خانهموبایل
خواص و نحوه مصرف جوانه گندم
نحوه استفاده: هم مصرف خوراکي دارد و هم از ماسک آن استفاده ميگردد.
خواص: پودر جوانه گندم يک مکمل غذايي پر ارزش و سرشار از ويتامينE و ويتامين هاي گروه B است. ويتامين E امروز به عنوان معجزه گر و اکسير جواني معرفي مي شود.سلنيوم و منيزيوم وجود در جوانه گندم ، در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است. به اعتقاد برخي از متخصصان پوست ، مو و زيبايي ، جوانه گندم در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتي پوستي موثر است و بدين منظور ميتوانيد از ماسک جوانه گندم استفاده نمائيد به اين صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمير کرده و روي پوست صورت بگذاريد.
همچنين کساني که از يبوست ، خستگي و بي حالي ، کلسترول بالا و دردهاي عضلاني رنج مي برند، بايد از اين ماده غذايي کمک بگيرند. اگر مي خواهيد لاغر شويد، پودر جوانه گندم را همراه با ماست يا سالاد کاهو 1 دقيقه قبل از صرف غذا و اگر مي خواهيد چاق شويد، آن را 1 دقيقه بعد از غذا ميل کنيد.
در واقع جوانه ها موادغذايي هستند كه با روند طبيعي رشد و توليدشان، در گروه سبزي ها، آن هم با ارزش غذايي بالا از نظر ويتامين ها و املاح محسوب مي شوند.
در سنين مختلف، مردان بين 1 تا 3 درصد بيشتر از زنان به پروتئين و ويتامين هاي B6، A، B12 و اسيد فوليك و املاح كلسيم، فسفر، روي و يد نياز دارند. اما در خصوص زنان باردار و خانم هاي شيرده، بالاترين نيازهاي غذايي، در نظر گرفته شده و حتي در مواردي از مقدار مصرف مردان نيز به مراتب بيشتر است. در سنين بالا به علت تحرك كمتر، نياز بدن به انرژي كاسته شده، ولي درمقابل نياز به ويتامين ها ، املاح و پروتئين افزايش مي يابد. با مصرف جوانه هاي مختلف مي توانيد مقدار قابل توجهي از ويتامين هاي B را به بدن برسانيد. توجه به اين موضوع كه تامين ويتامين هاي C و E، بتاكاروتن و سلنيوم مي تواند از اكسيداسيون چربي ها در بدن جلوگيري كند و نيز تأمين منيزيم مي تواند فشار خون را كنترل نمايد، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در بره غذايي روزانه بيشتر پي مي بريم.
منبع : طب سنتي
خوراکی های پرخاصیت
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
جوانههای غلات و دانهها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی اند و در گروه سبزیها قرار میگیرند.خواص و نحوه مصرف جوانه گندم
ماش، عدس، گندم، جو و شنبلیله، دانههایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند.طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری تبدیل میشوند .در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش، اما کالری و کربوهیدراتهایش کاهش مییابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تأمین املاح و ویتامینها مصرف میشود.اگر چه نشاسته موجود در جوانهها کمتر میشود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون ارزش غذایی 4 قاشق غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت سادهتر، 1 گرم گندم، 5 کیلوکالری و 1 گرم جوانه گندم، 2 کیلوکالری انرژی دارد.ویتامین B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن در کسانی که دچار اختلالات خواب (کمخوابی) یا استرس هستند، باعث آرامش خاطر، تقویت اعصاب و رفع بیخوابی و بهبود عملکرد طبیعی اعصابشان میشود و احساس خستگی مفرط، ضعف و بیحالی را کاهش میدهد.جوانه در ماستجوانه گندم به دلیل داشتن ویتامینهای E، سلنیوم و منیزیم، رادیکالهای آزاد را حذف میکند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز کمک میکند. بهترین روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا خشکشده آن.میتوان جوانهها را به انواع سالادها افزود و به میزان مناسب همراه غذا خورد یا به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم ارزش غذایی سالاد افزایش مییابد.توصیه میشود جوانه گندم را در غذای بچههای زیر 2 سال هم بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای بچههای بین سنین 5-2 سال، آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک بالای 5 سال است، حتماً جوانهها را به سالاد بیفزایید.مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچهای خانگی، میان وعدهای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانشآموزان است.منبع : سلامتیران
خوراکی های پرخاصیت
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1