چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم

چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم
چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم

هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می تواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در حوادث چهارشنبه سوری به دنبال داشته باشد.

ممکن است موضوع ایمنی و پیشگیری از حوادث مربوط به چهارشنبه سوری، در بدو امر برای گروه سنی نوجوانان زیاد جالب نباشد، چرا که آنها مجبورند مقداری محدودیت در ترقه بازی، فشفشه بازی و آتش بازی خود متحمل شوند ولی میتوان با نشان دادن این موضوع که این امر با زندگی آنها مرتبط است، آموزش در این زمینه را برای آنها جالبتر کرد.

حادثه برای هرکسی اتفاق میفتد. در برخی حوادث، افرادی کشته شده یا به شدت آسیب میبینند. اما از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوری میتوان جلوگیری کرد.

باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث چهارشنبه سوری درک خوبی داشته باشند. برای آنها از تاریخچه و آداب و رسوم و بازی های چهارشنبه سوری بگویید.

چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم

باید به بچه ها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش بازی آسیب پذیر هستند. آموزش آسیب پذیری در مقابل خطرات مذکور، از اهمیت خاصی برخوردار است. والدین در تهیه وسایل آتش بازی بی‎خطر فرزندانشان را همراهی نمایند. کودکان به هیچ عنوان شخصاَ نباید از مواد آتش بازی و محترقه استفاده نمایند.

از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل، زیر زمین، محل کار و جداً جلوگیری کنید. از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداًً خودداری کنید. در صورت نگهداری مواد آتش بازی، حتی کم خطر حتماً آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

مواد آتش بازی (محترقه و انفجاری) را از محل هایی که مطمئن هستند خریداری کنید. این مواد را از دست فروش تهیه نکنید.

اینم ببین، جالبه! آموزش ساخت بالن آرزوها برای چهارشنبه سوری

همیشه در مواقع آتش بازی جهت اطفاء حریق، آب، کپسول اطفاء حریق و حتی الامکان جعبه کمکهای اولیه در دسترس باشد. مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنید. هیچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.

هیچگاه از الکل برای آتش گیری مواد استفاده نکنید. از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خیابان خودداری نمایید. از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است جداً خودداری کنید.

صاحبان فروشگاه های مواد شیمیایی و رنگ فروشی ها از فروش هر گونه مواد آتش زا و مواد شیمیایی به کودکان و نوجوانان جداً خودداری نمایند.

از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و غیره بر روی مواد آتش گیر جداً خودداری شود. از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش ها و غیره بر روی آتش خودداری شود. مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار بوده و در صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و یا پلیس ۱۱۰ اطلاع دهید.

از سوزاندن وسایلی چون کپسول گاز، لاستیک و آمپول و استفاده از مواد آتش زا نظیر بنزین، الکل، کاربیت و مانند آن جداً خودداری نمایید.

از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی پرهیز کنید.

از برپایی آتش های حجیم و غیرقابل مهار خودداری کنید . استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که مراقبت کامل صورت گیرد.

حوادث نه تنها ممکن است برای کسانی که از آن استفاده می کنند به وجود آید، بلکه برای کسانی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد. پس از مکان هایی که از مواد محترقه در آن استفاده می شود دوری کنید.

شما می توانید از عینک های محافظ یا حداقل عینک های طبی خود استفاده کنید. در صورت بروز هرگونه حریق و یا حادثه ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با شماره تلفن ۱۱۵ مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی و ۱۲۵ ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهید.

بیایید شور و شادی چهارشنبه سوری را با یک عمر غم و افسوس عوض نکنیم! جشن های زیادی هم به مناسبت چهارشنبه سوری برای کودکان برگزار می شود که می توانید با شرکت در آنها کودکتان را با برگزاری جشن چهارشنبه سوری سالم و بی خطر آشنا کنید. محل و زمان برگزاری جشن های چهارشنبه سوری برای کودکان را در سایت و کانال تلگرام سرسره ببینید.

اینم ببین، جالبه! انیمیشن اورژانسی ها – چهارشنبه سوری

چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم

هر سال نزدیک به چهارشنبه سوری و روزهای بعد از آن خبرهای زیادی درباره آسیب دیدن و یا مرگ عده‌ای در اثر آتش‌سوزی و انفجار مواد منفجره منتشر می‌شود.‌

امسال در آستانه چهارشنبه سوری کاربران شبکه‌های اجتماعی کمپینی را آغاز کرده‌اند به عنوان «نه به چهارشنبه سوری خطرناک»‌. یکی از کاربران توییت کرده است:‌ چهارشنبه سوری یکی از اعیاد ایرانیان برای جشن و پایکوبی است. با درست برگزار کردن آن، از تبدیل جشن به عزا جلوگیری کنیم.

عده‌‌ای دیگر با اشاره به حادثه پلاسکو از بقیه خواسته‌اند که به پاس فداکاری آتش نشان‌ها امسال برای چهارشنبه سوری مواد منفجره و خطرناک نخرند و این روز را به زحمت مضاعف برای آتش نشان‌ها تبدیل نکنند. پوسترها و شعارهای این کمپین در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد.

به نظر شما این کمپین چقدر بر شیوه برگزاری چهارشنبه سوری امسال تاثیر گذاشته است؟ اگر شما چهارشنبه سوری را جشن می‌گیرید چطور می‌خواهید آن را بی‌خطر برگزار کنید؟

آیا فکر می کنید مردم امسال چهارشنبه سوری را بی خطرتر برگزار می‌کنند؟

در سال‌های گذشته شهرداری تهران اعلام کرد که در بوستان‌ها و پارک‌های مناطق این شهر جشن چهارشنبه آخر سال برگزار می‌کند همین‌طور کارگاه‌هایی برای آموزش و پیشگیری خطرات احتمالی ایجاد می‌کند.

آیا شما در مراسم چهارشنبه سوری که چند سال پیش شهرداری به پا کرده بود، شرکت کردید؟ از مشاهدات خود بگویید.

آیا فکر می‌کنید برگزاری این نوع جشن‌ها توسط دولت با استقبال مردم روبرو می‌شود؟ به نظر شما این وظیفه دولت و شهرداری است که این جشن‌ها را بی‌خطر برگزار کند؟

در بسیاری از کشورهای جهان مردم به مناسبت‌های مختلف جشن‌های آتش بازی برگزار می‌کنند. مثلا در بریتانیا مردم روز پنجم نوامبر را با استفاده از وسایل استاندارد آتش بازی در خانه یا محله خود جشن می‌گیرند و مسئولان شهرها هم مراسم آتش بازی برگزار می‌کنند. اما به ندرت کسی در این جشن‌ها آسیب می‌بیند.

به نظر شما مردم می‌توانند در ایران به راحتی وسایل استاندارد و مطمئن آتش بازی تهیه کنند؟‌ فکر می‌کنید چرا استفاده از نارنجک و وسایل خطرناک آتش بازی در ایران طرفدار دارد؟

به نظر شما پلیس چطور باید از ساخت و فروش نارنجک و وسایل خطرناک آتش بازی جلوگیری کند؟‌

شما چه انتظاری از پلیس برای برقراری امنیت در روز چهارشنبه سوری داریذ؟

استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که کاملاً مراقبت صورت گیرد. حوادث نه تنها ممکن است برای کسانی که از آن استفاده می کنند به وجود آید، بلکه برای کسانی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد.

– کلیه موادی که در نارنجک، ترقه، منور و سایر مواد آتش زا و محترقه استفاده می شوند، از مواد منفجره و آتش گیر هستند که ماده ای خطرناک است و صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

– این مواد خاصیت خودبه خودی آتش گیری و انفجاری دارند. لذا از نگهداری آنها حتی به مقادیر بسیار کم در منازل، زیرزمین، محل کار و جداً خودداری کنید.

– از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداًً خودداری کنید.چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم

– کودکان و نوجوانان از اقشار آسیب پذیر هستند ،استفاده از این مواد توسط آنان خطرات جدی به همراه داشته، سلامت آنان را به خطر انداخته و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

– در صورت نگهداری مواد آتش بازی، حتی کم خطر حتماً آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

– بقایای مواد آتش بازی را سریعاً جمع آوری نکنید. حتماً 15 تا 2 دقیقه صبر کنید. بعد آن را جمع آوری کرده و در یک سطل محتوی آب بریزد و سپس دفع کنید.

– در صورت داشتن مواد محترقه و انفجاری حتماً از آن در بیرون از خانه و دور از محل مسکونی و در جایی که علف های خشک و درختان موجود هستند، استفاده کنیم.

– همیشه در مواقع آتش بازی جهت اطفاء حریق، آب در دسترس داشته باشید.

– مواد آتش بازی (محترقه و انفجاری) را از محل هایی که مطمئن هستند خریداری کنید. این مواد را از دست فروش تهیه نکنید.

– کودکان به هیچ عنوان شخصا نباید از مواد آتش بازی و محترقه استفاده نمایند.

– مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنید.

– هیچگاه مواد آتش بازی را در جیب خود نگذارید، زیرا ضایعات جبران ناپذیر به همراه خواهد داشت.

– هیچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.

– از نزدیک شدن به موادی که برای انفجار یا احتراق آماده کرده اند، دوری کنید، زیرا خطر از دست دادن عضوی از بدن و یا مرگ را به همراه خواهد داشت.

– هیچگاه برای چاشنی از الکل برای آتش گیری مواد استفاده نکنید.

– برای نگهداری از مواد منفجره و محترقه، آن را به طور ایمن در یک جعبه و دور از سایر مواد آتش گیر یا گرما و الکتریسته و . قرار دهید.

– هیچگاه ماده محترقه و منفجره ای که یک بار استفاده شده است را مجدداً استفاده نکنید.

– از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر ، کوچه و خیابان خودداری نمایید.

– پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل از عوامل عمده بروز آتش سوزی است. شایسته است به طور جدی از انجام آن بپرهیزید.

– صاحبان فروشگاه های مواد شیمیایی و رنگ فروشی ها از فروش هر گونه مواد آتش زا و مواد شیمیایی به کودکان و نوجوانان جداً خودداری نمایند.

– از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و غیره بر روی مواد آتش گیر جداً خودداری شود. همچنین از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش ها و غیره بر روی آتش خودداری شود.

– حتی الامکان وجود یک کپسول خاموش کننده ی آتش پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است .

– در صورت امکان یک شیلنگ آب در نزدیکی محوطه آتش آماده گردد تا در صورت لزوم، بتوان از آن استفاده نمود. حتماً قبل از ترک محل، از خاموش شدن آتش مطمئن شوید.

نحوه کمک به فرد دچار سوختگی

بررسی نتایج نظر سنجی چهارشنبه سوری

چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سوزى !

چهارشنبه سوری، از گذشته تا امروز

چهارشنبه سوری ؛ سلب آسایش مردم؟

گزارش تصویری فشفشه ، ترقه و

اکثر آسیب دیدگان چهارشنبه سوری پسران 8 تا 23 ساله

بیایید شور و شادی چهارشنبه سوری را با یک عمر غم و افسوس عوض نکنیم!

سوختگی و تماس با مواد شیمیایی و سوزاننده

آتش نشانی؛ آمیزه ای از عشق و وظیفه

چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم
چگونه از خطرات چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *