خواص قرص fluoxetine

خواص دارویی و گیاهی

خواص قرص fluoxetine
خواص قرص fluoxetine

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

فلوکستین چیست؟
فلوکستین داروی نام آشنا، کم عارضه و پرطرفدار در داروهای ضدافسردگی می باشد که در موارد متنوعی مانند پرخوری عصبی،افسردگی و وسواس اجباری تجویز می شود.
علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و…جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.

فلوکستین چگونه عمل می کند؟
سلول های مغزی که نورون نام دارند،چندین نوع ماده ی شیمیایی را به عنوان پیام رسان در فضای بین سلولی آزاد می کنند تا نورون ها تحریک شوند و پیام عصبی منتقل گردد.این روند برای کنترل بسیاری از عملکردهای مغزی صورت می گیرد.
سروتونین یکی از این ترکیبات می باشد که پس از تحریک نورون ها توسط پمپ هایی به داخل سلول های عصبی بازگردانده می شود.
داروهای مهارکننده ی اختصاصی این پمپ های جمع کننده ی سروتونین (SSRI) كه فلوكستين يكي از آنهاست، با مهار بازجذب سروتونين به داخل سلول ها منجر به باقي ماندن سروتونين در فضاي بين سلولي در مغز و در نتيجه تحريك بيشتر سلول هاي عصبي مي شوند.
در بیماری هایی نظیر افسردگی،پرخوری عصبی و وسواس،سطح سروتونین در مغز کاهش می یابد و با اثر این داروها می توان تعادل بین عوامل شیمیایی مغز را برقرار کرد تا علائم این بیماری ها برطرف گردد.

طریقه ی مصرف صحیح فلوکستین
این دارو در ایران بصورت کپسول ۱۰و ٢٠ ميلي گرم و شربت ٢٠ميلي گرم در ۵ میلی لیتر موجود می باشد.
فرم شربت بیشتر برای درمان مشکلات افسردگی و وسواس در اطفال استفاده می شود.
اگر این دارو بصورت یک نوبت در روز تجویز شود می توانید آن را هر زمان که راحت هستید مصرف کنید زیرا مشاهده شده است که این دارو برخی از افراد را دچار خواب آلودگی و برخی از افراد را دچار بی خوابی می کند به همین دلیل بسته به شرایط خودتان زمان مشخصی در شبانه روز را برای مصرف این دارو تعیین نمایید.
ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
کپسول را باید بصورت کامل میل کنید و از بازکردن یا جویدن آن خودداری نمایید و در صورتی که با بلع کپسول مشکل دارید می توانید از پزشک خود بخواهید که فرم دارویی شربت را برایتان تجویز نماید.

توصیه های دارویی فلوکستین
پیش از شروع مصرف این دارو در صورت باردار یا شیرده بودن ،سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ،صرع،دیابت،یبوست های مزمن،بیماری قلبی عروقی،چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورتی که همزمان با مصرف این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی برای بیماری خود می باشید،پزشک تجویز کننده را مطلع نمایید.
از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتذایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.
از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
به دلیل این که مسمومیت با این دسته از داروها بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

آیا فلوکستین در کاهش وزن موثر است؟
برخلاف تصور ایجاد شده در جامعه که فلوکستین در کاهش وزن و درمان هرگونه چاقی موثر است، باید بگوییم که اینگونه نیست.این دارو تنها برای درمان چاقی ناشی از پرخوری های عصبی کاربرد دارد لذا مصرف خودسرانه ی آن بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود.

عوارض شایع فلوکستین
در مدت درمان با این دارو ممکن است احساس خستگی و کوفتگی،سوهاضمه و یا اسهال خفیف را تجربه کنید که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذایی سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه این علائم را کاهش دهید.
سردرد و تغییرات خلق و خو،عصبانیت و اضطراب،گیجی،ضعف وتاری دید نیزمی تواند از عوارض این دارو باشد.
مصرف این دارو ممکن است خشکی دهان ایجاد کند که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.
در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامیبلند شويد.
در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.
یک عارضه ی خاص: سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
 

خواص قرص fluoxetine

Reference:https://www.drugs.com

چنانچه در خصوص “فلوکستین” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

 قرص فلوکستین یک داروی ضد افسردگی است که موارد درمانی دیگری هم دارد و همچنین با عوارضی همراه است که در ادامه به هر آنچه لازم است در مورد این دارو بدانید، اشاره می شود

نام دارو : فلوکستین Fluoxetineنام های تجاری : پروزاک Prozac و سارافم Sarafemفلوکستین برای درمان افسردگی، حمله هراس، اختلال وسواس اجباری، اختلال خوردن و سندروم پیش از قاعدگی در حالت شدید تجویز می شود. فلوکستین به بهبود خلق و خو، خواب، اشتها و سطح انرژی کمک می کند و همچنین باعث می شود علاقه فرد به فعالیت های روزمره بیشتر می شود. فلوکستین ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات هراس را کاهش می دهد. به علاوه فلوکستین نیاز به انجام برخی فعالیت های تکراری و مداوم وسواس گونه را کم می کند. این دارو علائم مربوط به سندروم پیش از قاعدگی، مانند تحریک پذیری، افزایش اشتها و افسردگی را بهبود می دهد. به علاوه رفتارهای مربوط به پرخوری عصبی را کمتر می کند. 

بیشتر بدانید : همه چیز درباره یک ضدافسردگی معروف: فلوکستین

قبل از شروع مصرف داروی فلوکستین راهنمای مصرف دارو را با دقت مطالعه کنید و اگر در مورد دارو سوالی دارید از پزشک خود بپرسید. فلوکستین داروی خوراکی است که باید بلعیده شود و درست طبق دستور پزشک مصرف شود، معمولا یک بار در روز و هنگام صبح. اگر قرار باشد فلوکستین را دو بار در روز مصرف کنید، پزشک توصیه می کند یک بار صبح و یک بار عصر بخورید. اگر در حال مصرف فلوکستین برای کنترل علائم سندروم پیش از قاعدگی هستید، پزشک به شما توصیه می کند هر روز یا 2 هفته قبل از شروع قاعدگی این دارو را مصرف کنید. اگر از شکل مایع فلوکستین (شربت فلوکستین) مصرف می کنید، بهتر است میزان آن را با دقت اندازه گرفته و با دقت بیشتری مصرف کنید. به این منظور از قاشق غذاخوری برای خوردن شربت استفاده نکنید. میزان مصرف دارو طبق شرایط پزشکی فرد و چگونگی واکنش بدن فرد به دارو تعیین می شود. برای به حداقل رساندن عوارض جانبی فلوکستین پزشک توصیه می کند مصرف دارو را به میزان کم شروع کرده و به تدریج مصرف آن را افزایش دهد. در زمان مصرف دارو با دقت توصیه پزشک را دنبال کنید. بهتر است این دارو را به طور خیلی منظم مصرف کنید. لازم است دوره مصرف دارو را کامل کنید، حتی اگر احساس می کنید بهبود پیدا کرده اید. بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید. اگر مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف کنید، برخی شرایط بدتر خواهد شد. بهتر است میزان مصرف دارو را به تدریج کاهش دهید. اثر بخشی دارو ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد. گاهی ممکن است اثر بخشی کامل دارو بین 4 تا 5 هفته طول بکشد. اگر شرایط بیماری بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد، به زشک اطلاع دهید. 

برخی عوارض فلوکستین عبارتند از: 

خواص قرص fluoxetine

در صورت مشاهده مداوم این عوارض یا بدتر شدن آنها به پزشک اطلاع دهید. به یاد داشته پزشک با در نظر گرفتن تمام مزیت ها و عوارض این دارو، فلوکستین را تجویز کرده است. به علاوه بسیاری از مصرف کنندگان این دارو هیچ عارضه ای مشاهده نمی کنند. 

در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک اطلاع دهید: 

در صورت بروز هر یک از عوارض جدی زیر بلافاصله به پزشک اطلاع دهید: 

اگر به دیابت مبتلا باشید، فلوکستین می تواند بر روی سطح قند خون تاثیر بگذارد. بنابراین در زمان مصرف داروی فلوکستین قند خون خود را به طور منظم چک کرده و نتیجه را به پزشک اطلاع دهید. گاهی لازم است پزشک در رژیم غذایی، میزان مصرف دارو و ورزش شما تغییراتی ایجاد کند. قرص فلوکستین ممکن است میزان مصرف سروتونین را افزایش داده و به ندرت منجر به بروز شرایطی خطرناک به نام سندروم سروتونین شود.  در صورتی که در حال مصرف سایر داروهای حاوی سروتونین باشید، خطر بروز سندروم سروتونین بیشتر خواهد شد. بنابراین قبل از شروع مصرف فلوکستین، در موردتمام داروهایی که مصرف می کنید، با پزشک مشورت کنید و در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر بلافاصله به پزشک اطلاع دهید: 

در زمان مصرف فلوکستین توسط مردها به ندرت پیش می آید که فرد دچار نعوظ 4 ساعته یا طولانی تر می شود. در صورت بروز این مشکل مصرف دارو ر متوقف کرده و بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید. واکنش حساسیتی جدی نسبت به فلوکستین به ندرت مشاهده شده است، با این حال در صورت مشاهده هر یک از علائم واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه کنید، علائم واکنش حساسیتی به فلوکستین عبارتند از: 

موارد بیان شده لیست کامل عوارض جانبی فلوکستین نیستند، در صورت مشاهده هر گونه عارضه ای که در این لیست به آن اشاره نشده به پزشک مراجعه کنید. 

قبل از شروع مصرف داروی فلوکستین اگر به این دارو حساسیت دارید یا هر گونه حساسیت دارویی و غذایی دیگری دارید، به پزشک اطلاع دهید. فلوکستین حاوی ترکیبات غیر فعالی است که ممکن است منجر به بروز واکنش های حساسیت یا سایر مشکلات شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع مصرف فلوکستین در مورد سوابق پزشکی و بیماری های خود با پزشک صحبت کنید، به ویژه اگر دچار هر یک از بیماری های زیر بوده اید: 

قرص فلوکستین ممکن است باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود. الکل و ماری جوانا نیز سرگیجه و خواب آلودگی را تشدید می کنند. بنابراین در زمان مصف این دارو از رانندگی یا انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، اجتناب کنید. از نوشیدن الکل اجتناب کنید و اگر از ماری جوانا ستفاده می کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید. فلوکستین ممکن است باعث بروز شرایطی شود که بر روی ضربان قلب تاثیر می گذارد که طولانی شدن QT یا QT prolongation نامیده می شود. طولانی شدن QT به ندرت منجر به بروز عارضه جدی و گاهی مرگبار ضربان سریع و نامنظم قلب می شود که با علائم دیگری مانند سرگیجه و ضعف شدید همراه است و نیاز به مراقبت های پزشکی دارد. اگر دچار بیماری های خاصی باشید یا در حال مصرف داروهای دیگری که بر روی ضربان قلب تاثیر می گذارند، باشید، خطر بروز طولانی شدن QT در زمان مصرف فلوکستین بیشتر خواهد شد. قبل از شروع مصرف فلوکستین در مورد تمام داروها، مکلمل و ویتامین هایی که مصرف می کنید، با پزشک خود صحبت کنید و اگر هر یک از بیماری های زیر را دارید، به پزشک اطلاع دهید: 

سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون هم عواملی هستند که خطر طولانی شدن QT را افزایش می دهند. اگر از داروهای خاصی استفاده می کنید (از جمله داروهای ادرار آور) یا مبتلا به شرایط خاصی هستید، مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ، خطر طولانی شدن QT افزایش پیدا می کند. در مورد مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید. شکل مایع  فلوکستین  (شربت فلوکستین ) حاوی الکل است، بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید، دچار اعتیاد به الکل می باشید یا مبتلا به بیماری کبد هستید، در مصرف فلوکستین احتیاط کنید. برخی داروها ( مانند مترونیدازول و دیسولفیرام ) زمانی که با الکل ترکیب شوند، ممکن است واکنش خیلی جدی در پی داشته باشند. در مورد خطرات مصرف این نوع داروها با پزشک مشورت کنید. قبل از انجام هر گونه جراحی در مورد تمام داروهایی که در حال مصرف آنها هستید، داروهای با نسخه و بدون نسخه و مکمل ها و داروهای گیاهی، به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید. 

افراد سالمند ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساسیت بیشتری داشته باشند، به ویژه خونریزی و QT طولانی. به علاوه احتمال کاهش سطح سدیم خون در سالمندان بیشتر است، به ویژه اگر در حال مصرف داروهای ادرار آور هستند. 

در دوران باردای فلوکستین تنها در صورت نیاز مصرف می شود. فلوکستین ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب بزند. به علاوه اگر مادر در 3 ماهه آخر بارداری فلوکستین مصرف کند، نوزاد متولد شده ممکن است دچار علائم ترک دارو شود که عبارتند از: 

در صورت مشاهده هر یک از این علائم در نوزاد تازه متولد شده خود حتما به پزشک اطلاع دهید. از آنجایی که مشکلات روحی و خلقی درمان نشده ( مانند افسردگی، اختلال هراس، اختلال وسواس اجباری ) شرایط خیلی جدی هستند، مصرف این دارو سر خود و بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. اگر در زمان مصرف فلوکستین قصد باردار شدن دارید یا فکر می کنید باردار شده اید، بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و در مورد مزیت ها و خطرات مصرف این دارو در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید. 

فلوکستین وارد شیر مادر می شود و می تواند تاثیرات ناخوشایندی بر روی نوزاد داشته باشد. در مورد مصرف داروی فلوکستین در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. 

 بیشتر بدانید : درمان افسردگی بدون داروی ضد افسردگی!!

بیشتر بدانید : آیا قرص های ضد افسردگی اعتیاد آورند؟

بیشتر بدانید : برای درمان افسردگی چی بخوریم؟

بیشتر بدانید : اگر احساس افسردگی یا اضطراب دارید باید تیروئید خود را چک کنید!

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ


نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.


قرص فلوکستین یکی از داروهایی است که برای درمان افسردگی و بیماری هایی که بیشتر جنبه روحی – روانی دارند از سوی پزشکان تجویز می شود. روش استفاده از قرص فلوکستین مانند داروهای دیگر چند بار در طول روز است ولی بسته به نوع و شدت بیماری برای بیماران مختلف، تعداد و بازه زمانی مصرف ان متفاوت است.

شاید شما هم بخواهید در مورد قرص فلوکستین و عوارض و اثرات مثبت و منفی آن بیشتر بدانید بنابراین در این بخش از دلگرم اطلاعات کامل و جامعی در مورد قرص فلوکستین عنوان می کنیم.


خواص قرص fluoxetine



افسردگی، اضطراب، لاغری و. . . از جمله دلایل زیادی هستند که باعث شده این روزها عده زیادی از مردم به استفاده از قرص‌های فلوکستین یا همان پروزاک روی آورند و آن را مثل نقل و نبات مصرف کنند.

در این میان خانم‌ها رکورد‌دار هستند و این روزها «فلوکستین» جزو لاینفک وسایل داخل کیف بسیاری از خانم‌ها شده است. شایعاتی درباره اثرات معجزه آسای این دارو برای لاغری، بهبود وضعیت خواب، افزایش نشاط و. . . هم دهان به دهان می‌چرخد و به همه گیر شدن این دارو دامن می‌زند.

اینکه تجویز سرخودی این دارو بدون توصیه پزشک چه قدر می تواند زیان بخش باشد بحث حائز اهمیتی است. شاید این دارو مانند بسیاری از داروهای دیگر عوارض جانبی خطرناکی در پی نداشته باشد و یا تاثیر آن خفیف باشد ولی نادیده گرفتن آن هم دور از اندیشه سالم است.. پس با هم مختصری راجع به عملکرد دارو، موارد منع مصرف، عوارض جانبی آن و … می پردازیم.

فلوکستین یک داروی ضد افسردگی است .در حالت های افسردگی، اضطراب، ترس و .. که تعادل مواد شیمیایی مغز به هم می خورد این دارو به طور موثری می تواند عمل کند. همچنین در اختلالات وسواس، اختلال بولیمیا (نوعی اختلال تغذیه ای در زنان جوان)، اختلال روحی قبل از قاعدگی و… به کار می رود. قابل ذکر است که این دارو علاوه بر موارد مصرف و تجویز ذکر شده کاربردهای دیگری نیز دارد.

به طورکلی اغلب داروها در تداخل با دیگر داروهای مصرفی می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد. در مورد داروی فلوکستین نیز توصیه می شود که از مصرف همزمان آن با سایر داروهایی زیر خودداری نمایید.

مصرف همزمان این داروها با فلوکستین منجر به بروز عکس العمل های کشنده ای می شود. به همین خاطر توصیه می شود که مثلا 14 روز بعد monoamine oxidase inhibitor از قطع مصرف داروهای می توانید فلوکستین مصرف کنید.یا برعکس ، 5 هفته بعد از قطع هستید.MAOI مصرف فلوکستین مجاز به مصرف تیرودیزین یاهمچنین در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، اگر دچار هر نوع آلرژی به دارو هستید یا مبتلا به سیروز کبدی، بیماری کلیوی، دیابت، صرع، افسردگی خفیف و یا سابقه سوء مصرف دارو هستید به پزشک اطلاع دهید.

همچنین اگر در اثر مصرف دارو در همان مراحل اولیه ، علائم افسردگی در شما شدیدتر شد و یا تفکر خودکشی به سراغ شما آمد ، پزشک را در جریان قرار دهید. سازمان غذا و دارو در آمریکا معتقد است که مصرف داروهای ضد افسردگی همچون فلوکستین در دوران بارداری منجر به بروز مشکلات ریوی در نوزادان می شود. از طرفی قطع مصرف این دارو ممکن است منجر به بازگشت حالت افسردگی در این دوران شود. به همین دلیل توصیه می شود که اگر قصد باردار شدن دارید یا در حین مصرف دارو حامله شدید ، به پزشک اطلاع دهید.

از نکات قابل توجه دیگر این است که داروی فلوکستین از طریق شیر مادر قابل انتقال به کودک است لذا توصیه می شود که در زمان شیردهی از این دارو استفاده نکنید.

همچنین ا ز تجویز این دارو بدون توصیه پزشک برای افراد زیر 18 سال اجتناب کنید.




یک دارو و چند بیماری ضد افسردگی

فلوکستین یا پروزاک یک داروی ضدافسردگی مهارکننده باز جذب سروتونین (SSRI) است. سروتونین ماده‌ای در بدن است که کاهش آن سبب عدم تعادل روانی، علائم افسردگی، خواب‌آلودگی، نگرانی و. . . می‌شود.

در حقیقت با مصرف پروزاک، میزان این ماده در بدن افزایش یافته و سبب بهبود علائم افسردگی و اضطراب می‌شود. این دارو به شکل کپسول‌های ۱۰ و ۲۰ میلی گرمی در بازار رایج است و برای درمان بیماری‌های افسردگی، اضطراب و وسواس جبری تجویز می‌شود.

فلوکستین غیر از کاربرد اصلی یعنی درمان افسردگی و اضطراب، در درمان برخی دیگر از اختلالات از جمله برخی اختلالات خوردن (پراشتهایی عصبی)، سندروم پیش از قاعدگی، حملات ترس (حملات غیرقابل پیش‌بینی و ناگهانی ترس و نگرانی شدید)، درمان مشکلات جنسی، اختلالات خواب و برخی دیگر از اختلالات نیز کاربرد داشته و براساس بررسی و نظر پزشک تجویز می‌شود.

پروزاک نیز مانند بسیاری دیگر از داروهای مشابه، پس از مدتی مصرف تاثیر خود را نشان خواهد داد و فرد نمی‌تواند بلافاصله پس از مصرف، انتظار بهبود حالات خود را داشته باشد.

به علاوه قطع ناگهانی و خودسرانه فلوکستین نیز به هیچ وجه مورد قبول نیست. در حقیقت قطع خودسرانه دارو همان‌قدر می‌تواند عوارض داشته باشد که مصرف خودسرانه آن. بنابراین با توجه به مکانیسم عمل، شرایط هر بیمار، سابقه خانوادگی و تاثیراتی که این دارو می‌تواند داشته باشد حتما باید با تجویز پزشک و تا مدت زمان تعیین شده از این دارو استفاده کرد.

دکتر فاطمه رنجبر، روانپزشک درباره میزان و روش مصرف فلوکستین معتقد است: «دوز مصرف با توجه به وضعیت هر بیمار متغیر و خاص همان بیمار است.

معمولا قرص‌های فلوکستین که در ایران وجود دارد ۱۰ و ۲۰ میلی‌گرم بوده که معمولا درمان با ۱۰ میلی گرم آغاز شده و پس از طی مدتی با توجه به نیاز بیمار یا پاسخ او نسبت به فلوکستین می‌توان آن را افزایش داد. نیاز هر بیمار هم با توجه به وزن، سابقه بیماری‌های قبلی، سابقه مصرف خانوادگی این دارو، شدت بیماری فعلی و. . . توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود.

بنابراین نمی‌توان دوز مصرف مطلقی برای همه بیماران در نظر گرفت؛ بلکه باید براساس بررسی‌های صورت گرفته میزان آن را مشخص کرد.» درخصوص روش مصرف هم دکتر رنجبر تاکید می‌کند این دارو به صورت قرص رایج است و باید با آب بلعیده شود و جویدن این دارو توصیه نمی‌شود.

دکتر رنجبر درباره تداخلات دارویی فلوکستین می‌گوید: «باید گفت که فلوکستین تداخل دارویی زیادی ندارد و هر موضوعی باید براساس سود و زیان آن درنظر گرفته شود. ممکن است اگر دارویی همراه فلوکستین مصرف شود، خیلی عوارض داشته باشد؛ اما وقتی شرایط بیمار را در نظر می‌گیریم ترجیح می‌دهیم که آن را تجویز کنیم و فواید آن را بیش از مضراتش می‌دانیم. بنابراین همه چیز براساس شرایط بیمار و طبق نظر پزشک تعیین می‌شود.

درخصوص انواع داروها، منع مطلقی برای فلوکستین وجود ندارد؛ اما در خصوص داروهای حیطه روانپزشکی، آن دسته از داروهایی که مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOI) هستند مورد منع مصرف همراه با فلوکستین محسوب می‌شوند که این داروها هم چندان در جامعه رایج نیستند.»

دکتر فاطمه رنجبر درمورد مصرف این دارو توسط کودکان و زنان باردار می‌گوید: «اگر نیاز به مصرف باشد، از دو سال به بالا ممکن است فلوکستین تجویز شود و اتفاقا جزو داروهای منتخب روانپزشکان است.

روانپزشکان معمولا برای درمان افسردگی یا اضطراب در کودکان اگر نیاز به دارو وجود داشته باشد، خط اول انتخاب را فلوکستین قرار می‌دهند. معمولا داروهای روانپزشکی درخصوص کودکان زیر دوسال با احتیاط تجویز می‌شود؛ اگرچه گاهی با توجه به شرایط برای زیر دو سال هم ممکن است دارو تجویز شود. درحقیقت منع مطلقی برای مصرف این دارو در دوران بارداری وجود ندارد اما براساس برخی گزارشاتی که از عوارض جانبی دیده شده که چندان هم تایید شده نیست، ترجیح داده می‌شود که از داروهای دیگر استفاده شود.

در عین حال داروهای بهتری برای بارداران وجود دارد که در زمان بارداری یا شیردهی می‌توان از آنها استفاده کرد. باز هم باید بگوییم که همه چیز به تشخیص پزشک و شرایط ویژه هر بیمار بستگی دارد.»

هر دارویی در کنار فوایدی که برای درمان دارد، ممکن است سبب بروز برخی علائم ناراحت کننده که به عنوان عوارض جانبی شناخته می‌شود نیز بشود؛ اگرچه فلوکستین از جمله داروهای کم‌خطری است که نسبت به فواید درمانی که دارد و البته نسبت به دیگر داروهای مشابه، عوارض جانبی کمتری دارد. اما عوارض جانبی زیادی در بروشور دارو نوشته شده که اگر مصرف طبق نظر و بررسی‌های پزشک باشد، بسیاری از عوارض ذکر شده نادر بوده و در کمتر فردی دیده می‌شود. درخصوص عوارض جانبی فلوکستین باید گفت که این عوارض می‌تواند در بخش‌های مختلف بدن بروز کند. از جمله:

دکتر رنجبر معتقد است: «اگرچه فلوکستین یا همان پروزاک با مهار جذب سروتونین، باعث افزایش میزان این ماده در بدن می‌شود اما سبب عارضه‌ای به نام سندروم سروتونین نمی‌شود. (سندرومی که درصورت تجمع و انباشت سروتونین ایجاد شده و علائمی از قبیل سردرد، اضطراب، گیجی، توهم، نشئگی، افزایش ضربان قلب و فشار خون، تعرق و افزایش دمای بدن، گرفتگی عضلات، جنون، لرز، درد عضلانی، اسهال و تهوع، کما و حتی مرگ را ایجاد می‌کند).

در واقع این اختلال سندرومی است که در مواقع خاص ممکن است به وجود آید؛ مواردی مثل اینکه دارو را با دوز بسیار بالا شروع کنیم، یا نوبت‌های مصرف را اشتباه کرده و بسیار بیش از حد در نظر گرفته استفاده کرده باشیم یا در صورت مصرف برخی داروهای مکمل دیگر مثلا با داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز) همراه با فلوکستین و امثال اینها. درچنین موارد خاصی که شاید خیلی کم اتفاق بیفتند، ممکن است احتمال سندروم سروتونین بالا برود وگرنه مصرف اصولی و طبق تشخیص پزشک چنین نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

به اعتقاد دکتر رنجبر برای هر دارویی طیف وسیعی از عوارض جانبی وجود دارد که به هیچ عنوان ۱۰۰ درصد نبوده و قرار نیست در همه افراد بروز کند. در حقیقت این عوارض جانبی به عنوان هشدارهایی مطرح می‌شوند که باید نسبت به بروز آنها توجه داشت؛ وگرنه شاید هیچگاه بروز پیدا نکنند. دکتر رنجبر می‌گوید: معمولا برای اکثر داروهایی که در درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند علائمی به عنوان عوارض جانبی مصرف دارو ذکر می‌شود.

حتی در مورد داروی پیش پا افتاده و کم خطری مثل استامینوفن هم راش پوستی، مسمومیت کبدی یاعلائم دیگر به عنوان عوارض جانبی در نظر گرفته می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که مهم‌ترین و شایع‌ترین عارضه ممکن برای هر دارو را بشناسیم تا در صورت بروز با پزشک خود مشورت کنیم. داروهای اعصاب و روان برخلاف آنچه در اذهان عمومی وجود دارد و مردم تصور می‌کنند، اگر طبق نظر و مشورت پزشک متخصص مصرف شوند عوارض خطرناک زیادی ندارند.

در خصوص داروی فلوکستین، باید گفت عوارض گوارشی مثل دل درد، سوءهاضمه، اسهال، یبوست، تهوع، استفراغ و. . . بیشتر از سایر عوارض ممکن است دیده شود. گاهی عوارضی مثل راش پوستی، بیقراری و. . . هم دیده شود که اگر درمان طبق نظر پزشک و با دوز کم شروع شود، این عوارض به حداقل رسیده و حتی در صورت بروز، پزشک می‌تواند آن را مدیریت کرده و از بین ببرد.

گاهی هم ممکن است مثلا عارضه بیقراری به شکل لرزش دست، تعریق، خواب آلودگی یا بالعکس بی خوابی، تپش قلب و. . . بروز پیدا کند که در حقیقت همان بیقراری محسوب می‌شود؛ نه عارضه‌های متعدد دیگر. درواقع بسیاری از عوارض جانبی که ذکر می‌شود جزوی از زیر مجموعه عارضه دیگری هستند.

این است که برای هر دارو می‌توان لیست زیادی از عوارض جانبی را برشمرد که البته بسیار نادر اتفاق می‌افتند. مهم است که بیمار در صورت دیدن عوارض شایع‌تر فلوکستین مثل عوارض گوارشی، بیقراری و راش پوستی نترسد و خودسرانه مصرف دارو را قطع نکند. حتما باید با مدیریت متخصص مصرف دارو را کنترل کرد.

خواص قرص fluoxetine




دکتر رنجبر درباره جایگزین‌های فلوکستین می‌گوید: «برای هر مراجعی درمان مخصوصی در نظر گرفته می‌شود، به‌طوری‌که ممکن است به ازای یک میلیون فرد افسرده، یک میلیون هم دستور دارویی وجود داشته باشد. وقتی فردی مراجعه می‌کند که افسردگی خفیف تا متوسط یا خلق و خوی پایین دارد موارد درمانی مختلفی را می‌توان در نظر گرفت. اگر بیمار وقت و وضع اقتصادی خوبی داشته باشد و به پزشکی که در درمان‌های غیردارویی متخصص است دسترسی دارد، ترجیح ما استفاده از درمان‌های غیردارویی یا همان روان‌درمانی است. درمان شناختی-رفتاری می‌تواند برای درمان افسردگی‌های خفیف تا متوسط بسیار موثر باشد. اما زمانی که توان مالی فرد برای جلسات متعدد روان درمانی کافی نیست، وقت مراجعات متعدد را ندارد یا به پزشک متخصص این درمان دسترسی ندارد، مجبوریم که از دارو برای درمان استفاده کنیم و باید گفت بین درمان‌های دارویی هم فلوکستین یا همان پروزاک جزو انتخاب‌های اول روانپزشکان محسوب می‌شود.»

گفته می‌شود که مصرف فلوکستین ممکن است سبب افزایش افکار و میل به خودکشی شود. دکتر رنجبر درباره صحت و سقم این مطلب و چرایی آن توضیح می‌دهد: «حقیقت این است که مصرف داروی فلوکستین ممکن است در آغاز روند بهبودی، افکار و میل به خودکشی ایجاد کند.

به همین دلیل از طرف سازمان دارو و غذای آمریکا در بروشور داخل دارو این موضوع را به صورت هشدار مطرح کرده‌اند، پزشک هم در هنگام تجویز، این هشدار را به خانواده‌ها می‌دهد. البته این موضوع در مورد افزایش افکار مربوط به خودکشی است نه اقدام به آن؛ به این صورت که فرد ممکن است به خودکشی فکر کند اما هرگز فکر خود را عملی نکند. درخصوص علت این امر باید گفت که این موضوع چندان به مکانیسم‌های فیزیولوژیکی مرتبط نیست.

بیماری که افسردگی دارد به دلیل بیماری خود حوصله ندارد، فکر نمی‌کند، ممکن است زیاد بخوابد و. . . کسی که فلوکستین مصرف می‌کند، ممکن است در ابتدای درمان به لحاظ فیزیکی و ذهنی تا حدی فعال شود، در این زمان ممکن است به فکر خودکشی بیفتد.

در واقع در ابتدای مصرف دارو، فعالیت‌های ذهنی که به دلیل افسردگی از کار افتاده بودند فعال می‌شوند اما افسردگی هنوز وجود دارد و درمان نشده است. بنابراین فرد برای حل مشکلات خود تفکر می‌کند، اما چون هنوز افسرده است و درمان نشده، به فکر خودکشی برای رهایی از مشکلات می‌افتد.

در حقیقت این موضوع، اثر درمانی فلوکستین است که فعالیت‌های مغزی و تفکر را راه‌اندازی کرده، اما چون هنوز روند درمان کامل نشده فکر ناکارآمد و غیرمنطقی است. جوان‌ها به این دلیل که کمتر آینده‌نگر هستند و به دنبال رهایی یک‌باره از مشکلات هستند ممکن است بیشتر از سایرین چنین تفکراتی را داشته باشند.

اگرچه همان‌طور که گفته شد این موضوع فقط درخصوص افکار خودکشی است نه اقدام به خودکشی یا مرگ در اثر این موضوع.

دکتر رنجبر معتقد است: «اینکه فلوکستین را نشاط آور بدانیم باور اشتباهی است. موادی وجود دارد که به صورت فوری سبب افزایش نشاط می‌شود. موادی به عنوان نشاط آور محسوب می‌شوند که فرد پس از مصرف آن سریعا احساس نشاط کند یا اعلام کند احساس خوبی دارد.

اما داروهایی که برای درمان افسردگی یا اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرند نشاط‌آور نیستند؛ دارویی مثل فلوکستین که قرار است چندماه مصرف شود تا خلق را بالا ببرد، نشاط آور محسوب نمی‌شود.

کسی که خلق پایینی دارد پس از مدتی که دارو را مصرف کند، خلق او نرمال می‌شود که این هم بعد از حداقل ۵ هفته شروع می‌شود. حتی در مواردی که بالا رفتن خلق بیش از حد مطلوب اتفاق بیفتد، پزشک مصرف دارو را قطع می‌کند.

بنابراین کسی که افسرده نیست و بخواهد از پروزاک برای افزایش نشاط استفاده کند، چه بسا عوارض نامطلوبی داشته باشد.»

فاطمه رنجبر می‌گوید: «ممکن است افراد تاثیراتی از فلوکستین را مطالعه کنند که نسبت به مصرف آن راغب شوند، در حالی‌که ممکن است مطالب متناقض دیگری هم نوشته شده باشد.

این است که حتما باید از مصرف خودسرانه انواع داروها پرهیز شود. پزشک با در نظر گرفتن تمام جنبه‌های مصرف دارو و شرایط بیمار، می‌تواند بهترین دارو و دوز مصرف را تجویز کند.

فلوکستین برای درمان مشکلات جنسی تجویز نمی‌شود بلکه برای درمان افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این است که تاخیر در ارگاسم یا درمان انزال زودرس ممکن است به عنوان مسائل جانبی به وجود آید. یکی از عوارض فلوکستین ممکن است کاهش میل جنسی باشد که پزشک در صورت لزوم این موضوع را کنترل می‌کند.

در مواردی هم عکس قضیه اتفاق می‌افتد. به این صورت که فرد افسرده چندان رغبت و تمایلی به مسائل جنسی ندارد، با مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی، طبیعتا میل جنسی او نیز افزایش می‌یابد.

در واقع این افزایش میل جنسی در نتیجه بهبود افسردگی بوده است. اگر افسردگی درمان شده اما میل جنسی کاهش یافته این موضوع دیگر جزو عوارض فلوکستین شناخته می‌شود.

بیشتر عوارض در ابتدای درمان رخ می‌دهد و با تغییر دوز مصرف یا ادامه درمان، عوارض رفع یا بدن نسبت به دارو عادت می‌کند. اما عوارض جنسی ممکن است تا پایان درمان باقی مانده و از بین نرود. در این صورت بررسی شده و ممکن است داروی دیگری اضافه شود تا مشکل حل شود.»

دکتر رنجبر درباره کاهش وزن با فلوکستین نیز توضیح می‌دهد: «یکی از عوارضی که برای فلوکستین در نظر گرفته می‌شود کاهش وزن است اما وقتی از عوارض یک دارو صحبت می‌شود ممکن است فقط در یک نفر رخ دهد و قرار نیست در همه کسانی که از دارو استفاده می‌کنند دیده شود. یکی از علائم افسردگی بی اشتهایی است که اتفاقا برخی افراد پس از مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی، اشتها پیدا کرده و ممکن است حتی وزن اضافه کنند. این است که کاهش وزن بر اثر فلوکستین ۱۰۰درصد نیست.

به علاوه در همان افرادی هم که بر اثر مصرف فلوکستین وزن کم کرده‌اند، این کاهش وزن محدود بوده و به این صورت نیست که چندماه فلوکستین مصرف کنند و هرماه مقداری وزن کم کنند. بعد از چندماه کاهش وزن متوقف می‌شود زیرا بدن به دارو عادت می‌کند.

معمولا عوارض دارویی در شروع مصرف رخ می‌دهند، کاهش وزن بر اثر مصرف فلوکستین هم همین‌طور است. اگر کسی افسرده نباشد و فلوکستین را فقط به عنوان داروی کاهنده وزن مصرف کند اتفاقا ممکن است عوارض جانبی زیاد و ناراحت کننده‌یی به همراه داشته باشد؛ چرا که این دارو اصولا به عنوان داروی کاهش وزن درنظر گرفته نمی‌شود.»


فراموش نکنید

برخی نکاتی که در رابطه با مصرف فلوکستین باید در نظر داشت از جمله:

واکنش پوستی، تنگی نفس، تورم صورت ، لب ، زبان و یا گلو. در صورت مشاهده این علائم سریعا به اورژانس مراجعه کنید. همچنین اگر علائم زیر بدتر شد به پزشک اطلاع دهید. علائمی نظیر تغییر خلق و خو، حملات عصبی، بی خوابی، عصبانیت، ناارامی، بیش فعالی(روحی و فیزیکی)، تفکر خودکشی و خود آزاری .

تشنج، لرزه، سختی عضله و به طور کلی تشنج عضلانی، علائم پوستی مثل خارش، قرمزی و فلسی شدن ، از دست دادن تعادل و هماهنگی، تعریق، تپش قلب و گیجی.سرگیجه، ضعف و خواب آلودگی، آب ریزش بینی، درد گلو، سردرد و علائم سرماخوردگی، تهوع، اسهال و تغییر اشتها، تغییر وزن، کاهش میل جنسی و یا سختی دریافت لذت جنسی، خشکی دهان و افزایش تعریق.


خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب قرص فلوکستین در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.



بیشتر بخوانید :


آشنایی با قرص های آرام بخش

قرص کلردیازپوکساید چیست ؟ عوارض کلردیازپوکساید کدامند ؟



 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

قرص پروزاک یک داروی ضد افسردگی است که در بسیاری موارد این چنینی کاربرد دارد. ما در این مقاله از اطلاعات جامع دارویی آن نوشته ایم.

قرص فلوکستین (fluoxetine) با نام تجاری پروزاک (Prozac) یک مهار کننده باز جذب سروتونین (ssra)، یک داروی ضد افسردگی می باشد. از این داروی موثر در درمان اختلالات ذهنی و روانی، نارسایی های جنسی، پر اشتهایی های عصبی و پریودی به کار می گیرند. برای آشنایی بیشتر با قرص پروزاک در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

قرص پروزاک مواد شیمیایی موجود در مغز را که ممکن است موجب بروز ترس و اضطراب، افسردگی، نشانه های وسواس شوند را کنترل و تحت تاثیر قرار می دهد. از این دارو در درمان افسردگی های دو قطبی نیز استفاده می کنند. و فقط در صورت تجویز پزشک اجازه مصرف آن را دارید.

اگر هر کدام از مشکلت زیر را دارید، قبل از استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنید:

خواص قرص fluoxetine

از جمله عوارض شایع قرص پروزاک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در صورتی که بعد از شروع مصرف قرص فلوکستین (پروزاک) هر یک از این علایم را مشاهده کردید فورا به پزشک خود مراجعه کنید و به او اطلاع دهید.

قبل از شروع به مصرف این دارو، در مورد هر داروی دیگری که مصرف می کنید حتی ویتامین ها و داروهای گیاهی به پزشک خود اطلاع بدهید.

نکات ذکر شده در مصرف قرص پروزاک را کاملا جدی بگیرید و سر خود به هیچ وجه از این دارو مصرف نکنید. در ضمن خوب است بدانید که این دارو هیچ ربطی به برنامه رژیمی ندارد و برای کاهش وزن استفاده نمی شود.

منبع : آرگا



موهاتو ابریشمی کن !



روغن خراطین و خواص شگفت انگیز آن !



چطور ارزان به آنتالیا سفر کنیم؟


معرفی بهترین رستوران های کوش آداسی مناسب با ذائقه شما


مردان زیبا چه ویژگی هایی دارند؟ (معیارهای زیبایی از دید خانم ها)



ایده های جذاب برای تزیین تم تولد مردانه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

InChI=1S/C17H18F3NO/c1-21-12-11-16(13-5-3-2-4-6-13)22-15-9-7-14(8-10-15)17(18,19)20/h2-10,16,21H,11-12H2,1H3 YKey:RTHCYVBBDHJXIQ-UHFFFAOYSA-N Y


فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس و پرخوری عصبی پذیرفته شده‌است. حیطه اثر این دارو بسیار گسترده‌تر از موارد ذکر شده‌است و تنها پس از مصرف منظم آن اثرات مطلوب حتی ناخواسته ای در هر مصرف‌کننده دارد. از فلوکستین با نام تجاری پروزاک، با عنوان «داروی قرن» یاد و ستایش می‌شود.

فلوکستین در سال ۱۹۸۶ در آلای لی‌لی اند کامپنی ساخته شد و اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در ۱۹۸۷ سودمندی آن را برای درمان افسردگی تأیید کرد.[۱][پیوند مرده] همچنین فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون در انزال زودرس مردان و دیگر کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد برخلاف باور رایج فلوکستین اولین داروی اس‌اس‌آرآی نیست و پیش از آن زیملدین و ایندالپین و فلووکسامین ساخته شده بودند که دو مورد اول به دلیل عوارض نامطلوب‌شان به سرعت از بازار خارج شدند.[۲][۳]

علی‌رغم ورود داروهای جدیدتر این گروه فلوکستین همچنان یک داروی پرطرفدار است و در سال ۲۰۰۷ در بیش از ۲۲ میلیون نسخه برای آن در ایالات متحده تجویز شده‌است. مدت حق انحصاری تولید فلوکستین در سال ۲۰۰۱ پایان یافته و هم‌اکنون شرکت‌های مختلف داروسازی به تولید آن می‌پردازند.

خواص قرص fluoxetine

فلوکستین مهارگر بازجذب انتخابی سروتونین است هرچند در مقادیر بالاتر می‌تواند بازجذب دوپامین و نوراپی‌نفرین را نیز مهار کند. همچنین آگونیست گیرنده σ۱ (سیگما ۱) و مهارگر کانال کلر وابسته به کلسیم است.[۴][۵]

رویاهای نامعمول، سردرد، افزایش زمان انزال، اضطراب، خشکی دهان، علائم شبه سرماخوردگی، لرزش، حالت تهوع، عصبانیت، تعریق، خواب آلودگی، عوارض پوستی.[۶]

فلوکستین یکی از داروهایی است که برای درمان افسردگی و برخی مشکلات روحی روانی تجویز می شود. ولی خب مصرف این دارو در کنار سودی که دارد، دارای عوارض جانبی نیز هست. از عوارض فلوکستین میتوان به تهوع، اسهال، خشکی دهان، درد عضله، اختلال عملکرد جنسی و … اشاره کرد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره داروی فلوکستین اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

 

داروی فلوسکتین برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، بعضی از اختلالات خوردن و حملات ترس (حملات ناگهانی و غیرقابل پیش بینی ترس و نگرانی شدید) و بعضی از انواعسندرم پیش از قاعدگی و همچنین درمان الکلیسم (اعتیاد به الکل)، اختلال نقص توجه، اختلال شخصیت مرزی، اختلالات خواب، سردرد، بیماری های روانی، اختلال استرس پس از سانحه، سندرم تورت، چاقی، مشکلات جنسی و فوبیا (ترس) و …. تجویز می شود. این دارو باید تحت نظر پزشک استفاده شود.

داروی فلوکستین درکنار فوایدی که برای درمان بیماری دارد عوارضی هم دارد. برخی عوارض فلوکستین بر روی بخشهای مختلف بدن عبارتند از :

خواص قرص fluoxetine

اعصاب مرکزی: سردرد، عصبانیت، بی خوابی ، خواب آلودگی، اضطراب، لرزش، سرگیجه، خستگی، آشفتگی.

پوست: تعریق، بثورات پوستی، خارش، راش

دستگاه گوارش: تهوع، اسهال، خشکی دهان، بی‌اشتهایی، سوء هاضمه، یبوست، درد شکم، استفراغ، نفخ

ادراری ـ تناسلی: اختلال عملکرد جنسی

عضلانی اسکلتی: درد عضله و سایر عوارض مثل بیقراری، کاهش وزن، اختلالات جنسی، عدم تعادل، افزایش افکار و میل به خودکشی و . . .

به طور کلی از عوارض فلوکستین میتوان به مواردی مانند کاهش اشتها، خستگی، عرق کردن و یا خمیازه کشیدن، ضعف، کاهش وزن، تغییر در میل و توانایی جنسی، گلو درد، تهوع، خواب آلودگی، سرگیجه، اضطراب، مشکل در بینایی، گرفتگی عضلات و خشکی دهان و …. اشاره کرد. اگر این عوارض را مشاهده کردید باید با پزشک خود در میان بگذارید.

این دارو را پزشک برای این برای شما تجویز کرده که در حالت طبیعی سودش از ضررش بیشتر است. اما اگر پزشک ببیند که این دارو به شما نمی سازد و عوارضش بیشتر از سودش هست باید آن را قطع کند.

عوارض جانبی نادر ولی جدی فلوکستین هم عبارتند از: مدفوع خونی و سیاه، استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار.

یکی دیگر از عوارض فلوکستین تاثیر روی سطح قندخون است. به همین خاطر سطح قندخون خود شما هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل می شود و باید نتیجه آنها با پزشکتان درمیان گذاشته شود.

و همچنین یکی دیگر از عوارض فلوکستین آن است که ممکن است سطح سروتونین خون را افزایش داده و باعث مشکلی نادری بنام سندرم سروتونین شود. خطر ابتلا به این سندرم نادر زمانیکه از سایر داروهای افزایش سروتونین بهمراه این دارو استفاده کنید بیشتر است. اگر مبتلا به هریک از عوارض جدی دارو همچون تپش قلب، توهم، عدم توانایی جهت یابی، تهوع، اسهال، یبوست شدید، کشیدگی عضلات، تب غیرقابل توضیح و بیقراری و پریشانی غیرمعمول شدید و …. شدید باید سریعا نزد پزشک رفته یا به بیمارستان مراجعه کنید.

هنگام مراجعه  به پزشک و همچنین داروساز باید نام تمام دارویی که مصرف می کنید را به او بگویید.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره عوارض فلوکستین تقدیم تان می کنیم بهره کافی را برده باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

تصویر امنیتی *

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختلف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.

فلوكستين در چهار شکل كپسول، قرص و شربت در بازار وجود دارد که تمام اشکال آن نیز خوراکی است. فلوکستین به عنوان قرص در ترکیب با داروهای ضد افسردگی مانند اختلالات دو قطبی و افسردگی‌های حاد مصرف می‌شود.

فلوکستین مقدار سروتین (ماده ترشح شده از مغز که باعث شادی می‌شود) را افزایش می‌دهد. سروتین برای حفظ تعادل سلامت روان شما موثر است. افزایش سروتونین به درمان علائم افسردگی، اختلال وسواسی-اجباری، عصبی بیولوژیک و حملات هراس کمک می‌کند.

:مقدار دوز، فرم دارویی و چگونگی مصرف دارو، بستگی به موارد زیر دارد

دوز بزرگسالان (سنین 18 تا 64 سال) 60 میلی‌گرم در روز نکته: سالمندان بالای 64سال و کودکان زیر 18 سال نباید از فلوکستین استفاده کنند.

خواص قرص fluoxetine

کپسول فلوکستین باعث خواب آلودگی نمی‌شود، اما می‌تواند عوارض جانبی دیگر را ایجاد کند. این عوارض عبارت است از :

اگر این اثرات خفیف باشند، ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر آن‌ها شدیدتر شدند و از بین نرفتند هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

مصرف فلوکستین با داروهای خاص، خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش می‌دهد. این به این دلیل است که فلوکستین و سایر داروهای دیگر می‌توانند عوارض جانبی مشابهی ایجاد کنند. این داروها شامل داروهای سروتونرژیک مانند:

نمونه‌هایی از این داروها عبارتند از:

این دارو می‌تواند واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. این علائم عبارتند از:

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

قرص فلوکستین چیست؟ قرص فلوکستین یکی از داروهای ضدافسردگی است که برای درمان بیماری‌هایی چون افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی و … به‌‌کار برده می‌شود. در این مقاله شما را با موارد مصرف قرص فلوکستین، عوارض فلوکستین، تداخل دارویی، هشدارها و نکات مهم درباره‌ی مصرف آن آشنا خواهیم کرد.

خواص قرص fluoxetine

فلوکسِتین (fluoxetine) دارویی تجویزی است که به‌شکل کپسول، کپسول آهسته‌رَهِش (کپسول‌هایی که آهسته در بدن آزاد می‌شوند)، قرص و محلول فروخته می‌شود و همه‌ی اَشکالش هم خوراکی هستند. کپسول خوراکی فلوکستین با اسامی تجاری پروزاک (Prozac) و پروزاک ویکلی (Prozac Weekly) نیز شناخته می‌شود و هم در قالب داروی ژِنِریک در دسترس است. داروهای ژنریک معمولا به‌نسبت نمونه‌های برندشان ارزان‌ترند، اما در برخی موارد ممکن است که در همه‌ی دُزها یا اشکال در دسترس نباشند. کپسول خوراکی فلوکستین گاهی به‌عنوان بخشی از درمان‌های ترکیبی استفاده می‌شود. به این معنی که شاید لازم باشد فلوکستین را همراه با سایر داروها مصرف کنید. برای درمان اپیزودهای افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی نوع ۱ و افسردگی مقاوم به درمان، فلوکستین باید همراه با اولانزاپین مصرف شود. در اختلال افسردگی ماژور اپیزود افسردگی به افت خُلقی و سایر علائمی گفته می‌شود که هر بار چند هفته تا چند ماه طول می‌کشند.

موارد مصرف کپسول خوراکی فلوکستین عبارت‌اند از:

قرص فلوکستین به دسته‌ی داروهای مهارکننده‌ی انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) تعلق دارد. این دسته از داروها به‌نحو مشابهی کار می‌کنند و اغلب هم برای درمان بیماری‌های مشابهی تجویز می‌شوند. نحوه‌ی اثرگذاری فلوکستین به‌این‌ترتیب است که موجب افزایش مقدار ماده‌ی طبیعی سروتونین در مغز می‌شود. سروتونین به حفظ تعادل سلامت روان کمک می‌کند. ازاین‌رو افزایش ترشح سروتونین می‌تواند در درمان علائم افسردگی، اختلال وسواس فکری-عملی، بولیمیا نِرووزا و حملات پانیک مؤثر باشد.

عوارض جانبی کپسول خوراکی فلوکستین را در دو دسته‌ی عوارض شایع‌تر و عوارض‌تر وخیم‌تر برای‌تان گرد آورده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

شایع‌ترین عوارض جانبی مصرف قرص فلوکستین عبارت‌اند از:

این علائم درصورتی‌که خفیف باشند طی چند روز تا چند هفته از بین می‌روند. اما اگر شدیدتر باشند یا از بین نروند باید این موضوع را به پزشک معالج‌تان اطلاع دهید.

قرص فلوکستین ممکن است در مواردی با عوارض جانبی وخیم‌تری همراه باشد که دراین‌صورت شاید نیاز به مراقبت‌های اورژانسی باشد. ازجمله‌ی این عوارض و علائم‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سلب مسئولیت: همان‌طور که گفتیم در این مطلب سعی داریم شما را با اطلاعات دارویی درمورد قرص فلوکستین آشنا کنیم. اما ازآنجاکه داروها روی هر فردی اثرات متفاوتی دارند، نمی‌توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات تمام عوارض جانبی احتمالی را شامل می‌شوند. آنچه در این مطلب می‌خوانید، نمی‌تواند جایگزین توصیه‌های پزشکی باشد. برای اطمینان بیشتر همیشه باید درمورد عوارض جانبی داروهای تجویزی با پزشک معالج خودتان که به سوابق پزشکی شما آگاهی دارد مشورت کنید.

کپسول خوراکی فلوکستین می‌تواند با برخی داروها، ویتامین‌ها یا گیاهان دارویی تداخل داشته باشد و درنتیجه نحوه‌ی اثرگذاری آن تغییر کند. تداخل دارویی می‌تواند زیان‌آور باشد و مانع اثرگذاری درست دارو شود. برای اینکه هیچ تداخلی رخ ندهد، باید تمام داروها، ویتامین‌ها یا گیاهان دارویی‌ای را که مصرف می‌کنید به پزشک معالج‌تان اطلاع دهید.

داروهایی که در زیر آمده‌اند، نباید با فلوکستین مصرف شوند. مصرف این داروها همراه با قرص فلوکستین می‌تواند موجب ایجاد واکنش‌های خطرناکی در بدن شود.

مصرف فلوکستین همراه با برخی داروهای خاص موجب افزایش خطر عوارض جانبی می‌شود، زیرا فلوکستین و این داروهای خاص عوارض جانبی یکسانی دارند. داروهایی که نباید به‌خاطر تشدید عوارض جانبی با فلوکستین مصرف شوند شامل داروهای سِروتونِرژیک‌ هستند، مانند:

مصرف این داروها همراه با قرص فلوکستین موجب افزایش خطر سندرم سروتونین می‌شود که می‌تواند کشنده باشد. اگر از این داروها مصرف می‌کنید، پزشک معالج‌تان درمان را با فلوکستینِ دز پایین آغاز خواهد کرد و وضعیت‌تان را ازلحاظ علائم سندروم سروتونین زیرنظر خواهد گرفت. این علائم شامل پریشان‌حالی، تعریق، پرش‌های عضلانی و گیجی هستند.

برخی از سایر داروهایی که مصرف هم‌زمان‌شان با فلوکستین موجب افزایش خطر عوارض جانبی می‌شود، عبارت‌اند از:

سلب مسئولیت: همان‌طور که گفتیم در این مطلب سعی داریم شما را با اطلاعات دارویی درمورد فلوکستین آشنا کنیم. اما ازآنجایی‌که داروها در بدن هر فردی به‌شکل متفاوتی روی هم اثر می‌کنند، نمی‌توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات تمام تداخل‌های احتمالی را شامل می‌شوند. این اطلاعات نباید جایگزین توصیه‌های پزشکی شوند. برای اطمینان بیشتر همیشه باید درمورد تداخل داروهای تجویزی با سایر داروها، ویتامین‌ها، گیاهان دارویی، مکمل‌ها و داروهای غیرتجویزی از پزشک معالج‌تان مشورت بگیرید.

قرص فلوکستین دارای هشدار جعبه‌ی سیاه است که جدی‌ترین هشدار از سوی سازمان غذا و دارو (FDA) محسوب می‌شود. هشدار جعبه‌ی سیاه به اطلاع پزشک و بیمار می‌رساند که داروی مذکور می‌تواند دارای عوارض خطرناکی باشد. گویا فلوکستین موجب افزایش افکار و رفتارهای خودکشی‌گرایانه می‌شود. منظور از افکار و رفتارهای خودکشی‌گرایانه اشتغال ذهنی به خودکشی یا انجام اعمال هشداردهنده‌ای است که درصورت عدم کنترل منجر به خودکشی خواهند شد. این خطر به‌ویژه در کودکان، نوجوانان و جوانان و همچنین در طول ما‌ه‌های اولیه‌ی درمان بیشتر است. ضمنا این خطر در کسانی که سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به بیماری دوقطبی دارند یا افکار و رفتارهای خودکشی‌گرایانه داشته‌اند بیشتر است. در آغاز مصرف فلوکستین و نیز زمان‌های تغییر دُز دارو باید پزشک معالج و خانواده‌ کاملا حواس‌شان به بیمار باشد و نسبت به تغییرات رفتاری یا وخیم‌ترشدن علائم افسردگی هشیار باشند.

قرص فلوکستین می‌تواند موجب ایجاد واکنش‌های شدید آلرژیک شوید. علائم این واکنش‌ها عبارت‌اند از:

اگر دچار چنین علائمی شدید سریعا با اورژانس تماس بگیرید یا به نزدیک‌ترین مرکز اورژانس مراجعه کنید. اگر هم به فلوکستین واکنش آلرژیک نشان دادید، دوباره مصرفش نکنید؛ چراکه مصرف دوباره‌ی آن می‌تواند کشنده باشد.

بنابراین اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، حتما این موضوع را با پزشک معالج‌تان در میان بگذارید. مصرف فلوکستین تنها زمانی جایز است که فواید احتمالی آن خطرات احتمالی ناشی از مصرف دارو را توجیه کنند. اگر حین مصرف دارو باردار شدید، سریعا این موضوع را به پزشک معالج‌تان اطلاع دهید.

کپسول خوراکی فلوکستین برای درمان کوتاه‌مدت و بلندمدت بولیمیا نِرووزا، افسردگی ماژور و اختلال وسواس فکری-عملی تجویز می‌شود و برای درمان کوتاه‌مدت حملات پانیک نیز کاربرد دارد. این دارو درصورتی‌که بدون تجویز و خودسرانه مصرف شود با خطرات جدی همراه خواهد بود. درادامه چند پرسش رایج را بررسی می‌کنیم.

اگر پزشک معالج‌تان صلاح دیده باشد که شما فلوکستینو مصرف کنید و شما مصرف دارو را ناگهان قطع کنید یا اصلا مصرف نکنید، علائم‌تان رفع نخواهند شد. مصرف فلوکستین را نباید بدون مشورت با پزشک قطع کنید. قطع ناگهانی این دارو می‌تواند با علائم جدی همچون موارد زیر همراه باشد:

اگر فلوکستین سر وقت و منظم مصرف نشود، دارو درست عمل نخواهد کرد یا ممکن است عملکرد آن متوقف و ناقص شود. برای اینکه فلوکستین درست عمل کند، همیشه باید مقدار مشخصی از دارو در بدن‌تان موجود باشد.

مقادیر بیش‌ازحد فلوکستین در بدن می‌تواند خطرناک باشد. علائم بیش‌مصرفی یا اُوِردُز فلوکستین عبارت‌اند از:

اگر احساس می‌کنید که در مصرف قرص فلوکستین زیاده‌روی کرده‌اید، حتما این موضوع را به پزشک معالج‌تان اطلاع دهید. اما اگر علائم شدیدی دارید، درنگ نکنید و سریعا خودتان را به اورژانس برسانید.

به‌محض یادآوری دارو را مصرف کنید. اما اگر وقتی یادتان آمد که فقط چند ساعت به وعده‌ی بعدی مانده است، فقط یک دُز مصرف کنید. به این معنی که هرگز نباید برای جبران دُز فراموش‌شده دو دُز را یک‌باره مصرف کنید، چراکه این کار موجب ایجاد عوارض جانبی خطرناکی می‌شود.

اگر دارو درحال اثرگذاری باشد، پس باید علائم‌تان بهبود پیدا کنند. البته همان اول که شروع به مصرف دارو می‌کنید، ممکن است بهبودی احساس نکنید، زیرا یک تا چهار هفته طول می‌کشد تا اثرگذاری دارو آغاز شود.

اگر پزشک برای‌تان فلوکستین تجویز کرده است، ملاحظات زیر را مدنظر داشته باشید.

هم شما و هم پزشک معالج‌تان باید نسبت به وضعیت سلامتی‌تان حواس‌جمع باشید تا بر اثر مصرف این دارو آسیب نبینید. سلامت روانی و مشکلات رفتاری یکی از موضوعاتی است که باید حواس‌تان به آن باشد. شما و پزشک‌تان باید نسبت به هرگونه تغییرات رفتاری و خلقی غیرمعمول هشیار باشد، زیرا فلوکستین می‌تواند روی سلامت روانی و الگوهای رفتاری تأثیر بگذارد و درصورتی‌که کنترل نشود، مشکل‌تان را از آنچه هست بیشتر خواهد کرد.

داروهای دیگری هم وجود دارند که بسته به وضعیت بیمار می‌توانند به‌جای قرص فلوکستین مصرف شوند. اما اینکه کدام داروهای جایگزین به‌کارتان خواهند آمد، باید از پزشک معالج‌تان بپرسید.

سلب مسئولیت: توجه داشته باشید که این اطلاعات نباید به‌هیچ‌وجه جایگزین مراجعه به پزشک و بهره‌مندی از دانش و تخصص پزشکی شوند. مصرف فلوکستین و هر داروی دیگری بدون اجازه‌ی پزشک قطعا توصیه نمی‌شود. ضمنا مطلب فوق شامل تمامی اطلاعات لازم نیست. آنچه درمورد موارد مصرف، اقدامات احتیاطی، هشدارها، تداخل‌های دارویی، واکنش‌های آلرژیک، عوارض جانبی و هر موضوع دیگری در این مطلب آمده است شامل تمامی جزئیات و حالات ممکن نیست. ذکر نکردن سایر اطلاعات به این معنی نیست که پس مثلا مصرف فلوکستین با فلان دارویی که اسمش اینجا نیامده، تداخلی ندارد یا مصرف فلوکستین برای سایر بیمارانی که در گروه هشدار ذکر نشده‌اند، می‌تواند مناسب باشد. بنابراین این مطلب را اکیدا جایگزین مشورت با پزشک نکنید.

خواص قرص fluoxetine

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

;!( function( w, d ) {
'use strict';
var ad = { user: "1563102114", width: 728, height: 90, id: 'adro-' + ~~( Math.random() * 999999 ) },
h = d.head || d.getElementsByTagName( 'head' )[ 0 ],
s = location.protocol + '//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js';
if ( typeof w.adroParams != 'object' )
w.adroParams = {};
d.write( 'div#’ + ad.id + ‘ {margin:0 0 20px 0;} @media only screen and (min-device-width: 1200px){div#’ + ad.id + ‘ {float: none !important;margin: 0 12px!important;}}

مقاله صوتی

9،000 تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزنامه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

نام و ایمیل مرا در این مرورگر برای افزودن دیدگاه در آینده، ذخیره کن.

سلام ، والا من نميدونستم فلوكسيتين گلو درد دارد . پس از اينكه دكتر براي من تجويز كرد پس از حدود يك ماه دچار گلو درد شدم يطوري كه در بلع غذا مشكل دارم.و دليل آن را نميدونستم

نوشته جامع و بدون حشو و زوائد بود. سودمند و لازم بود. تخصصی و علمی بود. به اصطلاح سمبلی نبود . لازم برای مردم عادی و هم متخصصین ای. بهرروی تعهد در آن پیدا بود و کار جدی و بدرد خوری بنظرم میباشد

سپاسگزارم. امیدوارم در سال جدید هم «چطور» رو همراهی کنید.

خواص خوراکی ها

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

طرز تهیه جوانه گندم در خانه؛ آموزش مرحله به مرحله


میوه کاکتوس؛ خواص، عوارض و نحوه مصرف آن

خواص چای کوهی؛ ۱۱ خاصیت اعجاب‌انگیز، عوارض و طرز تهیه آن

خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفت‌انگیز آن برای بدن

آخرین مطالب

۵ روش برای داشتن یک برنامه زمانی بهینه به کمک تکنولوژی

کثیف‌ترین نقاط در بیمارستان و مطب پزشکان کجاست؟

استرس و اضطراب چه تأثیری بر ناباروری افراد دارد؟

پارک جنگلی سراوان رشت، خوش‌گذرانی در سرزمین سبز گیلان

بهترین آب سبزیجات برای لاغری که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید

ترین های جهان

بهترین کشورها برای بزرگ کردن فرزندان‌ کدام‌اند؟

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

عجیب ترین مکان های دنیا که شما را شگفت‌زده خواهند کرد


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

رایج‌ترین فوبیاهای دنیا؛ مردم جهان از چه چیزهایی بیشتر می‌ترسند؟

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

خواص قرص fluoxetine
خواص قرص fluoxetine
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *