کمبود ویتامین a در بارداری

کمبود ویتامین a در بارداری
کمبود ویتامین a در بارداری


 


یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها در زمان بارداری (خاصه اوایل) و قبل از آن اسیدفولیک است. اسیدفولیک که فولات نیز نامیده می‌شود، یکی از ویتامین‌های گروه B است.

این ویتامین عمدتاً در سبزیجات برگ سبز مانند کلم و اسفناج، حبوبات و مغزها وجود دارد. اسیدفولیک در تولید و تقسیم سلول‌ها از جمله سلول‌های قرمز خونی نقش دارد. کمبود ویتامین a در بارداری

کمبود اسیدفولیک در زمان بارداری ممکن است باعث نقص لوله عصبی در جنین شود. نوزادان مبتلا به این بیماری ممکن است عمر کوتاهی داشته باشند و یا تا آخر عمر ناتوان باشند.

نقص لوله عصبی عمدتاً در 28 روز اول بارداری ایجاد می‌شود، زمانی که احتمال دارد مادر از بارداری خود بی‌اطلاع باشد. به همین دلیل مهم است که تمام زنان در سنین باروری به ویژه زنانی که قصد بارداری دارند اسیدفولیک کافی مصرف کنند. مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که تمام زنان در سنین باروری روزانه 400 میکروگرم از این ویتامین دریافت کنند. مصرف مقدار کافی اسیدفولیک 3 ماه پیش از بارداری بسیار مهم است. مقدار توصیه شده در زمان بارداری 600 میکروگرم در روز است که 200 میکروگرم بیش از قبل از بارداری است.

 

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که در کبد ذخیره می‌شود و برای رشد دستگاه‌های مختلف جنین مانند چشم، شش‌ها، استخوان‌ها و سیستم عصبی مرکزی لازم است. به علاوه این ویتامین به مقاومت در برابر عفونت‌ها نیز کمک می‌کند.

این ویتامین در منابع حیوانی مانند تخم مرغ، شیر و جگر وجود دارد. پیش‌ساز این ویتامین نیز در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود. مقدار توصیه شده برای ویتامین آ 770 میکروگرم RAEs (تقریباً IU 2565) برای زنان باردار و غیر باردار است. ذخایر ویتامین A مادر به آسانی جوابگوی نیاز جنین است.

کمبود ویتامین A در حیوانات می‌تواند باعث مشکلات جنینی شود، اما در انسان موارد مشابه دیده نشده است.

از سوی دیگر دریافت بیش از حد ویتامین A در دوران بارداری خطرناک است. خانم‌هایی که از مشابه‌های ویتامین A مانند اکیوتان برای آکنه استفاده می‌کنند در خطر قرار دارند.

 

مقدار روزانه IU 200 ویتامین D در بارداری و قبل آن توصیه می‌شود. مهم‌ترین نقش شناخته شده این ویتامین کمک به تعادل و جذب کلسیم است، اما اخیراً مطالعات نشان داده‌اند که در نمو مغز و دستگاه ایمنی جنین و پیشگیری از بسیاری بیماری‌های خودایمنی مانند دیابت نوع 1 و MS در سنین بعدی نیز نقش دارد. از سوی دیگر کمبود این ویتامین در مادر باردار خطر بروز فشارخون بالا و پره اکلامپسی را افزایش می‌دهد.

نقص لوله عصبی عمدتاً در 28 روز اول بارداری ایجاد می‌شود، زمانی که احتمال

دارد مادر از بارداری خود بی‌اطلاع باشد. به همین دلیل مهم است که تمام زنان در سنین باروری به ویژه زنانی که قصد بارداری دارند اسیدفولیک کافی مصرف کنند


منابع غذایی ویتامین D بسیار ناچیز هستند. منبع اصلی این ویتامین ماهی‌های چرب مانند ساردین و سالمون است. مقدار کمی نیز در تخم مرغ و کره وجود دارد. در بسیاری از کشورها مواد غذایی مانند شیر و مارگارین با این ویتامین غنی می‌شوند. قرار گرفتن در شرایط مناسب در معرض نور آفتاب به سنتز پوستی ویتامین D کمک می‌کند. حتماً در مورد لزوم مصرف مکمل ویتامین D در این دوران با پزشک و متخصص تغذیه خود مشورت کنید.


 

در برخی موارد که تأمین نیازهای مادر از طریق رژیم غذایی امکان‌پذیر نیست، مصرف مکمل ضرورت دارد. با این حال حتماً باید در مورد لزوم استفاده و مقدار آن با پزشک و متخصص تغذیه مشورت شود. توصیه می‌شود خانم‌هایی که قصد بارداری دارند از دست کم 3 ماه قبل به دریافت ریزمغذی‌ها بیشتر توجه کنند تا در حد امکان با سلامت کامل وارد دوران مهم بارداری شوند.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: دنیای تغذیه – شماره 119 – دکتر مجید حاجی فرجی

 

3 خوراکی برای سه ماه اول بارداری

حفظ سلامتی در بارداری چند قلو

انتظارات جنین از مادر باردار

تغذیه خانم های باردار گیاهخوار

تغذیه دوران بارداری(1)

تغذیه دوران بارداری (2)

نکاتی درباره تغذیه بارداری

تغذیه سالم در دوران بارداری (1)

تغذیه سالم در دوران بارداری (2)

نقش تغذیه در جلوگیری از نقص لوله عصبی نوزادان

مصرف کافی اسیدفولیک در زنان مهم است


 

 

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-134-fa.html

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

کمبود ویتامین a در بارداری

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده که ۹۵ در صد زنان باردار در این کشور دچار کمبود ویتامین دی هستند. این رقم نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است.

تحقیق وزارت بهداشت همچنین دریافته است که ۸۱ درصد کودکان و ۳۱ درصد دختران جوان با کمبود ویتامین دی روبرو هستند.

این ویتامین در برخی مواد غذایی بخصوص ماهی‌های روغنی مثل ماهی آزاد و ساردین، گوشت قرمز و زرده تخم‌مرغ یافت می‌شود، اما مهمترین منبع تولید ویتامین دی نور آفتاب است.

پزشکان می‌گویند برای مقابله با این چالش باید روزانه ۳۰ دقیقه در معرض نور مستقیم آفتاب نشست.

افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان آفتاب را در طول سال دارد، اما کمبود ویتامین دی در آن بسیار شایع است.

بالا بودن بیش از حد دمای هوا سبب پرهیز از تابش مستقیم آفتاب می‌شود، از نظر فرهنگی بیشتر بدن افراد بخصوص زنان با لباس پوشیده می‌شود تیره بودن پوست، کمبود فعالیت در محیط‌های سرباز بخصوص برای زنان، و عدم دریافت کلسیم کافی در متوسط دو سال شیردهی زنان می‌تواند از دلایل این کمبود ویتامین باشد.

وزارت بهداشت افغانستان با بیان این که چنین برنامه‌ای برای آگاهی‌رسانی راه انداخته است، افزود که کارکنان بهداشت در بیش از دوهزار مرکز در سراسر افغانستان مردم را درباره کمبود و اهمیت ویتامین دی آگاهی می‌دهند.

مقام‌های این وزارت‌خانه همچنین می‌گویند هر هفته به یک میلیون و ششصد هزار دانش آموز دختر تابلیت‌های (قرص‌های) ویژه کم‌خونی و حاوی آهن توزیع می‌شود.

%PDF-1.5
3 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 4 0 R>>
endobj
4 0 obj
>
stream
xUO
0+Hc6ml

کمبود ویتامین a در بارداری
کمبود ویتامین a در بارداری
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *