جدیدترین راه درمان لک صورت

شاید شما هم از دست لک هایی که بر روی صورت تان وجود دارد خسته شده باشید و هر راهی را برای از بین بردن این لک های مزاحم امتحان کرده باشید. این لک های قهوهای که ملاسما یا کلوآسما دارند ممکن است بر روی صورت چانه و نقاط دیگر پوست به وجود بیایند. اگرچه این مسئله فقط از نظر زیبایی اهمیت دارد، ولی با توجه به تأثیرات روانی ، اجتماعی و اقتصادی آن و نیز افزایش آگاهی مردم نسبت به مسائل پوستی، نمی توان به سادگی از آن گذشت.

 

جدیدترین راه درمان لک صورت

علل ایجاد کننده

اکثر مبتلایان، شروع این بیماری را به دنبال مصرف داروهای ضدبارداری یا اولین حاملگی می دانند و عده‌ای آن را نتیجه ی مسافرت به مناطق با آفتاب شدید مانند کنار دریا در فصل تابستان تلقی می‌کنند. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد نور آفتاب، حاملگی، سابقه فامیلی مثبت، مصرف بعضی داروها و گاهی داروهای ضدبارداری، اختلالات هورمونی به خصوص کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، بعضی مواد شیمیایی موجود در محیط شغلی و تحریکات مزمن و طولانی‌مدت که ناشی از خاراندن یا دست کشیدن مستمر و مداوم به صورت است، از مهم‌ترین علل بروز ملاسما در صورت است.

 

انواع لک صورت

1- نوع سطحی: در این نوع ، رنگدانه ها در قسمت های سطحی پوست افزایش می یابند. این نوع شایع تر است و پاسخ بهتری به درمان نشان می دهد.

 

2- نوع عمقی: به رنگ آبی مایل به خاکستری دیده می شود. در این نوع، رنگدانه ها در لایه های عمقی تر پوست قرار می گیرند. مقاومت به درمان در این نوع است.

 

درمان لک صورت

میزان درمان این لک‌ها با عمق و وسعت آنها ارتباط مستقیم دارد؛ به طوری که ضایعات عمقی‌تر و وسیع‌تر مقاومت بیشتری به انواع درمان‌ها دارند. در مقابل، ملاسما‌های سطحی‌تر که با وسیله تشخیصی ای به “لامپ وود تعیین می‌شوند پاسخ بهتری به درمان‌های مختلف نشان می دهند. اما سوالی که همیشه از سوی بیماران مطرح می‌شود، این است آیا این لک ها به‌ طور کامل قابل علاج و درمان هستند؟

 

در پاسخ باید گفت که اگر عوامل ایجادکننده و تشدیدکننده را کنترل کنید و در مصرف کرم‌ها و ضد آفتاب به توصیه پزشک متخصص پوست عمل کنید، مطمئنا به میزان قابل توجهی بهبودی حاصل می‌شود. به همین لحاظ در گام ‌اول بررسی سوابق فامیلی، آزمایشات هورمونی، داروهای مصرفی، میزان تماس با نور آفتاب و شرایط محیط شغلی از نظر وجود عوامل تشدیدکننده ملاسما مانند مواد شیمیایی یا نور صفحه کامپیوتر و نور مهتابی به خصوص در طول شب مهم هستند، زیرا با دانستن علل و سپس حذف یا تعدیل آنها می‌توانیم به طور چشمگیری از پیشرفت ملاسما جلوگیری کنیم.

 

پس از یافتن و حذف علل ملاسما، به مرحله دوم یعنی درمان می‌رسیم که درمان ملاسما را می‌توان به ترتیب اولویت به سه گروه تقسیم کرد:

 

1) مصرف کرم‌ها (برای پوست‌های خشک و معمولی) و محلول‌های ضدلک (برای پوست‌های چرب) که در دو نوع، حاوی مواد هیدروکینون و فاقد هیدروکینون هستند. اگر چه این روش درمانی مطمئن‌تر و با مقبولیت بیشتری است، اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف مداوم کرم‌ها یا محلول‌های حاوی هیدروکینون (بیش از شش ماه متوالی) می‌تواند نتایج معکوسی در روند درمانی داشته باشد. به همین خاطر مصرف داروهای فاقد هیدروکینون از دیگر اولویت‌های درمانی هستند که با تشخیص پزشک متخصص پوست بر اساس شرایط بیمار تجویز می‌شوند.

 

2) در موارد خاص مداخله درمانی با استفاده از پیلینگ و میکرودرم ابریشن

 

3) انجام لیزر که در مواردی مفید خواهد بود.

 

باید تاکید کنیم که روش‌های درمانی دوم و سوم (پیلینگ و لیزر) معجزه نمی کنند و چنین درمان هایی پیشنهاد نخست ما نیست، زیرا با این‌گونه روش‌ها در مواردی نه ‌تنها درمانی ‌صورت نمی گیرد، بلکه موجب تشدید بیماری شده‌ و در شرایطی نیز پس از بهبودی، به علت مواجهه با نور خورشید یا عوامل تشدیدکننده در کمتر از یک ‌سال لک ها عود می کنند و این یعنی اتلاف وقت و هزینه. بنابراین در انتخاب نوع و مدت درمان یا تغییر آن حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

 

مهم ترین نکته ای که بیماران مبتلا به لک صورت باید مد نظر داشته باشند عبارتست از اجتناب از خوددرمانی و مراجعه به پزشک متخصص پوست، زیرا این امر باعث می شود تا بیمار به صورت اصولی تحت درمان قرار بگیرد و از تحمیل هزینه های اضافی و همچنین عوارض ناشی از خود درمانی محفوظ بماند.

 

 

 

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

در سلامت ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ ۰ 1,996 بازدید

ملاسما Melasma نوعی عارضه پوستی است که در زنان از مردان بروز می کند.

آنچه ما به عنوان پیگمنتیشن یا رنگدانه یا رنگ پوست می شناسیم ، در واقع سیستم دفاعی طبیعی پوست است ، بنابراین از بین بردن کامل رنگ پوست با استفاده از مواد شیمیایی برای یک مدت طولانی مدت اصلا درست نیست ( De-Pigmentation ) و ظاهر پوست شما غیر طبیعی خواهد شد ، مثل اینکه ماسکی بر روی صورت شما باشد . (مانند مایکل جکسون) و این از دست رفتن رنگدانه یا رنگ پریدگی پوست ، غیر قابل بازگشت خواهد بود.

رنگدانه زیاد یا تجمع زیاد رنگدانه در یک نقطه را لک یا Hyperpigmentation می گویند. که به آن ملاسما نیز گفته می شود. راه تشخیص ملاسما بسیار مهم است. رنگدانه ای که زیاد در یک نقطه در لایه های درمیس و یا اپیدرمیس جمع شده باشد را می توان با استفاده از یک دستگاه به وود لمپ ( Wood Lamp ) با طول موج ( ۳۴۰ تا ۴۰۰ نانومتر )  به راحتی با چشم مشاهده کرد.

پیشانی یکی از شایع‌ترین جایگاه‌های محل بروز ملاسما است. ملاسما یکی از مشکلات شایع پوستی است که باعث ایجاد لک‌هایی به رنگ خاکستری تا قهوه‌ای در صورت می‌شود. لک صورت در اغلب افراد بر روی گونه‌ها، پل بینی، پیشانی، چانه و بالای لب بالایی پدیدار می‌شود. همچنین این لک‌ها ممکن است بر روی قسمت‌هایی از بدن که در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرد، مانند مچ و ساعد دست و گردن نیز ظاهر شود.جدیدترین راه درمان لک صورت

در صورتی که لک در لایه اپیدرمیس باشد ، با انجام این آزمایش ، تیره تر به نظر می آید اما اگر در لایه درمیس باشد ، اینطور نیست. لک های موجود در سطح درمیس پوست ( لایه پایینی پوست ) به راحتی قابل درمان نیستند. ۷۰ درصد افراد دارای لکی هستند که در لایه اپیدرمیس پوست است ( یعنی لک های آنها سطحی است و به راحتی قابل درمان )

یک عامل مهم در ایجاد لک های ملاسما ، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب است. عوامل دیگر که باعث تشکیل این نوع لک ها می شود شامل موارد زیر است :

پوست بعضی از افراد، به طور ژنتیکی ، مستعد تولید رنگدانه و یا لک ملاسما است. مانند افرادی که دارای مورفولوژی زخم هستند. همچنین افرادی که در نقاطی از جهان که دارای آفتاب شدید است زندگی می کنند و پوست زرد یا زیتونی یا قهوه ای سوخته دارند در معرض ملاسما هستند.

به نظر میرسد که بین لک ها ملاسما و استرس رابطه ای وجود دارد.  این مورد یعنی ( استرس ) می تواند ثبات سیستم رنگدانه پوست را بر هم زند و باعث شود تا ملاسونیت ها ، رنگدانه ملانین زیادی تولید کنند.

دارو های حساس به نور (  مثل آنتی بیوتیک ها و تتروسایکلین ) گرازش شده که در مواردی باعث ایجاد لک های ملاسما شده اند. همچنین این قضیه در شیمی درمانی یا پرتو درمانی ها هم صادق است. اما به طور طبیعی ، بعد از درمان ، تقریبا در طی یک دوره ۶ ماهه این لک ها از بین می روند.

افرادی که دارای بیماری های عصبی هستند و دیواره روده آنها مشکل جذب ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز برای تولید رنگدانه ملانین دارد ( مخصوصا ویتامین ب کمپلکس )

بعضی از انواع خاص لیزر ، مخصوصا لیزر الکساندریت ، ممکن است باعث ایجاد لک ملاسما شود ، مخصوصا در افرادی که پوست های تیره تری دارند.

مسمومیت سلولی می تواند بر اثر استفاده از یک نوع عطر مصنوعی و قرار گرفتن در معرض آفتاب بعد از آن موجب شود. چنین شرایطی می تواند منجر به ایجاد لک های ملاسما شود. برخی از روغن های اسانسی نیز ممکن است باعث این اتفاق شوند. لایه بردار های AHA با پی اچ خیلی پایین ( ۳.۵ و کمتر ) با غلضت بالا ( ۱۰ درصد ) نیز همچنین در صورتی که برای یک مدت طولانی و مرتب استفاده گردد ( از ۶ ماه ) ممکن است باعث مسمومیت زیاد سلولی شود.

گام اول جهت درمان صحیح و گرفتن بهترین نتیجه در این نوع لکها ، تشخیص درست نوع ملاسمای اپیدرمیس است.

۲ روش درمان وجود دارد که شما می توانید استفاده کنید :

لایه برداری می تواند بعضی از لک های روی پوست را از بین ببرد ، اما این نوع لک ها با قرارگیری در معرض آفتاب، بازگشت خواهند داشت.

اگر قرار به استفاده از تجهیزات فیزیکی یا ماشین آلات باشد ، ( IPL ) باید تحت نظر پزشک انجام شود . در این نوع روش درمان ، لک ها طی ۳ تا ۵ جلسه که هر جلسه باید بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه باشد ، کاملا محو می شوند.  جوانسازی پوست با استفاده از IPL رایج ترین روش درمان لک در آمریکای شمالی است.

از عصاره های گیاهی نیز در هنگام انجام IPL می تواند جهت روشن سازی و از بین بردن لک ها استفاده کرد ، اما از این موضوع آگاه باشید که محصولات مبتنی بر پایه گیاهی نمی توانند به عمق پوست نفوذ کنند و به ملانوسیت ها برسند ، علت این است که مولکول های این محصولات خیلی بزرگ هستند. ملانوسیت ها در پایین اپیدرمیس قرار دارند ( در قسمت stratum germinativum ) .

به منظور حصول نتیجه ، محصول باید به ملانوسیت ها برسد تا جلوی تایروزیناز را بگیرد و یا آن را تنظیم کند. تایروزیناز آنزیمی است که مسئول فعالیت سیستم ملانوسیت است. محصول باید عمل مشابهی مانند آنچه هیدروکینون انجام می دهد ، انجام دهد ولی بدون اثرات سمی.

مواد گیاهی که قادر به روشن سازی پوست هستند باید شامل موارد زیر باشند :

لایه برداری و یا میکرودرمابریشن نیز برای از بین بردن و پاکسازی سلول های مرده از روی پوست پیشنهاد می شود استفاده گردد. پاکسازی پوست باعث می شود تا ماده فعال یک محصول روشن کننده ، بتواند بهتر نفود کند و اثر گذاری محصول بهتر باشد. به طور کلی ، فرد باید صبور باشد و مراحل روزانه مراقبت از پوست را انجام دهد.

لایه‌برداری شیمیایی انجام دهید . روشی است که با استفاده از اسید گلیکولیک یا دیگر ساینده‌های شیمیایی مشابه ، لایه‌برداری مناطق آلوده‌شده به ملاسما در لایه بیرونی پوست را انجام میدهند .

در این روش با استفاده از مایع شیمایی که به پوست می‌زنند به‌صورت ملایم لایه بیرونی پوست را می‌سوزانند و پوستی تازه و بدون ملاسما برای شما به ارمغان می‌آید . هرچند در صورت درمان نکردن مشکلات هورمونی این روش از ملاسما جلوگیری نمی‌کند .

درحالی‌که اسید گلیکولیک یکی از رایج‌ترین گزینه‌هاست ، اسید تری کلرواستیک نیز از دیگر گزینه‌هاست که ترکیبی شبیه به سرکه است . استفاده از این اسید می‌تواند مقدار درد بیشتری داشته باشد اما برای ملاسماهای شدید گزینه خوبی است .

میکرودرماابرژن و درماابرژن را در نظر داشته باشید . در طول این درمان لایه بیرونی پوست به‌تدریج از بین می‌رود سپس پوستی پاک و بدون ملاسما جای آن را می‌گیرد .

هر دو روش میکرودرماابرژن و درماابرژن به‌وسیله مواد ساینده لایه سطحی پوست را ( لایه مرده پوست ) را برمی‌دارند . معمولاً حدود ۵ جلسه موردنیاز است که بین جلسات باید ۲ تا ۴ هفته فاصله باشد .

حواستان به لیزر درمانی باشد . بعضی از لیزرها می‌توانند به از بین بردن ملاسما کمک کنند اما بعضی از آن‌ها باعث بدتر شدن آن می‌شوند . لیزر را فقط زیر نظر یک حرفه‌ای معتبر انجام دهید .

به دنبال لیزر ترمیمی یا fractional dual laser باشید که فقط رنگ سطح پوست را هدف قرار می‌دهند .

درمان با fractional dual laser قیمت بالایی دارد و ممکن است به ۳ تا ۴ جلسه در مدت ۳ تا ۶ ماه نیاز داشته باشید .

درمان با پلاسمای غنی پلاکت ( PRP ) را امتحان کنید . در این روش درمانی پلاسمای غنی‌شده برای ریکاوری به بدن تزریق می‌شود . شواهد اخیر نشان می‌دهند که به‌غیراز درمان ملاسما این روش می‌تواند از عود کردن آن جلوگیری نیز بکند .

ساتین

۸ بهمن ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷

۴ بهمن ۱۳۹۷

آدرس شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

دیدگاه.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “acd1e73f64a6ace19351875f62a2c579” ).getElementById(“885b67d329”).setAttribute( “id”, “comment” )

*

*

جدیدترین راه درمان لک صورت

وب سایت

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© 219, All Rights Reserved. | Powered by saten

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *