درمان حالت تهوع بارداری طب سنتی

خواص دارویی و گیاهی

بارداری تا بلوغ ۸ 27,878 بازدید

تهوع یکی از اختلالات گوارشی است که می تواند برای فرد آزاردهنده باشد، به خصوص وقتی که هر روزه تکرار شود، مثل تهوع دوران بارداری.

۱- پودر سماق در درمان اختلالات گوارشی و مشکلات روده بزرگ، برطرف کردن حالت تهوع و بی اشتهایی موثر است.

۲- گوجه فرنگی برای برطرف کردن تهوع صبحگاهی در زنان باردار مفید است.

۳- زنجبیل می‌تواند باعث جلوگیری از تهوع ناشی از عمل جراحی و شیمی درمانی و نیز  تهوع دوران بارداری شود. مطالعات نشان می دهد مصرف یک گرم پودر زنجبیل در جلوگیری از حالت تهوع بعد از عمل جراحی، به اندازه داروهای آرام‌بخش موثر است.

درمان حالت تهوع بارداری طب سنتی

۴- هندوانه خواص بسیاری دارد، از جمله ضد استفراغ و ضد تهوع، مخصوصا برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می تواند مفید باشد.

۵- شاتوت یکی از انواع توت ها است. استفاده از جوشانده برگ های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده است.

۶- نعناع، دارای خاصیت خنک کنندگی، رفع گرفتگی عضلات و مسکن درد می باشد. پیشگیری از درد معده و روده ، ضد اسهال ، ضد تهوع ، ضد درد عادت ماهیانه و ضد سرفه از اثرات عصاره این گیاه ذکر شده است.

۷- زرشک، منقبض کننده طحال بوده و اثر ضد تهوع دارد، اما استفاده مقدار زیاد آن باعث اسهال و حتی فلج مرکز تنفسی می شود. مصرف زرشک به مقدار ۲ گرم در طول روز و به مدت سه بار توصیه می شود و مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

۸- پونه برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی موثر است، به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

۹- آب لیمو خاصیت ضد تهوع دارد و در درمان اسهال و یبوست به کار می رود.

۱۰- آلبالو ، ضد عفونی کننده قوی روده ها است. به درمان کم خونی ، تصلب شرایین ، خستگی، دیابت، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل) ، نقرس و حالت تهوع کمک می کند.

گوجه فرنگی برای برطرف کردن تهوع صبحگاهی در زنان باردار مفید است.

۱۱- تمبرهندی مثل یک ملین عمل می کند. این میوه، یک اشتها آور بوده و منبعی از آنتی اکسیدان ها نیز به حساب می آید. خوردنش به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. به علاوه برای کاهش تهوع مفید است، بنابراین اضافه کردن آن به غذا به خصوص در وعده غذایی افرادی که مشکل گوارشی دارند، توصیه می شود.

۱۲- در طب سنتی چین از دارچین برای درمان سرماخوردگی، تهوع، اسهال و دردهای عادت ماهانه استفاده می شود.

۱۳- دم کرده پوست پرتقال اشتها را افزایش می دهد. باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نفخ و حالت تهوع را از بین می برد. سیستم گردش خون را بهبود می بخشد. برای تهیه این دم کرده، حدود یک قاشق غذاخوری پوست خرد شده پرتقال را درون آب جوش بریزید و پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را میل کنید.

۱۴- رب انار برای بهبود کم اشتهایی ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون و میگرن بسیار مفید است.

۱۵- میوه سنجد از نظر طب سنتی، طبیعت سرد و خشک دارد و ضد تهوع و صفرا بر است.

۱۶- ویتامین B6 از جمله ویتامین های محلول در آب است که در رفع تهوع موثر است. این ویتامین در مواد غذایی زیر وجود دارد: گردو، بادام زمینی، لوبیا سفید، نخودفرنگی، سویا، اسفناج، گوجه فرنگی، ذرت، گندم کامل، سبوس گندم، جگر، قلوه، گوشت گاو، میگو، بوقلمون، تخم مرغ ، شیر، انگور، طالبی، آناناس، سیب، پرتقال، گلابی و هلو.

۱- مصرف سه گرم زعفران در ماه برای هر فرد مناسب است و استفاده بیش از پنج گرم زعفران در یک وعده غذایی، عوارضی همچون سرگیجه، کاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پی دارد. همچنین، این میزان زعفران در دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.

۲- پروتئین موجود در تخم مرغ می تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کرده و منجر به بروز علائم آلرژی غذایی شود. سردرد، کهیر، خارش پوست، حالت تهوع و استفراغ و درد معده از علائم شایع آلرژی به تخم مرغ است.

۳- اگر ظروف مسی با لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع یا فولاد ضدزنگ یا نیکل پوشانده شوند، از ورود مس به غذا جلوگیری می شود و از عوارض افزایش غلظت مس در خون مثل تهوع، استفراغ و اسهال کاسته خواهد شد.

۴- خاصیت چای سبز بسیار از عوارض جانبی آن است. از آن جایی که چای سبز نیز حاوی کافئین است، مصرف زیاد آن بدخلقی، بی خوابی، تپش قلب و سرگیجه، حالت تهوع، اسهال، سردرد و بی اشتهایی ایجاد می کند.

۵- رازیانه، نوعی گیاه دارویی است که مصارف مختلفی دارد. تمام بخش های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراکی است، ولی روغن حاصل از دانه های رازیانه، سمی بوده و حتی مصرف کم آن، می تواند منجر به ایجاد دانه های پوستی، مشکلات تنفسی و حالت تهوع گردد.

برچسباستفراغ بارداری تهوع تهوع بارداری ضد تهوع

2 هفته پیش

۱۳۹۷-۰۷-۰۵

۱۳۹۷-۰۵-۰۳

مرسی عالی بود

متشکرم از توضیحات خوب ضد تهوع بارداری

سلام، خسته نباشید. ضمن تشکر، فکر می کنم به صورت عمومی ، کوتاه، مختصر و مفیدپاسخگوی بسیاری از سوال ها می باشد.

سایتتون فوق العاده است.

ممنون از سایت عالیتون خیلی از اطلاعاتی رو که من تا به حالا ازش مطلع نبودمو یادم داد سایتتون عاااااااااااااااااالیهههههههه

از این بهتر هم میتونه باشه

سایت عالی و جامعی دارید. برای شما آرزوی موفقیت میکنم.

بسیار سایت عالی دارین با امید موفقیت در اطلاع رسانی شما دوستان خوب و خوش باشید

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

درمان حالت تهوع بارداری طب سنتی

“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند. ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.

تهوع حاملگی و ویار یکی از مشکلاتی است که زنان باردار با آن مواجه هستند. طب اسلامی در درمان بیماری ها کمک کننده است میوه‌ی به باعث کاهش تهوع در دوران بارداری می‌شود.

عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می شد، در بدن باقی می ماند و تجمع پیدا می کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می شود و

آیا تهوع بارداری با هوش جنین رابطه ای دارد؟ویار یا تهوع صبحگاهی، نتیجه تغییرات هورمونی بدن زنان باردار است. مصرف زنجبیل، مخلوط زیره، نبات و هل از راهکارهای طب اسلامی برای درمان ویار است

در یک فرد باردار، رطوبت های بدن افزایش می یابد که یک نشانه آن چاقی و اضافه وزن است. اختلاف در میزان اضافه وزن به دلیل اختلاف در مزاج ها می باشد. از آنجا که فضای داخل لگن و شکم شخص باردار محدودتر می شود (به دلیل اشغال فضا توسط رحم بزرگ شونده)، جای معده و روده نیز کم می شود و لذا فرد نمی تواند با همان حجم قبل غذا بخورد، بنابراین دچار تهوع می شود.

درمان حالت تهوع بارداری طب سنتی

در زمان بارداری، بدن درگیر رشد و پرورش جنین است و نباید خیلی مشغول امورات دیگر از جمله گوارش شود. پس نیازهای بدن شخص و جنین چگونه باید تامین شود که از یک طرف هیچ یک ضعیف نشوند و از طرف دیگر هم مشکلات هضمی برای فرد ایجاد نگردد.

اصطلاح ویار در لغت به معنای اشتیاق و میل شدید است که گاهی به میل و خواست شدید زن باردار برای خوردن چیزی گفته می شود.

توصیه های طب سنتی پیش از بارداری / دکتر روشنک– یکی از توصیه های مهم برای بارداری، کاهش حجم وعده های غذایی و افزایش تعداد وعده ها (تا حتی 1 تا 15 وعده) در روز می باشد. هرچه بارداری به آخر نزدیک شود، محدودیت بیشتری در داخل شکم ایجاد می شود که به این ترتیب باید حجم هر وعده غذایی کاهش یابد. برای مثال در اوایل بارداری، حجم غذا در هر وعده به 6 تا 7 درصد، در اواسط بارداری به 4 تا 5 درصد و در اواخر بارداری، به 15 تا 2 درصد کاهش یابد.

– همچنین افراد باردار باید بدانند علاوه بر تغییر تعداد و حجم وعده های غذایی، نوع غذا نیز باید تغییر کند و به دلیل ضعیف شدن قوای هضم در بارداری، نباید در این دوران، غذاهای با هضم سخت خورده شود. از جمله غذاهای با هضم راحت می توان به گوشت پرندگان مانند بلدرچین و مرغ جوان، گوشت بره و بزغاله و کباب های تهیه شده با این گوشت ها، نان های سبک و بدون سبوس (البته مصرف سبوس برای رفع یبوست مناسب است)، بادام، حریره بادام، فرنی ها، شیربرنج تهیه شده با شیر خوب و مربای خانگی یا عسل، آش های سبک (بدون رشته و لعاب) مانند آش شله قلمکار، حلیم خانگی (با لعاب کم و به مقدار کم) و تخم مرغ آب پز (که خیلی سفت نشود) اشاره نمود.

تهوع بارداری یا بیماری صبحگاهی چیست؟ویار در دانش پزشکی به “بیماری تهوع صبحگاهی در زنان باردار گفته می شود. تقریبا سه چهارم زنان باردار در سه ماهه اول بارداری از تهوع رنج می برند. این مشکل، شایع ترین و ناخوشایندترین علائم مربوط به بارداری است و همه زنان باردار به دنبال راه حلی برای درمان ویار خود و یا حداقل کاهش آن هستند

– مصرف میوه هایی مانند توت خشک، انجیر، کشمش و مویز هم مناسب است، زیرا هم رطوبت زیادی ندارند و هم ملین هستند. مصرف این میوه ها برای مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ و ویار شدید و مشکل بی اشتهایی (که یک مشکل شایع در دوران بارداری است و علت آن می تواند یبوست، پرخوری و بدخوری باشد) نیز مناسب می باشد.نگاه داشتن دانه انار همراه قسمت سفید آن در دهان به ویژه اگر معده به سردی جات حساس باشد، برای کاهش تهوع و ویار مفید است

– مصرف ملین های ضعیف مانند روغن زیتون، انجیر تازه و انجیر خشک (که می تواند از شب تا صبح در گلاب خیس خورده باشد)، خوردن و بوییدن به شیرین، گلابی و سیب نیز توصیه می شود؛ اما مصرف ملین های شدید و مسهل ها در بارداری ممنوع است و حتی می تواند منجر به سقط شود.

توصیه های تغذیه ای دوران بارداری زنان– در صورتی که فرد باردار به ویار شدید مبتلا می باشد، استفاده از برخی میوه ها با طعم ملس (نه شیرین و نه ترش) مانند انار ملس، سیب و به ملس به کاهش تهوع و استفراغ کمک می کند. توصیه می شود انار حتماً با قسمت های سفید داخلی آن (اصطلاحاً پیه انار) خورده شود، به ویژه در افرادی که به ویار شدید مبتلا می باشند و یا تمایل به خوردن خاک، مهر و برنج خام دارند. نگاه داشتن دانه انار همراه قسمت سفید آن در دهان به ویژه اگر معده به سردی جات حساس باشد، برای کاهش تهوع و ویار مفید است.

– مصرف سنجد کمی نارس و یا خرمای کمی نارس، خرمالوی خیلی کامل نرسیده، به یا سیب خوب نرسیده و کمی ترش نیز می توانند برای کاهش ویار مفید باشند. توصیه می شود صبح ناشتا یک تکه کوچک از این موارد (سیب، به، انار، خرما یا سنجد) خورده شود.

مخلوط زیره، نبات و هل به نسبت مساوی نیز از دیگر روشهای درمان ویار با طب سنتی است. برای این منظور، این مواد را با یکدیگر آسیاب کرده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای خوری قورت بدهید

خطرات خوردن تنقلات در دوران بارداری– نوعی دیگر از تهیه مواد غذایی در این دوران، برشته کردن است. توصیه می شود میوه به را رنده کرده، تفت داده و شخص باردار چند دقیقه در دهان نگاه دارد یا بجود. همچنین می توان آن را دم کرد و به صورت چای (چای به) میل نمود.

– استفاده از مربای گل قند (گل انگبین) که از گل محمدی و قند تهیه شده نیز مفید می باشد.– توصیه می شود در این دوران قدری از موادی که رو به ترشی هستند استفاده شود (به ویژه افراد دارای مزاج گرم). مسلماً این دستور برای افراد سردمزاج یا با معده های سرد و رطوبتی مصداق ندارد.

استفاده از دمکرده زنجبیل یا خوردن پولکی و شکلات های زنجبیلی نیز برای کاهش ویار و تهوع صبحگاهی مفید است– استفاده از رب برخی از میوه ها مانند انار یا غوره که خیلی ترش نباشد (همراه با عسل) به ویژه برای کسانی که به ویار مبتلا می باشند، مفید است.

بهترین رژیم گیاهخواری در دوران بارداری زنان– در افرادی که مشکلات معده و نفخ دارند، می توانند از این دستور بهره ببرند. مقداری (حدود 1 قاشق غذاخوری) زیره سیاه یا سبز را بگذارند در یک لیوان سرکه حدود یک شبانه روز بماند (خیس بخورد) و بعد زیره خارج و خشک شود. سپس با مقدار کمی (به اندازه یک نخود) کندور همراه با سبزی های معطر مانند مرزه در هاون کوچک نیم کوب کرده و از این پودر 1 ربع تا 2 دقیقه بعد از وعده های غذایی به مقدار 1 قاشق چای خوری تا 1 قاشق مرباخوری میل نمایند. رعایت این دستور به ویژه بعد از مصرف غذاهای سرد می تواند به کاهش نفخ و سنگینی معده کمک نماید.مصرف میوه ی «به» برای تقویت دریچه تحتانی مری یا دهانه معده مۆثر بوده و موجب کاهش تهوع در دوران بارداری می شود

آب پرتقال تازه همراه با عسل یا دم کرده پوست پرتقال با عسل نیز برای کمتر شدن حالت تهوع صبحگاهی و درمان ویار مفید است.مصرف سنجد کمی نارس و یا خرمای کمی نارس، خرمالوی خیلی کامل نرسیده، به یا سیب خوب نرسیده و کمی ترش نیز می توانند برای کاهش ویار مفید باشند. توصیه می شود صبح ناشتا یک تکه کوچک از این میوه ها خورده شود

ضرورت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری– روش دیگر این است که 2 قاشق غذاخوری زیره سبز را با 3 تا 4 قاشق غذاخوری شکر پودر نموده (این پودر به اندازه مصرف چند روز می باشد) و 15 تا 2 دقیقه بعد از غذا، به میزان 1 قاشق چای خوری از این پودر را با آب دهان آرام آرام میل کنند. استفاده از این پودر در کاهش نفخ و مشکلات گوارشی مفید است. همچنین می توان در تهیه آن از تخم گشنیز هم استفاده کرد. مصرف آن برای افرادی که بعد از غذا خوردن احساس سنگینی و بخار و گاز و سنگینی در مغز و سرشان می کنند (حالت منگی بعد غذا)، مفید است.

از دیگر راهکارهای درمان ویار خوردن عسل همراه با مقداری دانه سبز هل است. به این منظور عسل را با چند دانه پوست گرفته هل مخلوط کرده و در طول روز آن را مزمزه کنید

– توصیه می شود خانم های باردار از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده اجتناب نمایند چون هضم آن ها سخت است.– توصیه می شود خانم های باردار به هنگام تشنگی، آب را ناگهان و به مقدار زیاد سر نکشند، بلکه یک فنجان آب (سرد نباشد) را جرعه جرعه بنوشند.

دوران بارداری و دانستنی های مفید آن– ویار و تهوع حاملگی یکی از مسائلی است که زنان باردار با آن مواجه هستند. ویار حاملگی به عملکرد دریچه تحتانی مری یا دهانه معده مربوط می شود. مصرف میوه ی «به» برای تقویت دریچه تحتانی مری یا دهانه معده مۆثر بوده و موجب کاهش تهوع در دوران بارداری می شود. عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می شد، در بدن باقی می ماند و تجمع پیدا می کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می شود و این دریچه به خوبی کار نمی کند، در نتیجه موجب بروز ناراحتی گوارشی و تهوع می شود. استفاده از مواد غذایی که دریچه تحتانی مری یا دهانه (فم) معده را تقویت کند، موجب کاهش تهوع دوران بارداری می شود. در گذشته به زنان باردار توصیه می شد برای این که کودکشان زیبا شود، روزانه یک عدد میوه «به» مصرف کنند علاوه بر آن «به» موجب تقویت دریچه تحتانی مری می شود و از این طریق دستگاه گوارش خوب کار می کند.

یکی از راه های درمان ویار یا بیماری صبحگاهی زنان باردار، خوردن یک نان برشته خشک یا یک بیسکوییت شور هنگام صبح همراه با چای کم رنگ است

بهترین هرم غذایی برای دوران بارداری زنانبرگرفته از مجله اینترنتی ستاره و تبیان

کپی و باز نشر مطالب طه پخش فقط با لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است.



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *