داروهای گیاهی برای باد شکم

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

نفخ معده از شایع‌ترین علائم گوارشی است که در زنان از مردان بروز پیدا می‌کند

 

داروهای گیاهی برای باد شکم

 سردی مزاج معده موجب بروز نفخ می‌شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.علل شایع نفخ شکم1- بلعیدن هوا (یک نوع عادت عصبی)2- یبوست3- ریفلاکس معده به مری (بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری)4- سندرم روده تحریک پذیر5- عدم تحمل لاکتوز و سایر عدم تحمل های غذایی6- پرخوری7- رشد بیش از حد باکتری ها در روده باریک8- افزایش وزن9- آکاربوز (داروی بیماری دیابت) و هر دارویی که دارای لاکتولوز و یا سوربیتول باشد می تواند باعث نفخ شود.1- قاعدگی زنان: خانم ها قبل، بعد و در طی قاعدگی ممکن است دچار نفخ شکم شوند. برای کاهش این نفخ می توان ورزش کرد و غذاهای با فیبر بالا مصرف نمود. کنترل نفخ معده با طب سنتی* بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخودآب» با ادویه دارچین و زعفران است. به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخودآب را با مقداری گوشت نیز می‌توان پُخت.

* گرم نگه داشتن شکم نیز از راه‌های بهبود نفخ است. به این ترتیب که این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا مایکروفر قرار دهند، 2 دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.* توصیه می‌شود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.

 

یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابه‌های گازدار به همراه غذا است

 

* خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی، صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه‌ها و ساقه‌های درختچه‌ای از خانواده پسته گرفته می‌شود) با شکر و روغن‌مالی شکم با روغن‌هایی مانند سیاه‌دانه خود برای رفع نفخ مفید است. 

* یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابه‌های گازدار به همراه غذا است. نوشیدن این مایعات با غذا، شیرهٔ معده را رقیق و سرد کرده و هضم غذا را به تاخیر می‌اندازد. غذاهای ایرانی اکثراً گوشتی بوده و همراه با میوه و سبزیجات است و نوشیدن مایعات به همراه این گونه غذا‌ها، نفخ ایجاد می‌کند.* اگر شما در حین غذا خوردن و یا پس از آن دجار عطش می‌شوید، بهتر است که برای رفع عطش خود از ماست و میوه‌های ترش استفاده کنید.

 

* ریختن سبزی‌های معطر روی غذا و پختن آن‌ها با غذا نیز می‌تواند مانع نفخ معده شود. استفاده از آویشن روی غذا‌ها از نفخ جلوگیری می‌کند. لوبیا و عدس را می‌توان با کمی گلپر میل نمود که هم خوشمزه بوده و هم نفخ آن را می‌گیرد. به برخی غذا‌ها نیز زیره اضافه می‌کنند تا نفخ آن گرفته شود.

* از راه‌های رفع اختلالات گوارشی به خصوص نفخ معده می‌توان به مصرف برخی گیاهان دارویی و سنتی مثل زیره، رازیانه، گلپر، هل و آویشن اشاره کرد.

* همچنین مصرف دارچین برای درمان اختلالات گوارشی مثل نفخ معده کاربرد فراوان دارد.

* مصرف زنجبیل نیز به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی برای علاج دردهای معده موثر است. البته نباید فراموش کرد که مصرف زنجبیل برای افرادی که فشارخون بالا دارند خطرناک است.

* هویج هم تقویت‌کننده معده است که می‌توان آن را به همراه غذا خورد.

* نعناع را هم می‌توان به صورت خشک شده در ماست و دوغ یا به صورت شربت با غذا میل کرد چون به کاهش نفخ معده کمک می‌کند.

* مصرف ریحان نیز توصیه شده است.

 

اگر زیاد نفخ می‌کنید

* امام صادق (ع) “خوردن عسل با سیاه دانه جهت رفع گازهای شکم (نفخ معده) مفید است”

 

* برای درمان نفخ معده یک قاشق چای خوری پودر زنیان را با یک استکان عسل مخلوط نموده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای خوری میل نمایید.

* اگر زیاد نفخ می‌کنید می‌توانید 2 قاشق غذاخوری گلپر ساییده را با 2 قاشق غذاخوری پودر نبات مخلوط کنید و آن را به همراه عرق بهارنارنج، بنوشید.

 

* برای تخفیف نفخ شکمی، می‌توان حدود 3 گرم روغن کرچک را در 18 گرم عرق انیسون مخلوط کرد و آن را به معده مالید. 

 

* تخم کرفس 15 گرم . بادیان (رازیانه) 1 گرم . زنیان 1 گرم . همه را نرم کوبیده و با 25 گرم عسل مخلوط نمایید و روزی سه قاشق مربا خوری بعد از غذا میل نمایید.

 

* برای نفخ شکم می‌توانید از یک فنجان جوشاندهٔ سبزی‌های معطر استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبزی معطر مانند نعناع و یا زیره را داخل آب جوش ریخته و مانند چای دم کنید و آن را پس از غذا بنوشید. پس از دو ساعت که مرحلهٔ اول هضم غذا تمام شد، هر قدر آب می‌خواهید، می‌توانید بنوشید و نگران نفخ معده نباشید. اگر در آب خود، مقداری عرق نعناع، عرق آویشن و یا هر نوع عرق سبزی‌های معطر دیگر اضافه کنید، از شر نفخ معده خود کاملاً خلاص خواهید شد.   

مصرف بیش از اندازه خوراکی‌ها یی مانند خیار و کدو،  منجر به نفخ معده میشود

 

نفاخ‌ها کدامند؟* بد نیست این را  بدانید که از نظر طب سنتی، غذاهای بدرنگ و بدبو هم می‌توانند باعث ایجاد نفخ بشوند. چرا؟ چون از نظر طب سنتی، حس معده بسیار قوی است. یعنی از خوراکی‌های خوشبو لذت می‌برد و از خوراکی‌های بدرنگ و بو هم متنفر می‌شود. ورود اجباری خوراکی‌های بدرنگ و بو به معده، باعث ایجاد اختلال در هضم آن‌ها و ابتلا به نفخ خواهد شد.

 

* مصرف بیش از اندازه خوراکی‌های مرطوبی مانند خیار و کدو می‌تواند منجر به ایجاد نفخ شود. 

داروهای گیاهی برای باد شکم

* برخی از خوراکی‌ها مانند عدس و لوبیا هم به‌خودی‌خود نفاخ هستند.

* به طور کلی افراد مبتلا به نفخ باید از مصرف ترشی‌ها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟در صورت مشاهده مشکلات زیر همراه با نفخ، به پزشک مراجعه کنید:- درد شکم- مشاهده خون در مدفوع یا داشتن مدفوع سیاه و قیرمانند- اسهال- سوزش سردل که بدتر می شود- تهوع- کاهش وزن

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منابع:

tebyan.netfarsnews.comsalamaneh.com


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

 

گیاهان مفید برای درمان نفخ شکم

 

داروهای گیاهی برای باد شکم

احساس می کنید که باد کرده اید؟ نفخ برای بسیاری از افراد مبتلا به آن، یک شرایط آزاردهنده است که ممکن است بر فعالیت های کاری و اجتماعی افراد هم تاثیر منفی بگذارد.دلیل نفخ می تواند گاز معده، یبوست یا نگه داشتن آب باشد. اما از آنجا که برای هر دردی راه حلی وجود دارد، می توانید این دستورالعمل ها را برای شکست دادن نفخ به کار بگیرید. مجموعه ای از نوشیدنی ها و دم نوش ها هستند که می توانند به عنوان عامل پیشگیری در کاهش نفخ به شما کمک می کنند.  دمنوش هایی برای کاهش نفخسناسنا غنی از آنتراکینون ها است، ترکیبی که ضد یبوست است و میزان آب و الکترولیت ها را در روده  افزایش می دهد و همینطور حرکات حلقوی آن را زیاد می کند (انقباض عضله روده)، فرایندی دوبخشی که خروج مدفوع را تسریع می کند و برعکس مسهل های رایج باعث تقویت عضلات دیواری روده می شود. سنا همچنین تولید صفرا را تحریک می کند، سم زدایی را افزایش می دهد و در طول سه تا نه ساعت فعال است. گیاه سنا با خواص زیاد در درمان یبوست و همچنین لاغری بومی آفریقا و هندوستان است اما در جنوب ایران هم یافت می شود.احتیاط: این را هم در نظر داشته باشید که هیچ ملین گیاهی نباید بیش از هفت روز متوالی استفاده شود. 

گیاه سنا با خواص زیاد در درمان یبوست و درمان نفخ مفید است

  رازیانهدانه های این گیاه یک بادشکن قوی است. به این معنا که این گیاه می تواند بادها را بیرون بکشد، برای خلاص شدن از نفخ و همین طور رها شدن از درد شکم و گرفتگی های مربوط به مشکلات گوارشی شدید مانند سندروم روده تحریک پذیر یک انتخاب عالی است. روغن سبک رازیانه خاصیت ضدالتهاب و ضداسپاسم قوی دارد و کارش آرام کردن دیواره های روده است و می تواند بادهای گیرافتاده در روده را رها کند و تجمع ترکیبات گاز سمی را به نقطه ای که باعث شرمساری و همین طور نفخ شکم دردناک می شود کاهش دهد. در طب سنتی ایران، از رازیانه به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد می شود. همچنین از آنجا که رازیانه گیاه بسیار گرمی است اگر بخواهید از خاصیت مسهل بودن آن بهره مند شوید، آن را با ماده ای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند مانند سکنجبین و عسل. 

برای خلاص شدن از نفخ و همین طور رها شدن از درد شکم دمنوش رازیانه مصرف کنید

  چای بعد از ناهار دو قاشق چایخوری دانه رازیانه، یک قاشق چایخوری نعناع و یک قاشق بابونه را همراه دو قطع زنجبیل تازه خردشده را در قوری بریزید. دو فنجان آب جوش رویش بریزید و پنج دقیقه بگذارید بماند. اگر دوست داشته باشید می توانید آن را با عسل شیرین کنید. بابونهبابونه؛ آرامبخش، ضدالتهاب و ضداسپاسم است و برای مشکلات هضم به خصوص آن هایی که به دلیل استرس به وجود می آیند یا بدتر می شوند به شما کمک خواهدکرد. این نوع مشکلات هضم حالت هایی از قبیل تهوع، بیماری حرکت، سوزش سردل، معده عصبی یا سندرم روده تحریک پذیر هستند و بابونه برای مقابله با آن ها یکی از انتخاب های بی نظیر است.بابونه برای مقابله با آن ها یکی از انتخاب های بی نظیر است. بابونه با نعناع ترکیب بسیار خوبی است و هر دو برای آرام کردن ماهیچه های دستگاه گوارش مفیدند، همچنین این دو؛ بادی را که باعث نفخ معده شده، رها می کنند. یک فنجان از چای بابونه بعد از یک وعده غذایی سنگین، پادزهری عالی برای رودل است. 

بابونه؛ آرامبخش، ضدالتهاب و ضداسپاسم است و برای درمان نفخ مفید است

  گل سپاسی برای افزایش تولید ترشحات گوارشی که تعدادی از مشکلات روده از سوزش سر دل گرفته تا تهوع، اسهال و یبوست را باعث می شود از گیاهان نیروبخش تلخی مانند گل سپاسی استفاده می شود. برای هضم و نفخ آلرژی های احتمالی و عدم تحمل غذا مفید است و باعث افزایش ظرفیت بدن برای تجزیه غذا و همین طور جذب درست آن می شود. به صورت ایده آل مصرف گیاهان تلخی مانند گل سپاسی قبل از غذا باعث افزایش تولید بزاق، اسیدهای معده و صفرا می شود. نوشیدنی این گل 3 دقیقه قبل از غذا توصیه می شود.

 

گل سپاسی برای هضم و نفخ آلرژی های احتمالی و عدم تحمل غذا مفید است

 

خارمریمخار مریم یک آنتی اکسیدان قوی است که بدن را در برابر تاثیرات مضر رادیکال های آزاد و پراکسیددار شدن لیپید محافظت می کند. خارمریم همچنین تولید گلوتاتیون بدن را- که یک ترکیب آنتی اکسیدان مورد نیاز برای سم زدایی است- افزایش می دهد و تولید صفرا را که به نوبه خود سم ها را از کبد پاک می کند زیاد می کند. این گیاه همچنین تشکیل آنزیم هضم را همزمان با کاهش التهاب روده و تسکین مخاط غشای دستگاه گوارشی افزایش می دهد.

  

منبع: bartarinha.ir

 


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



بسیاری از این موارد را می‌توان با رژیم غذایی مناسب یا گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسکین داد یا درمان کرد. گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند که از قدیم به عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکین دهنده اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌شده‌اند زیرا به علت داشتن مواد و ترکیب‌های اسانسی به سرعت جذب می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌کنند. این گیاهان که به صورت ادویه‌های مختلف، به خصوص در شرق آسیا از جمله هندوستان و چین مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل، جوزبویا و است که رایج‌ترین و مؤثرترین‌های آن‌ها در درمان نفخ عبارتند از:



داروهای گیاهی برای باد شکم

گیاه معروفی است که در جهان به «مینت» مشهور است. این گیاه حداقل 33 گونه دارد که بیش از 15 گونه از آن‌ها در ایران موجود است.

نعناع یکی از پرمصرف‌ترین گیاهان خوراکی دارویی جهان و اسانس (رایحه) آن از پرمصرف‌ترین‌ها در صنایع دارویی و بهداشتی از جمله خمیردندان‌هاست. از اسانس نعناع (روغن معطر آن) برای ساخت داروهای ماساژدرمانی به وفور استفاده می‌شود. 2 نوع نعناع به ‌های «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند.

محصولات گیاهی نعناع به صورت تازه، خشک، عصاره، عرق گیاهی، چای کیسه‌ای و تنتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این گیاه آثار قوی و ایده‌آل ضدنفخ، ضددرد (دل‌درد) و ضداسپاسم دارد و بسیار زوداثر است.

 


گیاهی خوراکی و دارویی است که از قسمت هوایی (برگ‌ها) و میوه آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.

گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی است که آثار گیاه عمدتاً به آن ارتباط دارد.

آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدمیکروب، ضدقارچ، تقویت‌کننده قوای جنسی، هضم‌کننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، کاهش‌دهنده قندخون، کاهش‌دهنده چربی‌خون و کاهش‌دهنده فشارخون.

 

 


گیاهی است از خانواده نعناع که از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به نعناع دارد ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه که از گیاهان خوراکی- دارویی پرمصرف دنیاست به ملیسا هم مشهور است و از زمان‌های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین آثار بادرنجبویه که از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباکتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسم است.

 


نتایج یک پایان‌ه نشان داد مصرف دارچین و سیاه دانه به صورت مخلوط و همراه با رعایت رژیم غذایی، نفخ شکم را کاهش می‌دهد.

دکتر مژگان پور با راهنمایی دکتر محمد رضا نیاکان لاهیجی و دکتر علیرضا سرکاراتی از دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان‌ه‌ای به ارزیابی بالینی اثرات ضدنفخ گوارشی دو گیاه دارچین و سیاه دانه و مقایسه این داروها پرداخته است.

بر اساس این پایان‌ه، گیاه دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده، اعمال هضم و جریان گردش خون به کار می‌رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می‌شود. همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می‌رود. از سوی دیگر، سیاه دانه حاوی 3 تا 4 درصد ماده روغنی و 5/ تا یک ونیم درصد اسانس با بوی طبوع و قندهای مختلف، مواد صنعتی و ساپونوئیدی است. از اسانس سیاه دانه، ماده‌ای به نیژلون استخراج می‌شود. دانه این گیاه اثر قاعده‌آور، ضد کرم، مسهل و زیاد کننده ترشحات شیر دارد از دانه های آن برای مصارف مذکور و دفع گازهای معده و بیماری‌های نزله‌ای دستگاه تنفسی استفاده می‌شود. همچنین از دانه‌های آن، اثر ضدتوموری و ضدباکتری نیز مشاهده شده و ممکن است اثر ضدنفخی آن مربوط به داشتن اثر ضدباکتریایی باشد.

این پایان‌ه می‌افزاید: بیماری نفخ، بسیار شایع است مردم جامعه به دلیل بی توجهی و رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب و زیاده‌روی در غذا دچار آن می‌شوند. با بررسی اثر 2 گیاه دارچین و سیاه دانه بر روی نفخ معده، نتایجی که به دست آمد، نشان داد:6 درصد افرادی که سیاه دانه، 9 درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاه دانه و 1 درصد افرادی که دارچین استفاده کردند، بهبود یافتند.



از طرف دیگر درصد بهبود یافتگان با داروی مخلوط، در زنان و مردان یکسان بوده است. لازم به ذکر است که درصد بهبود یافتگان با داروی مخلوط دارچین و سیاه دانه، از داروی سیاه دانه و دارچین به تنهایی بوده و تأثیر دارچین بر روی بیماران، همانند پلاسبو است. با توجه به این که 38 درصد افرادی که دارچین دریافت کرده‌اند، بدتر شده‌اند و عده‌ای نیز دچار سوزش معده، کهیر و حساسیت گردیده‌اند، نتیجه گرفته‌اند که دارچین به تنهایی اثرات همراه با عوارض جانبی دارد.

با مصرف داروی سیاه دانه، 3 نفر از بیماران که یبوست داشتند، بهبود یافتند و یک نفر از بیماران دچار بی نظمی در سیکل قاعدگی شده و 2 نفر از بیماران سوزش معده‌شان رفع شد، که البته پس از قطع دارو مراجعه کرده و یک نفر از بیماران نیز ترش کردن معده‌اش بهتر شد. همچنین 2 نفر از بیمارانی که ناراحتی قلبی داشته و داروی مخلوط دارچین و سیاه دانه را مصرف کردند، نفخ‌شان رفع شد؛ اما این داروها روی سوءهاضمه اثر چندانی نداشت. البته تجویز دو داروی دارچین و سیاه دانه با گیاهانی نظیر ریحان، شوید و نعناع اثر را افزایش می‌دهد و می‌تواند به عنوان جانشین داروهای شیمیایی درباره این دسته از بیماران مطرح باشد.



زیره‌ی سبز گیاهی بوته‌ای و علفی به ارتفاع ،5 متر است که خاصیت‌های زیادی دارد. از خواص زیره سبز می‌توان به بادشکن، مقوی معده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده شیر مادران شیرده اشاره کرد و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی قوی‌ای دارد.

زیره سبز ضد تشنج، ضد صرع، مقوی معده، و عرق آور، ضد سم، ضد صفرا، تقویت کننده قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم کننده غذا و ادرار آور نیز می‌باشد.

 


هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می‌روید. دانه‌های هل بویی قوی و طعمی مطبوع دارد از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می‌شود.

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا به هضم و گوارش بهتر غذا کمک می‌کند و می‌تواند بوی طبوع دهان را از بین ببرد.

مصرف هل تب را پایین می‌آورد، برای تسکین درد رماتیسم مفید است و ترشی معده را برطرف می‌کند. هل خواص گرمابخشی دارد و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. همچنین عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد و تقویت کننده قلب است. هل بادشکن است و گاز معده و روده را از بدن خارج می‌کند و تقویت کننده بدن است.

 

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


داروهای گیاهی برای باد شکم

منابع:

هفته ه سلامت – شماره 339 – دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی

جام جم آنلاین

فارس – مرتضی صفوی، کارشناس تغذیه

 

اگر نفخ می‌کنید این‌ها را نخورید

چند توصیه برای هضم بهتر غذا

غذاهای نفاخ و رژیم ضد نفخ

با نفخ شکم چه کنیم؟

نفخ کمتر با غذای پخته‌ تر

توصیه هایی برای کاهش نفخ

راه‏های کاهش نفخ معده

مشکلات ناشی از عدم هضم غذا و درمان آن

9 گیاه مفید برای سوء هاضمه

خوراکی های ضد زخم معده، نفخ و

گیاهان مؤثر در سوء هاضمه

باد معده که به زبان محاوره ای به آن گوز و چس میگویند ، یک واکنش طبیعی در هنگام هضم غذا توسط معده و روده میباشد . وقتیکه این باد از بدن خارج نشود باعث نفخ خواهد شد . در این مقاله راههای کم کردن گاز معده ، درمان سریع و خوراکی های باد آور اشاره خواهیم کرد . از علت های ایجاد باد معده میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

هوای بلعیده شده

گازهای ساخته شده بوسیله باکتری ها

گازهای منتشر شده از خون در دستگاه گوارش

در این مقاله روش درمان گیاهی ، دارویی و فیزیکی بازگو خواهد شد .

داروهای گیاهی برای باد شکم

۱ – از نگه داشتن باد شکم خودداری نمایید . خیلی از مردم باد را در شکم خود محبوس میکنند ، اما این کار اشتباهی است . نگه داشتن باد شکم باعث دل درد گرفتن و بدتر شدن اوضاع خواهد شد .

۲ – استفاده از گرما . در صورتی که در دل خود احساس فشار و ناراحتی میکنید ، میتوانید دراز بکشید و یک کیسه آب گرم روی معده خود قرار دهید . اینکار باعث کاهش فشار ، از بین رفتن نفخ و خارج شدن تمام گازهای معده خواهد شد .

۳ – نوشیدن چای نعناع یا بابونه . هر دوی آنها به هضم غذا کمک کرده ، درد معده را بهتر ، باعث کاهش باد معده و نفخ میشوند .

۴ – خوردن سیر . سیر باعث تحریک معده و در نتیجه کاهش نفخ و باد معده خواهد شد . میتوانید از قرص سیر استفاده کنید اما سیر تازه تاثیر بیشتری خواهد داشت .

۵ – استفاده از قرص های بدون نسخه باد شکن . قرص های حاوی سایمتیکون ( دایمتیکون ) از بوجود آمدن باد شکم جلوگیری میکنند . استفاده از کربن فعال می تواند موثر باشد ، که از داروخانه قابل تهیه هستند .

۱ – کاهش مصرف مواد غذایی بادآور و ایجاد کننده نفخ معده . بعضی از مواد غذایی به طور طبیعی بادآور هستند و باعث ایجاد نفخ میشوند . در صورتیکه معده شما باد زیادی تولید میکنند مصرف آنها را به حداقل برسانید . لیست مواد غذایی باد آور :

سبزیجاتی مانند : کلم بروکلی ، کلم و گل کلم

لوبیا و حبوبات

میوه هایی مانند : سیب ، گلابی و هلو

تمام محصولات تولید شده با گندم

تخم مرغ

نوشیدنی های گازدار

غذاهای سرخ شده و چرب

غذا و نوشیدنی های با فروکتوز ( قند میوه ) بالا

شکر و شیرین کننده های جایگزین

شیر و دیگر مواد لبنی

۲ – خوردن غذا به ترتیب مناسب . بدن انسان به طور طیعی هیدروکلریک اسید ترشح میکند ، که باعث شکستن پروتئین میشود . اگر غذا را با خوردن هیدروکربن و سالاد شروع کنید هیدروکلریک اسید استفاده میشود و بعد از اینکه شما پروتئین مصرف کنید باعث ایجاد نفخ و باد میشود . بنابراین اول غذا همیشه مقداری گوشت ، ماهی یا مرغ میل کنید .

۳ – غذا را خوب بجوید . خوب جویدن غذا باعث کار کمتر معده همچنین تولید باد کمتر خواهد شد . سعی کنید لقمه را ۲۰ بار بجوید .

۴ – خوردن غذاهای تخمیر شده . هضم شدن درست غذا احتیاج به باکتری های سالمی دارد که میتوانید آنها را در مواد غذایی پروبیوتیک تخمیر شده مانند ماست پیدا کنید .

۵ – آرام غذا بخورید . آرام غذا بخورید تا هوای کمتری وارد معده شما شود ، در نتیجه نفخ کمتری هم میکنید .

۶ – آدامس نخورید . جویدن آدامس باعث قورت دادن هوا میشود که در نهایت باعث باد معده میشود ، بنابراین برای از بین بردن بوی بد دهان مسواک بزنید بجای اینکه آدامس بخورید .

۷ – نوشیدنی را با نی ننوشید . با نی خوردن مایعات باعث ورود هوا به معده میشود ، بنابراین با لیوان جرعه جرعه بنوشید .

داروهای گیاهی برای باد شکم

۸ – اگر دندان مصنوعی دارید از کامل جا رفتن آن اطمینان حاصل فرمایید . فیت نبودن دندان مصنوعی باعث قورت دادن هوای بیشتری در هنگام نوشیدن و خوردن میشود .

۹ – ترک سیگار . سیگار کشیدن باعث افزایش ورود هوا به معده و افزایش باد معده خواهد شد .

۱۰ – ریلکسیشن . استرس و عصبانیت باعث افزایش باد معده خواهد شد ، سعی کنید خود را با انجام یوگا یا نفس عمیق و کارهای دیگر آرام کنید .

سیاه دانه و زیره : دانه های زیره و سیاه دانه با سوء هاضمه و نفخ معده مبارزه میکنند . ۱ قاشق غذاخوری از سیاه دانه یا دانه زیره را در آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید و قبل از غذا بنوشید . حتی میتوانید از این دانه ها در غذا استفاده کنید .

سرکه سیب : سرکه سیب باعث هضم سریعتر غذا و کاهش نفخ و باد معده میشود . ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و بعد از غذا بنوشید . ۲ الی ۳ بار در روز استفاده کافی میباشد .

حوش شیرین و لیمو : جوش شیرین و لیمو دارای دی اکسید کربن هستند که یک هضم کننده طبیعی غذا میباشد . با مصرف این ۲ ماده نفخ و باد معده را در ۲۰ دقیقه میتوانید درمان کنید . یک لیمو را آب گرفته ( ۲۰ میلی لیتر آبلیمو ) و در نصف لیوان آب بریزید سپس ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید . بعد از اینکه کف از بین رفت بقیه لیوان را پر از آب کرده و بنوشید .

خردل زرد : یکی از راحت ترین و موثرترین درمانی است که هر کسی میتواند از آن استفاده کند . در زمان نفخ کردن ۱ قاشق پر خردل را در یک لیوان آب گرم حل کرده و بنوشید .

قرص زغال فعال : این قرص ها باعث جذب هوای اضافی و همچنین سموم میشوند که در نتیجه نفخ ، باد معده و بوی بد را از بین میبرند .

آخرین و بهترین راه حل : اگر موارد گفته شده موثر واقع نشد باید مثل همیشه برای درست انجام دادن کارها خودتان وارد عمل بشوید ? . یعنی علم خودتان را در موارد زیر بالا ببرید :

طریقه تولید باد معده

علت بوی بد باد معده

لیست کامل مواد غذایی بادساز

بایدها و نبایدها

و بسیاری از موارد دیگر

در مقاله زیر تمام نکات مهم از خوردن غذا تا بوجود آمدن باد معده و کاهش بو و باد معده توضیح داده شده است .

مقاله جامع درمان نفخ و باد شکم

نکات مهم

مهر ۲۱, ۱۳۹۷ در ۶:۳۳ ب.ظ

بهترین راهش همینه که باخیال راحت بگوزی و اصلا هم به هیچی فکرنکنی

پاسخ دادن

تیر ۲۵, ۱۳۹۷ در ۷:۳۸ ق.ظ

هلکو باگتر !!! اگر دارید اول عفونت ناشی از پبلوری این عفونت که خیلی ساده قابل تشخیص هست را از بین ببرید. نیاز به آنتی بیوتیک های مخصوص و قوی هست.

پاسخ دادن

خرداد ۲۰, ۱۳۹۷ در ۵:۲۲ ق.ظ

کپسول کلپرمین برای درمان این عارضه عالیه کمی دارویه گرانیه ولی خوب بی اختیاری در خواب رو از بین می بره و کلی می تونه بهتون کمک کنه.من رو همین کپسول نجات داد چون وضعم از همتون بدتر بود!کلا تغذیه خراب باعث هزار درد و مرض میشه اما من یکی اصلا نمی تونم سبک غذا خوردنمو تغییر بدم.عاشق غذاهای چرب و سرخ کردنی و خلاصه هر چی که ضرر داره هستم!سر فدای شکم!!!!!

پاسخ دادن

خرداد ۱۱, ۱۳۹۷ در ۱۰:۰۱ ب.ظ

من هم این مشکلو به شدت داشتم از مهمونی و شب موندن در جایی واهمه داشتمموقع بیداری خودم نفخ رو کنترل میکردم اما توی خواب مایه آبروریزی بود. البته مشکلات دیگه ای هم داشتم. دست و پاهام داغ و سنگین میشدن و احساس خستگی شدید میکردم دکتر برام روزی نصف استکان آبلیمو صبح و نصف استکان آبلیمو هم عصر یا شب تجویز کرد روش یه لیوان آب میخورم. الان هم مشکل گزگز و خستگیم برطرف شده هم دیگه نفخ ندارم.

پاسخ دادن

اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۷ در ۱۲:۴۶ ب.ظ

بهترین راهکار فقط خوردن انجیر تازه و نرم است.بطور انی نفخ زو ازبین میبره

پاسخ دادن

اردیبهشت ۷, ۱۳۹۷ در ۴:۴۸ ب.ظ

سلام من بی نهایت باد معده دارم راه حلشو دارید ممنون مخصوصا در حال خواب

پاسخ دادن

اردیبهشت ۶, ۱۳۹۷ در ۱:۲۷ ب.ظ

تاحدی خوب بود

پاسخ دادن

اردیبهشت ۶, ۱۳۹۷ در ۳:۰۵ ب.ظ

سلام خوشحالیم که مورد پسندتون قرار گرفت . مقاله کامل تر از این هم موجوده که در صورت نیاز میتونید از لینک زیر مطالعه بفرمایید : https://koorook.com/how-to-stop-farting/

پاسخ دادن

اردیبهشت ۵, ۱۳۹۷ در ۹:۳۲ ق.ظ

من فقط مواقعی که استرس دارم نفخ شکم میگیرم واقعا خیلی عذاب آوره،صدای شکمم خیلی اذیت میکنه اون لحظه میخوام بمیرم ?

پاسخ دادن

اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۷ در ۴:۲۱ ب.ظ

این مشکل رو من دارم و اسم بیماریش سندرم روده ی تحریک پذیره

پاسخ دادن

اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۷ در ۵:۰۲ ب.ظ

سلام برای درمان مشکل سندرم روده میتوانید مقاله زیر رو مطالعه کنید : https://koorook.com/treat-irritable-bowel-syndrome-or-ibs/

پاسخ دادن

اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۷ در ۴:۳۰ ق.ظ

منم یه سالیه دقیقاهمین بیماری ودارم تاحالاهرچی دکترم رفتم خوب نشدم باداروهابدترم شدم خیلی بیماری مضحک وزجرآوریه..من بیشترازنفخ بیرون روی شدیددارم.

پاسخ دادن

شهریور ۲۵, ۱۳۹۷ در ۷:۲۸ ب.ظ

منم همینطور.اصلا نفخ ندارم.فقط مدام باد معده خالی میکنم.جالب اینجاست که اصلا نمیشه کنترلش کرد.چون هیچ حسی قبلش ندارم.فقط یهو صدا تولید میکنه.ابروم رفته

پاسخ دادن

فروردین ۲۳, ۱۳۹۷ در ۱۰:۴۳ ب.ظ

ما از باد گذشته داره تبدیل به طوفان میشه

پاسخ دادن

اردیبهشت ۶, ۱۳۹۷ در ۱:۲۵ ب.ظ

سلام روزی دوباریکبارصبح ویکبارشب به اندازه یک سوم قاشق چای خوری زیره سیاه آسیاب شده دروسط زبان خودبریزیدوفورانصف استکان آب گرم روی آن بخورید دیگرهیچوقت بادنخواهید داشت البته زیره رادریک ظرف ریخته رویش آب بگیرژد وبعداز توری یا صافی ردکنیدتاشسته شود وچوبهای اضافه ی آنرابگیریدوروی دستمال تمیز ریخته یا درآفتاب ویا روی بخاری بماندتاخشک شودبعدازخشک شدن آسیاب کنیدبعداستفاده کنید

پاسخ دادن

خرداد ۲۳, ۱۳۹۷ در ۹:۴۰ ب.ظ

سلام به گفته شماعمل کردم ولی خوب نشدم خسته شدم دیگه آخه چیزیم نمبخورم ازکجامیاداینا!بیرون روی شدید??

پاسخ دادن

خرداد ۲۴, ۱۳۹۷ در ۱۰:۳۶ ق.ظ

شاید معده اتون میکروبی شده..برید دکتر..دارو میده

پاسخ دادن

تیر ۲۱, ۱۳۹۷ در ۳:۲۵ ق.ظ

قطره کارمینت بخورین. من الان مدتی مصرف میکنم خیلی خوب شدم/. گیاهیه خوردن زیادش هم حتی ضرری نداره. قیمت ارزانی هم داره

پاسخ دادن

اسفند ۱۹, ۱۳۹۶ در ۳:۱۸ ق.ظ

سلام ممنون خوب بود چنین راهنمادی ها باید قابل پرینت گرفتن باشد

پاسخ دادن

مهر ۳۰, ۱۳۹۷ در ۹:۰۲ ب.ظ

سلام به دوستان وعزیزان بادمعده یانفخ شکم براثرعوامل خاصی بروزمیشه.من چون خودم این مشکل رابشدت داشتم چندین باربه دکترمراجعه کردم.نتیجه این شدکه دچارسندرم روده تحریک پذیرم وقابل درمان نیست والبته قابل کنترل است.دوستان من تجربیات خودم رومی نویسم تاشماهم استفاده کنیدوامیدوارم بهبودی حاصل آید.توجه کنیدحتمابایک متخصص گوارش مشورت نمایید ابتدابهترین درمان تغییرعادت غذایی است.خوردن غذاهایی که باعث یبوست وسفت شدن شکم میشودنتیجه اش نفخ بیش ازحدشکم می باشد.می توان ازغذاهای فیبردارمثل سیب استفاده کردتادردفع مدفوع کمک کند.بی نظمی ساعات وعده غذایی یکی دیگرازعوامل نفخ شکم است.مثلاوقتی درزمانهای متفاوت صبحانه،ناهاروشام بخوریم وبدتراینکه هرروزمیان وعده ای زیادی داشته باشیم باعث نفخ می شودخوردن چای درناشتاوقبل ازغذاوخوردن نوشابه های گازدارخوردن موادداری کافئین دارخوردن حبوبات به مقدارزیادکمبودآب دربدن درمقابل ورزش کردن بسیارمفیداست.استفاده مکررازغذاهای فیبردارمفیداست دفع کامل مدفوع کنک میکندتادچارمشکل نفخ نشوید.سعی کنیدآرامش داشته باشیدودچاراسترس نشوید.حتماخواب منظم داشته باشید،حتمابه ساعات غذاخوردن خودنظم بدهید،غذانبایدزیادداغ ویاسردباشدبایدبع طورکامل جویده شود.دریبن غداسعی کنیدآب نخورید. امیدوارم توانسته باشم کمکی برای هرچه بهترشدن سلامتی شماانجام داده باشم اگرسوال خاصی داشتیدمی توانیدبه من فرستاده تادرصورت اطلاع به شماپاسخ دهمsaeed.parsaee@yahoo.com

پاسخ دادن

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

سروتونین چیست و چگونه تولید می‌شود ؟ سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی ، یا شیمیایی در بدن است

با این مقاله ، یک‌بار برای همیشه جوش‌های روی گردن را نابود کنید !!!

آدامس در نگاه اول بدون ضرر و مشکل به نظر می آید اما آدامس

علت سوزش چشم با پیاز چیست ؟ در هنگام خرد کردن پیاز آنزیم هایی

افزایش وزن ماهیچه‌ای مهم است نه چربی !!! افراد به فکر کاهش وزن

آیا میخواهید رشد موی خود را زیاد کنید یا موی خود را احیا کنید

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند : ehow و wikihow بوده ، بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

کاربری یا نشانی

رمز

مرا به خاطر بسپار

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *