بررسی عوارض تاتو ابرو و هاشور

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.


 


 



 


 

بررسی عوارض تاتو ابرو و هاشور

پس از تزریق جوهر تاتو به زیر پوست، این ذرات تغییر مکان داده و از پوست به غدد لنفاوی می روند. این جابجایی یا از طریق خون و یا از طریق مایعات بدن بوده و یا در اثر بیگانه خواری سلول های ایمنی بدن می باشد که در نهایت به غدد لنفاوی می رسد و گاها مشکلاتی را برای سلامتی بدن بوجود می آورد. در این مقاله از سایت آرایشی رژلب، عوارض تاتو و برخی مضرات آن برای بدن مورد بررسی قرار گرفته است.


 

  طبق تحقیقات به چاپ رسیده دانشمندان آلمانی و فرانسوی، المان های تشکیل دهنده جوهر تاتو به صورت ذرات بسیار ریز در بدن حرکت کرده و فرم هایی را تشکیل می دهند که آن ها نیز به غدد لنفاوی می رسند. این اولین باری است که دانشمندان به نتایج شهودی رسیده و ثابت کرده اند که ذرات سمی و شیمیایی تاتو چگونه در بدن پخش شده و بافت های آلوده و مریضی در بدن ایجاد می کنند.

  طبق نظر یکی از دانشمندان این تحقیق: “وقتی کسی می خواهد تاتو کند، معمولا به این نکته توجه می کند که سوزن به کار رفته استریل بوده و قبلا به کار نرفته باشد. اما کسی مواد به کار رفته برای تاتو را بررسی نمی کند. این در حالی است که تحقیقات ما نشان داده اند که رنگ این مواد نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.”  واقعیت این است که اطلاعات کمی در مورد ناخالصی های احتمالی ترکیبات رنگ تاتو وجود دارد. بسیاری از رنگ های موجود در جوهرهای تاتو ارگانیک و طبیعی هستند ولی در آن ها مواد نگه دارنده ای مانند نیکل، کرومیوم، منینز و یا کبالت نیز به کار می رود تا ماندگاری آن ها را افزایش دهد. همچنین علاوه بر کربن که برای سیاه بودن رنگ تاتو به کار می رود، تیتانیوم دی اکسید، دومین و یکی از مهم ترین مواد به کار رفته در جوهر تاتو است که خود رنگ سفیدی داشته و معمولا برای به دست آوردن رنگ های مختلف، با این رنگ ها ترکیب می شود. تیتانیوم دی اکسید معمولا به عنوان نگه دارنده مواد غذایی، ضد آفتاب و رنگ ها نیز به کار می رود. هنگامی که محل تاتو دیرتر ترمیم شده و یا دچار التهاب و خارش می شود، معمولا به دلیل این تاتوهای سفید و در نتیجه به کارگیری تیتانیوم دی اکسید می باشد.
 


 


 


 

  تصویر برداری m-XRF تغییر محل ذرات تاتو در زیر پوست و غدد لنفاوی را نشان می دهد. برای این تصویربرداری بخش هایی از پوست و غدد لنفاوی بررسی شده و نتایج ذکر شده با کمک این تصاویر به دست آمد.
یکی از محققین این پروژه بیان می کند:   ما از قبل احتمال می دادیم که ذرات تاتو جابجا شده و به سمت غدد لنفاوی می روند. پس از این که این ذرات به غدد لنفاوی رسیدند، گره های لنفاوی تیره می شود؛ علت آن هم واکنش طبیعی بدن برای ورود یک ماده خارجی به بخش های زیرین پوست است و این حالت در اکثر موارد تاتو دیده می شود.

  اشعه ایکس به این تیم اجازه داد تا تیتانیوم دی اکسید را در مقیاس ذره ای نیز بررسی کرده و دریابند که ذرات بسیاری از جوهر تاتو در پوست جابجا شده و به غدد لنفاوی می رود. به همین دلیل ممکن است در طولانی مدت غدد لنفاوی فرد بیش از حد بزرگ شده و تغییراتی در بافت های پوستی ایجاد شود.

  دانشمندان شواهدی ارائه کرده اند که این جابجایی ذرات سمی تاتو و تغییرات مولکولی گاهی اوقات به یکدیگر مربوط بوده و منجر به التهابات پوستی می شوند. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت گرفته و عوارض این مشکل  و بیماری های احتمالی ناشی از آن بررسی شود.


 خانم اکبری مدرس میکروپیگمنتیشن


 خانم نیکا مهدوی (آرایش دائم)


 خانم ملیحه قاسم نژاد مدرس تخصصی گریم


 خانم بحری (کارشناس کار با مواد-رنگ و مش)


 خانم شایگان (مدرس میکروپیگمنتیشن)


خانم شفیعی( مدرس رنگ و مش)


 بانو شفیعی


آموزش بافت مو


فیلم آرایش صورت ملایم


تفاوت کراتینه مو با ریباندینگ در چیست؟


روش انجام اسکالپ سر


کاربرد پلاسما در جوانسازی پوست


فیلم اسکالپ سر مفید در درمان طاسی


تاثیر میکرونیدلینگ در جوانسازی پوست


معرفی بهترین مرکز تخصصی اسکالپ مو


بهترین روش برای پاک کردن تاتو


فیلم پلاسما جت پلک


فیلم تزریق ژل لب


آموزش لیفت بینی بدون جراحی



 


 

بسیاری بر این باورند که هاشور ابرو همان تاتو ایمن یا میکروپیگمنتیشن است. در حالیکه هاشور یکی از روش های اجرای طراحی دائم صورت است. تاتو ایمن با روش ها و تکنیک های مختلفی ایجاد می شود از جمله تکنیک سایه ابرو، تکنیک نقطه ای، ماژیکی کردن ابرو و یا انواع تکنیک های هاشور ابرو.  بین تکنیک های تاتو، هاشور ابرو از طرفداران بیشتری برخوردار است زیرا در این تکنیک شکل هر تار مو ترسیم می شود و با ایجاد خطای دید قسمت های خالی ابرو فرد پرتر به نظر میرسد. در حالیکه در روش های تاتو پوینتی یا نقطه ای با پر کردن پوست زیر ابرو با نقطه های کوچک ابرو را پرتر نشان میدهد.در گذشته خانم‌ هایی که ابروهای کم پشت داشتند، طرفدار تاتو بودند. امروزه با معرفی میکروپیگمنتیشن یا هاشورابرو نیمه دائم، دختران جوان نیز برای پرتر کردن ابروهای خود از روش هاشور ابرو دائم استفاده می کنند. صرف نظر از مزایای هاشور ابرو، این نوع آرایش عوارض و معایبی هم دارد. در این مقاله از سایت آرایشی رژلب، به بررسی عوارض و مزایای هاشور ابرو پرداخته ایم.


 

بررسی عوارض تاتو ابرو و هاشور


 


هاشور ابرو طبیعی



عکس هاشور ابرو


 


 


 


 خانم بحری (کارشناس کار با مواد-رنگ و مش)


خانم شفیعی( مدرس رنگ و مش)


 خانم اکبری مدرس میکروپیگمنتیشن


 خانم ملیحه قاسم نژاد مدرس تخصصی گریم


 خانم نیکا مهدوی (آرایش دائم)


 بانو شفیعی


 خانم شایگان (مدرس میکروپیگمنتیشن)


آموزش بافت مو


فیلم آرایش صورت ملایم


تفاوت کراتینه مو با ریباندینگ در چیست؟


روش انجام اسکالپ سر


کاربرد پلاسما در جوانسازی پوست


فیلم اسکالپ سر مفید در درمان طاسی


تاثیر میکرونیدلینگ در جوانسازی پوست


معرفی بهترین مرکز تخصصی اسکالپ مو


بهترین روش برای پاک کردن تاتو


فیلم پلاسما جت پلک


فیلم تزریق ژل لب


آموزش لیفت بینی بدون جراحی

تتو نکنید، به 8 دلیل

اگر از متخصصان پوست و مو بپرسید، می‌گویند برای همیشه دور تتو را خط بکشید. تتو و کار کردن با رنگ‌های غیر بهداشتی و سوزن در محیطی که هیچ گونه نظارتی بر آن انجام نمی‌گیرد، بدون شک سلامت شما را تهدید خواهد کرد.

 

دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید :

“این روزها شاهد آن هستیم که بسیاری از خانم ها برای پاک کردن تتوی دور چشم یا ابروی خودشان به متخصصان پوست مراجعه می کنند و از عوارض آن گله دارند.

بررسی عوارض تاتو ابرو و هاشور

تتو از نظر پزشکی به غیر از موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیرقابل درمان و زشت در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار می‌رود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی یا آرایش دایم توصیه نمی‌شود و طبق اطلاعیه‌های وزارت بهداشت این کار جرم تلقی می‌شود، زیرا عوارض جدی مانند ایجاد گوشت اضافی، انتقال عفونت‌هایی مانند ایدز، هپاتیت، سل، تبخال و ، تغییر رنگ پوست و تحریک بیماری‌های زمینه‌ای را به دنبال دارد.

متاسفانه مردم در آرایشگاه‌ها به طور غیرمجاز و غیراستریل تتو را انجام می‌دهند و بعد از منصرف شدن، به پزشکان متخصص پوست برای رفع آن مراجعه می‌کنند که گاهی بعضی از تتوها که رنگ‌های گوناگون در آن به کار رفته است، درمان بسیار مشکلی دارند و باید به دفعات با اشعه لیزر آنها را درمان کرد.”

 

اگر هنوز هم دو دل هستید که برای تتو به آرایشگاه بروید یا نه، 8 نکته زیر را بخوانید و بعدش تصمیم بگیرید.

 

شکستن سد دفاعی پوست

پوست اولین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروب‌ها است و با تتو کردن این سد دفاعی مورد تهاجم قرار می‌گیرد، چون در این فرآیند، سوزن در یکی از سدهای دفاعی بدن نفوذ می‌کند و همراه خود عوامل میکروبی را وارد بدن می‌کند.

رنگ‌های تتو هم ممکن است واکنش‌های ایمنی بدن را تحریک کنند. با انجام تتو سلول‌ها، ملتهب، بنفش رنگ و به صورت دانه‌های تسبیح برجسته می‌شوند. افرادی که سابقه نقص سیستم ایمنی بدن دارند، باید دور تتو را خط بکشند.

 

حساسیت‌های پوستی

رنگ‌هایی که در تتو استفاده می‌شوند، به خصوص رنگ قرمز ممکن است ایجاد حساسیت کنند. در این صورت پوست، قرمز و دچار خارش می‌شود. این حساسیت‌های پوستی، سال‌ها پس از انجام تتو ممکن است ظاهر شوند. پزشکان پوست گاهی برای از بین بردن چنین حساسیت‌هایی، مجبورند از داروهای هورمونی قوی استفاده کنند.

 

مشکلات پوستی

بسیاری از رنگ‌های تتو فقط از مرکب ساخته شده اند و عوارض پوستی شدیدی ایجاد می کنند.

در اطراف ناحیه‌ای که رنگ تتو تزریق شده است، ضایعه‌هایی به گرانولوما به وجود می‌آید که پُر از سلول‌های ماکروفاژ (گلبول های سفید بیگانه خوار) است که تلاش می‌کنند رنگ تتو را ببلعند و از پوست پاک کنند، به‌خصوص اگر رنگ تتو حاوی جوهر قرمز باشد. همچنین در محل تتو ممکن است کلوئید (برآمدگی در محل التیام زخم) ایجاد شود که افراد سیاه پوست مستعد ابتلا به آن هستند.

 

عفونت پوستی

تتو ممکن است موجب عفونت باکتریایی موضعی شود. علایم این عفونت شامل سرخی، گرمی، تورم و چرک است. اگر آرایشگر شما از وسایل استریل استفاده نکند، امکان به وجود آمدن این عفونت‌ها خواهد بود و گاهی اوقات بیمار تا آخر عمر باید از پماد یا کورتون‌های تزریقی استفاده کند.

 

بیماری‌های خونی کشنده

اگر وسایل تتو، آغشته به خون افراد بیمار باشد، احتمال انتقال بیماری‌های ایدز و هپاتیت C وجود دارد که از بیماری‌های کشنده و خطرناک هستند. هپاتیت B ، کزاز و سل هم با این روش منتقل می‌شوند.

 

پاک نشدن رنگ تتو

اگر رنگ تتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، برای همیشه باقی می‌ماند و قابل پاک شدن نیست، ولی در صورتی که در لایه‌های سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ می‌شود و از بین می‌رود. در عین حال اگر ماده ی تتو کربنی باشد، می‌توان آن را به وسیله لیزر برداشت، ولی اگر مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوه‌ای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگ‌ها امکان برداشتن آنها وجود ندارد و حتی با استفاده از لیزر نیز ناحیه تزریق شده، برای همیشه تیره رنگ باقی می‌ماند.

 

آسیب بافت‌های چشم

بسیاری از خانم‌ها برای اینکه خودشان را از آرایش چشم راحت کنند، تصمیم می‌گیرند که خط چشم را روی چشم‌های‌شان تتو کنند، در حالی که این کار عوارض زیادی در پی خواهد داشت.

مشکل اصلی این است که آرایشگری که این کار را انجام می‌دهد، از ساختمان چشم و بافت‌های حساس آن هیچ‌گونه آگاهی ندارد و این امر باعث می‌شود که هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک، آسیب بافت‌های چشمی رخ دهد.

گاهی در صورتی که سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود، باعث پارگی پلک و آسیب بافت‌های کره چشم خواهد شد.

از طرف دیگر وارد شدن رنگ تتو به داخل چشم می‌تواند باعث حساسیت چشمی شود.

 

استریل نبودن وسایل

تنها روشی که میکروب‌ها را کاملا از بین می‌برد، استفاده از اتو کلاو کلاس بی است که این روزها وزارت بهداشت، استفاده از آن را برای تمام دندانپزشکان اجباری کرده است. این اتو کلاو‌ها بسیار گران هستند و تهیه آن حتی برای مراکز درمانی هم بسیار پُر هزینه است.

حالا تصورش را بکنید که در چند آرایشگاه، چنین اتو کلاوی برای استریل کردن وسایل تتو وجود دارد؟! بدون شک یا در هیچ ‌کدام چنین وسیله‌ای وجود ندارد و یا نوعی وجود دارد که استریل کردن وسایل را با این دقت انجام نمی‌دهد.

دستگاه و سوزن تتو مستقیما با خون در تماس می باشد و همیشه آغشته به خون افراد مختلفی است که برای تتو به آرایشگاه می‌آیند. حتی اگر یکی از این افراد دچار ایدز یا هپاتیت باشد، به آسانی با عدم استریل دقیق وسایل تتو، این بیماری ها به دیگران منتقل خواهند شد.

بررسی عوارض تاتو ابرو و هاشور

نازنین دربندی – سلامتیران

 

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن بهداشت و سلامت سایت، اینجا را کلیک کنید.

 

* مطالب مرتبط :

تاتو؛ نقوشی درمانگر یا ویرانگر؟

بیماری های ناشی از تاتو کردن

تاتو و عوارض ناشی از آن

می‌خواهید خالکوبی‌تان را پاک کنید؟

خالکوبی مدرن یا ایدز؟!

ممنوعیت انجام فعالیت تخصصی زیبایی در آرایشگاه ها

بخش تغذیه و سلامت تبیان

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *