پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

بهداشتی های عزیز همانطور که می دانید، يكي از مهم ترین عوامل براي پيشگيري از حوادث، افزایش سطح آگاهي مردم و از جمله گروههاي در معرض خطر مانند، دانش آموزان می باشد. معلومات، آگاهي ها، نگرش، اعتقادات و باورهاي افراد در مورد هر موضوعي مثل حوادث چهارشنبه سوري باعث ایجاد رفتار سالم و پيشگيري از اين حوادث جانی و مالی می باشد. اين عوامل در فرد ايجاد انگيزه مي کند تا رفتار خود را تغيير دهد و از بروز اين حوادث جلوگيري نمايد.

آموزش سبب افزايش آگاهي های مردم می شود، نگرش هاي مطلوب را در آنها ایجاد و نهايتاً مهارت ها و رفتارهاي پيشگيري از حوادث چهارشنبه سوری را تشكيل مي دهد. در واقع شايسته است بگوييم كه اگر حادثه يك بيماري باشد، «آموزش» واكسن آن است. هر اندازه افراد درباره عواملي نظير ترقه، مواد منفجره و محترقه ديگر و آتش بازي، كه احتمال وقوع حادثه را افزايش مي دهند،  بيشتر بدانند در آن صورت بهتر می توانند از احتمال وقوع اين حوادث پيشگيري نمايند.
در جامعه ما حوادث و آسيب هايي مانند حادثه های ناشي از مواد محترقه و منفجره يا آتش افروزي چهارشنبه سوري، تهديدي جدي براي سلامت افراد (مخصوصا كودكان و نوجوانان) می باشد. حتي حوادثي كه به نظر مي رسد بدون هشدار و خبر اتفاق میفتد، بیشترشان نتيجه يك رشته اتفاقات يا نتيجه تركيبي از اتفاقات و وقايع هستند. تشخيص خطرها در اين زمينه به افراد یاری می رساند تا وارد عمل شده و خود را ايمن نگهدارند. در واقع مي توان گفت عوامل خطرزايي كه احتمال وقوع اين حوادث را افزایش می دهد، نگرشهاي افراد و رفتارهاي غیر امن آنها می باشد؛ كه با آموزش افراد مي توان هم نگرش و هم رفتار افراد را تغيير داده و اصلاح نمود. حقيقت اين است كه آموزش پيش نياز سلامت است.

خانم زهرا مجلسی از مربیان بهداشت رشت پوستر و تراکت چهارشنبه سوری را برای استفاده بهداشتی های عزیز آماده کردند. مراقبان سلامت می توانند این پوسترها و تراکت های زیبا را در برد یا بولتن بهداشت مدارس خود نصب کنند.

پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

برای دانلود ۴۷ تراکت چهارشنبه سوری روی لینک زیر کلیک کنید:

کلیپ و انیمیشن چهارشنبه سوری

پاورپوینت چهارشنبه سوری

داستان مصور چهارشنبه سوری

بسیارعالی بود خانم مجلسی عزیز

– کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

3 راه پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

ایران آنلاین / محمد جواد فاطمی اظهار کرد: در حوادث چهارشنبه سوری سال 95 بیش از دو هزار نفر در کشور مصدوم شدند، حدود 6 نفر در بیمارستان بستری شدند و حدود 263 عمل جراحی چشم انجام شد و 6 نفر هم جان باختند.

وی گفت: در تهران حدود 25 نفر که دچار سوختگی شده بودند، به بیمارستان مراجعه کردند و حدود 25 نفر آنها فقط در بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری بستری شدند. البته آمارها دقیق نیست، زیرا محل و سامانه دقیقی برای جمع آوری آمار سوختگی در کشور نداریم و بسیاری از مصدومان حوادث چهارشنبه سوری به صورت سرپایی در درمانگاه ها تحت درمان قرار می گیرند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران دچار سوختگی (ققنوس) اضافه کرد: به طور کلی کسانی که ترقه بازی می کنند و ترقه ها و لوازم آتش بازی دست ساز غیر استاندارد می سازند، بیشترین و شدیدترین آسیب را می بینند و قطع انگشت و دست مهمترین صدمه ای است که به این افراد در شب چهارشنبه آخر سال وارد می شود.
وی گفت: بعد از این گروه، عابران و کسانی که از کنار آتش بازی و ترقه بازی ها عبور می کنند، بیشترین آسیب را می بینند و آسیب به صورت و بدن شایعترین صدمه ای است که به این افراد تحمیل می شود.
فاطمی اضافه کرد: جوانان و نوجوانان بیشتر از بقیه گروه های سنی در چهارشنبه آخر سال دچار سوختگی و آسیب می شوند و معمولا سوختگی این افراد در چهارشنبه سوری از نوع شدید و درجه سه است و آسیب به چشم و قطع انگشت در بین این گروه زیاد است، البته سال گذشته کوری و نابینایی در شب چهارشنبه سوری گزارش نشد.

* 3 راه پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
وی گفت: به نظر من پیشگیری و کاهش آسیب های چهارشنبه سوری سه راه حل بیشتر ندارد، اول اینکه مسئولان کشور به جای مقابله با چهارشنبه سوری آن را بپذیرند و زمینه ساز برگزاری یک مراسم شاد و ایمن برای مردم باشند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: اگر مسئولان به عنوان مثال در شب چهارشنبه سوری هماهنگی هایی را برای برگزاری یکسری کنسرت های خوب و مورد علاقه مردم در پارک ها و فضای باز فراهم کنند و جاهایی را برای آتش بازی ایمن با حضور ماموران آتش نشانی و اورژانس فراهم کنند و لوازم ایمن و استاندارد را در اختیار مردم قرار دهند، بسیاری از ناهنجاری ها رخ نمی دهد.
فاطمی گفت: اگر برای مردم زمینه شادی فراهم کنیم و فضایی را آماده کنیم که مردم دور هم جمع شوند، دیگر کسی به دنبال ناهنجاری های اجتماعی نمی رود و عده بسیار اندکی مرتکب حرکت های ناهنجار می شوند، این اولین و مهمترین قدم برای کاهش حوادث دلخراش چهارشنبه سوری است و باید کاری کنیم که مراسم این شب به جایگاه اصلی خود برگردد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: راه حل دوم این است که حرکت های ناهنجار زمانی رخ می دهد که هویت فرد آشکار نیست، کسانی در تاریکی شب و در حالی که شناخته نمی شوند به سمت مردم و در جلوی خانم ها ترقه و لوازم آتش زا پرتاب می کنند، همین فرد اگر جایی باشد که او را بشناسند، نه تنها جلوی پای خانم ها و مردم رهگذر ترقه نمی اندازد بلکه به آنها احترام هم می گذارد و از آنان مراقبت می کند.
وی گفت: مثال آن رفتار رانندگی ما ایرانیان است، هنگامی که در خودرو هستیم و همه ما را به عنوان پراید یا پژو می شناسند و هویت ما آشکار نیست، بدون رعایت هیچ اصول اخلاقی جلوی هم می پیچیم و به هم راه نمی دهیم اما بارها دیده ایم که همین افراد برای ورود به یک ساختمان ایستاده اند و مثلا 5 نفر به هم تعارف می کنند که شما اول بروید.
فاطمی افزود: بنابراین اگر افراد در جایی باشند که هویت آنها آشکار باشد، دیگر کسی رفتار ناهنجار انجام نمی دهد، راه حل این است که مراسم چهارشنبه سوری را به صورت خانوادگی، فامیلی و در کنار همسایگان و دوستان و آشنایان برگزار کنیم.
وی گفت: راه حل سوم این است. حالا که شب چهارشنبه سوری شب خطرناکی است و رفتارهای ناهنجار در خیابان وجود دارد و عبور عابران خطرناک است، در خانه فضایی را فراهم کنیم که یک دورهمی شاد داشته باشیم تا افراد در خانه بمانند. بهتر است در این شب در خانه بمانیم، موسیقی گوش کنیم، فیلم ببینیم، کتاب بخوانیم و در کنار بزرگترها یک شب شاد و خاطره انگیز داشته باشیم./ ایرنا

نظرات

پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

نقل و نشر مطالب با ذکر پایگاه خبری بلامانع است

از حوادث چهارشنبه سوری پیشگیری کنیم

ایران آنلاین /رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی به «ایران» می‌گوید: امروزه بیشتر مواد محترقه‌ای که در چهارشنبه سوری استفاده می‌شود از نوع دست ساز است. ترکیب نادرست و ناسب این مواد باعث افزایش شدت انفجارها و بروز حوادث خطرناک می‌شود.

دکتر علی بیژنی می‌افزاید: متأسفانه قطع انگشت، آسیب به بینی و صورت و کوری چشم از جمله عوارض این انفجار‌ها است که معمولاً به‌طورکامل ترمیم نمی‌شود. وی تأکید می‌کند: خانواده‌ها باید مواد محترقه استاندارد را از مراکز قابل اطمینان خریداری کنند تا یک عمرحسرت برایشان باقی نماند./روزه ایران

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

نقل و نشر مطالب با ذکر پایگاه خبری بلامانع است

پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
پیام های پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *