داروی مناسب وسواس فکری

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

درمان اختلال وسواس فکری (OCD) می‌تواند، سخت باشد و درمان آن ممکن است باعث بهبودی کامل نشده و یا اینکه برای همیشه مجبور به ادامه درمان باشید، با این حال درمان آن می‌تواند به شما در کنترل بیماری و برگشتن به زندگی عادی کمک کند.

قبلاً نیز در دو مقاله در خصوص بیماری وسواسی چیست و دلایل ابتلا به اختلال وسواس صبحت کرده ایم . در این مقاله در خصوص اصلی ترین روش های درمان بیماری اختلال وسواس فکری بحث خواهیم کرد.

دو نوع درمان اصلی اختلال وسواس جبری شامل درمان دارویی و روان درمانی می‌شود، که بسته به موقعیت و نیاز شما پزشکتان درمان مناسب برای آن تجویز می‌کند. البته معمولا بهترین و کاراترین روش درمان ترکیبی از هر دو درمان است.

نوعی از روان‌درمانی که برای درمان اختلال وسواس جبری استفاده می‌شود، درمان خاصی به قرارگرفتن در برابر معضل و عدم پاسخ به آن است. این نوع درمان شامل قرار قرار گرفتن در برابر چیزی که به آن حساسیت دارید و عدم توجه به آن است. این نوع درمان ممکن است به کمک خانواده و دوستان نیاز داشته باشد.

معمولا برای درمان بیماری اول از داروهای ضدافسردگی استفاده می‌شود. داروهای ضدافسردگی با بالا بردن سطح سروتونین در بدن، به شما در تحمل بیماری کمک می‌کند. داروهای ضدافسردگی که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان اختلال وسواس فکری استفاده می‌شود، شامل:

داروی مناسب وسواس فکری

البته سایر داروهای ضدافسردگی نیز ممکن است برای درمان این بیماری استفاده شود. در این مورد باید دقت داشته باشید، که پزشکتان بسته به شرایط شما و شرایط بدنیتان، داروی مناسب را تجویز کند. در صورتی که بعد از چند ماه از مصرف دارو بهبودی در بیماریتان حاصل نشد، می‌توانید با مشورت پزشکتان مصرف آن را قطع و با دارویی دیگر جایگزین کنید. همچنین این داروها همانند سایر داروهای دیگر اثرات جانبی و عوارضی از جمله مشکلات معده، اختلال خواب، عرق ریختن و کاهش میل جنسی داشته باشند.

 

اختلال وسواس جبری (OCD) یک بیماری مزمن است، که ممکن است همیشه بخشی از زندگی شما باشد. هرچند شما خودتان نمی‌توانید این بیماری را در خانه و بدون مراجعه به پزشک درمان کنید، اما راه هایی وجود دارد، که شما بتوانید با انجام آنها به روند درمانی خود و کاهش مشکلات و عوارض بیماری کمک کنید. این راه ها شامل:

موسسه امیدان حضور جوان نهادی است مستقل که در زمینه ی انجام فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی با هدف توسعه و تعالی ایران عزیزمان در سال 1395 به ثبت رسمی رسیده است. عموم فعالیت های امیدان حضور جوان در حوزه هایی است که موجب رشد علمی جامعه می باشد. ما به جوانان این مرز و بوم ارزش بسیار قائلیم و اعتقاد داریم با نیروی جوان و دانش روز در کنار بهره مندی از تجربه ی بزرگان، می توانیم ایران را بسازیم.

آدرس : تهران – خیابان شریعتی – نرسیده به پارک کوروش – خیابان آذرشهر – کوچه شبنم – خیابان قهرمان – کوچه بروجردی – پلاک 16 – واحد 2

تلفن : 212671133 – 212671135 – 212671137

: info [at] omidanhzoor.com

پشتیبانی فنی : 91295827

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

رفتار درمانی بیماری وسواس از موثرترین روشهای درمانی است که حتی گفته میشود اثر درمانی آن بیش از دارو درمانی است اما شرط لازم برای اثر بخشی آن آگاهی بیمار از منطق این روش است. هر چه این آگاهی افزایش یابد همکاری وی با درمان و تکنیک هایی که در روند رفتار درمانی بکار میرود و شانس موفقیت افزایش خواهد یافت.

تحقیقات نشان داده اند که اثر دارو درمانی در وسواس حدود ۶۰% و رفتار درمانی حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد است. برای کسب اثرات درمانی بهتر توصیه نخست این است که برای درمان از هر دو روش درمانی یعنی مصرف توام داروی ضد وسواس و رفتار درمانی استفاده شود که در این صورت طبیعتا نتایج درمانی بهتری بدست خواهد آمد. نتایج بهتر نه فقط به علت توام شدن دو روش درمانی است بلکه درمان رفتاری در شروع خود و آغاز تمرین های رفتاری با اضطراب کم و بیشی همراه است که مصرف دارو آن را تخفیف داده و انجام تمریناتی که از سوی درمانگر داده میشود راحتتر صورت میگیرد.

 

رفتار درمانی و دارو درمانی چگونه باعث بهتر شدن بیماری میشوند؟

در بیماران مبتلا به وسواس فعالیت برخی از قسمت های مغز تغییر میکند از جمله کار کرد هسته دم دار مغز که در قسمت قاعدف آن قرار دارد افزایش مییابد که این در عکس برداری های انجام گرفته نشان داده شده که در این نواحی میزان مصرف قند و اکسیژن میشود. تحقیقات نشان داده اند که هر دو روش درمانی پس از حدود ۲ تا ۳ ماه که از آغاز درمان سپری شد، فعالیت همین قسمت ها از مغز متعادل شده و همزمان با آن علایم بیماری کاهش یافته و بیمار قدرت و تسلط بیشتری بر کنترل رفتارهای وسواسی خود بدست میاورد.

داروی مناسب وسواس فکری

بسیاری از بیماران پس از بروز اثرات درمانی اظهار میدارند که دکتر اراده من افزایش یافته، حالا بهتر میتوانم رفتار هایم را کنترل کنم، دیگه کمتر حرص و جوش میخورم و از این قبیل نکات. تمام این اظهارات حاکی از این هستند که بر خلاف برداشت بسیاری از افراد که فکر میکنند اگر بیماری بخواهد میتواند رفتار وسواسی خود را کنترل کند و نیازی به درمان ندارد، این است که اکثر بیماران میخواهند که رفتار خود را کنترل کنند ولی به علت کاهش توانایی “خود کنترلی به علت اختلال در فعالیت کارکرد برخی از قسمت های مغز این اراده تحقق نمی یابد.

رفتار درمانی موثر تر و اثرات درمانی آن پایاتر است و به عبارتی عود بیماری دیرتر رخ میدهد چرا که در این روش درمانی، بیمار روش و تکنیکی فرا میگیرد که قادر است با اراده خود رفتار خود را تحت کنترل در آورد. در روش دارو درمانی نیز همزمان با مصرف دارو، ماده ای به سرتونین (serotonin) در مغز و هسته مغزی که از آن برده شد افزایش مییابد و همان تغییرات ناشی از رفتار درمانی در مغز حاصل میگردد. به این ترتیب این دو روش درمانی از راههای مختلف به یک هدف و تغییر مشترک در مغز و بهبودی بیماری دست مییابند از این رو استفاده از هر دو روش برای بیمار موثر تر و مفید تر است. داروهایی که برای درمان بیماری وسواس استفاده میکنند متنوع بوده که از آن میان میتوان به فلاکستین، فلووکسامین (لِووکس)، سرترالین (زولفت، آسنترا)، سیتالوپرام اشاره نمود.

در بسیاری از موارد علاوه بر بیماری وسواس، اختلالات همراه دیگری نیز وجود دارند که در این صورت لازم است از دو یا سه نوع دارو برای درمان استفاده نمود. شایعترین اختلالات همراه عبارتند از: تیک، افسردگی، اضطراب و اختلال منش (شخصیت).

برای دانلود درمان وسواس،دارو درمانی و رفتار درمانی کلیک کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *