درمان غده تیروئید در بارداری

عملکرد غده تیروئید بر روی قسمتهای مختلف بدن انسان تاثیرگذار است و همین باعث می شود تا کم کاری و پرکاری تیروئید به عنوان یک عامل و بیماری مهم مورد توجه قرار بگیرد، این تاثیر در دوران بارداری نیز بر روی مادر و جنین مشهود است و در واقع بسیاری از مادرانی که مشکل تیروئید دارند نگران این هستند که تیروئید در بارداری تا چه حد و چگونه می تواند بر روی جنین اثرگذار باشد، آیا داروهای مصرفی در درمان تیروئید بر روی جنین هم تاثیر دارد؟ چگونه می توان جنین را از اثرات مخرب تیروئید حفظ کرد، به همین دلیل موسسه تصویربرداری و مرکز سونوگرافی تیراد تصمیم گرفت تا این مقاله را به نگرانی های خاص مادران درباره نوزادان اختصاص بدهد و تاثیر تیروئید در دوران بارداری را بررسی کند.

هورمون تیروئید تاثیر زیادی بر روی متابولیسم و رشد بدن دارد، این هورمون در سه ماهه اول بارداری برای جنین لازم و ضروری است، بنابراین قبل و بعد بارداری باید سطح هورمون تیروئید را کنترل کرد، از آنجایی که در کم کاری و یا پرکاری تیروئید تنظیم سطح هورمون دچار اختلال شده تاثیراتی را بر روی جنین خواهد داشت و درمان ندولهای تیروئید و بیماریهای تیروئید اهمیت بسیار بالایی دارد، این مقاله بررسی و تدوین شده و تیروئید و بارداری چیزی است که در این مقاله بررسی می کنیم. تیروئید در بارداری

جنین شما تا ۱۲ هفتگی قادر به تولید هورمون تیروئید نیست و این هورمون توسط جفت از بدن مادر به او منتقل می شود، از ۱۲ هفتگی تا تقریبا بین ۱۸ تا ۲۰ هفتگی جنین به تنهایی قادر به تولید هورمون هست ولی میزان این هورمون به اندازه کافی نیست و از این رو بدن مادر و هورمون تیروئیدی که تولید می کند برای جنین بسیار مهم است، رشد سیستم عصبی و مغز جنین تحت تاثیر این هورمون است، نبود این هورمون در سه ماهه اول می تواند باعث کند ذهنی شود و در مواردی کم کاری تیروئید منجر به تولد نوزاد نارس، نوزاد مرده و یا باعث پاره شدن جفت می شود. تیروئید در بارداری

آیا خانمها با کم کاری تیروئید قادر به بارداری موفق هستنددرمان غده تیروئید در بارداری

با اینکه کمکاری تیروئید در برخی مواقع باعث ناباروری می شود ولی کنترل کم کاری تیروئید توسط پزشکان کمک می کند تا کسانی که مشکل دارند نیز بتوانند به خوبی دوره بارداری را طی کرده و کودک سالمی را به دنیا بیاورند، ولیکن آنچه که حائز اهمیت است این است که در درمان بیماری تیروئید تعلل صورت نگرفته و بیماری درمان شود.

در دوران بارداری دو هورمون گونادوتروپین و استروژن افزایش می یابند و بر روی ترشح هورمون تیروئید تاثیر می گذارد و به طور طبیعی در زنان سالم مقدار این هورمون افزایش می یابد و غده کمی بزرگتر می شود، ولی معمولاً موضوع در معاینات فیزیکی مشهود نمی شود با اینحال دکتر شما با آزمایشات مختلف سطح هورمون بدنتان را کنترل می کند.

در برخی مواقع در بارداری شما علائمی مانند تپش قلب، خستگی، گرمایی بودن (در جای گرم با مشکل روبه رو شدن) را تجربه می کنید این علائم در اغلب بارداری های طبیعی نیز رخ می دهد ولیکن وجود برخی علائم مانند لرزش دست، عدم افزایش وزن در بارداری و یا کاهش وزن بی دلیل اخطارهایی برای پرکاری تیروئید هستند، در کنار این علائم ضربات قلب سریع و نظم نیز ممکن است رخ دهد.

یکی از دلایلی که ممکن است باعث شود خانمهای باردار به پرکاری تیروئید مبتلا شوند بیماری گریوز است، در واقع این دلیل به عنوان شایعترین مسئله مورد بررسی قرار می گیردف بر اساس آماری که در تحقیقات به دست آمده است درصدی بین ۱ تا ۴ نفر در هزارنفر دچار این بیماری می شوند. تیروئید در بارداری

و اینکه بیماری گریوز چیست؟ در بدن انسان سلولهای ایمنی وجود دارند که به طور طبیعی به دنبال سلولهای غیر طبیعی، میکروبهاف باکتری ها و غیره هستند، این سلولها در نقش دفاعی از بدن انسان کار خودشان را به خوبی انجام می دهند ولی در برخی مواقع سلولهای ایمنی بدن، به اشتباه سلولهای خودی را دشمن فرض می کنند و به آنها حمله می کنند، در بیماری گریوز نیز سلولهای تیروئید مورد حمله قرار می گیرند و با تولید یک سری آنتی بادی باعث تولید هورمون تیروئید می شوند، این آنتی بادی به ایمونوگلوبولین و تحریک کننده هورمون TSH است.

این بیماری ممکن است برای شروع در دوران بارداری اتفاق بیافتد ولی با گذشت دوره اول بارداری به این دلیل که برخی از قسمتهای سیستم ایمنی بدن در ماههای بالاتر بارداری فعالیت کمتری دارند و این نکته باعث می شود که بیمار علائم کمتری را تجربه کند ولی بعد از دوره بارداری این علائم ممکن است اضافه شده و بیماری نمایان شود. تیروئید در بارداری

در طول دوره بارداری درصورتی که با بیماری گریوز مواجه باشید ممکن است لازم باشد تا هر ماه تست تیروئید را تکرار کنید و تحت نظر کامل دکترتان باشید تا برای جنین و یا خودتان مشکلی به وجود نیاید.

در موارد نادر تهوع، استفراغ شدید، کم آبی و دهیدراته شدن بدن مادر به افزایش هورمون تیروئید در بدن مادر ربط پیدا می کند به این حالتها هایپرمسیس گراویداروم گفته می شود و به گفته پزشکان و کارشناسان هورمون HCG مسبب آن است و افزایش این هورمون منجر به پرکاری تیروئید و افزایش ترشح هورمون تیروئید می شود که اغلب در سه ماهه دوم بارداری رخ می دهد.

از جمله مواردی که پرکاری تیروئید در بارداری مادر و جنین را تهدید می کند می توان به سقط جنین، تولد زودرس، پراکلامپسی در مادران (احتمال فشار خون)، وزن کم نوزاد در زمان تولد و طوفان تیروئید اشاره کرد. تیروئید در بارداری

در موارد کمی ممکن است افزایش هورمون TSH که در اثر بیماری گریوز در مادر به وجود می آید بر روی جنین نیز اثر مشابهی داشته باشد و باعث شود تا تیروئید جنین نیز مقدار بیشتری هورمون تولید کند و به این شکل جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

در ادامه به مسائل بیشتری از تیروئید در بارداری می پردازیم، تاثیر کم کاری تیروئید، چگونگی تشخیص تیروئید در بارداری و نهایتا سوالاتی را که مراجعین باردار در موسسه تیراد سوال می کنند پاسخ می دهیم، اگر باز هم سوالی بر جای مانده بود در قسمت نظرات سوال کنید تا پاسخ آن را برای شما بگذاریم.

آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید

(2 votes, average: 5٫ out of 5)
Loading


بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال

      تمامی حقوق برای موسسه تیراد محفوظ است

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *