دارو گیاهی سردرد میگرن

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما به نقل از ایسنا ، “میگرن یکی از مهم‌ ترین مشکلاتی است که بسیاری از آن رنج می‌برند و متأسفانه هنوز دارویی برای درمان قطعی آن وجود ندارد. در عین‌ حال افراد مبتلا به میگرن همواره با توصیه‌ های مختلف اطرافیان روبرو هستند؛ بد نیست بدانید در طب سنتی سردرد ها به ۲۸ نوع مختلف تقسیم می‌شوند که میگرن یکی از آن‌ هاست.

دکتر علی بهادری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: افرادی که میگرن دارند، افرادی سردمزاج هستند که زود عصبی می‌ شوند و به‌ واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آن‌ها ایجاد می‌شود که می‌ تواند زمینه‌ ساز بروز سردرد های میگرنی باشد. به همین دلیل در اولین اقدام درمانی، طبع این افراد باید گرم‌ تر شود.

از طرفی یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به‌ طور کامل از بدن دفع نمی‌ شود. در این افراد معمولا روده‌ ها خوب کار نمی‌ کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است. برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به‌ وسیله خوراکی‌ های دفع سموم مثلا مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت اقدام می‌شود تا هم از شدت دردها کاسته شده و هم فاصله حمله‌ های میگرنی کمتر شود.

بهادری خاطرنشان کرد: در واقع حجامت و زالو درمانی از جمله بهترین روش‌ های درمانی سردرد های میگرنی به‌حساب می‌ آیند که البته حتما باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجه‌ بخش باشند.

وی افزود: مصرف بسیاری از مواد غذایی می‌ تواند باعث بروز یا تشدید سردرد های دردناک دوره‌ای یا همان میگرن شود که پنیر، گوجه‌ فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخ‌ شده و ادویه‌ دار، ماهی‌ دودی، ماهی تن، پیاز داغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، سرکه، چای پررنگ و ازجمله این خوراکی‌ ها هستند. بنابراین درصورتی‌ که میگرن دارید، باید دور آن‌ ها یک خط قرمز بکشید.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خسته‌ کننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بی‌نظمی عادت ماهانه، زیاده‌ روی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت می‌ توانند باعث بروز سردرد های میگرنی شوند.

وی با بیان اینکه بعد از کشف علت درد، باید نسبت به درمان میگرن اقدام شود، بیان کرد: در طب سنتی نسخه‌ های گیاهی زیادی برای درمان سردرد بویژه سردرد های میگرنی وجود دارد.


1خاصیت عجیب چای ماچا


فواید چای رویبوس+ طرز تهیه چای قرمز


فواید ریشه و چای گل قاصدک و مضرات آن


طرز تهیه چای زردچوبه برای پاکسازی کبد

بهادری افزود: یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل‌ الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی به‌مرور شزمان شدت درد های میگرنی را کاهش می‌ دهد. البته این عرق ترکیبی با “عرق جادویی درمان قطعی میگرن در بسیاری از عطاری‌ ها به فروش می‌رسد، اما توصیه ما این است که خودتان این عرق‌ ها را باهم ترکیب کنید تا از نتیجه درمانی مطمئن باشید.

به گفته این متخصص طب سنتی، مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی، قرار دادن برش‌ های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه دم‌نوش‌ های مختلفی هم برای درمان سردرد ها به‌خصوص سردرد میگرنی وجود دارد، افزود: ۵۰ گرم گل بابونه را با همین مقدار چای کوهی (گل راعی) و ۲۵ گرم سنبل‌الطیب و ۲۵ گرم اسطوخودوس مخلوط‌ کنید و حدود یک‌مشت از این مخلوط را با آب سرد بشویید و سپس با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم‌کرده و روزی ۲ لیوان میل کنید. البته درصورتی‌که دیابت ندارید می‌ توانید با تکه‌ای نبات طعم این دم‌ نوش را شیرین کنید.

بهادری همچنین به دم‌کرده ریحان اشاره کرد و گفت: اگر سابقه درد های میگرنی دارید می‌توانید پنج‌تا ۱۰ گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف و با عسل یا شکر شیرین کرده و بعد از غذا یک فنجان از آن را میل کنید. مصرف روزانه این دم‌ نوش تا حد زیادی از بروز سردرد های میگرنی پیشگیری می‌کند و در صورت بروز هم میزان درد خفیف خواهد بود.

وی دم‌نوش سوسنی را نیز برای درمان درد های میگرنی موثر دانست و عنوان کرد: دم‌کرده سوسن، انواع سردرد به‌خصوص سردرد های میگرنی را تسکین می‌دهد. کافی است دو عدد برگ سوسن تازه را در یک فنجان آب جوش یا ۱۵ گرم برگ خشک سوسن را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. سپس آن را صاف‌ کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز دو تا سه فنجان از آن را بنوشید.

این متخصص طب سنتی به دم‌نوش آویشن اشاره و خاطر نشان کرد: بر اساس توصیه‌ های حکمای طب سنتی، دم‌کرده گیاه آویشن در درمان میگرن های شدید بسیار موثر است. برای تهیه این دم‌نوش باید ١٠ تا ۱۵ گرم آویشن تازه یا خشک را در یک لیتر آب بریزید تا برای مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدن این دم‌نوش در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درد شما را آرام خواهد کرد.

وی برگ درمانی را یکی دیگر از روش‌ های درمان میگرن دانست و گفت: خوردن آب برگ چغندر و دم‌ کرده برگ درخت گلابی هم سردرد و میگرن را تسکین می‌ دهد. برای تهیه این دم‌نوش باید ۱۰۰ گرم برگ خشک درخت گلابی را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه بگذارید تا کامل دم بکشد. سپس آن را صاف‌کرده و یک گلابی را بدون آنکه پوست بکنید به قطعات نازکی ببرید و داخل آن بریزید و زمانی که درد میگرن‌ تان‌ شروع شد، یک فنجان از آن را میل کنید.

بهادری روغن زنبق را نیز برای درمان میگرن مؤثر خواند و بیان کرد: یک شیشه روغن زنبق تهیه کنید و هنگام شروع سردرد مقداری از آن را روی پیشانی بچکانید و کمی ماساژ دهید. همچنین یک قطره از این روغن را داخل بینی بریزید. این کار در تسکین درد و کاهش مدت آن تأثیر بسزایی دارد.

دکتر سلام


انتخاب رژیم مناسب در فشار خون بالا

۱۲ نکته که قبل از دویدن روی تردمیل باید بدانید +ویدئو


مشکلات روانی و اثرات آن در ناباروری و نازایی


روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی


عوارض عمل قلب باز چیست؟

ویدیو های سلامت

۹ ماه بارداری از ابتدا تا انتها (تشکیل و رشد جنین)+[ویدئو]


رفع سریع دندان درد به روش خانگی


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو


فشار خون بالا چه بلایی سر ما می آورد؟

مطالب پیشنهادی


بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن


عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!


لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟


هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟


گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید


آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه


چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.



دوشنبه

ویژه ها:

سردرد معمولاً یک‌ علامت‌ خوش‌خیم‌ است‌. سردرد ممکن‌ است‌ نیاز به ‌ارزیابی‌ فوری‌ داشته‌ باشد و آن‌ زمانی‌ است‌ که‌ سردرد ناتوان ‌کننده‌ بوده‌ یا همراه‌ با نقایص‌ عصبی‌ (Neurologic defects) باشد.

سردرد و  میگرن‌

سردرد معمولاً یک‌ علامت‌ خوش‌خیم‌ است‌. سردرد ممکن‌ است‌ نیاز به ‌ارزیابی‌ فوری‌ داشته‌ باشد و آن‌ زمانی‌ است‌ که‌ سردرد ناتوان ‌کننده‌ بوده‌ یا همراه‌ با نقایص‌ عصبی‌  (Neurologic defects) باشد.

خوشبختانه‌ ۹۵ درصد سردردها، علل‌ جدی‌ ندارند و فقط‌ ۵% اختلال‌ زمینه‌ای‌ عصبی‌ جدی ‌دارند. سردردهای‌ ثانویه‌ به بیماریهای دیگر که‌ نیاز به‌ بررسی‌ جدی‌ دارند شامل‌ خونریزی‌های‌ حاد یا تحت‌ حاد داخل‌ مغزی‌. اختلالات‌ عروقی‌ مغزی ‌و CVA، مننژیت‌، آنسفالیت‌ و هیدروسفالی‌ انسدادی‌ است‌. اما داروهای‌ گیاهی‌ از دیرباز برای‌ رفع‌ سردردهای‌ تنشی و سردردهای‌ میگرنی‌ (علل‌اولیه‌) کاربرد بسیار وسیعی‌ داشته‌اند. داروهای‌ گیاهی‌ موثر در سردرد و میگرن‌ شامل‌:

 

– آنتی‌میگرن‌ (Antimigrain): 

شکل‌ دارویی‌: قطره  ۳۰ml (شرکت داروسازی گل دارو)

موارد مصرف:

۱- پیشگیری‌ از حملات‌ میگرنی‌.

۲- سردردهای‌ با منشاء میگرنی‌.

راه‌ مصرف‌ و دوزاژ:

۱- به‌ محض‌ شروع‌ اولین‌ آثار حمله‌ میگرنی‌ ۴۰-۳۰ قطره‌ داخل‌ یک‌ فنجان‌ آب‌ سرد با کمی‌ قند میل‌ شود و در صورت‌ لزوم‌ یکساعت‌ بعد قابل ‌تکرار است‌.

۲- جهت‌ پیشگیری‌ از حمله‌ میگرنی‌ و سردرد صبح‌ و شب‌ مطابق‌ دستور فوق‌ مصرف‌ شود.

 

 

– هایپیران‌ (Hypiran): 

شکل‌ دارویی‌: قطره‌ ml3 (شرکت دارو گستر رازی)

موارد مصرف:

۱- افسردگی‌

۲- میگرن‌

۳- سردردها و تحریکات‌ عصبی‌ و نورآلژی‌

۴- بی‌خوابی‌

۵- ترس‌ و آشفتگی‌ روانی‌

۶- شب ‌ادراری‌ کودکان‌

۷- افسردگی‌های‌ سنین‌ کهولت‌

۸- دردها و سردردهای‌ دوران‌ قاعدگی‌.

راه‌ مصرف‌ و دوزاژ: دارو باید حداقل‌ به‌ مدت‌ ۶-۵ هفته‌ بطور مداوم‌ مصرف ‌شود.

۱- بزرگسالان‌: ۳-۲ مرتبه‌ در روز ۳۰-۲۰ قطره‌ از آب‌ ریخته‌ و میل‌ شود.

۲- کودکان‌ بالای‌ ۳ سال‌: دو مرتبه‌ هر بار ۱۵-۱۰ قطره‌ در آب‌ ریخته‌ و میل‌ شود.

افراد میگرنی‌ با دستور پزشک‌ مرتباً مصرف‌ نمایند، در مورد امراض‌ عصبی ‌پس‌ از یک‌ دوره‌ مصرف‌ چند ماهه‌ برحسب‌ نیاز و وضعیت‌ بیمار آن‌ را به ‌تدریج‌ کاهش‌ داده‌ و یا قطع‌ نمایند.

در مورد دردها و سردردهای‌ دوران‌ قاعدگی‌ باید ۷-۵ روز قبل‌ از شروع‌ دوره‌ یک‌ تا دو مرتبه‌ در روز و هر مرتبه‌ ۳۰-۲۰ قطره‌ در آب‌ ریخته‌ و میل‌ شود.

نکات‌ قابل‌ توجه‌:

۱- مصرف‌ درد در زمان‌ شروع‌ و یا هنگام‌ حمله‌ میگرن‌ یا سردردهای‌ عصبی‌ و یا مصرف‌ آن‌ به‌ طور منقطع‌ موثر نخواهد بود.

۲- چون‌ دارو تلخ‌ مزه‌ است‌ لذا بایستی‌ آنرا در نصف‌ لیوان‌ آب‌ یا آبمیوه‌ ریخته‌ و میل‌ شود.

۳- بهترین‌ زمان‌ مصرف‌ دارو بعد از نهار و شام‌ است‌.

۴- مصرف‌ دارو در برخی‌ از افراد در روزهای‌ اول‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ تشدید سردردهای‌ میگرنی‌ و یا ناراحتی‌های‌ معده‌ گردد که‌ پس‌ از ادامه‌ مصرف‌ در دو هفته‌ از بین‌ رفته‌ و تکرار نخواهد شد.

 

– پرفوران‌ (Perforan): 

شکل‌ دارویی‌: قرص پوشش دار ۱۶۰mg (ایران داروک و گل دارو)

موارد مصرف:

۱- درمان‌ افسردگی‌.

۲- درمان‌ بی‌خوابی‌.

۳- ضد اضطراب‌.

۴- درمان‌ سردردهای‌ عصبی‌ و سردردهای‌ دوران‌ قاعدگی‌.

۵- درمان‌ میگرن‌.

راه‌ مصرف‌ و دوزاژ: روزی‌ ۳ بار هر بار یک‌ قرص‌ همراه‌ با یک‌ لیوان‌ آب‌ میل ‌شود.

عوارض‌ جانبی‌: احتمال‌ بروز واکنشهای‌ آلرژیک‌ و حساسیت‌ به‌ نور وجود دارد.

نکات‌ مهم‌:

۱- پس‌ از مصرف‌ دارو از قرار گرفتن‌ بیش‌ از حد در معرض‌ نور و یا آفتاب ‌شدید خودداری‌ گردد.

۲- بهتر است‌ دارو قبل‌ از غذا مصرف‌ شود.

۳- مصرف‌ دارو در روزهای‌ اول‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ ایجاد ناراحتیهای‌ گوارشی ‌و یا تشدید سردرد گردد که‌ حداکثر پس‌ از دو تا چهار هفته‌ از بین‌ می‌رود.

 

 

– تایگرن‌ (Tanamigraine): 

شکل‌ دارویی‌:  کپسول   ۱۲۵mg(شرکت داروسازی زهراوی)

موارد مصرف: پیشگیری از دردهای‌ میگرنی‌.

راه‌ مصرف‌ و دوزاژ: روزانه‌ ۲-۱ کپسول‌ بعد از غذا همراه‌ با مقداری‌ آب ‌(ترجیحاً بعد از صبحانه‌ و شام‌).

منع مصرف‌ها و موارد احتیاط‌:

۱- در کودکان‌ زیر ۲ سال‌ و در دوران‌ حاملگی‌ و شیردهی‌ منع مصرف دارد‌.

۲- اثرات‌ دارو ۸-۴ هفته‌ بعد ظاهر می‌گردد.

۳- بیش‌ از ۴ ماه‌ نباید مصرف‌ شود.

۴- در صورت‌ پیدایش‌ عوارض‌ جانبی‌ مصرف‌ دارو باید قطع‌ شود.

۵- بعلت‌ پیشگیرانه‌ بودن‌ دارو باید به‌ طور مرتب‌ روزانه‌ حداقل‌ یک ‌کپسول‌ مصرف‌ شود.

عوارض‌ جانبی‌ دارو:

۱- خارش‌ ملایم‌.

۲- زخم‌ دهان‌.

۳- ناراحتی‌های‌ گوارشی‌ در صورت‌ مصرف‌ بیش‌ از ۴ ماه‌.

شرایط‌ نگهداری‌ دارو: دارو در محل‌ خشک‌ و حرارت‌ کمتر از C2 نگهداری ‌شود.

سایر داروهای‌ موثر در سردردهای‌ عصبی‌ و میگرن‌ شامل‌ چای‌ سبز، والریک‌، جینکوتیدی‌، افشره‌ پرتقال‌


درمان سردرد میگرنی موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. خیلی از ما از سردردهای میگرنی رنج می بریم و به دنبال راههای طبیعی برای تسکین آن هستیم. با داروهای گیاهی زیر می توانید این سردرد را بهبود بخشید.

این نکته را فراموش نکنید که اولین قدم برای درمان سردرد میگرنی کنترل استرس ، اضطراب و آرامش اعصاب است. استرس زیاد سردرد شما را افزایش خواهد داد.

همچنین مواردی مانند سروصدای زیاد، بوهای تند، نور زیاد ، کمبود آب ، خواب و غذای ناکافی همگی موجب درد شما می شوند.

نمک با کیفیت هیمالیا سر دردهای میگرنی را در نطفه خفه می کند. این نمک موجب کاهش درد و تقویت سیستم ایمنی شخص می شود.

برای درمان سردرد میگرنی شما می توانید از مواد زیر استفاده کنید :

½ قاشق چایخوری نمک صورتی هیمالیا

آب نصف لیمو

یک لیوان آب

برای تهیه این نوشیدنی باید آب لیمو و نمک را در یک لیوان آب ریخته بریزد . سپس آن را بخوبی ترکیب کرده و بنوشید. خودتان به زودی تاثیر آن را متوجه می شوید.

یخ در درمان سریع سردرد تاثیر گذار است. برای درمان سردرد میگرنی باید یخ را در پلاستیکی گذاشته و آن را در جایی از سر که درد میکند و یا در پشت گردن بگذارید.

سرما باعث بی حس شدن و کاهش درد خواهد شد.

میوه سیب برای درمان سردرد میگرنی بسیار مفید است. این میوه سطح اسید بدن را متعادل می کند. در کنار آن ، بوییدن آن هم برای درمان سردرد مفید است. همچنین شما میتوانید از سرکه سیب و آب استفاده کنید.

به گزارش مجله پزشکی آسان طب ، گل مینا یکی از داروهای گیاهی برای درمان سردرد است. این گیاه دارای خواص ضد التهابی و توانایی از بین بردن اسپاسم عضلات است.

هر روز از چند برگ آن دمنوش درست کرده و بنوشید.

ماساژ دادن برای درمان اکثر بیماری ها حتی میگرن مفید است. با این روش سطح سروتونین در بدن افزایش یافته و سیگنال های درد مسدود می شوند.

ماساژ بین ابروها و شقیقه ها با دو انگشت به صورت حرکت های دوار توصیه می شود.

به شما پیشنهاد می کنیم در حین ماساژ از روغن کنجد، دارچین و هل به دلخواه استفاده کنید.

جویدن زنجبیل سردرد را تسکین می دهد. مخصوصا سردردهایی که با تهوع همراه است.

گیاه دارویی زنجبیل مشکلات معده را حل کرده و با مسدود کردن پروستاگلاندین به عنوان یک ضد التهاب فواید زیادی دارد.

نوشیدن یک فنجان قهوه می تواند به سردردهای شما کمک کند. کافئین موجود در قهوه گیرنده های درد را مسدود کرده و رگ های خونی را محدود می کند.

پیشنهاد می کنیم چند قطره آب لیمو برای افزایش اثربخشی آن به قهوه اضافه کنید.

برای درمان گیاهی سردرد از چای نعناع استفاده کنید. می توانید کمی عسل هم به آن اضافه کنید.

نعناع خاصیت ضد التهابی دارد و به بهبود شما کمک میکند. همچنین چای بابونه هم برای شما مفید است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *