چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک

چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک
چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بارداری یکی از پراسترس‌ترین و درعین‌حال شیرین‌ترین تجربه‌هایی است که یک زن می‌تواند داشته باشد. تغییرات جسمی و عاطفی مادر، نگرانی از سلامت کودک، دردهای گاه‌وبی‌گاه و بارداری را به حساس‌ترین دوره‌ی زندگی یک زن تبدیل می‌کند. اما بارداری علاوه بر تمام فرازونشیب‌هایش، یک مهمان ناخوانده‌ی دیگر هم دارد: حالت تهوع و استفراغ. اکثر خانم‌ها از اوایل هفته‌ی ششم بارداری، کم‌وبیش دچار حالت تهوع می‌شوند اما این وضعیت در برخی از خانم‌ها آن‌قدر شدید است که عملا آنها را از کار و زندگی می‌اندازد. همراه ما باشید، در این مطلب می‌خواهیم شما را با چند روش برای تسکین تهوع بارداری آشنا کنیم.

چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک

بارداری یک سفر شگفت‌انگیز است اما تهوع و استفراغی که اغلب با آن همراه است، اصلا چیز جالبی نیست. به گفته‌ی دکتر مارجوری گرینفیلد، متخصص زنان و نویسنده‌ی کتاب «بارداری زنان شاغل»، تقریبا ۷۰ درصد از زنان در اوایل دوره‌ی بارداری دچار حالت تهوع می‌شوند و حدود ۵۰ درصد واقعا استفراغ می‌کنند. گرینفیلد می‌گوید: «این مسئله، بسیار بسیار رایج است اما درعین‌حال در افراد مختلف، فوق‌العاده متفاوت است. بسیاری از افراد در تمام طول روز ناخوش و بی‌حال هستند، برخی دیگر غالبا در شب‌ها احساس ناخوشی می‌کنند و بقیه درصورتی‌که به‌قدر کافی نخوابند، دچار حالت تهوع یا استفراغ می‌شوند.» به گفته‌ی گرینفیلد، تهوع بارداری ممکن است از هفته‌ی ششم بارداری آغاز شود و معمولا در حوالی هفته‌‌های هشتم و نهم به اوج خود می‌رسد.

اما چگونه می‌توانید با آن مقابله کنید؟ نکات زیر را بررسی کنید و اصلا نگران نباشید، چون تهوع بارداری در بسیاری از زنان پس از ۱۲ تا ۱۴ هفتگی، به‌تدریج کاهش می‌یابد یا به‌طور کامل برطرف می‌شود.

یکی از آن صبح‌هایی است که حالت تهوع دارید و حتی با فکر کردن به آنکه باید از رختخواب بیرون بیایید و به سرکار بروید، حال‌تان بدتر می‌شود؟ خب این کار را نکنید. مرخصی بگیرید و به خودتان استراحت بدهید. بدن شما برای پرورش دادن کودک‌تان چندین برابر حالت عادی فعالیت می‌کند، بنابراین شما سزاوار این استراحت هستید.

گرینفیلد پیشنهاد می‌کند که در طول هفته‌ی هفتم یا هشتم بارداری – یعنی زمانی که تهوع بارداری به اوج می‌رسد – به یک تعطیلات کوتاه بروید. در هر صورت مجبور نیستید قبل از آنکه آمادگی لازم را پیدا کنید، خبر بارداری‌‌تان را به همکاران‌تان بدهید و این زمان استراحت به شما کمک خواهد کرد که هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی، دوباره شارژ شوید.

خواه بوی نه‌چندان خوشایند کامیون حمل زباله باشد یا بوی عطر همکارتان در یک آسانسور شلوغ، برخی از عطرها معده‌ی شما را بهم می‌ریزند و باعث می‌شوند حالت تهوع پیدا کنید. میریام اریک، متخصص تغذیه در بیمارستان زنان و بریگام در بوستون و نویسنده‌ی «کنترل تهوع بارداری: راهنمایی نجات‌بخش برای زنان باردار» می‌گوید: «تهوع بارداری اغلب با بو مرتبط است. استروژن هورمونی است که مسئول حس بویایی است و اگر سطوح استروژن شما بالا باشد – مانند زمانی که باردار هستید – آنگاه بینی‌تان مانند یک رادار بو عمل می‌کند. بوهای زننده، بوهایی که نمی‌توانید از آنها فرار کنید و بوهای تند باعث حالت تهوع شما خواهند شد.»

هنگامی که نمی‌توانید پنجره را باز کنید یا بیرون بروید، سعی کنید عطرهای تازه و باطراوت را بو بکشید. یک بطری عصاره‌ی لیمو یا یک شاخه رزماری تازه در کیف‌تان داشته باشید و هرگاه لازم است، آنها را بو بکشید. اریک می‌گوید: «من آن را رایحه‌ی بین شما و بقیه‌ی جهان می‌م.»

شاید دوست داشته باشید در طول دوره‌ی بارداری‌تان کاملا خودکفا و قوی ظاهر شوید، اما صحبت کردن در مورد احساسات‌تان با افرادی که در اطراف شما هستند، می‌تواند به کاهش تهوع بارداری کمک کند. همسر شما احتمالا نمی‌داند که صابون معطرش، حال شما را بهم می‌زند یا اگر پس از خوردن پیتزا بدون مسواک زدن دندان‌هایش به شما نزدیک شود، بوی دهانش باعث می‌شود که حالت تهوع پیدا کنید. بنابراین با او صحبت کنید و اجازه دهید بداند که کدام تغییرات کوچک به بهتر شدن حال شما کمک می‌کنند. مطمئن باشید هنگامی که حال‌وروز شما بهتر شود، او نیز احساس بهتری خواهد داشت.

ممکن است به‌نظر برسد که حالت تهوع شما هروقت که بخواهد می‌آید و می‌رود اما با دقت کردن به بدن و محیط اطراف‌تان ممکن است متوجه شوید که تهوع بارداری چندان هم تصادفی نیست. اریک می‌گوید اگر متوجه شدید که هر شب در یک زمان دچار حالت تهوع می‌شوید، ممکن است به‌خاطر بوی غذای همسایه‌تان باشد. هر روز در ساعت ۳ بعدازظهر حالت تهوع می‌گیرید؟ ممکن است به‌خاطر بوی پاپ‌کورنی باشد که همکارتان در مایکروویو محل کار درست می‌کند. وقتی محرک‌های حالت تهوع‌تان را شناسایی کردید، می‌توانید هر زمان که ممکن است، اقدامات لازم برای اجتناب از آنها را انجام بدهید.

ممکن است این مورد کاملا واضح به‌نظر برسد اما نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب در هنگامی که حالت تهوع دارید و معده‌تان هیچ چیزی را قبول نمی‌کند، می‌تواند کار بسیار دشواری باشد. علی‌رغم این وضعیت، دریافت مایعات مورد نیاز بدن‌تان بسیار مهم است، چون هرچه بدن‌تان کم‌آب‌تر شود، شما بیشتر حالت تهوع پیدا خواهید کرد. برای هیدراته ماندن، از روش‌های مختلفی به‌منظور فریب دادن بدن‌تان برای پذیرش مایعات استفاده کنید؛ اریک متوجه شده است که برای برخی از زنان، تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی و پفک‌های پنیری «معده‌ی آنها را آرام می‌کند و باعث تشنگی‌شان می‌شود.» بقیه‌ی افراد می‌گویند که جویدن تکه‌های نازک یخ یا نوشیدن آب یخ یا خوردن نوشیدنی‌های داغ برای‌شان مؤثر است. اریک می‌گوید: «درجه‌ی حرارت نوشیدنی واقعا مهم است. یک نوشیدنی ولرم با درجه‌ی حرارت متوسط گاهی‌اوقات می‌تواند باعث حالت تهوع شود.»

حتی اگر غذا خوردن آخرین کاری باشد که می‌خواهید انجام بدهید، به‌هرحال لازم است که غذا بخورید اما مسئله‌ی مهم این است که بفهمید چه چیزهایی با معده‌تان سازگاری دارند. هیدی مورکوف، یکی از نویسندگان «در بارداری باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشید» می‌گوید: «هر زن باردار و هر معده‌ی بهم‌ریخته‌ای با دیگری متفاوت است. آنچه معده‌ی یک زن باردار را آرام می‌کند، ممکن است باعث بهم خوردن حال دیگری شود.»

اگرچه هیچ قانون سفت‌وسختی وجود ندارد که کدام غذاها برای تمام زنان باردار بدحال مناسب‌‌اند اما بسیاری از زنان متوجه می‌شوند که خوردن برخی غذاها برای آنها آسان‌تر است. تنقلات ملایم و غنی از کربوهیدرات مانند کراکرها، غلات خشک، چوب شور و خوردنی‌های خنکی مانند هندوانه و بستنی یخی به بسیاری از زنان باردار کمک می‌کند که با تهوع بارداری مقابله کنند. غذاهای تند و چرب ممکن است معده را بهم بریزند اما اگر احساس می‌کنید که با معده‌تان سازگار هستند، می‌توانید از آنها استفاده کنید.

وقتی بحث غذا خوردن در دوره‌ی بارداری به میان می‌آید، بسیاری از زنان درمی‌يابند که خوردن غذاهای سبک به دفعات متعدد در طول روز، معده‌ی آنها را آرام می‌کند. مورکوف می‌گوید: «من آن را راه‌حل شش مرحله‌ای می‌م. وقتی شکم شما خالی است، اسیدهای معده چیزی برای هضم کردن ندارند و درنتیجه به‌ سراغ پوشش داخلی معده‌ی شما می‌روند و باعث تهوع می‌شوند. از سویی دیگر، خوردن بیش‌ازحد نیز می‌تواند بر دستگاه گوارش فشار وارد کند و باعث حالت تهوع شود. بنابراین بهترین دفاع در برابر تهوع بارداری، آن است که شکم‌تان را در تمام طول روز و شب، تا اندازه‌‌ای پُر نگه دارید.»

مورکوف پیشنهاد می‌کند که همیشه مقداری تنقلات – کراکر، چوب شور، میوه‌ی خشک، آجیل یا هر چیزی که معده‌تان می‌تواند تحمل کند – دم دست داشته باشید. خوردن مقدار کمی از این تنقلات قبل از بیرون آمدن از رختخواب در صبح می‌تواند از حالت تهوع جلوگیری کند و یک میان‌وعده‌ی سبک قبل از خواب، قند خون شما را در طول شب تثبیت خواهد کرد. خوردن تنقلات کوچک در طول روز نیز باعث می‌شود که همیشه مقداری غذا در معده‌تان داشته باشید.

زنجبیل مدت‌هاست که به‌عنوان یک تسکین‌دهنده‌ی معده شناخته می‌شود و مطالعات نشان داده‌اند که می‌تواند به فرونشاندن حالت تهوع کمک کند. برای این منظور، یک تکه‌ی نازک زنجبیل را به آب داغ یا چای‌تان اضافه یا از نوشیدنی زنجبیل استفاده کنید. اشتهاآور به‌نظر نمی‌رسد؟ یک مشت آب‌نبات زنجبیلی کریستاله، نان شیرینی زنجبیلی یا بیسکویت زنجبیلی بخورید یا روش مورد علاقه‌ی خودتان را برای مصرف زنجبیل پیدا کنید. اریک پیشنهاد می‌کند مربای زنجبیل را در مایکروویو گرم کنید و آن را روی بستنی وانیلی بریزید. به‌‌به!

ممکن است گمان کنید که گشت‌وگذار در ‌های مختلف و تماشای جدیدترین عکس‌های بازیگران، حواس شما را پرت خواهد کرد تا کمتر به تهوع بارداری فکر کنید اما صفحه‌ی نمایش روشن کامپیوتر و افکت استروب غیرقابل‌تشخیص (نمایش فریم‌ها به‌صورت پی‌درپی) ممکن است باعث شود بیشتر حالت تهوع بگیرید. برای مقابله با آن، اریک پیشنهاد می‌کند صفحه‌ی نمایش کامپیوترتان را تنظیم کنید تا چشم‌هایتان کمتر خسته شود. اندازه‌ی فونت را بولد و بزرگ بگذارید و پس‌زمینه‌ی صفحه‌ی نمایش را به یک رنگ قهوه‌ای یا صورتی ملایم تغییر بدهید. همچنین اریک پیشنهاد می‌کند که در حین کار با کامپیوتر، استراحت‌های کوتاه و منظم داشته باشید؛ می‌توانید هر چند دقیقه یک‌بار از جایتان بلند شوید و کار دیگری انجام بدهید یا چشم‌هایتان را ببندید.

نادیده گرفتن حالت تهوع، کار آسانی نیست اما پیدا کردن چیزی – هر چیزی – برای پرت کردن حواس‌تان و توجه نکردن به تهوع ممکن است به شما کمک کند که آن را برای مدتی فراموش کنید. یک کتاب بخوانید، یک جدول سودوکو حل کنید یا به یک پیاده‌روی کوتاه بروید. برخی از خانم‌های باردار ادعا می‌کنند که ورزش، تهوع‌شان را کاهش می‌دهد اما قبل از ورزش کردن حتما با پزشک‌تان در این‌باره صحبت کنید. ضمنا به بدن‌‌تان گوش کنید؛ اگر احساس خستگی کردید یا حالت تهوع‌تان بیشتر شد، وقت آن است که دست از ورزش بکشید.

فرقی نمی‌کند که تهوع بارداری چندبار اتفاق بیفتد، بالا آوردن در جمع چیزی نیست که هرگز بتوانید به آن عادت کنید. اما برای آنکه این وضعیت دشوار را قابل‌تحمل کنید، بدون برداشتن یک‌سری وسایل ضروری از خانه خارج نشوید.

گرینفیلد توصیه می‌کند یک بلوز تمیز، یک مسواک، خمیردندان یا بطری دهانشویه همراه خودتان بردارید تا بتوانید بعد از بالا آوردن از آنها استفاده کرده و احساس تازگی و تمیزی کنید. به‌همراه داشتن قرص‌های خوشبوکننده‌ی دهان نیز یک حرکت هوشمندانه است. همچنین ایده‌ی خوبی است که یک کیسه‌ی پلاستیکی (برای استفراغ) داشته باشید تا در زمان‌‌هایی که نمی‌توانید جلوی استفراغ‌تان را تا رسیدن به دستشویی بگیرید، از آن استفاده کنید. داشتن میان‌وعده‌هایی مانند کراکر یا چوب شور نیز می‌تواند در اوقاتی که معده‌تان خالی یا ناراحت است، به شما کمک کند.

اگر علی‌رغم رعایت موارد بالا همچنان به‌سختی می‌توانید چیزی بخورید یا بنوشید، وقت آن است که به یک پزشک مراجعه کنید تا او مشخص کند که آیا به مصرف دارو نیاز دارید یا نه. به گفته‌ی دکتر رابرت اطلس، متخصص زنان و رئیس بخش زنان و زایمان در مرکز پزشکی مرسی، ثابت شده است که ترکیبی از ویتامین B6 و قرص خواب Unisom باعث کاهش تهوع بارداری در برخی خانم‌ها می‌شود. اگر آن مؤثر نبود، ترکیبی از داروهای نسخه‌ای قوی‌تر از قبیل مسدودکننده‌‌ی ریفلاکس اسید، مانند پروتونیکس و یک محرک روده مانند رگلان نیز ممکن است تهوع را تسکین بدهد. البته به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف هرگونه دارویی باید حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

هنگامی که تأیید پزشک‌تان را برای مصرف دارو گرفتید، نگران آن نباشید که دارو به کودک‌تان آسیب برساند – تسکین تهوع شما توسط این داروها هم برای خودتان مفید خواهد بود و هم برای کودک‌تان. گرینفیلد می‌گوید: «اگر تهوع بارداری شما آزاردهنده و مداوم است، با اجتناب از مصرف دارو به هر قیمتی آن را شدیدتر نکنید. زیرا کم‌شدن آب بدن، کسری شدید کالری و قرار گرفتن بدن در وضعیت قحطی واقعا برای کودک‌تان مضر است.»

بعضی اوقات عجیب‌ترین درمان‌ها مؤثر واقع می‌شوند، بنابراین به بدن‌تان توجه کنید و از آن دسته از تاکتیک‌های تسکین تهوع که واقعا حال‌تان را بهتر می‌کنند، استفاده کنید – مهم نیست که چقدر عجیب‌وغریب به‌نظر برسند. بتسی استفنز، یک مادر می‌گوید که استفاده از یک نوع خمیر دندان کودک باعث کاهش تهوع بارداری او می‌شد. او می‌گوید: «طعم خمیر دندان معمولی، حال مرا در صبح بهم می‌زد اما خمیر دندان کودک به من امکان می‌داد که بدون عُق زدن دندان‌هایم را مسواک بزنم.» یک مادر دیگر نیز می‌گوید که نوشیدن کوکاکولای کلاسیک – سرد یا گرم – تنها چیزی بود که حالت تهوع او را کمتر می‌کرد.

آن دست‌بندهای دریازدگی را که در سفر با کشتی به مچ‌تان بسته بودید، به یاد دارید؟ آنها را بردارید و دور مچ‌هایتان ببندید. دست‌بندهای طب فشاری با وارد کردن یک فشار جزئی روی نقطه‌ای در داخل مچ دست‌تان که گمان می‌رود با تهوع و استفراغ – ناشی از حرکت، دریا یا تهوع بارداری – مرتبط باشد، عمل می‌کنند. از کجا معلوم؟ شاید این روش حال‌تان را کمی بهتر کند.

اگرچه اطلس هشدار می‌دهد که چنین درمان‌های جامعی، نتایج مختلفی را در آزمایش‌ها نشان داده‌اند اما تهوع برخی خانم‌ها واقعا با این روش تسکین می‌یابد – ممکن است این تسکین به‌راستی از طب فشاری باشد یا از اثر دارونما و تلقین به داشتن حال بهتر یا فقط به‌خاطر پرت شدن حواس‌شان از تهوع.

یکی دیگر از مادرانی که در دوره‌ی بارداری از این دست‌بندها استفاده کرده است، می‌گوید که دست‌بندهای طب فشاری به تسکین مقداری از تهوع دائمی او کمک کردند اما «آنها باعث مچ‌درد من شدند بنابراین ممکن است فقط حواس مرا از تهوع پرت کرده باشند.» اما به گفته‌ی اطلس، مزیت طب سوزنی و فشاری آن است که هیچ‌گونه خطری برای کودک شما ایجاد نمی‌کنند، بنابراین امتحان‌شان ضرری ندارد.

گاهی‌اوقات بهترین راه‌حل، ساده‌ترین است. دراز بکشید، چشم‌هایتان را ببندید، چند نفس عمیق بکشید و قدری استراحت کنید. بسیاری از پزشکان و مادران می‌گویند که خواب، یک روش عالی برای رهایی از تهوع بارداری است و بدن‌تان نیز به آن نیاز دارد! اگر در حال حاضر یک یا دو بچه‌ی دیگر دارید، حتی برای چند ساعت در روز هم که شده، از پرستار بچه کمک بگیرید تا بتوانید قدری بیشتر استراحت کنید. اگر در به خواب رفتن در روز مشکل دارید، با استفاده از چشم‌بندهای خواب یا یک جفت عینک آفتابی تیره، جلوی نور روشن روز را بگیرید.

تمام مطالب بالا ازجمله نظرات پزشکی و سایر اطلاعات مربوط به سلامتی صرفا جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارد و نباید برای تشخیص یا درمان به‌کار رود. استفاده از این سایت و اطلاعات موجود در آن نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود. اگر در مورد سلامت خود یا اطرافیان‌تان هرگونه سؤال یا مسئله‌ای دارید، همیشه مستقیما با پزشک‌تان مشورت کنید.

(function(a){function c(){try{return ===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return <=g.indexOf('category-')

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

7تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

مطالعه این موردرابرای مادران اینده توصیه میکنم.خسته نباشی مهندس.

ممنون از شما دوست عزیز.

مثل همیشه عالی و مفید. ممنون از مطالبتون

سپاس از لطف‌تون.

البته این مطلب بیشتر برای خانوما مناسبه. ولی جالب بود. مرسی

درست می‌فرمایید البته دونستنش برای پدران آینده نیز می‌تونه مفید باشه. .

سلامت زنان

علائم عفونت واژن؛ علت، انواع و درمان عفونت واژن

علت تکرر ادرار در زنان؛ تشخیص و درمان خانگی تکرر ادرار در زنان

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید

آخرین مطالب

درمان هانتینگتون؛ علائم، عوارض و راه های تشخیص آن

علت درد فک و همه چیز درباره عوامل، راه‌های پیشگیری و درمان آن

ریلکسیشن؛ تکنیک‌ها و روش‌هایی برای آرامش روح و جسم

آموکسی سیلین؛ نحوه مصرف،‌ عوارض و تداخل دارویی

درمان سریع جوش صورت با ۸ روش خانگی مؤثر

ترین های جهان

پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد

بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

زنان در بارداری معمولا ویار را به 3 شکل تجربه می کنند. اکثریت زنان باردار، از تهوع صبحگاهی مختصری شکایت دارند و تعداد کمی از استفراغ‌های شدید و .

 سه چهارم زنان باردار در 3ماهه اول بارداری ممکن است از تهوع (و بعضی اوقات استفراغ) رنج ببرند. این وضیعت که بیماری صبحگاهی خوانده می‌شود در بعضی‌ها، صبح‌ها بدتر است و با گذشت روز بهتر می‌شود. تهوع معمولاً در حدود هفته 6 شروع می‌شود ولی می‌تواند زودتر، در هفته چهارم، نیز شروع شود. تحقیقات اخیر نشان داده مادرانی كه تهوع صبحگاهی را تجربه می‌كنند، در مقایسه با مادرانی كه این علایم را ندارند، احتمال کمتری دارد که جنین‌شان سقط شود. در همین رابطه، گفتگویی داشته‌ایم با دکتر اعظم‌السادات موسوی، متخصص زنان و زایمان.

 

حالا چرا این تهوع در بعضی‌ها بیشتر دیده می‌شود و در بعضی‌ها کمتر؟

در بارداری‌های دو قلو یا چند قلو که این تهوع، شدیدتر است؛ علت ممکن است مقادیر بالاتر هورمون‌های جفتی یا هورمون‌های دیگر در بدن باشد. البته این مساله قطعی نیست و بعضی زنان که بارداری دوقلو یا چند قلو دارند اصلاً تهوع ندارند. اما وجود تهوع و استفراغ در بارداری‌های قبلی، سابقه استعداد به بیماری حرکت و استعداد ژنتیکی و خانوادگی تهوع بارداری، شیوع آن را بیشتر می‌کند.

چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک

 آیا این تهوع روی جنین هم اثری دارد؟

تهوع خفیف و استفراغ گهگاهی که معمولاً در بیماری صبحگاهی وجود دارد تا زمانی که مادر غذا را تحمل کند و مقادیر زیاد مایعات بنوشد، تهدیدی برای سلامت جنین نیست. از این گذشته، جنین در عمده زمان 3ماهه اول آن‌قدر کوچک است که به کالری چندانی نیاز ندارد.

اگر مادر نتواند یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد بد نیست که مولتی ویتامین مصرف کند. اگر آهن تهوع را بدتر می‌کند، بهتر است از مولتی‌ویتامین‌هایی استفاده شود که دوز آهن آنها کم بوده و یا آهن نداشته باشند.

سلامت: آیا نداشتن بیماری صبحگاهی به معنای افزایش احتمال سقط است؟

نه! اگرچه بعضی مطالعات نشان داده‌اند زنانی که کودکان‌شان سقط می‌شود کمتر دچار تهوع می‌شوند (عدم تکامل کافی جنین یا جفت سبب پایین بودن هورمون‌های بارداری شده و در نتیجه تهوع در این زنان کمتر است) ولی بسیاری از زنان هم هستند که بارداری کاملاً طبیعی داشته و بعد از 3ماهه اول دیگر تهوع ندارند.

 چرا بعضی از این زنان باید بستری ‌شوند؟

خب، گاهی حالت تهوع در بارداری به حدی شدید است که زنان باردار قادر به استفاده کافی از غذاها نیستند و تهوع شدید و شدیدتر رخ می‌دهد و به دنبال آن احساس منگی،‌ گیجی و حتی گاهی زمین خوردن اتفاق می‌افتد و زن باردار آب زیادی از بدن‌اش دفع می‌شود که عوارض وخیمی را به همراه خواهد داشت که در این حین سلامت جنین نیز در معرض خطر می‌افتد و اینکه علت اصلی این نوع تهوع و استفراغ چیست، هنوز مشخص نشده است.‌

بالا بودن هورمون جفت انسانی یکی از علل اصلی در این زمینه است. این تهوع بیشتر در بارداری‌های مول (انگورک یا بچه‌خوره)‌، بارداری چند قلو، بارداری شکم اول و بارداری زنان جوان محسوس است.

اگر خانم باردار نتواند هیچ چیزی (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد، ممکن است به استفراغ بیش از حد در زمان بارداری مبتلا شده باشد. این عارضه هر چه سریع‌تر تشخیص داده شده و درمان شود، احتمال بهبودش بیشتر است. در این موارد بلافاصله به بیمار مایعات وریدی (سرم) داده می‌شود تا آب از دست رفته بدن جبران شود. سپس برای کنترل الکترولیت‌های خون و اطمینان از وجود نداشتن بیماری‌های زمینه‌ای دیگر که سبب تهوع و استفراغ می‌شوند آزمایشاتی انجام می‌شود.

بسته به مورد، بیمار ممکن است چند روز بستری شود تا راحت بتوان وی را از راه وریدی تغذیه کرد. بسیاری از زنان با گرفتن مایع وریدی و جبران مایعات از دست رفته حال‌شان بهتر شده و می‌توان تهوع و استفراغ را در آنها با داروهای ضدتهوع کنترل کرد. در بعضی موارد نادر، تهوع و استفراغ ادامه یافته و بیمار مجبور است هر چند وقت یک بار در بیمارستان یا منزل از سرم استفاده کند. این عارضه در صورت عدم درمان می‌تواند به از دست رفتن مزمن آب بدن، کاهش وزن، سوء تغذیه و عوارض دیگر برای مادر و کودک منجر شود.

شما خودتان چه شیوه هایی را برای کاهش تهوع پیشنهاد می‌کنید؟

برخی توصیه‌‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ مثلا:

• استفاده از کربوهیدرات‌ها مثل برنج، نان تست یا سیب‌زمینی تنوری‌ و نیز غذاهای کم‌چرب و پرپروتئین مثل شیر، ماست، بیسکوئیت خشک با پنیر، چهارمغز و مقادیری کره بادام زمینی روی برش‌های سیب به کاهش ویار بارداری کمک می‌کند.

• تهویه اتاق باید به خوبی انجام شود. بوی سیگار یا پخت و پز این حالت را تشدید خواهد کرد. از هوای تازه و آزاد بیشتر استفاده شود. بهتر است قبل از خواب کمی راه بروید و در هنگام خواب پنجره را باز بگذارید.

• نوشیدنی‌های گیاهی حاوی زنجبیل یا نعناع نیز ممكن است مفید واقع شوند.

• از غذاها و بوهایی که سبب تهوع می‌شوند، پرهیز کنید. اگر تقریباً همه چیز باعث تهوع می‌شود اشکالی ندارد که تنها چند غذای محدودی که مشکلی ایجاد نمی‌کنند مصرف شود، حتی اگر تمام مواد غذایی لازم برای بدن را تأمین نکند. یک راه دیگر هم مصرف غذاهای بی‌مزه و یا گرم نکردن غذا است تا بوی آن کمتر باشد.

• سعی کنید همیشه مقداری شیرینی ساده مثل کلوچه کنار تخت خود داشته باشد. هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید، یکی دو تا بخورید و قبل از بلند شدن از جای‌تان 2 تا 3 دقیقه دراز بکشید. داشتن این شیرینی‌ها کنار تخت ممکن است در صورتی که نصف شب با حالت تهوع از خواب بیدار شوید هم کمک‌کننده باشد.

• وعده‌های غذایی‌تان را کوچک و متعدد کنید تا معده‌تان هیچ وقت خالی نباشد. بعضی زنان معتقدند که کربوهیدرات‌ها در هنگام تهوع بهترین خوراکی هستند ولی یک مطالعه کوچک نشان داده است که غذاهای دارای پروتئین بالا احتمالاً اثر بهتری دارند.

• از غذاهای چرب پرهیز کنید زیرا هضم آنها به ویژه در بارداری که تخلیه معده به زمان بیشتری نیاز دارد بیشتر طول می‌کشد. همچنین از غذاهای سنگین و چرب، تند، اسیدی و سوخاری شده نیز که می‌توانند باعث تحریک معده و دستگاه گوارش شوند، پرهیز کنید.

• سعی کنید مایعات را بین وعده‌های غذایی مصرف کنید. همچنین سعی کنید یکباره حجم زیادی مایع مصرف نکنید زیرا معده به این ترتیب پر شده و اشتهای‌تان برای خوردن غذا کم می‌شود. یک روش خوب این است که یک نوشیدنی را در طول روز جرعه جرعه بنوشید.

• سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید و اگر می‌توانید در طول روز چرتی بزنید.

• تماشای تلویزیون و یا رفتن به منزل یکی از دوستان یا بستگان راه خوبی برای مقابله با استرس بوده و حواس شما را از تهوع‌تان پرت می‌کند.

• سعی کنید ویتامین‌هایی که برای‌تان تجویز شده را همراه با غذا یا درست قبل از خواب بخورید. اگر آهن موجود در قرص‌های مولتی ویتامین تهوع شما را زیاد می‌کند از پزشک‌تان بخواهید که داروی شما را عوض کند.

• از پزشک معالج‌تان در مورد ویتامین B6 بپرسید. علت بهتر شدن تهوع بر اثر مصرف ویتامین B6 دقیقاً مشخص نیست ولی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این ویتامین در بعضی زنان مؤثر بوده و در صورتی که با دوز صحیح مصرف شود هیچ خطری ندارد.

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

هر گونه انسدادی در کیسه صفرا می تواند منجر به درد شیدید به خصوص بعد از خوردن یک وعده غذایی چرب شود.گاهی اقات لازم است که برای جلوگیری از درد و ناراحتی کیسه صفرا را به طور کامل از بدن خارج نمود

تعداد افراد مبتلا به سرطان تیروئید در حال افزایش است. در این مطلب به علائم سرطان تیروئید می پردازیم

اگر در زمینه مشکلات خانواده و تربیت فرزندان نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک
چگونه از حالت تهوع در دوران بارداری جلوگیری ک
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *