آموزش پیشگیری از وبا

آموزش پیشگیری از وبا
آموزش پیشگیری از وبا

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

آموزش پیشگیری از وبا

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

پیشگیری از وبا در فارسی (لهجه از ایران)وبا یک عفونت های روده ای ناشی از باکتری های شناخته شده به عنوان ویبریو کلرا است. علائم اصلی این بیماری عبارتند از اسهال و استفراغ. انتقال وبا در درجه اول با مصرف غذای آلوده و یا آب آشامیدنی رخ می دهد. در این ویدئو، که می تواند در تلفن های هوشمند استفاده می شود، ما چند روش است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای کمک به جلوگیری از ابتلا به وبا، از جمله روش های تصفیه آب، شستن دست ها، و به دنبال توصیه های پزشکی توصیف اگر / وقتی که یکی از علائم و نشانه های وبا.Cholera is an intestinal infection caused by bacteria known as Vibrio cholerae. The main symptoms of this disease are diarrhea and vomiting. Transmission of cholera primarily occurs by consumption of contaminated food or drinking water. In this video we describe several techniques that can be used to help prevent cholera, including methods of treating water, washing of hands, and seeking medical advice if/when one has the symptoms of cholera.Downloadable files for cell phones (3gp) can be found at the following websites.Cholera (Farsi) – 3GP: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…Cholera (Farsi) – 3Gp Light: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Playlists werden geladen…

وبا بیماری اسهالی است که توسط باکتری بنام ویبریو کلرا ( VIBRIO CHOLERA ) ایجاد می شود. میکروب این بیماری بیشتر در آب وجود دارد و از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده و روده تکثیر پیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش شده و می تواند آب و غذا را آلوده کند . شایع ترین راه انتقال آن آب آشامیدنی می باشد. بیماران وبایی به طور مشخص دچار اسهال آبکی همراه با از دست دادن آب بدن می شوند. وبا را می توان با مایع درمانی خوراکی یا تزریق و جایگزینی املاح درمان کرد.

آموزش پیشگیری از وبا

وبا منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود. انتقال، توسط تماس مستقیم فرد به فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می افتد.

مناطقی که دارای آب سالم نیستند و بهداشت محیط مناسبی ندارند، در معرض خطر شیوع وبا هستند. این مناطق شامل نقاط شهری که آب آن بمقدار کافی کلرزنی نمی شود و مناطق روستایی که به لوله کشی و چاه های حفاظت شده دسترسی ندارند و مناطقی که توالت و سیستم فاضلاب در آنها معمولاً استفاده نمی شود، می باشد.

عوامل فردی که موجب مقاومت در برابر بیماری وبا می شود شامل ایمنی ناشی از عفونت قبلی با باکتری وبا و تغذیه نوزاد با شیر مادر می باشد. از آنجا که عامل وبا در محیط اسیدی نمی تواند زندگی کند، بنابراین بیمارانی که داروهای آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده در آنها کم است ، برای ابتلا به وبا مستعدتر می باشند.

دوره نهفتگی معمولاً یک تا سه روز است که می تواند از چندین ساعت تا 5 روز به طول انجامد. علائم بیماری 2 تا 3 روز طول می کشد که در بعضی از بیماران تا 5 روز ادامه می یابد.

علائم شاخص بیماری اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم ، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد . استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می شود.

برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است :

1- از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

2- در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و … استفاده می شود ، حتماً آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی نمایید.

3- مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید.

4- در آب رودخانه ، جوی ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید.

5- از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

6- از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری نمایید.

7- از میوه های شسته شده و سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید.

8- قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا یا شیر به کودک حتماً دست ها را با آب و صابون بشویید.

9- دست ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً با آب و صابون بشویید.

10- مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتماً در یخچال نگهداری کنید.

11- هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.

لینک مربوطه :

 درباره وبا بیشتر بدانیم 

منبع : اداره کل عملیات ایمنی

%PDF-1.5
%
103 0 obj>
endobj

xref
103 6
0000000016 00000 n
0000000622 00000 n
0000000416 00000 n
0000000724 00000 n
0000000933 00000 n
0000001068 00000 n
trailer
]>>
startxref
0
%%EOF

105 0 obj>stream
xb“`f“bc“`l

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بیماری وبا به عنوان یکی از بیماری های واگیر تهدیدکننده، برای نخستین بار در سال 1344 در کشور اتفاق افتاد و در سال های 1377 تا 1384 نیز در ایران تعداد موارد ابتلا به وبا 12 هزار و 33 مورد رسید و موارد مرگ ناشی از این بیماری نیز در این سال ها حدود 149مورد بوده است.بر اساس آخرین گزارش اپیدمی کشور در سال 77، حدود 11هزار نفر در همه استانهای کشور به وبا مبتلا شده بودند و در سال 78 نیز حدود هزار مورد ابتلا به وبا تایید و طی چهار سال اخیر نیز به طور متوسط 100 مورد ابتلا به وبا در کشور گزارش شد. وبا از بیماری‌های عفونی قدیمی است که تا کنون هفت مورد پاندمی (همه گیری) در جهان ایجاد کرده است. 6 پاندمی اولیه وبا که از قرن 19 آغاز شده و تا قرن 20 ادامه داشته، با از نوع کلاسیک بوده است. آخرین اپیدمی وبا در جهان به سال 1992 میلادی بازمی‌گردد که در بنگلادش و جنوب آسیا افراد بسیاری به این بیماری مبتلا شدند.آخرین پاندمی وبا در سال 1961 میلادی و از نوع جدید التور بود. شناسایی التور به سال‌های دور برمی‌گردد، ولی بروز آن در سال 1961 و در آخرین پاندمی وبا بوده است.کارشناسان سلامت بر این باروند که وبا از بیماری‌های بومی ایران محسوب می‌شود و نزدیک به 40 سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال 1322 مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را فورا گزارش کنند. وبا یک بیماری اسهالی حاد و آبکی است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آبهای سطحی و فاضلابها وجود دارد و منشا آن انسانهای آلوده هستند، کسی که به وبا مبتلا می‌شود مدفوع و آب محیط را آلوده می‌کند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند. * آب و غذای آلوده نخورید مرضیه معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: راه انتقال بیماری وبا دهانی بوده به این معنی که وقتی اگر فردی غذا و آب آلوده به مدفوع انسانی را بخورد، باعث انتقال می شود. وی، وبا را بیماری بومی کشور می داند که هر ساله مواردی از بیماری را که بعضی از سالها بیشتر و بعضی از سالها کمتر است، داریم.این متخصص داخلی، می افزاید: علائم بیماری وبا اسهال شدید و آبکی است، وقتی بیمار به وبا مبتلا می‌شود، اسهال آن قدر شدید و آبکی است که اگر بیمار در عرض چند ساعت به مرکز درمانی منتقل نشود ممکن است، جان خود را از دست بدهد. *درمان وبا آسان است معتمدی در عین حال درمان وبا را آسان بیان می کند و می گوید: اگر بیمار مبتلا به وبا به مرکز درمانی برسد، با جبران مایعات از دست رفته و آنتی بیوتیک به سرعت بهبود می یابد، نکته اصلی در سرعت شروع درمان است و اگر درمان را به موقع شروع کنیم ممکن است هیچ تلفاتی نداشته باشیم.وی در مورد راههای پیشگیری از وبا توضیح می دهد: در فصل گرما برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای از جمله وبا، سبزیجات و میوه ها را قبل از مصرف تمیز بشویید زیرا بیماری های روده ای بر اثر مصرف میوه ها و سبزی های آلوده و آب آشامیدنی ناسالم به ویژه در فصل گرما بروز می کند.این استاد دانشگاه ادامه می دهد: مهمترین راه انتقال این بیماری رعایت نکردن بهداشت فردی و نشستن دستها قبل از غذا است. از سوی دیگر مردم تصور می کنند که آب چاه، برکه، رودخانه ها و چشمه ها ظاهرا شفاف و برای نوشیدن بسیار گواراست در حالی که این آبها دارای انواع انگل هستند و خوردن آنها باعث بیماریهای روده ای از جمله وبا می شود.*میزان کشندگی وبا 30 تا 40 درصد استمعتمدی تصریح می کند: میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات در بدن 30 تا 40 درصد است. البته حدود 80درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند و فقط 20 درصد افراد مبتلا به وبا دچار اسهال حاد آبکی می شوند. از این تعداد 10 تا 20 درصد دچار اسهال آبکی شدید همراه با استفراغ می شوند. * هوشیاری جامعه در زمینه پیشگیری از وبا معتمدی خاطرنشان می کند: بهترین راه پیشگیری از وبا تامین آب آشامیدنی سالم، بهسازی محیط، سلامت غذا و آمادگی و هوشیاری جامعه است.وی ادامه می دهد: تعداد میکروب وبا در هر میلی لیتر مدفوع بیش از یک میلیون عدد است و هر بیمار مبتلا به وبا ممکن است طی دوران بیماری خود به طور متوسط بیش از 10 تا 20لیتر مدفوع آبکی دفع کند. راه سرایت وبا، آب یا غذای آلوده به مدفوع انسانی است چون ناقل بیماری فقط انسان است. معمولا 12 ساعت تا 6روز پس از مصرف مواد غذایی یا آب آلوده، بیماری ایجاد می شود و در طول این مدت امکان انتقال بیماری به نفر دیگر نیز وجود دارد. این مساله می تواند به عنوان یک عامل خطر در شیوع این بیماری تلقی شود. ضمن اینکه هر چیزی که آلوده به باکتری وبا شده باشد، آلوده کننده است.* وبا از بیماریهای واگیر عفونی استمحمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که عامل بیماری زایی آن یک باکتری به نام ویبریوکلرا است. این بیماری بر اثر سم تولید شده و به صورت باکتری در روده کوچک تکثیر می‌ یابد. وی اضافه کرد: عامل بیماری وبا به مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع است. بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است و وبا از طریق خوردن آب ناسالم، سبزی ها و صیفی های آلوده به انسان منتقل می شود. نبوی ادامه می دهد: با توجه به اینکه 98 درصد آب آشامیدنی کشور کلرینه می‌شود و سیستم لوله کشی و تصفیه آب در کشور وجود دارد هر سال در فصل گرما مواردی بیماری وبا شیوع می یابد و اسهال آبکی از مهمترین علائم این بیماری است. معاون مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه افراد باید از آب آشامیدنی سالم در سفرها و اماکن عمومی استفاده کنند، تصریح می کند: باید سبزیجات را حتما قبل از مصرف ضدعفونی کرد، مایع ظرفشویی به دلیل اینکه حساسیت زاست، برای این کار مناسب نیست و باید از مواد ضدعفونی کننده آن هم به مقدار کم استفاده کرد. * سبزی پخته مصرف شودنبوی، می افزاید: اگر ضدعفونی کردن سبزی برای افراد مقدور نیست باید از سبزیجات پخته استفاده کنند. وی افزود: میوه هایی مانند خیار، گوجه فرنگی، انگور، توت فرهنگی، خربزه و هندوانه نیز باید به خوبی شست و شو داده شوند و با توجه به اینکه کاهو برای سالاد بیشتر استفاده می شود و احتمال انتقال وبا ازر آن وجود دارد، بهتر است افراد سالاد شیرازی مصرف کنند. نبوی با اشاره به اینکه امسال موردی از ابتلا به بیماری وبا گزارش نشده است، می گوید: با گرمتر شدن هوا و آغاز سفرهای تابستانی، مردم باید بیش از پیش بهداشت فردی را رعایت کنند تا از بروز وبا پیشگیری شود.گزارش از رقیه نوریاجتمام **9022 * 3063

اجتماعی

سواد سلامت

وبا

گرما

آموزش پیشگیری از وبا

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

آموزش پیشگیری از وبا
آموزش پیشگیری از وبا
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *