کمبود کلسیم در کودک یک ساله

کمبود کلسیم در کودک یک ساله
کمبود کلسیم در کودک یک ساله

کلسیم برای سلامتی و رشد حیاتی است. در این مقاله به شما میگوییم که کودک شما چقدر کلسیم نیاز دارد، کدام منابع کلسیم بهتر هستند و چگونه از جذب کم یا زیاد کلسیم جلوگیری کنید.

کلسیم برای ایجاد استخوان و دندان محکم اهمیت دارد. عملکرد ماهیچه و عصبها را بهبود میدهد، به غلضت خون کمک میکند و آنزیمایی هایی را تقویت میکند که غذا را به انرژی تبدیل میکنند. حدود 99 درصد کلسیوم بدن در دندان و استخوانها ذخیره شده است و چون کودکان دائم در حال ایجاد استخوان جدید هستند نیاز به منبع ثابتی از کلسیم دارند تا به رشد سالم آنها کمک کند.

سن یک تا 3 سال: 700میلی گرم در روز

سن 4 تا 8 سال: 1000میلی گرم در روز

کمبود کلسیم در کودک یک ساله

کودکتان لازم نیست هر روز مقدار کلسیم پیشنهادی را جذب کند. در عوض به دنبال آن باشید که این مقدار را به صورت میانگین یک دوره چند روزه یا یک هفته ای بدست آورد.

محصولات روزانه مثل شیر و ماست و پنیر برخی از بهترین منابع کلسیم هستند اما ممکن است کلسیم را در برخی محصولات هم بیابید که انتظارش را ندارید اینجا برخی غذاهای پرکلسیم برای استفاده معرفی میشوند:

مقدار کلسیم موجود در یک غذا مقداری متغیر است، و به مارک، اندازه میوه یا سبزیجات و چیزهایی از این قبیل بستگی دارد. بچه ها ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار گفته شده مصرف کنند، به سن و اشتهای آنها بستگی دارد بنابرین محتوای مواد غذایی را تخمین بزنید.

محتوی کلسیم با چربی تحت تاثیر قرار نمیگیرد، اما چربی موجود در محصولات روزانه مصرفی، نقش مهمی در رشد کودک شما دارد.

برخی متخصصان معتقدند که بسیاری کودکان با کمبود کلسیم روبرو هستند، ممکن است تا حدودی بخاطر آبمیوه و سایر نوشیدنیهای غیر روزانه باشد که خیلی محبوب هستند و اینکه بچه ها کمتر شیر می‌نوشند. اینجا برخی روشهای ساده است که میتوانید انجام دهید تا مطمئن شوید کودکتان کلسیم کافی میگیرد:

سطح بسیار بالای کلسیم در خون معمولا بیشتر به دلیل شرایط خاص پزشکی است تا مصرف زیاد کلسیم در غذا و مکملها. مراکز دارویی پیشنهاد میدهند بچه های 1 تا 8 سال بیشتر از 2500 میلی گرم روزانه کلسیم دریافت نکنند. این مقدار برابر با 8 لیوان 8 اونس شیر است. خب بهتر است مراقب باشید چه میزان از کلسیم کودکتان از برنامه غذایی اش میگیرد اما احتمال کمی دارد که کودکتان فقط با غذا خوردن، کلسیم اضافی دریافت کند.

از طرف دیگر مکملهای کلسیم میتوانند گاهی مشکل ایجاد کنند، مثلا دریافت مکملهای کلسیم اضافی، خطر بالای سنگ کلیه ایجاد میکنند.

تعدادی نکته احتیاطی: اگر کودکتان زیاد شیر مینوشد، مراقب باشید کالری موردنیاز را فقط از شیر دریافت نکند و از غذاهای دیگر نیز حتما مصرف کند. کلسیم زیاد باعث یبوست میشود. پس مراقب میزان مصرف شیر کودک باشید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، در خبرنامه نی نی کده عضو شوید تا مقالات جدید، برای شما ایمیل شود. همچنین می توانید در تلگرام نینی کده و فیسبوک نی نی کده و اینستگرام ninikadeh ما را دنبال کنید.

ایا خوردن انواع پنیر برای کودکان زیر دو سال مضر است؟

باسلام
پسر 2ساله دارم که از سه ماه پیش دیگه اصلا شیر نمیخوره. نه شیزخشک نه شیر طبیعی
چیکار کنم؟؟
باتشکر

با تغذیه جایگزین کنید و اگر تمایل به خوردن شیر ندارد به غذاهایش اضافه کنید، مثل حریره با شیر،سوپ شیر و…!البته چون تا این سن شیر خود را دریافت کرده است جای نگرانی نیست

چگونه اتاقی هماهنگ با سن کودک خود طراحی کنیم

انواع هنرهای مختلف برای پرورش خلاقیت کودکان

کودکان می توانند از دو سالگی دو زبان را یاد بگیرند

یک جشن تولد متفاوت از آنچه تا کنون برای کودک خود گرفته اید

استفاده شما از این سایت به منزله پذیرش قوانین نینی کده است
: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی دارند و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
تماس با نی نی کده

© کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت نی نی کده میباشد . کپی طرح سایت جرم محسوب شده و پیگیری قضایی خواهد داشت. کپی برداری از مقالات جهت استفاده تجاری، بدون هماهنگی با مدیران سایت ممنوع بوده و دزدی محتوای معنوی تلقی می گردد.

کپی بخشی از مطالب سایت (و نه کل مطلب) جهت رفرنس دادن، فقط با قراردادن لینک مستقیم به سایت نی نی کده مجاز است. طراحی توسط ماکرومدیا

نوشیدن نوشابه‌های گازدار، تماشای زیاد تلویزیون، پرداختن زیاد به رایانه و بازی های رایانه ای و عدم انجام فعالیت‌های بدنی از عواملی است که منجر به کمبود کلسیم در کودکان و نوجوانان می‌شود.

متخصصان معتقدند حتی اگر مصرف لبنیات و سایر منابع کلسیم در کودکان کافی باشد، عدم تحرک بدنی و ورزش نکردن موجب می شود کلسیم کافی در بافت استخوانی تجمع نیابد و این اختلال احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در آینده افزایش می دهد.

کمبود کلسیم در کودک یک ساله

کمبود کلسیم در کودک یک ساله
کمبود کلسیم در کودک یک ساله
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *