کمبود ویتامین دی برای زن باردار

کمبود ویتامین دی برای زن باردار
کمبود ویتامین دی برای زن باردار


 

 

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-134-fa.html

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

کمبود ویتامین دی برای زن باردار

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده که ۹۵ در صد زنان باردار در این کشور دچار کمبود ویتامین دی هستند. این رقم نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است.

تحقیق وزارت بهداشت همچنین دریافته است که ۸۱ درصد کودکان و ۳۱ درصد دختران جوان با کمبود ویتامین دی روبرو هستند.

این ویتامین در برخی مواد غذایی بخصوص ماهی‌های روغنی مثل ماهی آزاد و ساردین، گوشت قرمز و زرده تخم‌مرغ یافت می‌شود، اما مهمترین منبع تولید ویتامین دی نور آفتاب است.

پزشکان می‌گویند برای مقابله با این چالش باید روزانه ۳۰ دقیقه در معرض نور مستقیم آفتاب نشست.

افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان آفتاب را در طول سال دارد، اما کمبود ویتامین دی در آن بسیار شایع است.

بالا بودن بیش از حد دمای هوا سبب پرهیز از تابش مستقیم آفتاب می‌شود، از نظر فرهنگی بیشتر بدن افراد بخصوص زنان با لباس پوشیده می‌شود تیره بودن پوست، کمبود فعالیت در محیط‌های سرباز بخصوص برای زنان، و عدم دریافت کلسیم کافی در متوسط دو سال شیردهی زنان می‌تواند از دلایل این کمبود ویتامین باشد.

وزارت بهداشت افغانستان با بیان این که چنین برنامه‌ای برای آگاهی‌رسانی راه انداخته است، افزود که کارکنان بهداشت در بیش از دوهزار مرکز در سراسر افغانستان مردم را درباره کمبود و اهمیت ویتامین دی آگاهی می‌دهند.

مقام‌های این وزارت‌خانه همچنین می‌گویند هر هفته به یک میلیون و ششصد هزار دانش آموز دختر تابلیت‌های (قرص‌های) ویژه کم‌خونی و حاوی آهن توزیع می‌شود.

زمینه و هدف: کمبود ویتامین دی در طی بارداری و در حین زایمان امری شایع است. یافتههای اخیر نشان میدهد که کمبود ویتامین دی مادر با برخی پیامدهای سوء بارداری مرتبط است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین سطوح پایین ویتامین دی سرم مادر با برخی پیامدهای سوء بارداری نظیر: پره اکلامپسی، دیابت بارداری، واژینوز باکتریال و عمل سزارین طراحی شده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از مطالعات مشاهدهای )مطالعات توصیفی و تحلیلی( انگلیسی زبان با متن کامل که در ده سال اخیر ) 2014-2000 ( به انجام رسیده و در پایگاههایی نظیر: PubMed, Scopus, Google Scholar, Iranmedex, Science Direct, SID ایندکس شده است به انجام رسید.
نتایج: 25 مقاله استخراج شده از 168 مطالعه در رابطه با D (OH) 25 و پیامدهای سوء بارداری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطوح پایین سرمی D (OH) 25 در بارداری عامل خطری برای ابتلا به پره اکلامپسی، واژینوز باکتریال و عمل سزارین است که در رابطه با پره اکلامپسی این توافق در سه ماهه دوم و سوم متمرکز است ولی در رابطه با احتمال خطر ابتلا به دیابت بارداری در کل مطالعات توافق یکسانی دیده نمیشود.
نتیجه گیری: برخی پیامدهای بارداری ممکن است با سطوح پایین سرمی D (OH) 25 مادر مرتبط باشد، بنابراین انجام مطالعات بیشتر از قبیل
کارآزماییهای بالینی به منظور بررسی تاثیر مکمل یاری و غربالگری بر پیامدهای مادری و نوزادی مورد نیاز است.


 

 

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-848-fa.html

کمبود ویتامین دی برای زن باردار
کمبود ویتامین دی برای زن باردار
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *