درمان نفخ معده در حاملگی

خواص دارویی و گیاهی

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

نفخ بارداری در ماه های آخر برای همه خانم ها پیش می آید و دلیلش تغییرات هورمونی است که برایشان رخ می دهد. البته راه کار هایی برای کاهش نفخ بارداری وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

تقریبا همه خانم های باردار، در ماه های قبل از زایمان شکمی پر صدا و پر گاز پیدا می کنند. مشکلی که می تواند در یک جلسه کاری، حسابی آنها را معذب کرده و به خاطر چرخش پر صدای گاز در شکمشان، آن ها را در حضور دیگران شرمنده کند. اما دلیلی برای شرمندگی وجود ندارد. جمع شدن گاز در شکم شما، نتیجه تغییرات هورمونی است که در بدن تان اتفاق می افتد و تقریبا همه خانم های باردار، کم و بیش به چنین مشکلی دچار می شوند. توصیه های زیر نیز به شما کمک می کند تا مشکل نفخ خود را مرتفع سازید:

در دوران بارداری، هورمون پروژسترون Progesterone، باعث ایجاد آروغ، نفخ و باد شکم می شود. این هورمون باعث شل شدن بافت عضلانی بدن و دستگاه گوارش می شود.سطح بالای هورمون استروژن Estrogen و هورمون های دیگر که در دوران بارداری افزایش می یابند، می توانند باعث شل شدن دریچه ی تحتانی مری در قسمت پایین مری شود که این مسئله باعث تراوش اسیده معده و در نتیجه سوزش معده می شود. در  تحقیقات آمده است این هورمون ها در مقدار مویی که جنین می تواند در داخل رحم داشته باشد، نقش دارد.

 اگر می خواهید بدانید : هورمون هایی که خانم ها هر ماه با آنها درگیری دارند!!

اگر می خواهید بدانید : استروژن، هورمونی که باعث زیبایی زنان می شود 

درمان نفخ معده در حاملگی

کند شدن حرکت روده ها در دوران بارداری به دلیل افزایش هورمون هابزرگ شدن رحم و جنین در طی بارداریشل شدن دریچه مری در بارداری که سبب سوزش سر دل می شود.گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط می‌شود، لذا ابتدا باید این مشکل را برطرف کرد.

هیچ راهی نمی تواند به طور کلی نفخ تان را از بین ببرد، اما اگر مراقب خوراک تان باشید و سراغ غذاهای نفاخ نروید، می توانید از شدت این مشکل کم کنید.این عارضه با خوردن غذای زیاد و تشکیل گاز شدت می یابد. با رعایت موارد زیر می توان از بروز حالت زیر جلوگیری کرد:وعده های غذایی را کم اما متعدد مصرف کنید.غذا را در وعده های کوچک و متعدد هر 2 تا 3 ساعت مصرف کنید. قبل از خواب نیز از خوردن غذاهای حجیم خودداری کنید.غذاهای آب پز، بخار پز و یا کبابی را جایگزین مواد غذایی سرخ کرده کنید. در حین غذا خوردن و یا بلافاصله بعد از اتمام غذا، آب ننوشید. می توانید 1-2 ساعت پس از صرف غذا آب و مایعات بنوشید. بعد از صرف غذا، کمی پیاده روی کنید. قدم زدن پس از صرف غذا، حرکات روده‌ها را تحریک می‌کند و باعث کاهش نفخ می‌شود.

رژیم غذایی باید پر پروتئین و بدون قندهای ساده باشد. رژیم غذایی باید کم چرب و حاوی مقادیر کمی از غذاهای سرخ شده، سس های خامه دار، آبگوشت های چرب غلیظ، گوشت های پرچرب، شیرینی ها و مغزها باشد.از غذاهای ادویه دار، به خصوص ادویه تند کمتر استفاده کنید. هر چه غذا ادویه کمتر و طعم ملایم تری داشته باشد، ترشح اسید معده را کمتر تحریک می کند.از زیاده روی در مصرف خوراکی های نفخ آور، خودداری کنید. غذاهایی مانند: حبوبات، نعناع، چاشنی ها، کلم، کاهو، بروکلی، پیاز و سیر سبب نفخ شکم می گردند. پس از زیاده روی در مصرف این مواد پرهیز نمایید.نوشیدنی‌های گازدار نیز باید از بره غذایی حذف شوند. گاز Co2 موجود در حباب‌های این نوشیدنی‌ها باعث نفخ می‌شود و گاز، تخلیه معده را کند می‌کند. مصرف زیاد قهوه، چای و شکلات باعث تحریک هاضمه و ایجاد نفخ می‌شوند.هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث اسپاسم و در نتیجه نفخ شود، پس از مصرف غذاهای پرچرب پرهیز کنید.مکمل‌های فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر، نشانه‌های نفخ را تشدید می‌کنند. برای کاهش خاصیت نفخ‌آوری لوبیای پخته، می ‌توان لوبیا را 24 ساعت درون آب خیساند و سپس آب پز کرد. اما این کار، دیگر مواد مغذی را نیز از لوبیا خارج می‌سازد. پختن غذاها، هضم آن ها را راحت‌تر می‌کند.جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا شده و بنابراین باید از آن پرهیز کرد.اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ می‌شوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف کنید و یا لبنیات را همراه با قرص‌های حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید. 

1 تا 2 ساعت بعد از صرف غذا یا آشامیدن، از دراز کشیدن یا خم شدن به سمت جلو پرهیز کنید. هنگام استراحت، چند بالش زیر سر بگذارید تا سر و سینه بالاتر از معده قرار گیرد و برگشت غذا از معده به مری صورت نگیرد. 

کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده و به افزایش نفخ کمک می‌کند، به‌ویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود. 

پس روزانه آب کافی (تا هشت لیوان) بنوشید. از غذاهای تازه و طبیعی مصرف کنید و از مصرف انواع غذاهای سرد و بسته ‌بندی شده اجتناب کنید.

اگر می خواهید بدانید : درمان یبوست با 5 دمنوش خانگی

اگر می خواهید بدانید : نفخ و درد شکم را با طب سنتی درمان کنید 

اگر می خواهید بدانید : درمان نفخ شکم و معده با 3 دمنوش خانگی

اگر می خواهید بدانید : در ماه دوم بارداری حواستان به این موارد باشد

اگر می خواهید بدانید : ملین های طبیعی که در رفع یبوست معجزه می کنند 

 گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : kermany.com

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

اگر در زمینه مشکلات خانواده و تربیت فرزندان نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

بارداری بر روی اکثر اندام های بدن تاثیر می گذارد. یکی از این اندام ها دستگاه گوارش است. دستگاه گوارش از حساسیت زیادی برخوردار بوده و نوع غذای مصرفی می تواند باعث بوجود آمدن مشکلاتی برای آن شود. نفخ شکم در بارداری یکی از مشکلات این دوران است که در ادامه به دلایل بوجود آمدن آن و روش های درمان آن می پردازیم.

یکی از مشکلات جدی دستگاه گوارش برای زنان, نفخ شکم در بارداری است. اوایل این دوران نفخ شکم به وفور رخ می دهد و تعداد آن در ماه های آخر کمتر می شود یا از بین می رود. گفتنی است که بروز نفخ در این دوران طبیعی بوده و احتیاج به درمان های دارویی ندارد ولی در صورتی که نفخ شکم همراه با دل درد شدید و خون ریزی مشاهده شد باید به یک مرکز اورژانس مراجعه شود.

علت نفخ شکم می تواند متفاوت باشد. یکی از دلایل نفخ شکم در بارداری افزایش ترشح هورمون ها می باشد. یکی از هورمون های ضروری بدن زنان در دوران حاملگی هورمون پروژسترون می باشد که افزایش ترشح آن باعث بروز مشکلاتی مانند نفخ می شود. افزایش این هورمون باعث شل شدن بافت های عضلانی دستگاه گوارش می شود که سبب حرکت مواد مغذی به سمت خون می شود که در نتیجه آن نفخ اتفاق می افتد.

در حدود هفته چهار بارداری، تخم جنین تا پایان دوران حاملگی از این دیواره تغذیه می کند. به همین دلیل دیواره رحم برای حفاظت از جنین، ضخیم می شود. جریان خون در شکم افزایش پیدا می کند و باعث بالا رفتن ضربان قلب می شود.

درمان نفخ معده در حاملگی

در دوران بارداری به دلیل وجود جنین غذاها سیر طولانی تری را برای هضم شدن طی می کنند. دلیل آن هم این است که جنین نیز باید غذاهای مورد نیاز خود را تامین کند. غذاها در مدتی که در روده هستند مواد مغذی جنین را نیز تامین می کنند. آب موجود در مواد غذایی مورد استفاده جنین قرار می گیرد که در نتیجه آن مدفوع خشک و دفع آن سختتر می شود. همچنین گاز بیشتری تولید می شود.

یکی از عوامل بوجود آورنده نفخ شکم در بارداری افزایش وزن در دوران بارداری است. در این دوران بسیاری از زنان با اضافه وزن مواجه می شوند. افزایش حجم غذاهای مصرفی، وجود جنین و افزایش سطح هورمون ها باعث افزایش وزن در این دوران نیز می شود.

می توان با استفاده از راهکارهای از بروز نفخ شکم تا حد امکان جلوگیری کرده و یا آن را درمان کنید. با کنترل نفخ شکم در این دوران از یبوست و دل درد نیز جلوگیری می شود. در ادامه با چندین روش موثر برای جلوگیری از نفخ و درمان نفخ شکم در دروان بارداری آشنا می شوید.

همانطور که گفته شد یکی از علل یبوست که نفخ را نیز به دنبال دارد، مصرف مایعات غذای موجود در روده توسط جنین است. بنابراین با افزایش سطح مایعات مصرفی در این دوران می توان به هیدراته ماندن بدن کمک کرد. همچنین آب موجود در بدن باعث سم زدایی می شود و در کاهش نفخ و یبوست نیز موثر است.

آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن از بروز مشکلات گوارشی از جمله نفخ شکم جلوگیری می کند. وقتی که تند غذا می خورید هوای زیادی وارد معده تان می شود که باعث به وجود آمدن گاز شکم و نفخ نیز می شود. همچنین استرس در هنگام غذا خوردن نیز به نفخ کمک کرده چون در این حالت نیز هوای همراه غذا به معده وارد می شود.

فیبر یکی از مواد معدنی است که در تقویت دستگاه گوارش بسیار موثر عمل می کند. فیبر به جذب آب موجود در مواد غذایی کمک کرده و باعث می شود که غذاها بهتر در معده و روده حرکت کنند و در نتیجه آن نفخ کمتر اتفاق می افتد. توت فرنگی، هلو، هویج، سیب و غلات تصفیه شده دارای فیبر فراوانی هستند. همچنین مصرف میوه هایی مانند گلابی، زرد آلو و موز به کاهش و درمان نفخ کمک می کند. این میوه ها حاوی ملین هستند که در جلوگیری از نفخ موثر است.

تغذیه در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. غذاهای چرب که با روغن زیادی سرخ شده اند حرکات روده را با اختلال مواجه می کنند و باعث می شوند که غذاها مدت بیشتری در روده و معده بمانند. ماندن طولانی مدت غذا در روده یکی از دلایل بروز نفخ شکم در بارداری می باشد. بنابراین با کاهش مصرف غذاهای چرب می توان تا حد زیادی از بروز نفخ جلوگیری کرد.

شاید تعداد اندکی از مردم بدانند که بسیاری از خوراکی ها نفاخ هستند از جمله سبزیجاتی مانند کلم، پیاز و لوبیا که باعث بوجود آمدن نفخ شکم می شوند. همچنین مصرف زیاد قند و شکر نیز باعث بوجود آمدن نفخ می شود. مصرف نوشیدنی هایی که حاوی ذرت و فروکتوز هستند نیز باعث ایجاد نفخ می شوند. جالب است بدانید که جویدن آدامس باعث بوجود آمدن نفخ می شود.

یکی از راههای جلوگیری از نفخ شکم در بارداری, افزایش تعداد وعده های غذای مصرفی و کاهش حجم آن است. به زنان باردار توصیه می شود که در این دوران در 6 وعده غذا مصرف کنند اما در هر وعده حجم کمی غذا مصرف کنند. این کار به کاهش مشکلات گوارشی بویژه نفخ که ناشی از خوردن حجم زیاد غذا است جلوگیری می کند.

از راههای موثر برای درمان نفخ شکم ورزش کردن است. با توجه به شرایط فیزیکی زنان در دوران بارداری باید ورزش های سبک و با صلاح دید پزشک انجام شود. انجام حرکات ورزشی در این دوران باعث کارکرد بهتر معده و روده می شود که در هضم و جذب غذا نیز تاثیر می گذارد.

می توان با استفاده از داروهای گیاهی به درمان نفخ شکم در بارداری کمک کرد. دانه شمبلیله یکی از درمانهای دارویی موثر است. مقداری دانه شمبلیله را به مدت چند ساعت در یک لیوان آب بگذارید و بعد از گذشت چند ساعت دانه ها را جدا کرده و دور بریزید و آب موجود در لیوان را میل کنید. از این روش در هنگام بروز نفخ شکم می توانید استفاده کنید.

منبع : آرگا



چه عواملی به زیبایی پوست شما صدمه می زنند


تجربه یک تور خوب، هم تفریح، هم خرید با تور استانبول آژانس مسافرتی زیما سفر پارس



جشنواره های پاییزی چین





کرم نرم کننده دست و صورت جوجوبا مای


نشانی شما منتشر نخواهد شد.

درمان نفخ معده در حاملگی





هورمون‌هایی مثل پروژسترون، به بدن شما این قابلیت را می‌دهند تا همراه با رشد کودک بزرگ شود. متاسفانه این هورمون‌ها علاوه‌بر این کار باعث کندی حرکت مواد غذایی در درون سیستم گوارشی شما نیز می‌شوند. این مساله می‌تواند منجر به سوزش معده، یبوست بارداری و خجالت‌آورتر از همه نفخ شکم در بارداری یا همان باد شکم گردد. خروج گاز از شکم در دوران بارداری، امری طبیعی است و نباید با دارو‌های ضد نفخ درمان گردد. دوری از غذاهایی که منجر به تولید گاز در شکم می‌شوند مثل لوبیا و کلم و همچنین تغذیه در وعده‌های غذایی کوچکتر می‌تواند به کنترل این مساله کمک نماید. اگر در حضور دیگران موفق به کنترل گاز شکم‌تان نشدید خود را ناراحت نکنید، همه‌ی کسانی که بچه دارند از وضعیت کنونی شما اطلاع دارند. در به این موضوع خواهیم پرداخت.

تغییرات بدن در طول بارداری هر هفته و می‌توان گفت هر روز وجود دارد. در طول فرایند بارداری رحم شما بزرگ‌ می‌گردد و هضم غذا آهسته‌تر انجام می‌شود. بنابراین پیشنهاد این است که در طول روز حجم غذای خود را کمتر کرده و وعده‌های غذایی را کنید.

معمولاً کسانی که غذا را با سرعت می‌خورند نفخ می‌کنند و در همین حین هوای زیادی را به همراه غذا خوردن وارد معده خود می‌کنند. مهمترین علت دیگری که در بالا نیز به آن اشاره شد، افزایش تولید هورمون پروژسترون در فرایند بارداری است که این هورمون باعث کندتر شدن هضم غذا و سنگین‌تر شدن آن می‌گردد. بزرگ شدن رحم و فشار به معده نیز سبب نفخ می‌گردد.

درمان نفخ معده در حاملگی

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

آدرس


Current ye@r *


Leave this field empty

آی یو آی یا تلقیح درون رحمی (Intrauterine insemination) نوعی لقاح مصنوعی می باشد که برای درمان ناباروری استفاده می

کلستاز کبدی در بارداری یا کلستاز بارداری نوعی بیماری کبدی است که در اواخر بارداری اتفاق می افتد. کلستاز بارداری

مضرات سیگار در دوران بارداری از موارد بسیار با اهمیتی است که خانم های باردار یا خانم هایی که قصد

وضع حمل زودرس زمانی روی می دهد که انقباضات مکرر در نتیجه باز شدن دهانه رحم و بعد از هفته1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *