بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی
بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

علایم خلق افسرده مانند احساس غمگینی ، درماندگی و احساس پوچی و همچنین گریه کردن بی‌مورد کاهش قابل ملاحظه علاقه نسبت به تمام فعالیتها یا فقدان احساس لذت کاهش یا افزایش اشتها بی‌خوابی یا پرخوابی که نوع بی‌خوابی شایعتر است. کندی روانی – حرکتی کاهش یا افزایش میل جنسی که کاهش آن شایعتر است. خستگی یا فقدان انرژی احساس بی‌ارزشی یا گناه بیجا کاهش تمرکز و بدنبال آن کاهش قدرت تفکر و تصمیم گیری افکار خودکشی تکرار شونده

اگر فردی 5 یا علایم ذکر شده را به مدت 2 هفته مداوم داشته باشد بیمار افسرده است و باید به روانپزشک مراجعه کند. البته باید حداقل یکی از 2 معیار خلق افسرده و از دست دادن لذت را داشته باشد و علایم ناشی از تاثیر مستقیم یک ماده (داروی تجویزی یا مورد سو مصرف) و یا نوعی بیماری جسمی مثل کم‌کاری تیروئید نباشد.

بعضی مواقع و بخصوص در فرهنگ ما ، افسردگی با تابلوی فیزیکی بصورت علایم سوماتیک (شکایتهای جسمانی و دردهای متحرک) مراجعه می‌کنند. علایم سوماتیک شامل مشکلات شکمی ، سوء هاضمه ، نفخ ، کاهش اشتها ، تپش قلب ، احساس ناراحتی در قفسه سینه ، سردرد ، درد گردن ، درد پشت و شانه‌ها می‌باشد. علل افسردگی افسردگی حاصل واکنش بین وقایع پر‌استرس زندگی و عوامل ژنتیکی و تجربیات دوران کودکی می‌باشد. خطر ابتلا به افسردگی در بستگان درجه اول بیمار مبتلا به افسردگی شدید نسبت به بقیه افراد می‌باشد.

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

عوامل مساعد کننده افسردگی عوامل ژنتیکی ، نوع شخصیت فرد ، عوامل محیطی و بیماریهای جسمانی و معلولیت جسمانی می‌باشد و عوامل تسریع کننده آن غالبا وقایع پراسترس زندگی می‌باشد. فرآیندهای بیوشیمیایی واسط شواهد روز افزونی از اختلالات بیوشیمیایی در میان بیماران افسرده وجود دارد که ماهیت دقیق آنها هنوز مشخص نیست، قویترین یافته به نفع وجود نوعی اختلال در عملکرد سروتونین مغز می‌باشد و بررسیها نشان داده که در مایع مغزی- نخاعی بیماران افسرده غلظت متابولیت اصلی سروتونین پایین می‌باشد. بر همین اساس داروهای ضد افسردگی با اثر بر این روند ، تاثیر می‌کنند. همچنین سطح کورتیزول خون در نیمی از بیماران افسرده بالا می‌باشد. درمان روان درمانی افسردگی اگر خفیف باشد و به ویژه واکنشی نسبت به وقایع پراسترس زندگی باشد ممکن است نیاز به درمان با داروهای ضد افسردگی نداشته باشد و موارد خفیف را می‌توان با استفاده از روشهای روان درمانی ، حمایتهای اجتماعی و حل مسئله درمان کرد. برای درمان روان شناختی نباید با گذشته بیمار مبارزه کرد و یا بیش از حد به گذشته پرداخت، زیرا خلق او را سرکوب می‌کند.

در مورد داغ‌دیدگی و از این قبیل مسائل ، بیمار را باید تشویق کرد که در مورد احساسات خود با دیگران صحبت کند و مشکلات خود را با دیگران در میان بگذارد. و عوامل آزار دهنده اطراف خود را تغییر دهد. بیمار افسرده را باید تشویق کرد که از گوشه گیری پرهیز کرده و فعالیتهای اجتماعی مناسبی داشته باشد ولی نباید او را به فعالیتهای وادار کرد که به علت تمرکز ضعیف یا کندی ، احتمال شکست خوردگی در آنها وجود دارد.

یکی از راههای روان درمانی دیگر تشویق کردن بیمار برای انجام کارهای فیزیکی از جمله ورزش و استحمام روزانه و مرتب کردن ظاهر و پوشیدن لباسهای مرتب و است.

و یک نکته هم اینکه نقش عامل مذهب در پیشگیری و درمان اختلالات روانی بسیار مهم است و دین درمانی Religious therapy یکی از راههای درمان افسردگی است و بررسیها نشان داده که بیمارانی که اعتقاد به مذهب و دین دارند و مذهبی هستند کمتر به افسردگی مبتلا می‌شوند و در صورت ابتلا پاسخ خوبی به درمان دارند. درمان دارویی داروهای ضد افسردگی شامل 3 حلقه‌ای‌ها ، مهار کننده‌های اختصاصی باز جذب سروتونین SSRI ، مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز MAOI می‌باشند که پر مصرفترین آنها گروه داروهای نورتریپتیلین و آمی‌تریپتیلین و و همچنین فلوکستین می‌باشند. اثر درمانی داروهای ضد افسردگی پس از حداقل 2 هفته شروع می‌شود. درمان با الکتروشوک ECT اثر درمانی این روش نسبت به درمان دارویی سریعتر آغاز شده و در افسردگیهای شدید موثر است و در بیمارانی که کاهش وزن شدید ، بیدار شدن در صبح زود ، کندی حرکتی و هذیان وجود داشته باشد، اثر ECT بهتر خواهد بود. در این روش بعد از بیهوش کردن بیمار به وی شوک الکتریکی داد می‌شود. روند بیماری افسردگی افسردگی ممکن است در هر سنی شروع شود، ولی میانگین سن شروع 3-25 سالگی است. در اکثر بیماران با اینکه عود شایع است، ولی بیمار در نهایت بهبود می‌یابد. برخی روانشناسان درمان افسردگی را به معنای تولدی دوباره می‌شناسند و معتقدند فردی که یک فاز افسردگی را پشت سر گذاشته و درمان شده توان مقابله با مشکلات در این فرد بالا رفته و نگرش او به زندگی واقع بینانه‌تر می‌شود.

منبع:سایت رشد-شبکه ملی مدارس

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

افسردگی یک اختلال روانی شایع است که کیفیت زندگی بیمار و اطرافیانش را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به گزارش ایسنا، حدود ۱۲ درصد مردم ایران در پیمایش ملی سال ۱۳۹۰ مبتلا به افسردگی شناسایی شدند. علی‌رغم شیوع فزاینده‌ی این بیماری، در طیف گسترده‌ای از مطالعات پژوهشی ثابت شده است که افسردگی از طریق اصلاح عادات روزمره و تغییر سبک زندگی تا حد زیادی قابل پیشگیری است. در ادامه با ما همراه باشید تا با ۵ مورد از برترین راهکارهای طبیعی که به‌طور قابل ملاحظه‌ای در جلوگیری از افسردگی مؤثر شناخته شده‌اند، آشنا شوید.

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

کم‌خوابی از جمله علل شایع افسردگی است. به گزارش بنیاد ملی خواب آمریکا، بین خواب و افسردگی ارتباط پیچیده‌ای وجود دارد: اختلال خواب در ایجاد یا تشدید افسردگی مؤثر است، در حالی که خود افسردگی نیز می‌تواند منجر به اختلال خواب شود. به عبارت دیگر، کم‌خوابی و افسردگی هر دو روی یکدیگر تأثیر منفی می‌گذارند و وضع بیمار را به تدریج طی هفته‌ها و ماه‌ها به وخامت می‌کشانند.

میزان کافی خواب شبانه‌روزی برای هر فرد به عوامل مختلفی نظیر سبک زندگی و سن بستگی دارد، اما طبق یک قاعده کلی اغلب افراد به‌طور متوسط به ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. همیشه سعی کنید کم‌خوابی‌های خود را جبران کنید و اگر یک شب به میزان کافی و همان اندازه‌ای که بدن‌تان نیاز دارد نخوابیدید، روز بعد طولانی‌تر بخوابید.

حجم گسترده‌ای از مطالعات پژوهشی چند دهه‌ی اخیر به بررسی تأثیرات ورزش بر روی تندرستی معطوف شده است. امروزه روان‌شناسان بیش از پیش معتقدند که سلامت جسمی در جلوگیری از افسردگی اهمیت به‌سزایی دارد.

در نمونه‌ای از این قبیل مطالعات، دکتر مایکل بَبیاک (Michael Babyak) و همکارانش در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه دوک به بررسی تأثیر ورزش در جلوگیری از پیشرفت افسردگی پرداختند. ۱۵۶ بیمار مبتلا به افسردگی حاد در این پژوهش شرکت کردند. اغلب این بیماران از بی‌خوابی، اختلال در خوردن و افکار خودکشی‌گرایانه رنج می‌بردند. جمعیت شرکت‌کننده به‌طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند و روی هر گروه یک راهکار درمانی متفاوت اعمال شد:

نتایج این پژوهش از دو جهت تکان‌دهنده بود: ۶۰ درصد بیماران پس از چهار ماه رو به بهبود رفتند، اما تفاوت چندانی در میزان بهبود گروه‌های مختلف مشاهده نشد، به این معنی که گویا ورزش به اندازه‌ی دارو مؤثر بوده است. میزان برگشت افسردگی در ۶۰ درصد بهبودیافته، شش ماه پس از پایان پژوهش پیگیری شد و نتایج جالب توجهی به‌دست آمد:

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد نه تنها ورزش به اندازه‌ی دارو در بهبود افسردگی مؤثر بوده، بلکه تأثیر بلندمدت‌تری داشته است. هزاران پژوهش دیگر نیز به نتایج مشابهی در زمینه‌ی تأثیر ورزش روی سلامت جسمی و روانی دست یافته‌اند. از این رو، می‌توان ورزش را در ردیف مؤثرترین راهکارهای جلوگیری از افسردگی قرار داد که متأسفانه به قدر کافی جدی گرفته نمی‌شود.

مراقبه قدمتی چندین هزار ساله دارد. تمرینات مراقبه تا همین گذشته‌های نه چندان دور اغلب فقط توسط راهبان و معمولا در اماکن مقدس انجام می‌شده است. اما به‌ویژه در چند دهه‌ی اخیر شاهد مطالعات گسترده‌ای هستیم که نشان می‌دهند مراقبه از جمله تأثیرگذارترین راهکارهای طبیعی در جلوگیری از تشویش و افسردگی است.

پژوهش‌گران به لطف فناوری‌های مدرن توانسته‌اند تغییراتی را که در اثر مداومت در مراقبه در مغز ایجاد می‌شوند، را از طریق موج‌نگاری مغزی و تصاویر MRI با دقتی مثال‌زدنی بررسی کنند. در نمونه‌ای از این قبیل مطالعات، عده‌ای از دستیاران دالایی لاما، رهبر بوداییان تبت، تحت آزمایش قرار گرفتند و میزان فعالیت قشر پیش‌پیشانی مغز این افراد بررسی شد. نتایج این پژوهش حاکی از نسبت بسیار بالای میزان فعالیت سمت چپ قشر پیش‌پیشانی به سمت دیگر آن است.

گفته می‌شود افرادی که سمت چپ قشر پیش‌پیشانی مغزشان فعال‌تر است انسان‌های شادتری هستند، در حالی که فعال‌تر بودن سمت راست همین ناحیه‌ی مغزی، با احساس غم و افسردگی در ارتباط است. اگر یک منحنی زنگوله‌ای را در نظر بگیرید، اغلب افراد در جایی وسط منحنی قرار می‌گیرند، البته به استثنای طرفداران پروپاقرص مراقبه که پژوهش‌گران مشاهده کردند تا حد خیلی زیادی مستعد احساسات مثبت هستند و تاب‌آوری عجیبی در مواجهه با تمایلات منفی دارند.

برای اینکه از فواید مراقبه بهره‌مند شوید، لازم نیست مانند راهبان ساعت‌های طولانی به مراقبه بنشینید. مطالعات ثابت کرده فقط ۱۵ دقیقه مراقبه در روز به مدت هشت هفته‌ی پیاپی کافی است تا پیامدهای شگفت‌انگیز آن را لمس کنید.

انسان‌ها خیلی زود به خوشی‌ها و رنج‌های زندگی عادت می‌کنند. مثلا اگر ناگهان پول هنگفتی وارد زندگی‌تان شود، بدون شک خیلی ذوق خواهید کرد اما بعد از چندی به پول‌دار بودن عادت می‌کنید. یا اگر روزی از کار بی‌کار شوید، تعجبی ندارد روحیه‌ی خود را خواهید باخت اما مدتی بعد همه چیز برایتان مثل قبل عادی می‌شود.

با این حال بعضی چیزها در زندگی هستند که همیشه تازگی خود را حفظ می‌کنند. فعالیتی که عاشق انجام دادنش باشید از آن دست چیزهایی است که آلوده‌ی عادت نمی‌شود. مثلا حرفه‌ای‌ترین بازیگران دنیا به قدری به بازیگری علاقه‌مند هستند که حتی بعد از رسیدن به شهرت و ثروت همچنان به این حرفه ادامه می‌دهند.

قبل از هر چیزی باید فعالیتی را که عاشق انجام دادنش هستید پیدا کنید. شادی حاصل از انجام این‌چنین فعالیتی هرگز رنگ نمی‌بازد. نویسندگی، نوآوری، کارهای خیر، خودبه‌سازی، ورزش یا هر چیز دیگری که عمیقا مورد علاقه‌تان باشد، دوز لازم چالش و هیجان را به زندگی‌تان تزریق خواهد کرد. پس برای اینکه با اشتیاق زندگی کنید، اول از همه باید علاقه‌ی واقعی زندگی‌تان را بشناسید.

مطالعات نشان داده است بیماری دیابت احتمال ابتلا به افسردگی را دو برابر افزایش می‌دهد. گفته شده است که این احتمال در صورت بروز مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت حتی به میزان بالاتری افزایش خواهد یافت.

پژوهش‌گران معتقدند تغییرات شیمیایی مغز که به علت دیابت ایجاد می‌شوند با افزایش احتمال ابتلا به افسردگی مرتبط هستند. برای مثال، آسیب‌های مغزی در اثر نوروپاتی دیابتی یا انسداد رگ‌های خونی، موجب افزایش احتمال ابتلا به افسردگی در بیماران دیابتی می‌شوند. بر اساس یک پژوهش، تغییرات ایجاد شده در مغز به موجب افسردگی نیز در افزایش احتمال ابتلا به عوارض ناشی از دیابت بی‌تأثیر نیستند، اما هنوز دقیقا مشخص نیست که کدام‌ یک (افسردگی یا دیابت) موجب بروز یا افزایش وخامت دیگری می‌شود.

علائم افسردگی مدیریت صحیح بیماری دیابت و پیشگیری از عوارض این بیماری را دشوارتر می‌کند. در پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، شرکت‌کنندگانی که علاوه بر دیابت نوع ۲ به علائم افسردگی نیز دچار بودند، اغلب قند خون بالاتری داشتند. ابتلای هم‌زمان به دیابت و افسردگی در بسیاری موارد موجب می‌شود که فرد بیمار نسبت به مصرف دارو و رعایت رژیم غذایی کوتاهی کند. همچنین مطالعات حاکی از بهبود کنترل قند خون در پی درمان زودهنگام افسردگی است.

با به‌کار بستن راهکارهایی که اشاره شدند نه تنها تا حد زیادی از ابتلا به افسردگی در امان خواهید ماند، بلکه حتی می‌توانید زندگی شادتری را در مقایسه با افرادی که افسرده نیستند تجربه کنید.

برگرفته ار: lifehack.org

(function(a){function c(){try{return ===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return <=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

سلام، بسیار ممنون از مطالب مفیدتان..کاربردی و همچنین روان بودن متن مقالات سایت شما نقطه قوتی است که مخاطب را به خواندن تشویق میکند..بنده که بتازگی با سایت شما آشنا شده ام از مطالعه مطالبتان بسیار لذت می برم..خسته نباشید.

خیلی ممنون از نظر لطف‌تون. بسیار بسیار باعث خوشحالی ماست که از مطالب‌مون رضایت دارید. از همراهی تک‌تک شما عزیزان انرژی می‌گیریم.

سلام مقاله جالب وعالي بود.

از همراهی و توجه شما متشکرم و براتون شادی و سلامتی آرزو می‌کنم.

سلام راستش من راهم تو زندگی گم کردم و داغونم دارم سعی میکنم پیداش کنم و از هر راهکاری استفاده میکنم ممنون

دوست عزیز سلام،
همین که به فکر هستید مسیرتون رو پیدا کنید و دست روی دست نذاشتید خیلی عالیه. مثبت فکر کنید و امیدوار باشید که تلاش‌هاتون نتیجه خواهند داد. پیشنهاد می‌کنم اگه فرصت کردید یه نگاهی هم به این دو تا مطلب بندازید:
۷ سوال عجیب برای یافتن هدف زندگی‌
پنج سوالی که به شما کمک می‌کنند هدف واقعی زندگی‌تان را کشف کنید
پیروز باشید

روانشناسی

قانون کارما چیست و چه نقشی در رفتار و اعمال انسان دارد؟

بی انگیزه بودن؛ ۱۰ دلیل بی انگیزگی و راهکارهای مقابله با آن‌ها

قرص ضد استرس؛ معرفی داروهای ضد اضطراب و روش‌های جایگزین برای کاهش

قانون مورفی چیست و چطور می‌توان با آن مقابله کرد؟

تکنیک EFT چیست؛ مراحل انجام ای اف تی برای کاهش استرس

آخرین مطالب


علائم اولیه سرطان سینه چیست؟

کاربردی‌ترین اصطلاحات حسابداری مالی کدام‌اند و چه مفهومی دارند؟

خواص روکولا؛ نحوه استفاده و عوارض احتمالی آن

معرفی کتاب دختر پرتقالی؛ اثری دیگر از نویسندهٔ دنیای سوفی

کاهش استرس شغلی با استفاده از مدل کنترل – تقاضای استرس کاری

ترین های جهان

قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید


شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸

پردرآمدترین شغل های جهان؛‌ ۲۰ شغل با بیشترین درآمد در دنیا


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی

راههاي پيشگيري‌ از بروز افسردگی

مطبوعات کشور به طور روزانه مهمترین و برجسته ترین رخدادهای داخلی و خارجی را پوشش می دهند. این در حالی است که بخش زیادی از خبرها، یادداشت ها، گزارش ها، گفت و گوها و به انعکاس شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه اختصاص می یابد؛ موضوعی که توجه ویژه به آن اهمیتی فزاینده دارد.گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ موضوع های یادشده را که انعکاس قابل توجهی در روزه های صبح شنبه داشت؛ با هدف آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بررسی کرده است.** کاهش افسردگی در پرتو آرامش روح و روانهجدهم فروردین برابر با هفتم آوریل روز جهانی بهداشت؛ هنگامه ای است که در آن همگان با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت برای پیشگیری از بیماری ها و داشتن جامعه ای سالم تلاش می کنند و اینک در مسیر تحقق شعار روز جهانی بهداشت در 217 میلادی با عنوان «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» باید تمامی کشورها راه های موثر جلوگیری از بیماری افسردگی را مدنظر همگان قرار دهند. اهمیت این موضوع سبب شد تا گزارش های روزه های امروز به این امر اختصاص یابد. روزه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «رواج افسردگی نگران‌ کننده است»، نوشت: سازمان جهانی بهداشت، شعار کمپین 217 خود را توجه به مبتلایان افسردگی انتخاب کرده است. بنا بر تعریف سازمان جهانی بهداشت، افسردگی نوعی احساس غم مداوم و عدم علاقه به فعالیت‌هایی است که افراد به طور طبیعی از انجام آن لذت می‌برند و در صورت شدت یافتن این احساس غم و اندوه و ناتوانی در انجام امور روزمره بیش از دو هفته، فرد مبتلا به افسردگی است. در حالی که بنا بر برآورد این سازمان، هزینه سالانه مقابله با تبعات افسردگی، یک تریلیون دلار برآورد شده و تعداد مبتلایان در کشورهای کمتر توسعه‌‌یافته 8 الی 9 درصد جمعیت کشورها را شامل می‌شود. افسردگی که می‌تواند به دلیل تاثیر 9 الی 95 درصدی در ارتکاب به خودکشی، در جایگاه یکی از خطرناک‌ترین اختلالات روانی قرار بگیرد، در ایران گریبان بیش از 13.6 درصد از جمعیت 15 تا 64 ساله را گرفته است. جمعیتی که بیش از 1 درصد کل مبتلایان اختلالات روان در ایران را شامل می‌شوند.در این گزارش می خوانیم: بنا بر نتایج پایش کشوری سلامت روان که طی سال‌های 89 و 9 توسط وزارت بهداشت انجام شد، 23.6 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله کشور به انواع اختلالات روانی مبتلا هستند که در تفکیک جنسیتی این جمعیت، 26.5 درصد زن و 2.8درصد مرد بودند و در تفکیک جنسیتی شیوع افسردگی در کشور، اعلام شد که 16.5 درصد زنان و 1.7 درصد مردان (از مجموع 13.6 درصد مبتلایان افسردگی) از این اختلال روانی رنج می‌برند اما نگرانی متولیان سلامت در همان سالی که نتایج اولیه این پایش را اعلام کردند، متمرکز بر این هشدار بود که بیش از نیمی از مبتلایان افسردگی، یا از بیماری خود بی‌اطلاع هستند یا به دلیل ترس از انگ یا گرانی هزینه‌های درمان، برای مداوا مراجعه نمی‌کنند که ادامه چنین روندی، به معلولیت روانی و کاهش بهره‌وری بیماران منجر می‌شود.در حالی که بنا بر نتایج تحقیقات انجمن‌های فعال در عرصه مداخلات روانپزشکی، افزایش شیوع افسردگی طی ٢٠ سال گذشته از نرخ ٥ به ١١ درصد، احتمال وقوع خودکشی را در کشور ٦ برابر افزایش داده، آمار مبتلایان افسردگی و در معرض ارتکاب به خودکشی، به جهت نگران‌کننده بودن تعداد جمعیتی که درگیر آن هستند، اردیبهشت سال گذشته در نشستی فوری در جمع عالی‌ترین مسوولان و متولیان رصد اختلالات روانی مورد رصد و واکاوی قرار گرفت. سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت که میزبان این نشست بود روز گذشته هم در یادداشتی که به مناسبت روز جهانی بهداشت نوشت، بار دیگر بر اهمیت و ضرورت توجه به مبتلایان اختلالات روان و به‌خصوص بیماران مبتلا به افسردگی تاکید کرد.روزه «اطلاعات» با انتشار عنوان «با هم حرف بزنیم»، آورده است: هر سال با فرا رسیدن هفتم آوریل مصادف با 18 فروردین ماه، روز جهانی بهداشت با هدف افزایش توجه و آگاهی‌های عمومی به موضوع سلامت و بهداشت در سر تا سر جهان گرامی داشته می‌شود. سازمان جهانی بهداشت نیز هر سال شعاری را برای بهداشت فردی و عمومی اعلام می‌کند که شعارامسال آن، با عنوان «بیایید با همدیگر صحبت کنیم»، به افسردگی اختصاص پیدا کرده است.‏ به گفته کارشناسان، افسردگی دومین علت ناتوانی مردم در دنیا است، به طوری که بیش از 2 تا 25 درصد از جمعیت جهان به آن گرفتار هستند. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، افسردگی احساس غم و اندوه پایدار و کاهش تمایل به انجام کارهایی است که به صورت معمول از آن لذت می‌بریم، ونیزکاهش انگیزه برای انجام امور روزمره است که حداقل به مدت 2 هفته به طول انجامد. ‏در ادامه این گزارش آمده است: کارشناسان همچنین معتقدند، افسردگی می‌تواند باعث ابتلای افراد به انواع بیماری‌های جسمی و روانی شود، به طوری که این بیماران در انجام وظایف روزانه خود ناتوان می‌شوند و این در حالی است که اکثرافراد مبتلا به افسردگی بعد از مصرف دارو، هنوز در جلسات مشاوره و یا سایر اشکال درمان، بهبود می‌یابند. ‏آنان می‌گویند، مردمی که با آگاهی‌های بیشتری زندگی می‌کنند و دسترسی آسان تری به خدمات سلامت دارند، طبیعتا کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند. ‏ دکتر مهدی حسن زاده روان‌پزشک در مورد بیماری افسردگی به گزارشگر روزه اطلاعات می‌گوید؛ افسردگی جزو شایع‌ترین اختلالات روان‌پزشکی است که متاسفانه دراکثر جوامع در حال افزایش است و این درحالی است که در بسیاری از موارد این بیماری به درستی تشخیص داده نمی‌شود.‏ معمولاً بیماران افسرده کم حرف می‌شوند و بر عکس بیماران دو قطبی، زمانی که در مرحله شیدایی قرار می‌گیرند پر حرف می‌شوند، بیماران افسرده دل و دماغ و حوصله حرف زدن را ندارند، در حالی که افراد با حرف‌زدن احساس خوبی پیدا می‌کنند. ‏باید افراد افسرده را وادار به صحبت کرد وبه صحبت‌های آنان به خوبی گوش داد، نصیحت کردن درروان‌پزشکی کاربرد ندارد و از این رو نباید این بیماران را نصیحت کرد، زیرا آنان به حد کافی احساس گناه می‌کنند و نباید با نصیحت کردن احساس گناهشان را کنیم.‏روزه «ایران» با اشاره به عنوان «زنگ هشدار آمار 12 درصدی افسردگی ایرانیان»، نوشت: سازمان بهداشت جهانی هر ساله همزمان با 7 آوریل (18 فروردین) به مناسبت تأسیس این سازمان برای اطلاع رسانی و تمرکز و با هدف یک فرصت منحصر به فرد فعالیت خود را به یک موضوع خاص سلامت اختصاص می دهد.این رویداد که روز جهانی سلامت گذاری شده هر سال به منظور توجه به بهداشت جهانی یک «شعار»دارد. آن طور که WHOاعلام کرده «شعار» روز جهانی سلامت در سال 217 به «افسردگی؛ بیا باهم حرف بزنیم» اختصاص داده شده است. از این رو سازمان بهداشت جهانی همزمان با روز جهانی سلامت تمرکز و توجه دولت های محلی و بین المللی را به سوی شیوع بیماری افسردگی و پیشگیری از این بیماری جلب کرده است.در این گزارش می خوانیم: افسردگی مردم را در تمام سنین مبتلا می کند، فرقی نمی کند شما در کدام کشور زندگی می کنید، ثروتمند هستید یا فقیر در هر حال همه ما در معرض افسردگی قرار داریم. افسردگی باعث غم و اندوه روانی شده و اثرات آن بر توانایی افراد برای انجام حتی ساده ترین کارهای روزمره تأثیر منفی می گذارد. گاهی اوقات این عواقب ویرانگر است مثل زمانی که اثرات روانی آن روابط خانوادگی و دوستانه را تحت تأثیر قرار می دهد. در بدترین حالت افسردگی می تواند به خودکشی منجر شود. در حال حاضر دومین علت اصلی مرگ در میان افراد 15 تا 29 ساله خودکشی در اثر ابتلا به افسردگی اعلام شده است. میزان شیوع افسردگی در ایران از زبان وزیر بهداشت نیز 12.6 درصد اعلام شده است. بنا بر آمار و با توجه به آخرین نظرات کارشناسان و مسئولین، آمار افسردگی در ایران را به طور میانگین باید مابین 2 تا 25 درصد دانست. به گفته روانشناسان و روانپزشکان به طور کلی بیشترین اختلالات روانی در افراد متاهل، افراد مسن، افرادی که طلاق گرفته اند و زنان دیده می شود.** بالا گرفتن تب تاکسی های اینترنتی با حضور سازمان تاکسی رانیپس از استقبال مردم تهران از فعالیت شرکت های اسنپ و تپسی؛ سرانجام تاکسی‌ اینترنتی شهرداری با عنوان کارپینو به عنوان رقیبی جدید آغاز به کار کرد. اهمیت این امر باعث شد تا روزه های امروز در گزارش های خود به این موضوع بپردازند.روزه «شرق» در گزارشی با عنوان «رقابت تاکسی‌رانی با مسافرکش‌های آنلاین»، آورده است: ساماندهی وضعیت تاکسی‌رانی که بسیاری از احکام، قوانین و آیین‌ه‌ها و مدیران و به‌ویژه پول و ردیف‌های مستقیم و غیرمستقیم اعتباری نتوانستند انجام دهند، بالاخره چند نرم‌افزار گوشی‌های همراه انجام دادند. حالا و در جدیدترین اتفاق در این زمینه، سازمان تاکسی‌رانی هم که در آستانه واگذارکردن کامل میدان به بخش خصوصی بود، با اپلیکیشن مسافرکشی آنلاین خود به صحنه آمد. این اپلیکیشن «کارپینو» دارد، عنوانی خارجی و تلفیقی که برای رقابت با دو اپلیکیشن مورد توجه مردم یعنی «اسنپ و تپ‌سی» از ابتدای سال جاری فعالیت خود را شروع کرده و حالا باید دید مردم چه انتخابی دارند.در ادامه این گزارش می خوانیم: مجموعه پیر و زردشده تاکسی‌رانی تهران که سال‌هاست در شلوغ‌ترین شهر ایران، صدای راننده‌های خودش را هم نمی‌شنود و در این سال‌ها به اصلاح، فقط مدیرانش تغییر می‌کنند، حالا به‌دنبال رقابت با چند اپلیکیشن مسافرکشی آنلاین است. مجموعه‌ای که نتوانسته تاکسی‌متر را در سه‌ دهه روی تعداد محدودی تاکسی یا حتی یک خط تاکسی‌رانی فعال کند، پس از فعالیت و توجه مردم به دو بره کرایه خودرو در شهر تهران، بره‌ای جبرانی را فعال کرده است؛ بره‌ای که در اصلی‌ترین حالت رقابتی خود، مهم‌ترین اشکال مورد اعتراض رانندگان تاکسی یعنی قیمت پایین را در اولویت قرار داده تا مقابل دو اپلیکیشن دیگر کم نیاورد.وقتی دو بره اسنپ و تپ‌سی در سال ٩٥ بین مردم به اوج محبوبیت رسیدند، جمعی از رانندگان تاکسی‌ها و آژانس‌ها به‌عنوان متضرران اصلی این روند رقابتی، صدای اعتراضشان بلند شد و گاهی هدایت‌شده حتی به جلوی مجلس هم رسید. اعتراض اصلی به قیمت بسیار پایینی بود که بره‌های کرایه آنلاین خودرو به مشتری می‌دادند و قیمت تاکسی‌ها و دربستی‌ها و آژانس‌ها را زیرورو می‌کردند و حالا بره ارائه‌شده تاکسی‌رانی که چند هزار تاکسی را هم درگیر خود می‌کند، همین روند قیمتی را دارد.روزه «اعتماد» با انتخاب عنوان «بازار رقابت تاکسی‌های اینترنتی داغ‌تر شد»، نوشت: از همان روزهایی که اسنپ به عنوان تاکسی اینترنتی فعالیت خود را آغاز کرد و در مدت زمان کوتاهی توانست بازار تاکسی‌های کرایه‌ای کلاسیک را تحت تاثیر قرار دهد، حرف و حدیث‌هایی از سوی آژانس‌داران و مسوولان شهری در خصوص فعالیت این استارتاپ موفق مطرح شد. بسیاری از مسوولان روی مجوز فعالیت آن مانور دادند و بسیاری هم با نگاهی مثبت به کسب و کارهای نوین، از آن حمایت کردند. مسافران اما در مورد خدمات و هزینه‌ها این بنگاه اقتصادی صحبت می‌کردند، از امکان دسترسی آسان و قیمت مناسب و راحت بودن‌شان در طول سفر. همین موارد و البته از دست دادن زیاد مشتریان بود که سازمان تاکسیرانی شهرداری را به صرافت وارد شدن به بازار رقابت دنیای تاکسی اینترنتی انداخت، گویی تاکسیرانی هم به این نتیجه رسید که اگر وارد بازار رقابت نشود محکوم به حذف خواهد بود. در این گزارش آمده است: روز گذشته مازیار حسینی، معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران خبر از آغاز به کار رسمی نخستین تاکسی اینترنتی شهرداری تهران داد و اعلام کرد «کارپینو» از اواخر اسفند ماه سال 1395 به صورت پایلوت در تهران فعالیت خود را آغاز کرده است. حضور کارپینو در بازار رقابت با استارتاپ‌های غیردولتی در حالی با تاکید ویژه بر مجوز‌دار بودن این اپلیکیشن همراه شده است که رقبای این اپلیکیشن (اسنپ و تپ سی) توانستند با استفاده از فضای موجود جامعه و همچنین کاهش نرخ خدمات و بدون مجوز فعالیت از تاکسیرانی، مورد توجه و اقبال گسترده عمومی قرار بگیرند و از همین مورد می‌شود این نتیجه‌گیری را کرد که مجوز‌دار بودن خدمات نقش چندانی در این بازار رقابت ندارد. حال باید دید این اپلیکیشن جدید و «مجوز‌دار» که در یک ماه گذشته وارد بازار رقابت شده و قیمت خدماتی که ارایه می‌دهد بین 3 تا 5 هزار تومان از رقبایش در این عرصه است، در رقابتی که با ورود رقبای متعدد بازار گرم‌تری پیدا می‌کند، چه بره‌ای دارد؟روزه «شهروند» در گزارشی با عنوان ««کارپینو» رقیب جدی «اسنپ» و «تپسی»»، آورده است: بعد از آن‌همه اعتراض و تحصن رانندگان تاکسی پشت درهای مجلس حالا آنها هم با اپلیکیشن«کارپینو» به گردونه رقابت با دو آژانس آنلاین «اسنپ» و «تپسی» وارد شده‌اند. شهرداری تهران این سامانه را راه‌اندازی کرده است و معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری تهران هم گفته که «فعلا ٢٥٠٠ راننده تاکسی در این سامانه فعالند و ١٢‌هزار و ٥٠٠ نفر هم در نوبت آموزش قرار دارند». از دو ‌سال است که سامانه‌های هوشمند درخواست تاکسی وارد حوزه مسافربری شده و آرام بازار تاکسی‌های گردشی و آژانس‌ها را سرد کرده است. در این مدت به علت بالا‌بودن کیفیت خدمات و پایین‌بودن هزینه مردم جذب این شیوه از خدمات‌رسانی شدند؛ اما تنها طرفداران این روش‌های آنلاین مسافربری مردم نبودند، خدمات ارزان و رضایت مردم توانسته بود اعضای شورای شهر را هم به جمع مدافعان «اسنپ» و «تپسی» بکشاند.در ادامه این گزارش می خوانیم: سامانه‌های آنلاین مسافربری آنلاین یا همان تاکسی‌های اینترنتی در چند ماه گذشته چندین‌بار هم در آستانه فروپاشی رفته‌اند مثلا رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در بهمن ماه خبر پلمپ این شرکت‌ها را توسط اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد اما ساعتی بعد روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران بیانیه‌ای داشت که طی آن خبر تعطیلی اسنپ و تپسی را رد و حتی اعلام کرد که از این شرکت‌ها حمایت می‌کند. با وجود این اوایل اسفند‌ماه رانندگان تاکسی پشت درهای مجلس رفتند تا اعتراض خود به فعالیت این دو اپلیکیشن را به گوش مجلسی‌ها برسانند تا سرانجام تلاش‌های آنها طور دیگری نتیجه داد و شهرداری هم وارد این حوزه نرم‌افزاری شد.** خراسان رضوی در محاصره پس لرزه های بسیاروقوع زلزله 6 ریشتری در خراسان رضوی و همچنین ادامه یافتن پس لرزه های بسیار پس از این رویداد و خسارت هایی که به بافت روستایی این استان وارد شد؛ موضوع گزارش های روزه های امروز است.روزه «خراسان» با انتشار عنوان «پسا زلزله»، نوشت: ساعت 1 و 39 دقیقه و 1 ثانیه روز چهارشنبه 16 فروردین ، زمین لرزه ای به بزرگی 6 ریشتر در عمق 1 کیلومتری زمین و در عرض جغرافیایی 35.85 و طول جغرافیایی 6.34 به نقطه کانونی در حوالی سفید سنگ، در شهرستان فریمان، واقع در 81 کیلومتری شهر مشهد رخ داد. زمین لرزه ای که قدرت آن، اثراتش را تا مشهد و برخی دیگر از شهرهای استان نیز کشاند و خرابی های بسیاری به بافت روستایی اطراف محل کانون وقوع خود، وارد کرد. ساعت حدود یک بعد از ظهر است که وارد جاده خاکی روستاهای کانون زلزله در شهرستان فریمان و حوالی سفید سنگ می شویم، گاه و بی گاه خودروهای امدادی ارگان های مختلف از کنارمان عبور می کنند و علاوه بر آن ها، برخی خانواده ها که فامیل و آشنایی در این روستاها داشتند، پس از شنیدن خبر زلزله، برای اطمینان از حال آشنایان خود با خودروی شخصی راهی این مناطق شده بودند.در ادامه این گزارش آمده است: اولین روستایی که در مسیر به آن می رسیم، روستای «رزمگاه علیا» است، سه ساعت از وقوع اولین زلزله گذشته است و زنان و کودکان روستا در فضای باز دور هم جمع شده اند و روی زمین هایی که هنوز از بارش های چند روز اخیر به صورت کامل خشک نشده است، نشسته اند و به علت سردی هوا و نبود امکانات، هر چند نفر خود را درون پتویی پیچیده اند. با چند نفر از اهالی روستا و دهیار آن، در روستا قدم می زنیم، با وجود تخریب مکان های نگهداری دام، تنها به چند منزل مسکونی آسیب های جدی وارد و تخریب شده است و بقیه منازل با ترک هایی از زلزله ، جان سالم به در برده و ولی با این وجود اهالی می گویند که افرادی به آن جا آمده اند و دستور داده اند که تمامی منازل تخلیه کامل شود، ماموران شرکت برق هم اقدام به قطع برق روستا برای جلوگیری از ایجاد خطرات احتمالی کرده اند.روزه «شهروند» در گزارشی با عنوان «زمین خراسان همچنان ناآرام»، می نویسد: خراسان همچنان می لرزد. ٤ روز از زلزله ٦ ریشتری که مشهد،فریمان، تربت جام و سرخس را لرزاند می گذرد اما پس لرزه آن همچنان ادامه دارد و زمین خراسان هنوز آرام نگرفته است . زمین‌لرزه نسبتا شدیدی که صبح چهارشنبه خراسان رضوی را لرزاند، با وجود شدت به‌نسبت بالا و وسعت زیاد منطقه زلزله‌زده به شکل معجزه‌آسایی با کمترین خسارات جانی و مالی همراه شد. زمین‌لرزه‌ای با قدرت ٦ ریشتر در وسعتی به شعاع بیش از ٥٠٠ کیلومتر مربع فقط با یک کشته و ٤٠ مجروح همراه بود؛ اما این زلزله بیش از هر چیز باعث وحشت مردم شد. مردمی که از همان ساعت اولیه وقوع زلزله ٦ ریشتری از خانه‌هایشان خارج شدند و با ترس و دلهره منتظر کمک نیروهای امدادی بودند. کمک‌‌هایی که البته خیلی زود توسط نیروهای هلال‌احمر به دست آنها رسید.در ادامه این گزارش می خوانیم: رزمگاه روستای زلزله‌زده دیگری از منطقه سفید‌سنگ. روستایی با ٣٠ خانوار جمعیت، که زلزله چند نفر از اهالی آن را مجروح کرده بود. محمدعلی یاری یکی از ساکنان این روستا است. کسی که زلزله دو نفر از اقوام او را راهی بیمارستان فریمان کرده است: «بیچاره علی و محمد این دو وقتی زلزله آمد، داخل خانه بودند که سقف آوار شد روی سرشان، البته خیلی شانس آوردند، اهالی روستا خیلی زود این دو را از زیر آوار درآوردند؛ آمبولانس هم خیلی سریع از سفید‌سنگ حرکت کرد، اورژانسی‌ها به ما گفتند که نگران نباشیم، یک شکستگی جزیی است. با این همه مادر و زن و بچه علی خیلی نگران بودند، ما آنها را با یکی از ماشین‌های هلال‌احمر به فریمان فرستادیم تا پیش او باشند. ولی بقیه اهالی روستا حالشان خوب است.روزه «شرق» با انتشار عنوان «مصائب زلزله‌زدگان»، نوشت: ٧٢ ساعت بعد از زلزله مهیب سرخس که باعث تخریب تا صددرصدی چهار روستا شده ‌است، اهالی این روستاها همچنان در وضعیت اضطراری به‌سر می‌بردند. به گزارش شاهد حلاج، خبرنگار اعزامی «شرق» که کمتر از ٢٤ ساعت بعد از حادثه در محل حاضر شده ‌است، بیشترین آسیب به سه روستای کلاته‌قدم، سفیدسنگ و برج‌موری وارد شده است و مردم همچنان در وحشت وبلاتکلیفی به سر می‌برند. به گفته اهالی، آنچه دلیل اصلی پایین‌آمدن آمار تلفات بوده، زمان وقوع زلزله و سبک زندگی مردم در این منطقه ‌است. تمام مردم این منطقه دامداری می‌کنند و زمان وقوع زلزله در حال چرای گوسفندان خود بوده و از خانه خارج شده‌ بودند.در این گزارش آمده است: یکی از اهالی روستای کلاته‌مقدم؛ روستایی که آسیب شدیدی از زلزله دیده است، می‌گوید: ما صبح زود از خانه خارج می‌شویم؛ زن و مرد هم ندارد؛ همه اهالی روستا کار می‌کنند و تقریبا در آن زمان خارج از خانه هستند. بعدازظهر که می‌شود، مردم به خانه برمی‌گردند تا غذایی بخورند و دوباره سر کار می‌روند. زلزله ساعت ده‌ونیم صبح آمد و مردم همگی بیرون بودند البته ما بره‌ها را برای چرا نمی‌بریم و در آغل می‌مانند عده‌ای هم گوسفندانشان را برای دوشیدن بازگردانده بودند، اما خودمان در خانه نبودیم. من هم در حال چرای گوسفندان بودم که احساس کردم زمین را از زیر پایم کشیدند. آن‌قدر سریع اتفاق افتاد که اصلا نفهمیدم باید چه کنم.*گروه اطلاع رسانی خبرنگار:فاطمه مهدوی**انتشار دهنده: شهربانو جمعه پژوهشم**9128**9131 *ایرنا مقاله کانالی برای انعکاس مقاله های اندیشکده ها- پژوهشکده ها- دانشکده ها- مراکز تحقیقاتی و رسانه های ایران و جهان* Irnaarticle@

اجتماعی

تحلیل اجتماعی

فرهنگی روزه ها

روز جهانی بهداشت

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی

تاکسی های اینترنتی سازمان تاکسی رانی

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی
بهداشت روانی پیشگیری از افسردگی
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *