پیشگیری از یبوست در سفر

پیشگیری از یبوست در سفر
پیشگیری از یبوست در سفر

بروز یبوست در سفر یکی از مشکلات گوارشی است که بسیاری از ما به آن دچار می شویم. در این مقاله به چند روش برای درمان یبوست در سفر می پردازیم

اگر در هنگام مسافرت کردن دچار یبوست می شوید، بهتر است بدانید تنها نیستید. یبوست در مسافرت حدود 40 درصد مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.مردم سرویس بهداشتی و توالت خانه خود را دوست دارند و زمانی که وارد محیط جدیدی می شوند و برنامه های روزانه آنها نیز تغییر می کند، گاهی وارد منطقه ای با زمان محلی متفاوت می شوند، سیستم گوارشی از کنترل خارج می شود و مشکلاتی مانند نفخ بروز می کند. اما قرار نیست همیشه در مسافرت دچار این مشکل ناراحت کننده باشید. در ادامه به برخی راه کارهای موثر برای رفع یبوست در مسافرت اشاره می کنیم.

مسافرت باعث می شود روش های درمانی برای رفع مشکلات گوارشی کمی پیچیده تر شوند. یکی از بهترین روش ها مصرف کمی سرکه سیب است. یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در کمی آب حل کنید و به مدت 15 تا 30 دقیقه منتظر بمانید و قبل از هر وعده غذایی این محلول را میل کنید. این روش به عملکرد بهتر روده کمک می کند. سرکه سیب به تولید مایعات گوارشی کمک می کند. مایعات گوارشی برای تجزیه غذا ضروری هستند. این روش با بهتر کردن هضم غذا و عملکرد روده باعث از بین رفتن نفخ و گرفتگی های شکم می شود.سرکه سیب محلول در آب گاهی به هضم سخت کمک می کند، به ویژه اگر در مسافرت تلاش می کنید غذاهای جدید بخورید. همیشه یک آنزیم گوارشی خوب به شما توصیه می شود. دکتر جنا میلر Jennah Miller متخصص طب اطفال در تورنتو می گوید: “آنزیم گوارشی خوب حاوی چندین آنزیم مختلف است که برای تجزیه تمام بخش های یک وعده غذایی ضروری هستند (به عنوان مثال پروتئاز Protease برای تجزیه پروتئین ها، لیپاز lipase برای چربی ها و آمیلاز amylase  برای کربوهیدرات ها). خوردن یک یا دو کپسول از این آنزیم ها قبل و بعد از غذا می تواند هر نوع مشکل گوارشی را قبل از اینکه حتی شروع شوند، برطرف سازد. زمانی که روده ما سالم است این آنزیم ها را به خودی خود تولید می کند، اما گاهی برای تجزیه برخی غذاهای غنی و یا غذاهایی که دستگاه گوارش به آنها عادت ندارد، به کمک بیشتری نیاز داریم.”

*پروتئاز Protease : یا پروتئین‌گوار به آنزیمهایی گفته می‌شود که باعث تجزیه پروتئین‌ها می‌شوند.

*لیپاز lipase :آنزیم است که توانایی هیدرولیز استرها را دارد و نقش اختصاصی تبدیل تری‌گلیسرید به گلیسرول و اسید چرب را ایفا می‌کندپیشگیری از یبوست در سفر

* آمیلاز amylase : در بدن انسان در بزاق، آنزیمهای لوزالمعده و روده باریک یافت می‌شود. این آنزیم باعث تجزیه زنجیره‌های پلی ساکارید مانند نشاسته به اجزای کوچکتر و دی ساکاریدهایی مانند مالتوز می‌شود و نقش مهمی در هضم کربوهیدراتها دارد.

در زمان سفرهای هوایی مقدار زیادی چای زنجبیل بنوشید. می توانید از دمنوش های زنجبیل در سفر استفاده کنید. تا جایی که می توانید چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل رطوبت بدن را برطرف می کند، به بدن آبرسانی می کند، گردش خون را بهبود می بخشد، التهاب پاها را به حداقل می رساند و حرکت مواد غذایی را در بدن تسهیل می کند. وقتی به مقصد مورد نظر می رسید، میوه و سبزی به مقدار زیاد بخورید و در هفته اول سفر خود وعده های غذایی سبک تر داشته باشید. هر زمان وقت آزاد داشتید به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را در شکم تان جمع کنید و به این وسیله شکم خود را فشار دهید و روده تان را بیدار کنید تا حرکت روده انجام شود.

بیشتر بدانید : مصرف زنجبیل برای این افراد خطرناک است!!

بیشتر بدانید : خواص آب زنجبیل وقتی با معده خالی مصرف می شود فوق العاده است

بیشتر بدانید : خواص زنجبیل را بدانید و آن را به رژیم غذایی تان اضافه کنید

پودر منیزیم سیترات در مسافرت بسیار به دردتان می خورد. این شکل منیزیم به سرعت توسط خون جذب می شود و در نتیجه تاثیر خیلی سریع دارد. منیزیم به سیستم عصبی مرکزی کمک می کند و در نتیجه به شل شدن عضلات و هضم غذا کمک می کند و نفخ برطرف می شود. 20 دقیقه قبل از سفر و همچنین به محض رسیدن به مقصد دوش بگیرید، دوش گرفتن باعث آرامش بدن می شود و به بدن اجازه استراحت می دهد. به خاطر گرمای وارد شده به بدن پروتئین هایی آزاد می شوند که از بدن در مقابل استرس های ناشی از حوادث محافظت می کنند.

بیشتر بدانید : نقش منیزیم در بدن + منابع منیزیم

همیشه زمان برای ماساژ دادن حرفه ای را نداریم، اما خودتان می توانید بخش هایی مانند پایین ستون فقرات را با طب فشاری ماساژ دهید که این کار به انرژی حرکتی منجر شده و باعث رفع یبوست می شود. دو توپ کوچک اسکواش را داخل یک جوراب قرار دهید و آن را ببندید. باید توپ ها به خوبی به یکدیگر بچسبند تا به درستی کار کنند. توپ ها را در دو طرف ستون فقرات قرار دهید و آن ها را به سمت پایین ستون فقرات حرکت کنید، در حین انجام این کار نفس عمیق بکشید.برای محافظت از سر خود از یک بالشت استفاده کنید و روی یک تشک یوگا (یا یک سطح کاملا صاف) دراز بکشید. نقطه دیگری که فشار وارد کردن به آن برای رفع یبوست موثر است، بین انگشت شست و انگشت اشاره است. این بخش را به طور مداوم و ثابت به مدت چند دقیقه فشار دهید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : هر آنچه لازم است در مورد یبوست بدانید + نکاتی مهم در مورد یبوست

اگر می خواهید بیشتر بدانید : درمان یبوست با 7 راه حل برای اینکه فردا صبح شکم تان راحت تر کار کند

اگر می خواهید بیشتر بدانید : چگونه یبوست را با آب ولرم رفع کنیم

اگر می خواهید بیشتر بدانید :درمان یبوست برای همیشه با راه های طبیعی

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

افزودن مقدار کمی لبو یا چغندر یا نیترات خوراکی به رژیم غذایی در کنترل و کاهش فشار خون موثر است

زودانزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته می‌شود که فرد زود‌تر از زمانی که می‌خواهد به انزال برسد و یا اینکه به حدی زود به انزال برسد که شریک جنسی‌اش از ارتباط جنسی لذت کافی نبرد

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.




 

خیلی‌ها که به این مشکل دچار می‌شوند به اصطلاح رویشان نمی‌شود در خصوص آن حرف بزنند؛ اما اکثر مردم در مسافرت با این مشکل روبه رو می‌شوند. مسافت‌های طولانی، تغییر در عادات بهداشتی سلامتی و مواد غذایی باعث تنبلی روده‌ها می‌شود. اگر شما هم برای تعطیلات عید بار سفر بسته‌اید و پیش بینی می‌کنید این مشکل به سراغتان می‌آید لطفا مطلب ما را مطالعه کنید.پیشگیری از یبوست در سفر

 

یبوست یکی از همراهان مسافرت است. مسافت‌های طولانی در ماشین، هواپیما و غیره باعث بی تحرکی طولانی مدت می‌شود. خوردن غذای بیرون و تغییراتی که سفر در عادت‌های روزمره‌تان ایجاد می‌کند در روند گوارش تاثیر گذاشته شما را دچار یبوست می‌کند؛ اما بدانید که شما تنها نیستید و خیلی‌ها دچار این مشکل می‌شوند.

 

از همان شروع سفر به فکر پیشگیری باشید. در هواپیما یا قطار و اتوبوس و غیره به طور مرتب از جایتان بلند شوید و راه بروید. در محل اقامتتان ورزش (پیاده روی، شنا) کنید. با این کار روده‌هایتان تنبل نمی‌شوند.

 

روی تغذیه‌تان دقت کافی را داشته باشید. مصرف فیبرها را افزایش دهید؛ یعنی اینکه میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات سبز رنگ و غلات کامل میل کنید. با خودتان سبوس داشته باشید. آن را داخل سوپ یا ماست بریزید و میل کنید. از خوردن غذاهای محلی خیلی چرب یا تند بپرهیزید. بدانید که مواد غذایی نشاسته ای مانند پاستاها و برنج باعث یبوست می‌شوند. روزانه حداقل 1.5 لیتر آب بنوشید. بدون نوشیدن آب مدفوع سفت شده و دفع آن سخت تر می‌شود.


احتمالا از روی احتیاط ملین با خودتان بر می‌دارید؛ اما حواستان باشد زمانی باید از ملین استفاده کنید که با روش‌های طبیعی (مواد غذایی فیبردار، تحرک) نتوانید مشکل را حل کنید. روده‌ها تمایل زیادی دارند که به این داروها عادت کنند و در نتیجه خیلی زود تنبل می‌شوند. توصیه می‌کنیم موقع خرید از داروساز بخواهید تا ملینی به شما بدهد که ملایم باشد و باعث تحریک روده‌ها نشود. حواستان باشد که در مصرف آن زیاده‌روی نکنید چون همین مسئله می‌تواند مشکل را بدتر کند و حتی به سلامتی‌تان آسیب بزند.

 

بر خلاف باور رایج دفع روزانه برای همه یک ضرورت نیست. زمانی که به مدت 3 روز روده‌هایتان تخلیه نشده باشد می‌توان گفت که دچار یبوست شده‌اید. بعد از پنجاه سالگی بخصوص در خانم‌ها این مدت به 7 روز نیز می‌رسد. در واقع زمانی که احساس درد، نفخ و سنگینی کردید و یا در مدفوعتان خون دیده شد هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این موارد اگر بعد از 3 روز مراقبت، اصلاح تغذیه و تحرک موفق به دفع نشدید نیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع:medisite

 

مواد غذایی موثر در بروز یبوست

مواد غذایی مفید برای آن‌هایی که یبوست دارند

نقش تغذیه در درمان یبوست

اگر نفخ می‌کنید این‌ها را نخورید

چند توصیه برای هضم بهتر غذا

غذاهای مفید در زمان اسهال و یبوست

رفع یبوست مهم است

رژیم غذایی در پیشگیری و درمان یبوست

یبوست هنگام روزه داری شایع است

درمان یبوست با برگ سنا

⚕️ تازه های سلامت

پیشگیری از یبوست در سفر
یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که اصولا افراد در مسافرت با آن مواجه می‌شوند است. یبوست می‌تواند به دلیل کم نوشیدن آب و عدم دریافت فیبر کافی در طول روز و حتی کم‌تحرکی باشد. برای پیشگیری از یبوست پیشنهاد می‌شود توصیه‌های دکتر فرح‌بخش، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی را خوانید.

 

علل ایجاد یبوست
طبیعتا رفتن به سفر زندگی عادی و روزمره فرد را دستخوش تغییراتی می‌کند و به این ترتیب ساعات خواب، صرف وعده‌های غذایی و حتی نوع تغذیه فرد تغییر می‌کند. معمولا در این ایام مصرف انواع تنقلات بیشتر از روزهای دیگر سال است و پرخوری‌های بیشتری هم صورت می‌گیرد، ضمن اینکه فرد از تحرک کمی هم برخوردار است که همه این عوامل باعث ایجاد یبوست می شود. جدای از اینها، از دیگر مواردی که در بروز یبوست موثر است و  اغلب در طول سفر به آن کم‌توجهی می‌شود، مصرف کم میوه و سبزی است و عدم مصرف مایعات به میزان 8 لیوان در روز است.پیشگیری از یبوست در سفر

 

راهکارهایی برای پیشگیری از یبوست

برای پیشگیری از یبوست به میزان دریافتی فیبر توجه کنید. میزان فیبر مورد نیاز آقایان در طول روز 38 گرم و خانم‌ها 25 گرم است.

باتوجه به اینکه توصیه می‌شود به خاطر مسائل بهداشتی از خوردن سالاد و سبزیجات رستوران بین‌راهی خودداری کنید از این رو بهتر است بلافاصله بعد از اینکه در جایی مستقر شدید، خودتان سالاد درست کنید. البته حتما سبزی و ترکیبات سالاد را به روش اصولی شسته ضدعفونی کرده و سپس آنها را آبکشی کنید.

 

برای پیشگیری از یبوست حتما حداقل 8 لیوان در طول روز آب بنوشید و برای نوشیدن آب از آب‌های بسته‌بندی که سلامت آن مورد اطمینان است، استفاده کنید. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، حتما آب را برای حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید. همچنین برای جلوگیری از یبوست تحرک کافی داشته باشید و خوراکی‌هایی که حاوی فیبر بالا هستند، بخورید.

 

برای پیشگیری از یبوست حتما حداقل 8 لیوان در طول روز آب بنوشید

 

برای درمان یبوست حتما از نان‌های سبوس‌دار استفاده کنید و کیوی جزو یکی از میوه‌هایی باشد که در طول روز از آن مصرف می‌کنید. می‌توانید برای جلوگیری از یبوست قبل از سفر مقداری تخم‌شربتی، انجیر خشک و یا برگ زردآلو و آلو بخارا تهیه کرده و این خوراکی‌ها را همراهتان ببرید و صبح‌ها ناشتا مخلوط تخم شربتی با آب بنوشید یا اینکه دو سه عدد برگ زردآلو و انجیر و آلوبخارا مصرف کنید.

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

علت یبوست چیست؟‌ بهترین راه برای درمان یبوست چیست؟ آیا می‌توان با درمان خانگی، یبوست را برطرف کرد؟ چه عواملی موجب بروز یبوست می‌شود؟ اغلب اوقات، یبوست و حتی یبوست شدید را می‌توان در خانه و بدون مراجعه به پزشک درمان یا از بروز آن پیشگیری کرد. در ادامهٔ این مقاله، ما را همراهی کنید تا همه چیز را در مورد علت یبوست و راه‌کارهای درمان خانگی یبوست و مکمل‌هایی که برای درمان یبوست مفید هستند بدانید.پیشگیری از یبوست در سفر

آیا در اجابت مزاج مشکل دارید؟ بدانید که تنها نیستید. میلیون‌ها نفر در جهان از جمله ۲۰ درصد کل جمعیت بزرگسال آمریکا به یبوست، این مشکل ناراحت‌کننده و ناخوشایند گرفتار هستند و با وجود تلاش‌ برای پیشگیری از یبوست دائم از این بیماری رنج می‌برند. همین‌طور در ایران، روزانه حدود ۱ درصد از افراد جامعه به خاطر یبوست از چرخه فعالیت‌های عادی و روزانه زندگی خود خارج می‌شوند.

براساس برآوردها، در حال حاضر مبتلایان به یبوست هر ساله ۲٫۵ میلیون بار به پزشک مراجعه می‌کنند که در این میان تعداد زنان بزرگسال، بیشتر از مابقی است. البته گاهی ابتلا به مشکل گوارشی و یبوست طبیعی است، به خصوص وقتی دچار استرس یا در سفر هستید اما یبوستی که ما از آن صحبت می‌کنیم مشکلی جدی است که سبب کاهش کیفیت زندگی فرد می‌شود.

در بیماری یبوست، علاوه بر دشواری در اجابت مزاج، معمولا علائم ناراحت‌کننده‌ی دیگر از جمله نفخ شکم، گاز معده، کمردرد خفیف و حتی استرس و خستگی نیز در تمام طول روز با شما هستند و با یبوست همراه می‌شوند. در اغلب موارد، یبوست قابل پیشگیری است و داروهای طبیعی بسیاری برای درمان این مشکل وجود دارند که اگر در حال حاضر دچار این مشکل هستید، می‌توانند به بهبود عملکرد روده‌تان کمک کنند.

داروهای طبیعی پیشگیری از یبوست عبارتند از:

این مقاله را بخوانید تا برخی از روش های طبیعی درمان یبوست را به شما معرفی کنیم و از دلایل ابتلا به یبوست آگاه شوید. به کمک این راهکارها می‌توانید بیماری یبوست و حتی در اغلب اوقات، یبوست شدید را کنترل و درمان کنید.

دشواری در تخلیهٔ روده را یبوست می‌نامند که معمولا با سفت شدن مدفوع همراه است. به عبارت دیگر در یبوست، مدفوع معمولا کندتر از حالت عادی از دستگاه گوارش عبور کرده و دفع می‌شود.

پزشکان معمولا زمانی فرد را دچار یبوست می‌دانند که کمتر از ۳ بار در هفته قضای حاجت داشته یا مدفوع خشک، سفت و کوچک، و دفع آن با درد یا دشواری همراه باشد.

شایع‌ترین علائم و نشانه‌های یبوست عبارتند از:

به یاد داشته باشید که حد طبیعی حرکات روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نمی‌توانید انتظار داشته باشید روده لزوما تعداد مشخصی حرکت در طول روز یا هفته داشته باشد. برخی افراد هر روز بیش از یک بار به دستشویی می‌روند و برخی دیگر به طور متوسط هر دو روز یک بار. نکته‌ی مهم، توجه به عادت‌های معمول خودتان است؛ اگر ناگهان کمتر از آنچه که برای شما «طبیعی» است، به دستشویی می‌روید، احتمالا دچار یبوست شده‌اید.

شاید در شکم خود احساس درد می‌کنید و برای دفع مدفوع به زور زدن و فشار نیاز داشته باشید.

هنگام صحبت از بهترین روش‌ها برای درمان طبیعی یبوست، بهتر است این درمان‌ها را به دسته‌های مختلف، شامل استفاده از غذاهای مناسب، خودداری از مصرف غذاهای نامناسب، کاربرد مکمل‌های مفید و نیز تمرینات ورزشی که می‌توانند تغییر چشمگیری در روند بهبود یبوست به‌وجود آورند، تقسیم کنیم.

شامل میوه‌ها و سبزیجات خام، لوبیا، آجیل و دانه‌ها که باید در رژیم غذایی روزانه قرار گیرند. وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا فهرستی از بهترین منابع فیبر غذایی را تهیه کرده است:

انواع لوبیا، حبوبات، سیب زمینی شیرین، سیب، گلابی، انواع توت، آلو، آووکادو، چیا و تخم کتان، غلات ۱۰۰ درصد فرآوری نشده، کلم بروکلی، سبزیجات پخته و کدو حلوایی.

سبزیجات با برگ سبز نه تنها حاوی فیبر هستند، بلکه منیزیم فراوانی نیز دارند که می‌تواند به بهبود یبوست کمک کند. چون این سبزیجات کم‌کالری و حاوی مقدار زیادی آب هستند، بهتر است روزانه مصرف شوند.

این میوه‌ها فیبر بالایی دارند و مثل ملین عمل می‌کنند. مصرف چند عدد از این میوه‌ها در روز می‌تواند به درمان یبوست کمک کند اما در کل در مصرف انجیر و آلوی خشک زیاده‌روی نکنید؛ چون با وجود کوچکی، حاوی مقدار زیادی قند هستند.

مایعات گرم یا هم‌دما با دمای محیط (به جای نوشیدنی‌های سرد)، باعث تحریک روده برای هضم غذا می‌شوند، به خصوص اگر اولین چیزی باشد که صبح‌ها ناشتا می‌نوشید. حتما در اول صبح دمنوش های گیاهی، آب گرم با لیمو ترش، قهوه یا سوپ استخوان بخورید.

فیبر برای عبور از دستگاه گوارش و تشکیل مدفوع به آب نیاز دارد. فیبر را کم‌کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدن‌ به آن عادت کند. اگر به مصرف بالای فیبر عادت ندارید، حتما آن را با مقدار زیاد آب مصرف کنید تا جذب و عبور آن از دستگاه گوارش آسان شود، به خصوص اگر تصمیم دارید از مکمل‌های فیبر استفاده کنید. مصرف زیاد فیبر بدون نوشیدن آب کافی یبوست و درد شکمی را بدتر کند! اگر تصمیم گرفتید فیبر بیشتری مصرف کنید، هر دو ساعت یک بار ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌لیتر یا یک تا دو فنجان آب بنوشید. در طول روز نیز مصرف آب را افزایش دهید.

غذاهای حاوی مقدار زیادی کالری اما با فیبر یا مواد مغذی بسیار اندک، باید کم یا حذف شوند. از این دست غذاها می‌توان به پنیر، فست فود، بستنی، چیپس، غلات صبحانه (سیریال) شیرین‌شده، گوشت فرآوری‌شده مثل کالباس یا هات داگ و غذاهای یخ‌زده با سدیم بالا اشاره کرد.

چربی ترانس (که معمولا فقط در غذاهای سرخ‌شده، فست‌فودها و محصولات بسته‌بندی پرچرب یافت می‌شود) سبب کندی انتقال مدفوع در روده می‌شود، و اساسا روند هضم غذا را مختل می‌کند.

الکل ادرارآور است و سبب از دست دادن مایعات بدن می‌شود؛ به همین علت مصرف الکل، سیستم گوارش انسان را مختل و یبوست را بدتر می‌کند.

برخی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند و مصرف محصولات لبنی پاستوریزه می‌تواند در آن‌ها منجر به یبوست شود.

آرد تصفیه‌شده در واقع هیچ فیبری ندارد، بنابراین باعث وخامت یبوست می‌شود.

کافئین بسته به کسی که آن را مصرف می‌کند، تاثیرات متفاوتی بر هضم غذا دارد. در برخی افراد، مصرف کافئین ادرارآور است و گاهی باعث افزایش اضطراب می‌شود و یبوست را بدتر می‌کند که همه‌ی این‌ها علائم مصرف بیش از اندازه‌ی کافئین است. برای برخی دیگر مصرف کافئین با تحریک انقباض عضلات، باعث بهبود حرکات روده می‌شود. در هر صورت در مصرف قهوه باید اعتدال رعایت شود. در طول روز نیز باید به مقدار کافی مایعات مصرف کنید تا بدن دچار کمبود آب نشود.

فیبر زیاد و چربی‌های سالم به جذب آب کمک می‌کند. روغن تخم کتان به چرب و روان‌سازی روده کمک می‌کند. روزانه حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری دانه‌ی کتان یا چیا (بهتر است خیس‌خورده باشد تا مواد مغذی آن بیشتر آزاد شود) را با آب یا مایعات دیگر مصرف کنید و یک قاشق غذاخوری روغن دانه‌ی کتانبخورید.

اسپرزه حاوی فیبر بالا و برای تشکیل مدفوع مفید است. ترکیب این ماده با آب یا مایعات دیگر بر حجم آن می‌افزاید و این امر سبب تحریک روده و عبور سریع‌تر مدفوع از دستگاه گوارش می‌شود. خوب است بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال، هر روز یک قاشق غذاخوری پوست اسپرزه با یک فنجان آب یا مایعات دیگر ترکیب و مصرف کنند.

در این درمانی سنتی فرد باید هر روز صبح، ناشتا، ترکیب یک قاشق غذاخوری روغن جگر ماهی کاد یا روغن دانه‌ی کتان با یک فنجان آب هویج را بنوشد تا باعث تحریک روده شود.

سیب (و گلابی) حاوی نوعی خاصی از فیبر به نام پکتین است. پکتین، این فیبر نامحلول، سبب می‌شود مدفوع حجیم شده و به راحتی از دستگاه گوارش عبور کند. هر روز دو بار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این ماده را مصرف کنید.

منیزیم قدرت حرکت روده را بهبود می‌بخشد. این مکمل را به آرامی به رژیم غذایی خود اضافه کنید و اگر دچار اسهال شدید مصرف آن را قطع کنید. روزانه ۲۵۰ میلی‌گرم منیزیم را ۲ تا ۴ بار استفاده کنید.

حفظ سلامت روده‌ها عامل اصلی جلوگیری از مشکلات گوارشی است. روزانه پروبیوتیک‌هایی مصرف کنید که شامل حداقل ۱۵ میلیارد ارگانیسم زنده و فعال باشد.

این نوشیدنی به کاهش التهاب و افزایش حرکات روده کمک می‌کند. برای درمان یبوست، روزانه یک تا ۴ فنجان (بر اساس شدت علائم) آب آلوئه‌ورا مصرف کنید.

فعالیت بدنی باعث افزایش فعالیت عضلانی در روده می‌شود، بنابراین سعی کنید بیشتر روزهای هفته فعالیت بدنی داشته باشید و تمرینات منظم انجام دهید. ورزش به خصوص در صبح، می‌تواند باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش استرس و ایجاد نگرش مثبت در شما شود. از مینی‌ترامپولین استفاده کنید که باعث تحریک رود‌ه و غدد لنفاوی می‌شود. تمرینات سبک مانند نرمش‌های کششی، پیاده روی، دو آهسته، یوگا، شنا یا رقص می‌تواند به عملکرد روده کمک کند.

باور می‌کنید ۷۵ تا۹۰ درصد مراجعات به پزشک، مربوط به استرس و عوارض ناشی از آن است؟ یبوست قطعا یکی از آنهاست. استرس به شکل‌های مختلف خود را در بدن نشان می‌دهد. شاید همیشه هم نتوانید متوجه اثرات استرس در بدن شوید اما استرس عامل عوارضی مثل افزایش تنش عضلانی، افزایش سطح هورمون‌های استرس مثل کورتیزول، افزایش سطح قند خون، تغییر اشتها، اختلال در هضم طبیعی غذا با تغییر در محیط روده و تاثیر بر عملکرد غده‌ی تیروئید و هورمون‌های دیگر است. راه‌های از بین بردن استرس عبارتند از یوگا یا نرمش‌های کششی، مدیتیشن و مراقبه، دعا و نیایش، گذراندن وقت در بیرون از منزل، خواندن و نوشتن خاطرات، ورزش، حمام گرم و استفاده از روغن‌های آرامش‌بخش.پیشگیری از یبوست در سفر

بیوفیدبک به شیوه‌های کار با یک درمانگر اطلاق می‌شود. او با استفاده از ابزارهایی، به شما آموزش می‌دهد چگونه به خواست خود بعضی از بخش‌های بدن را شل و برخی قسمت‌های دیگر را منقبض کنید، به خصوص عضلاتی که هنگام فشار و استرس، منقبض می‌شوند. آموختن شل کردن عضلات لگن کمک می‌کند هنگام اجابت مزاج، مدفوع به آسانی از روده‌ها عبور کند. بیوفیدبک شاید برای همه کارساز نباشد اما براساس تحقیقات در اکثر مواقع بسیار مفید است. در یک جلسه تمرین بیوفیدبک ممکن است در حالی که شما تمرینات شل‌ کردن را به طور متناوب انجام می‌دهید، از یک میل باریک و مخصوص استفاده شود که آن را وارد مقعد می‌کنند تا بتوانند پیشرفت کار را اندازه‌گیری کنند.

شایع‌ترین روش برای درمان یبوست، استفاده از مکمل‌های فیبر و قرص‌های ملین بدون نسخه است. برخی از افراد نیز برای کمک به کنترل حرکات روده و تنظیم عملکرد گوارشی، از داروهایی که پزشکان تجویز می‌کنند، استفاده می‌کنند. اما این روش بسیار کمتر از مسهل‌های ارزان‌قیمت بدون نسخه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگرچه چای‌ها، محلول‌ها و قرص‌های ضدیبوست ممکن است بتواند به صورت موقت به از بین بردن یبوست کمک کند، اما مصرف بیش از اندازه‌ی آن‌ها می‌تواند موجب عوارض جانبی شود. راه‌های آسان‌تر برای کنترل یبوست از طریق «ملین‌های طبیعی» مثل ورزش، رژیم غذایی سالم و کاهش استرس وجود دارد. گاهی اوقات نیز می‌توانید روش‌هایی مثل پاکسازی روده‌ها با رژیم سوپ استخوان یا با محلول آب و نمک‌دریا و گاهی کمی آب‌لیمو را امتحان کنید.

استفاده از ملین‌ها به عنوان رژیم پاکسازی یا استفاده مکرر از آنها، بسیار خطرناک است. ملین‌ها چگونه عمل می‌کنند و چرا باعث درمان یبوست نمی‌شوند؟

ملین‌ها با ایجاد انقباض در عضلات دستگاه گوارش، جذب آب را افزایش می‌دهند یا باعث حجیم شدن مدفوع می‌شوند تا گذر آن از روده سریع‌تر شود. مشکل این است که قرص‌های ملین قسمت رنین آلدوسترون سیستم گوارشی را درگیر می‌کنند و باعث از دست رفتن غیرطبیعی مایعات بدن و در نهایت ضعیف شدن عضلات مورد نیاز برای حرکات روده می‌شود. بدن بعد از مصرف مسهل‌ها، تمام آبی که می‌تواند جذب کند نگه می دارد که باعث ورم یا ادم می‌شود.

سایر مضرات سوءمصرف مسهل برای سلامت بدن:

چرا دچار یبوست می‌شوید؟ این بیماری معمولا در اثر ترکیب چندین عامل ایجاد می‌شود، از آن جمله می‌توان به رژیم غذایی، سطح تحرک فرد و سطح استرس اشاره کرد. شایع‌ترین عوامل ایجاد یبوست، نخوردن غذاهایی با فیبر کافی، کمبود آب بدن در اثر مصرف نکردن آب کافی و داشتن استرس غیرمعمول و بیش از اندازه است.

زمانی که فرد دچار یبوست می‌شود، معمولا چند اتفاق در دستگاه گوارش می‌افتد: حرکت مدفوع در روده‌ی بزرگ بسیار کند می‌شود یا اصلا مدفوع کافی ایجاد نمی‌شود که در این صورت تخلیه‌ی روده‌ی ‌بزرگ از لگن به تاخیر می‌افتد. گاهی اوقات هم این دو اتفاق هم‌زمان می‌افتد.

آیا از سندروم روده تحریک پذیر (IBS) رنج می‌برید؟ اگر چنین است، این بیماری نیز می‌تواند علت یبوست شما باشد. کارکرد غیرطبیعی گوارش که در بالا ذکر شد، اغلب به اختلالات عملکرد گوارشی، مثل سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر که می‌تواند باعث یبوست مزمن و علائم دیگر شود، ارتباط دارد. کسانی در معرض ابتلا به اختلالات عملکرد گوارشی هستند که سیستم گوارشی آنها غیرطبیعی عمل می‌کند، اما ممکن است هیچ نشانه‌ای از آسیبی که در نتیجه‌ی بیماری پیش آمده باشد، در آن‌ها دیده نشود.

در اینجا فهرستی از عوامل ابتلا به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر،‌ اختلالات عملکرد گوارشی و یبوست را ارائه کرده‌ایم.

رژیم غذایی که دارای غذاهای فرآوری‌شده، شکر، کربوهیدرات‌ های تصفیه‌شده، الکل، چربی‌های ناسالم و مواد افزودنی مصنوعی باشد، عملکرد و حرکت طبیعی روده را با مشکل مواجه می‌کند.

استرس زیاد باعث تغییر در تولید هورمون‌ و انتقال‌دهندهٔ عصبی می‌شود که روی تنش عضلانی، التهاب، تولید آنزیم و کل عملکرد گوارشی تاثیر مستقیم دارد.

ورزش جریان خون را افزایش می‌دهد، ماهیچه‌های داخل دستگاه گوارش را تقویت، و به کنترل استرس کمک می‌کند و به‌تبع کم‌تحرکی نیز موجب مشکلات گوارشی می‌شود.

بعضی از داروها می‌توانند باعث یبوست مکرر شوند، مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اسید معده، مکمل های غذایی کلسیم یا آهن، آنتی‌کولینرژیک‌ها، داروهای ضد تشنج، مواد مخدر و ادرارآورها.

باکتری سالمی که در دستگاه گوارش زندگی می‌کند و پروبیوتیک نام دارد به تنظیم عملکرد روده کمک زیادی می‌کند. یکی از دلایل اهمیت فیبر برای سلامتی روده، «پری بیوتیک» موجود در غذاهای گیاهی است که باعث رشد باکتری‌های پروبیوتیک می‌شود.

اختلالات تیروئید، «پی ام اس» (PMS) یا همان سندروم پیش از قاعدگی، اختلال در غذا خوردن، دیابت و یائسگی می‌توانند منجر به یبوست شوند. بیماری‌های دیگری چون بیماری پارکینسون، آسیب‌های ستون فقرات یا مشکلات مربوط به عصب که بر عصب دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد نیز می‌تواند باعث بروز این مشکل شود.

منیزیم الکترولیتی است که به عملکرد طبیعی عضلات کمک می‌کند. کمبود منیزیم در رژیم غذایی می‌تواند باعث تنش عضلانی شود و علائم استرس را بدتر کند.

برای برخی افراد، عجله در بیرون آمدن از دستشویی و نشستن در موقعیتی نامناسب و ناراحت‌کننده در توالت می‌تواند باعث شود حرکات روده کامل نشده و یبوست ایجاد شود.

از جمله بی‌خوابی و ناراحتی ناشی از مسافرت طولانی با هواپیما.

گاهی اوقات سالمندان اشتهای خود را از می‌دهند (به دلیل مسائلی مانند خوردن غذا به صورت متفاوت، مشکل جویدن و نداشتن انرژی کافی برای پختن غذا)، به عبارت دیگر، فیبر و کالری کافی دریافت نمی‌کنند، بنابراین روند هضم غذا کند می‌شود.

معمولا می‌توان یبوست را تنها با استفاده از مسهل‌ها و داروهای بدون نسخه و بدون نیاز به مراجعه به پزشک درمان کرد اما در برخی موارد، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

ba salam
ali bud ba tashakore faravan

عالی بود متشکرم

سلام صبح بخیر دوست عزیز مقاله عالی بود.

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

آخرین مطالب

خواص روغن گل مغربی و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

اسهال صبحگاهی؛ علت، روش‌های پیشگیری و درمان آن

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

اورژانس اجتماعی و همه چیز دربارهٔ خدمات و مأموریت‌های آن

آموزش ماساژ کف دست به روش صحیح و اصولی

ترین های جهان


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند


بهترین کشورها برای زندگی در سال ۲۰۱۹

عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرت‌زده می‌کنند

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز


یبوست در سفر : اگر در هنگام مسافرت کردن دچار یبوست می شوید، بهتر است بدانید تنها نیستید. یبوست در مسافرت حدود 40 درصد مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.مردم سرویس بهداشتی و توالت خانه خود را دوست دارند و زمانی که وارد محیط جدیدی می شوند و برنامه های روزانه آنها نیز تغییر می کند.

گاهی وارد منطقه ای با زمان محلی متفاوت می شوند، سیستم گوارشی از کنترل خارج می شود و مشکلاتی مانند نفخ بروز می کند. اما قرار نیست همیشه در مسافرت دچار این مشکل ناراحت کننده باشید. در ادامه به برخی راه کارهای موثر برای درمان یبوست در سفر اشاره می کنیم.


پیشگیری از یبوست در سفر

یبوست یکی از همراهان مسافرت است. مسافت‌های طولانی در ماشین، هواپیما و غیره باعث بی تحرکی طولانی مدت می‌شود. خوردن غذای بیرون و تغییراتی که سفر در عادت‌های روزمره‌تان ایجاد می‌کند در روند گوارش تاثیر گذاشته شما را دچار یبوست می‌کند؛ اما بدانید که شما تنها نیستید و خیلی‌ها دچار این مشکل می‌شوند.



دشواری در تخلیهٔ روده را یبوست می‌نامند که معمولا با سفت شدن مدفوع همراه است. به عبارت دیگر در یبوست، مدفوع معمولا کندتر از حالت عادی از دستگاه گوارش عبور کرده و دفع می‌شود.

پزشکان معمولا زمانی فرد را دچار یبوست می‌دانند که کمتر از ۳ بار در هفته قضای حاجت داشته یا مدفوع خشک، سفت و کوچک، و دفع آن با درد یا دشواری همراه باشد.


شایع‌ترین علائم و نشانه‌های یبوست عبارتند از :

به یاد داشته باشید که حد طبیعی حرکات روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نمی‌توانید انتظار داشته باشید روده لزوما تعداد مشخصی حرکت در طول روز یا هفته داشته باشد. برخی افراد هر روز بیش از یک بار به دستشویی می‌روند و برخی دیگر به طور متوسط هر دو روز یک بار.

نکته‌ی مهم، توجه به عادت‌های معمول خودتان است؛ اگر ناگهان کمتر از آنچه که برای شما «طبیعی» است، به دستشویی می‌روید، احتمالا دچار یبوست شده‌اید.


شاید در شکم خود احساس درد می‌کنید و برای دفع مدفوع به زور زدن و فشار نیاز داشته باشید.


معمولا در سفر با نفخ شکم روبرو میشویم ، در اینصورت میتوانیم به راههای درمان یبوست در سفر که در ادامه به آن اشاره کرده ایم بپردازیم.






سبک کاسه ی توالت فرنگی و ایرانی و نوع نشستن آن متفاوت است. در سفرها مخصوصا سفرهای خارجی که فقط توالت فرنگی یافت می شود اجابت مزاج کمی پیچیده می شود و اگر در خانه توالت فرنگی نداشته باشید کمی سختتان خواهد بود.

در استفاده از توالت فرنگی برای اینکه فرم رکتوم مانند زمانی که از توالت ایرانی استفاده می کنید شود وقتی نشستید کمی خودتان را رو به جلو خم کنید تا راحت تر دفع صورت گیرد.



وقتی در سفر هستیم چون مدام بیرون از فضای خانه ایم خیلی دلمان نمی خواهد به دستشویی نیاز پیدا کنیم به همین خاطر ترجیح می دهیم آب کمتر بنوشیم اما این اشتباه است. مایعات زیاد باعث می شود جداره روده نرم تر شود و راحت تر کار کند. برای سلامتی عمومی بدنتان نیز نوشیدن آب مهم است. پس سعی کنید آب و مایعات فراوان بنوشید.

هر جا می روید یک بطری آب به همراه داشته باشید و مدام جرعه جرعه از آن بنوشید.



مصرف غذاهای کم فیبر و چرب و خشک همچون پیتزا و ساندویچ موجب یبوست می شود. پس بجای آن از غذاهای روان همچون سوپ و سالاد تغذیه کنید و همراهتان میوه و سبزیجات و تنقلاتی چون انجیر خشک و برگه آلو داشته باشید که خود ملین های قوی محسوب می شوند.

از مصرف میان وعده هایی همچون بستنی، چیپس و پفک و شکلات ها خودداری کنید.



وقتی روده های شما برای نیاز به دفع نشانه هایی از خود بروز داد آن را جدی بگیرید و هر چه سریع تر خود را به سرویس بهداشتی برسانید. اگر این کار را نکنید و دفع را به تاخیر بیندازید روده بزرگ آب بیشتری از مدفوع جذب خواهد کرد و هر چه طولانی تر شود وضعیتتان حاد تر خواهد شد.



مصرف زیاد کافئین موجب یبوست می شود پس سعی کنید نوشیدنی هایی همچون چای و قهوه را کنترل شده مصرف کنید. الکل نیز موجب اختلال در اجابت مزاج خواهد شد پس از مصرف ان اجتناب کنید.


پیشگیری از یبوست در سفر




مسافرت باعث می‌شود روش‌های درمانی برای رفع مشکلات گوارشی کمی پیچیده‌تر شوند. یکی از بهترین روش‌ها مصرف کمی سرکه سیب است. یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در کمی آب حل کنید و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه منتظر بمانید و قبل از هر وعده غذایی این محلول را میل کنید. این روش به عملکرد بهتر روده کمک می‌کند.

سرکه سیب به تولید مایعات گوارشی کمک می‌کند. مایعات گوارشی برای تجزیه غذا ضروری هستند. این روش با بهتر کردن هضم غذا و عملکرد روده باعث از بین رفتن نفخ و گرفتگی‌های شکم می‌شود.

سرکه سیب محلول در آب گاهی به هضم سخت کمک می‌کند، به ویژه اگر در مسافرت تلاش می‌کنید غذا‌های جدید بخورید. همیشه یک آنزیم گوارشی خوب به شما توصیه می‌شود. دکتر جنا میلر Jennah Miller متخصص طب اطفال در تورنتو می‌گوید: “آنزیم گوارشی خوب حاوی چندین آنزیم مختلف است که برای تجزیه تمام بخش‌های یک وعده غذایی ضروری هستند (به عنوان مثال پروتئاز Protease برای تجزیه پروتئین ها، لیپاز lipase برای چربی‌ها و آمیلاز amylase برای کربوهیدرات ها).

خوردن یک یا دو کپسول از این آنزیم‌ها قبل و بعد از غذا می‌تواند هر نوع مشکل گوارشی را قبل از اینکه حتی شروع شوند، برطرف سازد. زمانی که روده ما سالم است این آنزیم‌ها را به خودی خود تولید می‌کند، اما گاهی برای تجزیه برخی غذا‌های غنی و یا غذا‌هایی که دستگاه گوارش به آن‌ها عادت ندارد، به کمک بیشتری نیاز داریم. “



روغن زیتون با تحریک دستگاه گوارش به دفع بهتر غذا کمک می‌کند؛ به همین دلیل اگر به صورت منظم از این روغن استفاده شود از بروز یبوست نیز جلوگیری می‌شود. برای درمان سریع یبوست در سفر در طی سفر یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به صورت ناشتا مصرف کنید.


در زمان سفر‌های هوایی مقدار زیادی چای زنجبیل بنوشید. می‌توانید از دمنوش‌های زنجبیل در سفر استفاده کنید. تا جایی که می‌توانید چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل رطوبت بدن را برطرف می‌کند، به بدن آبرسانی می‌کند، گردش خون را بهبود می‌بخشد، التهاب پا‌ها را به حداقل می‌رساند و حرکت مواد غذایی را در بدن تسهیل می‌کند.

وقتی به مقصد مورد نظر می‌رسید، میوه و سبزی به مقدار زیاد بخورید و در هفته اول سفر خود وعده‌های غذایی سبک‌تر داشته باشید. هر زمان وقت آزاد داشتید به پشت دراز بکشید و زانو‌های خود را در شکم تان جمع کنید و به این وسیله شکم خود را فشار دهید و روده تان را بیدار کنید تا حرکت روده انجام شود.


انجیر در درمان سریع یبوست معجزه می‌کند. این میوه با دارا بودن مقدار زیادی فیبر در خود همانند یک ملین طبیعی عمل می‌کند. انجیر تازه و خشک هر دو برای این بیماری مفید هستند. اگر می‌خواهید نتیجه بهتر و سریع تری داشته باشید ۲ عدد بادام و انجیر خشک را در آب خیس کنید و پوست بادام‌ها را بگیرید. سپس آنها را با هم مخلوط و خرد کرده و خمیر به دست آمده را با یک قاشق غذاخوری عسل مصرف کنید. هر شب یک قاشق کافی است.



پودر منیزیم سیترات در مسافرت بسیار به دردتان می‌خورد. این شکل منیزیم به سرعت توسط خون جذب می‌شود و در نتیجه تاثیر خیلی سریع دارد. منیزیم به سیستم عصبی مرکزی کمک می‌کند و در نتیجه به شل شدن عضلات و هضم غذا کمک می‌کند و نفخ برطرف می‌شود.

۲۰ دقیقه قبل از سفر و همچنین به محض رسیدن به مقصد دوش بگیرید، دوش گرفتن باعث آرامش بدن می‌شود و به بدن اجازه استراحت می‌دهد. به خاطر گرمای وارد شده به بدن پروتئین‌هایی آزاد می‌شوند که از بدن در مقابل استرس‌های ناشی از حوادث محافظت می‌کنند.


دانه های کنجد سرشار از فیبر غذایی هستند.فیبر موجود در کنجد محتویات روده را نرم، حجم مدفوع را افزایش و دفع را آسان می‌کند. روزانه ۳۵ گرم کنجد برای خلاصی از شر یبوست کافی است. هم چنین با مصرف کنجد نوشیدن آب فراوان را نیز در اولویت قرار دهید.



همیشه زمان برای ماساژ دادن حرفه‌ای را نداریم، اما خودتان می‌توانید بخش‌هایی مانند پایین ستون فقرات را با طب فشاری ماساژ دهید که این کار به انرژی حرکتی منجر شده و باعث رفع یبوست می‌شود. دو توپ کوچک اسکواش را داخل یک جوراب قرار دهید و آن را ببندید. باید توپ‌ها به خوبی به یکدیگر بچسبند تا به درستی کار کنند. توپ‌ها را در دو طرف ستون فقرات قرار دهید و آن‌ها را به سمت پایین ستون فقرات حرکت کنید، در حین انجام این کار نفس عمیق بکشید.

برای محافظت از سر خود از یک بالشت استفاده کنید و روی یک تشک یوگا (یا یک سطح کاملا صاف) دراز بکشید. نقطه دیگری که فشار وارد کردن به آن برای رفع یبوست موثر است، بین انگشت شست و انگشت اشاره است. این بخش را به طور مداوم و ثابت به مدت چند دقیقه فشار دهید.


مصرف روغن ماهی موجب تحریک روده به انجام فعالیت‌های عادی می‌شود. این روغن دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است و این اسیدها برای گردش خون و سیستم گوارشی بسیار مفید و پرسود هستند.


جالب است بدانید که گلابی میوه‌ای برای روان‌سازی روده بزرگ است. با مصرف روزانه یک عدد از این میوه می‌توانید از یبوست رهایی یابید. گلابی هضم مواد غذایی را بسیار آسان می‌کند.


مایعات گرم یا هم‌دما با دمای محیط (به جای نوشیدنی‌های سرد)، باعث تحریک روده برای هضم غذا می‌شوند، به خصوص اگر اولین چیزی باشد که صبح‌ها ناشتا می‌نوشید. حتما در اول صبح دمنوش های گیاهی، آب گرم با لیمو ترش، قهوه یا سوپ استخوان بخورید.




فیبر زیاد و چربی‌های سالم به جذب آب کمک می‌کند. روغن تخم کتان به چرب و روان‌سازی روده کمک می‌کند. روزانه حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری دانه‌ی کتان یا چیا (بهتر است خیس‌خورده باشد تا مواد مغذی آن بیشتر آزاد شود) را با آب یا مایعات دیگر مصرف کنید و یک قاشق غذاخوری روغن دانه‌ی کتان بخورید.

اسپرزه حاوی فیبر بالا و برای تشکیل مدفوع مفید است. ترکیب این ماده با آب یا مایعات دیگر بر حجم آن می‌افزاید و این امر سبب تحریک روده و عبور سریع‌تر مدفوع از دستگاه گوارش می‌شود. خوب است بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال، هر روز یک قاشق غذاخوری پوست اسپرزه با یک فنجان آب یا مایعات دیگر ترکیب و مصرف کنند.

در این درمانی سنتی فرد باید هر روز صبح، ناشتا، ترکیب یک قاشق غذاخوری روغن جگر ماهی کاد یا روغن دانه‌ی کتان با یک فنجان آب هویج را بنوشد تا باعث تحریک روده شود.

سیب (و گلابی) حاوی نوعی خاصی از فیبر به نام پکتین است. پکتین، این فیبر نامحلول، سبب می‌شود مدفوع حجیم شده و به راحتی از دستگاه گوارش عبور کند. هر روز دو بار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این ماده را مصرف کنید.

منیزیم قدرت حرکت روده را بهبود می‌بخشد. این مکمل را به آرامی به رژیم غذایی خود اضافه کنید و اگر دچار اسهال شدید مصرف آن را قطع کنید. روزانه ۲۵۰ میلی‌گرم منیزیم را ۲ تا ۴ بار استفاده کنید.

حفظ سلامت روده‌ها عامل اصلی جلوگیری از مشکلات گوارشی است. روزانه پروبیوتیک‌هایی مصرف کنید که شامل حداقل ۱۵ میلیارد ارگانیسم زنده و فعال باشد.

این نوشیدنی به کاهش التهاب و افزایش حرکات روده کمک می‌کند. برای درمان یبوست، روزانه یک تا ۴ فنجان (بر اساس شدت علائم) آب آلوئه‌ورا مصرف کنید.




غذاهای حاوی مقدار زیادی کالری اما با فیبر یا مواد مغذی بسیار اندک، باید کم یا حذف شوند. از این دست غذاها می‌توان به پنیر، فست فود، بستنی، چیپس، غلات صبحانه شیرین‌شده، گوشت فرآوری‌شده مثل کالباس یا هات داگ و غذاهای یخ‌زده با سدیم بالا اشاره کرد.

چربی ترانس (که معمولا فقط در غذاهای سرخ‌شده، فست‌فودها و محصولات بسته‌بندی پرچرب یافت می‌شود) سبب کندی انتقال مدفوع در روده می‌شود، و اساسا روند هضم غذا را مختل می‌کند.

الکل ادرارآور است و سبب از دست دادن مایعات بدن می‌شود؛ به همین علت مصرف الکل، سیستم گوارش انسان را مختل و یبوست را بدتر می‌کند.

برخی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند و مصرف محصولات لبنی پاستوریزه می‌تواند در آن‌ها منجر به یبوست شود.

آرد تصفیه‌شده در واقع هیچ فیبری ندارد، بنابراین باعث وخامت یبوست می‌شود.

کافئین بسته به کسی که آن را مصرف می‌کند، تاثیرات متفاوتی بر هضم غذا دارد. در برخی افراد، مصرف کافئین ادرارآور است و گاهی باعث افزایش اضطراب می‌شود و یبوست را بدتر می‌کند که همه‌ی این‌ها علائم مصرف بیش از اندازه‌ی کافئین است. برای برخی دیگر مصرف کافئین با تحریک انقباض عضلات، باعث بهبود حرکات روده می‌شود. در هر صورت در مصرف قهوه باید اعتدال رعایت شود. در طول روز نیز باید به مقدار کافی مایعات مصرف کنید تا بدن دچار کمبود آب نشود.





نکته :

درمان های رژیم غذایی و شیوه زندگی باید اولین گزینه باشد. اگر نتوانید یبوست را از بین ببرید درمان پزشکی ممکن است ضروری باشد. یبوست باید توسط یک متخصص پزشکی ارزیابی و درمان شود. در کوتاه مدت، یبوست معمولاً هیچ خطر قابل توجهی برای سلامت روده را در معرض خطر قرار نمی دهد اگرچه علائم همراه ممکن است ناراحت کننده باشد. به هر حال، انسداد طولانی مدت و شدید ممکن است منجر به عوارضی مانند نارسایی مدفوع شود.

به غیر از مکمل های فیبر، داروهای متعددی وجود دارد که می تواند برای یبوست استفاده شود. این داروها باید با احتیاط استفاده شوند. به عنوان مثال، داروهایی که معمولا استفاده می شوند مانند ملین ها ممکن است باعث حرکت روده شوند اما وقتی که بیش از حد استفاده می شود ممکن است منجر به اسهال شود. بنابراین اگر یبوست طولانی یا شدید نباشد درمان ممکن است تنها زمانی محاسبه شود که یک فرد در محیط خانه و راحتی باشد.



بر خلاف باور رایج دفع روزانه برای همه یک ضرورت نیست. زمانی که به مدت 3 روز روده‌هایتان تخلیه نشده باشد می‌توان گفت که دچار یبوست شده‌اید. بعد از پنجاه سالگی بخصوص در خانم‌ها این مدت به 7 روز نیز می‌رسد. در واقع زمانی که احساس درد، نفخ و سنگینی کردید و یا در مدفوعتان خون دیده شد هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این موارد اگر بعد از 3 روز مراقبت، اصلاح تغذیه و تحرک موفق به دفع نشدید نیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید.



بیشتر بخوانید :

یبوست سالمندان: ۸ روش خانگی درمان یبوست در سالمندان


یبوست در دوران بارداری

بدترین غذاها برای یبوست / برای یبوست کدام غذا را نخوریم



پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

پیشگیری از یبوست در سفر
پیشگیری از یبوست در سفر
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *