درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان
درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان


URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-2604-fa.html

علاقبندراد و همکاران (1) طی یک نامه به سردبیر، گزارشی از راه اندازی کلینیک فوق تخصصی اختلال­های تکاملی بزرگسالان در بیمارستان روزبه را ارائه دادند. در این نامه، یکی از روش­های نوین درمانی به نام کوچینگ1 که در این کلینیک جهت درمان اختلال نقص توجه- بیش فعالی2 بزرگسالان به کار می رود، به طور مختصر شرح داده شد (1). هدف از مقاله حاضر، معرفی این رویکرد نوین درمانی است که در کنار سایر مداخلات درمانی غیردارویی برای بهبود عملکرد بیماران، خصوصاً بزرگسالان ، به کار می­رود.

«کوچینگ» چگونه باعث بهبود اختلال بیش­فعالی- نقص توجه در بزرگسالان می­شود:درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

آسیب در کارکردهای اجرایی نقش مهمی در اختلال نقص توجه- بیش فعالی دارد. عملکرد اجرایی به فرد کمک می­کند تا عوامل حواسپرتی را شناسایی و آن­ها را حذف کند، موضوعات مختلف را در ذهن نگه دارد، در مورد پیامدها فکر کند و موارد دیگری از این قبیل را در برمی‌گیرد.

 بنابراین اختلال نقص توجه- بیش فعالی، فرد را با مشکلات متعددی در فعالیت­های معمول روزمره از جمله پرداخت قبوض، خواب کافی، مصرف دارو به طور مرتب، به خاطر سپردن انجام کارهای معمول خانه و غیره روبه رو می‌سازد. اختلال نقص توجه- بیش فعالی یک مشکل شخصیتی نیست، بلکه یک اختلال عصب- زیستی3 است که از بین نمی رود(2).

کوچینگ بر روی این تفاوت بیولوژیکی ویژه در ذهن افراد مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی متمرکز می­شود. در این روش، علائم عصبی- زیستی به عنوان پایه عادات و الگوهای رفتاری منفی در این افراد به حساب می­آید و بیماران یاد می­گیرند که چالش­های روزانه­ای که بر اثر این علائم به وجود می­آید را مدیریت کنند. در واقع این افراد یاد می­گیرند که پیامدهای عملکرد خود را نه به طور عمدی، بلکه به دلیل اختلالی که در ذهنشان وجود دارد، فراموش کنند. وقتی که افراد این موضوع را یاد بگیرند، می ­توانند راهبرد­های لازم را برای ایجاد تغییر به کار گیرند. کوچینگ پلی بین علاقه فرد برای شروع به تغییر و مجموعه اعمالی است که باید برای تغییر انجام دهد (2) و در واقع پل بین توانایی و عملکرد است (3).

درمانگری که با اصول کوچینک کار می­کند با موضوعات عملی زندگی روزانه افراد مثل برنامه­ریزی، سازمان­دهی، اولویت­بندی و مدیریت زمان سر و کار دارد (4). جنبه دیگر کوچینگ، همه جانبه4 بودن این روش درمانی است. درمانگر از افراد می­خواهد که به همه جنبه­های زندگی توجه کنند و راهبردهایی را به کار گیرند که همه جنبه­های زندگی ،که نیازمند تغییر است، را مدیریت کنند. او به افراد کمک می­کند که گام­ها را یکی یکی بردارند. با توجه به این که افراد مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی تمایل دارند که همه کارها را همزمان با هم انجام دهند، این روش درمانی اهمیت بیشتری می­یابد (2).

کوچینگ به افراد کمک می­کند تا همواره سطح مناسبی از «فشار روانی» را تجربه کنند. افراد مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش­فعالی، اغلب نیاز به سطح خاصی از فشار روانی دارند تا بتوانند اهداف خود را پیگیری کنند. برای این که این افراد احساس فوریت کنند لازم است فکر کنند که «زمانم به پایان رسیده است، بنابراین باید کارم را الان به اتمام برسانم.» بنابراین لازم است به مراجعان کمک شود که یک برنامه مدون و سقف زمانی را تعیین کنندو برای پایبندی به این برنامه (از طریق تلفن، ایمیل و پیامک) پیگیری شوند (2).

در واقع یکی از تفاوت­های عمده­ای که این مداخله با سایر انواع مداخلات دارد، پیگیری مداوم و بین جلسه­ای مراجع است. در پایان مراجعین یاد می­گیرند که برای خود، یک سطح عملکردی از فوریت را ایجاد کنند (2).

 کوچر[1] برای ایجاد تغییر در مراجع از چه تکنیک­هایی استفاده می­کند:

کوچینگ از طریق آموزش روان­شناختی به افراد کمک می­کند که رفتارهای انطباقی و سازگارانه­ای را در زندگی روزمره خود تمرین کنند (4)

در نتیجه می­توان گفت که کوچینگ، از طریق پنج عاملی اصلی یعنی، حفظ سطح انگیختگی، تعدیل هیجان­ها، حفظ انگیزه، ارائه بازخورد فوری و به عهده گرفتن نقش مدیریت اجرایی برای تمرکز، به فرد کمک می­کند و در نتیجه از توانایی فرد برای انجام اعمال خود انگیخته و الگوهای تغییر رفتاری حمایت به عمل می­آورد (3).

اجزای اصلی روش درمانی کوچینگ

اجزای اصلی روش درمانی کوچینگ عبارتند از: مشارکت و همکاری، ساختار و پیشرفت تدریجی.

فرد از طریق همکاری با کوچر، نه تنها مشخص می­کند که از کوچر خود چه کمکی می­خواهد، بلکه معلوم می­سازد که چگونه می­تواند آن را درونی کند. هدف اصلی این است که به تدریج، یادآوری بیرونی کوچر به صدای درونی شخصی تغییر کند و در نهایت این صدای درونی است که به فرد کمک می­کند تا تغییر را از درون خود آغاز کند (2).

ساختار یکی از اجزای اصلی و حیاتی این روش درمانی است که پذیرش آن برای بسیاری از افراد دشوار است. از یک طرف افراد احساس می­کنند که به وسیله ساختار محدود می‌شوند، چرا که از آن­ها انتظار دارد کارهایی را انجام دهند که دوست ندارند، از طرف دیگر، ساختار باعث می شود که افراد با موفقیت کارهایشان را به پایان برسانند، در نتیجه کمتر از قبل در برابر کارها احساس تهدید یا غافل­گیری نمایند. ساختار باید متناسب با توانایی­های فرد ایجاد شود(2).

سومین اصل مهم در این روش درمانی این است که به فرد کمک شود تا توانایی درون نگری، آگاه شدن از نیازها و یافتن راه حلی برای مشکلات را به دست آورد. در این روش به جای این که از مراجع پرسیده شود که چرا فلان کار را انجام ندادی، پرسیده می­شود که چه چیزی مانع از انجام این کار می­شود و این که در آینده چه انتخاب­های دیگری ممکن است داشته باشد. با این روش مراجعه کننده متوجه می شود که چگونه خودش در به وجود آوردن مشکلش سهم دارد و وقتی متوجه می شود که علیه خودش کار می کند، می­تواند یک راهکار جدید ارائه بدهد تا به هدفش برسد. از طرف دیگر در بیشتر مواقع، مراجع برای مشخص کردن موثرترین خط مشی، در حال آزمون و خطا به سر می برد و این آزمون و خطا در واقع بخش مهمی از درمان به شمار می­آید (2).

بنابراین از ابتدا باید متوجه بود که کوچینگ یک مسافرت طولانی است، به تدریج پیش می­­رود و همواره با موفقیت همراه نیست. این دیدگاه باعث می شود که فرد به درمان متعهد باقی بماند و به خاطر ناملایماتی که در طول درمان پیش می­آید درمان را رها نکند. افراد در مراحل اولیه ممکن است طبق عادت، به دنبال هر شکستی احساس تحقیر نمایند و تصور کنند که یک بازنده­اند. اما باید به یاد داشته­ باشند که نتیجه عمل از فرد انجام دهنده آن عمل جدا است، در این صورت می­توانند از احساس حقارت بگذرند و به سمت عملکردهای مثبت حرکت کنند.

بنا بر آنچه که در مورد کوچینگ ارائه شد، این روش درمانی از امتیازهای قابل توجهی برای کمک به اختلال نقص توجه- بیش­فعالی بزرگسالی برخوردار است. مقالات محدودی(5،6) به بررسی اثر بخشی این روش در بیماران مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش­فعالی بزرگسالی پرداخته اند و نشان داده­اند که کوچینگ اثرات مثبتی بر روی زندگی این بیماران دارد(5) و باعث بهبود قابل توجهی در روش مطالعه، اعتماد به نفس، میزان آشفتگی ناشی از علایم بیماری و افزایش رضایتمندی از شغل و تحصیل می­گردد (6). با وجود اثربخشی این روش، نباید آن را درمانی جامع برای بهبودی کامل اختلال نقص توجه- بیش فعالی بزرگسالی و درمان همه مشکلات افراد مبتلا به این اختلال تصور کرد.

]بنا به اظهار نویسنده مسئول مقاله، حمایت مالی از پژوهش و تعارض منافع وجود نداشته است[.

[1] coacher

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
تهران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران

تلفن دانشگاه : 02166506899

تلفن ناشر : 02186036497 – 02186037228
وب‌سایت: http://ijpcp.iums.ac.ir
ایمیل: ijpcp@iums.ac.ir

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

حتما تابه‌حال در مورد بیش‌ فعالی شنیده‌اید ولی احتمالا نمی‌دانید که این اختلال فقط مخصوص کودکان نیست و در بزرگسالان هم مشاهده می‌شود. البته این اختلال معمولا در بزرگسالی در افرادی بروز می‌کند که در کودکی نیز دچار بیش فعالی بوده‌اند. در ادامه‌ی مطلب با علائم بیش فعالی در بزرگسالان و روش‌هایی برای درمان آن، آشنا می‌شویم.درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

اختلال کم‌‌توجهی بیش‌ فعالی یا ADHD، اختلالی است که حتما در مورد آن شنیده‌اند ولی ممکن است تصور کنید که این اختلال فقط در مورد کودکان است و بزرگسالان به چنین اختلالی دچار نمی‌شوند. بزرگسالان هم مانند کودکان دچار این اختلال می‌شوند و حدود ۴ تا ۵ درصد از بزرگسالان در آمریکا به این اختلال مبتلا هستند. البته تعداد کمی از افراد، این اختلال در آنها تشخیص داده می‌شود و تحت درمان قرار می‌گیرند.

هر فردی که در کودکی با این اختلال مواجه بوده، در بزرگسالی نیز با آن دست‌به‌گریبان است. ممکن است در برخی از آنها این بیماری در کودکی تشخیص‌داده نشده باشد و همچنین تحت درمان قرار نگرفته باشند و بعدها در زندگی به مرور زمان این بیماری در افراد بزرگسال تشخیص‌ داده شود. با وجود اینکه تعداد زیادی از کودکان مبتلا به این اختلال، این مرحله را پشت سر می‌گذارند، ۶۰ درصد از آنها در بزرگسالی هنوز این اختلال را تجربه می‌کنند. اختلال کم‌‌توجهی بیش ‌فعالی که آن را در ادامه به‌طور خلاصه فقط بیش‌ فعالی در بزرگسالان می‌نامیم، زنان و مردان را به‌طور مساوی، درگیر می‌کند.

اگر مبتلا به بیش ‌فعالی بزرگسالان باشید، احتمالا انجام‌دادن کارهای زیر برای‌تان سخت است:

این موارد ممکن است در بسیاری از بخش‌های زندگی روزمره‌ی شما مشکل ایجاد کند. در خانه، در مدرسه یا سرکار ممکن است از تأثیرات منفی این علائم آزرده شوید. درمان‌شدن و یادگیری روش‌هایی برای مدیریت بیش ‌فعالی می‌تواند کمک‌کننده باشد. بیشتر افراد یاد می‌گیرند که خودشان را با این شرایط وفق دهند. بزرگسالانی که با این اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کنند، می‌توانند رشد شخصیتی داشته باشند و به موفقیت دست پیدا کنند.

اگر دچار این اختلال باشید احتمالا با این مشکلات دست‌وپنجه نرم کرده‌اید:

این چالش‌ها ممکن است مشکلات زیادی برای زندگی شما ایجاد کنند یا حتی ممکن است زیاد شما را به دردسر نیندازند. ممکن است دائما با این مشکلات روبه‌رو شوید یا بسته به شرایط، برخی از آنها را تجربه کنید.

هیچ دو بزرگسالی که دچار این اختلال هستند، علائم و چالش‌های مشابهی ندارند. شما ممکن است در موضوع مورد علاقه‌تان بتوانید تمرکز کنید یا برای برخی کارهای خاص و مورد علاقه، انگیزه و اشتیاق داشته باشید. تعداد کمی از افراد هستند که تحت هر شرایطی دچار مشکل تمرکز می‌شوند. برخی از افراد به‌دنبال انگیزه و عامل تحریک می‌گردند، ولی بعضی از افراد از آن نیز اجتناب می‌کنند. بعضی از مبتلایان به این اختلال ممکن است منزوی و جامعه‌گریز و ضداجتماعی باشند، درحالی‌که برخی دیگر بسیار اجتماعی هستند و روابط متعددی دارند.

افراد مبتلا به این اختلال در مدرسه با مشکلات زیر روبه‌رو هستند:

افراد مبتلا به این اختلال معمولا در محیط کاری با مشکلات زیر روبه‌رو می‌شوند:

مبتلایان به بیش ‌فعالی بیش از دیگران با مشکلات احتمالی زیر روبه‌رو می‌شوند:

مبتلایان به بیش‌ فعالی برزگسالان بیش از دیگران درمعرض این مشکلات قرار دارند:

برای تشخیص این اختلال به روانپزشکی مراجعه کنید که در زمینه‌ی درمان و تشخیص بیش فعالی بزرگسالان تجربه داشته باشد. پزشک ممکن است:

درحالی‌که متخصصان، سن خاصی برای تشخیص اولین علائم بیش فعالی بزرگسالان تعیین نمی‌کنند، ولی در این نکته با هم توافق دارند که در بزرگسالی، این اختلال، ناگهانی به‌وجود نمی‌آید. به همین دلیل است که معمولا پزشکان از شما در مورد رفتارها و هر علائمی که در کودکی داشته‌اید سؤالاتی می‌پرسند. برای این منظور ممکن است موارد زیر را انجام دهند و سؤالاتی از این قبیل بپرسند:

کسانی‌که دچار اختلال بیش فعالی هستند ممکن است مشکلاتی در برقراری ارتباط با بچه‌ها در مدرسه داشته‌اند یا معلم‌ها به سختی می‌توانستند به آنها چیزی بیاموزند. احتمالا جزء افرادی هستند که در دوران مدرسه معلم، آنها را جلوی کلاس می‌نشاند. پزشکان در مورد سابقه‌ی این بیماری در خانواده‌ی شما نیز سؤالاتی می‌‌پرسند. این سؤال می‌تواند کمک زیادی در تشخیص بیماری باشد، چون به‌نظر می‌رسد که این مشکل به‌صورت ژنتیکی در بعضی خانواده‌ها بیشتر است.

اگر پزشک‌تان تشخیص دهد که به این اختلال مبتلا هستید، باید با همکاری هم، یک برنامه‌ی درمانی که مخصوص خود شماست، طراحی کنید.

این برنامه‌های درمانی ممکن است شامل دارو، جلسات درمانی، یادگیری بیشتر در مورد اختلال و برخورداری از حمایت خانواده باشد.

همه‌ی این موارد در کنار هم به شما کمک می‌کنند که روش‌های جدیدی برای انجام کارها پیدا کنید که زندگی روزمره‌ی شما را ساده‌تر می‌کند. این روش‌ها باعث می‌شود که به‌طور کلی احساس بهتری داشته باشید.

مطمئن شوید که پزشک، کاملا زیر نظرتان داشته باشد. چون افرادی که دچار این اختلال هستند معمولا شرایط مختلف و اختلال‌های دیگری را هم تجربه می‌کنند. برای مثال ممکن است اختلال در یادگیری، اضطراب یا سایر اختلال‌های خلقی داشته باشید. ممکن است اختلال وسواس فکری عملی داشته باشید یا نسبت به الکل و مواد مخدر وابستگی پیدا کرده باشید. بنابراین پزشک باید کاملا از همه‌ی شرایط شما اطلاع کافی داشته باشد تا بتواند برنامه‌ی درمانی مؤثر و کاملی برای‌تان تجویز کند.

معمولا برای بزرگسالانی که به اختلال بیش فعالی مبتلا هستند، داروهای محرک تجویز می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که دوسوم از بزرگسالانی که اختلال بیش فعالی دارند، با کمک داروهای محرک، بهبودی قابل توجهی در علائم خود پیدا می‌کنند.

نمونه‌هایی از داروهای محرک عبارت است از:

البته این داروهای محرک همیشه ایده‌آل نیستند. چرا؟

چون این داروها ممکن است ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

پزشکان ممکن است داروهای غیرمحرک نیز برای بیش فعالی تجویز کنند. ممکن است این داروها به تنهایی یا همراه با داروهای محرک، تجویز شوند. این داروها عبارت است از:

برنامه‌های درمانی شما ممکن است به غیر از دارو شامل موارد زیر باشد:

با انجام کارهای زیر خودتان می‌توانید تاحدی اختلال بیش‌ فعالی را کنترل کنید و زندگی عادی و دور از هر مشکلی داشته باشید:

اگر هر نوع دارویی برای اختلال شما یا سایر اختلالاتی که با آنها مواجه‌اید، توسط پزشک مجرب تجویز شده است، درست طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر یک بار خوردن دارو را فراموش کردید، دفعه‌ی بعد برای جبران این دفعه، دوز دارو را دو برابر نکنید. اگر متوجه عوارض جانبی یا هر مشکل دیگری شدید، در اولین فرصت آن را با پزشک خود درمیان بگذارید.

فهرستی از کارهای روزانه‌ی خود را یادداشت کنید و البته توجه کنید که فهرستی معقول و منطقی باشد. تلاش کنید که تک‌تک این وظایف را به انجام برسانید. از دفترهای برنامه‌ریزی روزانه استفاده کنید، برای خودتان یادداشت بگذارید و ساعت زنگ‌دار را تنظیم کنید تا درصورت لزوم، ساعت انجام وظایف مختلف را به شما یادآوری کند.

اگر به انجام کارهایی گرایش دارید که بعدا پشیمانی به دنبال خواهد داشت، برای مثال قطع‌کردن حرف دیگران یا رفتارهای پرخاشگرانه با دیگران، این برانگیزش را با متوقف‌کردن آن، کنترل کنید. به این ترتیب که قبل از هر واکنشی، درحالی‌که به‌آرامی نفس می‌کشید، تا ده بشمارید. این رفتارهای ناگهانی معمولا با این تکنیک به همان سرعت که ایجاد می‌شوند، اشتیاق برای انجام آنها از بین می‌رود.

اگر در اطراف‌تان عواملی وجود دارد که حواس‌تان را پرت می‌کند، برای مثال صدای بلند موسیقی یا روشن‌بودن تلویزیون؛ این عوامل را حذف کنید یا از هدفون استفاده کنید. به مکان آرام‌تری نقل مکان کنید یا از دیگران بخواهید که محیط آرام‌تری برای‌تان فراهم کنند.

اگر احساس می‌کنید که انرژی زیادی دارید و بی‌قرار هستید، با انجام کارهایی مثل تمرینات ورزشی یا سرگرمی مورد علاقه‌تان، این انرژی اضافه را تخلیه کنید.درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

همه‌ی ما گهگاهی به کمک‌گرفتن از دیگران نیاز پیدا می‌کنیم و مهم است که از درخواست کمک از دیگران، نترسیم. اگر تفکرات و رفتارهای مخرب دارید، از یک مشاور کمک بخواهید. این افراد، ایده‌ها و روش‌هایی ارائه می‌کنند که با کمک آنها می‌توانید این رفتار و افکار مخرب را کنترل کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

ینی تمام این علائم رو دارم.۳۰سالمه و هنوز ب هیچجا نرسیدم.۱۰تا شغل عوض کردم،حافظم مشکل داره،درس و دانشگاهم ناتموم موند،خشمم کنترل نمیشه،اعتماد ب نفس پایین و…
یادم نمیاد تا حالا کاری رو به انتها رسونده باشم.
احساس بیچارگی و استیصال از دست خودم دارم.
کمکم کنید

سلام دوست عزیز به نظر من که احساس بیچارگی نکن چون فایده مثبتی نداره دنبال معالجه باش تا باقی عمرت را بهتر زندگی کنی من خودم ۲۷ سالمه و تا دیروز که پیش روانپزشک برم نمیدونستم همچین مشکلی دارم که خدارو شکر الان دارم تحت نظر دکترم معالجه دارو درمانی و جلسه درمانی میشم اگر خواستی ایمیل بده تا اسم و آدرس دکترم و بهت بدم

سلام دکتر خوب برای پیش فعالی بزرگسالن میشناسید؟

دکتر خوب برای بیش غعالی بزرگسالان؟

سلام ، میشه اسم و آدرس دکتر برا من هم ایمیل کنید ؟

یه دکتر عالی من میشناسم به من ایمیل بزنید

میشه لطفا دکتر مجرب در این حوزه به من معرفی کنید؟ منم تازه بعد از کلی فراز و نشیب فهمیدم در اصل مشکل من از کودکی همین بوده و الان زندگی من با این علائم کاملا فلج شده. هر جای ایران باشه میرم فقط درست تشخیص بده. چند تا دکتر رفتم همه سریع انگ افسرده و دوقطبی میزنن و منو بیشتر گیج میکنن.

میشه لطفا دکتر مجرب در این حوزه به من معرفی کنید؟ منم تازه بعد از کلی فراز و نشیب فهمیدم در اصل مشکل من از کودکی همین بوده و الان زندگی من با این علائم کاملا فلج شده. هر جای ایران باشه میرم فقط درست تشخیص بده. چند تا دکتر رفتم همه سریع انگ افسرده و دوقطبی میزنن و منو بیشتر گیج میکنن.

خواهر من يه مدت هست كه اصرار داره نميتونه تمركز كنه و بعضى چيزا يادش ميره…بعد تحقيقاتى كه كرده ميگه كه بيش فعالى گرفته و ميگه كه بعد مدتى باعث الزايمر ميشه. من نميدونم اينو از كجا خونده،من تمامى سايت هارو چك كردم اما اساره اى به الزايمر نشده بود.
در ضمن اون اصلا تو كودكى علائمى كه اشاره كردين و نداشت…خواهشاً راهنماييم كنين كه باعث الزايمر در اينده ميشه يا خير؟؟

سلام. میشه لطفا اگه این پیام رو میخونید جواب بدین. خیلی مهمه واقعا به کمک احتیاج دارم. من دیگه کشش این رفتارهامو ندارم و تمام زندگیم فلج شده. خواهش میکنم دکتر متخصص در این زمینه بهم معرفی کنید.

سلام سرکار خانوم کدوم شهر تشریف دارید؟

سلام. من اصفهان هستم.

لطف کنید آدرس دکتر رو بفرستید.

سلام با تشکر از مطلب مفیدتون،من ۳۲ سالمه و تازه فهمیدم که بیش فعالی دارم که درمان نشده و خیلی به زندگیم آسیب زده،تمام خصوصیات بالام داشتم و دارم،تو کار و رابطه عشقی و روابط دوستی کلا شکست میخوردم و همیشه افسرده و کشش به سمت مواد داشتم،مدتیه که مطالعه میکنم و تازه فهمیدم مشکلم بیش فعالیمه که از کودکی داشتم و درمانش نکردم

بعضی وقت‌ها که تمرکز کافی برای انجام دادن کارهام نداشتم فکر می‌کردم شاید ADHD دارم…. ولی خوشبختانه بقیه علائم رو ندارم و اون مساله هم گذرا بود.
ممنون از مطلب خوبتون ?

سلام دوست عزیز. ممنون از توجهتون. خیلی خوشحالم که این مطلب براتون مفید بوده

روانشناسی

بی انگیزه بودن؛ ۱۰ دلیل بی انگیزگی و راهکارهای مقابله با آن‌ها

تکنیک EFT چیست؛ مراحل انجام ای اف تی برای کاهش استرس

بیماری پارانویا چیست؛ علت، علائم و درمان اختلال شخصیت پارانوئید

قانون مورفی چیست و چطور می‌توان با آن مقابله کرد؟

قانون کارما چیست و چه نقشی در رفتار و اعمال انسان دارد؟

آخرین مطالب

خواص گیاه مورینگا؛ ۲۲ خاصیت اثبات‌شده و عوارض مورینگا

بوتاکس مو چیست؛ نحوه انجام و عوارض آن برای موها

چرا مدیریت داده‌‌ و اطلاعات برای سازمان‌ها حیاتی است؟

معرفی کتاب مائده های زمینی اثر ماندگار آندره ژید

ضربان قلب نرمال افراد در سنین مختلف چگونه است؟‌

ترین های جهان

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند

بهترین فیلم های ۲۰۱۸‌ تا الان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟

بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده می‌کنند


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است


ورود به:
  سوال جدید 
  جواب ها 

تفاوت اختلال كمبود توجه و اختلال كمبود توجه/بيش فعالي در چيست؟

برخي تحقيقات نشان ميدهد، كودكاني با علائم بيش فعالي،تمايل بيشتري در بروز اختلالات رفتاري دارند در حاليكه كودكاني با علائم اختلال كمبود توجه احتمال بيشتري دارد كه به افسردگي يا اختلالات اضطراب دچار شوند.


This FAQ: adhd-add-difference

Sources

شروع اختلال كمبود توجه/بيش فعالي در چه سني است؟درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

كودكان ( به خصوص دختران ) ممكن است در درازمدت با نوع بي توجهي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي قادر به رفع مسائل خويش باشند.بنابراين در مدرسه كودكاني هستند كه آسيب ديدگي شديد ندارند و در تستها نيز عالي عمل مي كنند.با رشد(فيزيكي)و بالا رفتن انتظار يا تفاوت در خواسته خودسازي و عملكرد اجرائي، آنان ممكن است به مشكلات برزي برخورد نمايند.در برخي بانوان جوان در سن 13 يا 14 سالگي با تغييرات هورموني، مسائل آشكار اختلال كمبود توجه/بيش فعالي بروز مي كند.در اين حالت كه هيچ نوع علائم شديد اختلال قبل از 7سالگي ديده نشده، توافقي بين متخصصان در زمينه طبقه بندي علائم موجود نمي باشد.اگر در بيماران برخي معيارهاي شتخيصي اختلال ديده شود و بتوان دلايل اجتماعي ديگر را ناديده انگاشت، بيشتر پزشكان، درمان آزمايشي اختلال را پيشنهاد خواهند كرد.


This FAQ: adhd-age-onset

Sources

چگونه ميتوانم رفتار كودك مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي خويش را تغيير دهم؟ قوانين اساسي تعديل رفتار چيست؟

دستيابي به اين امر دشوار است به خصوص زمانيكه يكي از والدين يا هردو دچار اين اختلال باشند..


This FAQ: adhd-basic-rules

Sources

آيا اختلال كمبود توجه/بيش فعالي با شب ادراري يا مشكلات مثانه در ارتباط است؟

دكتر بري دوئل و همكاران در دانشگاه ايروين-دانشكده پزشكي- كاليفرنيا دريافتند، كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي،سه برابر بيشتر از آنانكه دچار اختلال نبودند از مشكلات ضعف كنترل مثانه و شب ادراري رنج مي برند. كودكان مبتلا به اختلال، اغلب با مسائل پيشرفته اينچنيني درگيرند.آنها در كسب آگهي از كنترل ادرار مشكل خواهند داشت.

ايميپرامين داروي ضد افسردگي كه عموما” براي مشكل شب ادراي بكار ميرود، در درمان اختلال كمبود توجه/بيش فعالي نيز مفيد است; بنابراين ممكن است ارتباطي بيولوژيكي بين اين دو مشكل موجود باشد. More.


This FAQ: adhd-bedwetting-pro

Sources

تعديل رفتار در درمان اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟

تعديل رفتار دانشي است كه اين نگرش را با برنامه هاي معين شكل گرفته براي كودكان، نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلال تشريح ميكند.مبناي اساسي تعديل رفتار، تركيب نتايج (پيامدها) و پاداش است.واكنش مثبت(ارزشيابي نوع پاداش آني)نسبت به رفتار مناسب ارائه ميشود;بنابراين كودك تلاش خواهد كرد تا رفتارهاي اينچنيني را براي خوشايند والدين و يا دريافت پاداش افزايش دهد.

More مقاله رفتاردرماني در اختلال كمبود توجه/بيش فعالي، دانشگاه طب اطفال امريكا


This FAQ: adhd-behav-modif

Sources

آيا اختلال كمبود توجه/بيش فعالي نتيجه اختلال در عملكرد لوب پيشاني است؟تاثير اختلال در عملكرد لوب پيشاني چيست؟وظيفه لوب پيشاني چه ميباشد؟

بنابراين رفتارهاي برنامه ريزي شده، تعمدي و هدفدار اصولا” توسط لوب پيشاني كنترل مي شوند.اين عملكرد عالي مغز * وظيفه اجرائي * آن نيز خوانده مي شود.اين دسته عملكرد براي مجموعه اهداف و برنامه ريزي جهت دستيابي به آنها، تحقق بخشيدن به برنامه ها، مقاصد و گرايش ها و تلاش براي تكميل وظايف ضروري است.

تضعيف عملكرد اجرائي به ايجاد دشواريهاي شديدي در پذيرش موقعيتهاي تازه مي انجامد.


This FAQ: adhd-cause-frontal

Sources

آيا قند سبب بيش فعالي ميشود؟آيا قند باعث اختلال كمبود توجه/بيش فعالي مي شود؟ممكن است من با محدود كردن استعمال قند بتوانم مشكلات رفتاري را درمان نمايم؟

ممكن است يك گروه فرعي كوچكي از كودكان مبتلا به اختلال موجود باشند كه حساسيت خاصي به برخي مواد غذائي داشته باشند.آزمايش كنترل قند يا رژيم هاي غذائي بهتر است براي 3 يا 4 هفته تحت كنترل باشد.يك گروه فرعي از كودكان (1-3%) ممكن است نتايج اندكي را نشان دهد، پس آزمايش مي تواند ارزشمند باشد اما رژيمهاي غذائي و الگوهاي كاهش تغذيه دليل اصلي گسترش اختلالات تغذيه مي باشند.تا زمانيكه هيچ دليل اساسي علمي براي اقداماتي اينگونه نداريم بهتر آنست كه شما از شيوه درماني چند نمونه اي استفاده كنيد.


More about sugar


This FAQ: adhd-cause-sugar

Sources

آيا ارتباطي بين اختلال كمبود توجه/بيش فعالي و چاقي وجود دارد؟

مطالعات اخير نشان داده، بزرگسالاني كه براي چاقي خود به دنبال درمان بودند و همچنين دچار اختلال كمبود توجه/بيش فعالي نيز بودند، بصورت معني داري مسائل بيشتري در كاهش وزن دارند.***

اگر معيار تشخيص اختلال كمبود توجه/بيش فعالي را بهبود بخشد و سن شروع علائم اختلال را به جاي 7سالگي، 12سالگي تعريف نمايد،اين اختلالدر بين افراد چاق بسيار شايع خواهد بود.27/4% از همه مراجعان(بيماران)اختلال چاقي مبتلا به اختلال كمبود توجه نيز ميباشند.چاقي بيش از اندازه(بيش از 40كيلو اضافه وزن) احتمال زيادي خواهدداشت كه به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي مبتلاشوند.(42.6%از اين افرادتحت درمان)اين بيماران با هر دو نوع اختلال چاقي و كمبودتوجه/بيش فعالي به مدت بيشتري در بيمارستاننياز به بستري دارند و مدت طولانيتري تحت درمان قرار ميگيرند.ولي نسبت واكنش مثبتشان به دارو پائين است.

تا به حال تحقيقات منظم اندكي در دسترس است و فقط تعداد اندكي از پزشكان وروان درمانگران ارزشيابي(سنجش)در حيطه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي در بيماران مبتلا به اختلال تغذيه، انجام خواهند داد.

دليل چرائي وقوع همزمان اختلال كمبود توجه/بيش فعالي با چاقي ناشناخته است.نشانه هائي وجوددارد كه تغييرات اعصاب انتقال دهنده در سيستم دوپامين و مراكز پاسخگوئي مغز تحت تاثير قرار گرفته اند.


This FAQ: adhd-comorbid-obesity
Sources

بهتر نيست من به پزشكم اطلاع دهم كه از درمان رايگان براي بهبود اختلال كمبود توجه/بيش فعالي استفاده ميكنيم؟

تا اين مرحله از تحقيق، هيچ درمان جايگزيني يا تكميلي براي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي موجود نبود تا نتايج مثبت پايداري را اثبات كند.اگر تبليغ يا پيشنهاد افراد عاديو غير متخصص در مورد تضمين اين نوع درمان و بهبود علائم اختلال دريافت داشتيد، بهتر است بيشتر مراقب باشيد.


More:
http://www.chadd.org/fs/fs6.htm


This FAQ: adhd-complement-therapy

Sources

پسرم روزي دوبار داروي كنسرتا (متيل فنيديت او-آر-اس) مصرف ميكند، درست است؟به پسر 10 ساله ام در يك كلينيك خصوصي مصرف داروي كنسرتا 36ميلي گرمي توصيه شده بود.حالا پزشك محلي ما از او خواسته كه 18 گرمي آنرا روزي دوبار صبح و ظهر استفاده نمايد.يكي از مادران انجمن خودياري به من گفته سات كه مورد تائيد نمي باشد.نظر شما چيست؟

يك دليل ديگري كه بهتر است به ميزان مصرف پيشنهادي كلينيك ادامه دهيداين است: 36 ميلي گرم بهترين بازده را در بالابردن توانائي تمركز و حفظ توجه به دنبال دارد.با كمتر از يان ميزان مصرف، پسر شما به اين بازده نخواهد رسيد.

بهتر است با پزشك خود در اين مورد صحبت كنيد.شايد در زمينه اين دارو آگاهي كافي نداشته باشد..اما خيلي ساده است كه پزشك شما سريعا” در اين زمينه اططلاعات مفيدي كسب نمايد.البته يكي از اعضاء گروه خودياري يا يك داروساز محلي نيز ميتواند به شما كمك كند و در ارتباط با اين موضوع با پزشك شما گفتگو نمايد..

اگر پزشك شما تمايلي به تغيير عقيده خود نداشت بهتر اين است به دنبال نظريه دومي باشيد.


This FAQ: adhd-concerta-twice

Sources

فرق بين اختلال كمبود توجه/بيش فعالي با كمبود توجه/كنترل حركتي و ادراكي چيست؟هسته اصلي علائم اختلال كمبود توجه/كنترل حركتي و ادراكي چيست؟
درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

يك پزشك خصيصه هاي اصلي اختلال كمبود توجه/كنترل حركتي/ادراكي را ميتواند بيابد:

گاهي علائم ناشناخته اي نيز حضور مي يابند اينان تغييرات عصب شناختي بي اهميتي اند كه نمي توان آنها را با اختلال شديد عصب شناختي توصيف كرد و ممكن است تفاوتهاي ادراك حسي در نواحي ويژه اي از بدن ( بين دو ناحيه راست و چپ بدن )را شامل شود.


This FAQ: adhd-damp-symptom

Sources

نوع بي توجهي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟اختلال كمبود توجه چيست؟آيا فرزنم ميتواند بدون داشتن علائم بيش فعالي به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي مبتلا باشد؟

كودكان با نوع عمدتا” بي توجهي در اختلال كمبود توجه/بيش فعالي، مستعد خيالبافي مي باشند و در تمركز مشكل دارند.معيار ذيل در تشخيص كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي نوع عمدتا” بي توجهي بكار رفته است.علائم بايد براي حداقل 6ماه تداوم داشته باشند و پيش از 7سالگي آغاز شده باشند.


This FAQ: adhd-def-inattentive

Sources

ملاك تشخيص اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟اختلال چگونه مشخص ميگردد؟شباهت به چه دارد؟

الف) يكي از علائم 1- بي توجهي و يا 2- بيش فعالي بايد به مدت 6ماه يا بيشتر تداوم داشته باشد به حدي كه با سطح رشدي ناهماهنگ باشد:


* بي توجهي (عدم توجه)


2) بيش فعالي/غير ارادي
بيش فعالي


غير ارادي

ب) برخي علائم ايجاد آسيب ديدگي قبل از 7سالگي رويت ميگردند.
More.

ج) آسيب ديدگي از علائم در دو محيط(خانه و مدرسه)نمود مي يابد.
More.

د) بايد مدرك باليني روشني بر آسيب ديدگي معني دار در عملكرد اجتماعي، تحصيلي يا حرفه اي وجود داشته باشد.
More.

ه) رويداد فقط در جريان يك اختلال فراگير رشدي،اسكيزوفرني يا اختلال ديگر روان ينيست و بهتر آنست كه آنرا با***

اطلاعات اساي در زمينه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي توسط انجمن اختلال كمبود توجه امريكا


This FAQ: adhd-diagn-dsm

Sources

آيا آزمايشي فيزيكي براي تشخيص اختلال كمبود توجه/بيش فعالي موجود است؟

سپس آزمايش خون عملكرد تيروئيد( TSH و هورمونهاي T3 و T4 تيروئيد )بهتر است مد نظر قرار بگيرد كه اين در جريان چكاپ (بررسي كلي بدن) بيمار انجام ميگيرد.

اگر بيمار يا خانواده او سابقه بيماري صرع دارند،پزشك آزمايش الكتروآنسفالوگرام مغزي(EEG) نيز انجام خواهد داد.اين عمل علائم خاصي از اختلال كمبود توجه/بيش فعالي را نشان نخواهد داد اما ممكن است اشكالي خاصي از صرع را نمايان كند.اگر شما و پزشكتان تصميم به استفاده از درمان داروشناختي رواني داريد، بايد نوارقلب (EKG) مشكلات معني دار قلبي راآشكار سازد.

اسكن مغزي(توموگرافي كامپيوتري) براي تشخيص ديگر عوامل ناشناخته مشكلات توجه ( مثل بدفرمي عروق-تومور و تجمع مايع مغزي/نخاعي در حفره مغز )مفيد است.اما اين موقعيتها بسيار نادرند.!

برخي والدين بر اين انديشه اند كه تشخيص تصاوير عملكرديSPECT و PET (ابزارهائي جهت تخمين تغييرات بافتهاي سلولي )نشانه هائي از اختلال را نشان خواهد داد.در حال حاضر اين ابزار تشخيصي اساسا” براي تحقيق كاربرد دارد.بايد عوارض جانبي احتمالي و ناشناخته پزشكي را بخصوص درباره كودكان مورد توجه قرار دهيد.بنابراين اين ابزار تشخيصي در تعيين مراحل تشخيص اختلال توصيه نمي شود.


This FAQ: adhd-diagnosis-lab

Sources

آيا همه كودكان مبتلا به اختلال، بايد داروهاي محرك رواني مصرف نمايند؟

علائم بيماري يا رفتارها در زمينه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي (يا تشخيص رواني ديگر) فقط زماني قابل درمان خواهد بود كه آنها سبب بروز مسائلي در زندگي فرد بيمار يا تداخل در رشد فردي او گردند.بنابراين دارو فقط يك بخش از شيوه درمان تكميلي خواهد بود تا به مراجع كمك كند به كارائي بالقوه خود در همه حوزه هاي محيط فردي دست پيدا كند.اين عمل گاها” بدون دارو نيز ميسر خواهد بود اما در بسياري از موارد، داروهاي محرك رواني،اساس خويشتن داري(كنترل نفس) و آگاهي بهتر كودكان ميباشند.

ايده هاي متفاوت فراواني در مورد تعداد كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي كه نيازمند داروهاي محرك رواني اند وجود دارد.برخي متخصصان كمتر از 30% كودكان مبتلا را نيازمند اين داروها ميدانند.ديگر متخصصان اظهار مي دارند كه بهتر است هميشه راه درمان داروشناسي را پيشنهاد كنيد.زيرا اين شيوه براي كودك در طولاني مدت، بهترين نتيجه را خواهد داشت.در حدود 80% از كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي كه از دارو استفاده مي كنند، به بهبودي معني داري دست خواهند يافت.ديگر شيوه هاي درماني براي اين كودكان به اين صورت سودمند نخواهد بود.

براي معرفي مزاياي فردي و عوارض جانبي درمان،يك خط مبنا از علائم خاص بايد تعريف شود و(حداقل يكبار در ماه در زمان آغاز)پيوسته دنبال شود.و همه تغييرات مثبت و منفي تحت نظر باشند.


This FAQ: adhd-domain-impair

Sources

چرا كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي بسيار عجول و شتابزده اند؟

افراد مبتلا،به صحبت كردن، واكنش نشان دادن يا حركت كردن بدون تامل گرايش دارند.خصيصه هاي ويژه شتابزدگي مي تواند شامل:

شتابزدگي همچنين مي تواند مثبت باشد.توانائي تصميم گيري سريع يا واكنش براي مديران و در شرايط اضطراري مي تواند بسيار مهم باشد.اما اين امر مي تواند سبب بروز مشكلات شديد اجتماعي شود كه خود يكي از مهمترين مسائل ناتواني اختلال كمبود توجه/بيش فعالي در همه بيماران است.


This FAQ: adhd-impulse-symptoms

Sources

چرا كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي در تطبيق با هر چيز تازه مشكل دارند؟چرا كودكان مبتلا،در موقعيتهاي تازه انعطاف ناپذيرند؟


This FAQ: adhd-inflexible-symptom

Sources

چه كاري قبل از درمان اختلال كمبود توجه/بيش فعالي نبايد انجام شود؟

براي تشخيص درست اختلال كمبود توجه و اختلال بيش فعالي بعنوان مساله اوليه، متخصصان بهداشت و حفظ سلامت، بايد در موارد ذيل گفتگوئي درماني داشته باشند:

اگر شما يا فرزندتان تحصيل كرده باشيد و با اصول اساسي درمان آشنا باشيد و با اين نوع درمان موافق باشيد،درمان را آغاز كنيد يا اگر نگراني تان جدي است، در مورد كسب اطلاعات بيشتر دريغ نكنيد.بهتر است والدين ديگر در گروه خودياري را نيز مد نظر قرار دهيد.More about medication for ADHD


This FAQ: adhd-med-start

Sources

چه داروئي براي درمان اختلال كمبود توجه و بيش فعالي /اختلال كمبود توجه مي تواند مصرف شود؟آيا شما متيل فنيديت(ريتالين،ريتالينا،كنسرتا) يا داروهاي ديگر را پيشنهاد مي كنيد؟

متيل فنيديت نام رايجترين داروهاي مصرفي در دارودرماني رواني اختلال است.نامهاي گروه داروهاي حاوي متيل فنيديت :ريتالين، ريتالين اس.آر، ريتالين ال.اي يا كنسرتا و متاديت ميباشد.برخي داروهاي متيل فنيديت مربوط به جنسيت (زن و مرد) نيز موجود است( اكوايسم-مديكينت ). متيل فنيديت محرك سيستم عصبي مركزي يا (محرك CNS ) ميباشد.

براي دستيابي به تاثيرات مثبت در بيماران مبتلا به اختلال، هدف اصلي درمان، سيستم دوپامين مغز است.مطرح ترين مشكل اعصاب زيستي در اختلال، ميتواند بدكاري سيستم انتقال دهنده دوپامين عنوان شود.اين انتقال دهنده ها وظيفه بازگيري دوپامين از فاصله سيناپسي و انتقال به سلولهاي عصبي را برعهده دارند.اگر فعاليت يا تعداد انتقال دهنده ها زياد باشد، دسترسي به دوپامين بسيار ضعيف خواهد بود.


Are parents doping their children?


This FAQ: adhd-medication-treat

Sources

آيا ريتالين فقط تلاشي است براي از بين بردن(تحريك) مشكل كودكان؟ آيا بايد به ادعاهاي انجمن ” والدين مخالف ريتالين” توجه كرد؟ آيا درست است كه والدين به كودكان خود داروي محرك ميدهند؟

اين منصفانه نيست زيرا بيشتر اين افرادهيچگاه با يكي از كودكان مبتلا به اختلال و يا والدين آنها در طولاني مدت در ارتباط نبودند. افراد بدون داشتن كودكان اينچنيني، نمي توانند اين ادعا را داشته باشند.

اين افراد اكثرا” بر اطلاعات غلطي متاثر از مولفاني چون برگين و حتي اطلاعات گمراه كننده اي كه توسط ****** نقل شده ، تكيه مي كنند.در رسانه هاي عمومي تمايل شديدي براي اينگونه اطلاعات نادرست و مباحث عاطفي مربوط به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي و داروهاي محرك وجود دارد.اما رسانه هاي عمومي با انجمنهاي خودياري يا والدين صحبت نمي كنند بلكه فقط از نويسندگاني كه در زمينه اين اختلال، تجربه اي ندارند و مي كوشند براي موسسات و كتابهاي خود شهرت و اعتبار كسب كنند،سخن مي گويند.

در امريكا و سوئد مطالعات نمونه اي كنترل شده اي صورت گرفته كه كوشيده اند دارو را به همراه مداخله رفتاري تركيب نمايند.سپس يكي از آندو را كنار بگذارند.براي كوششهائي كه بدون دارو انجام گرفت، مداخلات رفتاري چيزي را تغيير نداد.فقط تركيب دارودرماني با مداخله رواني-اجتماعي و مداخلات رفتاري در اختلال مبود توجه/بيش فعالي مي تواند به نتايج بهتري برسد.اگر اختلالات دوقطبي(اختلالاتي كه همزمان با هم بوقوع مي پيوندند)مانند اختلالات رفتاري يا علائم افسردگي جنبي يا اضطراب نمايان شود، رفتاردرماني اهميت ويژه اي دارد.
اسطوره(افسانه)و شواهد علمي

More اطلاعات از انجمن كودكان و بزرگسالان مبتلا به اختلال كمبود توجه
دارو جهت درمان اختلال كمبود توجه/بيش فعالي


This FAQ: adhd-myth-dope

Sources

چرا كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي احساسات و باورهاي منفي را در خود پرورش ميدهند؟


This FAQ: adhd-neg-feeling

Sources

آيا بين اختلال كمبود توجه/بيش فعالي و مشكلات قماربازي ارتباطي وجود دارد؟

بسياري از درمانگران قمارمرضي نمي توانند به اين مبحث بپردازند زيرا دانش اين حيطه محدود است.اما جستجو براي خصيصه هاي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي و اتخاذ شيوه درماني چند نمونه اي شامل دارودرماني رواني ممكن است بدتر باشد.


This FAQ: adhd-pathol-gambling

Sources


دلايل اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟


This FAQ: adhd-patinfo-cause

Sources

آيا دوره هاي زماني كوتاه حواس پرتي ( پريشاني حواس ) يا بيش فعالي براي تشخيص اختلال كمبود توجه/بيش فعالي كافي است ؟

در طول فرايند تشخيص ديگر علل احتمالي بيش فعالي، كمبود توجه يا حواس پرتي و مسائل كنترل غيرارادي نبايد در نظر گرفته شوند.عوامل مهم ديگر اين علائم مي تواند موارد ذيل باشد:

برخي والدين يا مربيان مي كوشند بعد از خواندن يك كتاب فهرست بازبيني اختلال كمبودتوجه/بيش فعالي به تشخيص برسند. صرفا” دانستن علائم اختلال كمبودتوجه/بيش فعالي يا داشتن مسائلي در محدوده هاي معلوم رفتار يا عملكرد مدرسه، براي تشخيص باليني كافي نيست.بهتر است به يك متخصص مراجعه كنيد تا اختلالات احتمالي ديگر را مستثني كند و بهترين كمك را به فرزندتان ارائه دهيد.


This FAQ: adhd-persist-symptoms

Sources

مزاياي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟ جنبه هاي مثبت اختلال كمبود توجه/بيش فعالي چيست؟

اين يكي از دلايلي است كه والدين نمي خواهند كودكانشان با دارودرماني رواني يا رفتار درماني تغيير كنند. برخي جنبه هاي مثبت اختلال كمبود توجه/بيش فعالي مي تواند موارد ذيل باشد:


This FAQ: adhd-positive-aspects

Sources


آيا اختلال كمبود توجه يك اختلال واقعي است؟

اشتباه است.همه پزشكان اطفال و انجمنهاي روانشناسي و روانپزشكي، اختلال كمبود توجه/بيش فعالي را تائيد مي كنند.در حقيقت، اين اختلال بسيار شايع روحي در كودكان و نوجوانان است.


يكي از مخالفان، توماس آرمسترانگ است.” كمبود توجه/بيش فعالي يك اختلال است كه نمي تواند به شيوه اختلالاتي چون فلج اطفال ، بيماري قلبي يا ديگر بيماريها تعريف شوند.اما تشخيص مشكلات روانشناسي يا بيماريهاي رواني چون افسردگي، اختلالات اضطراب يا ديوانگي بر پايه تستهاي آزمايشگاهي استوار نيستند.دكتر راسل بركلي، متخصص نامي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي، تشريح كرد كه ” ما آزمايشاتي چون سردرد،تصلب چندوجهي بافتها يا آلزايمر نداريم.اگر از طريق آزمايشات فقط ميتوانستيم بيماريها را تشخيص داده يا درمان كنيم ، كمابيش خواهيم توانست اختلالات روحي را برطرف نمائيم.

اما شواهد قانع كننده اي در مورد آسيب پذيري زيستي اختلال كمبود توجه/بيش فعالي وجود دارد.شواهد اپيدمولوژي( سرايت )نشان ميدهد كه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي داراي ساختار(مولفه) زيستي قدرتمنديست.محققان دانشگاه كلورادو دريافتند كه يك كودك از دوقلوهاي همسان، بين 11 تا 18 بار بيشتر از خواهر يا برادر عادي(غير دوقلو) به اختلال دچار ميشوند.توارث مهمترين محدوده مورد توجه در زمينه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي مي باشد.دانشمندان چند ژن احتمالي كه بر علائم بيماري و شدت اختلال تاثير دارند را شناسائي كردند.ساختار عملكردي با SPECT و PET كه ابزارهاي تشخيصي توسط اسكن مغز ميتواند تغيرات آشكار در گردش خون بزرگسالان مبتلا به اختلال و تغييرات سيستم دوپامين ( انتقال دهنده DAT )كه در اختلال، خاصند، نشان ميدهند. البته اين امر يك شيوه تشخيصي اختلال كلينيكي به دليل ****


This FAQ: adhd-real-disorder

Sources


اگر ريتالين مصرف كنم ميتوانم رانندگي كنم؟

در زمينه اختلال كمبود توجه/بيش فعالي و رانندگي تحقيقاتي در دست اقدام است. تاكنون بيشتر دانشمندان يقين دارند كه با مصرف دارو عملكرد بهتري در رانندگي خواهيد داشت اما بهتر است به اين امر توجه داشته باشيد كه آگاهي و هوشياري شما در نهايت ميتواند متفاوت باشد.اگر قبلا” در تازه اي از محيط نداشتيد ( در آغاز درمان داروهاي رواني ) بهتر است رانندگي نكنيد.



This FAQ: adhd-ritalin-car

Sources

تجويز دارو بايد آگاهانه باشدو با نياز فردي منطبق باشد.يك كودك ممكن است به دوز بيشتري از استفاده دارو نياز داشته باشد ولي كودك ديگر نسبت به دارو محرك رواني حساس باشد. بهتر است اين امر مورد ارزيابي قرار گيرد!

قرصهاي متيل فنيديت به مدت حدودا” 3 تا 4 ساعت موثرند.بعد از اين مدت علائم گذشته بيماري ميتواند ظهور كند.بيماران نسبت به اين امر احساس ناراحتي مي كنند. تطابق با مصرف درست ( به ميزان كافي ) و وقفه در مصرف ضروري است و *

برخي كودكان به متيل فنيديت واكيش نشان نميدهند اما با آمفتامين خوب عمل مي كنند.

بسياري از كودكان مبتلا به اختلال شب هنگام مشكلات زيادي دارند.اگر آنها نتوانند بخوابند ممكن است عصبي و بيقرار شوند.


This FAQ: adhd-sideeffect-dysphoria

Sources

اين اختلال كمبود توجه/بيش فعالي است يا كمبود خواب؟

بنابراين بسيار مهم است كه از خواب كافي خود و فرزندتان اطمينان حاصل كنيد!


چه ميزان خواب كافي است؟


This FAQ: adhd-sleep-enough

Sources


آيا داروهاي محرك رواني سبب توقف رشد ميشوند؟

كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي معمولا” تاخير در رشد فردي را نشان ميدهند (كه شامل تفاوت در رشد الگوهاست). انتقال دهنده دوپامين نقش مهمي در رشد منظم هورمونها و پرولاكتين دارد.ميزان مصرف پيشنهادي ( توصيه شده ) داروهاي محرك سطح هورمونها را تحت تاثير قرار نمي دهد، اما به دليل بي اشتهائي تاخيري ناچيز در رسيدن به وزن مناسب ممكن است بروز نمايد.

مصرف مطلوب دارو بهتر است منطبق بر برنامه 6 ماهه منظمي باشد. به ندرت كودكان بزرگتر به ميزان كمتر داروي محرك نياز دارند.

معمولا” كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه/بيش فعالي يك تا دو سال ديرتر از ديگر همكلاسهاي خود به رشد و وزن مطلوب در سن بلوغ دست خواهند سافت. تعداد بسيار اندكي از كودكان كمي كوچكتر از ديگر همكلاسي هاي خود باقي ميمانند كه اين امر به دليل دارو يا درمان نيست، ولي مي تواند نتيجه اختلالات ديگر هورموني باشد.


This FAQ: adhd-stim-growth

Sources

عوارض جانبی محرکهای روانی مثل ریتالین و کنسرتا(متیل فنیدیت) چیست؟عوارض جانبی جدی آنها چیست؟

عوارض نوعی جانبی دارودرمانی روانی با محرکهای روانی مثل متیل فنیدیت (ریتالین،کنسرتا) یا آمفتامین معمولا” خفیف است و محدود به اولین روزها و هفته های درمان است.عوارض نوعی شدید و جدی با تحریک سیستم عصبی خودکار(سمپاتیک و پاراسمپاتیک) میتواند تشریح شود.

فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک می تواند سبب افزایش ضربان (نبض) شود.برخی از بیماران تپش قلب را گزارش می کنند(لرزش یا تند زدن نامنظم قلب).
معمولا” این امر باعث هیچ مشکل جدی نمی گردد.فشار خون ممکن است اندکی افزایش یابدکه بیشتر از 5 میلیمتر جیوه نمی باشد.این امر مربوط به بیماران با فشارخون بالاست.

گاهی این امر می تواند باعث علائم سرگیجه گردد.رایجترین عارضه جانبی ناشی از فعلیت سیستم عصبی سمپاتیکمشکلات خواب(بی خوابی) است. بنا براین بطور معمول تجویز محرکهای روانی در عصر و غروب انجام نمی گیرد.( اما برخی بیماران اگر میزان کمی از محرکها را استفاده کنند مشکلات کمتری خواهند داشت زیرا مغز آنها استراحت می کند.) عکس العملهای نوعی سیستم پاراسمپاتیک:


This FAQ: adhd-stim-sideeffect

Sources


آیا محرکهای روانی عوارض سمی نیز دارند؟

هر داروئی می تواند واکنشهای آلرژتیکی سبب شود و گاهی تغییراتی در تعداد گلبولهای سفید یا قرمز بوجود بیاورد اما این امر به ندرت اتفاق می افتد.پزشکان بطور معمول آزمایش خون در چک کردن بیماران خود یک یا دوبار در سال انجام میدهند.

یک نوع قدیمی محرک روانی پمولین، ندرتا” بر کبد تاثیر مخرب داشت که مراقبت شدید آنزیم کبد ضروری بود.


.

متیل فنیدیت(ریتالین،کنسرتا) اینگونه تغییرات را بدنبال ندارند!


This FAQ: adhd-stim-toxic

Sources

آیا محرکهای روانی باعث بی خوابی یا کابوس می شوند؟

داروهای محرک روانی می توانند در برخی بیماران علت بی خوابی باشد. اما گروه معنی داری از بیماران نیز وجود دارند که مصرف اندک محرکهای روانی در عصر یا قبل از خواب برای آمش آنان مفید است!

برای کشف اینکه آیا داروهای محرک روانی در مشکلات خواب نقش دارند، باید تلاش کنید این داروها را زودتر استفاده کنید یا مصرف آنرا کم کنید یا اصلا” از مصرف آنها بعداز2 عصر اجتناب کنید .

اگر بطور دائم دارو مصرف می کنید(بطور مثال کنسرتا) در دراز مدت بهتر است تعویض قرص یا میزان مصرف آنرا مدنظر قرار دهید.

گاهی ترکیب داروی مسکنآنتی هیستامین یا کلونیدین می تواند مفید باشد.

اما چیزی که مهم است اینست که خواب خود را تنظیم کنیم.و سروقت معین به رختخواب برویم.سعی کنید زمان تماشای تلویزیون یا بازیهای کامپیوتری را بعدازظهر کم کنید زیرا این موارد می توانند عامل تحریک بیش از اندازه مغز باشند.


This FAQ: adhd-stimul-insomnia

Sources

آیا ریتالین/کنسرتا و دیگر داروهای مورد مصرف در اختلال کمبود توجه/بیش فعالی درمان خوبی به حساب می آیند یا احتمال خطر سوء مصرف مواد نیز وجود دارد؟


اهداف دارودرمانی با محرکهای روانی

محرکهای روانی مثل متیل فنیدیت(ریتالین/کنسرتا) برای درمان بیش فعالی شناخته شده اند اما تنها یک نشانه از اختلال است که توسط این شیوه درمانی تعدیل می شود.در شیوه درمانی چند گزینه ای اختلال کمبود توجه/بیش فعالی، محرکها بصورت نه تنها بر هسته علائم اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (بیش فعالی،کمبود توجه و تکانشی) اثر مثبت دارد بلکه ثابت شده که اثرات طولانی مدت(ماندگاری) بر :

این امر می تواند تاثیر زیادی بر بیشتر شدن اعتماد به نفس و تعامل اجتماعی داشته باشد.درحالیکه کودکان با اختلال کمبود توجه/بیش فعالی به احتمال زیادتری در معرض اعتیاد و سوء استفاده از مواد قراردارند، درمان با محرکهای روانی از این عواقب بد جلوگیری می کند.

درمان بیش فعالی بزرگسالان به یک رویکرد چند جانبه نیاز دارد.  علائم عموما با داروها درمان می شوند.

اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) یک بیماری مربوط به دوران کودکی است که در حدود یک سوم افراد تا بزرگسالی به آن مبتلا هستند.

اگر در شما به عنوان یک بزرگسال اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) تشخیص داده شده است، بهتر است که دکتر شما دارویی تجویز کند – که معمولا یک محرک است – و درمان شناختی رفتاری و یا حتی یک گرفتن یک مربی می تواند شیوه زندگی را تغییر دهد. او همچنین ممکن است به شما یک برنامه ریز خوب پیشنهاد کند.

اما این درمان ها تنها در مصرف یک قرص خلاصه نشده اند. بر روی مسائل عملی، مانند مهارت سازماندهی و مسائل عاطفی که اغلب دارای محدوده اند، کار می کنند.

لنارد آدلر، MD، استاد روانپزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه لانگون نیویورک و مدیر برنامه اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) بزرگسالان در مدرسه NYU پزشکی می گوید، داروهای مورد استفاده برای کودکی می توانند برای بیماران اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) بزرگسال نیز نتیجه بخش باشند.درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

او می گوید، محرکهایی مانند  آدرال، کنسرتا، فوکالین، ویوانس ، کولی ونت و ریتالین اغلب برای اثر بخشی طولانی مدت علائم تجویز می شوند. استراترا ، یک ضد محرک است که برای درمان اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) بزرگسالان مجاز شده است، همچنین به طور گسترده تجویز می شود.

دیگر داروهای مورد استفاده برای درمان اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) کودکی که نیز می توانند برای درمان بزرگسالان کمک کند شامل، کاتاپرس (کلونیدین) ، اینتونیو  (گوانفاسین) و ضد افسردگی ولبوترین (بوپروپیون) می شوند.

انتخاب داروی مناسب برای یک بیمار مبتلا به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) اغلب بر اساس جلوگیری شرایط بد مشکلات بهداشتی است. به عنوان مثال، آدلر می گوید او یک محرک را به یک بیمار دارای مشکل سوء مصرف مواد تجویز نمی کند، چرا که محرک یک پتانسیل بالا برای افراد سوء مواد است.

تاریخچه دارو های مصرف شده برای درمان اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) نیز مهم است. آدلر هر آنچه بیمار و اعضای خانواده اش قبلا گرفته اند و یا متحمل هستند را به دلیل ارتباط ژنتیکی قوی اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) بررسی می کند.

آدلر، استاد روانپزشکی در دانشکده دانشگاه نیویورک پزشکی است که از سازندگان مختلف داروهای ADHD حمایت های مالی / پژوهشی دریافت می کند.

بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) با سابقه خانوادگی بیماری های قلبی و سنکوب شدگی باید اثر داروهای اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD)، هم محرک و  هم ضد محرک را در نظر بگیرند، اگر چه آنها در کوتاه مدت مضر نیستند.

آدلر می گوید “آنها به طور کلی داروهای بی خطر هستند”. اما حتی بیماران مصرف کننده استرترا نیز باید فشار خون و نبض خود را تحت نظر داشته باشند. او برای بیماران از کمترین دوز شروع می کند تا میزان تحمل آنها را ارزیابی کند.

آدلر می گوید ، عوارض جانبی شایع در محرکها شامل اضطراب، بی خوابی، و تغییرات در فشار خون و نبض می باشد. عوارض جانبی احتمالی استرترا نیز مشابه انهاست و بعلاوه ممکن است تهوع نیز پیش آید.

بستگی فرد مورد نظر دارد.

آنجلا Tzelepis، دکترا، استاد روانپزشکی در دانشگاه ایالتی وین که همچنین یک کلینیک در Grosse Pointe MI را ادراه می کند، می گوید: “برای بچه ها، توصیه می کنیم که در طول سال تحصیلی مصرف دارو را ادامه دهند. این به یادگیری بهتر آنها کمک می کند. برای دانشجویان نیز این مسئله صادق است. پس از کالج، نیز بستگی به وضعیت آنها، عوامل استرس زا، چگونگی مدیریت آنها دارد. آیا همیشه باید دارو مصرف کنید؟ این یک تصمیم فردی است.”

آدلر می گوید : “تمرکز ما در حال حاضر برای کمک به بیماران در حفظ بهبودیشان و حرکت آن در جهت تغییرات مثبت زندگی آنهاست”.

هنگامی که بیمار تنها بیماری اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) مبتلا نیستند.

اکثر بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) تنها به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) مبتلا نیستند. با توجه به مطالعات منتشر شده در BMC Medicine  ۷۵٪   تا ۸۰٪ انها اختلالاتی مانند افسردگی حاد، اختلال دو قطبی، اضطراب و سوء مصرف مواد دارند.

Tzelepis می گوید ، اغلب افراد مراجعه کننده به دفتر یک درمانگر مبتلا به ADHD بزرگسال دارای بیماری افسردگی و اضطراب هستند.

Tzelepis می گوید ، “راستش، بسیاری از بزرگسالان که برای درمان می آیند، تنها نیاز به درمان ADHD  ندارند { بلکه بیماری های دیگر نیز دارند}”. ” از دیدگاه من ، و این مقاله پشتیبانی شده، این یک مشکل بیولوژیکی عصبی است. بهترین درمان شامل ترکیبی از دارو و درمان، و یا مداخلات مواد غیر دارویی دیگر است. ”

برای برخی افراد، مسائلی مربوط به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) تنها بخشی از مشکل است.

Tzelepis می گوید ، “برخی از افراد نسبت به برخی از مسائل عاطفی شان احساس خوبی ندارند، حس می کنید که آنها با صلاحیت و شایسته نیستند، چرا که برای کارهایشان بسیار تلاش می کنند و علت آن را درونی می دانند “. ” بازخورد هایی که آنها دریافت می کنند – این است که آنها تنبل هستند و یا اگر سخت تر کار می کردند ، کارشان را بهتر انجام می دادند – آنها به طور مداوم این پیام را از ذهن خود دریافت می کنند که آنها به اندازه کافی خوب نیستند ”.

بله. درمان شناختی رفتاری، یا گفتار درمانی، به نظر می رسد به خصوص برای بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) بسیار مفید است، به طور عمده برای توسعه مهارت های سازماندهی کننده، مفید است. و اگر دارای مسائل سلامت روان دیگری باشید، شما بهتر است که به دوره های گفتار درمانی فکر کنید.

اگر به نظر برسد اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) تنها بیماری باشد، Tzelepis می گوید که این موصوع به بیمار کمک  می کند که بر روی مسائل “کارکردهای اجرایی” از جمله مدیریت زمان و برنامه ریزی تمرکز کند.

در یک مورد، یک زن جوان که سال اول دانشگاه را پس از دوره درخشان دبیرستان خود، مردود شده بود نزد Tzelepis آمد. برنامه خواب مشخص و یا اصول روزانه ای نداشت، و همچنین در دانشگاه به عنوان دانش آموز تنبل نا موفق بود.

Tzelepis  می گوید: “بعد مشخص شد که او به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) مبتلا بوده که چون در دوران دانش آموزی در انجام کار های علمی زرنگ و توانا بوده این موضوع تا آن موقع مشخص نشده بود “. با گذشت زمان، Tzelepis  به بیمار در کنترل بیشتر واکنش و احساساتش کمک کرد.

زن جوان یک سال کالج جامعه شناسی تحصیل کرده بود و دوباره به دانشگاه بازگشت.

Tzelepis می گوید : ” آنچه که شما به عنوان هدف نیاز دارید، درمان رفتارها و علائم مشکل ساز است. اگر شما به ندرت یک تقویم دارید، چطور است که یک تقویم برای خود تهیه کنید، چه موانعی سر راه شما هست؟ ”.” مانعی نیست ، نظرتون راجع به داشتن یک تقویم چیست؟ “

آدلر می گوید: برخی از بیماران ممکن است با داروهای ADHD به تنهایی خوب شوند.

او می گوید : “آنها می توانند یک تغییر در زندگی خود ایجاد کنند، عادات بد را یاد نگیرند، از مهارت سازماندهی خود به خوبی استفاده کنند، در برنامه ریزی و گوش دادن بهتر شوند. آنها به مداخلات روانی اجتماعی نیاز ندارند”. “شما می توانید با این درمان ها تغییرات زیادی را موجب شوید. ”

Tzelepis  می گوید ، مربیگری اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD)، یک حرفه جدید است که بسیاری از مشکلات خاص را حل می کند ، همچنین می تواند برای برخی از مردم نتیجه بخش باشد.

Tzelepis می گوید ، ” شبیه ارتباط یک بچه و یک معلم خصوصی است.”” من مردم را به مربیان ارجاع می دهم چون من باید بر روی امور دیگری کار کنم – پیش بردن جزء عاطفی-روانی “

یک مطالعه در استرالیا بر بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) با مربیانی به مدت هشت هفته در جلسات زوج شکل گرفت و دانستند که بیشتر شرکت کنندگان مهارت سازماندهی شان را بهبود یافته و بعد از یک سال درمان سطح خشم آنها کاهش یافته است.

رکت کنندگان همچنین تمریناتی در منزل داشتند. این مطالعه به منظور بررسی مشکلات کم حواسی، سطح انگیزه پایین، مهارت های سازمان دهی شده کم، کنترل خشم و تکانش ضعیف طراحی شده بود.

Tzelepis می گوید ، برای تعداد نسبتا کمی از بزرگسالان که تنها علائم اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) دارند، مربیگری و یا گفتار درمانی ممکن است تنها چیزی باشد که آنها نیاز داشته باشند.

اکثر مربیان کارشناسان پزشکی و یا از درمانگران هستند. اگر شما می خواهید کار با یک مربی کار کنید، مطمئن شوید که متخصص اختلال بیش فعالی – نقص توجه (ADHD) است.

ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com

آیا مقاله برای شما مفید بود؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نقص توجه و بیش فعالی در بزرگسالی ممکن است نشانه های آشکارتری را در بزرگسالی داشته باشند، که این امرباعث ایجاد مشکل در کار و یا روابط می شود.

اختلال نقص توجه – بیش فعالی ، یک شرایط با علائمی مثل بی توجهی، تکانش گری، و بیش فعالی می […] درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان

سازمان دهی چیست ؟ سازمانی دهی یا organisation ، به معنای توانایی تعیین کاری که میخواهید انجام دهید ، جایی که […]

حس طلبی یکی از زیر مجموعه های اختلال پردازش حسی (SPD : Sensory Processing Disorder) می باشد و زمانی رخ […]

یک ارزیابی کاردرمانی ممکن است به شما بگوید که فرزندتان دارای پراکسی ضعیف یا دیس پراکسیا می باشد. به بیان […]

از تمام چیزهایی که یک زن ممکن است آنها را تجربه کند ، سقط جنین ممکن است یکی از مواردی […]

مقاله فوقالعاده بود تشکر از شما

سلام خیلی ممنون از اطلاعات خوبتون …
ای کاش توی ایران هم انقد به این مساعل رسیدگی بشه که من چرا تو بزرگسالی بعد از ۲۷ سال متوجه این موضوع بشم ..که این همه عذاب نکشم..ای کاش انقد اطلاع رسانی بود که زودتر از این درمان میشدم من الان اختلال کم توجهی دارم ..بی دقت و حواس پرت ..از همون اول بهم گفتن گیججججججج…تو چرا یه پله هم ارتقا پیدا نمیکنی ..تو هیچ عوض نشدی هنوزم همونی..باخیلیا حرف میزنم خودبه خود فکرم پخش میشه و دست خودم نیست همه بهشون برمیخوره همه بهم فشار میارن که دقت کن انقد سرزنش شدم..تحقیر شدم. انقد از زندگی متنفر شدم یه عمر با احساس حقارت و ناامیدی با اضطراب شدید بزرگ شدم …تورخدا بفکر نسل جدید باشین نزارین مثل ما عذاب بکشن.

آره بخدا همینطوره.منم بعد ۲۸ سال بعد از کلی شکست و تحقیر تازه متوجه شدم که در کودکی بیش فعال بودم
شما باید به فکر نسل جدید باشید که از همون کودکی تحت درمان قرار بگیرن و اینهمه زجر نکشن و زندگی تلخی رو تجربه نکنن.من که هر موقع تو مدرسه شیطنت میکردم فقط برخورد بد بود و کتک.حتی یک نفر هم متوجه این موضوع نشد توی این همه سال که تو مدرسه بودیم.
مسولین خواهشا رسیدگی هاتونو بیشتر کنید.از مشاوره های کاربلد استفاده کنید.من و هر کس دیگه اگر از کودکی درمان میشدیم الان زندگیمون با این وضعیت فعلی خیلی خیلی متفاوت بود
تشکر میکنم از مطالب مفید سایت خوبتون

سلام،متاسفانه بنده هم از دوران کودکی این مشکل را داشتم،من هم کلی تحقیر و مسخره شدم،ولی چه فایده داره،زندگی من که به فنا رفت ،دیر این موضوع را فهمیدم،فقط به فکر بچه های نسل جدید باشید

کاش بشه درمان خوبی براش پیدا کرد من ۱۷ سالمه الان فهمیدم نمیدونم چیکار کنم?

سلام من 35 سالم هست 3 روز پیش برای مشاوره ازدواج رفته بودم که معلوم شد کل دوران زندگیم بیش فعال هستم. دلیل شکست ها و شیطنتهای دوران مدرسه و حتی دانشگاه همش بیش فعالی بوده. خودم فک میکردم آدم نرمالی هستم و تنها ایرادم اینه که در کارها یکم کم حوصله و تنبل هستم . دکتر خیلی به حالم افسوس خورد و گفت حیف در حقت کل عمرت ظلم شده.

سلام
تجربه فردی که در 28 سالگی پیش فعالی رو خودش تشخیص داد.بعد مدت ها جنگیدن ثابتش کرد.
در نظر دو تا دکتر متخصص و چند دکتر داروخانه ای که دیدم داروی استراموکس یا اتوموکستین خیلی داروی قوی نیست البته ایرانی متاسفانه اما امتحان کنید داروی بدی نیست تجربه اش رو داشتم در دوزهای .60.18.25.40.20 دیدم فقط.
خارجیش گرونتره.
ریتالین برای کسانی که تب بدن گرم دارن خوب نیست.چون خود به خود کمی دمای بدن رو بالا میبره و به علت بالا رفتن دمای بدن مغز گرمتر پیش فعال تر میشه.دارو پس از اثر گذاری خودش رو خنثی میکنه و بیمار دوز داروش بالاتر میره یا اثر نمیکنه برای همین خیلی از پیش فعالی ها با دادن ریتالین نه درمان بلکه تشخیص داده نمیشود پس سعی کنید اگر فکر میکنید پیش فعال هستید از دکتر خود بخواهید تنها به یک دارو و درمان پیش فعالی بسنده نکند ولی ریتالین برای ادمهای سرد مزاج خوبه.
مدافینیل خوبه برای پیش فعالی بهش میگن ریتالین ایرانی و برای اینکه اثرات جانبی نداشته باشه باید تحرکت رو ببری بالا از نشستن زیاد پرهیز کنید باعث قفل شدن سیستم گوارش میشه.باید برای دارو ساعت تنظیم کنید که بدن به یک واحد خواص عادت کنه.موفقیت داروی پیش فعالی برای کنترل دارو تنظیم ساعت در هفته اول.مدت زمان اثر واقعی داروهای پیش فعالی هم 4 تا 9 هفته شنیدم البته خودم 2 هفته برای استراموکس زمان لازم برد تا اثر رو کامل حس کنم.بدی داروی پیش فعالی قطع شدن داروست که میتونه باعث برگشت و بدتر شدن بیمار بشه پس باید در تهیه دارو و زمان مصرف ان دقت کرد.
در مصرف داروی پیش فعالی اب بنوشید.ورزش کنید.
متاسفانه چون در تمامی داروهای پیش فعالی ایرانی از لحاظ اثر گذاری با نمونه های جهانی قابل مقایسه نیست هم شرکت های دارویی و هم دکتران این رو مورد قبول دارن برای همین معیار دوز تعریف شده برای داروهای ایرانی چیزی بیشتر از نمونه خارجی ان است.اما کم کم بالا ببرید تا مطمئن بشید نه ناگهانی.
قرص های پیش فعالی شاید ضربان قلب رو بهم بریزن اگر اتفاق اوفتاد یه دونه قرص پروپرانولول با اجازه و دستور دکتر خوبه.
دوستان پیش فعال مخصوصا بزرگسال متاسفانه کسی به فکر ما نیست پس اگر موردی هست که در مورد بیماری یا داروی آن میدانید بنویسید هر چند کوچک شاید همون مورد نجات دهنده دیگری باشد.یاحق

من پزشک عمومیم. اما همیشه با وجود تلاشم کمتر نتیجه میگرفتم. حتی کنکور سراسری با تلاشی که کرده بودم به جای دولتی آزاد قبول شدم. تا اینکه تو دوره تحصیلیم وقتی بیش فعالی تدریس میشد دیدم علایم نقص توجهش رو از بچگی داشتم. همیشه وقتی یک کار بهم میسپردن و فراموش میکردم بهم میگفتن تو گیجی. وقتی تو انجام کارایی که بهم میسپردن و حوصله سر بر بود تعلل میکردم بهم میگفتن تو خودخواهی. وقتی وسایلمو گم میکردم یا اتاقم بهم ریخته بود میگفتن تو شلخته ای. و وقتی برای یک تمرکز کوچیک روی درسام مشکل داشتم و با کوچیکترین صدا از جا میپریدم میگفتن تو فضولی… بزرگتر که شدم بی حوصله شدم و از کوره زود در میرفتم… گفتن تو تنبل و پرخاشگر و عصبی هستی… وقتی نمیتونستم هیجانات شادی و غصه م رو کنترل کنم بهم میگفتن تو خودنما هستی و دوست داری همه از راز زندگیت سردربیارن…
خلاصه وقتی علایمو تو خودم دیدم با استادم مشورت کردم بهم بوپروپیون آهسته رهش (ولبان) داد خودمم کنارش جینکوسان خوردم اما تأثیر آنچنانی نذاشت…
یکی دیگه از اساتیدم اتوموکستین گفت بگیر که خدا رو شکر نگرفتم. علت خدا رو شکر گفتنم اینه که در اثر فشارهای ناشی از این بیماری افسردگی گرفته بودم که اتوموکستین بدترش میکرد.
واسه تخصص نشستم خوندم با تمام تلاشم دوسال پشت سرهم نتیجه نگرفتم دیدم نمیکشم دیگه رفتم پیش یکی دیگه از اساتیدم. ازم تست گرفت از بچگیم پرسید از روابط اشتباهی که تو اجتماع داشتم… خلاصه تشخیص ADDگذاشت برام ماتوراید که همون متیل فنیدیت آهسته رهشه شروع کرد حالا نزدیک 3 ماهه میخورم متفاوت شدم. خانواده م که اول با دارو مخالف بودن حالا میگن کامل بخور تا خوب بشی….
اما حالا که تازه دارم میفهمم زندگی رو این دارو نایاب شده دکترمم گفت داروی دیگه روت جواب نمیده. نمیدونم چیکار کنم. فقط به تعداد 13 روز دیگه قرص دارم و بعدش نمیدونم چی میشه…
کسی میتونه کمکم کنه؟ کسی دسترسی داره به جایی که بتونه این دارو رو برام تهیه کنه؟

با سلام دوستانی که بیش فعالی بزرگسالان دارید ودرمان شدید خواهشا تجربه خودتونو بنویسید شدیدا نیازمندم با تشکر

سلام حتما باید قرص مصرف کرد ؟ راه حل دیگه ای نداره ؟ مثلا ورزش کردن یا برنامه ریزی درسی یا هرچی… ؟ من فقط وقتی نزدیک امتحانم میشه یا تحویل پروژه و زور بالا سرمه کارایی دارم. بقیه عمرم به بازیگوشی گذشته.. و خیلی چیزها رو نمیتونم به خاطرم بسپارم. ممنون میشم راهنمایی کنید.


وارد کردن موارد ستاره دار الزامی است

درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان
درمان اختلال کمبود توجه در بزرگسالان
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *