پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت
پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

نکته عمده در در قلمرو پرخاشگری، از مفهوم آن ناشی می شود. مفهومی که در عین حال ساختارهای خصومت، خشم، پرخاشگری را در بر می گیرد. هاولز و رایت 1987 کوشش کردند تا تمایز بین اصطلاحات را بر اساس توصیف خشم، به عنوان یک حالت برانگیختگی هیجانی، خصومت، به عنوان یک بازخورد به همراه یک ارزیابی منفی بلند مدت از دیگران و وریدادها و پرخاشگری را به عنوان رفتاری آشکار، درگیر شدن وآسیب رساندن به دیگران مشخص کنند، اما آنها اصطلاحاتی را تعریف می کنند که به یکدیگر وابسته هستند. هر چند واژه خشونت را به معانی مختلف تعریف می کنند، اما تعاریف اکثر محققان به کارگیری نیروی بدنی، برای اسیب رساندن به دیگران را در بر می گیرد. 


 

در کل پرخاشگری  وخشونت ممکن است به شکل های مختلفی ، مانند آزار و اذیت دیگران، کتک زدن، دشنام دادن و … جلوه گر شود و هدف آن صدمه زدن به خود یا دیگری است. 


 

فیندلر و همکاران دریافتند که کنترل خشم به عنوان یک رویکرد شناختی – رفتاری رفتار مخرب را کاهش می دهد و خود کنترلی را در نوجوانان پرخاشگر در موقعیت های مختلف بهبود می بخشد. 


 

پژوهشگران عوامل ایجاد رفتارهای فرد را به سه دسته تقسیم می کنند. 1- عوامل درودنی یا انگیزشی. این عوامل باعث ایجاد انگیزه و تمایل در فرد شده و او را به سوی رفتار پرخاشگرایانه سوق می دهد.2- عوامل بازدارنده حضور این عوامل. در شخصیت فرد از ابراز خشونت جلوگیری می کند 3- عوامل موقعیتی یا محیطی. رفتار فرد نه تنها تحت تاثیر شخصیت وی قرار می گیرد بلکه متاثر از موقعیت  و شرایطی است که فرد در آن قرار دارد. بدین ترتیب برای انجام یک عمل خشونت آمیز یا پرخاشگرایانه لازم است عوامل انگیزشی بر عوامل بازدارنده غلبه نماید. برخی پژهشگران نقش زن وبرخی نقش محیط را در ایجاد چنین رفتارهایی غالب می دانند. برخی نیز عوامل دیگری در این نوع رفتار دخیل می دانند. 


بیان مسئله


 

دوره نوجوانی مصادف با دوره طغیان و طوفان و سرکشی می باشد. یکی از رفتارهای بارز نوجوان پرخاشگری، مخالفت، ایستادگی و مقاومت در برابر مسائل اطراف می باشد که با توجه به این امر یکی از بارزترین رفتار نوجوان عصبانیت و خشونت است. درصورت عدم مهارآن، منجر به خطرات عدیده ای برای فرد و جامعه در پی خواهد داشت و بالعکس در صورت درک آنان و استفاده از روش های مناسب در برخورد با فرزندان می تواند عصبانیت و خشونت آنان را کاهش داد و آنان را در سعادت و خوشبختی مساعدت کرد. در این پژوهش  سعی بر ان است که علل رفتار پرخاشگرایانه و راه های  پیشگیری از آن مورد بررسی قرار گیرد.


 


خشونت در اسلام


 

انسان در جایگاه مهمترین موجود نظام آفرینش هم به لحظ ابعاد جسمانی و فیزیکی و هم به لحاظ ابعاد روحی و غیر فیزیکی، بسیار پیچیده و قابل مطالعه است و حتی می تواند شاخصی برای سنجش ادیان و مکاتب باشد. اهمیت جایگاه کرامت انسانی در هر مکتب یا دینی، به اندازه ارزشی است که آن مکتب یا دین برای انسان ها قائل شده است. یک گزاره بدون هیچگونه ترید مورد تاکید و تصریح اسلام است و تمام دانشمندان مسلمان در طول تاریخ روی آن اتفاق نظر داشته اند و آن اینکه ” خداوند از روح خودش در انسان دمیده است.” انسان دارای دو بعد است یک بعد از آن الهی است و رو به سوی معنویت و عالم بالا دارد و در هیچ صورت این بعد الهی انسان از بین نمی رود چون جزء ذات و ماهیت اوست. بنابراین روشن است که با موجودی که نیمی از او الهی است چه رفتاری باید داشت. تکریم کرامت و نفی خشونتی که اسلام مدنظر دارد و امام علی (ع) بدان پایبند بود و جامه عمل پوشاند نگرش و رفتاری است متناسب با او در شان موجودی که نفخه الهی در او دمیده شده و نیمی از وجود او روح خداوند تعالی است. نفی خشونت وخونریزی در اسلام و خطیر شمردن این امر در عظمت، شان وکرامت  والای انسان ریشه دارد که می تواند عشق و محبت ریشه دار همراه با تکریم در نوع نگاه به انسان ها ایجاد کند. 


 


علل پرخاشگری


 

رفتارشناسان دلایل متعددی را در علل پرخاشگری بیان کرده‌اند که در اینجا به گوشه‌ای از آنها اشاره می‌کنم


 

 فشارهای محیطی، کمبودهای مادی، ناکامی‌ها و سرخوردگی‌ها باعث بروز پرخاشگری شده که در کنار آن عوامل اقلیمی مانند آب و هوا و گرما و سرما نیز در بروز خشونت تاثیر داشته همچنین از نظر فیزیولوژیکی افزایش نسبت استروژن و پروژسترون باعث پرخاشگری می‌شود. نابهنجاری‌های کروموزومی نیز در پاره‌ای از مواقع باعث خلق ژن پرخاشگری شده و همچنین تحریک بخش‌هایی از مغز مثل بادامه در بروز این ناهنجاری رفتاری بی‌تاثیر نیست.

من فرشید امیدی، دانش اموز پایه نهم مدرسه هیات امنایی فرنو هستم، این وبلاگ با هدف پاسخ به سوال رئیس جمهور محترم آقای دکتر روحانی که همان پرسش مهر است ، که هر سال بدست رئیس جمهور مطرح می شود ساخته شده است. این وبسایت با تحلیل و ارائه راهکار های مناسب به این سوالات پاسخ خواهد داد.

سبد خرید

بانک فایل پژوهشی معلمان

سوالات متداول

ما را از طریق کانال تلگرام دنبال کنید

قیمت : 40,000 ریال

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

قیمت : 40,000 ریال

قیمت : 80,000 ریال

قیمت : 40,000 ریال

قیمت : 40,000 ریال

فایل مورد نظر خود را درخواست نمایید

همکار گرامی و دانش آموزان عزیز با ورود به هر یک از دسته بندی های زیر میتوانید فایل های موجود در هر دسته بندی را ملاحظه نمایید. و فایل مورد نظرتان را انتخاب کرده و دانلود کنید

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز دانلود فروشگاه فایل معلم می باشد.

هرگونه سواستفاده از مطالب سایت طبق قانون کپی رایت قابل پیگیری میباشد. copyright © all right reserved

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

مقالۀ پژوهشی با عنوان

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

 

پیشگیری از گرایش به خشونت

 

 

نگارش

 

 

 

آذر ماه 1395

 

 

 

 

 

 

 

تقدیم به

پدر و مادر عزیز و مهربانم

که در سختی‌ها و دشوار‌ی‌های زندگی همواره یاوری دلسوز و فداکار

و پشتیبانی محکم و مطمئن برایم بوده‌اند.

       

 

 

پیشگفتار

 بررسی وضعیّت خشونت و خشونت در خانواده در مقاله  بر آن است كه تنگناهاي زندگي زنان فراوان و متنوع است اما برخي از آنها از اهميت بيشتري برخوردار است مهمترين اين مشكلات شامل موانع مربوط به اشتغال و آموزش محدوديتهاي ارتباطي، عدم حمايتهاي قانوني، بالاخره خشونت و بد رفتاري با زنان است كه از پديده هاي رايج در جامعه است كه به صورت فيزيكي و كلامي و ساير اشكال انجام مي گيرد. در مقابل خشونتهاي فيزيكي مرد تنها كاري  كه زن مي تواند انجام دهد اين است كه در صورت بروز ضرب وجرح به پزشكي قانوني مراجعه و طول درمان دريافت كند در آن صورت مرد تعهد مي كند كه همسر خود را نزند و در صورت تكرار جريمه اي به او تعلق مي گيرد اما طي اين مسير طولاني با چند مشكل اساسي از جمله ترس از شكايت كردن، عدم اطلاح زنان از حق قانوني خود و نحوه انجام آن، عدم مجازات لازم براي شوهر در قبال بد رفتاري با زنان مواجه است اما خشونت كلامي كه هيچ مرز وحدي ندارد و چون آثاري از خود بر جاي نمي گذارد قابل شكايت هم نيست در نتيجه به صورت فراوان در خانواده هاي ما رواج دارد در كشورهاي خارجي از دهه هفتاد خشونت خانوادگي به عنوان يك مسئله اجتماعي مطرح و مورد پژوهش قرار گرفت به همين علت تحقيقات خارجي انجام شده درباره خشونت خانوادگي به ويژه خشونت همسران عليه زنان در خانواده فراوان است كه هر چند هر پژوهشي به جنبه خاصي از اين مسئله و از زاويه اي خاص به آن نگريسته است اما به طور كلي تمام ابعاد و جنبه هاي مختلف آن مورد پژوهش قرار گرفته است كه مروري بر آن خواهيم داشت .

 

 

چکیده:

خشونت رفتار است که منجر به صدمه زدن به طرف مقابل صورت می گیرد . خشونت خانوادگی ریشه در تاریخ و فرهنگ غلط ما دارد. خشونت جسمی و فیزیکی نسبت به گذشته کاهش یافته، اما حالت روانی و تحقیر کردن آن در حال گسترش است. مهم ترین زمینه های گرایش به خشونت در جامعه ما زمینه های اجتماعی و زمینه های فرهنگی می باشند. در بعد اجتماعی، محرومیت های ساختاری عمده ترین نقش را در گرایش افراد به خشونت های  فردی و به ویژه خشونت های گروهی و شورش های اجتماعی دارد. در بعد فرهنگی، تحقیقات فراوانی بر روی تاثیر رسانه های جمعی بر گسترش خشونت در سرتاسر جهان انجام شده است. نتیاج این تحقیقات نشان از وجود همبستگی مثبت میان میزان استفاده از رسانه های جمعی و گسترش خشونت دارد. زمینه های روانی در میان زمینه های گرایش به خشونت به طور عمده داریا نقش واسطه ای بوده و در مواقع بسیاری معلول زمینه های اجتماعی. مهم ترین کارهای مقابله با زمینه های گرایش به خشونت در جامعه در بعد اجتماعی، راهکارهایی هستند که هدف آنها کاهش سطح محرومیت های ساختاری است. این راهکارها به طور عمده در دو شاخه ی سیاسی و اقتصادی جای می گیرند.

روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و فرا تحلیل نظری می باشد که از نتایج آخرین تحقیقات درباره موضوع مذکور استفاده شده است.

هدف این پژوهش بررسی عوامل (فردی، تعادل بین فردی و اجتماعی، اقتصادی)، ابعاد و میزان خشونت، پیامدهای خشونت (روانی، ذهنی، جسمی، اخلال درآمدی خانواده و روابط اجتماعی) وشیوع این پدیده است.

 

 

 

 

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

فهرست مطالب

پیشگفتار………………….. ………………………….. ………………………………………………………………………………… ت

چکیده ……………………………………………… ……………………………………………………………………………………… ث

مقدمه ………………………………………………… ……………………………………………………………………………………….1

روش تحقیق……………………………………….. ………………………………………………………………………………………..1

تعاریف ……………………………………………….. ……………………………………………………………………………………….1

نتیجه گیری …………………………………………. ……………………………………………………………………………………..4

اظهار نظر……………………………………………… ………………………………………………………………………………………4

فهرست منابع .. …………………………………… ……………………………………………………………………………………….5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                      

 

 

مقدمه:

 

خشونت را باید موضوعی مبهم تلقی کرد که برخلاف اجماع نظری در رد و انکار آن، در حیات اجتماعی انسان، گستره ای بسی وسیع دارد. انسان ها طی سالیان طولانی از خشونت، آسیب دیده و متضرر شده اند، با این وجود بشر همواره خشونت را تحمل یا اعمال نکرده است. لحظاتی ممتاز در تاریخ به چشم می خورد که آدمی به خشونت خود نسبت به همنوعش اطلاع یافته و در صدد پیدا کردن راهی برای غلبه  بر آن برآمده است. آنچه امروزه نگرانی جوامع مختلف را باعث شده است، همانا وسعت و گسترش روز افزون خشونت است، کمتر روزی پیش می آید که رسانه ها ستون های چندی از صفحات خود و یا بخش هایی از اخبار خود را به شرح اعمال خشونت آمیز اختصاص ندهند. همه روزه شاهد ارتکاب رفتارهای خشونت آمیز در سطح فردی و اجتماعی هستیم. افزای نرخ قتل، ضرب و جرح و تجاوز، نزاع، گسترس جنگ ها و نزاع های داخلی، درگیری های قومی و مذهبی، و شورش های اجتماعی همگی نشان دهنده این واقعیت است که سطح گرایش به خشونت همه روزه در حال افزایش و تغییر الگو است. تا یک دهه پیش، زمانی که درباره خشونت صحبت می شد، ذهن افراد عمدتا معطوف به برخی گونه های خاصی از خشونت، نظیر خشونت علیه زنان و یا خشونت علیه کودکان می گشت، اما امروزه دیگر صحبت از یک یا چند گونه ی خاص از خشونت معنادار نیست. آنچه امروز توجه همگان را به خو معطوف نموده گسترش خشونت در تمامی اشکال و مظاهر آن است. حال این سوالات به ذهن خطور می کند که اصولا خشونت چیست؟ چه عواملی در شکل گیری خشونت دخیل اند؟ راهکارهای مقابله با خشونت کدامند؟ این پرسش ها تنها بخشی از سوالاتی است که در نگاه نخست ممکن است در ذهن ما پیرامون مسئله خشونت شکل بگیرد؛ پاسخ به این سوالات می تواند مسیری را ترسیم نماید که حرکت در آن مسیر، در نهایت ما را به جایگاهی می رساند که با شناخت صحیح عوامل موثر در گرایش به خشونت، قادریم راهکارهایی را برای مقابله با آن ارائه کنیم.  

 

روش تحقیق

 

شیوه تحقیق در این پژوهش توصیفی و تحلیلی می باشد . جهت گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شده است ، منابع اصلی شامل : پایان نامه ها،  کتب و مقالات می باشد و منابع فرعی شامل : روزنامه ها، مجلات موجود در کتابخانه ها و اینترنت بوده که مورد  بررسی و استفاده قرار گرفته اند.

 

خشونت

 

در واقع رفتاری است که در همه ی کشورها مشاهده می شود و بر قربانیان فراوان آن همه روزه افزوده و موجب اضطراب مردم و احساس ناامنی آنها و به ویژه گروههای ضعیف تر و آسیب پذیرتری می شود.(سروستانی، 114:1386). در کل به رفتاری اطلاق می شود که هدفش اعمال آسیب و رنج می باشد . به عبارت دیگر رفتاری است که به قصد صدمه رساندن جسمانی یا روانی به فرد دیگر است.(آزاد ارمکی، 1377: 77-76).  مگزواشتروس : از دید این دو محقق خشونت رفتاری با قصد و نیت آشکار یا رفتاری با قصد و نیت پنهان اما قابل درک برای وارد کردن آسیب فیزیکی به فرد دیگر می باشد. محقق دیگر یلو در سال 1983 خشونت را چنین تعریف کرده است : خشونت رفتاری آگاهانه در نظر گرفته می شود که نتایج احتمالی آن، ایجاد آسیب فیزیکی یا درد در فرد دیگر است . همچنین خشونت را می توان از نظر مفهومی کنشی در نظر گرفت که از جانب فرد یا افرادی و از روی اراده و آگاهی به منظور آسیب رساندن فیزیکی یا روحی – روانی به دیگری انجام می پذیرد.

 

عوامل گرایش به خشونت:

 

الف: تاثیر عوامل محیطی در برانگیختن خشونت

 

از جمله عواملی که می توانند در زمینه های گرایش به خشونت موثر قلمداد شوند، عوامل محیطی هستند. پژوهش های بسیاری ارتباط میان عوامل محیطی مانند سطوح صوتی و ویژگی های آب و هوایی با پرخاشگری انسانی را تایید کرده اند. برخی از این عوامل مانند:

1-    رابطه میان متغیرهای آب و هوایی و خشونت

2-    رابطه ی میان محیط خانوادگی و گرایش به خشونت

 

ب) زمینه های فرهنگی

 

رفتارهای جمعی افراد جامعه متاثیر از فرهنگ  آن جامعه است، یعنی فرهنگ یک جامعه می تواند هنجاری را تقویت و یا تضعیف نماید، و آرامش طلبی نیز در بطن فرهنگ قرار دارد. به هر حال آنچه مستفاد می گردد آن است که ریشه پرخاشگری و خشونت را می توان در میان اجزای  فرهنگی یک جامعه جستجو کرد. چندان جای تردید نیست که پیشه ی فرهنگی می تواند تاثیر بسیار مهمی بر رفتار و تفکر افراد داشته باشد. در حقیقت کیفیت زندگی ما تحت تاثیر پشینه ی فرهنگی ما قرار دارد؛ قطعا این کیفیت می تواند تحت تاثیر احساس هویت ما و درکی که  از وابستگی به گروه هایی که خود را یکی از اعضای آنها می دانیم نیز قرار بگیرد. (سن، 1387 :396)

 

ج) تاثیر رسانه های جمعی در گرایش به خشونت:

 

نگرانی ها در رابطه با رسانه های جمعی، تاریخی طولانی دارد. افلاطون پیشنهاد کرده بود که در جامعه ی آرمانی او شعر باید ممنوع باشد، چرا که او می ترسید محتوای غیر اخلاقی اشعار، ذهن جوانان را فاسد سازد. تحقیقات بسیاری در رابطه با تاثیر رسانه های جمعی بر روی خشونت در سطح جهان انجام شده است؛ با نگهای به کلیت این مطالعات، نکاتی به دست می آید که لازم است در ابتدای این گفتار به آن اشاره شود. نخست آنکه، خیلی دشوار است که خشونت رسانه ای را تعریف واندازه گیری کنیم، برخی کارشناسان که تاثیر خشونت را در برنامه های تلویزیونی دنبال می کردند، خشونت را به عنوان اقدام به کشتن یا مجروح کردن کسی، مستقل از روش استفاده شده یا شرایط پیرامونی تعریف کرده اند. دوم آنکه، محققان بر سر نوع ارتباطی که داده ها اثبات می کنند، با هم اختلاف نظر  دارند، برخی استدلال می کنند که نمایش خشونت در رسانه ها باعث پرخاشگری است. دیگران می گویند، این دو باهم مرتبطند؛ اما ارتباط علی و معلولی بین آنها وجود ندارد، وعده ای نیز می گویند که کلا ارتباطی بین این دو وجود ندارد. سوم آنکه، حتی آن هایی که به ارتباط بین خشونت رسانه ای و بروز رفتارهای پرخاشگرانه نظر دارند، درباره آن که چگونه یکی بر دیگری اثر می گذارد، با هم اختلاف نظر دارند، بعضی اع تقاد دارند که ساز و کار روان شناختی در راه و رسمی که ما یاد می گیریم ریشه وانده است، برخی دیگر از محققان استدلال می کنند که این اثرات فیزیولوژیکی خشونت رسانه ای است که رفتار پرخاشگرایانه را ایجاد می کند، نمایش تصاویر خشن با افزایش ضربان قلب، تنفس سریع تر و فشار خون بالا ارتباط دارد، برخی فکر می کنند که این عکس العمل ها، مردم را مستعد می کند تا در دنیای واقعی به طور پرخاشگرانه عمل کنند.

 

راهبردهای مقابله ای وپیشگیرانه خشونت:

روشهای زیر می تواند به زوجین کمک نماید تا از بروز خشونت پیشگیری کنند ودر خانواه آرامش برقرار نمایند: گسترش مراکز مشاوره دولتی و تشویق افراد برای مراجعه، آموزش مهارتهای زندگی به زوجین، تشویق افراد به استفاده از روشها ی مؤثر جهت کاهش عصبانیت و کسب آرامش روانی، تدارک برنامه های آموزشی در محل کار یا مراکز بهداشتی-درمانی جهت آشنایی جوانان با الگوی همسرگزینی. با تقسیم نقشها یر اساس تعاون و همکاری بین زن و مرد و حرکت از الگوی مرد سالاری به سمت تعاونگرایی، مشاوره گروهی.

ارتقا وبهبود آگاهی افراد جامعه بخصوص آموزش مهارتهای قبل از ازدواج، بالا بردن فرهنگ زناشویی و احترام متقابل به یکدیگر، ایجاد سیستم های پیگیری عوامل ایجاد کننده خشونت و اجرای قوانین حمایت از زنان در معرض خطر و اصلاح ساختارهای ناسالم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می تواند در کاهش این پدیده هولناک و پنهان اجتماعی کمک نماید(معاشری،1391: 139)

 

راهکارهای مبارزه با خشونت:

 

جملات زاییده اندیشه های ما هستند. در هنگام خشم از جملاتی که بار احساسی شدید دارند استفاده نکنید. مثلاً نگویید از تو متنفرم یا این یک فاجعه بود. بلکه بگوئید ناراحتم می کنی. میزان خشم تان را ارزیابی کنید. دانستن اینکه آیا دیوانه وار خشمگین هستید یا تنها ناراحتید می تواند در نوع واکنش تان مؤثر باشد. هر گاه به حد انفجار خشمگین شدید، پیش از هر عملی ده نفس عمیق بکشید. این زمان چند ثانیه ای، نه تنها فرصت تفکر منطقی را به شما می دهد بلکه موجب تخلیه هیجانی و حواس پرتی تان از موضوع نیز می شود.به خود بگوئید چرا مردم نباید بد رانندگی کرده یا حتی به من خیانت کنند؟ دیگران در طرز رفتارشان آزادند. این ما هستیم که باید رفتارمان را برحسب شرایط تغییر دهیم.کمی فکر کنید. آیا این موضوع ارزش این همه ناراحتی را دارد یا دارید مسأله را بزرگ می کنید.به جای شعله ور ساختن آتش ماجرا، به دنبال راهی جهت خاموش کردن آن باشید و در این میان هر کاری که از دستتان برمی آید انجام دهید.بدترین کار این است که همه چیز را در خودتان بریزید این کار می تواند موجب طغیان احساسی و خرابکاری شود. با صراحت به او بگوئید که ناراحتتان کرده است. اما متهمش نکنید. به او هم فرصت صحبت کردن بدهید.با انجام فعالیت های بدنی مانند ورزش، تمرین های ذهنی مانند یوگا یا ریلاکسیشن انرژی حاصل از خشم را تخلیه نمائید.منطقی باشید. قسمت بزرگی از خشم و ناراحتی به این خاطر است که ما نمی خواهیم کوتاه بیائیم. این بایدها و نبایدها هستند که ما را دچار خشم می کنند.اگر نمی توانید جلوی خشمتان را بگیرد، لااقل میزان آن را برآورد کرده و براساس آن به دیگران هشدار دهید یا محیط را ترک کنید.از دید دیگران هم به موضوع نگاه کنید. شاید طرف مقابل کار دیگری از دستش برنمی آمده تا شما خشمگین نشوید.بخشنده باشید. این کار به معنای فراموش کردن ماجرا نیست بلکه بزرگ منشی شما را می رساند. فراموش نکنید که شهامت کسی که می بخشد از کسی که انتقام می گیرد بیشتر است.در هنگام خشم همیشه سعی کنید که آهسته تصمیم گیری کنید. چرا که هر تصمیم احیاناً احساسی می توانید اوضاع را خراب تر نمائید.مواظب رفتارتان باشید. هتک حرمت، فحاشی، کت ک کاری دور از شأن شماست و از سوی دیگر پل های پشت سر شما را هم خراب می کند و جای بازگشتی باقی نمی گذارد.اعتماد به نفس داشته باشید چرا که کمبود احساس اعتماد به نفس اغلب ما را به سوی رفتارهای غیرمنطقی مانند پرخاشگری های شدید سوق می دهد.یادداشت بردارید. وجدان شما بهترین مرجع جهت بررسی رفتارتان است. این کار رفتارهای نامعقول و معقول را به شما نشان می دهد. برای رفتارهای معقول به خود پاداش داده و جلوی رفتارهای نامعقول را بگیرید.بچه بازی در آورید. اگر نتوانستید جلوی خشم تان را بگیرید، بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنید یعنی به جای آسیب رساندن به دیگران یا به خطر انداختن موقعیتتان به چیزی لگد بزنید یا در خلوت فریاد بکشید تا آرام شوید.فراموش کنید. چه بخواهید و چه نخواهید این اتفاق رخ داده و پس این قیافه را به خود نگیرید.ایده آل گرا نباشید. هیچ کس بهترین نیست. اگر بخواهید نقش بهترین را بازی کنید، چون نیستید عصبانی می شوید.نسبت به خشم و رفتارهای پرخاشگرایانه تان هوشیار باشید. این شما هستید که باید رفتارتان را تحت کنترل درآورید در غیر اینصورت رفتارهایی از شما سرخواهد زد که پشیمان کننده هستند. به منظور مقابله  با اثرات منفی رسانه های جمعی به ویژه تلویزیون در گرایش به خشونت راهکارهای زیر پیشنهاد می شود:

الف- گسترش نظارت بر تولید و ساخت برنامه ها

ب- گسترش نظارت خانواده ها بر دسترسی فرزندان به رسان های جمعی

 

نتیجه گیری:

 

در این مقاله با بیان عوامل گوناگون موثر درگرایش افراد به خشونت، آشکار شد که خشونت موضوعی پیچیده است که با وجود اجماع نظری در رد و انکار آن، در حیات اجتماعی انسان گستره ای بس وسیع را در بر می گیرد. افراد به دنبال آن هستند که از طریق وسایل و امکانات مشروع به اهداف مشروع خویش دست یابند و زمانی که نتواند میان این دور ارتباطی منطقی برقرار سازند، به دنبال منبع بی تعادلی می گردند. اگر میزان نارضایتی افراد بالا رود و افراد نتوانند منبع مسئول وضع حاضر را در محیط اجتماع بیابند، به شدت مستعد رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز خواهند شد، این امر در رابطه با خشونت های فردی و به خصوص در ارتباط با خشونت های اجتماعی صادق است. در حقیقت در سطح جامعه میان اهداف و وسایل دست یابی به آنها تناسبی وجود ندارد از سویی دائما تلاش می شود سطح انتظارات ارزشی افراد بالا نگه داشته شود. این اقدامات به تدریج باعث بالا رفتن سطح انتظارات ارزشی افراد می شود؛ اما افراد در عمل ملاحظه می کنند که اقدامات موثری در راستای پاسخگویی به این انتظارات صورت نمی گیرد، به تدریج افراد به دنبال منبع وضع موجود می گردند و تمام تلاش خود را می نمایندتا به هر طریق ممکن با آن مقابله کنند، خشونت محصول این تقابل است.

 

اظهار نظر

مسئله دیگری که در رابطه با پیشگیری از خشونت دارای اهمیت فراوانی است و متاسفانه کمتر مورد توجه واقع شده، بحث آموزش است. یکی از معروف ترین جملاتی که در زمینه پیشگیری وجود دارد، آن است که «همواره پیشگیری بهتر از درمان است» . آموزش مهارت های زندگی به ویزه مهارت های مرتبط با کتنرل و مهار خشم می تواند گامی اساسی در راستای مقابله کنترل و مقابله با خشونت باشد. واقعیت مسلم آن است که کودکان و نوجوانان ما از مهارت های لازم جهت کنترل و مقابله با فشارهای روانی و موقعیت های تنش زا برخودار نیستند. تقریبا در هیچ یک از مراحل آموزشی، از دبستان تا دانشگاه، مهارت های زندگی آموخته نمی شود، کودکان و نوجوانان آموزش های لازم را در این باره دریافت نمی کنند؛ حتی در زمینه مدرس و کارشناسان آموزشی در این زمینه کمبودهای اساسی وجود دارد، به همین دلیل کودکان و نوجوانان ما از توانایی تحلیلی مناسب برای درک شرایط و اوضاع تنش زا و نیز تصمیم گیری منا سب در موقعیت های حساس برخودار نبوده و به علت این ناتوانی ها دست به ارتکاب  خشونت می زنند، بنابراین توجه به مباحث آموزشی در این باره، گامی اساسی در جهت مقابله با خشونت است.

 

فهرست منابع:

http://tahqigh.blogfa.com/

 

كار.مهرانگيز، پژوهش درباره ي خشونت عليه زنان در ايران، تهران، چاپ سوم، نشر: روشنگران و مطالعات زنان .

ارمکی. آزاد و بهار.مهری (1377)، بررسی مسائل اجتماعی ایران، تهران،موسسه نشر جهاد،چاپ اول.

بگرضايي . پرويز، (1382)، « بررسي عوامل موثر بر خشونت مردان نسبت به زنان در خانواده (موردي شهر ايلام) »، پايان نامه كارشناسي ارشد، تهران، دانشگاه علامه طباطبايي، گروه مطالعات زنان .

پورافکاری، نصرالله(1378)، پرخاشگری و فرهنگ، مجله پژوهشی دانشگاه اصفهان، شماره10

Download presentation

We think you have liked this presentation. If you wish to download it, please recommend it to your friends in any social system. Share buttons are a little bit lower. Thank you!

Buttons:

Presentation is loading. Please wait.

Published byHartanti Halim
Modified 4 months ago

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

1

ماهيت پرخاشگری در انسان

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/1/%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%8A%D8%AA+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86.jpg”,
“name”: “ماهيت پرخاشگری در انسان”,
“description”: “ماهيت پرخاشگری در انسان”,
“width”: “1024”
}

2

تعریف واژه پرخاشگری در روانشناسی اشاره به تعدادی از رفتارها دارد که می توانند به آسیب های فیزیکی و روانی برای خود شخص، دیگران یا اشیائی که در محیط قرار دارد منجر شود، پرخاشگری می توانند در شکل های متعددی بروز پیدا کند که شامل ذهنی، زبانی، روانی، فیزیکی است. هر رفتاری که مخرب و یا خشونت آمیز است و به دیگران صدمه می رساند یا بالقوه می تواند آسیب برساند. بطور کلی رفتارهای پرخاشگرانه این قدرت را دارا هستند که ایجاد درگیری یا تخریب بکنند. محققان مطرح کرده اند که اشخاصی که پرخاشگری می کنند می گویند که این حالت در آنها قابل کنترل نیست و هیچ طرح ذهنی از قبل برای بروز این رفتار نداشته اند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/2/%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81+%D9%88%D8%A7%DA%98%D9%87+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C.jpg”,
“name”: “تعریف واژه پرخاشگری”,
“description”: “در روانشناسی اشاره به تعدادی از رفتارها دارد که می توانند به آسیب های فیزیکی و روانی برای خود شخص، دیگران یا اشیائی که در محیط قرار دارد منجر شود، پرخاشگری می توانند در شکل های متعددی بروز پیدا کند که شامل ذهنی، زبانی، روانی، فیزیکی است. هر رفتاری که مخرب و یا خشونت آمیز است و به دیگران صدمه می رساند یا بالقوه می تواند آسیب برساند. بطور کلی رفتارهای پرخاشگرانه این قدرت را دارا هستند که ایجاد درگیری یا تخریب بکنند. محققان مطرح کرده اند که اشخاصی که پرخاشگری می کنند می گویند که این حالت در آنها قابل کنترل نیست و هیچ طرح ذهنی از قبل برای بروز این رفتار نداشته اند.”,
“width”: “1024”
}

3

هدف از پرخاشگری چیست؟ پرخاشگری می تواند به هدفهای متعددی بیانجامد:1ـ برای ارضاء خشم شخصی 2ـ برای رسیدن به یک هدف 3ـ برای بیان عواطف 4ـ یک واکنش نسبت به ترس 5ـ یک عکس العمل برای درد 6ـ رقابت با دیگران

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/3/%D9%87%D8%AF%D9%81+%D8%A7%D8%B2+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%85%DB%8C+%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF+%D8%A8%D9%87+%D9%87%D8%AF%D9%81%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%85%D8%AA%D8%B9%D8%AF%D8%AF%DB%8C+%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%AF%3A.jpg”,
“name”: “هدف از پرخاشگری چیست؟ پرخاشگری می تواند به هدفهای متعددی بیانجامد:”,
“description”: “1ـ برای ارضاء خشم شخصی. 2ـ برای رسیدن به یک هدف. 3ـ برای بیان عواطف. 4ـ یک واکنش نسبت به ترس. 5ـ یک عکس العمل برای درد. 6ـ رقابت با دیگران.”,
“width”: “1024”
}

4

چند نوع پرخاشگری داریم؟1ـ پرخاشگری مثبت 2ـ پرخاشگری منفعل 3ـ پرخاشگری وسیله ای 4ـ پرخاشگری خصمانه 5ـ پرخاشگری مستقیم 6ـ پرخاشگری غیرمستقیم

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/4/%DA%86%D9%86%D8%AF+%D9%86%D9%88%D8%B9+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85%D8%9F.jpg”,
“name”: “چند نوع پرخاشگری داریم؟”,
“description”: “1ـ پرخاشگری مثبت. 2ـ پرخاشگری منفعل. 3ـ پرخاشگری وسیله ای. 4ـ پرخاشگری خصمانه. 5ـ پرخاشگری مستقیم. 6ـ پرخاشگری غیرمستقیم.”,
“width”: “1024”
}

5

پرخاشگری مثبت: یک پرخاشگری غیر زبانی که در رفتارهای منفی آشکار می شود. پرخاشگری مثبت ممکن است همیشه به گونه ای نباشد که شخص را خشمگین یا ناراحت نشان دهد حتی احساس خشم و ابراز آن گاهی می تواند مفید باشد. مثلاً ابراز خشم در برابر بی انصافی دیگران ممکن است آنها را به تجدید نظر در رفتارشان وادار کند. همچنین ابراز خشم می تواند از افسردگی جلوگیری کند و گاهی باعث می شود فرد از بی حالی و سستی رها شود و بتواند برای پیشرفت کار خود و برداشتن قدمهای مثبت انرژی بیشتری بدست آورد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/5/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری مثبت:”,
“description”: “یک پرخاشگری غیر زبانی که در رفتارهای منفی آشکار می شود. پرخاشگری مثبت ممکن است همیشه به گونه ای نباشد که شخص را خشمگین یا ناراحت نشان دهد حتی احساس خشم و ابراز آن گاهی می تواند مفید باشد. مثلاً ابراز خشم در برابر بی انصافی دیگران ممکن است آنها را به تجدید نظر در رفتارشان وادار کند. همچنین ابراز خشم می تواند از افسردگی جلوگیری کند و گاهی باعث می شود فرد از بی حالی و سستی رها شود و بتواند برای پیشرفت کار خود و برداشتن قدمهای مثبت انرژی بیشتری بدست آورد.”,
“width”: “1024”
}

6

پرخاشگری منفعل: پرخاشگری منفعل یک الگوی مخرب از رفتار است که می تواند به عنوان شکلی از بد رفتاری ها در روابط بین مردم ایجاد شود. پرخاشگری منفعل خشم منفی را در اشخاصی که دچار پرخاشگری می شوند ایجاد می کند و می تواند ایجاد صدمه و درد برای همۀ کسانی که با آن درگیرند شود. این نوع پرخاشگری زمانی رخ می دهد که عواطف و احساسات منفی ایجاد می شود. که این از یک نوع نیاز کاذب در درون شخص ناشی می شود که مایل است دیگران دیدگاه او را بپذیرند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/6/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%85%D9%86%D9%81%D8%B9%D9%84%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری منفعل:”,
“description”: “پرخاشگری منفعل یک الگوی مخرب از رفتار است که می تواند به عنوان شکلی از بد رفتاری ها در روابط بین مردم ایجاد شود. پرخاشگری منفعل خشم منفی را در اشخاصی که دچار پرخاشگری می شوند ایجاد می کند و می تواند ایجاد صدمه و درد برای همۀ کسانی که با آن درگیرند شود. این نوع پرخاشگری زمانی رخ می دهد که عواطف و احساسات منفی ایجاد می شود. که این از یک نوع نیاز کاذب در درون شخص ناشی می شود که مایل است دیگران دیدگاه او را بپذیرند.”,
“width”: “1024”
}

7

فائق شدن بر رفتارهای پرخاشگرانه منفعلفائق شدن بر رفتارهای پرخاشگرانه منفعل 1ـ آگاه شویم که چه احساس هایی منشاء وقوع این رفتارهاست. 2ـ این را بدانیم که رفتارهای ما چه تأثیری دارد و اینکه چرا ما دوست داریم دیگران را شکست دهیم. 3ـ قدرت این را داشته باشیم که مسئولیت اعمال خود را قبول کنیم. 4ـ تلاش کنیم زمانی که با مسئله ای مواجه می شویم حالت حمله به خود نگیریم و سریعاً یک دیدگاه کلی از موقعیتی که در آن قرار داریم بدست آوریم. 5ـ آگاه باشیم که پرخاشگری منفعل چگونه عمل می کند. 6ـ از مسئولیت هایی که نسبت به دیگران و خودمان داریم آگاه شویم. 7ـ در رابطه با دیگران در محیطی که قرار می گیریم صداقت داشته باشیم.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/7/%D9%81%D8%A7%D8%A6%D9%82+%D8%B4%D8%AF%D9%86+%D8%A8%D8%B1+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87+%D9%85%D9%86%D9%81%D8%B9%D9%84.jpg”,
“name”: “فائق شدن بر رفتارهای پرخاشگرانه منفعل”,
“description”: “فائق شدن بر رفتارهای پرخاشگرانه منفعل. 1ـ آگاه شویم که چه احساس هایی منشاء وقوع این رفتارهاست. 2ـ این را بدانیم که رفتارهای ما چه تأثیری دارد و اینکه چرا ما دوست داریم دیگران را شکست دهیم. 3ـ قدرت این را داشته باشیم که مسئولیت اعمال خود را قبول کنیم. 4ـ تلاش کنیم زمانی که با مسئله ای مواجه می شویم حالت حمله به خود نگیریم و سریعاً یک دیدگاه کلی از موقعیتی که در آن قرار داریم بدست آوریم. 5ـ آگاه باشیم که پرخاشگری منفعل چگونه عمل می کند. 6ـ از مسئولیت هایی که نسبت به دیگران و خودمان داریم آگاه شویم. 7ـ در رابطه با دیگران در محیطی که قرار می گیریم صداقت داشته باشیم.”,
“width”: “1024”
}

8

پرخاشگری وسیله ای: در این نوع پرخاشگری فرد برای بدست آوردن آن چیزی که می خواهد و هدفی که دارد پرخاشگری می کند مثلاً نوجوانی که با داد و فریاد و فحش از والدین خود پول می گیرد و یا از خانه بیرون می رود تا با دوستانش باشد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/8/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%84%D9%87+%D8%A7%DB%8C%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری وسیله ای:”,
“description”: “در این نوع پرخاشگری فرد برای بدست آوردن آن چیزی که می خواهد و هدفی که دارد پرخاشگری می کند مثلاً نوجوانی که با داد و فریاد و فحش از والدین خود پول می گیرد و یا از خانه بیرون می رود تا با دوستانش باشد.”,
“width”: “1024”
}

9

پرخاشگری خصمانه: در پرخاشگری خصمانه هدف اولیه پرخاشگری آسیب وارد کردن به دیگران است زیرا فرد پرخاشگر از درد و رنجی که برای قربانی ایجاد می شود لذت می برد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/9/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%AE%D8%B5%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری خصمانه:”,
“description”: “در پرخاشگری خصمانه هدف اولیه پرخاشگری آسیب وارد کردن به دیگران است زیرا فرد پرخاشگر از درد و رنجی که برای قربانی ایجاد می شود لذت می برد.”,
“width”: “1024”
}

10

پرخاشگری مستقیم: در پرخاشگری مستقیم آسیب زدن به دیگران بصورت آشکار و علنی است. مثل کتک زدن برادر یا خواهر کوچکتر. این نوع از پرخاشگری در پسران شایع تر است. یعنی آنها تمایل دارند از طریق پرخاشگری لفظی و بدنی به هم آسیب برسانند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/10/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری مستقیم:”,
“description”: “در پرخاشگری مستقیم آسیب زدن به دیگران بصورت آشکار و علنی است. مثل کتک زدن برادر یا خواهر کوچکتر. این نوع از پرخاشگری در پسران شایع تر است. یعنی آنها تمایل دارند از طریق پرخاشگری لفظی و بدنی به هم آسیب برسانند.”,
“width”: “1024”
}

11

پرخاشگری غیر مستقیم: این نوع پرخاشگری شامل رفتارهایی مثل مسخره کردن، شایعه درست کردن برای دیگران به شکلی موزیانه که به دیگران آسیب روانی و عاطفی وارد می کند و این نوع از پرخاشگری در دختران رایج تر است یعنی دختران بیشتر پرخاشگری ارتباطی دارند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/11/%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%BA%DB%8C%D8%B1+%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85%3A.jpg”,
“name”: “پرخاشگری غیر مستقیم:”,
“description”: “این نوع پرخاشگری شامل رفتارهایی مثل مسخره کردن، شایعه درست کردن برای دیگران به شکلی موزیانه که به دیگران آسیب روانی و عاطفی وارد می کند و این نوع از پرخاشگری در دختران رایج تر است یعنی دختران بیشتر پرخاشگری ارتباطی دارند.”,
“width”: “1024”
}

12

در اين مقاله ماهيت پرخاشگري در انسان با چهار رويكرد از ديدگاه Tinbergen بررسي شده است:1.رويكرد كاركردي پرخاشگري در انسان 2.منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان 3.منابع رشد و پيشرفت پرخاشگري در انسان 4.انگيزاننده های پرخاشگري در انسان

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/12/%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%8A%D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%8A%D8%AA+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D8%A7+%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1+%D8%B1%D9%88%D9%8A%D9%83%D8%B1%D8%AF+%D8%A7%D8%B2+%D8%AF%D9%8A%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87+Tinbergen+%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%D9%8A+%D8%B4%D8%AF%D9%87+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%3A.jpg”,
“name”: “در اين مقاله ماهيت پرخاشگري در انسان با چهار رويكرد از ديدگاه Tinbergen بررسي شده است:”,
“description”: “1.رويكرد كاركردي پرخاشگري در انسان. 2.منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان. 3.منابع رشد و پيشرفت پرخاشگري در انسان. 4.انگيزاننده های پرخاشگري در انسان.”,
“width”: “1024”
}

13

1. رويكرد كاركردي پرخاشگري در انسان (cost-benefit)بيشتر پرخاشگري در حيوانات مواقعي است كه منافع آنها به خطر مي افتد مثل وقتي كه ميخواهند از فرزندانشان محافظت كنند و اهميت بقاي فرزندان وجود دارد و نيز تحقيقات مفصلي درباره پرخاشگري حيوانات بر سر رقابت كردن به خاطر حفظ قلمرو صورت پذيرفته است كه J.L. Brown آنرا ((توانايي دفاع اقتصادي)) نام نهاده است، كه دفاع وقتي صورت ميگيرد كه منابع حياتي حيوان به خطر بيافتد

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/13/1.+%D8%B1%D9%88%D9%8A%D9%83%D8%B1%D8%AF+%D9%83%D8%A7%D8%B1%D9%83%D8%B1%D8%AF%D9%8A+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%28cost-benefit%29.jpg”,
“name”: “1. رويكرد كاركردي پرخاشگري در انسان (cost-benefit)”,
“description”: “بيشتر پرخاشگري در حيوانات مواقعي است كه منافع آنها به خطر مي افتد مثل وقتي كه ميخواهند از فرزندانشان محافظت كنند و اهميت بقاي فرزندان وجود دارد و نيز تحقيقات مفصلي درباره پرخاشگري حيوانات بر سر رقابت كردن به خاطر حفظ قلمرو صورت پذيرفته است كه J.L. Brown آنرا ((توانايي دفاع اقتصادي)) نام نهاده است، كه دفاع وقتي صورت ميگيرد كه منابع حياتي حيوان به خطر بيافتد.”,
“width”: “1024”
}

14

تحقيق صورت گرفته Gill and Wolf بر روي مرغان پرطلايي در خوردن شهد گياه:اين پرندگان موقعي از قلمرو خود دفاع ميكنند كه ميزان شهد گلها در آنها پايين بيايد اين در صورتي است كه وقتي ميزان شهد در گلها بالاست پرندگان خشونت به خرج نميدهند اين بررسي نشان ميدهد كه حيوانات ميتوانند منابعي كه در محيط براي آنها ارزشمند است را تشخيص دهند و رفتاري مطابق با آن از خود نشان دهند

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/14/%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%8A%D9%82+%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA+%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87+Gill+and+Wolf+%D8%A8%D8%B1+%D8%B1%D9%88%D9%8A+%D9%85%D8%B1%D8%BA%D8%A7%D9%86+%D9%BE%D8%B1%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%8A%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86+%D8%B4%D9%87%D8%AF+%DA%AF%D9%8A%D8%A7%D9%87%3A.jpg”,
“name”: “تحقيق صورت گرفته Gill and Wolf بر روي مرغان پرطلايي در خوردن شهد گياه:”,
“description”: “اين پرندگان موقعي از قلمرو خود دفاع ميكنند كه ميزان شهد گلها در آنها پايين بيايد اين در صورتي است كه وقتي ميزان شهد در گلها بالاست پرندگان خشونت به خرج نميدهند. اين بررسي نشان ميدهد كه حيوانات ميتوانند منابعي كه در محيط براي آنها ارزشمند است را تشخيص دهند و رفتاري مطابق با آن از خود نشان دهند.”,
“width”: “1024”
}

15

تحقيق صورت گرفته توسط (W.D. Brown, Chimenti, and Siebert )اين آزمايش بر روي مرداني بود كه بازي cricket را انجام ميدادند به صورتي كه اين مردان را از ارتباط با زنان به مدت 4 روز محروم كردند و نتايج نشان داد كه مردان محدود شده نسبت به مرداني كه در برقراري ارتباط آزاد بودند پرخاشگري بيشتري از خود نشان مي دادند

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/15/%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%8A%D9%82+%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA+%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87+%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7+%28W.D.+Brown%2C+Chimenti%2C+and+Siebert+%29.jpg”,
“name”: “تحقيق صورت گرفته توسط (W.D. Brown, Chimenti, and Siebert )”,
“description”: “اين آزمايش بر روي مرداني بود كه بازي cricket را انجام ميدادند به صورتي كه اين مردان را از ارتباط با زنان به مدت 4 روز محروم كردند و نتايج نشان داد كه مردان محدود شده نسبت به مرداني كه در برقراري ارتباط آزاد بودند پرخاشگري بيشتري از خود نشان مي دادند.”,
“width”: “1024”
}

16

Maynard Smith براي ارزيابي استراتژي هاي مربوط به جنگ در حيوانات از نظريه بازي استفاده نمودحيوانات استراتژي هايي را ايجاد ميكنند كه از حمله مخالفان جلوگيري نمايند كه آنرا تحت عنوان ((قدرت علاقه به منافع)) بيان ميدارد در انسانها نيز سايز بدن و قدرت فيزيكي، ارتباط مستقيمي با پرخاشگري و شدت آن دارد

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/16/Maynard+Smith+%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A+%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%8A%D8%A7%D8%A8%D9%8A+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%D9%8A+%D9%87%D8%A7%D9%8A+%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7+%D8%A8%D9%87+%D8%AC%D9%86%DA%AF+%D8%AF%D8%B1+%D8%AD%D9%8A%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA+%D8%A7%D8%B2+%D9%86%D8%B8%D8%B1%D9%8A%D9%87+%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%8A+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87+%D9%86%D9%85%D9%88%D8%AF.jpg”,
“name”: “Maynard Smith براي ارزيابي استراتژي هاي مربوط به جنگ در حيوانات از نظريه بازي استفاده نمود”,
“description”: “حيوانات استراتژي هايي را ايجاد ميكنند كه از حمله مخالفان جلوگيري نمايند كه آنرا تحت عنوان ((قدرت علاقه به منافع)) بيان ميدارد. در انسانها نيز سايز بدن و قدرت فيزيكي، ارتباط مستقيمي با پرخاشگري و شدت آن دارد.”,
“width”: “1024”
}

17

تحقيقات Daly and Wilsonآدمكشي و قتل در مرداني كه زنان خود را طلاق داده اند بيشتر از مرداني است كه به تنهايي زندگي مي كنند و در مرداني كه ازدواج هاي موفق دارند آمار آدمكشي كمتر از مردان مجرد است، آنهم به خاطر فشارهاي روحي كمتري است كه آنها متحمل ميشوند. در اين بخش مشاهده ميشود كه در رويكرد كاركردي يا همان (cost-benefit) منفعت و زيان و ارزيابي اين دو است كه مبين سوگيري خشم و پرخاشگري در انسانها ميباشد و ساختار استراتژيكي آن را مشخص مي كند

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/17/%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%8A%D9%82%D8%A7%D8%AA+Daly+and+Wilson.jpg”,
“name”: “تحقيقات Daly and Wilson”,
“description”: “آدمكشي و قتل در مرداني كه زنان خود را طلاق داده اند بيشتر از مرداني است كه به تنهايي زندگي مي كنند و در مرداني كه ازدواج هاي موفق دارند آمار آدمكشي كمتر از مردان مجرد است، آنهم به خاطر فشارهاي روحي كمتري است كه آنها متحمل ميشوند. در اين بخش مشاهده ميشود كه در رويكرد كاركردي يا همان (cost-benefit) منفعت و زيان و ارزيابي اين دو است كه مبين سوگيري خشم و پرخاشگري در انسانها ميباشد و ساختار استراتژيكي آن را مشخص مي كند.”,
“width”: “1024”
}

18

2. منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان  2. منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان يك بخش از مكانيزم مغزي كار برانگيختن يا بازدارندگي از پرخاشگري را به عهده دارد يك بخش ديگر عواطف را به همراه پرخاشگري تحريك ميكند و در بخش سوم مواردي كه بايد اعمال پرخاشگرانه بروز كند تشخيص داده ميشود

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/18/2.+%D9%85%D9%86%D8%B4%D8%A7+%DA%98%D9%86%D8%AA%D9%8A%D9%83%D9%8A+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86.jpg”,
“name”: “2. منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان”,
“description”: “2. منشا ژنتيكي پرخاشگري در انسان. يك بخش از مكانيزم مغزي كار برانگيختن يا بازدارندگي از پرخاشگري را به عهده دارد. يك بخش ديگر عواطف را به همراه پرخاشگري تحريك ميكند و در بخش سوم مواردي كه بايد اعمال پرخاشگرانه بروز كند تشخيص داده ميشود.”,
“width”: “1024”
}

19

دیدگاه MacLean در مورد منشا پرخاشگري انسان در مغز جلويي1.قسمت پاييني: بخش پردازش پرخاشگري كه بيشترين كار پرخاشگري در اين قسمت است 2. بخش مياني: با بزرگتر شدن موجود شكل متكامل تري به خود گرفته و كار کنترل پرخاشگري رابه عهده دارد 3.بخش فوقاني: كه در پستانداران تكامل يافته تر نيز پيدا ميشود

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/19/%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87+MacLean+%D8%AF%D8%B1+%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF+%D9%85%D9%86%D8%B4%D8%A7+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%AF%D8%B1+%D9%85%D8%BA%D8%B2+%D8%AC%D9%84%D9%88%D9%8A%D9%8A.jpg”,
“name”: “دیدگاه MacLean در مورد منشا پرخاشگري انسان در مغز جلويي”,
“description”: “1.قسمت پاييني: بخش پردازش پرخاشگري كه بيشترين كار پرخاشگري در اين قسمت است. 2. بخش مياني: با بزرگتر شدن موجود شكل متكامل تري به خود گرفته و كار کنترل پرخاشگري رابه عهده دارد. 3.بخش فوقاني: كه در پستانداران تكامل يافته تر نيز پيدا ميشود.”,
“width”: “1024”
}

20

3.منابع رشد و پيشرفت پرخاشگري در انسان- پرخاشگری به عنوان رفتاری دیده می شود که از کودکی بر اثر یادگیری براساس شرایط گوناگون مثل دعوای والدین، فقر و … ایجاد می شود. شواهدی وجود دارد که کودکان 14 یا 15 ماهه از زور خود بر علیه همسالان استفاده می کنند. ـ پرخاشگری فیزیکی در دوره های اولیه نوجوانی در سطح بالائی دیده می شود اما در مراحل بعدی رشد آن می توان گفت پرخاشگری از طریق یادگیری در شخصیت شخص جای می گیرد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/20/3.%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9+%D8%B1%D8%B4%D8%AF+%D9%88+%D9%BE%D9%8A%D8%B4%D8%B1%D9%81%D8%AA+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86.jpg”,
“name”: “3.منابع رشد و پيشرفت پرخاشگري در انسان”,
“description”: “- پرخاشگری به عنوان رفتاری دیده می شود که از کودکی بر اثر یادگیری براساس شرایط گوناگون مثل دعوای والدین، فقر و … ایجاد می شود. شواهدی وجود دارد که کودکان 14 یا 15 ماهه از زور خود بر علیه همسالان استفاده می کنند. ـ پرخاشگری فیزیکی در دوره های اولیه نوجوانی در سطح بالائی دیده می شود اما در مراحل بعدی رشد آن می توان گفت پرخاشگری از طریق یادگیری در شخصیت شخص جای می گیرد.”,
“width”: “1024”
}

21

Tremblay و همکارانش دریافتندپرخاشگری فیزیکی از 12 تا 17 ماهگی در کودک افزایش می یابد بطوریکه 80 % بچه ها در 17 ماهگی پرخاشگری را از خود بروز می دهند و از سن 2 تا 11 سالگی کاهش در سطح پرخاشگری دیده می شود.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/21/Tremblay+%D9%88+%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B4+%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF.jpg”,
“name”: “Tremblay و همکارانش دریافتند”,
“description”: “پرخاشگری فیزیکی از 12 تا 17 ماهگی در کودک افزایش می یابد بطوریکه 80 % بچه ها در 17 ماهگی پرخاشگری را از خود بروز می دهند و از سن 2 تا 11 سالگی کاهش در سطح پرخاشگری دیده می شود.”,
“width”: “1024”
}

22

مطالعات Caspi , Eldar , Bemمطالعۀ طولی بود و از سال 1928 آغاز گردید به صورتی بود که آنها معیارهای کج خلقی را در بین بچه های 10 ـ 8 ساله و همان ویژگی ها را در افراد 40 ـ 30 ساله مشخص کردند، آنها دریافتند کسانی که مستعد پرخاشگری در 10 سالگی هستند، در بزرگسالی گرایش به کنترل عصبانیت خود دارند ولی عصبی مزاج باقی می مانند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/22/%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AA+Caspi+%2C+Eldar+%2C+Bem.jpg”,
“name”: “مطالعات Caspi , Eldar , Bem”,
“description”: “مطالعۀ طولی بود و از سال 1928 آغاز گردید به صورتی بود که آنها معیارهای کج خلقی را در بین بچه های 10 ـ 8 ساله و همان ویژگی ها را در افراد 40 ـ 30 ساله مشخص کردند، آنها دریافتند کسانی که مستعد پرخاشگری در 10 سالگی هستند، در بزرگسالی گرایش به کنترل عصبانیت خود دارند ولی عصبی مزاج باقی می مانند.”,
“width”: “1024”
}

23

بررسی های Suomi بر روی میمون هاحدود 10 ـ 5 درصد از میمونهایی که اصالتاً هندی هستند و در آمریکا زندگی می کنند وقتی آنها را به خوی وحشی گری عادت می دهند، آنها گرایش به رفتارهای پرخاشگرانه دارند و بیشتر در مقابل همتایان خود پرخاشگری می کنند، که این نشان دهندۀ پائین بودن سطح سرتونین در بدن آنها است، همین مسأله در میمونهای نر که در یک جزیره زندگی می کنند دیده می شود ولی در میمونهای ماده وجود ندارد. این نوع پرخاشگری در اینگونه کاملاً مخرب برای روابط اجتماعی است و حتی برای شانس بقا و تولید مثل نیز مضر می باشد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/23/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C+%D9%87%D8%A7%DB%8C+Suomi+%D8%A8%D8%B1+%D8%B1%D9%88%DB%8C+%D9%85%DB%8C%D9%85%D9%88%D9%86+%D9%87%D8%A7.jpg”,
“name”: “بررسی های Suomi بر روی میمون ها”,
“description”: “حدود 10 ـ 5 درصد از میمونهایی که اصالتاً هندی هستند و در آمریکا زندگی می کنند وقتی آنها را به خوی وحشی گری عادت می دهند، آنها گرایش به رفتارهای پرخاشگرانه دارند و بیشتر در مقابل همتایان خود پرخاشگری می کنند، که این نشان دهندۀ پائین بودن سطح سرتونین در بدن آنها است، همین مسأله در میمونهای نر که در یک جزیره زندگی می کنند دیده می شود ولی در میمونهای ماده وجود ندارد. این نوع پرخاشگری در اینگونه کاملاً مخرب برای روابط اجتماعی است و حتی برای شانس بقا و تولید مثل نیز مضر می باشد.”,
“width”: “1024”
}

24

4.انگيزاننده های پرخاشگري در انساناولین مسئله مهم در این قسمت این است که انگیزانندۀ پرخاشگری در انسان ها چیست؟ وظایف کلی پرخاشگری در دو طبقه مهم قرار می گیرد. 1ـ واکنش در برابر خطرهای محیطی 2ـ رقابت بر سر منافع

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/24/4.%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%8A%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87+%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86.jpg”,
“name”: “4.انگيزاننده های پرخاشگري در انسان”,
“description”: “اولین مسئله مهم در این قسمت این است که انگیزانندۀ پرخاشگری در انسان ها چیست؟ وظایف کلی پرخاشگری در دو طبقه مهم قرار می گیرد. 1ـ واکنش در برابر خطرهای محیطی. 2ـ رقابت بر سر منافع.”,
“width”: “1024”
}

25

ـ هم رفتارهای ثابت و هم رفتارهای تغییر پذیر و متغیر موجب بروز پرخاشگری در انسان می شود، البته گاهی مواقع علاوه بر رفتارهای ثابت فردی و رفتارهای متغیر عواطف نیز موجب پرخاشگری می شود. دکتر جانسون می گوید: « وظیفۀ عواطف پر کردن شکاف میان الگوهای عملی ثابت شده و الگوهایی است که در مواقع ضروری عقل انسان برای رفتار حکم می کند، عواطف کار خود را از طریق ارائه رفتارهای مشابه و پاسخ های فیزیکی به دسته ای از حوادث به انجام می رسانند، این رفتارها بدون توجه به جزئیات شرایط خاص بروز می کند. خشم عاطفه ای است که معمولاً همراه پرخاشگری می باشد و می تواند پرخاشگری را به حالتهای مختلف در آورده و محرک اصلی برای پرخاشگری باشد. ـ عواطف نیز می توانند در زمینه سازی تحریک عواطف دیگر قرار گیرند.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/25/%D9%80+%D9%87%D9%85+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AB%D8%A7%D8%A8%D8%AA+%D9%88+%D9%87%D9%85+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1+%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1+%D9%88+%D9%85%D8%AA%D8%BA%DB%8C%D8%B1+%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%A8+%D8%A8%D8%B1%D9%88%D8%B2+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D9%85%DB%8C+%D8%B4%D9%88%D8%AF%D8%8C+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%AA%D9%87+%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C+%D9%85%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9+%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%88%D9%87+%D8%A8%D8%B1+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AB%D8%A7%D8%A8%D8%AA+%D9%81%D8%B1%D8%AF%DB%8C+%D9%88+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%85%D8%AA%D8%BA%DB%8C%D8%B1+%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B7%D9%81+%D9%86%DB%8C%D8%B2+%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%A8+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D9%85%DB%8C+%D8%B4%D9%88%D8%AF..jpg”,
“name”: “ـ هم رفتارهای ثابت و هم رفتارهای تغییر پذیر و متغیر موجب بروز پرخاشگری در انسان می شود، البته گاهی مواقع علاوه بر رفتارهای ثابت فردی و رفتارهای متغیر عواطف نیز موجب پرخاشگری می شود.”,
“description”: “دکتر جانسون می گوید: وظیفۀ عواطف پر کردن شکاف میان الگوهای عملی ثابت شده و الگوهایی است که در مواقع ضروری عقل انسان برای رفتار حکم می کند، عواطف کار خود را از طریق ارائه رفتارهای مشابه و پاسخ های فیزیکی به دسته ای از حوادث به انجام می رسانند، این رفتارها بدون توجه به جزئیات شرایط خاص بروز می کند. خشم عاطفه ای است که معمولاً همراه پرخاشگری می باشد و می تواند پرخاشگری را به حالتهای مختلف در آورده و محرک اصلی برای پرخاشگری باشد. ـ عواطف نیز می توانند در زمینه سازی تحریک عواطف دیگر قرار گیرند.”,
“width”: “1024”
}

26

نتیجه گیری: در اینجا پرخاشگری در انسان از چهار دیدگاه مورد بررسی قرار گرفت. و این مارا را قادر می سازد تا از گزارشات تک بعدی و ارزیابی های یکسویه فاصله گرفته و فقط به تک عامل مثل خود کنترلی یا یادگیری اجتماعی یا وجود زمینه های ژنتیکی تکیه نکرده و از آن بصورت یکجانبه بهره مند نشویم. ـ پرخاشگری نیازمند شرایط انگیزشی است و آن یکی از ویژگی انسانهاست، پس ما نباید آن را یک رفتار غیرعادی بدانیم.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/26/%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87+%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%3A.jpg”,
“name”: “نتیجه گیری:”,
“description”: “در اینجا پرخاشگری در انسان از چهار دیدگاه مورد بررسی قرار گرفت. و این مارا را قادر می سازد تا از گزارشات تک بعدی و ارزیابی های یکسویه فاصله گرفته و فقط به تک عامل مثل خود کنترلی یا یادگیری اجتماعی یا وجود زمینه های ژنتیکی تکیه نکرده و از آن بصورت یکجانبه بهره مند نشویم. ـ پرخاشگری نیازمند شرایط انگیزشی است و آن یکی از ویژگی انسانهاست، پس ما نباید آن را یک رفتار غیرعادی بدانیم.”,
“width”: “1024”
}

27

ـ از زمانهای قدیم در حوزۀ روانشناسی این مسأله مطرح بوده که پرخاشگری آیا ریشه در ماهیت انسانها دارد یا در فرهنگ انسانی (یعنی ذات انسان اقتضای چنین رفتاری را دارد یا زندگی جمعی انسانها منجر به اتخاذ این روش توسط انسانها می شود؟) که این مسئله هنوز جای تحقیق دارد و بدرستی مشخص نشده است. ـ انسان ها مثل سایر حیوانات گاهی اوقات پرخاشگری می کنند تا بتوانند خواسته های خود را بدست آورند. ـ انسان ها در بستر اجتماعی یاد می گیرند که استفاده از پرخاشگری بهترین روش دراز مدت نیست در اکثر مواقع پرخاشگری به شکل دیگری بروز می کند مثل اینکه به شکل خشونت نشان داده می شود مخصوصاً وقتیکه خودداری ها و قوانین موجود در یک فرهنگ شکل اصیل خود را از دست می دهد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/27/%D9%80+%D8%A7%D8%B2+%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%85+%D8%AF%D8%B1+%D8%AD%D9%88%D8%B2%DB%80+%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C+%D8%A7%DB%8C%D9%86+%D9%85%D8%B3%D8%A3%D9%84%D9%87+%D9%85%D8%B7%D8%B1%D8%AD+%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%87+%DA%A9%D9%87+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%A2%DB%8C%D8%A7+%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87+%D8%AF%D8%B1+%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AA+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7+%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF+%DB%8C%D8%A7+%D8%AF%D8%B1+%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C+%28%DB%8C%D8%B9%D9%86%DB%8C+%D8%B0%D8%A7%D8%AA+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B6%D8%A7%DB%8C+%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86+%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C+%D8%B1%D8%A7+%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF+%DB%8C%D8%A7+%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C+%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7+%D9%85%D9%86%D8%AC%D8%B1+%D8%A8%D9%87+%D8%A7%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%B0+%D8%A7%DB%8C%D9%86+%D8%B1%D9%88%D8%B4+%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7+%D9%85%DB%8C+%D8%B4%D9%88%D8%AF%D8%9F%29+%DA%A9%D9%87+%D8%A7%DB%8C%D9%86+%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%84%D9%87+%D9%87%D9%86%D9%88%D8%B2+%D8%AC%D8%A7%DB%8C+%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82+%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF+%D9%88+%D8%A8%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA%DB%8C+%D9%85%D8%B4%D8%AE%D8%B5+%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87+%D8%A7%D8%B3%D8%AA..jpg”,
“name”: “ـ از زمانهای قدیم در حوزۀ روانشناسی این مسأله مطرح بوده که پرخاشگری آیا ریشه در ماهیت انسانها دارد یا در فرهنگ انسانی (یعنی ذات انسان اقتضای چنین رفتاری را دارد یا زندگی جمعی انسانها منجر به اتخاذ این روش توسط انسانها می شود؟) که این مسئله هنوز جای تحقیق دارد و بدرستی مشخص نشده است.”,
“description”: “ـ انسان ها مثل سایر حیوانات گاهی اوقات پرخاشگری می کنند تا بتوانند خواسته های خود را بدست آورند. ـ انسان ها در بستر اجتماعی یاد می گیرند که استفاده از پرخاشگری بهترین روش دراز مدت نیست در اکثر مواقع پرخاشگری به شکل دیگری بروز می کند مثل اینکه به شکل خشونت نشان داده می شود مخصوصاً وقتیکه خودداری ها و قوانین موجود در یک فرهنگ شکل اصیل خود را از دست می دهد.”,
“width”: “1024”
}

28

و در پایان به این نتیجه می رسیم که وجود گفتگو و گفتمان و الگوهای کلامی و زبانی مشترک میان افراد بشر در ارتباط تعاملات اجتماعی و همچنین آموزش و پرورش در جامعۀ مدنی انسانها و هنجاریابی و شکل دهی هنجارهای اجتماعی توسط صاحبان فن باعث می گردد که در جامعۀ انسانی پرخاشگری به عنوان استراتژی کارآمد بصورت هشیار و یا ناهشیار مورد استفاده قرار نگیرد.

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/28/%D9%88+%D8%AF%D8%B1+%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%87+%D8%A7%DB%8C%D9%86+%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87+%D9%85%DB%8C+%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D9%85+%DA%A9%D9%87+%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF+%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88+%D9%88+%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86+%D9%88+%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C+%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C+%D9%88+%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9+%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86+%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF+%D8%A8%D8%B4%D8%B1+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7+%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA+%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C+%D9%88+%D9%87%D9%85%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86+%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4+%D9%88+%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4+%D8%AF%D8%B1+%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%DB%80+%D9%85%D8%AF%D9%86%DB%8C+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7+%D9%88+%D9%87%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C+%D9%88+%D8%B4%DA%A9%D9%84+%D8%AF%D9%87%DB%8C+%D9%87%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C+%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7+%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D8%A7%D9%86+%D9%81%D9%86+%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%AB+%D9%85%DB%8C+%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%AF+%DA%A9%D9%87+%D8%AF%D8%B1+%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%DB%80+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C+%D8%A8%D9%87+%D8%B9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C+%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF+%D8%A8%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA+%D9%87%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D8%B1+%D9%88+%DB%8C%D8%A7+%D9%86%D8%A7%D9%87%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D8%B1+%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8.jpg”,
“name”: “و در پایان به این نتیجه می رسیم که وجود گفتگو و گفتمان و الگوهای کلامی و زبانی مشترک میان افراد بشر در ارتباط تعاملات اجتماعی و همچنین آموزش و پرورش در جامعۀ مدنی انسانها و هنجاریابی و شکل دهی هنجارهای اجتماعی توسط صاحبان فن باعث می گردد که در جامعۀ انسانی پرخاشگری به عنوان استراتژی کارآمد بصورت هشیار و یا ناهشیار مورد استفاده قرار نگیرد.”,
“description”: “و در پایان به این نتیجه می رسیم که وجود گفتگو و گفتمان و الگوهای کلامی و زبانی مشترک میان افراد بشر در ارتباط تعاملات اجتماعی و همچنین آموزش و پرورش در جامعۀ مدنی انسانها و هنجاریابی و شکل دهی هنجارهای اجتماعی توسط صاحبان فن باعث می گردد که در جامعۀ انسانی پرخاشگری به عنوان استراتژی کارآمد بصورت هشیار و یا ناهشیار مورد استفاده قرار نگیرد.”,
“width”: “1024”
}

29

پایان

{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“contentUrl”: “https://slideplayer.com/slide/14979435/91/images/29/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86.jpg”,
“name”: “پایان”,
“description”: “پایان”,
“width”: “1024”
}

Dr. Sudhir Shah M.D., D.M. (Neurology)

The Intelligent Choice

The Low-cost Idea The low-cost idea has to start in people´s mind!

Forward looking statement

Manfred Mudelsee Department of Earth Sciences Boston University, USA

Swyx Technology Conference 2011

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت

PowerPoint Historical Review

Similar presentations

© 2019 SlidePlayer.com Inc. All rights reserved.

پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت
پاورپوینت پیشگیری از گرایش به خشونت
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *