دارو گیاهی با طبع گرم

خواص دارویی و گیاهی

خواص سه گیاه با طبع گرم و خشک

ایران آنلاین /  از طب ایرانی گیاهان دارویی هر کدام خواص متفاوتی دارند و بیش از 9 درصد گیاهان دارویی دارای طبع گرم هستند.


خواص گیاه آویشن

آویشن، گیاهی با طبع گرم و خشک است, لطیف‌کننده غذاهای غلیظ بوده و باعث هضم غذاهای سنگین می‌شود؛ آویشن، معده، کبد و ریه را از رطوبت ها پاک می‌کند.

آویشن رفع‌کننده تُخَمه(زمانی که افراد بیش از حد غذا می‌خورند و خوردن غذا قبل از هضم غذای قبلی موجب تخمه یا فساد غذا می‌شود) و ترش کردن است اگر داروهای مسهل با آویشن مخلوط شود و با آن خورده شوند، دل درد شدید ایجاد نمی‌کنند.دارو گیاهی با طبع گرم


خواص گیاه زنیان(نانخواه)

گیاه زنیان گرم و خشک است، دارای بو و طعم تند و اشتها‌آور است، مدر ادرار و قاعده‌آور است، برای رفع درد سینه و دفع رطوبت ها مؤثر است همچنین ضد نفخ و باد شکن بوده و در رفع سکسکه، درد و پیچش روده مؤثر است.


خواص سبزی ریحان

سبزی ریحان گرم و خشک است، مدر است و برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید است همچنین خواب‌آور و رایحه آن دل‌انگیز است./ تسنیم


 

نظرات

های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

نقل و نشر مطالب با ذکر پایگاه خبری بلامانع است

های دیگر: اسید استیک (بااب)

طرز تهیه: سرکه مایعی است ترش مزه دارای حالت اسیدی که را بطور کلی از تخمیر میوه هایی که دارای گلوکز میباشند تهیه میکنند.

اب انگور را گرفته و صاف نموده یا بدون صاف کردن با تفاله های داخل ان همه را داخل خم سفالی یا چینی یا بشکه ای میریزند و معادل ده در صد وزن اب انگور سرکه ی پاک مرغوب در ان ریخته و سر خم را محکم میبندند ودر افتاب یا جای گرم میگذارند تا برسد

روش دیگر.. قبل از ریختن سرکه ی مرغوب به داخل اب انگور صبر میکنند تا اب انگور بجوش اید سپس سرکه و نمک را اضافه میکنند و میگذارند تا برسد و ترش گردددارو گیاهی با طبع گرم

بهترین سرکه ها سرکه ی انگور فخری شیرین است و هرچه انگور شیرین تر باشد سرکه ی ان مرغوب تر خواهد بود

طبیعت ان: طبیعت سرکه را بعضی سرد و تر و بعضی سرد و خشک میدانند

خواص درمان : 1 – ان را بخورید .قابض است . خشک کننده ی رطوبت ها. تقطیع صفرا و بر طرف کننده ی عطش می باشد

2 – اشتها را تحریک میکند و کار دستگاه هضم و گوارش را تا حدی اسان می سازد

3 – مداومت در خوردن ان صبح ها قبل از صبحانه با کمی عسل بدن را لاغر و پیه شکم را اب می کند

4 – ان را با کف دریای سائیده مخلوط کنید و هر روز صبح و شب بر موضع بمالید تکرار مالیدن ان بر هر موضع باعث لاغری ان عضو خواهد شد

تذکر: برای افراد سالخورده و اشخاص سوداوی مزاج و بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی.

سرفه تازه وخشک. درد مفاصل. مبتلایان به زخم معده. نیروی جنسی و سرد مزاجان مضر میباشد

مشخصات:گیاهی است معمولا دو ساله ادویه ای از خانواده ی چتریان . برگهای ان شفاف به رنگ سبز . دارای بریدگی های دندانه دار                           و پر پشت که در قسمت فوقانی ساقه به شکل نوار های بریده ی باریک در می اید وبسیار معطر است ساقه های گل دهنده ی ان به بلندی شصت تا هفتاد سانتیمتر است که در انتهای انها گلهای ریز سبز رنگ بصورت چتر مرکب ظاهر می شود . ریشه ی ان معطر و شبیه به هویج است.

میوه ی ان کوچک به اندازه دو میلیمتر و به قطر یک میلیمتر به رنگ سبز و دارای بو وطعم بسیار معطر است 

خواص درمانی :  1 . ان را بخورید . مقوی و اشتها اور است استسقا و اسهال را درمان میکند و باعث رشد کودکان می گردد

2 . چند شاخه ازتازه ی ان را در یک لیوان اب جوش دم کرده و اب ان را صاف نموده وبنوشید محلل است . کم خونی را بر طرف میسازد گرفتگی صدا را بر طرف میکند و دل درد های فصلی را تسکین میدهد . بواسیر خونی و بواسیر بادی را درمان می نماید

3 . هر روز صبح ناشتا خشک ان را نرم کرده در شیر گرم بریزید و بخورید . اسم یا تنگی نفس را در مان میکند . نزله های ریوی را برطرف می سازد و برای سینه مفید است

4 . مقداری از تازه ان را در اب بجوشانید و یک هفته هر روز صبح و شب با اب ان صورت را بشویید پوست صورت را زیبا می کند . جوشهای قرمز پوست را بر طرف می سازد

طبیعت ان : گرم و خشک است

تذکر : خوردن دمنوش تخم جعفری قاعده اور وباعث سقط جنین میشود

های دیگر:هال . هال بوا . هیل . هل میسوری . قاقله . قاقله صغار

مشخصات: میوه ی گیاهی است علفی و بلند که دارای ساقه ی زیر زمینی منشعب ضخیم و نسبتان طویل است از این ساقه ی زیر زمینی ساقه های هوائی شبیه برگ به هم پیچیده به ارتفاع دو تا سه متر می رود واز قائده ی این ساقه یک یا دو ساقه گل دهنده به ارتفاع تا یک متر ظاهر میشود . گلهای ان کوچک به طول دو نیم تا جهار سانتیمتر و به رنگ سفید یا سبز روشت است و مرکز گل به رنگ بنفش میباشد .

میوه ان تخم مرغی شکل و کوچک به طول شش تا هشت میلیمتر و مثلثی به رنگ سبز یا سفید است که به طول متوسط پانزده تا بیست دانه به رنگ قهوه ای سیر زاویه دار و معطر در ان وجود دارد

                                       

طبیعت ان :کمی گرم و خیلی خشک است

خواص درمانی : 1. اب جوشانده ان را بنوشید مدر و قاعده اور است و باد شکن و محرک و محلل و خوشبو کننده عروق بدن است

2 . خوردن بو داده و سرخ کرده ی ان برای جمع کردن و بستن شکم ( رفع اسهال ) نافع است

3 . ان را در دهان بجوید . موجب خوشبو شدن  دهان میشود و برای استحکام اثه مفید است

4 . خوردن پنج گرم پودر هل در پنجاه گرم عسل برای اقایان سرد مزاج که ازضعف قوای جنسی رنج میبرند بسیار نافع است 

جوانه ها   

جوانه ها سرشار از ویتامین ها . اهن . پرتئین ها . مواد معدنی و . میباشند

انها سریع الهضم و بسیار مقوی بخصوص برای کودکان و نوجوانان در سن رشد میباشند.

جوانه ها را میتوان با ماست یا انواع سالاد مصرف نمود و برای نفع از خواص تغذیه ای جوانه ها بهتر است انها را خام مصرف نمود

                                     

دارو گیاهی با طبع گرم

جوانه گندم مارا خوش سیما می کند

جوانه گندم سرشار از ویتامین های گروه B و E است ونسبت به دانه ان 3 تا 12 برابر ویتامین Bو 3 برابر ویتامین Eدارد

جوانه گندم مدر و خنک کننده و مغذی و اشتها اور و چاق کننده است . ویتامین Bموجود در ان باتنظیم سیستم عصبی . کم خوابی . استرس . را رفع و باعث ارامش میگردد. اختلالات در سلامتی بدن را بر طرف می سازد.برای افزایش و مقاومت بارداری خانمها بسیار نافع است همچنین غدد جنسی را زیاد و اکسیزن بدن را تامین می کند

طبیعت ان کمی گرم و ازنظر رطوبت و خشکی معتدل است

                                            

جوانه اسفناج ما را نیرومند می کند 

جوانه اسفناج دارای ویتامینهای A و B و C است. مهم تری خواص این جوانه  باد شکن و مقوی و نیرو بخش است . عطش را تسکین میدهدگلبولهای قرمز خون را زیاد می کند و کم خونی را بر طرف میسازد . ضد سرطان است بواسیر را در مان میکند و تخلیه مدفوع را اسان میکند .

دستگاه گوارش را پاک میسازد بیماری پلاگر یا لکه های قرمز روی پوست را بر طرف میسازد

طبیعت انمیتوان گفت نه سرد است نه گرم بلکه معتدل است

جوانه جو تقویت قلب و دوست سلامتی

خونساز و باعث کاهش کلسترل خون میباشد . بدلیل دارا بودن مقادیر بسیار منیزیم و پتاسیم و کلروفیل بسیار برای قلب مفید است . برای معالجه ی سو حاضمه مصرف میشود . برای رفع ناراحتیهای پس از زایمان نافع است . قلیان صفراو خون و عطش را تسکین میدهد

طبیعت ان سرد وخشک است

تذکر: مضر مثانه است .جنین را سقط می کند

                            

جوانه یونجه معدن اهن

جوانه یونجه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارا بودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی دارد .

جوانه یونجه دارای ویتامینهای K-E-C-A- است خوردن روزانه 1 گرم جوانه یونجه چاق کننده و باعث محکم تر شدن استخوان کودکان و سالمندان می گردد . به دلیل دارا بودن ساپوئین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش میدهد. برای تقویت نیروی جنسی بسیار مفید است

طبیعت ان گرم و تر است

                                

جوانه کرفس . قابل توجه خانمهایی که از چربی های دور شکم رنج میبرند

روزانه 1 تا 2 گرم ان را همراه با صبحانه میل کنید چربی های اضافه دور شکم را اب کرده و باعث کوچک شدن سایز شکم میشود 

اصلاح کننده مزاج میشود .محرک وباد شکن است به عنوان ضد عفونی کننده در موارد برونشیت و اسم و کمک به رفع سو هاضمهمصرف میشود .

اشتها و نیروی جنسی اقایان را زیاد میکند

طبیعت ان گرم و مرطوب است

تذکر در زنان بار دار باعث سقط جنین می گردد

های دیگر: شهد . نوش .انگبین . شاه انگبین    

مشخصات : شهد گلها وگیاهانی است که توسط زنبور عسل از روی گلها و گیاهان جمع اوری و املاح و ترکیبات مفید را از شهد گل جدا نموده و در خانه های شش وجهی که در کندو و یا لای سنگهای کوهستان که از موم ساخته است انباشته می نماید

طبیعت ان : گرم است

ترکیب شیمیایی : مواد معدنی – اسید های امینه ازاد – هورمونها – پانتوتنیک اسید – اینوزیتول – پروتئین

ویتامین ها : A و B1  و  B 2 و B3 و B6 و Cو  E در ان وجود دارد

خواص درمانی : 

1 – اگر هرروز مقداری از عسل خورده شود . از زکام  پیش گیری میکند . انرژی بدن را افزایش میدهد و رطوبات و فضولات بدن را دفع میکند قوای مغزی را تقویت می کند و برای رفع عصبانیت و خستگی و ضعف عضلات و تومور های مغزی و کم خونی و بیماری های پارکینسون و تصلب شرایین مغز و بیماریهای ناشی از پرتوهای هسته ای مفید است . افسردگی و خستگی راکاهش میدهد. اختلال هاضمه را رفع میکند .برای رفع گرفتگی عضلات و یبوست مفید است 

2 – مقدار دو قاشق غذاخوری در یک لیوان اب سرد روزانه 3 دفعه میل شود برای پاک سازی کبد وضعف مجازی تنفس مفید است و به مقابولیسم کلسیم کمک میکند

3 – مالیدن عسل به موضع ضد عفونت و در رشد و تشکیل نسوج پوست نقش مهمی دارد برای اکسیژن گیری در سطوح سلولها مفید است 

4 – خوردن عسل از عقیم شدن جلوگیری می نماید برای اعضاء تناسلی اثر مثبت دارد و در باز گردانیدن میل جنسی و انرژی از دست رفته موثر می باشد

تذکر : کسانی که به طور مدام مداوم از عسل استفاده میکنند برای جلو گیری از ضررحرارت ان بهتر است از میوه های ترش نیز استفاده کنند

سیر

گیاهی است دو ساله با پیازی مرکب از پیازچه های و ساقه ی راست که در انتهای ان گلی چتری که شامل چندین پیازچه است قرار دارد گلها بوسیله ی یک پوشینه ی برگی شکل حفاضت میشوند.

سیر همیشه به عنوان یک از گیاهان مهم دارویی و چاشنی غذایی گشت میشده است انواع مختلفی از این گیاه تا کنون شناخته شده و اساسا ان را به دو گروه اصلی تقسیم میکنن

اول سیر زمستانی که در پاییز کاشته میشود که در سال بعد گلی که محتوی پیاز چه است میدهد و دوم سیر زمستانی یا بهاره که در پاییز یا بهار کاشته شده ولی گل نمیدهد. هر دو نوع ان را به وسیله تقسیم گیاهی و کشت خود سیر می توان تکثیر  نمود

سیر را در زمان رشد کامل جمع اوری کرده خشک نموده و درمحلی خشک و دور از سرما نگهداری می کنند

پیازچه های سیر دارای اثر دارویی هستند.که بصورت تازه یا کنسرو شده مصرف میشوند

این گیاه محتوای یک اسانس روغنی و یک ترکیب گوگردی ب الئین است که در هوای ازاد تجزیه شده ( سلولهای اسیب دیده سیر ) وبه الیسین با بویی تند و الیدی سولفید تبدیل میشود

همچنین سیر محتوای مقدار زیادی ید است. این گیاه ضد تصلب نسوج و پایین اورنده ی فشار خون پر قدرتی است ضمنا ضد عفونی کننده روده است که در صورت وجود ناراهتی های روده ای و اپیدمی گریپ بکار میرود

سیر مسهل صفرا وضد انگل بوده و محل نیش حشرات را تسکین میدهد

تذکر :درصورت استفاده طولانی از ان امکات ایجاد اگزما وجود دارد

های دیگر سیر

ثوم . ثومیه . گلسرخ بد بو

طبیعت : گرم و خشک

های دیگر- نارجیل – رانج -جوز هندی – بادنج – رادنج

مشخصات – میوه گیاهی است ازتیره ی خرما و از خانوادهpaimaceae درختی دارد بزرگ و زیبا و بلند برگهای ان بزرگ و به طول چهار تا پنج متر و مرکب از تعدادیزیادی برگچه ی بارک دراز درخت نارگیل درنواهی گرم و مرطوب میروید وهرچهقدر بهدریای شور نزدیک باشد واب شور بیشتربه پای ان برسد میوه ی ان لذیزتر و چربتر میشود

درخت نارگیل حدود صدسال میوه میدهد وهر درخت درسال حدود شصت عدد نارگیل میدهد

طبیعت – گرم وخشک

ویتامین ها – A و C -B در پولپ میوه ی نارگیل وچود دارد

خواص درمانی -مواد سرد بلغمی و سوداوی را ازبدن دفع مینماید . برای درمان ازدیاد ترشح ادرار و سردی کلیه و مثانه و درد مثانه و ضعف کبد بسیار نافع است

زخم های داخلی را ترمیم میکند. اسپرم را زیاد و حرارت غریزی مردان را افزایش میدهد 

بواسیر و مالیخولی و جنون و فلج را درمان میکند 

تذکر – دیر هضم است وزیاده روی درمصرف ان موجب گرفتگی مجاری میشود.خلط غلیظ تولید میکند

                    

های دیگر:بهی-انی-ابی-ابرود-ایوا-هیوا-شال به – توچ – سنگه

مشخصات :میوه ی گیاهی است از خانواده ی rosaceae..درختی دارد کوچک که پوست ساقه و تنه ی ان به رنگ قهو ای سیر است .برگها پوشیده از کرک و روی برگ صاف و بی کرک و تار است جوانه های ان کوچک و پوشیده از تار. گلهای ان بزرگ به طور منفرد به رنگ سفید یا صورتی که دارای پنج گابرگ است میوه ی ان زردرنگ وگرد و سطح ان اغلب پوشیده از کرک بوده و داخل ان دانه های به ودر هر خانه ۱۲عدد دانه قرار دارد

درخت به بومی مشرق زمین و مرکز اسیا است . در جنگلهای شمال ایران به طور خودرو میروید

طبیعت ان

:به شیرین معتدل ویا گرم تر– به ترش سرد و خشک

ترکیبات شیمیایی:در هریکصد گرم گوشت میوه مواد زیر وجود دارد

اب ۳۸گرم – مواد قندی و کربو هیدراتها ۱۵گرم- خاکستر۰/۴ گرم- کلسیم ۱۱میلی گرم- فسفر۱۷میلی گرم- اهن۰/۷میلی گرم – پتاسیم۱۹۷میلی گرم- تیامین۰/۰۲میلی گرم- رایبوفلاوین۰/۰۳میلیگرم- نیاسین۰/۲ میلیگرم- سدیم۴ میلیگرم

ویتامین ها: 4A واحد بین المللی -15cمیلی گرم در به وجود دارد

خواص در مانی:

۱- کسانی که قبل از غذا خوردن استفراغ میکنند باید قبل ازغذا اب به بخورند دیگر استفراغ نمیکنند

۲- ریختن قطره اب به در مهبل برای رفع سوزش مجرای ادارر نافع است و جراحات مجرا راالتیام می بخشد

۳- خشک ان را نرم بکوبید و بر موضع بپاشید . برای بند اوردن خون جراحتها مفید است

تذکر

برای اشخاص گرم مزاج مضر است.میوه ی نارس ان دیر هضم و قابض است و افراط در خوردن ان صلاح نیست

.

دارو گیاهی با طبع گرم

آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

 

در مورد سردی و گرمی مزاج آدما و روش تشخیص اون باید بگم معمولا آدمایی که مزاج گرم دارن با خوردن گرمی ها به شدت واکنش نشون می دن مثل زدن جوش و و آدمای سرد مزاج با خوردن چیزای سرد دچار بهم ریختگی سیستم گوارشی می شن ادمای معتدل هم واکنش عادی نسبت به خوردن مواد گرمی و سردی دارن مثلا اگه من خیلی گرمی بخورم مثلا یک هفته روزی 1 تا خرما و آجیل و شیرینی بخورم جوش می زنم و گرمیم می شه و در غیر این صورت معمولی هستم البته بحث آلودگی های درونی بدن برای زدن جوش یا جوش غرور با این قضیه قاطی نشه
اینم فهرست مواد غذایی گرم و سرد :

میوه ها و دانه های گرم وتر :
انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز

میوه ها و دانه های گرم و خشک
. انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ اوتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه ( دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ، خرما ، خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ، زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .

غذاهای گرم و تر :
عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز (پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، میگو (روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،
غذاهای گرم و خشک
گوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ، کوهان شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، گوشت لک لک ، نمک طعام (خیلی گرم و خشک) ، گوشت اردک ، خورش فسنجان .

میوه ها و دانه های معتدل :
برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز .

غذاهای معتدل :
شیر گاو ، گوشت کبک ، گوشت کبک دری ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .

میوه ها و دانه های سرد و تر :
اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،

میوه و دانه های سرد و خشک
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک .

غذاهای سرد و تر :
شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،

غذاهای سرد و خشک
کشک ، گوشت گاو .
(این قانون مصرف سردیهاست : اگر پنیرمیخورید حتما با گردو خورده شود ، اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری زنیان خورده شود ، اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود ، اگر برنج میخورید با زیره خورده شود ، مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم .)

 

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

مواد غذایی مفید برای طبع سرد ومرطوب , سبزی هایی که طبع گرم دارند کدامند؟ , آیا طبع زنجبیل در تابستان خنک است , تمبر هندی طبع گرمی دارد یا سرد؟ , عناب سرد یا گرم؟ خواص و مضرات , لیست غذاهای گرم و خشک طب سنتی , طب سنیت ماهی را با چی بخوریم , شام مناسب برای مزاج سرد و تر , غذاهای سرد مزاج با هم بخوریم , میوه ها و غذاهایی باطبع گرم , چای سبز طبع سرد دارد یا گرم , تخم شربتی سردی است یا گرمی , آناناسی و ملون گرم یا سرد , طبع سرد با طبع سرد بخوریم , چه غذاهایی طبع گرم دارند , گوشت شتر سرد است یا گرم؟ , تخم شربتی گرم هست یا سرد , شیره خرما گرم است یا سرد , آشنایی با طبع مواد غذایی , طبع وانیل سرد است یا گرم , گوشت اردک سرد است یا گرم , قویترین میوه با طبع گرم , طبع پسته گرم است یا سرد , انواع خوراکی با طبع سرد , مردانی که طبع گرم دارند , برای گرمی بدن چه بخوریم , طبع کیوی سرد است یا گرم , جوز هندی گرم است یا سرد , ماست گوسفندی سرد یا گرم , طبع کنگر سرد است یا گرم , زيره سبز گرم است يا سرد , گوشت مرغ سرد است یا گرم , تب زنجبیل گرمه یا سرد؟ , تخم مرغ سرد است یا گرم , لیست غذاهای با طبع گرم , شیر گاو سرد است یا گرم , انواع غذاها با طبع گرم , سکنجبین گرم است یا سرد , شیر بز گرم است یا سرد؟ , طبع عدس گرم است یا سرد , قند میوه ها در خورش ها , طبع شیر گرم است یا سرد , طبع سیر گرم است یا سرد , غذاهای با طبع خیلی گرم , چای سبز طبع سرد یا گرم , اسفناج سرد است یا گرم؟ , روغن رزماری سرد یا گرم , لیست غذاهای گرمی سردی , سرکه سردی است یا گرمی , مواد خوراکی گرم و سرد , سردی و گرمی خوراکی ها , تب بر ترین مواد غذایی , گرفتن طبع سرد سبزیجات , پنیر گرمی است یا سردی , نسکافه گرم است یا سرد , کیوی سردی است یا گرمی , کلم بروکلی سرد یا گرم , ترشی سردی است یا گرمی , اسفناج سرد است یا گرم , چای سبز گرمی یا سردی , گلاب طبعش گرمه یاسرد , آیا طبع کیوی سرد است , توت فرنگی سرد یا گرم , غذای با طبع گرم نانی , طالبی گرم است یا سرد , سیر گرمی است یا سردی , غذاهایی برای طبع سرد , بامیه سرد است یا گرم , طبع سرد و گرم غذاها , خوراكي هاي گرم و تر , شیرینی گرمی یا سردی , قارچ سرد است یا گرم , والک سرد است یا گرم , روغن های گرم کدامند , پنیر سرد است یا گرم , سماق سرد است یا گرم , گندم سرد است یا گرم , زرشک پلو گرم یا سرد , تمشک سرد است یا گرم , ماکارونی سرد یا گرم , صبحانه برای طبع سرد , زعفران گرمه یا سرد , آناناسی گرم یا سرد , کلم سرد است یا گرم , ماش کرم است یا سرد , طبع سرد و گرم چیست , شیرینی سرد یا گرم؟ , بستنی سردی یا گرمی , غذا هایی باطبع گرم , کاسنی گرمی یا سردی , لیمو سرد است یا گم , شیر سرد است یا گرم , زردآلو سرده یا گرم , کاسنی سردی یا گرمی , میوه های سرد و گرم , صبحانه با طبع گرم , و بل طبع این مورد , کرفس سردی یا گرمی , جو سرد است یا گرم , کاکائو گرم یا سرد , غذا طبع گرم رژیمی , مواد غذایی تب سرد , جو گرم است یا سرد , شربت های سرد و تر , مزایای گرم مزاجی , به تبع یا به طبع , غ ذ ا با طبع گرم , خوراکی های تب بر , مویز گرمه یا سرد , نعناع سرد یا گرم , خواص وطبع انجیر , گرمی سردی شکلات , خوراكي هاي گرمي , لیست خوراکی های , غذای با طبع سرد , مزاج قورمه سبزی , غذاهای سرد معده , سردی گرمی بستنی , غذاهای گرم مزاج , غذاهای طبع خنک , مزاج گرم و سرد , سرگیجه طبع سرد , غذاهای طبع گرم , غذاهای طبع سرد , جو سرد یا گرم , طبع خامه چیست , کلم دارای طبع , بیماری تب سرد , طبع سرد چیست , موز غذای گرم , طبع شکر سفید , طبع گرم وسرد , تب سرد و گرم , تبع سرد و تر , طبع موز چیست , میوه های گرم , طبع ماهی شیر , کبد گرم چیست , طبع میوه ها , طبع بادمجان , طبع تخم مرغ , سردی و گرمی , طبع دارچین , گیاهان گرم , طبع باقالی , غذاهاي گرم , جگر با دوغ , غذاهای کرم , طبع نارگیل , سردی گرمی , طبع انگور , طبع بامیه , سرد و گرم , طبع ازگیل , طبع پیاز , طبع گردو , طبع برنج , غذای گرم , طبع ماهی , طبع کنگر , طبع کرفس , طبع کیوی , طبع مویز , طبع سرد , جگر گرم , تب سرد

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی



 

گرم مزاجان دو گروه هستند:در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم‌بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می‌گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج‌ها مشهورند. دارو گیاهی با طبع گرم

مزاج دموی یا گرم و ترافراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذا خوردن دارند و به همین دلیل معمولاً دارای اضافه‌وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آن‌ها متمایل به قرمز است. این افراد از نظر شخصیتی، روحیه‌ای مهربان و برون‌گرا دارند و بسیار اجتماعی هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته‌ای کمتر بخورند و مصرف فست‌فود و سرخ‌کردنی و غذاهای تند و پرادویه برایشان خوب نیست.مصرف خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مناسب است اما باید مصرف آب یخ، نوشابه، تخم‌مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.

 

خوراکی‌های مناسب برای مزاج گرم و ترلبنیات: کشک، قراقروت.حبوبات: باقلا خشک، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش، ارزن.سبزیجات: گشنیز، ریواس، ترشک.میوه‌ها: آلبالو، انارترش، ازگیل، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، زیتون، زغال‌اخته، سنجد، غوره، گریپ‌فروت، لیموعمانی، نارنج.فرآورده حیوانی: گوشت گاو، گوشت بز، سیرابی، قلوه گوسفند.توت و بذرها: بارهنگ، تمشک، شاه‌توت.ادویه‌ها و چای‌های سنتی: قهوه، نشاسته.

مغزهای گیاهی: بلوط، شاه دانه، شاه‌بلوط.مواد فرآوری شده: سرکه.

 

نکاتی را که باید در زندگی روزمره رعایت کنید: (مزاج گرم و تر)1- از غذاهای با فیبر بالا استفاده نمایید تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشید.2- انجام حجامت سالی 2 الی 3 بار برای شما خیلی مفید می‌باشد.3- کم خوری و استفاده از غذاهای کم‌کالری و ساده، بخصوص در ماه‌های گرم سال برایتان مفید است.4- بهتر است از مصرف زیاد ادویه‌های تند و انواع شور، گوشت زیاد، غذاهای نشاسته‌ای (ماکارونی، برنج، سیب‌زمینی) و گرمی جات، پرهیز کنید.5- خوردن آب و چای را حتی‌المقدور با چند قطره آب لیموشیرین تازه همراه کنید.6- هر روز 15 الی 3 دقیقه پیاده‌روی و یا دویدن صبحگاهی داشته باشید.7- شش تا هفت ساعت خواب در شبانه‌روز برای شما کافی می‌باشد.

 

غذاها و نوشیدنی‌هایی که مصرف مستمر یا زیاده‌روی در آن‌ها برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب نیست:گوشت‌ها و غذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته‌فرنگی، ماکارونی، کیک‌ها و بیسکویت‌ها

سبزیجات: زیتون، زنجبیل تازه، پیاز، سیر، نعناع، شویدآجیل و میوه‌جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگوردانه‌ها و حبوبات: گندمروغن‌ها: روغن کرچک، روغن‌زیتون، روغن آفتابگردانادویه‌جات: فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک‌شده، رازیانه، آویشننوشیدنی‌ها و شیرین‌کننده‌ها: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شکر، نمک، چای‌های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذاهای شور و شیرین

 

صفرا مزاج یا گرم و خشکافراد با طبع گرم و خشک، این افراد لاغراندام هستند و رنگ چهره‌شان سفید است. این افراد دچار دهانی خشک هستند کم‌خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به‌طوری‌که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند. این گروه از افراد نباید پرخوری کنند و باید مصرف شیرینی را کم کنند. همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.

میوه‌هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی و خیار برای آن‌ها مفید است و مصرف هویج، کاهو، کدو، اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می‌شود.  

غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی نیز در مورد افراد با مزاج گرم و خشک می‌گوید: این افراد لاغراندام بوده و رنگ چهره آن‌ها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولاً خواب کمی دارند. افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می‌شوند و زود هم آرام می‌گیرند. این افراد پرجنب‌وجوش و پرانرژی هستند.

برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه‌های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجیر، غذاهای سرخ‌کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می‌کند و آن‌ها را دچار علائمی مثل خشکی پوست، اضطراب، بی‌خوابی و تپش قلب می‌کند.

در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست،‌ کدو، اسفناج و گشنیز برای آن‌ها مناسب است.

و اما شربت‌های مناسب برای این گروه نیز شربت لیمو، آلو، نارنج، ماءالشعیر، سکنجبین و دوغ ترش است و مصرف هویج، انار، سیب، گلابی،‌ آلبالو، زرشک،‌ گوجه‌سبز، کدو و اسفناج برای این افراد توصیه می‌شود.

منابع:فارسدکتر من

طب ایرانی

 

مطالب مرتبط:

این «سردی ات می کند» دقیقاً یعنی چه؟! بخور و نخورهای سردمزاج ها سردی مزاج از علل عمده چاقی است بخور نخورهای طب سنتی سرد مزاجان بعد از خوردن غذاهای با طبع سرد دل‌پیچه می‌گیرند مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟ طب سنتی و خواص غذاها پرخوری و کم‌خوری بیش از حد موجب سردی مزاج می‌شود غذا زیر ذره‌بین طب سنتی طبیعت گرمی و سردی غذاها




خانه

موبایل

 

گیاهان دارویی مؤثر در سردمزاجی

 

دارو گیاهی با طبع گرم

در حدیثی از امام صادق علیه‌السّلام آمده است: «ناشتا کشمش خوردن باعث روییدن گوشت و محکمی استخوان و نازکی پوست و تقویت نیروی جنسی می‌شود.» همچنین می‌فرمایند: «خربزه بخورید؛ چرا که در آن، ده ویژگی است: پیه زمین است؛ نه دردی در آن هست و نه فسادی؛ خوراک است؛ آب است؛ میوه است؛ سبزی خوش است؛ شست‌وشو دهنده است؛ خورش است؛ توان جنسی را می‌افزاید؛ مثانه را می‌شوید؛ و ادرارآور است.»

 

داروهای گیاهی مفید برای درمن سرد مزاجی

سنجد یکی از گیاهان دارویی که می تواند به پیشگیری و درمان یکی از رایج ترین اختلالات زندگی زناشویی غلبه کند،  مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد در درمان برخی از اختلال های جنسی به ویژه در زنان موثر است. اثرگذاری سنجد بر درمان اختلال جنسی زنان و حتی اضطرابی که آنها ممکن است حین رابطه زناشویی تجربه کنند تا حدی است که تحقیقات زیادی در این باره انجام شده و تاثیر  گل گیاه سنجد و میوه آن و میزان اثرگذاری سنجد را بررسی کرده اند و کپسول هایی به صورت صنعتی در داروخانه های برخی از کشورهای اروپایی به مردم عرضه می شود.

 

ریوند چینی زن های جوان زیادی وجود دارند که بعد از ازدواج به دلیل تجربه  درد حین زناشویی به مرور دچار ترس ها و استرس هایی می شوند که این حالت های روحی- روانی مشکلاتی را برای آنها فراهم می کند و روابط زناشویی زن و شوهر را تحت تاثیر قرار می دهد. مشکلاتی که ممکن است در صورت عدم درمان در کوتاه مدت موجب بروز مشکلات و اختلاف هایی میان زن و شوهر شود. گیاه و ریشه ریوند چینی  و نوشیدن دمنوش تهیه شده از آن تاثیر زیادی در کاهش درد به ویژه دردهایی دارد که ممکن است زنان در ناحیه لگن تجربه کنند. البته نباید فراموش کرد زنانی که به تازگی فرزند آنها متولد شده و مراحل شیردهی به نوزاد را تجربه می کنند نباید از این گیاه یا مشتقات آن استفاده کنند.

 

گیاهان وسبزیجات مفید برای درمان سرد مزاجیچغندر، شاهی، فلفل سبز، پیاز، ترب، کشمش و تمشک استفاده کنید. نوشیدن شیره نارگیل و آب انگور نیز از جمله خوراکی هایی است که می تواند به تقویت توانایی جسمی زنان کمک کند. عسل طبیعی و خالص را حتما به وعده صبحانه خود اضافه کنید و فراموش نکنید که خوردن حب هایی که از ترکیب خرما، گردو و دارچین تهیه شده در این زمینه می تواند بسیار موثر باشد. برای تهیه این حب به 6خرما و 3 مغز گردو و کمی دارچین احتیاج دارید. هسته خرما را جدا کرده و مغز گردو و خرما را بکوبید تا نرم شود. دارچین را به آن اضافه کنید و حب هایی تهیه کنید و هر روز 4 تا 5 حب بخورید. این حب ها را روزانه تهیه و مصرف کنید. 

برخی از مفردات مؤثر برای تقویت غریزه جنسی و درمان سردمزاجیبذرها: بذر شلغم، بذر کلم، بذر گیاه گزنه، بذر لوبیا گرگی، بذر ترتیزک آبی، بذر هویج، بذر مارچوبه، بذر ترب، بذر یونجه، بذر خربزه، بذر کرفس، بذر شنبلیله، بذر کتان، بذر شاهی.حبوبات: نخود، لوبیا، باقلا و دانه های نفاخ و دارای غذائیت زیاد.میوه‌ها: نارگیل، انگور شیرین، مویز، کشمش، انجیر، انار شیرین، گلابی، خربزه شیرین، خرما. برای افراد گرم مزاج هندوانه، خیار و شفتالو مفید است.سبزیجات: پیاز، شاهی، نعناع، مارچوبه، هویج، تره، شلغم، ترب، کلم، کرفس، خارخاسکمغزها: بادام، گردو، پسته، فندق.ادویه‌ها: زعفران، کنجد، عسل، شکر سرخ، سیر، شقاقل و مربای شقاقل، جوز هندی، خولنجان، زرمباد، سورنجان، زنجبیل، مربای زنجبیل، دارچین، فلفل، داروفلفل، آقرقرها، بوزیدان، سیاهدانه، کندر، جینسینگ، تودری سرخ و سفید، انیسون، قسط شیرین، زنیان، مربای آمله، انقوزه، بهمن سرخ و سفید، دانه‌های داخل میوه کاج، فلفل سفید، فلفل سیاه، فلفل دراز، هل بوا.داروهای فوق را می‌توان به طور جداگانه یا چند عدد از آن‌ها را انتخاب کرده و به صورت کفلمه یا با نبات یا با عسل مخلوط کرده و هر روز میل شود.  

زعفران، کنجد، عسل، شکر سرخ، سیر،زنجبیل و برای درمان سرد مزاجی مفید هستند

 

  سایر نکاتبرای گرم مزاجان هندوانه، خیار، شفتالو، کاهو، کدو، خرفه مفید است.پیه هندوانه ابوجهل برای سردمزاجان و خشک مزاجان در هر حالتی خوب است و توان جنسی شان را تقویت می کند.شربت مویز کاملاً شیرین و پرمایه، شربت هر مویزی که باشد مفید است.دانه انیسون را با ریشه شیرین‌بیان دم کرده و آب صاف‌کرده آن نوشیده شود.اگر مغز به دانه را بدون پوست خوب جویده و خورده شود در گرم‌مزاج‌ها برای تقویت نیروی جنسی مفید است.خوردن دانه خردل قهوه ای با عسل.خورد دانه خردل سفید با شیر و شکر.خوردن زنجبیل با خولنجان و پسته.خوردن دانه کنجد با بذر کتان.خوردن مخلوط تخم شوید و بادیان رومی به یک اندازه.5 تا 1 گرم پیاز را روزی دو مرتبه همراه با غذا میل کنید.پیاز خوردن /5 – 1 گرم زعفران با غذا.خوردن 2 – 5 گرم کرفس خام با غذا.خوردن 1 تا 2 گرم تخم تره با شیر به مدت چند روز متوالی.خوردن 1 تا 2 گرم موسیر همراه غذا.2 تا 5 گرم پوست دارچین را کوبیده. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان میل شود.2 تا 4 گرم گیاه مارچوبه را کوبیده. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان میل شود.3 گرم مغز فندق را کوبیده با عسل مخلوط کرده و خورده شود.نخود را در آب تازه آن خیسانده تا پرورده شود سپس خورده شود.بهمن سرخ و سفید را به مقدار مساوی ساییده و هر روز مقدار ده گرم از آن را با شربت سیب مخلوط کرده و خورده شود. برای تقویت نیروی جنسی و زیاد کردن اسپرم بسیار مفید است و شهوت مردان را تا حد بی‌قراری زیاد می‌کند.مغز به دانه بدون پوست را خوب جویده و خورده شود به خصوص برای گرم مزاجان مفید است.5 گرم جینسینگ، 1 گرم خولنجان، 5 گرم زنجفیل را آسیاب کرده روزی 2 گرم دم‌کرده با عسل شیرین نموده میل شود.

احتیاطاستعمال گلاب، بوییدن گل سرخ، بوییدن شکوفه بادام شیرین در زنان، مداومت در خوردن ترشی‌ها و سردی‌ها و رطوبت زاها مگر در گرم مزاجان، خوراکی های بادشکن مانند زیره سبز و سیاه، اسفند، مرزنجوش، خوراکی‌های خشک کننده مانند شاهدانه، ارزن، عدس و چیزهای سرد و خشک مانند نیلوفر، کافور، گشنیز، اسفرزه، ترشیجات مخصوصاً چیزهای ترش و قابض مثل سماق، ریواس، سیب ترش، به ترش و نارنج از عوامل ضعیف کننده نیروی جنسی به شمار می روند. بوییدن اسانس گل سنجد اصلاً به مردان توصیه نمی شود چرا که موجب کاهش توانایی جسمی آن‌ها می‌گردد.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

tebyan.net

 

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *