درمان سمیت کبد

خواص دارویی و گیاهی

فهرست مطالب

مسمومیت کبدی، به معنای  التهاب کبدی ناشی از مواد شیمیایی است. بسیاری از مواد شیمیایی که خواسته یا ناخواسته استنشاق یا مصرف می‌شوند، می‌توانند اثرات سمی بر روی کبد داشته باشند. این مواد شیمیایی شامل داروها، حلال‌های صنعتی و آلاینده‌ها است. تقریبا هر دارویی که قابل تصور باشد، در هر دوره زمانی می‌تواند به عنوان علت مسمومیت کبدی مشخص شود.

این سموم گاهی اوقات می‌تواند باعث بیماری‌های مزمن کبدی و حتی سیروز کبدی شود، البته در صورتی که فرد بی‌وقفه در معرض آن‌ها قرار گیرد. 

مواد مسموم کننده‌ که به کبد آسیب می‌رسانند به دو گروه تقسیم شده‌اند:

کبد، نسبت به مواد شیمیایی آسیب پذیراست، زیرا نقش اساسی در متابولیسم مواد شیمیایی دارد. وظیفه خاص کبد، پردازش تقریبا تمام مواد شیمیایی و داروهایی است که وارد جریان خون می‌شوند و نیز از بین بردن آن دسته ازمواد شیمیایی است که دفع آن‌ها برای کلیه دشوار است. کبد، این مواد شیمیایی را به محصولاتی تبدیل می‌کند که بتواند از طریق صفرا و ادرار دفع شود. با این حال، در طی این فرایند شیمیایی در کبد، گاهی محصولات جانبی ناپایدار و بسیار سمی تولید می‌شود. این محصولات بسیار سمی می‌توانند به کبد حمله کرده و موجب آسیب کبد شوند.

مصرف منظم الکل، به احتمال زیاد باعث افزایش احتمال مسمومیت دارویی، خصوصا در مورد استامینوفن می‌شود. بنابراین از مصرف الکل، هنگام استفاده از داروها باید پرهیز شود.

مسمومیت کبدی در ابتدا شبیه هپاتیت‌های ویروسی به نظر می‌رسد. به‌دست آوردن سابقه تماس فرد با مواد شیمیایی، داروها و یا سایر عوامل، به شروع زودهنگام درمان و رفع عامل مسبب مسمومیت کبدی کمک می‌کند. بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ از علائم شایع آن هستند. همچنین زردی و هپاتومگالی در ارزیابی فیزیکی بیمار ذکر می‌گردد. برای بیماران مبتلا به مسمومیت حاد کبدی این علائم شدیدتر می‌باشد.

مدت زمان ریکاوری مسمومیت حاد کبدی کوتاه است، البته در صورتی‌که عامل مسمومیت به موقع شناسایی و از بدن خارج شود و یا اینکه قرار گرفتن در معرض آن عامل، محدود باشد. اما اگر یک دوره طولانی بین مواجهه و شروع علائم مسمومیت وجود داشته باشد، ریکاوری بیمار بعید است. متاسفانه در این حالت، هیچ پادتن موثری وجود ندارد. بیماردچار تب بالا، مسومیت شدید و بسیار ناتوان خواهد شد. تهوع ممکن است مداوم شده و همراه با استفراغ حاوی خون باشد. اختلالات انعقادی می‌تواند شدید شود و علائم خونریزی ممکن است در زیر پوست ظاهر گردد. همچنین علائم حاد گوارشی ممکن است به فروپاشی عروقی منجر شود. نهایتا هذیان، کما و تشنج بروز می‌کند و بیمار در عرض چند روز به دلیل نارسایی حاد کبدی می‌میرد. غیر از پیوند کبد، راه‌های درمانی اندکی وجود دارد.

مسمومیت کبدی ناشی از دارو، عامل 25 درصد از موارد نارسایی کبدی برق آسا در ایالات متحده است. تظاهرات حساسیت به دارو ممکن است (بر حسب نوع دارو) در روز اول استفاده از آن و یا تا چند ماه بعد بروز کند. معمولا شروع آن، ناگهانی بوده و همراه  با لرز، تب، بثورات جلدی، خارش، درد مفاصل، بی‌اشتهایی و حالت تهوع است. بعدا ممکن است علائم زردی، ادرار تیره، بزرگ شدن کبد و حساس به لمس شدن آن، بروز کند. پس از آنکه داروی مسبب مسمومیت از بدن خارج شد، این علائم به تدریج فروکش می‌کند. با این حال واکنش بدن ممکن است شدید و حتی کشنده باشد، حتی اگر مصرف دارو متوقف شده باشد. اگر با مصرف هر نوع دارو، علائم تب، لرز، خارش و یا بثورات جلدی رخ دهد، استفاده از آن باید فورا متوقف شود.

اگر چه هرنوع از دارو می‌تواند بر عملکرد کبد تاثیر بگذارد، اما داروهایی که با آسیب کبدی همراهند، معمولا شامل (اما نه محدود به) داروهای بیهوشی، داروهای مورد استفاده در ترات روماتیسمی و بیماری عضلانی – اسکلتی، داروهای ضد افسردگی، داروهای روان گردان، داروهای ضد تشنج و داروهای ضد عفونت سل هستند.

در حال حاضر، هیچ تست مشخصی برای تشخیص قطعی مسمومیت کبدی وجود ندارد. بنابراین، تشخیص آن بر اساس ارزیابی کامل بیمار انجام می‌شود. ابتدا پزشک باید همه داروهای مورد استفاده (اعم از تجویز شده یا بدون نسخه، شامل ویتامین‌ها و داروهای گیاهی) و همچنین میزان تماس فرد با مواد شیمیایی در محیط کاری و محیط زندگی را به دقت مورد توجه قرار دهد.

پزشک، همچنین مدت زمانی را که فرد در معرض مواد شیمیایی، قرار گرفته است، باید در نظر بگیرد. برخی از انواع آسیب کبدی ناشی از مواد شیمیایی، روزها تا هفته‌ها پس از تماس فرد با آن‌ها رخ می‌دهد. حتی گاهی اوقات چند ماه پس از مصرف منظم دارو ممکن است آسیب کبدی آشکارئ شود.

پزشک، طی بررسی امکان مسمومیت کبدی، ممکن است کمبود ویتامین‌ها و عوامل مسمومیت را نیز در نظر بگیرد. در صورتی که ویتامین‌های مکمل (تجویزشده یا بدون نسخه) مصرف می‌کنید، با پزشک خود در خصوص نیاز به نظارت بر وضعیت کلی ویتامین بدن خود مشورت کنید.

اولین و مهم‌ترین مرحله درمان مسمومیت کبدی، شناسایی و از بین بردن ماده‌ای (مانند داروها، داروهای گیاهی یا الکل) است، که باعث مشکل کبد شده است. در مورد آسیب کبدی مربوط به مصرف الکل، حضور بیمار در یک بره درمانی مانند “ترک اعتیاد الکلی‌های گم، توصیه می‌شود. اعتیاد به الکل یک اعتیاد جدی است که بدون درمان مناسب و شبکه‌های حمایتی، در بسیاری از افراد احتمال بازگشت به آن وجود دارد.

اگر فردی دچار مسمومیت کبدی باشد، باید فورا مصرف دارو را متوقف کرده و از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر اجتناب کند. خارج کردن مواد شیمیایی و یا داروهای مسبب بیماری از بدن، منجر به بهبود سریع بیمار ظرف چند روزخواهد شد. اما گاهی برای بهبودی محسوس، چند ماه زمان لازم است، خصوصا اگربیمار از قبل بیماری‌های مزمن کبدی نیز داشته باشد. هیچ درمان خاص دیگری مورد نیاز نیست.

پیوند کبد فوری، باید برای بیمارانی درنظر گرفته شود که دچار آسیب کبدی خطرناک ناشی از مصرف دارو، داروی گیاهی و یا مکمل غذایی شده‌اند.

عمل پیوند کبد، برای بیماران مبتلا به سیروز پیشرفته ناشی از الکل، نیز ممکن است درنظر گرفته شود. با این حال، این بیماران تنها در صورتی کاندید پیوند کبد می‌شوند که، به طور کامل از الکل پرهیز کنند و برای مدت حداقل شش ماه، در بره درمانی ترک الکل شرکت کرده باشند.

2 ژانویه 216

18 ژانویه 216

17 ژانویه 216

آدرس شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

*

وب سایت




خانه

موبایل

 اگر در هضم غذا دچار مشکل شده‌اید، نفخ می‌کنید، حالت تهوع دارید و غیره احتمال دارد کبدتان به مشکل برخورده باشد. یعنی اینکه باکش پر شده و دیگر نمی‌تواند مواد زائد را دفع کند. این‌گونه می‌شود که بدن دچار مشکل می‌شود. تمیز کردن کبد کار سختی نیست. برای اینکه احساس سبکی بکنید با چند توصیه‌ی ساده و بدون خطر می‌توانید کبدتان را تمیزکاری کنید. با ما همراه باشید.تکنیک 3 لیموترشبرای اینکه دچار مشکلات گوارشی نشوید لازم است که به طور منظم به فکر تمیز کردن کبدتان باشید. لیموترش می‌تواند باعث تحریک ترشح صفرا شده و تمام سموم و مواد زائد انباشته‌شده در کبد را تمیز کند.

روش استفادهسه عدد لیموترش را بدون برش دادن داخل یک ظرف حاوی آب سرد بیندازید. اجازه دهید آب به مدت سه دقیقه داغ شده و به جوش برسد. سپس آن را خنک و لیموترش‌ها را از آن خارج کنید. آب لیموترش‌ها را بگیرید و به همان آب اضافه کنید. هر روز صبح ناشتا و همچنین بین وعده‌های غذایی از این آب لیموترش میل کنید.برگ‌های خشک رزماری را دریابیدزمانی که کبد اشباع می‌شود نمی‌تواند به درستی به وظایفش عمل کند و این‌گونه می‌شود که به زحمت می‌افتد. وقتی کبد درست کار نکنید گوارش شما نیز با مشکل مواجه می‌شود. رزماری باعث افزایش ترشح صفرا می‌شود که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک می‌کند.

روش تهیه15 گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از این جوشانده میل کنید.

افشره‌ی خوراکی نعناحالت تهوع، مشکلات کلیوی و حتی اختلالات جنسی و غیره می‌تواند ناشی از اشباع شدن کبد باشد. زمانی که ضایعات زیادی در کبد تجمع کرده باشد علائم زیادی را نشان می‌دهد. برای کمک به تمیز شدن و عملکرد خوب کبد می‌توانید از افشره‌ی خوراکی نعنا استفاده کنید.

روش تهیهدو قطره افشره‌ی خوراکی نعنا فلفلی را در یک قاشق چای‌خوری عسل بچکانید و در دهان بگذارید. همچنین می‌توانید یک قطره افشره‌ی خوراکی رزماری، یک قطره افشره‌ی خوراکی نعنا و یک قطره افشره‌ی خوراکی ترخون را با هم مخلوط کرده و روزانه دو مرتبه کبدتان را خلاف عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.

پاک‌سازی کبد با ریشه‌ی گیاه قاصدکبرای تمیز کردن کبد یک دوره‌ی درمانی با گیاه قاصدک را در پیش بگیرید. گیاه قاصدک ترشح صفرا را تحریک کرده و مواد زائد را از بدن دفع می‌کند. مواد زائدی که در کبد انباشته می‌شوند اجازه نمی‌دهند که توکسین های خون تصفیه و چربی‌ها هضم شوند.

روش تهیهبرای هر 15 میلی‌لیتر آب جوش یک تا چهار گرم ریشه‌ی خشک گیاه قاصدک لازم دارید. این گیاه را دم کنید و روزانه سه تا چهار مرتبه میل کنید.روغن زیتون extra virgineروغن زیتون برای کبد بسیار فوق‌العاده است به خاطر اینکه خواص ملینی دارد. این روغن کبد را تمیز و مشکلات کبدی را رفع می‌کند.

روش استفادهروغن زیتون را با آب لیموترش مخلوط کنید. به مدت پنج روز با شکم خالی این ترکیب را بنوشید.

برگ‌های آرتیشوآرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می‌شود و به این ترتیب به دفع توکسین‌ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می‌کند. محققان عصاره‌ی این گیاه را به موش‌های آزمایشگاهی تزریق کرده و خواص محافظتی آن را روی کبد مشاهده کردند.

روش استفاده1 تا 2 برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.عصاره‌ی گیاه خار مریمنارسایی کبدی، سنگ صفرا، سیروز (التهاب مزمن بافت کبدی) و غیره. همه‌ی این‌ها زمانی به وجود می‌آید که کبد اشباع‌شده و پر از سم باشد. از گیاه خارمریم می‌توان برای تحریک ترشح صفرا و همچنین دفع مواد زائد انباشته‌شده در کبد استفاده کرد.

روش استفاده2.5 گرم عصاره‌ی گیاه خارمریم را با یک چهارم لیتر آب مخلوط کنید. هر روز قبل از غذا (سه مرتبه در روز) از این عصاره میل کنید. عصاره‌ی این گیاه به صورت کپسول یا به شکل مایع در بازار وجود دارد.

منبع:roozno.com


تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

سویا در واقع بخشی از عملکرد مسیر سیگنال دهی اصلی در کبد  را دوباره بکار می‌اندازد سویا – کبد چرب – پروتئین –

کنجد خواص درمانی چشمگیری دارد. منبع غنی اسید آمینه کنجد رشد تومورها را متوقف می‌کند و به رفع مسمومیت کبد و کلیه‌ها و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. روغن کنجد – کنجد –

درمان چاقی به عنوان یکی از مسائل مهم اجتماعی و پزشکی مطرح است ضمن اینکه باید توجه داشت بهترین روش درمان چاقی رژیم غذایی به همراه ورزش است لاغری – داروی لاغری – کبد – چاقی –

مصرف بیش از حد مشکلاتی را به همراه دارد و اگر دارو کمتر از مقدار تجویز شده هم مصرف شود مانع از اثر بخشی دارو می شود. آسپرین – کبد – آنتی بیوتیک –

بیماری های کبدی با بروز تورم بدن در ارتباط هستند و تشخیص به موقع آن در درمان و افزایش زندگی بیمار نقش موثری دارد. کبد – ورم شکم –

بر اساس آمار جدید سازمان خدمات بهداشتی بریتانیا (ان اچ اس)، ، میزان مرگ و میر بر اثر بیماری‌های کبدی در انگلستان، در کمتر از یک دهه 25 درصد افزایش داشته است. کبد – الکل – کبد چرب –

منظور از کبد چرب ،رسوب چربی در کبد است که پیدایش آن در افراد چاق ،مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا و بی تحرک ، دیده می شود . کبد چرب – تغذیه –

 متخصصان تغذیه و سلامت تاکید دارند به طور کلی افرادی که اندازه دور شکم آنها افزایش پیدا می‌کند، در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند. کبدچرب – کبد – چاقی –

وقتی چربی کبد از حدی می‌شود، بیمار به اختلال “کبد چرب ملتهب” و حتی هپاتیت مبتلا می‌شود و پس از مدتی امکان دارد دچار نارسایی کبد گردد که به آن “سیروز کبدی” کبد – کبد چرب – پنج گیاه –

پژوهشگران معتقدند، چربی زیاد به کبد آسیب می‌رساند. در افراد چاقی که به بیماری کبد چرب مبتلا نیستند، چربی موجود در غذا در نهایت به کبد می‌چسبد و به کبد چرب – تغذیه – رژیم غذایی برای کبد چرب –

 عصاره بعضی گیاهان داروی بسیار موثری برای درمان  انواع بیماریهای کبدی است و مخصوصا کبد چرب را به سهولت درمان مینماید. کبد چرب – کبد –

سیب‌زمینی، برنج بدون سبوس و نان‌های سفید؛ محققان بین این خوراکی‌ها و تخریب بافت کبد رابطه‌ای پیدا کرده‌اند. کبد – تغذیه –

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی، مصرف فست‌فودها و عدم تحرک را عامل بروز بیماری کبد چرب خصوصا در میان قشر جوان دانست. کبد چرب – چاقی –

 پزشکان آمریکایی می‌گویند: بیماری کبد چرب غیرالکلی که در بین افراد چاق و مبتلا به امراض قلبی شایع است در افزایش خطر مرگ این بیماران تاثیری ندارد. کبد چرب – کبد چرب غیرالکلی –

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که مصرف پیاز، چای سبز و عصاره برگ زیتون می تواند به مبارزه با چاقی و بیماری های مرتبط با اضافه وزن چاقی – کبد چرب – قلب – دیابت –

 یک محقق طب اسلامی گفت: مصرف خاکشیر، اسفرزه، انار، کاسنی، آب زرشک، برگه هلو، آش جو، نان جو و شاه توت به پاکسازی و سلامت کبد کمک می‌کند. کبد – تغذیه – طب سنتی –

یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه«بیشترین چیزی که باعث افزایش گاز معده و نفخ می شود نوع غذا و نحوه غذا خوردن فرد است» گفت:«افراد مبتلا نباید از غذاهایی که شکم – صدای شکم – غرغر شکم – قار و قور شکم –

رییس انجمن «گوارش و کبد ایران» از ابتلای 3 درصدی مردم کشور به بیماری «چاقی کبدی» خبر داد و افزود: این بیماری ها بر اثر پرخوری و چاقی اتفاق می افتد کبد – کبد چرب –

برای تعریف چاقی از نمایه توده بدن (BMI ) استفاده می کنند که که این نمایه از تقسیم وزن ( بر حسب کیلو گرم ) بر حاصل ضرب قد بر حسب متر در خود بدست می آید . کبد چرب – چاقی – چربی –

گیاه کاسنی بیماری های کبدی را برطرف و فعالیت قلب و کلیه را تقویت می کند و از ابتلا ء به قولنج جلوگیری می نماید و مسکن تب های طولانی مدت است. کاسنی – کبد -1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *