درمان کبد خراب

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 اگر در هضم غذا دچار مشکل شده‌اید، نفخ می‌کنید، حالت تهوع دارید و غیره احتمال دارد کبدتان به مشکل برخورده باشد. یعنی اینکه باکش پر شده و دیگر نمی‌تواند مواد زائد را دفع کند. این‌گونه می‌شود که بدن دچار مشکل می‌شود. تمیز کردن کبد کار سختی نیست. برای اینکه احساس سبکی بکنید با چند توصیه‌ی ساده و بدون خطر می‌توانید کبدتان را تمیزکاری کنید. با ما همراه باشید.تکنیک 3 لیموترشبرای اینکه دچار مشکلات گوارشی نشوید لازم است که به طور منظم به فکر تمیز کردن کبدتان باشید. لیموترش می‌تواند باعث تحریک ترشح صفرا شده و تمام سموم و مواد زائد انباشته‌شده در کبد را تمیز کند.

روش استفادهسه عدد لیموترش را بدون برش دادن داخل یک ظرف حاوی آب سرد بیندازید. اجازه دهید آب به مدت سه دقیقه داغ شده و به جوش برسد. سپس آن را خنک و لیموترش‌ها را از آن خارج کنید. آب لیموترش‌ها را بگیرید و به همان آب اضافه کنید. هر روز صبح ناشتا و همچنین بین وعده‌های غذایی از این آب لیموترش میل کنید.برگ‌های خشک رزماری را دریابیدزمانی که کبد اشباع می‌شود نمی‌تواند به درستی به وظایفش عمل کند و این‌گونه می‌شود که به زحمت می‌افتد. وقتی کبد درست کار نکنید گوارش شما نیز با مشکل مواجه می‌شود. رزماری باعث افزایش ترشح صفرا می‌شود که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک می‌کند.

روش تهیه15 گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از این جوشانده میل کنید.

افشره‌ی خوراکی نعناحالت تهوع، مشکلات کلیوی و حتی اختلالات جنسی و غیره می‌تواند ناشی از اشباع شدن کبد باشد. زمانی که ضایعات زیادی در کبد تجمع کرده باشد علائم زیادی را نشان می‌دهد. برای کمک به تمیز شدن و عملکرد خوب کبد می‌توانید از افشره‌ی خوراکی نعنا استفاده کنید.

روش تهیهدو قطره افشره‌ی خوراکی نعنا فلفلی را در یک قاشق چای‌خوری عسل بچکانید و در دهان بگذارید. همچنین می‌توانید یک قطره افشره‌ی خوراکی رزماری، یک قطره افشره‌ی خوراکی نعنا و یک قطره افشره‌ی خوراکی ترخون را با هم مخلوط کرده و روزانه دو مرتبه کبدتان را خلاف عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.

پاک‌سازی کبد با ریشه‌ی گیاه قاصدکبرای تمیز کردن کبد یک دوره‌ی درمانی با گیاه قاصدک را در پیش بگیرید. گیاه قاصدک ترشح صفرا را تحریک کرده و مواد زائد را از بدن دفع می‌کند. مواد زائدی که در کبد انباشته می‌شوند اجازه نمی‌دهند که توکسین های خون تصفیه و چربی‌ها هضم شوند.

روش تهیهبرای هر 15 میلی‌لیتر آب جوش یک تا چهار گرم ریشه‌ی خشک گیاه قاصدک لازم دارید. این گیاه را دم کنید و روزانه سه تا چهار مرتبه میل کنید.روغن زیتون extra virgineروغن زیتون برای کبد بسیار فوق‌العاده است به خاطر اینکه خواص ملینی دارد. این روغن کبد را تمیز و مشکلات کبدی را رفع می‌کند.

روش استفادهروغن زیتون را با آب لیموترش مخلوط کنید. به مدت پنج روز با شکم خالی این ترکیب را بنوشید.

برگ‌های آرتیشوآرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می‌شود و به این ترتیب به دفع توکسین‌ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می‌کند. محققان عصاره‌ی این گیاه را به موش‌های آزمایشگاهی تزریق کرده و خواص محافظتی آن را روی کبد مشاهده کردند.

روش استفاده1 تا 2 برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.عصاره‌ی گیاه خار مریمنارسایی کبدی، سنگ صفرا، سیروز (التهاب مزمن بافت کبدی) و غیره. همه‌ی این‌ها زمانی به وجود می‌آید که کبد اشباع‌شده و پر از سم باشد. از گیاه خارمریم می‌توان برای تحریک ترشح صفرا و همچنین دفع مواد زائد انباشته‌شده در کبد استفاده کرد.

روش استفاده2.5 گرم عصاره‌ی گیاه خارمریم را با یک چهارم لیتر آب مخلوط کنید. هر روز قبل از غذا (سه مرتبه در روز) از این عصاره میل کنید. عصاره‌ی این گیاه به صورت کپسول یا به شکل مایع در بازار وجود دارد.

منبع:roozno.com


تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بیماری کبد چرب به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. با این مطلب همراه باشید تا با ۱۲ راه برای درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می‌شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است درحالی‌که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء‌تغذیه می‌توانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به‌موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان ضروری است.

تاکنون درمان قطعی‌ِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری می‌تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان‌های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.

سرکه‌ سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است. این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.

لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.

آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

گیاه قاصدک گزینه‌ی مناسبی برای درمان خانگی کبد چرب است. این گیاه به تجزیه‌ی چربی جمع‌شده در کبد کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصاره‌ی برگ قاصدک می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خشک‌شده‌ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می‌توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهره‌مند شوید و نوشیدنی‌تان را خوشمزه‌تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می‌توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی بین‌المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی‌های چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.

برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.

زردچوبه با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های ارزشمند، می‌تواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه می‌تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا می‌برد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می‌کند.

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به‌مدت چند هفته مصرف کنید.

می‌توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری‌های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت‌گرفته، عصاره‌‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم‌های ترانس‌آمیناز (شامل آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می‌کند.

براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود) میوه و دانه‌‌ی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.

۵ یا ۶ دانه‌‌ی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به‌مدت یک ماه ادامه بدهید.

براساس مطالعه‌ای که در «European Journal of Medicinal Chemistry» به چاپ رسید، ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوه‌ها و گیاهان برای درمان بیماری کبد چرب مفیدند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.

یک راه مناسب برای بهره‌مندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار می‌توانید تا حد زیادی آسیب‌های واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسان‌تر می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سم‌زدایی کبد مؤثرند.

خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند، به سلامتی دستگاه گوارش، جلوگیری از بیماری‌های گوارشی و تسریع سم‌زدایی از بدن کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال ریشه‌ی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، می‌توانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین می‌توانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

سیب‌زمینی شیرین به‌خاطر داشتنِ پتاسیم بالا، برای تصفیه‌ی کبد مفید است. یک سیب‌زمینی شیرین نزدیک به ۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم و مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین D و ویتامین B۶ دارد. علاوه بر آن منیزیم و آهن نیز در سیب‌زمینی شیرین به‌وفور یافت می‌شود. سیب‌زمینی شیرین طعم دل‌پذیری دارد و قند موجود در آن به‌آهستگی وارد جریان خون می‌شود. بنابراین باعث جهش ناگهانی قند خون نمی‌شود. غذاهای خوشمزه‌ی زیادی را می‌توان به کمک سیب‌زمینی شیرین درست کرد.

وجود ۴۷۰ میلی‌گرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه‌ای مفید برای تصفیه‌ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می‌زداید.

خار مریم (ماری تیغال) با خاصیت سم‌زدایی بالای خود به بازسازی سلول‌ها و حفظ سلامت کبد کمک می‌کند به همین دلیل به‌عنوان درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود. براساس مطالعه‌ای که در مجله‌ی علوم و بیماری‌های گوارشی به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند میزان مرگ‌ومیر افرادی را که از نارسایی کبد رنج می‌برند، کاهش بدهد. خار مریم می‌تواند تأثیرات منفی مصرف الکل، آفات موجود در غذاها، فلزات سنگین در آبِ آشامیدنی، آلودگی هوا و حتی سموم را خنثی کند.

براساس نتایج مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند در درمان کبد چرب الکلی، هپاتیت ویروسی حاد و مزمن و بیماری‌های مزمن کبدی ناشی از سموم مؤثر باشد.

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، به‌هیچ‌وجه الکل مصرف نکنید. کبد چرب نمی‌تواند با سرعت کافی الکل را تجزیه کند. براساس تحقیقات صورت گرفته، علت بروز کبد چرب در افراد الکلی تنها به‌خاطر سوء‌مصرف الکل نیست، الکل موجب بروز التهاب و ایجاد سم در بدن می‌شود. حتی اگر به کبد چرب غیرالکلی هم مبتلا هستید، بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.

از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که می‌توانید مصرف نان‌هایی را که از آرد سفید تهیه شده‌اند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون می‌شود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.

از مصرف محصولات تهیه‌شده از غلات کاملی که بر روی برچسب‌شان عبارت «غنی‌شده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینه‌ی بهتری نسبت به برنج سفید است.

نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و بسیاری از آبمیوه‌ها سرشار از شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌اند. این شکر وارد شده به بدن می‌تواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدن‌تان نمی‌تواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی می‌گذارد.

براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (به‌خصوص فروکتوز) می‌تواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد.

روغن‌های هیدروژنه، شکر تصفیه‌شده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدن‌تان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت می‌شوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان‌ دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوری‌شده یافت می‌شود، از مهم‌ترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف این‌گونه غذاها را متوقف کنید.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

تشكر،
عرق كاسني هم جهت رفع التهاب كبد و همچنين كبد چرب مفيد است
البته بايد با ورزش چربي جمع شده را از داخل كبد خارج نمود

سلام خیلی عالی بود

خوب بود

خواص خوراکی ها

خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن می‌افتد

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

برای درمان اسهال چه بخوریم؛ باید و نباید‌های تغذیه برای درمان اسهال

جاهای دیدنی تبریز؛ ۱۳ جاذبه دیدنی پایتخت گردشگری اسلامی

۳ روش تشخیص عینک پلاریزه و ۷ اصل مهم در خرید عینک آفتابی

کتاب مامان بزرگ جدید؛ ماجراهای بامزه یک مادربزرگ و نوه‌اش

علت جوش روی سینه و ۸ روش درمان خانگی آن

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

© کلیه حقوق متعلق به سایت نیک صالحی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .

درمان بیماری های کبد به کمک طب سنتی,این مقاله با دارو های گیاهی مناسب برای درمان کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی آشنا می شوید.

 

کبد بزرگترین ارگان در بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را انجام می دهد. کبد، صفرا تولید می‌کند که برای هضم غذاها بالاخص چربی‌ها لازم است

 

کبد، سطح پروتئین، چربی و قند خون را تنظیم می‌کند. همچنین داروها را متابولیزه می‌نماید. این ارگان مواد زاید و سمی را که در طول روز در بدن تجمع می‌یابند با کمک کلیه ها از بدن دفع می‌کند.

 

به دلیل این همه عملکرد متعدد اگر به این ارگان مهم آسیبی برسد بسیاری از فعالیت های بدن دچار اشکال می‌شود.

 

از جمله متداول ترین بیماری‌های کبدی عبارتند از هپاتیت A، B،C، D، E، سیروز کبدی و کبد چرب. هر سه این بیماری ها از طریق درمان‌های طبیعی که در زیر می آیند، تا حدودی تسکین می یابند. البته در موارد بسیار پیشرفته شاید نیاز باشد تا عمل جراحی صورت گیرد.

 

در این مقاله سعی داریم تعدادی از درمان‌های طبیعی که بر پایه گیاهان دارویی است، را برای درمان یا پیشگیری از این بیماری‌های کبدی عنوان نماییم.

 

3 مرحله از بیماری‌ های کبدی عبارتند از:

1. کبد چرب

2. هپاتیت ( التهاب کبدی)

3. سیروز کبدی

 

اولین مرحله از بیماری کبدی: کبد چرب

کبد چرب اولین مرحله در تمام بیماری‌های کبدی است که به فرد هشدار می دهد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

 

این بیماری بسیار مرتبط با رژیم غذایی و شیوه زندگی است. کبد چرب در صورتی که درمان نشود می‌تواند فرد را به سیروز کبدی یا سرطان کبد مبتلا نماید. کبد چرب بیماری‌ای است که در طی آن کبد فرد در طی تجمع چربی بزرگ می‌شود.

 

اگر فرد بیش از مقدار توانایی کبد برای متابولیزه کردن چربی آن را مصرف نماید و یا بیش از حد از الکل استفاده کند، به این بیماری مبتلا می‌شود.

 

احتمال ابتلا به کبد چرب در افرا چاق یا دیابتی بسیار است. برای درمان این مشکل بهترین راه رعایت کردن رژیم غذایی درست و تغییر شیوه زندگی بر پایه افزایش فعالیت بدنی می‌باشد.

 

در زیر چند توصیه برای بره غذایی افراد مبتلا به کبد چرب ارائه می‌دهیم:

1. از کربوهیدرات‌های بد مانند محصولات تهیه شده از آرد و شکر تصفیه شده، نان سفید، شیرینی و سودا دوری کنید؛ زیرا این غلات تصفیه شده می‌توانند در بدن به تری گلیسریدها تبدیل شده و در کبد تجمع یابند.

 

2. از کربوهیدرات‌های سالم مانند غلات تصفیه نشده و محصولات تهیه شده از آرد کامل، میوه‌ها، سبزیجات، دانه ها و حبوبات استفاده نمایید.

 

3. از چربی‌های بد مانند چربی‌های اشباع و ترانس اجتناب نمایید. بنابراین چربی گوشت قرمز و گوشت مرغ، پوست مرغ، لبنیات پر چرب، کره، پنیر، بستنی و برای شما ممنوع می باشند.

 

همچنین از انواع غذاهای بسته بندی شده و شیرینی ها، کلوچه ها، کیک، کراکر، چیپس، مارگارین، غذاهای سرخ کردنی و شکلات ها اجتناب کنید.

 

زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه استفاده کنید

 

4. از چربی‌های مفید مانند چربی‌های تک اشباع نشده (MUFA) و چند اشباع نشده (PUFA) استفاده نمایید. چربی‌های تک اشباع نشده در روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن کنجد و . یافت می شوند.

 

چربی‌های چند اشباع نشده در روغن سویا، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، روغن گردو، روغن کنجد، روغن تخمه کدو، روغن بذر کتان، روغن گلرنگ و ماهی‌های چرب مانند:

 

سالمون، ماکرل، ساردین و وجود دارند. البته در مصرف این روغن ها هم نباید زیاده روی کنید و جانب احتیاط را رعایت فرمایید.

 

5. از نمک و شکر کمتری در غذاهای خود استفاده نمایید. به جای نمک می‌توانید از لیمو ترش تازه یا سرکه استفاده کنید و به جای شکر، عسل ارگانیک مصرف نمایید.

 

6. زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه استفاده کنید.

 

درمان از طریق تغییر شیوه زندگی

1. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، وزن اضافه خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش کاهش دهید.

 

2. به طور منظم ورزش کنید. ورزش علاوه بر کاهش وزن به کاهش بیماری کبد چرب و نیز بهبود سلامتی شما کمک بسیاری می‌کند. هر روز نیم ساعت ورزش کنید . بهترین ورزش ها برای کبد چرب آهسته دویدن و ایروبیک هستند.

 

دومین مرحله بیماری کبدی، هپاتیت

وقتی کبد شما دچار التهاب می‌شود، به هپاتیت دچار می‌شود. این التهاب می‌تواند ناشی از بیماری کبدی درمان نشده یا هپاتیت ویروسی باشد که به علت حمله ویروس‌ها به وجود می‌آید.

 

سومین مرحله بیماری کبدی، سیروز کبدی

سیروز کبدی وقتی پیش می‌آید که کبد به آهستگی عمل می‌کند. زیرا رگ‌های خونی که به سمت کبد می‌آیند و رگ‌هایی که از کبد خارج می‌شوند کاهش یافته است. کبد چرب درمان نشده می‌تواند فرد را به سیروز کبدی مبتلا نماید.

 

1.درمان با زیره و زنیان

1 قاشق چای‌خوری دانه زیره را با 1 قاشق چای‌خوری دانه زنیان و کمی سنگ نمک با هم مخلوط نموده و آسیاب کنید. دو بار در روز به صورت بخور در آب جوش ریخته و بخارات آن را استنشاق نمایید یا به صورت دمنوش مصرف نمایید.

 

2. ترکیب شیرین بیان و عسل

1 قاشق چای‌خوری شیرین بیان آسیاب شده را با 2 قاشق چای‌خوری عسل مخلوط نموده و هر روز از آن استفاده نمایید.

 

3. سیر درمانی

سیر یک فوق مغذی است که علاوه بر تصفیه کردن خون آن را از مواد سمی می‌زداید. هر روز صبح به صورت ناشتا 1-2 عدد سیر را پوست کنده و به صورت خام میل نمایید. همچنین در هر وعده غذایی از سیر استفاده نمایید.

 

4. ترکیب آب لیمو و دانه پاپایا

1قاشق چای‌خوری دانه پاپایا را له کنید تا عصاره آن خارج شود. این عصاره را با 2 قاشق چای‌خوری آب لیمو مخلوط نمایید و 2 بار در روز، برای مدت یک ماه مصرف کنید .

 

5. زیره در آبدوغ

1 قاشق چای‌خوری پودر زیره را به 1 لیوان آبدوغ (دوغی که پس از گرفتن کره آن به دست می‌آید) اضافه نمایید. آن را به خوبی مخلوط نموده و میل کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

6. نوشیدنی هویج اسفناج

یک عدد هویج و چند برگ اسفناج را به خوبی شستشو دهید. آن ها را در آبمیوه گیری بریزید و آبگیری کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

7. دمنوش خار مریم

دانه های خار مریم را با کمک هاون بکوبید. آب داغ روی آن بریزید و بگذارید برای 3 دقیقه دم بکشد. هر روز از این نوشیدنی میل کنید.

 

سخن آخر

کلید درمان، ورزش و رژیم غذایی سالم است. در هر مرحله ای از بیماری کبدی می توانید از این درمان‌ها استفاده نمایید. البته در صورت تشخیص بیماری توسط پزشک شاید نیاز به مصرف دارو نیز داشته باشید.

 

 

 

منبع:تبیان

 

 

 

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *