جلوگیری از رشد ناخنک چشم

جلوگیری از رشد ناخنک چشم
جلوگیری از رشد ناخنک چشم



برای درمان ناخنک چشم نیاز است در ابتدا با علل ایجاد این عارضه ی چشمی آشنا شوید و سپس روش های درمانی را بشناسید و به درمان آن بپردازید در این مقاله درمان خانگی ناحنک چشم آورده است.

درمان ناخنک چشم و پیشگیری از آن مستلزم دانستن علل ایجاد آن و روش های مختلف درمانی آن است. در این مطلب بیماری ناخنک چشم به طور کامل شرح داده شده و علل ایجاد آن و همچنین روش های درمانی آن به طور کامل بیان می شود. امیدواریم مطالب و توضیحات برایتان مفید واقع شوند.

ناخنک یا پتریژیوم pterygium ، یک ضایعه گوشتی مثلثی شکل است که از سفیدی چشم (ملتحمه) روی سیاهی چشم (قرنیه)  کشیده می‌شود. معمولا در طرف بینی چشم است. این ضایعه ناشی از رشد خوش‌خیم بافت پیوندی و رگهای ملتحمه است. ناخنک معمولاً ابتدا به صورت یک سفیدی روی ملتحمه ایجاد می‌شود که به تدریج به سمت قرنیه رشد می‌کند. به علت وجود رگهای زیاد معمولاً رنگ ناخنک صورتی یا قرمز است. ناخنک گاهی ملتهب می‌شود و باعث سوزش و خارش و اشک ریزش می‌شود. گاهی اوقات ناخنک رشد زیادی می‌کند و تا وسط قرنیه می‌رسد و جلوی دید را می‌گیرد. به علاوه حتی ناخنک‌های کوچکتر هم می‌توانند با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم شوند و دید افراد را تار کنند.

ناخنک در آب و هواي آفتابي و در گروه سني 20 تا 40 سال شايع تر است. دانشمندان علت واقعي ايجاد ناخنک را نمي دانند. بهر حال از آنجاييکه اکثر افرادي که ناخنک دارند، زمان زيادي از اوقات خود را در فضاي بيرون مي گذرانند، بسياري از پزشکان معتقدند که اشعه ماوراء بنفش نور خورشيد ممکن است در ايجاد آن دخيل باشد. لذا در مناطقي که نور آفتاب شديد است؛ استفاده از عينک محافظ، عينک آفتابي و يا کلاه لبه دار توصيه مي شود. در بعضي از مطالعات نيز شيوع ناخنک در مردان بيشتر از زنان گزارش شده که ممکن است بدليل تماس بيشتر مردان با اشعه ماواراء بنفش نور خورشيد باشد.جلوگیری از رشد ناخنک چشم

درمان ناخنک چشم با چهار گروه درمانی ممکن است که ما در اینجا فقط به درمان خانگی آن میپردازیم:

از آنجایی که علت این عارضه به خوبی مشخص نشده برای آن درمان قطعی و خاصی هم وجود ندارد اما در طب سنتی به برخی موارد اشاره و تاکید شده است:
1. شستشوی چشم با عرق رازیانه
2. روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه
3. حجامت سر ( دو هفته بعد از حجامت سر میتوانید حجامت ناحیه گیج گاهی را شروع کنید) در برخی از موارد این حجامت ها باعث بهبودی شده اند.
4. چکاندن یک قطره روغن بنفشه در چشم
5. اگر فرد دچار یبوست است درمان یبوست وی کمک زیادی به رفع ناخنک چشم میکند.

استفاده از عینک آفتابی استاندارد ضروری است . از قرار گرفتن در برابر گرد و غبار گرمای زیاد و هوای خشک نیز پرهیز کنید.

با درمان ناخنک چشم در خدمتتان بودیم امیدواریم مطالب فوق برایتان مفید واقع شوند برای خواندن مطالب بیشتر درمان های خانگی به بخش درمان خانگی و طب سنتی  مراجعه کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

ممنون،مطلب عالی بود

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98



تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98



چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟

جلوگیری از رشد ناخنک چشم



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

ناخنک چشم چیست؟

ناخنک ( Pterygium  ) یک بافت برجسته ، صورتی رنگ و مثلثی شکل است که بر روی قرینه رشد می کند.

ناخنک معمولاً بصورت ضایعه ای گوشتی در بخش داخلی ملتحمه چشم نمایان می شود.

ناخنک چشم تا قبل از تهاجم و ورود به گوشه قرینه ، پنیکولا نامیده می شود در واقع  ناخنک ، فرآیند غیرطبیعی درملتحمه (غشای پوشاننده سفیدی چشم) است که بر روی قرینه رشد می کند.
رشد بعضی از ناخنک ها بسیار کند و تا آخر عمر ادامه می یابد. بعضی از انواع ناخنک چشم نیز، پس از اینکه به اندازه خاصی رسیدند، فرآیند رشد در آ نها متوقف می شود.

معمولاً به ندرت ، ناخنک چشم آنقدری رشد می کند که جلوی مردمک را بپوشاند و مانع دید کامل آن چشم شود.جلوگیری از رشد ناخنک چشم

ناخنک چشم ، یکی از شایع ترین عارضه های چشمی پس از کاتاراکت (آب مروارید) است که باعث مراجعه بیماران به مراکز چشم پزشکی می شود.

ناخنک در شروع پیدایش درچشم ، به شکل یک بافت سفید رنگ در ملتحمه دیده می شود که به مرور زمان به سوی قرینه رشد خواهد کرد  و وجود رگ های خونی زیاد باعث مشاهده ناخنک به رنگ صورتی یا قرمز می‌شود. ناخنک چشم در مناطق و شهرهای آفتاب خیز و دارای آب و هوای گرم وخشک شایع تر است و افرادی که در فضا و محیط های باز و غیر مسقف کار می‌کنند بیشتر به ناخنک چشم مبتلا می‌شوند.

شیوع ناخنک چشم در سن 20 تا40 سالگی بیشتر است . علت اصلی بروز ناخنک چشم تاکنون مشخص نشده است اما تحقیقات نشان داده است که اشعه فرابنفش خورشید می تواند در ایجاد آن نقش بسزایی داشته باشد .

نتایج برخی از تحقیقات نیز از تاثیر گرد و غبار و آلودگی ها در ایجاد ناخنک چشم حکایت دارند . یکی دیگر از دلایل پیدایش ناخنک درچشم ها، عوامل ژنتیکی می تواند باشد. میزان شیوع ناخنک درآقایان تقریباً دو برابر خانم ها است که شاید علت آن اشتغال به کار درصد بیشتری از آقایان در فضاهای باز نسبت به خانم هاست .
در بین مشاغل، ماهیگیران،کشاورزان و دامداران که عمده فعالیت آنها در معرض آفتاب است بیشتر به ناخنک چشم مبتلا می شوند.
شیوع ناخنک در تابستان از سایر فصول بیشتر است زیرا شدت تابش نور خورشید در تابستان از سایر فصول بیشتر و مستقیم تر است.

ناخنک چشم چیست؟

 

علایم و نشانه های ناخنک چشم :

ناخنک چشم ممکن است در مراحل اولیه ، بسیار کوچک ، کم خون و بدون علامت باشد و احساس سوزش و خارش را در شخص ایجاد نکند .

اما ناخنک چشم در بعضی از افراد ، دارای رشد سریع، بزرگ ، پرخون و دارای رگ های خونی بسیار زیاد است که باعث تحریک چشم وسوزش و قرمزی چشم می شود.

ناخنک در مراحل حاد می تواند با ایجاد یک ضایعه عروقی بزرگ ، قرینه چشم را مورد تهاجم قرار داده و باعث تاری دید می شود. ناخنک های بسیار بزرگ می توانند با تغییری که در انحنای قرینه می دهند و یا با مسدود کردن محور بینایی، منجر به کاهش دید چشم های بیمار شوند.

افرادی که از لنزهای تماسی طبی یا رنگی استفاده می کنند در صورت ابتلا به ناخنک چشم ، مشکلات بیشتری خواهند داشت.

 

ناخنک چشم چیست؟

 

درمان ناخنک چشم :

اگر ناخنک کوچک باشد و مشکلی برای بینایی فرد مبتلا ایجاد نکند نیاز به درمان نخواهد داشت.

معمولاً در مراحل اولیه از قطره ها و اشک مصنوعی،  پمادهای ضد التهاب و قطره های استروئیدی جهت کاهش التهاب چشم درگیر  ناخنک استفاده می کنند.

معمولاً وجود ناخنک در چشم ، مانع از پخش مناسب و متعادل لایه ی اشک درچشم می شود و خشکی چشم را به دنبال خواهد داشت به همین دلیل از قطره های اشک مصنوعی برای رفع خشکی چشم این بیماران استفاده می شود.

استفاده از کلاه های لبه دار و عینک های آفتابی استاندارد که از رسیدن اشعه های فرابنفش آفتاب به چشم جلوگیری می کند سرعت رشد ناخنک در چشم بیمار را آهسته تر می کند.

اگر ناخنک چشم به حدی بزرگ شود که باعث اختلال در بینایی شود یا از نظر زیبایی ظاهری ، فرد را با مشکل مواجه کند می توان از طریق عمل جراحی اقدام به برداشت ناخنک چشم کرد.

اما نکته ای که بسیار حایز اهمیت است احتمال عود مجدد ناخنک پس ازجراحی بالاست و احتمال این که ناخنک مجدداً برگردد و حتی بزرگتر از دفعه قبل باشد زیاد است. البته امروزه با استفاده از داروهایی مانند میتومایسن، با جلوگیری از رشد عروق خونی ، میزان احتمال عود ناخنک را کاهش می دهند.

ترکیب روش های جراحی و درمان با میتومایسن، احتمال عود مجدد ناخنک چشم را پس از جراحی به کمتر از 3 درصد کاهش داده است.

 

خطرات درمان خود سرانه ناخنک چشم:

متاسفانه مشاهده می شود که بسیاری از افراد با مشاهده ناخنک در چشم ها بصورت خود سرانه اقدام به خود درمانی کرده و از قطره های چشمی و ضد التهابی استفاده می کنند.
و این درحالی است که مصرف آنها بدون بررسی و تجویز چشم پزشک می تواند به رشد سریعتر ناخنک انجامیده و حتی درمان آن را غیر ممکن کند حتی ممکن است باعث ایجاد سایر اختلالات چشمی نیز در چشم بیمار شود  لذا توصیه می شود هرگز سلامت بینایی چشم های خود را با درمان های خود سرانه با خطر مواجه نکنید زیرا خود درمانی می تواند عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشت.

اگر می خواهید از چگونگی درمان آب مروارید و اختلالات شبکیه  مطلع شوید کافیست به مطالب بارگذاری شده در سایت کلینیک چشم پزشکی هما مراجعه کنید .

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

انجام معاینات چشم پزشکی ، درمان انواع اختلالات و عیوب انکساری چشمی ، انجام متدهای متنوع و پیشرفته جراحی لیزیک ، فمتولیزیک ،لازک ، لازک هوشمند ، پی آرکی (PRK ) ، درمان آب مروارید (کاتاراکت ) و آب سـیاه ( گلوکوم ) ، تنبلی چشم ، پیرچشمی ، انواع جراحی های شبکیه و در کلینیک هما

تهران – خیابان شریعتی – بالاتر از حسینیه ارشاد – خیابان قبا – پلاک 12 – طبقه پنجم واحد 17

 22876516 – 22876511

22876499

ناخنک چشم (Pterygium) که در طب سنتی ظفره نامیده می شود یک بافت برجسته ، صورتی رنگ و مثلثی شکل است که بر روی قرینه رشد می کند.ناخنک معمولاً بصورت ضایعه ای گوشتی در بخش داخلی ملتحمه چشم نمایان می شود. ناخنک چشم ، یکی از شایع ترین عارضه های چشمی پس از کاتاراکت ( آب مروارید) است که باعث مراجعه بیماران به مراکز چشم پزشکی می شود.

ناخنک چشم تا قبل از تهاجم و ورود به گوشه قرینه ، پنیکولا نامیده می شود در واقع ناخنک ، فرآیند غیرطبیعی درملتحمه (غشای پوشاننده سفیدی چشم است) که بر روی قرینه رشد می کند.رشد بعضی از ناخنک ها بسیار کند و تا آخر عمر ادامه می یابد. بعضی از انواع ناخنک چشم نیز، پس از اینکه به اندازه خاصی رسیدند، فرآیند رشد در آ نها متوقف می شود. معمولاً به ندرت ، ناخنک چشم آنقدری رشد می کند که جلوی مردمک را بپوشاند و مانع دید کامل آن چشم شود.

ناخنک در شروع پیدایش درچشم ، به شکل یک بافت سفید رنگ در ملتحمه دیده می شود که به مرور زمان به سوی قرینه رشد خواهد کرد و وجود رگ های خونی زیاد باعث مشاهده ناخنک به رنگ صورتی یا قرمز می‌شود. ناخنک چشم در مناطق و شهرهای آفتاب خیز و دارای آب و هوای گرم وخشک شایع تر است و افرادی که در فضا و محیط های باز و غیر مسقف کار می‌کنند بیشتر به ناخنک چشم مبتلا می‌شوند.

شیوع ناخنک چشم در سن ۲۰ تا۴۰ سالگی بیشتر است . علت اصلی بروز ناخنک چشم تاکنون مشخص نشده است اما تحقیقات نشان داده است که اشعه فرابنفش خورشید می تواند در ایجاد آن نقش بسزایی داشته باشد .جلوگیری از رشد ناخنک چشم

نتایج برخی از تحقیقات نیز از تاثیر گرد و غبار و آلودگی ها در ایجاد ناخنک چشم حکایت دارند . یکی دیگر از دلایل پیدایش ناخنک درچشم ها، عوامل ژنتیکی می تواند باشد. میزان شیوع ناخنک درآقایان تقریباً دو برابر خانم ها است که شاید علت آن اشتغال به کار درصد بیشتری از آقایان در فضاهای باز نسبت به خانم هاست .

در بین مشاغل، ماهیگیران،کشاورزان و دامداران که عمده فعالیت آنها در معرض آفتاب است بیشتر به ناخنک چشم مبتلا می شوند.شیوع ناخنک در تابستان از سایر فصول بیشتر است زیرا شدت تابش نور خورشید در تابستان از سایر فصول بیشتر و مستقیم تر است.






متاسفانه مشاهده می شود که بسیاری از افراد با مشاهده ناخنک در چشم ها بصورت خود سرانه اقدام به خود درمانی کرده و از قطره های چشمی و ضد التهابی استفاده می کنند و این درحالی است که مصرف آنها بدون بررسی و تجویز چشم پزشک می تواند به رشد سریعتر ناخنک انجامیده و حتی درمان آن را غیر ممکن کند حتی ممکن است باعث ایجاد سایر اختلالات چشمی نیز در چشم بیمار شود لذا توصیه می شود هرگز سلامت بینایی چشم های خود را با درمان های خود سرانه با خطر مواجه نکنید زیرا خود درمانی می تواند عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشت.

لازم به ذکر است که برخی از تومورهای چشمی ممکن است در ابتدا با ناخنک اشتباه شوند. پس در مواردی که ناخنک رشد خیلی سریعی دارد و یا مکرراً عود می‌کند حتماً باید با چشم پزشک مشورت کنیم.


بیشتر بخوانید:


علل، تشخیص، پیشگیری و درمان فوری قرمزی چشم


9 راه ساده برای حفظ سلامت چشم ها

دلیل قرمز شدن چشم چیست و چطور میتوان آن را درمان کرد؟




گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

جلوگیری از رشد ناخنک چشم
جلوگیری از رشد ناخنک چشم
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *