برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم

برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم
برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم



یک راست می‌رویم سر اصل مطلب. اگر می‌خواهید سرطان ریه نگیرید سیگار نکشید و یا اگر سیگاری هستید همتی بکنید و همین حالا پاکت سیگارتان را برای همیشه راهی سطل زباله کنید.

سیگار و به طور کلی توتون علت اصلی 87 درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان ریه است. البته غیرسیگاری‌ها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.

بهتر است بدانید قرار گرفتن در معرض دود سیگار احتمال ابتلای افراد غیر سیگاری به این سرطان را 3 درصد افزایش می‌دهد. در واقع افراد سیگاری نه تنها خودشان بلای جان خودشان می‌شوند بلکه به افراد سالم نیز آسیب می‌زنند. برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم

 

در این مقاله قصد ما معرفی مواد غذایی‌ای است که تأثیر مثبتی در حفظ سلامت ریه‌ها دارد حتی برای ریه‌ی افراد سیگاری. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه این 5 ماده‌ی غذایی را در بره‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

زمانی که سلول‌های سرطان‌زا با بی‌رحمی شروع به نابود کردن سلول‌های بدن می‌کنند، گیاهان چلیپایی تمام قد در برابر آن‌ها ایستادگی کرده و اجازه‌ی ویرانگری به آن‌ها نمی‌دهند.

گل کلم، کلم بروکسل، بروکلی از انواع گیاهان چلیپایی محسوب می‌شوند که با سلول‌های سرطان‌زا مقابله می‌کنند.

اگر دنبال دلیل آن می‌گردید باید بگوییم که این گیاهان حاوی ماده‌ای به سولفورفان هستند که با سرطان مبارزه می‌کند.

همچنین این گیاهان حاوی ماده‌ی دیگری به ایندول -3- متانول نیز هستند؛ این ماده همانند یک گروه تمیز کننده عمل می‌کند و قبل از این که سلول‌ها به واسطه‌ی آسیب‌های وارده سرطانی شوند شروع به رفع و ترمیم آن‌ها می‌کند.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف کلم بروکسل و بروکلی می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را تا 4 درصد کاهش دهد.

 

نقطه‌ی مشترک همه‌ی این گیاهان، رنگ قرمز یا نارنجی آن‌ها است. این رنگ از نوعی کاروتنوئید تولید می‌شود. این رنگدانه ی آنتی‌اکسیدانی نارنجی رنگ که بتاکریپتوگزانتین یده می‌شود، به نظر می‌رسد که از ریه‌ی سیگاری‌ها محافظت می‌کند.


مطالعات نشان می‌دهند داشتن رژیم غذایی سرشار از بتاکریپتوگزانتین در افراد سیگاری احتمال ابتلا به سرطان ریه را 25 تا 37 درصد کاهش می‌دهد.


 

مطالعات قدیمی نشان داده‌اند که هورمون استروژن می‌تواند به افزایش تومورهای ریه و همین‌طور تومورهای پستان منجر می‌شود.

محققان معتقدند که کاهش تأثیر استروژن می‌تواند سرعت رشد تومورهای سرطانی را کاهش دهد و حتی پیشرفت سرطان ریه را متوقف می‌کند.

اخیراً مطالعات جدید نشان داده‌اند ماده‌ای در سویا وجود دارد که می‌تواند توانایی پرتودرمانی را در نابودسازی سلول‌های سرطان ریه افزایش دهد.

این ماده‌ی طبیعی ایزوفلاون دارد و می‌تواند تأثیر پرتودرمانی را در نابودی تومورهای ریه افزایش دهد.

بنابراین سویا و مشتقاتش از ریه‌ی شما محافظت می‌کند.

 

 

بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف سیگار و چربی حیوانی می‌تواند منجر به ابتلا به سرطان ریه شود. متخصصان توصیه می‌کنند که مصرف ماهی را جایگزین گوشت قرمز کنید.


به خاطر این که ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا3 هستند که به نظر می‌رسد اثرات منفی سیگار و چربی‌های حیوانی را کاهش می‌دهند. ماهی‌هایی از قبیل ماهی آزاد، ساردین، ماهی ماکرو و .سرشار از این اسیدهای چرب مفید می‌باشند.


 

اسفناج، لوبیا و سرشار از اسیدفولیک هستند. اگر سیگاری هستید و یا به تازگی ترک کرده‌اید، اسید فولیک و ویتامین B زیادی مصرف کنید. اثرات سرطان‌زایی توتون جدی است اما این دو ماده، سلول‌ها را از آسیب‌های منفی توتون محافظت می‌کنند.

نتایج مطالعات مرکز پژوهش سرطان آندرسون نشان داده‌اند مصرف مواد غذایی سرشار از اسیدفولیک در افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند، احتمال ابتلا به سرطان ریه را تا 4 درصد کاهش می‌دهد. 

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

معجزه‌ی مواد غذایی در سرطان‌ها

1 توصیه ی ضد سرطانی

عوامل سرطان زا در رژیم غذایی

درمان سرطان با رژیم غذایی

2 ماده غذایی ضد سرطان

چرا نوع تغذیه سرطانی ها مهم است؟

برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم

افزایش یا کاهش سرطان با غذا

رژیم غذایی در سرطان ها

نقش آنتی اکسیدان ها در پیش گیری از سرطان

نقش میوه و سبزی در پیشگیری از سرطان

نقش چربی ها در پیش گیری از سرطان

مشخصه اصلی سرطان ریه، رشد کنترل نشده سلول ها در بافت‌های ریه است. اگر این بیماری درمان نشود، رشد سلولی می‌تواند در یک فرایند به متاستاز به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافت‌های اطراف یا سایر اعضای بدن برسد

 

دلیل 9 درصد از سرطان‌های ریه قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای یک مدت طولانی است. این در حالی است که بنا به آمارهای انجمن ریه آمریکا، مردانی که سیگار می‌کشند، 23 برابر احتمال دارد به سرطان ریه مبتلا شوند. خطر ابتلا به این سرطان در زنان سیگاری نیز 13 برابر است. با این حال آمارها نشان داده‌اند افرادی که در سنین 25 تا 35 سالگی سیگار را ترک می‌کنند، 1 سال به طول عمر خود افزوده‌اند. به هر حال در هر سنی و هر زمانی که سیگار را ترک کنید، خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش داده‌اید.

 

تحقیقات نشان داده که حتی استنشاق دود سیگار و قرار گیری در معرض دود دست دوم نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده تخمین می زند افرادی که دود سیگار را استنشاق می‌کنند، شانس ابتلا به سرطان ریه را 2 تا 3 درصد در خود افزایش داده‌اند.برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم

 

موادی چون آزبست (پنبه نسوز)، گاز رادون، اورانیوم و نیکل عامل مستعد کننده و پیشتاز در ابتلا به سرطان ریه در محیط‌های کاری هستند. استفاده از پوشش‌های محافظتی در محیط‌های کارگری و غربالگری کارگران در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه، برای پیشگیری از این سرطان توصیه شده است.

 

اگرچه رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری از سرطان ریه پیشنهاد نشده است اما در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم برای مبارزه با پیشرفت این سرطان سودمند است. خوردن غذاهای غنی از ویتامین E مانند بادام، آووکادو، انبه، مصرف چربی و قند در حد اعتدال و نوشیدن مقادیر زیادی آب، می‌تواند در جلوگیری از پیشرفت سرطان ریه مؤثر باشد.

 

سوای در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب و اجتناب از سیگار، انجام ورزش و تمرینات بدنی کافی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه ضروری است. توصیه کارشناسان، انجام حداقل سه بار در هفته ورزش‌های هوازی از جمله استفاده از تردمیل و دوچرخه است. در نظر داشته باشید که سرطان ریه از جمله قابل پیشگیری ترین سرطان‌ها با انجام ورزش منظم است.

 

سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان ها در هر دو جنس زن و مرد است و 2 درصد از کسانی که جان خود را در اثر آن از دست می دهند، هرگز سیگاری نبوده اند. درد قفسه سینه بارزترین نشانه ابتلا به سرطان ریه است اما بسیاری از سیگنالهای خاموش دیگر در ارتباط با این بیماری وجود دارند که نباید از آنها غفلت کرد. 

 

برخی افراد مبتلا به سرطان ریه که بیماری ‌شان تشخیص داده شده است به یاد می‌ آورند که در گذشته دچار تغییر در صدا یا سرفه ‌های مکرر طولانی چند ماهه یا بودند. در این موارد فرد مرتب به صاف کردن صدا نیاز پیدا می‌ کند، تولید بزاق افزایش پیدا می‌کند، صدا کمی خشن می‌ شود، سرفه‌ ها خشک یا مانند هنگام سرماخوردگی است، رنگ خلط ممکن است کمی قهوه‌ ای باشد، گاهی در بزاق دهان کمی خون مشاهده می ‌شود. تومورهای ریه ممکن است روی تارهای صوتی و حنجره ها فشار وارد کنند. در صورت مشاهده سرفه‌ های مزمن یا خونی حتما باید به پزشک مراجعه شود.

 

بیماری‌ های مکرر مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، برونشیت یا ذات‌ الریه به ویژه در زنان سیگاری می‌ تواند به علت ضعف سیستم دفاعی یا سرطان ریه باشد، این بیماری ‌ها در بیماران مبتلا به سرطان ریه پس از فروکش کردن علایم بیماری دوباره بروز می‌ کند. سرطان ریه با ساکن شدن در بافت ‌های ریه و لوله ‌های برونشیتی، علایم مشابه به سرماخوردگی یا آنفلوانزا ایجاد می ‌کند. این سرطان، ریه را به بیماری‌ ها و عفونت‌ ها مستعدتر می‌ سازد و سیستم دفاعی بدن که مشغول مقابله با سرطان است کمتر می ‌تواند خود را در برابر میکروب‌ ها محافظت کند و در نتیجه دچار عفونت ‌های جدی از جمله برونشیت و ذات‌ الریه می شود.

 

اگر بدون تغییر در شیوه زندگی دچار کاهش وزن شدید یا اینکه به غذاهایی که قبلا دوست داشتید تمایلی ندارید جای نگرانی دارد. سرطان ریه با علایمی مانند کاهش وزن و از دست دادن اشتها، سخت نفس کشیدن و کم اشتهایی خود را نشان می ‌دهد. درد معده باعث حالت تهوع می شود. از دست دادن اشتها هنگامی رخ می ‌دهد که سرطان به کبد سرایت کرده است. به علایم توجه کنید تا مطمئن شوید ناشی از ناراحتی روده‌ ای، مسمومیت غذایی، نفخ یا قاعدگی نیست؛ اگر بی ‌اشتهایی و کاهش وزن ادامه پیدا کند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

اگر سرطان ریه به اندام های دیگر بدن نیز گسترش پیدا کند، شما ممکن است دچار درد عمیق در استخوان یا مفاصل شوید. علاوه بر این، ضخیم شدن نوک انگشتان دلایل زیادی دارد اما شایع ‌ترین آن سرطان ریه است. مردم به اشتباه این علایم را به آرتریت ربط می‌ دهند. ناخن ‌ها متورم، قرمز یا کمی گرم می ‌شود و فرد در برداشتن اشیاء مشکل پیدا می‌ کند. علت این علایم، رهایی «سیتوکینز» یا ماده شیمیایی دیگری در خون است که باعث رشد بافت و استخوان در زیر ناخن می ‌شود.

 

علامت دیگر سرطان ریه، خستگی مفرط و ضعف بدون دلیل است، این احساس خستگی مانند زمانی است که به تب، سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا شده ‌اید و قادر به بلند شدن از جا نیستید. علت این خستگی رها شدن ماده ‌ای در خون است که از طریق تومورهای سرطانی روی میزان اکسیژن و سلامت گلبول‌ های قرمز و عملکرد غده فوق‌ کلیوی تاثیر می‌ گذارد. غده فوق کلیوی به طور مستقیم تحریک کورتیزول را کنترل می ‌کند. از آنجا که خستگی مفرط می‌ تواند به علت بی‌ خوابی و کار بیش از حد باشد، از علت آن مطمئن شوید و سپس به پزشک مراجعه کنید.

 

خستگی در هنگام انجام کارهای ساده مانند حمل خرید منزل یا کارهای فیزیکی می تواند علایم اولیه برخی انواع سرطان باشد؛ کارهایی مانند بالارفتن از پله‌ ها، انجام کارهای منزل سخت‌ تر یا غیر قابل انجام به نظر می ‌آید؛ ورزش‌ هایی را که قبلا خوب انجام می‌ دادید نمی ‌توانید کامل انجام دهید؛ سلول ‌های سرطانی ماده شیمیایی رها می‌ کند که در فعالیت طبیعی گلبول‌ ها اختلال ایجاد می ‌کند و باعث کم خونی یا کاهش میزان سدیم و افزایش میزان کلسیم خون می ‌شود. گسترش سرطان ریه به مغز می‌ تواند در یک طرف بدن ضعف ایجاد کند.

 

به تازگی محققان ارتباط شگفت ‌انگیزی بین اولین تشخیص افسردگی، اضطراب و علایم روانی با سرطان ریه پیدا کرده ‌اند؛ در موارد زیادی، افراد در مرحله اول پیشرفت سرطان ریه و بدون آگاهی از آن پس از ارجاع به بخش مراقبت‌ های روانی در می‌ یابند که تومور دارند؛ علایم روانی که در این افراد دیده می‌ شود شامل خستگی مفرط، خواب‌ آلودگی، افسردگی، بی‌قراری و حمله ‌های عصبی بی ‌دلیل است. اگر چه هنوز ارتباط بین اضطراب، افسردگی و سرطان ریه روشن نیست اما مشخص شده که مبتلایان به سرطان ریه بدون دلیل احساس غیرعادی پیدا می ‌کنند.گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: salamaneh.com

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

شاید شما هم جزو کسانی باشید که درد قفسه سینه هنگام دویدن را تجربه کرده اید، اما علت درد قفسه سینه هنگاه دویدن چیست؟

سبک زندگی نقش بسیار مهمی در کنترل و پایین آوردن فشار خون شما ایفا می کند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می شود

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم
برای جلوگیری از سرطان ریه چه بخوریم
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *