داروهای گیاهی سنگ صفرا

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

اگر سنگ كیسه‌ صفرا دارید، بخوانید

علایمی ‌مانند دردشكم، نفخ، تهوع و استفراغ می‌توانند مشكلی در این عضو بدن را نشان دهند؛ عضو كوچكی که در هضم چربی‌ها دخالت دارد ولی مانند قلب، كلیه و كبد جزو ارگان‌های ضروری بدن نیست و می‌توان در صورت بروز مشكلی مانند سنگ کیسه صفرا، آن را با عمل جراحی از بدن خارج كرد. متخصصان تغذیه می‌گویند توصیه‌هایی وجود دارد که اگر بیمار آنها را رعایت کند، می‌تواند مشکلات صفراوی‌اش را به حداقل برساند.

 

 

1. به فکر رژیم لاغری باشید: سنگ كیسه‌صفرا در زنان 2 برابر مردان دیده می‌شود و البته آنهایی كه سابقه خانوادگی و بالای 4 سال سن دارند و به اضافه‌وزن و چاقی مبتلا هستند، بیش از دیگران مستعد ابتلا به این مشکل‌‌اند بنابراین اولین نكته‌ای كه باید برای پیشگیری و بهبود سنگ كیسه‌صفرا به آن توجه کرد، رفع اضافه وزن و چاقی است.

 

 

2. چربی کمتری بخورید: افرادی كه از رژیم‌های غذایی سرشار از چربی حیوانی پیروی می‌كنند، احتمال زیادی دارد كه به این مشکل مبتلا شوند بنابراین محدود كردن چربی‌های حیوانی در بره‌غذایی می‌تواند هم اقدامی پیشگیرانه باشد و هم بهبوددهنده.بهتر است مصرف مواد غذایی منبع كلسترول مانند میگو، تخم‌مرغ و دل و جگر را به حداقل برسانید.

 

 

3. میوه‌ و سبزی بیشتری بخورید: این گروه از مواد غذایی سرشار از فیبر هستند و دریافت فیبر می‌تواند بهبوددهنده وضعیت بیماری باشد. در روز حداقل 5 واحد میوه و سبزی تازه میل كنید.

 

 

4. غلات كامل را در بره غذایی روزانه‌تان بگنجانید: می‌توانید صبحانه‌تان را با نان سبوس‌دار بخورید و در وعده‌های اصلی، برنج قهوه‌ای بگنجانید.

 

 

5. گوشت سفید بخورید: اگر می‌خواهید گوشت بخورید، حتما گوشت‌های لخم بدون هیچ‌گونه چربی مرئی را انتخاب و از گوشت سفید به‌خصوص مرغ و ماهی استفاده كنید.

 

 

6. لبنیات‌تان كم‌ چرب باشد: برای بهبود وضعیت‌تان، شیر و ماست كم‌چرب را انتخاب و هر روز مقداری از آن را میل كنید. از مصرف محصولات لبنی پرچرب مانند كره، پنیر و حتی بستنی خودداری کنید.

 

 

7. از خوردن غذاهای سرخ‌شده خودداری كنید: چون این غذاها سرشار از چربی هستند و بهتر است در این شرایط میزان مصرف چربی‌ها و روغن‌ها محدود شود. مثلا می‌توانید به جای خوردن سیب‌زمینی سرخ‌شده، انواع تنوری آن را میل كنید یا اینكه آن را نیم‌پز و در كمی ‌روغن فقط گریل كنید.

 

 

8. شیرینی، كیك و بیسكویت را از بره غذایی‌تان حذف کنید: بهتر است مصرف مواد غذایی سرشار از كربوهیدرات‌های ساده و تصفیه‌شده را به حداقل برسانید.

 

 

9. روش‌های پخت ایمن را انتخاب کنید:روش‌های پختی نظیر آبپز كردن، تنوری و گریل كردن و البته تهیه غذاها به صورت خوراك و خورش (كه در آنها از موادغذایی سرخ‌شده استفاده نشده باشد)، از روش‌های مناسبی هستند كه می‌توانید از آنها برای تهیه انواع غذاها استفاده كنید.

 

 

1. روی بسته‌بندی روغن‌های مایع را بخوانید: از آنجا كه اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌های گیاهی باعث تشدید مشكلات کیسه‌صفرا خواهند شد، هنگام خریدن روغن مایع روی بسته‌بندی‌شان را بخوانید و محصولی را تهیه کنید که میزان اسیدهای چرب ترانس آن صفر باشد.منبع: salamat.ir


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری نبض ما

از نظر پزشکی سنگ‌های صفراوی رسوبات سخت شده‌ای از مایعات گوارشی هستند که می‌توانند در کیسه صفرا تشکیل شوند. این رسوبات سخت‌شده در اندازه‌های متفاوت از اندازه یک دانه شن تا یک توپ گلف می‌توانند باشند.

کیسه صفرا، اندام کوچکی واقع در ناحیه پایین کبد است. کیسه صفرا با ذخیره صفرا و ترشح آن درون روده کوچک هنگام ورود غذا به فرایند هضم و گوارش کمک می‌کند. صفرا مایعی تولید شده در کبد و تشکیل شده از چند ماده مانند کلسترول، بیلی‌روبین (مواد رنگدانه‌ای صفرا) و نمک‌های صفراوی است. سنگ کیسه صفرا تکه مواد جامدی می باشد که در کیسه صفرا تشکیل می‌شود. علت شکل‌گیری این سنگ‌ها آن است که کلسترول و رنگدانه‌های صفرا گاهی اوقات با پیوستن به یکدیگر ذره‌های سختی را تشکیل می‌دهند

 این عارضه سنگ کیسه صفراوی که یک مشکل گوارشی است با علائمی مانند درد شدید و ناگهانی در قسمت راست بالای شکم، تب، تهوع و گاهی استفراغ، زرد شدن پوست و سفیدی چشم ‌ها همراه است. مطالعات پزشکی می‌گویند، حدود ۲۰درصد زنان و ۸ درصد مردان بالای ۴۰سال سنگ کیسه صفرا دارند و البته این میزان مبتلا شدن به کیسه صفرا با بالارفتن سن افراد افزایش پیدا می‌کند. پزشکان معمولاً سنگ کیسه صفرا را با عمل جراحی خارج و بعضی از سنگ‌های کلسیمی را نیز با مصرف دارو های اسید صفراوی حل می‌کنند.


چرا معده عصبی می شود؟ 

پنج راه برای خوابیدن بهتر افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو


مراقبت های بعد از آزمایش ERCP

شایع ترین عوارض کولیت اولسراتیو خارج از روده

از نظر گیاه درمانگران و طب مکمل، بهترین راه برای جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا، رژیم غذایی کم چربی و کم کلسترول است اما برای درمان نیز بعد از مشاوره با پزشک متخصص، پیشنهاد‌های مفیدی برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا دارند. یکی از نخستین پیشنهاد‌های گیاه‌ درمانگران ، گیاه مامیران است .

 مامیران که به‌طور سنتی نیز در درمان بیماری‌های کبدی مصرف می‌شود حاوی ترکیب مؤثر کلیدونین است. به همین‌خاطر نیز مصرف مامیران باعث شل شدن ماهیچه‌های مجرای صفرا می‌شود و در نتیجه جریان صفرا بهتر جریان پیدا می‌کند. انواع نعناع نیز به‌طور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا مصرف می‌شود. چای غلیظ انواع نعناع به‌ویژه نعناع فلفلی به همراه پونه سنبله‌ای در این زمینه سفارش شده است.

به گفته کیمسیون E (مرکز تخصصی گیاهان دارویی) در آلمان زردچوبه نیز در پیشگیری و درمان سنگ صفرا مؤثر است. کورکومین موجود در زردچوبه قابلیت حل‌شدن صفرا را کرده و مانع تشکیل سنگ صفرا می‌شود. گیاه خار مریم نیز به‌عنوان گیاهی غنی از ترکیب سیلیمارین معروف به گیاه محافظ کبد است . سیلیمارین موجود در خار مریم مانند زرد‌چوبه باعث پیشگیری از تشکیل سنگ صفرا می‌شود.

.

عوامل خطرساز ابتلا به سنگ کیسه صفرا

خطرات سوزش معده را جدی بگیرید

دکتر سلام


آیا اسکن هسته ای قلب خطرناک است؟+ویدئو


مشکلات رابطه جنسی در افراد با اختلال دو قطبی


برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم چه باید کرد؟


تغذیه در دوران بارداری


ناگفته های استنت گذاری یا بالون زدن قلب

ویدیو های سلامت


علل و درمان انواع جوش صورت/ویدئو

۹ ماه بارداری از ابتدا تا انتها (تشکیل و رشد جنین)+[ویدئو]


رفع سریع دندان درد به روش خانگی


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی


بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن


عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!


لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟


هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟


گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید


آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه


چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *