پیشگیری از کم کاری تیروئید

پیشگیری از کم کاری تیروئید
پیشگیری از کم کاری تیروئید

MCus%[>^?>?be/
6T*8H.Fu߈~E8
endstream
endobj
5 obj
>>>]
/Contents 6 R>>
endobj
6 obj
>
stream
xmPjA}߯8-13[>/
LwuqغCNrrјeL

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کم کاری تیروئید چیست و چه عوارضی برای بدن دارد؟ آیا درمان کم کاری تیروئید به روش‌های طبیعی امکان‌پذیر است؟ در ادامه شما را با ۱۳ روش طبیعی برای کاهش و رفع عوارض کم کاری تیروئید،‌ پیشگیری و درمان آن آشنا می‌کنیم.

پیشگیری از کم کاری تیروئید

اگر از خستگی مداوم و بی‌دلیل رنج می‌برید شاید بهتر است مراقب عملکرد غده‌ی تیروئید خود باشید. این غده‌ی پروانه‌ای شکل که در جلوی گردن و زیر سیب آدم قرار دارد، با ترشح هورمون، سوخت‌وسازِ بدن را کنترل می‌کند. از جمله بیماری‌های مرتبط با این غده، کم کاری تیروئید است. این بیماریِ خاموش ممکن است سال‌ها در بدن فرد مبتلا باقی بماند ولی به درستی تشخیص داده نشود، چرا که علائم آن پراکنده و مبهم است و به همین دلیل پزشک در تشخیص بیماری گمراه می‌شود.

بیشتر مواقع کم کاری تیروئید، به مشکلات تیروئيد مربوط نمی‌شود، بلکه عملکرد ناسب سیستم ایمنی بدن، این بیماری را ایجاد می‌کند. آزمایش آنتی‌بادی،‌ راه مناسبی برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و تشخیص کم کاری تیروئید است. به گفته‌ی دکتر داتیس خرازیان (Dr. Datis Kharrazian) نود درصد افرادی که کم کاری تیروئید دارند مبتلا به هاشیموتو هستند. هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به بافت‌های غده‌ی تیروئيد حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. بنابراین برای درمان بیماری‌های تیروئید یا هر بیماری خودایمنی دیگر، ابتدا باید منشاء بیماری کشف شود و نباید علائم بیماری را با دارو سرکوب کرد. برای درمان کم کاری تیروئید و یا پیشگیری از بروز آن، در این مقاله ۱۳ روش ساده و طبیعی ارائه شده است.

اولین خط دفاعی برای درمان کم کاری تیروئید تغییر رژیم غذایی است. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری از خستگی مفرط و کدر شدن مغز (Brain fog) -گیجی، فراموشی و عدم تمرکز رنج می‌برند. برای رفع خستگی و کسب انرژی، افراد به استفاده از قند و کافئین رو می‌آورند. این دو ماده بسیار مضر هستند و علاوه بر ایجاد سایر بیماری‌ها و نوسان در قند خون، عملکرد تیروئید را نیز دچار مشکل می‌کنند.

یک رژيم غذایی مناسب، فاقد کافئین و قند (کربوهیدرات) است. مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده مثل آرد نیز باید کاهش پیدا کند چرا که این مواد عملکردی شبیه قند در بدن دارند. همچنین باید استفاده از کربوهیدرات‌هایی که به غلات مربوط می‌شوند را به حداقل رساند و از سبزیجات غیرنشاسته‌ای استفاده کرد.

چون هورمون تیروئید برای انتقال به تمام بافت‌های بدن نیاز به پروتئین دارد، باید در هر وعده‌ی غذایی از پروتئین استفاده کنید. این ماده به عملکرد طبیعی غده‌ی تیروئید کمک می‌کند. مغزها، کره‌ی مغزها، محصولات دامیِ بدون آنتی‌بیوتیک ( ارگانیک، گوشت دام‌های محلی و علف‌خوار، تخم مرغ و ماهی‌های پرورشیِ سالم) و حبوبات حاوی پروتئین هستند.

سویا و مشتقات آن مانند توفو (پنیر سویا)، شیر سویا، گوشت جایگزین (گوشت مصنوعی)،‌ خوراکی‌های انرژی‌زا و حاوی پروتئین هستند، اما این محصولات حتی اگر به صورت ارگانیک و بدون اصلاح ژنتیکی باشند باز هم در عملکرد گیرنده‌های هورمونی و چرخه‌ی بازخورد در سیستم غدد درون‌ریز اختلال ایجاد می‌کنند.

چربی دوست شما است و کلسترول ماده‌ی سازنده‌ی مسیرهای هورمونی بدن است. اگر به میزان کافی چربی و کلسترول مصرف نکنید، عدم تعادل هورمونی در بدن تشدید می شود. با مصرف چربی‌های طبیعی و سالم مانند روغن زیتون، روغن حیوانی، آووکادو، تخم کتان، ماهی، مغزها، کره‌ی مغزها، پنیر و ماست پرچربِ بدون هورمون و آنتی‌بیوتیک و شیر نارگیل، در میزان هورمون‌های تیروئید بدن خود، تعادل ایجاد کنید.

شاید کمبود مواد مغذی در بدن منجر به کم کاری تیروئید نشود، اما اگر میزان این ریزمغذی‌ها و مواد معدنی در بدن کافی نباشد علائم این بیماری تشدید می‌شود. مواد مغذی در درمان کم کاری تیروئید عبارتند از ویتامین D، آهن، اسید چرب امگا۳، سلنیوم، روی، مس، ویتامین A ،B و یُد.

ترکیب مولکولی بافت تیروئید تقریبا به ترکیب گلوتن شبیه است. در افرادی که مبتلا به هاشیموتو هستند، مصرف گلوتن ممکن است باعث افزایش حملات دستگاه ایمنی بدن به بافت تیروئيد شود.

گواتر بیماری تورم غده‌ی تیروئيد است. به آن دسته از مواد غذایی که در ایجاد گواتر نقش دارند، گواترزا یا گواتریژن (Goitrogens) گفته می‌شود. این مواد عبارتند از: انواع کلم (بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، کلم قمری)، شلغم، ارزن، اسفناج، توت فرنگی، هلو، شاهیِ آبی، بادام‌ زمینی، تربچه و سویا. استفاده از این مواد به صورت پخته منعی ندارد چون پخت‌وپز مواد گواترزا را غیرفعال می‌کند، همچنین می‌توان از تربچه و شاهیِ آبی در حد اعتدال استفاده کرد.

گلوتاتیون (Glutathione) یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در کاهش علائم هاشیموتو موثر است. این آنتی‌اکسیدان با تنظیم سیستم ایمنی بدن به کاهش بیماری‌های خودایمنی کمک می‌کند، بافت تیروئید را التیام می‌بخشد و از آن محافظت می‌کند.

غذاهای کمی حاوی گلوتاتیون هستند، اما برخی از مواد غذایی به تولید گلوتاتیون در بدن کمک می‌کنند: مارچوبه، کلم بروکلی، هلو، آووکادو، اسفناج، سیر، کدو، گریپ فروت و تخم مرغ خام از این جمله‌اند. ماده‌ی گیاهی موجود در کلم بروکلی، گل کلم و کلم (خوراکی‌های گواترزا) به افزایش ذخیره‌ی گلوتاتیون کمک می‌کند.

همانطورکه در بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی به غده‌ی تیروئید حمله می‌کند، غذاهایی که باعث التهاب می‌شوند، در بدن به عنوان مهاجم شناخته شده و واکنش‌های خودایمنی را در بدن افزایش می‌دهند. برای کاهش علائم بیماری‌های خودایمنی، مراقب حساسیت‌های غذایی خود باشید.

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که در روده‌ی ما زندگی می‌کنند. در حدود ۲۰٪ از عملکرد تیروئيد به میزان کافی این باکتری‌ها در روده بستگی دارد. برای حفظ میزان این باکتری‌ها باید از مکمل‌های پروبیوتیک استفاده کنید.

التهاب سیستمیک، پاسخ التهابی بدن به برخی از عوامل بیماری‌زا است. مصرف موادغذایی فرآوری‌شده، یکی از عوامل ایجادکننده‌ی این نوع التهاب در بدن است. اغلب التهاب‌های سیستمیک و بیماری‌های خودایمنی به یکدیگر مرتبط هستند. کاهش مصرف موادغذایی فرآوری‌شده از ابتلا به این نوع التهاب و بروز بیماری‌های خودایمنی جلوگیری می‌کند.

سندروم خستگی آدرنال در نتیجه‌ی کاهش فعالیت غده‌ی آدرنال ایجاد می‌شود. ارتباط تنگاتنگی میان تیروئید و غده‌ی آدرنال وجود دارد و معمولا در درمان کم‌کاری تیروئید، عملکرد این غده نیز بررسی می‌شود.

غده‌ی تیروئيد بسیار حساس است و به عوامل استرس‌زا واکنش نشان می‌دهد. تمرینات آرام‌بخشی مثل یوگا با کاهش استرس و ایجاد تعادل در انرژی و افزایش سوخت‌وساز بدن، علائم کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهند.

تیروئيد به اشعه حساس است. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مربوط به غده‌ی تیروئيد، در مطب دندان‌پزشکی از یقه‌ی محافظ استفاده کنید.

(function(a){function c(){try{return ===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return <=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

پیشگیری از کم کاری تیروئید

مرسي توضيحاتتون اميد بخش و كامل بود بسيار سپاس❤️❤️❤️

بند ۶ و ۷ با هم در تضاد هستند

درود بر شما
خیلی هم در تضاد نیستن، کلم بروکلی و اسفناج رو می‌تونید به‌صورت آب‌پز و بقیه رو متعادل یا خیلی کم مصرف کنید.

سلام من حنانه هستم ۱۴ سالمه از قم
من دچار بیماری کم کاری تیروئید شده ام و این کم کاری من را چاق کرده است
سه ماهه که دارم قرص لووتیروکسین میخورم ولی اصلا به بدنم اثر نزاشته و بدتر شده
رژیم غذایی ام را کنترل و هرچقدر هم که ورزش میکنم نمیتونم کاهش وزنم را ببینم و ۴ کیلو اضافه کرده ام
در این هفته های آخر سرگیجه ی شدید داشته ام واین سرگیجه ها دچار سر درد شده اند
لطفا یه نظری به من بدهید تا بتونم این کم کاری را درست کنم
با تشکر

سلام حنانه عزیز
بهتره نکاتی رو که در این مقاله بهشون اشاره شده در نظر داشته باشید و روند درمان‌تون رو تحت نظر پزشک مجرب ادامه بدین. براتون آرزوی سلامتی دارم.

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

آخرین مطالب

آموکسی سیلین؛ نحوه مصرف،‌ عوارض و تداخل دارویی

درمان سریع جوش صورت با ۸ روش خانگی مؤثر


علائم اولیه سرطان سینه چیست؟

کاربردی‌ترین اصطلاحات حسابداری مالی کدام‌اند و چه مفهومی دارند؟

خواص روکولا؛ نحوه استفاده و عوارض احتمالی آن

ترین های جهان

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

پردرآمدترین شغل های جهان؛‌ ۲۰ شغل با بیشترین درآمد در دنیا


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

لیست مطالب :

غده‌ی تیروئید در قسمت مرکز و طرفین گردن وجود دارد. این غده کنترل سرعت قلب شمارا بر عهده دارد. همچنین کمک می‌کند تا به‌سرعت کالری‌ها را بسوزانید. درواقع تنظیم متابولیسم بدن از کارهای اصلی غده‌ی تیروئید است. تنفس، سیستم عصبی، وزن دمای بدن، ازجمله کارهای دیگری است که این غده‌ی ارزشمند انجام می‌دهد. مارا در مقاله‌ی معرفی کم کاری تیروئید همراهی کنید.

کم کاری تیروئید بدین معناست که غده‌ی تیروئید، نمی‌تواند به‌اندازه کافی هورمون تیروئید را تولید کند. پس اگر هورمون تیروئید در خون، کم باشد، در این حالت میگوییم فرد به کم ‌کاری تیروئید مبتلاست.

ازآنجایی‌که هدف اصلی غده‌ی تیروئید، تنظیم متابولیسم بدن است، افراد مبتلابه آن، علائمی همراهِ متابولیسم کند رادارند. آمارها نشان می‌دهد حدود 1 درصد از زنان به کم‌ کاری تیروئید مبتلا هستند.

کم‌ کاری تیروئید شایع‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید و می‌تواند از پیر تا جوان را درگیر خود کند. برای بررسی علائم و علل و همچنین پیشگیری از این بیماری، این مقاله از دکترنیم را مطالعه کنید.

پیشگیری از کم کاری تیروئید

در ابتلا به کم کاری تیروئید، عوامل بسیاری دخیل هستند اما در این مقاله، از بین ده‌ها عامل، 6 مورد از شایع‌ترین آن‌ها برای شما قرار داده‌شده است که در پایین مشاهده می‌کنید:

شایع‌ترین علت کم‌ کاری تیروئید ، تیروئیدیت یا التهاب غده‌ی تیروئید است. به این صورت که بدن شما آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کند که سبب التهاب غده‌ی تیروئید می‌شود. همچنین ممکن است به دلیل عفونت ویروسی، این التهاب اتفاق بیفتد.

برای درمان برخی سرطان‌ها وبیماری ها مانند لنفوم که نیازمند تابش پرتو به گردن هستند، ممکن است از رادیوتراپی گردن استفاده شود. پرتوهای گسیل‌شده از این روش درمانی، به غده تیروئید آسیب می‌رساند و از علل کم کاری تیروئید است.

معمولاً اشخاصی که پرکاری تیروئید دارند، از این روش برای از بین بردن بخشی پرکاری تیروئید خود استفاده می‌کنند. بااین‌حال، پرتوهای رادیواکتیو به تیروئید آسیب وارد می‌کنند و سبب کم کاری تیروئید می‌شوند.

افرادی که بیماری‌های قلبی، مشکلات روانشناسی و حتی سرطان دارند، داروهایی مصرف می‌کنند که ممکن است به تیروئید آسیب وارد کند. این داروها شامل: آمیودارون (کوردارون)، لیتیم، اینترفرون آلفا و اینترلوکین-2 است.

اگر تنها بخشی از غده‌ی تیروئید حذف (برداشته) شود، ممکن است مقدار باقی‌مانده، توانایی تولید هورمون تیروئید کل بدن را داشته باشد و ممکن است نه! پس یکی از علل کم کاری تیروئید ، می‌تواند جراحی آن باشد.

غده‌ی تیروئید برای تولید هورمون، نیازمند عنصری به ید است. اگر بدنتان با کمبود ید مواجه است، کم کاری تیروئید به سراغتان خواهد آمد. غذاهایی مانند نمک دریایی، ماهی، میگو، صدف، تخم‌مرغ و غنی از ید هستند.

علائم کم کاری تیروئید ، بسته به‌شدت کمبود هورمون‌ها متفاوت است؛ اما به‌طورکلی ممکن است در ابتدا به علائمی همچون خستگی و افزایش وزن روبه‌رو شوید. در ادامه نیز با وجود اینکه متابولیسم بدن شما به‌کندی انجام می‌شود، ممکن است علائم دیگری مانند موارد زیر را تجربه کنید:

اگر کم کاری تیروئید درمان نشود، علائم آن به‌تدریج شدیدتر می‌شوند. تحریک بیش‌ازحد تیروئید به تولید هورمون بیشتر، ممکن است به گواتر منجر شود.

کم کاری تیروئید پیشرفته نادر است اما می‌تواند خطرناک باشد. علائمی همچون: فشارخون پایین، کاهش تنفس، کاهش دمای بدن و کاهش توانایی بدن دارد. در موارد شدیدتر، می‌تواند کشنده باشد.

اگر تمامی علائم ذکرشده در بالا یا بخشی از آن‌ها را در خود دیدید به پزشک مراجعه کنید. اگر احساس خستگی، ضعف عضلانی و درد در مفاصل را تجربه کردید، صحبتی با پزشک متخصص انجام دهید. همچنین اگر صورت پف‌کرده یا خشکی پوست داشتید، احتمالاً کم کاری تیروئید دارید.

همچنین اگر شما درگذشته عمل جراحی تیروئید انجام داده‌اید، با پزشک خود برای سازمان‌دهی یک آزمایش دوره‌ای صحبت کنید تا عملکرد تیروئید شما، مورد آزمایش قرار گیرد.

اگر کلسترول بالای خون نیز دارید یا پزشک خود صحبت کنید که آیا علت این مشکل، کم کاری تیروئید است یا خیر. هورمون دریافتی برای درمان باید تحت نظر پزشک انجام شود.

برای پیشگیری از کم کاری تیروئید ، شما نیازمند تغییر سبک زندگی بر مبنای سلامتی هستید. باید هر غذایی که دوست داشتید را نخورید و غذاهای مفید بخورید. به موارد زیر دقت کنید:

داشتن رژیم غذایی متعادل ازجمله رژیم غذایی مدیترانه‌ای، روده‌ها را که 7 درصد سیستم خود ایمنی بدن را تشکیل می‌دهند، سالم نگه می‌دارد. درنتیجه برای داشتن تیروئید سالم، باید سیستم خود ایمنی بدن را تقویت کرد. رژیم مدیترانه بهترین را برای این عمل است.

بدیهی است که شما باید از غذاهای حاوی چربی، مواد نگه‌دارنده، شکر و رنگ‌های خوراکی پرهیز کنید. این غذاها می‌توانند موجب التهاب در روده و آغاز ناگهانی سیستم خود ایمنی روده‌ها شوند.

استفاده از سبزی‌ها و گیاهانی مانند کلم، کلم برو کلی، گل‌کلم و شاهی، می‌تواند روده‌های شمارا سالم‌تر کند و از کم کاری تیروئید پیشگیری کند.

همان‌طور که در بالا گفته شد، کمبود ید یکی از علل مهم بروز کم کاری تیروئید است. شما باید از غذاهای حاوی ید مانند تخم‌مرغ، ماهی، صدف دریایی و نمک دریایی استفاده کنید؛ اما توجه داشته باشید که مصرف بیش‌ازحد آن نیز موجب پرکاری تیروئید می‌شود.

برای بهبود عملکرد تیروئید که نه برای بهبود تمام بیماری ها و سلامت کلی بدن، ورزش کردن ضروری است. در واقع با ورزش کردن، هم وزن خود را پایین می‌آورید و هم از سایر بیماری ها پیشگیری می‌کنید. ورزش برای تمامی سنین خوب است و اثر فوق العاده خود را روی تمامی افراد خواهد گذاشت. لطفا ورزش کنید!

مصطفی فتاحی هستم با ارائه مطالب خوب و تخصصی در دکترنیم ، قصد بالا بردن اطلاعات کاربران در زمینه پزشکی را دارم. مطالبی که لازم است هر شخصی بداند. به امید اینکه هیچکس در جهان بیمار نباشد. سلامتی نیمی از زندگی است و دکترنیم ، این قسمت از زندگی را به شما میدهد. فقط کافی است دقت کنید و دکترنیم را به ذهن خود بسپارید.

نظر

پیشگیری از کم کاری تیروئید
پیشگیری از کم کاری تیروئید
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *