کمبود عاطفه در مردان

کمبود عاطفه در مردان
کمبود عاطفه در مردان

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله ابراهیم امینی زید عزّه

مرد نیاز به محبت دارد

 

همه انسان‌ها تشنه دوستی و محبت هستند و دوست دارند که محبوب دیگران باشند. دل انسان به محبت زنده است. کسی که بداند محبوب دیگران نیست خود را بی‌کس و تنها می‌شمارد و همواره پژمرده و افسرده است. خانم محترم! همسر شما هم از این احساس غریزی به دور نیست. او نیز تشنه عشق و محبت است. پیش از ازدواج، از محبت‌های بی شائبه پدر و مادر برخوردار بوده، اما از آن هنگام که با هم پیمان زناشویی بستید، خود را در اختیار شما قرار داد و انتظار دارد محبت‌های آنان را از سوی شما نیز ببیند و از صمیم قلب دوستش بدارید. رشته دوستی را از همه بریده و به تو پیوند داده است و انتظار دارد که شما به تنهایی، به اندازه همه دوستش داشته باشید. شب و روز برای آسایش و رفاه شما زحمت می‌کشد و حاصل دست‌رنج خویش را تقدیم شما می‌کند. او شریک زندگی و مونس دایمی و غم‌خوار واقعیِ شماست. حتی از پدر و مادرتان نیز بیش‌تر به سعادت و خوشیِ شما توجه دارد.

قدر او را بدانید و از صمیم قلب دوستش بدارید. اگر او را دوست داشته باشی، او هم به شما علاقه‌مند خواهد شد؛ زیرا محبت، یک پیوند دوطرفی است و مهربانی و اظهار محبت واقعاً اعجاز می‌کند.

کمبود عاطفه در مردان

اگر محبت دوطرفه شد، بنیان زناشویی استوار می‌شود و خطر جدایی از بین می‌رود.

مغرور مشو که شوهرم با یک نگاه، به من علاقه‌مند شده است و عشق او همیشه پایدار خواهد ماند؛ زیرا عشقی که با یک نگاه بیاید دوامی نخواهد داشت. اگر می‌خواهی عشق او پایدار بماند با محبت‌های دایمی، آن را برای خود نگاه دار. اگر شوهرت را دوست بداری، همواره دلش شاداب و خرّم، در کسب و کار دل‌گرم، به‌زندگی علاقه‌مند و در همه کارها موفق خواهد شد. او اگر بداند که واقعاً محبوب همسرش است، حاضر است برای تأمین سعادت و رفاهِ خانواده‌اش تا آن جا که در توان دارد، فداکاری و کوشش کند. مردی که کمبود محبت نداشته باشد، کم‌تر اتفاق می‌افتد که دچار بیماری‌های روحی و ضعف اعصاب گردد.

خانم گرامی! اگر شوهرت بداند که دوستش نداری از تو دل‌سرد می‌شود، به‌زندگی و کسب و کار بی‌علاقه می‌گردد، گرفتار پریشانی و بیماری‌های روانی می‌شود، از خانه و زندگی فرار می‌کند و در میدان زندگی سرگردان می‌گردد و ممکن است از ناچاری به مراکز فساد پناه ببرد. چنین شخصی با خود فکر می‌کند که چرا باید زحمت بکشم و حاصل دست‌رنجم را به افرادی تقدیم کنم که دوستم ندارند. بهتر است دنبال عیاشی و خوش‌گذرانی بروم و برای خودم دوستان واقعی پیدا کنم.

خانم محترم! رشته محبت را به گردن شوهرت بینداز و بدین وسیله او را به سوی خانه و خانواده جذب کن. ممکن است همسرت را قلباً دوست بداری، اما این مقدار کافی نیست، بلکه باید آن را به زبان بیاوری بلکه باید از رفتار و گفتار و حرکاتت آثار عشق و علاقه نمایان باشد. چه اشکالی دارد که گاه گاه بگویی: عزیزم! واقعاً تو را دوست دارم؟ و یا اگر از سفر آمد، لباس نو یا دسته گلی تقدیمش کنی و بگویی: چه خوب شد که آمدی، دلم برایت تنگ شده بود. وقتی در سفر است، برایش نامه بنویس و از فراق و جدایی او اظهار دل‌تنگی کن. اگر دیرتر از زمان معمول به خانه آمد اظهار کن: در انتظار آمدنت بودم و از دیر آمدنت نگران شدم.

در غیابش نزد دوستان و خویشان از او تعریف کن و اگر کسی خواست از او بدگویی‌کند، از همسرت دفاع کن. هر چه بیش‌تر به او اظهار عشق و علاقه کنی، بیش‌تر به تو علاقه‌مند می‌شود و در نتیجه، پیوند زناشوییِ شما مستحکم‌تر شده و خانواده خوش‌بخت‌تری خواهید داشت.

شکسپیر می‌گوید: آن چه در زن قلب مرا تسخیر می‌کند مهربانیِ اوست نه روی زیبایش. من زنی را بیش‌تر دوست دارم که مهربان‌تر باشد.

خداوند بزرگ در قرآن کریم به محبت و علاقه‌ای که بین زن و شوهر وجود دارد، اشاره فرموده‌و آن را از نشانه‌های قدرت خویش شمرده است:

یکی از آیات خدا این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا با آنان انس بگیرید و میان شما دوستی و مهربانی نهادو ….[1]

حضرت امام رضا علیه السلام می‌فرماید:

بعض زن‌ها برای شوهرشان بهترین غنیمت هستند، زنانی که به شوهرشان اظهار عشق و محبت کنند.[2]

پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرماید:

بهترین زنان شما، زن‌هایی هستند که دارای عشق و محبت باشند.[3]

امام صادق علیه السلام نیز می‌فرماید:

وقتی کسی را دوست داری، به او خبر بده.[4]

 

[1]. روم( 30) آيه 21[2]. مستدرك الوسائل، ج 2، ص 532[3]. بحارالأنوار، ج 103، ص 235[4]. همان، ج 74، ص 181 

کاربر گرامی شما میتوانید متن کتب مذکور را شخصا در سایت مطالعه فرمائید ولی برای تهیه متون و نسخه برداری کامل به ناشر همان کتاب مراجعه فرمائید.رهنمود به علاقمندان کتب ایت الله امینی. کتابهای مذکور بوسیله دو ناشر مهم چاپ و انتشار می یابد:1.    موسسه بوستان کتاب تلفن 37742155(025)2.    انتشارات شفق قم تلفن 37744836(025)علاقمندان میتوانند با تماس با ناشر مذکور، کتب مورد علاقه خود را دریافت نمایند.

یکی از ویژگی های جنس مونث این است که محبت را همراه با حیاء می‌پذیرد؛ یعنی اگر کسی در محیط بیرون به دختری محبت کند، حیاء او مانع این می‌شود که آن را قبول کند. اما ما والدین باید توجه داشته باشیم که نیاز فرزندانمان را در خانه به محبت برطرف کنیم؛ چراکه اگر ظرفیت […]

یکی از ویژگی های جنس مونث این است که محبت را همراه با حیاء می‌پذیرد؛ یعنی اگر کسی در محیط بیرون به دختری محبت کند، حیاء او مانع این می‌شود که آن را قبول کند. اما ما والدین باید توجه داشته باشیم که نیاز فرزندانمان را در خانه به محبت برطرف کنیم؛ چراکه اگر ظرفیت عاطفی آن‌ها پر نشود ممکن است در جای دیگر دنبال کسب محبت بروند.

 

بسیاری از دوستی‌های دختران و پسران نوجوان و جوان در جامعه ما، دارای کارکرد روانی اجتماعی است، یعنی دختران و پسران به دنبال یافتن یک پایگاه روانی و اجتماعی مطمئن هستند. دختران و پسران که به نوعی از وضع روانی و اجتماعی خویش ناراضی‌اند و خود را سرگردان و آشفته می‌یابند، از طریق برقراری روابط با جنس مخالف، در صدد کسب رضایت و کفایت اجتماعی‌اند. پسران، داشتن دوست دختر را یک قدرت فردی و اجتماعی و دختران، داشتن دوست پسر را یک جاذبه فردی و اجتماعی برای خود تلقی می‌کنند.

 

کمبود عاطفه در مردان

از این رو می‌توان گفت در افرادی که درون خانواده از نظر عاطفی و احساسی ارضا نمی‌شوند و کمبود محبت دارند، انگیزه برای برقراری چنین ارتباط‌ هایی بیش‌تر است. در عین حال که ایمان و اعتقاد به خداوند و نیروی درونی یعنی حیا مانع ارتباط ناسالم است، پس کسانی که فاقد این نیروی درونی‌اند، برای برقراری ارتباط مانعی نمی‌بینند.

 

در عین حال، این مسئله تا اندازه‌ ای با غریزه طبیعی انسان نیز ارتباط دارد. به طور طبیعی کشش و جاذبه بین جنس زن و مرد وجود دارد، که یکی از حکمت‌های الهی است که بنیان ازدواج و کانون خانواده نیز بر اساس آن شکل می‌گیرد و تداوم می‌یابد، اما آنچه که این غریزه طبیعی را از مسیر صحیح منحرف می‌کند، دوستی‌های خیابانی و دل سپردن به کسانی است که شناخت و آگاهی درستی از آن ها در دست نیست و در بسیاری از اوقات نیز به ارتباط غلط و حتى نامشروع منجر شده، یا حتى اگر به ازدواج ختم شود، ازدواج‌های چندان موفقی نخواهد بود. افرادی که درون خانواده از نظر عاطفی و احساسی ارضا نمی‌ شوند و کمبود محبت دارند، به ارتباط‌ ناسالم روی می آورند. در عین حال که ایمان و اعتقاد به خداوند و نیروی درونی  مانع ارتباط ناسالم است، کسانی که فاقد این نیروی درونی‌اند، برای برقراری این ارتباط مانعی نمی‌بینند.

 

دوستی دختر و پسر یعنی «ارتباطی که بین دو جنس مخالف وجود دارد و در این ارتباط محبت، صمیمیت، عشق و علاقه قلبی ویژه وجود دارد.» به اعتقاد آسیب شناسان اجتماعی، دوستی های خیابانی بدون محبت و عشق واقعی بوده و تنها بر اساس نیازهای غریزی و جنسی شکل می گیرد. اگر این روابط به ازدواج هم منتهی شود به حتم پشتوانه عشق و محبت ندارد و پس طبیعی است که چنین ازدواجی دوام پیدا نکند؛ زیرا پسر و دختر جوان بیشتر شریک لذت های جنسی یکدیگر بوده اند و زندگی واقعی پس از ازدواج امری فراتر از ارضای غرایز جنسی است. در تجربه این دوستی ها، فرصتی برای انتخاب و شناخت صحیح زوج ها از یکدیگر به وجود نمی آید، زیرا در اوج هیجانات ناشی از غرایز جنسی، افراد نمی توانند عاقلانه و آگاهانه یکدیگر را بشناسند و انتخاب کنند.

 

مهم‌ترین نکات

۱ – هدف بسیاری از پسران از دوستی‌های خیابانی، ازدواج نیست
۲ – بی‌اعتمادی به همسر، یکی از مهم‌ترین آسیب‌ های ازدواج‌ هایی است که قبلاً دختر و پسر با هم دوست بوده‌ اند
۳ – روابط اعضای خانواده به گونه‌ای باشد که فرزندان به خصوص دختران جوان محبت را بیرون از خانه جست‌ و‌ جو نکنند
۴ – کم یا زیاد بودن سن در میزان آسیب‌های دوستی خیابانی بی‌تأثیر است
۵ – شناخت واقعی در مراسم خواستگاری به دست می‌آید نه در دوستی‌های خیابانی

 

 


نام :               


ايميل :            


سايت :           

کمبود عاطفه در مردان
کمبود عاطفه در مردان
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *