داروهای ضد ورم پا

خواص دارویی و گیاهی

ورم پا مشکل رایجی است که می تواند هرکسی را دچار کند , معمولا تجمع مایع در بافت ها سبب متورم شدن پا می شود پس با درمان ورم پا با ما همراه باشید .

این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله : اضافه وزن , ایستادن و یا نشستن به مدت طولانی , پیری , بارداری , سندروم پیش از قاعدگی , کمبود های تغذیه ای , عدم فعالیت جسمانی و گردش خون ضعیف

آسیب یا جراحی مربوط به ساق پا و مچ پا نیز می تواند سبب ایجاد تورم در پای شما شود .

افراد مبتلا به دیابت , مشکلات قلبی , کلیوی و یا بیماران کبدی و زنان باردار در معرض ابتلا به این مشکل هستند .

با افزایش تورم , شما در راه رفتن و ایستادن دچار مشکل خواهید شد و همچنین درد و قرمزی در پای شما اینجاد می شود .داروهای ضد ورم پا

 

 

لیست مطالب :

این نوع از آب درمانی هم شامل آب سرد و هم گرم است که برای کاهش تورم پا بسیار موثر است است .

آب گرم به بهبود گردش خون و آب سرد به کاهش تورم و التهاب کمک می کند .

یکی از بهترین راه حل ها برای پا متورم است زیرا با ایجاد فشار بر روی منطقه آسیب دیده سبب کم شدن درد عضلات و بهبود گردش خون می شود .

همچنین ماساژ به زهکشی مایع اضافی ورم پا کمک می کند .

توجه : اگر تورم پای شما در هنگام حاملگی است برای ماساژ حتما به یک متخصص مراجعه کنید .

سولفات منیزیم سبب کاهش سریع تورم و کاهش درد و ناراحتی می شود .

سولفات منیزیم به راحتی جذب پوست شده و همچنین به بهبود گردش خون وخنثی کردن بوی بد پا کمک می کند .

زجبیل یک دیورتیک طبیعی است که به درمان ورم پا کمک می کند , زیرا دارای خواص ضد التهابی است .

قاصدک ادرار آور است که سبب دفع مایعات اضافه می شود و همچنین به تنظیم سطح سدیم در بدن نیز کمک می کند .

آب لیمو سبب دفع مایع اضافی و سموم از بدن شما می شود و به کاهش تورم پا کمک می کند علاوه بر این به هیدراته شدن بدن نیز کمک می کند .

 

 

سرکه سیب طبیعی به کاهش ورم پا به علت پتاسیم بالا که سبب جلوگیری از تجمع مایع می شود کمک می کند .

تخم گشنیز دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش تورم و همچنین بهبود گردش خون کمک می کند .

ورزش منظم برای جلوگیری از تورم پا های شما مهم است زیرا سبب بهبود گردش خون و جلوگیری از تجمع مایع در اندام تحتانی شما می شود .

کمبود منیزیم در بدن می تواند علت ورم پا باشد , خوردن غذاهای غنی از منیزیم به رفع این مشکل کمک می کند .

توجه : افرادی که مشکلات قلبی یا کلوی دارند از مصرف مکمل منیزیم پرهیز کنند .

 

نظر

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

داروهای ضد ورم پا

پاها یکی از سخت‌کوش‌ترین بخش‌های بدن شما هستند. آنها به‌طور روزانه تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند؛ پاها به شما اجازه می‌دهند که راه بروید، بدوید، بپرید، بایستید، روی پنجه حرکت کنید و در تمام این مدت وزن بدن شما را تحمل می‌کنند. در هر یک از پاهای شما ۲۶ استخوان و بیش از ۱۰۰ عضله، تاندون و رباط وجود دارد که همگی به‌صورت یک گروه عمل می‌کنند و شما را به محل کار، باشگاه ورزشی و خانه می‌برند. بعضی‌ اوقات بر اثر عوامل مختلفی مثل فعالیت‌های بیش‌از‌حد ‌روزانه، افراد احساس می‌کنند که پاهایشان ورم کرده است. تورم پاها می‌تواند جزئی یا زیاد باشد و به‌ دلایل مختلفی مثل اضافه‌وزن، تغییرات هورمونی یا عوامل جدی‌تری مانند بیماری‌های قلبی رخ دهد. جاذبه‌ی زمین نیز تورم پاها را تشدید می‌کند. در این مطلب نکاتی در رابطه با دلایل ایجاد تورم پاها و روش‌هایی برای درمان آن آورده شده است. با ما همراه باشید.

سدیم موجود در نمک بزرگ‌ترین عامل ایجاد مشکل در رژیم‌های غذایی است، زیرا به‌طور کلی سدیم سبب حفظ و باقی ماندن آب می‌شود. وجود سدیم اضافی در بدن می‌تواند سبب تورم پاها شود. انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می‌کند که افراد بزرگسال به‌طور روزانه نباید از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم دریافت کنند، که این مقدار چیزی در حدود یک قاشق چای‌خوری نمک در روز است.

نکته مهم این است که بیشترین مقدار نمک مصرفی مردم به‌ دلیل استفاده‌ی مستقیم از نمک و نمک‌پاش نیست، بلکه این نمک اضافی به‌ دلیل استفاده از غذاهای فراوری‌شده و آماده‌ی رستوران‌ها وارد بدن می‌شود، یعنی دقیقا جایی‌ که فهرست مواد و نگهدارنده‌های مورداستفاده نادیده گرفته می‌شود.

خوراکی‌هایی همچون کالباس، غلات فراوری‌شده، گوشت یخ‌زده، غذاهای کنسروی، نان و سس سالاد بیشترین میزان از این ماده را در خود جای داده‌اند. بهتر است که به‌ جای استفاده از این موادغذایی از مواد فاقد سدیم مثل میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها و غلاتی که فراوری‌ نشده‌اند استفاده کنید.

بسیاری از افراد ازجمله پزشکان، پرستاران، معلمان و سایر افرادی که به‌طور طولانی روی پاهایشان می‌ایستند، در انتهای روز کاری احساس می‌کنند که کفش‌شان بیش‌از‌اندازه تنگ شده است. اما دلیل آن چیست؟ وقتی که مدت زیادی بدون حرکت می‌ایستید، عضلات موجود در پاها و مچ‌ پای شما منقبض نمی‌شوند و تغییر حالت نمی‌دهند، به‌ همین‌ دلیل جریان خونی که به پاها وارد و از آن خارج می‌شود ضعیف خواهد بود.

همچنین این امر درمورد افرادی که مدت زیادی می‌نشینند نیز صادق است، کاهش جریان خون سبب تورم پاها می‌شود و سبب می‌شود که کفش‌ها تنگ و ناراحت‌کننده باشند. همچنین چهارزانو نشستن یا انداختن پاها روی هم سبب بسته شدن رگ‌های خونی و تشدید تورم پاها می‌شود.

با این‌ حال، معمولا این نوع از تورم پاها که در پایان روز ایجاد می‌شود، نشان‌دهنده‌ی مشکلات جدی نیست و با راه رفتن یا درست نشستن از بین می‌رود. همچنین برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است که به‌ازای هر یک ساعت ایستادن، ۵ دقیقه روی صندلی بنشینید یا پاهایتان را رو به بالا قرار دهید.

اگر تورم همچنان وجود دارد و نمی‌توانید از ایستادن یا نشستن طولانی دوری کنید، از جوراب مخصوص واریس استفاده کنید. جوراب‌های مخصوص واریس عملکردی شبیه به راه رفتن ایجاد می‌کنند و با کمی افزایش در پمپاژ خون، سبب می‌شوند تا جریان خون کمی سریع‌تر شود.

برای بسیاری از خانم‌ها تورم پاها بخش جدایی‌ناپذیری از بارداری است. این اتفاق به‌طور طبیعی در سه ماهه‌ی دوم بارداری رخ می‌دهد. همان‌طور که بچه رشد می‌کند، فشار بیشتری به رگ‌های موجود در لگن وارد می‌شود و گردش خون کمی با مشکل مواجه می‌شود. همچنین تغییرات هورمونی هم می‌توانند سبب ایجاد تورم شوند. درطول بارداری، بدن هورمون ریلاکسین ترشح می‌کند، این هورمون سبب می‌شود که لگن، مفاصل پا و رباط‌ها سست شوند و جا باز کنند.

تورم پاها می‌تواند درطول بارداری، در انتهای روز و همچنین با افزایش دمای محیط بدتر شود. معمولا تورم پاها موضوع نگران‌کننده‌ای نیست. اما اگر مرتب اتفاق بیفتد یا تورم در دست‌ها و صورت هم قابل‌مشاهده باشد باید به پزشک مراجعه کرد؛ چرا که می‌تواند نشانه‌ای از شرایط تهدیدکننده‌ای مثل پره‌ اکلامپسی (preeclampsia) باشد. در این حالت فشار خون به‌میزان زیادی بالا می‌رود و می‌تواند برای مادر و فرزند خطرناک باشد.

هرچند که تورم پاها در دوران بارداری امری معمول است، اما باید در این شرایط از ایستادن و نشستن‌های طولانی خودداری کنید و به‌طور مرتب سعی کنید که پاها را بالاتر از سطح قلب نگه دارید تا گردش خون مساعد شود. همچنین علاوه‌بر ورزش کردن، استفاده از جوراب‌های مخصوص واریس می‌تواند به‌میزان زیادی به شما کمک کند. جوراب‌های مخصوص واریس را بپوشید و به یک طرف از بدن بخوابید.

اگر در زمان بارداری شکم‌تان خیلی بزرگ شده است، خوابیدن به پشت باعث افزایش فشار بر رگ‌های خونی می‌شود. در‌این‌حالت برگشت خون به قلب به‌سختی اتفاق می‌افتد و ممکن است مایعات از رگ‌ها به بیرون نشت کنند.

یکی از رایج‌ترین علت تورم پاها، چاقی افراد است. اضافه‌وزن و چاقی ازجمله عواملی هستند که سبب می‌شوند تورم پاها در فهرست بیماری‌های مرتبط با قلب قرار بگیرد. بیشترین میزان چربی این افراد در شکم انباشته شده است و این چربی گردش خون در پاها را با فشار مواجه می‌کند. در رابطه با تورم‌های مربوط به اضافه‌وزن، در ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید تا عوامل دیگر بررسی شوند و سپس با تغییر عادات‌ غذایی و ورزش کردن وزن‌ اضافی خود را از‌ بین ببرید.

ممکن است که مچ‌ پایتان درهنگام ورزش کردن، دویدن‌های شدید، بازی کردن با کودکان یا سایر عوامل خطرساز آسیب ببیند. این‌ نوع از آسیب‌ها می‌توانند باعث ایجاد تورم در ناحیه‌ی آسیب‌دیده یا ساق پاها شوند.

التهاب یکی از پاسخ‌های بدن به آسیب است. جریان خون به سمت ناحیه‌ی آسیب‌دیده حرکت می‌کند و سلول‌های سالم و مایعات را وارد آن منطقه می‌کند و سبب بهبود آن می‌شود. اما در این مدت ممکن است که پایتان کمی بزرگ‌تر به نظر برسد.

جراحی ساق‌ پا، مچ‌ پا و پا می‌تواند باعث تورم شود. در‌ این‌ زمان پزشک پیشنهاد می‌کند که برای برطرف کردن تورم، فعالیت پاها را محدود کنید، روی منطقه‌ی آسیب‌دیده یخ بگذارید و از انداختن وزنِ اضافی روی پا و انگشتان خودداری کنید.

ممکن است که بعضی از افراد یک هفته قبل از عادت ماهیانه احساس کنند که کمی بدن‌شان پف کرده‌ است. در‌ صورت ابتلا به سندرم پیش‌ از قاعدگی، به‌ دلیل نوسانات هورمونی بعد از تخمک‌گذاری، احساس تجمع آب بسیار طبیعی است. همچنین سندرم پیش‌ از قاعدگی در این بخش از چرخه‌ی عادت ماهیانه، می‌تواند سبب تورم در پاها شود. البته جاذبه‌ی زمین هم می‌تواند این تورم را کند.

تغییرات هورمونی که به‌ دلیل استفاده از هورمون‌های ضدبارداری یا درمان جایگزین هورمونی (hormone replacement therapy) ایجاد می‌شوند می‌توانند سبب تورم در بخش‌های مختلف بدن ازجمله پاها شوند. برای جلوگیری از این تورم، میزان آب دریافتی بدن‌تان را کنید، غذاهای پرنمک را محدود کنید و ورزش کردن را فراموش نکنید. این کارها می‌تواند به بهتر شدن گردش خون‌تان کمک کند.

داروهای ضد‌بارداری و درمان‌های جایگزین هورمونی، تنها عوامل ایجاد تورم در پاها نیستند. بسیاری از داروهای دیگر هم به دلایل مختلف می‌توانند سبب تورم پاها شوند. قرص‌های کنترل قند خون که افراد مبتلا به دیابت مصرف می‌کنند مانند آواندیا (Avandia) یا پیوگلیتازون (pioglitazone)، سبب می‌شوند تا نمک به‌سختی از بدن خارج شود ودرنتیجه ایجاد تورم می‌کنند.

داروهای قلبی که به‌‌عنوان گشاد‌کننده‌ی عروق (وازودیلیتور) شناخته می‌شوند نیز می‌توانند سبب ایجاد تورم شوند. گشادکننده‌ی عروق به‌ این معنی است که این داروها به باز شدن رگ‌های خونی کمک می‌کنند و گردش خون راحت‌تر اتفاق می‌افتد. ازجمله‌ی این داروها می‌توان به لونیتن (Loniten) و هیدرالازین (hydralazine) اشاره کرد. مسدودکننده‌های کلسیمی با شل کردن دیواره‌ی رگ‌ها، رگ‌های خونی را بزرگ‌تر می‌کنند. برای مثال مسدودکننده‌ی گیرنده‌ی آنژیوتانسین با جلوگیری از خروج نمک از بدن می‌تواند سبب تورم پاها شود.

داروهایی که صرفا با نسخه مورداستفاده قرار می‌گیرند هم معمولا سبب ایجاد تورم در پاها می‌شوند. مصرف داروهای ضدالتهابیِ غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن به‌ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا کبدی می‌توانند سبب بدتر شدن تورم شوند، زیرا این داروها سبب احتباس سدیم در بدن می‌شوند.

سایر داروها می‌توانند سبب تورم‌های غیر‌قابل‌توضیح در پا شوند. داروهای ضد تشنج مثل گاباپنتین، داروی شیمی‌ درمانی مثل داستاکسل و سیتوپلاتین و داروهای درمان بیماری پارکینسون مثل میراپکس و روپینیرول از‌جمله‌ی این داروها هستند.

تورم پاها همراه با درد می‌تواند به‌ دلیل عفونت پوستی باشد. این تورم معمولا با قرمزی، داغی و درد پوست همراه است.

افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های عروق محیطی در معرض عفونت قرار دارند و به‌ این دلیل که در این بیماری‌ها جریان خون در اندام‌های انتهایی کاهش می‌یابد، ابتلا به هر نوع عفونتی می‌تواند به‌سرعت تشدید شود. در صورت ابتلا به دیابت عصبی (نوعی از دیابت که روی عملکرد اعصاب تأثیر می‌گذارد) عفونت به‌سختی تشخیص داده می‌شود و به‌سرعت بدتر می‌شود.

پارگی و ترک پوست، ورود باکتری به بدن، استفاده از کفش‌های ناسب و رشد ناخن به درون گوشت (ingrowntoenails) همگی می‌توانند سبب عفونت شوند. بیماری‌های خاص مثل بیماری لوپوس و آرتریت‌روماتوئید هم می‌توانند خطر ابتلا به عفونت پاها را افزایش دهند.

اقدامات ساده مثل مرطوب کردن منظم پوست پا، پوست را منعطف نگه می‌دارد و درنتیجه با کاهش آسیب‌پذیری پوست پا، به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند. آنتی بیوتیک ها سبب از‌ بین بردن عفونت‌های باکتریایی موجود در پوست می‌شوند اما مراجعه به پزشک ضروری است. عفونت‌های قارچی هم با داروهای ضدقارچی درمان خواهند شد.

زمانی که مشکلی برای دستگاه لنفاوی بدن (که بخشی از دستگاه ایمنی است) ایجاد می‌شود، می‌تواند منجر به لنف اِدِم شود. مایع لنفاوی، سلول‌های سفید خون را که وظیفه‌ی مبارزه با عفونت را به عهده دارند، به بخش‌های مختلف بدن منتقل می‌کند. گره‌های لنفاوی که در سراسر بدن وجود دارند حرکت این مایع را کنترل می‌کنند. اما اگر گره‌های لنفاوی مثلا به‌ دلیل جراحی سرطان، آسیب ببینند یا از بین بروند، مایع لنفاوی به‌خوبی جمع‌آوری نمی‌شود و باعث تورم خواهد شد.

به‌طور معمول تورم پاها زمانی اتفاق می‌افتد که گره‌های لنفاوی موجود در لگن، که مسئول کنترل حرکت لنف درون پاها هستند، آسیب ببینند یا از بین بروند. رگ‌های لنفاوی بسیار باریک و منعطف هستند. اما زمانی که یک عمل دقیق جراحی در ناحیه‌ی کشاله‌ی ران انجام می‌شود، ممکن است این رگ‌ها آسیب ببیند و انسداد سختی ایجاد کنند که از برگشت مایع لنفاوی جلوگیری نماید.

بعضی‌ اوقات لنف اِدِم وابسته به ارث است و در بعضی‌ مواقع به‌ دلیل چاقی، سرطان یا عفونت ایجاد می‌شود. اگر دلیل تورم پاهایتان هیچکدام از این موارد نبود به پزشک مراجعه کنید. در این هنگام می‌توانید از جوراب‌های مخصوص واریس استفاده کنید و تا حد امکان تحرک داشته باشید. انقباض عضلات، مایع را از کانال لنفاوی خارج می‌کند. اگر کمی تحرک داشته باشید از این مشکل جلوگیری می‌شود.

داروهای ضد ورم پا

شاید فکر کنید که تورم پاها نگران‌کننده نیست، اما تورم پاها نشانه‌‌ای غیر‌متداول برای نارسایی احتقانی قلب (congestiveheart failure) محسوب می‌شود. نارسایی قلبی به این معنا نیست که قلب شما متوقف شده است، بلکه به‌ این معناست که قلب نمی‌تواند به‌ اندازه‌ی کافی خون را تلمبه کند. یعنی خون به درون وریدها برمی‌گردد و سبب تجمع مایع می‌شود.

محل تورم می‌تواند به تشخیص نارسایی قلب کمک کند. معمولا تورم در پاها نشان‌دهنده‌ی نارسایی در سمت راست قلب است. اگر مبتلا به نارسایی قلبی باشید، معمولا تورم پاها از‌ حدی است که در پایان یک روز کاری و به‌ دلیل ایستادن‌های طولانی اتفاق می‌افتد. در‌صورتی که پوست‌تان را نیشگون گرفتید و پوست به‌ حالت برجسته باقی ماند، نفس‌هایتان کوتاه بود و این روند به‌طور چشم‌گیری بدتر شد یا در یک روز از ۵ کیلو وزن اضافه کردید، همه‌ی این موارد می‌توانند نگران‌کننده باشند.

برخی از افراد در صورت نشستن طولانی‌مدت یا حرکت ندادن پاهایشان، بعد از مدتی در یک طرف بدن خود احساس تورم و درد خواهند داشت و کم‌کم دچار لخته‌ی خون خطرناکی به ترومبوز وریدی عمقی (deep vein thrombosis) می‌شوند. در صورت باقی ماندن لخته، این موضوع قابل‌درمان است. اما در بعضی‌ مواقع این‌طور نیست و لخته شکسته می‌شود و به بخش‌های دیگری مثل ریه منتقل می‌گردد و می‌تواند جلوی اکسیژن‌رسانی را بگیرد و کشنده باشد.

لخته سبب افزایش فشار به نواحی اطراف می‌شود و این فشار موجب می‌شود تا مایع از ورید به بافت‌های اطراف منتشر شود که درنتیجه‌ی آن شاهد تورم خواهیم بود.

نشستن‌های طولانی می‌تواند برای هرفردی سبب ایجاد لخته‌ی خون شود و عواملی مانند چاقی، سیگار کشیدن، بارداری، نارسایی قلبی، مشکلات کلیوی، سابقه‌ی ایجاد لخته، سرطان و مصرف داروهای خاصی مانند قرص‌های ضد‌بارداری می‌توانند خطر ایجاد لخته را افزایش دهند.

به نظر می‌رسد که متداول‌ترین علامت ایجاد لخته، وجود تورم و درد در ناحیه‌ی پاها و ناراحتی در ماهیچه‌ی ساق پاست که با تورم انگشتان همراه است و علامت مشخص دیگری برای آن وجود ندارد. درصورتی که این علائم بدون هیچ‌ دلیلی ایجاد شود حتما به پزشک یا اورژانش مراجعه کنید.

برای برطرف کردن تورم پاها در زمان لخته، می‌توان از همان روش‌های قبلی استفاده کرد. این بره‌ها شامل ورزش کردن، نگه‌ داشتن وزن در حالت ایده‌آل و داشتن تحرک بعد از نشستن‌های طولانی است.

کلیه‌ها مسئول ایجاد تعادل در مایعات بدن هستند و مایعاتی را که بدن به آنها نیازی ندارد دفع می‌کنند. اگر یک یا هر دو کلیه عملکرد درستی نداشته باشند، منجر به ایجاد تورم در پاها می‌شوند.

زمانی که افراد سالم (دارای ورم پا) به خانه برمی‌گردند، درصورتی که پاهایشان را کمی بالا نگه دارند، مایعات اضافی توسط بدن‌شان جذب می‌شود و کلیه‌ آنها را دفع خواهد کرد. اما درمورد افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، بدن نمی‌تواند به‌راحتی از شر این مایعات خلاص شود. به‌ همین‌ دلیل تورم شدید‌تر و دردناک‌تر می‌شود. همچنین تعداد زیادی از افراد در نواحی دیگر بدن مثل دست‌ها و صورت هم دچار تورم می‌شوند.

درمان بیماری کلیوی به رفع این مشکل کمک می‌کند، اما استفاده از دیالیز که معمولا برای نارسایی‌های پیشرفته‌ی کلیوی استفاده می‌شود این کار را انجام نمی‌دهد. دستگاه دیالیز به‌ عنوان کلیه‌ی مصنوعی عمل می‌کند. اما دیالیز نمی‌تواند همه‌ی آب اضافی بدن را دفع کند.

برای این کار باید از دارو استفاده کرد. افراد مبتلا به نارسایی قلبی و مشکلات کلیوی از داروهای مُدِر استفاده می‌کنند. این دارو میزان آب و نمک دفعی در ادرار را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند تا کلیه، مایعات را دفع کند.

سیروز کبدی به‌ علت آسیب بافت‌های کبدی و گسترش زخم (اِسکار) ایجاد می‌شود که می‌تواند به‌ دلیل هپاتیت یا مصرف بلندمدت و زیاد الکل باشد. این آسیب بافتی می‌تواند در جریان خون کبد اختلال ایجاد کند. این عامل سبب بالا رفتن فشار خون در ورید‌های منتهی به کبد می‌شود (که به آن هایپرتانسیون پورتال یا افزایش فشار ورید پورت می‌گویند) و موجب تورم پاها و به‌ویژه ناحیه‌ی شکمی می‌گردد (که به آن آسیت می‌گویند). سیروز همچنین در تولید پروتئین آلبومین تداخل ایجاد می‌کند که عامل دیگری در ایجاد تورم پاهاست.

استفاده از داروهای ادرارآور (دیورتیک) و تغییر سبک زندگی همچون کم کردن مصرف نمک، می‌تواند به‌ ازبین‌ رفتن علائمی مانند تورم پاها کمک کند. هرچند که کاهش تورم پاها و شکم به بهتر شدن بیماری کبدی کمک نمی‌کند اما می‌تواند تحرک و تنفس را راحت‌تر کند. مصرف این داروها که باید زیر نظر پزشک باشد، به افراد مبتلا به نارسایی کبدی کمک می‌کند تا به‌آرامی از شر آب اضافی بدن خلاص شوند.

از علائم دیگر سیروز کبدی می‌توان به تورم در شکم، احساس خستگی، خونریزی و کبودی، حالت تهوع و زرد شدن رنگ پوست و چشم اشاره کرد. درمان‌های معمول برای این بیماری استفاده از دارو، تغییر سبک زندگی و پیوند کبد است.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

سپاس

ممنون از لطف شما

خیلی عالیست متشکرم

از لطف شما ممنونم.

خواص خوراکی ها

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی

دیوار؛ چگونه دیوارهای خانه را مثل حرفه‌ای‌ها بیاراییم

مراحل بره ریزی موفق؛ چطور به همه کارهایمان برسیم؟

سام و حیوان خانگی‌اش؛ کتابی برای مهار خشم کودکان

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

درمان خانگی آبسه دندان با ۱۰ روش آسان و موثر

راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند

ورم پا و قوزک پا یکی از مشکلات شایعی است که در افراد مسن دیده می شود. ورم پا به دلیل تجمع مایعات و اختلال در نگهداری آب و نمک در بدن رخ می دهد. اگر می خوانید در مورد ورم پا و همنین دلیل ورم پا و روش هایی برای درمان آن بدانید این مقاله آسمونی را تا انتها مطالعه کنید چرا که مطالب مفیدی در مورد این موضوع برای شما عزیزان عنوان می کنیم.

ورم بدون درد ممکن است هر دو پا و یا پشت پاها و یا ران ها را درگیر کند. به علت جاذبه زمین، اغلب تورم ها در قسمت پایین بدن دیده می شوند.

ورم پا در ماه های گرم سال و در افرادی که به مدت طولانی می ایستند و یا راه می روند نیز رخ می دهد.

اگر ورم پا همراه با درد باشد، راه رفتن را برای فرد مشکل می سازد. اگر قوزک پا متورم شده است، بهتر است قبل از هر کاری به پزشک مراجعه کنید.

دلایل ورم پاها

داروهای ضد ورم پا

تجمع مایعات در بافت های بدن موجب ورم می شود. احتباس مایعات ممکن است به علت بیماری قلبی، بیماری کبدی و یا کلیوی و یا اختلالات رگ های خونی باشد.

دیگر دلایل ورم پاها عبارتند از:

پزشک با انگشت خود فشاری بر پای متورم وراد می کند و بعد برمی دارد. اگر در محل فشار، جای انگشت بعد از چند دقیقه باقی بماند، نشانه ورم می باشد

راه های تشخیص علت ورم

پزشک از شما درباره داروهایی که مصرف می کنید سئوال می کند و معاینه بدنی انجام می دهد و قلب، ریه، شکم، غدد لنفاوی و پاهای شما را بررس می کند.

همچنین از شما سئوالاتی راجع به ورم و چه چیزی باعث بدتر شدن و بهتر شدن آن می شود، درچه زمان هایی بدتر می شود و چه علائمی دارد، می پرسد.

آزمایشات زیر را نیز ممکن است پزشک بخواهد:

توصیه به این بیماران

رفع‌ تمام‌ علایم‌ التهاب‌ در بستر استراحت کنید. در هنگام‌ استراحت‌، حرکت‌ دادن‌ عضلات‌ پا، خم‌کردن‌ مچ‌ پا و تکان‌ دادن‌ انگشتان‌ پا را به طور متناوب انجام دهید.

درمان خانگی ورم پاها

این درمان ها برای مدت کوتاهی مناسب می باشند، اما بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی ورم پا مشخص شود و درمان گردد.

هر روز این تمرین‌ها را باید مرتب و پشت هم انجام دهید

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

تبلیغات شما در اینجا:

21-2272529

asemooni.com/advertising




خانه

موبایل

 

داروهای ضد ورم پا

بعضی از گیاهان برای درمان ورم پا و گردش خون در پا مفید است و احتباس آب بدن را از بین می برد. برای درمان ورم پا می توان از گیاهان به صورت تنتوره، دم کرده یا خیسانده استفاده کرد.جعفری: به نقل از سایت «هلث نیوز»، این گیاه ادرارآور حاوی ماده معدنی، ویتامین و کلروفیل است که برای سلامت بدن مفید است. این گیاه را می توان به همراه غذا یا همراه با سالاد مصرف کرد.قاصدک: از احتباس آب جلوگیری می کند. خاصیت مدر آن، آب اضافه بدن را دفع می کند و در نتیجه ورم پا از بین می رود. این گل را می توان به صورت دم کرده مصرف کرد.ژینکو: با بهبود بخشیدن به گردش خون، میزان احتباس آب را در پاها کاهش می دهد. اگر دچار مشکلات مرتبط با گردش خون هستید قبل از مصرف این گیاه با متخصص گیاهان مشورت کنید. این گیاه برای رفع مشکل گردش خون در پا بسیار سودمند است.نعناع: قرار دادن پا در آب نعناع، خستگی و ورم پا را از بین می برد. لازم است ۲طشت یکی حاوی آب گرم و کمی روغن نعناع و دیگری آب سرد حاوی روغن نعناع آماده کنید. ابتدا پا را در طشت آب سرد و پس از یک دقیقه پا را در آب گرم قرار دهید.

منبع:aftabir.com

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

ورم پا مشکل رایجی است که می تواند هرکسی را دچار کند , معمولا تجمع مایع در بافت ها سبب متورم شدن پا می شود پس با درمان ورم پا با ما در مجله دلگرم همراه باشید همراه باشید .

این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله : اضافه وزن , ایستادن و یا نشستن به مدت طولانی , پیری , بارداری , سندروم پیش از قاعدگی , کمبود های تغذیه ای , عدم فعالیت جسمانی و گردش خون ضعیف آسیب یا جراحی مربوط به ساق پا و مچ پا نیز می تواند سبب ایجاد تورم در پای شما شود .



داروهای ضد ورم پا

ورم ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد. ایستادن به مدت طولانی و آویزان شدن پاها از صندلی به صورت مکرر و طولانی، باعث احتباس مایع در پا می شود. همچنین، بعضی از زنان در قاعدگی خود، دچار ورم می شوند.

همچنین علت ورم پا در بیماران ممکن است ناشی از بیماری جدی تر از جمله بیماری کبد، بیماری کلیوی، نارسایی قلبی، ترومبوز ورید عمقی (DVT)، سطح پایین پروتئین، کم خونی و نشانه ای از آسیب به پا باشد. شکستن انگشتان پا، مفاصل مچ پا و استخوان ها، تنها چند صدمه ای است که ممکن است موجب تورم شود. تورم، پاسخ طبیعی به آسیب است.


درمان های گیاهی و خانگی ورم پا


سرکه خاصیت ضد التهابی و آرام بخشی دارد و درد حاصل از التهاب را بهبود می بخشد .


مواد اولیه :1/2 فنجان سرکه سیب ، 6 تکه سیب

ابتدا پارچه تمیزی را درون سرکه خیس کنید و روی موضع قرار دهید و تکه های سیب هم به مدت 2 دقیقه بالای موضع نگه دارید بعد از این زمان تکه های سیب را بردارید و با آب گرم بشوید . این کار را هر شب تکرار کنید.

نعناع بدلیل خاصیت فراوانی که دارد برای مشکلات پا موثر است . و به طور مستقیم استفاده می شود و در بهبود چرخش خون ، کنترل حفظ مایعات و جلوگیری از گشاد شدن سیاهرگ ها موثر است.


مواد اولیه :2 قاشق نعناع – 1 لیتر آب

نعناع را داخل آب در حال جوش قرار دهید تا 1 دقیقه بجوشد سپس آن را روی موضع بمالید هرشب این کار را قبل از خواب انجام دهید.

مصرف روزانه آب بامیه یکی از راه های موثر ستیز با ورم پا است . این نوشیدنی ادرار آور است و ورم و تجمع سموم را کاهش می دهد.


مواد اولیه :6 گل بامیه – 1 لیتر آب

گل ها را داخل آب بریزید تا 1 دقیقه بجوشد سپس اجازه دهید تا خنک شود بعد بنوشید روزانه 3 لیوان از این آب را بنوشید

حمام با نمک یکی از راه های کلاسیک درمان آماس زانو ، پا است و در درمان درد ماهیچه ای و گردش خون موثر است.


مواد اولیه :1/2 فنجان نمک – آب گرم

نمک را داخل آب بریزید بعد پاهایتان 15 دقیقه درون این آب قرار دهید این کار را هرشب مخصوصا بعد از داشتن روزهای سخت انجام دهید.

آلوورا گیاهی است که خواص فراوانی مثل ضد التهابی و دارد و هنگامی که روی موضع می مالید درد را کاهش می دهد و محرک گردش خون است.


مواد اولیه :2 قاشق آلوورا – 1 قاشق روغن نارگیل

ژل آلوورا را با روغن نارگیل ترکیب و 1 دقیقه روی پا ماساژ دهید این کار را هر روز انجام دهید تا بهبود پیدا کنید.

یکی از راه های درمان تاثیر گذار شاه بلوط هندی است که در کاهش تورم بدن موثر است.

مواد لازم :1 قاشق پوست شاه بلوط – 1/2 فنجان روغن اسطخودوس

به روغن اسطخودوس شاه بلوط را اضافه کنید و 2 دقیقه حرارات دهید و خوب ترکیب کنید وقتی این مواد از حرارت افتاد روی موضع دورانی بمالید و خوب ماساژ دهید این کار را هر روز انجام دهید.

این نوع از آب درمانی هم شامل آب سرد و هم گرم است که برای کاهش تورم پا بسیار موثر است است .

آب گرم به بهبود گردش خون و آب سرد به کاهش تورم و التهاب کمک می کند .

دو تشت را پر از آب یکی آب گرم و دیگری آب سرد
پاهای خود را 3 تا 4 دقیقه درون تشت آب گرم قرار دهید
بلافاصله درون تست آب سرد به مدت 1 دقیقه قرار دهید
این کار را به مدت 2 دقیقه انجام دهید
این درمان را چند بار در روز تکرار کنید تا زمانی که ورم پا های شما بهبود پیدا کند

یکی از بهترین راه حل ها برای پا متورم است زیرا با ایجاد فشار بر روی منطقه آسیب دیده سبب کم شدن درد عضلات و بهبود گردش خون می شود .

همچنین ماساژ به زهکشی مایع اضافی ورم پا کمک می کند .

مقداری روغن نارگیل یا روغن خردل بر روی پا های خود بمالید
سپس به مدت 5 دقیقه به آرامی در جهت رو به بالا و رو به پایین ماساژ دهید , از فشار بیش از حد پرهیز کنید
این کار را چندین بار در روز تکرار کنید
برای نتیجه بهتر این کار را پس از یک حمام انجام دهید


زنجبیل یک دیورتیک طبیعی است که به درمان ورم پا کمک می کند , زیرا دارای خواص ضد التهابی است .

ماساژ پا متورم با روغن زنجبیل چند بار در روز
همچنین شما می توانید 3 فنجان چای زنجبیل بنوشید

قاصدک ادرار آور است که سبب دفع مایعات اضافه می شود و همچنین به تنظیم سطح سدیم در بدن نیز کمک می کند .

مخلوط یک قاشق چای خوری برگ قاصدک تازه یا خشک در یک فنجان آب گرم سپس به مدت 5 دقیقه آن را بجوشانید و این چای را 3 بار در روز مصرف کنید .

تخم گشنیز دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش تورم و همچنین بهبود گردش خون کمک می کند .

اضافه کردن 3 قاشق چای خوری تخم گشنیز به یک فنجان آب
و جوشاند آن تا زمانی که مقدار آب نصف شود
سپس آب تخم گشنیز را گرفته و بنوشید
این کار را 2 بار در روز تا زمانی که بهبود پیدا کنید انجام دهیدداروهای ضد ورم پا


ورزش منظم برای جلوگیری از تورم پا های شما مهم است زیرا سبب بهبود گردش خون و جلوگیری از تجمع مایع در اندام تحتانی شما می شود .

اولین گزینه شنا زیرا سبب کاهش تورم و درد و التهاب می شود
پیاده روی و یا آهسته دویدن به مدت 3 دقیقه برای 5 روز در هفته گزینه مناسبی است
همچنین می توانید از تمرینات کششی و یا یوگا نیز استفاده کنید



تهیه و گردآوری مجله دلگرم


مرضیه ملایری






پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *