌کننده است. اما حالت مزمن و ادامه‌دار آن که به دلایل گوناگون رخ می‌دهد، آزاردهنده و آسیب‌زاست، مخصوصا در موقع خواب. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای مصرف داروهای شیمیایی برای درمان سرفه، از روش‌های درمان خانگی سرفه استفاده کنند. برای همین در این مقاله می‌خواهیم شما را با بهترین روش‌ها برای درمان سرفه خشک که به ساده‌ترین شکل امکان‌پذیر است، آشنا کنیم.

درمان گیاهی خارش گلو و سرفه خشک

سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی، حساسیت یا عفونت‌های سینوسی، با داروهای رایج که نیازی به نسخه‌ی پزشک ندارند قابل درمان هستند. این نوع سرفه‌ها که ممکن است سرفه خشک یا خلط‌دار باشد، ناشی از ریزش مخاط گلو (به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی) است که با تحریک پایانه‌های عصبی باعث سرفه می‌شود. این سرفه‌ها در شب‌ها شدیدتر و با احساس خارش در انتهای گلو همراه هستند و اگر ناشی از حساسیت باشد، با خارش چشم‌ها و عطسه همراه خواهد بود.

اگر گمان می‌کنید منشاء سرفه‌تان حساسیت است، می‌توانید آنتی‌هیستامین مصرف کنید. اگر پس از دو هفته نتیجه‌ نگرفتید به پزشک و در صورت نیاز به متخصص حساسیت مراجعه کنید. اگر سرفه‌تان ناشی از سرماخوردگی خفیف است و تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی ندارید، مواد زیر را به خاطر داشته باشید.

احتما با خواص عسل آشنا هستید. اولین مورد پیشنهادی ما برای درمان سرفه، عسل است.

مصرف عسل به عنوان داروی گلودرد قدمت طولانی دارد؛ و بنا بر مطالعات صورت گرفته، اثر آن در تسکین سرفه خشک از برخی داروهای رایج حاویِ دکسترومتورفان است.
کافیست ۲ قاشق چایخوری عسل را با آبِ جوش یا دمنوش گیاهی و کمی آبلیمو مخلوط کنید تا یک داروی مؤثر داشته باشد. عسل خاصیت تسکین‌‌دهندگی دارد و آبلیمو به رفع گرفتگی کمک می‌کند. میل کردن عسل به تنهایی و یا همراه با نان هم می‌تواند مؤثر باشد.

برای درمان سریع سرفه به سراغ پروبیوتیک هم می‌توانیم برویم. پروبیوتیک‌ها به طور مستقیم در درمان سرفه نقشی ندارند، اما در تنظیم ترکیب باکتریایی روده‌ها مؤثرند.

ترکیب باکتریایی بدن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد آن دارد. همچنین بر مبنای شواهد علمی لاکتوباسیلوس (از انواع پروبیوتیک) که در لبنیات یافت می‌شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد و حساسیت نسبت به برخی محرک‌ها را مانند گرده‌ی گیاهان کم می‌کند.
شیر غنی‌شده منبع خوب لاکتوباسیلوس است. هچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک را از داروخانه تهیه کنید. به علاوه برخی ماست‌ های غنی‌شده و نان‌های تهیه‌شده از خمیرِ ترش حاوی پروبیوتیک‌ هستند.

اگر فکرش را نمی‌کردید که آناناس برای تسکین سرفه خشک مفید باشد احتمالا تا به حال درباره‌ی بروملین (Bromelain) نشنیده‌اید.

شواهد علمی نشان می‌دهند آنزیم بروملین که در ریشه و میوه‌ی آناناس یافت می‌شود، به درمان سرفه خشک و روان شدن مخاط گلو کمک می‌کند. برای اینکه بیشترین تاثیر را بگیرید روزی ۳ بار یک تکه آناناس یا ۱۰۰ گرم آب آناناس میل کنید.
اگرچه شواهد کافی در این باره وجود ندارد اما برخی کارشناسان به اثر درمانگر بروملین بر سینوزیت و مشکلات سینوسی ناشی از حساسیت که ممکن است باعث سرفه شوند، باور دارند. همچنین بروملین گاهی برای درمان التهاب و تورم به کار می‌رود.
کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق‌کننده‌ خون مصرف می‌کنند نباید مکمل‌های بروملین دریافت کنند. همچنین کسانی که در حال مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین هستند باید در مصرف بروملین دقت کنند؛ زیرا جذب آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد.

به طور کلی، همیشه پیش از مصرف مکمل‌های دارویی جدید یا نا‌آشنا با پزشک مشورت کنید.

برای درمان سریع سرفه، نعناع هم خوب است. نعناع با خاصیت درمانگری‌اش معروف است. منتول موجود در نعناع گلو را تسکین می‌دهد، گرفتگی را رفع و مخاط گلو را نرم می‌کند.

می‌توانید نعناع را به صورت چای میل کنید یا آن را هنگام بخور مصرف کنید. ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع را در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب بریزید و همانطور که احتمالا بارها انجام داده‌اید، حوله‌ای روی سرتان بیاندازید و به طور مستقیم بخار نعناع را تنفس کنید.

ریشه و برگ این گیاه که در تابستان گل می‌دهد، از دوران باستان تاکنون به عنوان داروی خانگی سرفه و گلودرد استفاده می‌شود. هرچند برای اثبات این مسئله مطالعات علمی قابل اتکایی صورت نگرفته است اما جای نگرانی نیست چون مصرف گل ختمی خطری ندارد.
گل ختمی لعابی تولید می‌کنند که گلو را می‌پوشاند و آثار التهاب را تسکین می‌دهد.

امروزه می‌توانید ریشه‌ی گل ختمی را به شکل چای و کپسول پیدا کنید. چای گل ختمی تسکین‌دهنده‌ی سرفه و گلودرد است. بهتر است کودکان ریشه‌ی این گیاه را مصرف نکنند.

در برخی موارد آویشن برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. برخی مطالعات نشان داده‌اند مخلوط عرق آویشن و گل پیچک در تسکین سرفه و برونشیت خفیف مؤثر است. برگ آویشن حاوی فلاونوئید است که عضلات گردن و گلو را که در هنگام سرفه درگیر می‌شوند، شل می‌کند و موجب کاهش التهاب می‌شود.

تهیه‌ی چای آویشن ساده است؛ ۲ قاشق برگ آویشن خردشده را در یک فنجان آب جوش بریزید، سرپوشی رویش قرار دهید، پس از ۱۰ دقیقه آن را از صافی گذرانده و بنوشید.

با اینکه پیشِ پا افتاده به نظر می‌رسد، غرغره‌ی آب‌نمک گلوی خراشیده را که باعث سرفه می‌شود، تسکین می‌دهد.

برای این کار ۱/۵ قاشق چایخوری نمک را در ۲۳۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید.

فراموش نکنید که کودکان زیر ۶ سال نمی‌توانند به خوبی غرغره کنند و بهتر است درمان دیگری را برای آن‌ها به کار بگیرید.

عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلانزا باعث آب‌ریزش سینوسی می‌شوند. تراوشات زیاد باعث خشکی و تحریک گلو و گاهی سرفه می‌شود. نوشیدن مایعات به حفظ مخاط سینوسی کمک می‌کند، همچنین باعث حفظ رطوبت غشای مخاطی می‌شود. این امر به‌ویژه در زمستان که هوا خشک‌تر است مؤثر است.

دوش آب داغ با کاهش تراوشات بینی به تسکین سرفه کمک می‌کند. این روش نه تنها سرفه‌ی ناشی از سرماخوردگی را بلکه سرفه‌های ناشی از حساسیت را تسکین می‌دهد. خشکی ناشی از تراوشات زیاد بینی آزاردهنده است؛ در چنین محیط‌هایی دستگاه‌های رطوبت‌ساز کمک‌کننده هستند. هوای مرطوب در تسکین سرفه مؤثر است اما باید از رطوبت بیش‌ازاندازه هم اجتناب کرد.

فراموش نکنید که تمیز نکردن دستگاه‌های رطوبت‌ساز آنها را تبدیل به منبع تولید انواع قارچ و باکتری می‌کند.

عطرها و خشبوکننده‌ها معمولا بی‌ضرر هستند اما در برخی افراد ایجاد التهاب مزمن سینوس و تولید مخاط اضافی می‌کنند که باعث سرفه می‌شود. بنابراین جانب احتیاط را نسبت به محصولات عطردار رعایت کنید.

بدترین تحریک‌کننده‌ی موجود در هوا دود سیگار است. تقریبا همه‌ی سیگاری‌ها پس از مدتی دچار سرفه، که به سرفه‌ی سیگاری‌ها معروف است، می‌شود. اطرافیان افراد سیگاری هم معمولا از برخی التهاب‌های مجاری تنفسی رنج می‌برند. بهترین راهِ‌حل، ترک سیگار است. (سرفه‌های مزمن شدید در افراد سیگاری ممکن است نشانه‌ی آمفیزم یا سرطان ریه باشد؛ اگر سیگاری هستید و از سرفه‌ی مزمن رنج می‌برید به پزشک مراجعه کنید.)

دانستن روش‌های درمان خانگی سرفه خوب است اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بهترین راه، مراقبت و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا است.

برای پیشگیری بهتر، ما به شما نکات زیر را توصیه می‌کنیم:

عفونت‌های تنفسی معمولا همراه با تب و بدن‌درد هستند، اما حساسیت یا آلرژی چنین نشانه‌هایی با خود ندارد. اگر سرفه، نفس کشیدن را برایتان دشوار کرد یا همراه با لکه‌های خون بود، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید. اگر سرفه با تب بالای ۳۸ درجه، لرز، از دست دادن آب بدن (ناشی از تعریق، اسهال یا استفراغ) و ضعف و ناخوشی عمومی همراه بود نزد پزشک عمومی بروید.
برای کاهش حساسیت و آثار ناشی از تحریکات آن، بهتر است عوامل حساسیت‌زا را بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید. از رایج‌ترین عوامل حساسیت‌زا درختان، گرده‌ی گیاهان، گرد و غبار، موی حیوانات و حشرات هستند. واکسن‌های ضدحساسیت هم در کاهش تحریک‌پذیری نسبت به عوامل حساسیت‌زا مؤثرند.

درمان گیاهی خارش گلو و سرفه خشک

اما بهتر است همیشه پیش از هر تصمیمی با پزشک مشورت کنید، چون ممکن است سرفه‌های شما علت دیگری به جز سرماخوردگی داشته باشد و به مراقبت پیگیری بیشتری نیاز باشد. در ادامه چند علت دیگر سرفه را بررسی می‌کنیم.

سرفه‌‌ی خشک که به خرخر یا خس‌خس ختم می‌شود معمولا نشانه‌ی آسم است. تورم مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم ممکن است تنفس را دشوار و ایجاد خس‌خس و سرفه کند.

شب‌ها و هنگام ورزش سرفه شدیدتر می‌شود. تنگی نفس، سفتی قفسه‌ی سینه و خستگی از دیگر نشانه‌های رایج آسم هستند.

برای تشخیص آسم پزشک احتمالا تجویز تست دم‌سنجی (اسپیرومتری) می‌کند که عملکرد شش‌ها را می‌سنجد. در درمان آسم دو نوع دارو به‌کار می‌رود؛ داروهای کوتاه‌اثر (مانند نایژه‌گشاهایی (bronchodilators) که تنفس را راحت‌تر می‌کنند) و داروهایی مانند اصلاح‌کننده‌های لکوترین که برای کنترل آسم باید به طور روزانه مصرف شوند.

رفلاکس معده که باعث سرفه‌های خشک و منقطع می‌شود، دومین دلیل شایع سرفه‌های مزمن است. بر مبنای مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۶ در مجله‌ی «نیچر» چاپ شد، دلیل ۴۰ درصد سرفه‌ها رفلاکس معده است.

در حالت درازکش یا هنگام خوردن سرفه شدیدتر می‌شود. یکی از نشانه‌های سنتی، آغاز سرفه در شب به محض دراز کشیدن برای خواب است. در ۷۵ درصد مبتلایان به رفلاکس معده، نشانه‌های دیگر دیده نمی‌شود اما ممکن است برخی دچار گرفتگی صدا و سوزش سر دل بشوند.

ممکن است برای تشخیص عکسبرداری یا آندوسکپی تجویز شود. رفلاکس معده ممکن است با برخی داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند درمان شود اما گاهی نیاز به تجویز داروهایی است که کاهش‌دهنده‌ی اسید معده هستند.

سرفه‌های مزمن صبحگاهی همراه با خلط یکی از نشانه‌های انسداد ریوی است. اصلی‌ترین دلیل انسداد ریوی که با برونشیت مزمن و آمفیزم همراه است، سیگار کشیدن است. از نشانه‌های دیگر آن این است که در طول روز سرفه تسکین می‌یابد. تنگی نفس به‌ویژه با فعالیت فیزیکی، خس‌خس، خستگی و سفتی قفسه‌ی سینه نیز از دیگر نشانه‌های انسداد ریه هستند.

آزمایش‌های سنجش عملکرد ریه از جمله تست دم‌سنجی و عکسبرداری از راه‌های تشخیص است. برای درمان داروهایی مانند نایژه‌گشاها (bronchodilators) و استروئیدهای استنشاقی تجویز می‌شود. همچنین به ترک سیگار توصیه‌ی جدی می‌شود. در صورت شدت بیماری ممکن است نیاز به اکسیژن‌درمانی باشد.

برخی داروها از جمله مهارکننده‌ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors) که برای تنظیم فشار خون تجویز می‌شوند، باعث سرفه‌های خشک می‌شوند. این داروها در ۲۰ درصد بیماران ایجاد سرفه می‌کنند. از دیگر نشانه‌های این نوع سرفه این است که معمولا چند هفته پس از آغاز مصرف دارو سرفه آغاز می‌شود.

از پزشک مشاوره‌ بگیرید؛ اگر سرفه‌هایتان خفیف باشد می‌توانید داروی‌تان با نوع دیگری از مهارکننده‌ها جایگزین کنید. اما اگر سرفه‌ شدید است بهتر است خانواده‌ی دیگری از داروی‌های فشار خون را مصرف کنید.

در آغاز سرفه‌ها خشک است اما پس از چند روز تبدیل به سرفه‌های تَر همراه با مخاط زرد، سبز یا قرمز می‌شود. تب و لرز، مشکل در تنفس، درد هنگام سرفه یا نفس عمیق از دیگر نشانه‌های سینه‌پهلو است.

معمولا پزشک با گوش دادن به قفسه‌ی سینه قادر به تشخیص سینه‌پهلو است اما گاهی ممکن اس عکس‌برداری هم تجویز شود. همچنین برای تعیین ویروسی یا باکتریایی بودن نیاز به آزمایش خون است. اگر سینه‌پهلو باکتریایی باشد، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اما تنها درمان سینه‌پهلوی ویروسی استراحت است، همچنین داروهای ضد‌سرفه و البته سوپ مرغ.

در این بیماری سرفه‌های خشک و کوتاه با صدایی خروسک‌مانند در هر دَم همراه هستند. اگرچه به لطف کشف واکسن این بیماری در دهه‌ی چهل میلادی، بروز این بیماری کاهش چمگیری داشته و به‌ندرت گزارش ابتلا به آن دریافت می‌شد، در چند سال اخیر شیوع آن افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۲ بیش از ۴۸۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه‌سرفه گزارش شد که بیشترین تعداد از سال ۱۹۵۵است. از دیگر نشانه‌های این بیماری است که بیماری در آغاز نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی از جمله آبریزش و گرفتگی بینی، اشک‌ریزش، تب و سرفه دارد. پس از حدود یک هفته سرفه‌های خشک و منقطع آغاز می‌شود؛ سرفه‌ها چنان شدید است که شاید باعث شود به خودتان بپیچید و دچار تهوع بشوید.

سیاه‌سرفه با آزمایش خون و عکسبرداری از سینه تشخیص داده می‌شود. برای درمان آن باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود.

می‌توانید به جای خواندن این مقاله، ویدیوی زیر را ببینید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

سلام.پس هیچی.به هر حال ازتون متشکرم

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

باسلام احترام،با مشکلات و گرفتاری های که ما داریم و وقتی وحالی برای اطلاعات عمومی نمی مونه،اطلاعاتی که در سایت می گذاریدخیلی عالی می باشد،

چه خوب همچین نظری به سایت چطور دارید. سپاس که با به اشتراک گذاشتن نظرتون به ما حس خوبی می‌دید!

سلام خوبی دیدگاهت عالی بود

خواص خوراکی ها

خواص شنبلیله؛ ۱۳ خاصیت درمانی، نحوه‌ مصرف و عوارض جانبی

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

منشور برقراری ارتباط چیست و چطور به بهبود ارتباط کمک می‌کند؟

۷ اصل مهمی که هنگام برقراری ارتباط باید در نظر بگیرید

همه چیز دربارهٔ رنگ سال ۲۰۱۹: رنگ مرجانی و طراحی مد

کتاب تختخوابت را مرتب کن ؛ کارهای کوچکی که شاید زندگی‌تان و حتی دنیا را متحول کند

چطور موانع برقراری ارتباط را برطرف کنیم؟

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده می‌کنند

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

سرفه (Cough) از واکنش های طبیعی بدن هنگام بیماری است که خلط و سایر عوامل محرک زا را از گلو پاک می کند و معمولا به دنبال سرماخوردگی و آنفلوآنزا ایجاد و پس از مدتی کوتاه خود به خود برطرف می شود. اما گاهی سرفه طولانی مدت و مزمن می تواند نشانه برخی بیماری ها همچون آلرژی، عفونت ویروسی یا باکتریایی و حتی رفلاکس معده باشد.

سرفه های ناشی از سرماخوردگی، آلرژی یا عفونت های ویروسی معمولا با مصرف داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند و برای درمان سرفه های عفونت باکتریایی نیز نیاز به مصرف آنتی بیوتیک می باشد اما با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی برخی افراد ترجیح می دهند از روش های درمانی خانگی و گیاهی برای درمان سرفه استفاده کنند.

به طور کلی می توان سرفه را به دو نوع خلط دار و خشک تقسیم کرد؛ در این مقاله قصد داریم به تعدادی از درمان های مشهور و موثر گیاهی و خانگی برای انواع سرفه خشک و خلط دار اشاره کنیم. با کوکا همراه شوید.

روغن اوکالیپتوس خاصیت اکسپکتورانت داشته و با فعالیت آنتی باکتریال به درمان سرفه، سردرد، بدن درد و گرفتگی بینی کمک می کند. روغن درخت چای نیز یک ماده ضد میکروبی چند منظوره است که برای درمان عفونت موثر است.

کافیست دو بار در روز (مخصوصا قبل از خواب) چند قطره روغن اوکالیپتوس یا روغن درخت چای روی گردن و سینوس ها و 1 یا 2 قطره از آن را روی سینه بمالید.

درمان گیاهی خارش گلو و سرفه خشک

توجه : روغن های اکالیپتوس و درخت چای فقط موضعی هستند و استفاده خوراکی از آنها ممنوع است. برای تست عدم حساسیت به آنها نیز ابتدا مقداری را بر روی پوست دست خود بمالید و در صورت عدم واکنش پوست نسبت به آنها می توانید در نواحی ذکر شده نیز استفاده کنید.

شیر گرم (و به طور کلی مایعات گرم) با مرطوب کردن گلوی خشک به کاهش سرفه کمک می کند. شیر خلط سینه را از بین برده و زردچوبه به دلیل خواص آنتی باکتریال برای سرفه مفید است. ترکیب شیر و زردچوبه برای درمان سرفه برای هر دو نوع سرفه موثر است.

1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه را با 1 لیوان شیر گرم مخلوط کرده و هر روز بنوشید، در صورت تمایل می توانید اندکی شکر یا عسل به عنوان شیرین کننده به آن اضافه کنید.

ترکیب عسل و دارچین یک معجون معجزه آسا برای درمان سرفه های طولانی مدت است زیرا سینوس ها را پاکسازی کرده و التهاب دستگاه تنفسی را تسکین می بخشد. این درمان خانگی برای کودکان نیز بی خطر است.

کافیست 1 قاشق غذاخوری عسل را گرم کنید تا ذوب شود، سپس 1 قاشق چایخوری پودر دارچین به آن افزوده و خوب هم بزنید. بعد از خنک شدن آن را میل کنید. از این مخلوط دو یا سه بار در روز برای درمان سرفه استفاده کنید.

زنجبیل برای برای سرفه خشک مفید است و از سوی دیگر مانند یک اکسپکتورانت طبیعی و خلط آور عمل کرده و شدت سرفه خلط دار را نیز کاهش می دهد. زنجبیل التهاب راه های تنفسی و انقباض آن را برطرف می کند و با تقویت سیستم ایمنی برای بهبود سریع بیماری ها مفید است.

مقداری زنجبیل تازه را ریز ریز کرده و به آرامی بکوبید، سپس 1 قاشق چایخوری زنجبیل را با 1 فنجان آب مخلوط کنید و بعد از جوشیدن، از روی حرارت برداشته و صاف کنید. برای تاثیر بهتر سه بار در روز از این چای بنوشید.

زنجبیل دارای خواص آنتی بیوتیکی قوی است و ترکیب آن با عسل به عنوان ماده ای ضد درد و ضد سرفه طبیعی شناخته شده است. نعناع به درمان عفونت کمک کرده و سینوس ها را آرام و خارش گلو را برطرف می کند.

3 قاشق غذاخوری زنجبیل خرد شده و 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک را به 4 فنجان آب اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا نصف آن باقی بماند. بعد از سرد شدن 1 فنجان عسل به آن افزوده و خوب هم بزنید. سپس 1 قاشق غذاخوری از این ترکیب را میل کرده و بقیه را داخل ظرف درب دار و در یخچال نگهداری کنید. هر 3 یا 4 ساعت یک قاشق از این مخلوط میل کنید.

نکته: این ترکیب به مدت سه هفته در یخچال قابل نگهداری است.

پیاز آلودگی و میکروب های اطراف خود را جذب کرده و از بین می برد. برش های پیاز خام سفید یا قرمز را زیر پاهای خود قرار داده و روی آن را با جوراب بپوشانید. یک یا دو شب به همین حالت بخوابید. پیاز گاز اسید فسفریک آزاد می کند که وارد جریان خون شده و به پاکسازی خون و از بین بردن ویروس و باکتری های عامل سرفه کمک می کند.

غرغره کردن آب نمک روش بسیار ساده اما موثر برای درمان گلو درد و سرفه خشک و همچنین دفع خلط گلو می باشد. آب گرم گلو را تسکین داده و نمک باکتری های عامل عفونت را از بین برده و خلط گلو را کاهش می دهد.

نصف قاشق چایخوری نمک را با 1 فنجان آب گرم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. روزی دو یا سه بار و به مدت چند ثانیه آب نمک را در دهان غرغره کنید.

هشدار: کودکان کمتر از 6 سال معمولا نمی توانند آب نمک غرغره کنند و بهتر است از روش های درمانی ایمن برای آن ها استفاده شود.

سرفه خشک ممکن است به علت های مختلف از جمله آسم، رفلاکس معده، ترشحات پشت بینی و برخی انواع عفونت ویروسی ایجاد شود.

عواملی نظیر دود، آلودگی، گرد و خاک، زندگی در نواحی با آب و هوای خشک، مصرف مهار کننده های ACE، سیاه سرفه و گاهی سرطان ریه در بروز سرفه های خشک تاثیرگذار است.

صرف نظر از علت سرفه خشک، می توان از داروهای گیاهی زیر برای درمان سرفه خشک استفاده کرد:

هشدار: از درمان خانگی انواع سرفه در کودکان کمتر از 4 سال خودداری کنید.

نتایج مطالعه ای نشان می دهد عسل برای درمان سرفه خشک از داروهای ضد سرفه حاوی دکسترومتورفان بی نیز موثرتر است و از درمان های خانگی موثر برای گلو درد به شمار می رود.

عسل با تحریک غدد تولید کننده بزاق، مسیر تنفسی را باز کرده و علائم سرفه خشک را کاهش می دهد.

کافیست مقادیر یکسان عسل، آب زنجبیل و آب انار را با هم مخلوط کرده و هر روز 1 قاشق غذاخوری میل کنید. توصیه می شود این درمان را به مدت دو یا سه روز ادامه دهید.

همچنین می توانید روزانه 2 قاشق غذاخوری عسل را به 1 فنجان آب گرم اضافه کرده و میل کنید یا هر روز مقداری عسل را به تنهایی یا با نان به عنوان میان وعده میل کنید.

هشدار: اگرچه این درمان برای کودکان مفید است اما برای نوزادان کمتر از یک سال نباید استفاده شود.

خواص ضد میکروبی سرکه سیب و تاثیر عالی آن در متعادل کردن PH بدن نقش مهمی در درمان سرفه دارد و بخصوص برای درمان سرفه خشک ناشی از ریفلاکس معده یا سوزش سر دل بسیار موثر است.

2 قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی را با 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و به 1 فنجان آب گرم اضافه کنید. برای تاثیر بهتر دو بار در روز این ترکیب میل کنید.

همچنین می توانید نصف فنجان سرکه سیب و نصف فنجان آب را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید، سپس با قرار دادن حوله ای روی سرتان به مدت 3 تا 5 دقیقه بخور سرکه سیب را از طریق بینی (دهان و چشم ها را ببندید) نفس بکشید. چند بار در روز این کار را تکرار کنید تا علائم بهبود سرفه ظاهر شود.

روش دیگر غرغره کردن سرکه سیب است، 3 قاشق چایخوری سرکه سیب و 1/4 قاشق چایخوری پودر فلفل کاین را به 1 فنجان آب گرم اضافه کرده و خوب هم بزنید. دو یا سه بار در روز این محلول را غرغره کنید.

بخور به کاهش التهاب دستگاه تنفسی کمک کرده و سرفه خشک را درمان می کند. برای بخور بهتر است از روغن های ضروری (اسانس) مانند روغن نعناع یا اسطوخودوس استفاده شود.

8 تا 1 قطره روغن ضروری را به 1 کاسه آب داغ جوشیده اضافه کنید. سپس سر خود را با حوله ای پوشانده و روی ظرف بگیرید تا بخار وارد بینی شما شود. این کار را به مدت 5 تا 1 دقیقه و برای دو یا سه روز تکرار کنید.

بخور دادن برای رفع خلط نیز مفید است.

شیرین بیان به عنوان یک اکسپکتورانت طبیعی و تسکین دهنده گلو است که خلط سینه را نرم کرده و سرفه خشک را درمان می کند.

کافیست 2 قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان را به 1 فنجان آب گرم افزوده و درب آن را به مدت 1 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. دو بار در روز از این چای میل کنید.

همچنین می توانید نصف قاشق چایخوری پودر شیرین بیان را مقدار کمی عسل مخلوط و چند بار در روز میل کنید. آب نبات شیرین بیان هم برای درمان سرفه خشک مفید است.

مخلوط پودر بادام یا بادام خرد شده با آب پرتقال برای درمان سرفه خشک مفید است.

7 یا 8 عدد بادام را کوبیده و پودر آن را با 1 فنجان آب پرتقال مخلوط کنید و در اوقاتی که سرفه های شدید دارید میل کنید.

درمان گیاهی خارش گلو و سرفه خشک

برگ نعناع از دیرباز به خواص شفادهندگی مشهور بوده است. منتول موجود در نعناع گلو را آرام کرده و به عنوان یک داروی ضد احتقان عمل می کند که برای شکستن خلط گلو مفید است.

برای درمان سرفه می توانید هر روز چای نعناع میل کرده یا بخور نعناع استفاده کنید. برای تهیه بخور نعناع، کافیست به ازای هر 15 میلی لیتر آب حدود 3 تا 4 قطره روغن نعناع اضافه کنید و حوله ای را روی سر خود کشیده و در بخار نعناع نفس های عمیق بکشید.

ساقه و میوه آناناس حاوی آنزیمی به بروملین است که سرفه را سرکوب کرده و مخاط گلو را نرم می کند. برخی محققان ادعا می کنند آناناس برای درمان سینوزیت و آلرژی ناشی از سینوس ها که به سرفه و مخاط گلو منجر می شود نیز مفید است اگرچه نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه می باشد.

آناناس برای درمان التهاب و تورم نیز استفاده می شود. توصیه می شود 3 بار در روز یک تکه میوه آناناس یا 1 گرم آب آناناس میل کنید.

همچنین می توانید 1.5 قاشق غذاخوری عسل را با اندکی پودر فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و به 1 فنجان آب آناناس اضافه کنید. 1/4 آن را همان لحظه نوشیده و بقیه را داخل یخچال بگذارید و سه بار در روز از این نوشیدنی میل کنید.

هشدار: مصرف مکمل های بروملین برای کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند مضر است. افرادی که آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین استفاده می کنند نیز در مصرف آن احتیاط کنند زیرا بروملین جذب آنتی بیوتیک را افزایش می دهد.

از دوران باستان برگ و ریشه گل ختمی برای درمان گلو درد و سرفه استفاده شده است. گل ختمی نوعی چسبندگی دارد که گلو را پوشانده و عوامل محرک زا را از بین می برد.

برای درمان سرفه همراه گلو درد می توانید از چای ریشه گل ختمی یا مکمل های کپسول ریشه گل ختمی استفاده کنید.

هشدار: مصرف ریشه گل ختمی در کودکان توصیه نمی شود.

سایر نکات

برای درمان سرفه خشک از دستگاه بخور برای مرطوب کردن هوای منزل استفاده کنید، خواب کافی داشته و از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده یا دود اجتناب کنید.

برای سرفه های مزمن که از دو یا سه هفته طول می کشد حتما به پزشک مراجعه کنید.

سرفه خلط دار یا مرطوب نوع دیگری از سرفه است که با خلط همراه بوده و در اغلب موارد و به خصوص در کودکان نشانه عفونت ویروسی یا باکتریایی می باشد. ترشح مخاط در بدن فرد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا از دیگران است و هنگامی که خلط در سینه جمع می شود تنفس را مشکل کرده و خواب شبانه را مختل می کند.

با این حال سرفه خلطی معمولا نگران کننده نیست و بعد از چند هفته و بدون درمان خاصی برطرف خواهد شد. برخی روش های درمان سرفه خلط دار عبارتند از:

لیمو از مواد عالی برای نرم کردن و دفع خلط از دستگاه تنفسی می باشد و به دلیل خواص ضد باکتری و محتوای فراوان ویتامین C از ابتلا به عفونت پیشگیری می کند.

کافیست 2 قاشق چایخوری آب لیمو و 1 قاشق غذاخوری عسل را به 1 لیوان آب گرم اضافه کرده و خوب هم بزنید و حداقل سه بار در روز میل کنید تا گلو تسکین پیدا کرده و خلط سینه دفع شود.

روش دیگر این است که اندکی نمک و فلفل روز تکه ای لیمو پاشیده و آن را مک بزنید، برای کاهش خلط گلو دو یا سه بار در روز این کار را تکرار کنید.

مصرف فلفل به بدن کمک می کند تا خلط و مخاط تولید شده در کانال بینی و گلو را از بین برده و طبیعت گرم و محرک آن برای کاهش درد قفسه سینه و تسکین ناراحتی های گلو مفید است.

فلفل تند و زنجبیل رنده شده (هر یک به اندازه 1/4 قاشق چایخوری) را با عسل و سرکه سیب (هریک به اندازه 1 قاشق غذاخوری) و 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و دو یا سه بار در روز میل کنید. اضافه کردن فلفل به غذا نیز برای دفع خلط دستگاه تنفسی مفید است.

پیاز دارای خواص آنتی بیوتیکی، ضد التهابی و اکسپکتورانت است که گلو را تسکین داده و خلط را برطرف می کند. پیاز با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان سریع بیماری کمک می کند.

1 عدد پیاز کوچک را ریز خرد کرده و با 2 قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و به مدت 3 دقیقه کنار بگذارید تا آب بیندازد. هر دو یا سه ساعت 1 قاشق غذاخوری از این ترکیب میل کنید.

این ترکیب را می توان به مدت یک یا دو روز در یخچال نگهداری کرد.

دستگاه بخور و مرطوب کننده در منزل خشکی هوا را برطرف کرده و برای تسکین سرفه های خلط دار بخصوص هنگام شب مفید است زیرا حرکت خلط در دستگاه تنفسی را روان کرده و از التهاب گلو جلوگیری می کند.

حمام بخار نیز به مرطوب کردن دستگاه تنفسی فوقانی کمک کرده و خلط سینه را روان می کند. توصیه می شود هر زمان که سرفه ها شدیدتر می شود حدود 2 دقیقه در حمام بخار بمانید.

ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان انواع عفونت های ویروسی کمک می کند. توصیه می شود مصرف روزانه 2 لیوان آب پرتقال یا میوه پرتقال را فراموش نکنید.

بسیاری افراد از آویشن برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می کنند و نتایج مطالعه ای نشان می دهد اسانس به دست آمده از ترکیب برگ آویشن و گیاه عشقه (پاپیتال) برای درمان سرفه و برونشیت کوتاه مدت مفید است. برگ آویشن حاوی ترکیبات فلاونوئیدی است که عضلات گلو را آرام کرده و التهاب را کاهش می دهد.

میخک نیز دارای خواص ضد میکروبی بوده و برای درمان عفونت های تنفسی و سرفه بخصوص سرفه های خلطی مفید می باشد.

برای تهیه چای آویشن کافیست 2 قاشق چایخوری برگ خرد شده آویشن و میخک را در 1 فنجان آب جوش اضافه کرده و درب آن را بگذارید تا 1 دقیقه دم بکشد.

منبع: healthline – healthline2 – stylecraze – top1homeremedies – top1homeremedies2

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *