واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی

واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی
واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی

پژوهشگران بریتانیایی می‌گویند زنانی که واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (زگیل تناسلی یا اچ پی وی) تزریق کرده‌اند به فقط سه بار پاپ اسمیر در عمرشان نیاز دارند.

ویروس اچ پی وی عامل ۹۹ درصد موارد سرطان گردن رحم است. برای جلوگیری از این بیماری، بیماریابی سرطان گردن رحم انجام می شود که به پاپ اسمیر معروف است. در این تست که معمولا بدون درد و خونریزی است (بسیارشبیه معاینه اعضای تناسلی خانم‌ها است) اما ممکن است ناخوشایند باشد نمونه‌ای از سلول‌های گردن رحم برداشته می‌شود. بعد این نمونه در آزمایشگاه بررسی می‌شود که آیا تغیرات سرطانی در سلول‌ها دیده می‌شود و آیا ویروس اچ‌پی‌وی در دهانه رحم فرد وجود دارد یا نه.

بر اساس توصیه فعلی در بریتانیا زنان باید در طول عمر خود دوازده بار پاپ اسمیر انجام دهند.

در این کشور از سال ۲۰۰۸ واکسن اچ پی وی به تمام دختران ۱۱ تا ۱۳ توصیه و تزریق می شود و از آن زمان تا کنون موارد اچ پی وی به میزان زیادی کاهش یافته است.

پژوهشگران دانشگاه کوئین مری لندن می گویند دختران جوانی که واکسن را تزریق کرده اند ، فقط سه بار، سی، چهل، و ۵۵ سالگی نیاز به پاپ اسمیر دارند.

پروفسور پیتر ساسینی که این تحقیق را سرپرستی کرده می‌گوید زنانی که واکسن اچ پی وی زده اند بسیار کمتر احتمال دارد به سرطان گردن رحم مبتلا شوند و به همین دلیل نیاز به این همه پاپ اسمیر ندارند.

در بریتانیا قرار است در سال ۲۰۱۹ واکسن جدید اچ پی وی به بازار وارد شود که در ۹۰ درصد موارد از آلودگی به این ویروس جلوگیری می‌کند در حالی که در واکسن فعلی این میزان هفتاد درصد است.

اچ‌پی‌وی پسران را هم می تواند مبتلا کند اما عوارض آن کمتر از دختران است. در بریتانیا بحث اینکه به پسران هم واکسن تزریق شود مطرح شد اما تابستان امسال کارشناسان آن را قابل توجیه ندانستند چرا که معتقد بودند با کاهش موارد ابتلا در دختران، شانس ابتلای پسران هم کاهش پیدا می کنند هر چند که منتقدان از این تصمیم ابراز نگرانی کرده‌اند.

در ایران واکسن اچ‌پی‌وی در دسترس است اما جزء بره واکسیناسیون سراسری نیست اما دختران نوجوان می‌توانند از پزشک بخواهند که برای آنها این واکسن را تجویز کند و به این ترتیب احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

فهرست موضوعات

گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد ۷۰% سرطان­های دهانه ­ی رحم، ۸۰% سرطان های مقعد، ۴۰% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و ۹۰% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید. هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان ، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند.

گارداسیل به طور استاندارد در ۳ دوز جداگانه پایه، و ماه های ۲ و ۶ ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان ۹ تا ۲۵ ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا ۹۹% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن ۴۵ سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV) مبتلا نشده باشند. به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است.واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی

بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا ۵ سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل پسران و مردان جوان ۹ تا ۲۵ ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است.

افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است. به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در مردان دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت ۴ سال از آغاز بره­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در زنان و مردان زیر ۲۱ سال این جمعیت گزارش شده است.

در پاییز ۲۰۰۹، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان ۱۰ تا ۲۵ ساله تأیید کرد. مشخص شده که زنان واکسینه شده، پس از درمان زگیل تناسلی بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر ۱۶ و ۱۸ HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و بره ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

زگیل­ های تناسلی خارجی در نتیجه­ ی عفونت زمینه­ ای HPV ایجاد می­شوند و جزو شایع­ترین بیماری­های هستند که از طریق جنسی منتقل می­گردند و اجتماعات را درگیر می­کنند. فقط در آمریکا سالانه ۳ تا ۶ میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با ۱% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً ۱۲۰ گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد،

تقریباً ۹۰% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع ۶ و ۱۱ ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر ۱۶ و ۱۸ ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه، مدت درمان، بره­ ی دوزاژ و اثرات طلوبشان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت نابودسازی زگیل در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است.

زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. ۲۰۱۳;۸(۳):۳۲۱-۳۳۲٫

سوال پزشکی دارید ؟!؟

سلام

پماد کالندولا بزن و شبی یک عدد قرص ستریزین استفاده کنید

دکتر شهریار ناطق متخصص کلیه و پروستات –

واکسن پاپیلوماویروس انسانی (HPV) یا واکسن گاردازیل(GARDASIL) برای پیشگیری ازعفونت توسط انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی کاربرد دارد.
واکسن ، حاوی ویروس ضعیف شده ، فاقد خاصیت بیماری زایی و در واقع جهت تقویت و تحریک ساختن پادتن ( آنتی بادی ) ، جهت محافظت از ابتلا به بیماری میباشد.
از ٤٠ گونه بیماری زای HPV نزد انسان ، مجموعا ١٥ گونه میتوانند سرطان‌زا باشند.
واکسن‌های در دسترس محافظت در برابر دو ، چهار یا نه نوع HPV را به عهده دارند. گرچه گاردازیل ٩ هنوز در بازار ایران موجود نیست.
واکسن گاردازیل ۴ ، توانایی محافظت در برابر HPV6 و HPV11 ( شایعترین نوع زگیل تناسلی )و انواع ۱۶ و ۱۸ ( عامل ابتلا٧٠٪ از سرطان‌های دهانه رحم در دنیا ) را دارد.
نشان داده شده است که این واکسن در برابر ویروس‌های با گونه‌های مربوط به خود اثرات ١٠٠٪ پیشگیری کننده دارد ولی در مواردی عکس العمل‌های پیشگیری کننده در برابر ویروس‌های غیر از گونه‌های ویژه خود نیز نشان داده است.
تخمین زده شده است که واکسنها ممکن است از ۷۰٪ از سرطان دهانه رحم ، ۸۰٪ سرطان مقعد ، ۶۰ درصد از سرطان واژن ، ۴۰ درصد ازسرطان مهبل و سرطان دهان پیشگیری کند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند واکسن HPV به عنوان بخشی از روال واکسن در کشور بکار برود. این واکسن بسته به سن فرد نیاز به دو یا سه دوز تزريق دارد.
در واقع شیوه معمول تزریق واكسن گاردازیل ٤ در مدت ٦ ماه و به شرح زیر میباشد :
١-نوبت اول نیم سی سی
٢-نوبت دوم،یك یا دو ماه بعد از نوبت اول و به میزان نیم سی سی
٣-نوبت سوم شش ماه پس از نوبت اول و به میزان نیم سی سی
واکسینه کردن دختران در سنین نه تا سیزده سال به طور معمول توصیه میشود. این واکسن برای حداقل هشت سال حفاظت فراهم می‌کند. غربالگری سرطان گردن رحم باز هم پس از واکسیناسیون لازم است.در اقایان نیز تزریق این واكسن تا قبل از ۲۶ سالگی توصیه می شود.
توجه شود كه اعداد فوق مختص بره واكسیناسیون همگانی كشورهای امریكا و كانادا بوده كه با هزینه دولت انجام میشود و افراد در سنین بالاتر نیز میتوانند با هزینه شخصی این واكسن را تهیه كنند.
نوع دیگر واكسن HPV ، واكسن Cervarix است كه تنها ضد گونه‌های بدخیم سرطان زای ١٨ و ١٦ بوده و در مورد گونه‌های١١ و ٦ ( زگیل زا ) اثری ندارد.
پژوهشگران آمریكایی با افزودن ٥ گونه دیگر HPV های ٣١، ٣٣ ، ٣٥ ، ٥٢ و ۵۸ تهیه واكسن گاردازیل ٩ را با اجازه FDA امریكا در سال ۲۰۱۴ اعلام نمودند كه با گاردازیل ٩ از ٩٠٪ زگیلها و ٩٠٪ سرطان‌های گردن رحم و دیگر مخاطهای وابسته به آن و نیز از سرطان‌های دستگاه تنفسی مربوط به HPV جلوگیری میشود.

تحقیقات نشان داده است كه با تزریق واكسن ٤ گانه گاردازیل سلولهایی كه در مرحله اولیه ناهنجاری به علت این گونه های ویروسی بوده اند به حالت طبیعی برگشته اند و در واقع تزریق واكسن در مراحل اولیه سرطان نیز موثر است به همین علت توصیه میشود حتی بانوان مبتلاء به زگیل تناسلی نیز واكسن را تزریق نمایند.واکسن HPV واکسنی بسیار امن بوده كه معمولا تزریق ان بی عارضه است.شایعترین عارضه، تزریق درد در محل تزریق بوده كه گذرا است و در بین حدود ۸۰ درصد از افراد ممکن است مشاهده شود. قرمزی و تورم در محل و تب نیز ممکن است رخ دهد.موضوع مهم عارضه نادر اما خطرناك غش كردن است كه گزارش ها حدود ١ مورد در یك میلیون بوده است و چون این عارضه در عرض ربع ساعت پدید می اید،لازم است بیمار پس از تزریق به مدت ربع ساعت بی حركت و در محلی زیر نظر تیم پزشكی باشد.تزریق این واكسن در دوران بارداری همراه با عوارض جانبی نبوده است‌‌‌‌ اما به دلیل كافی نبودن مطالعات بهتر است تزریق ان تا پس از بارداری به تعویق بیافتد.در پایان یاد آور میشویم با انجام واكسیناسیون بانوان محترم هیچوقت نباید از پاپ اسمیر سالانه صرفنظر كنند چراكه با انجام واكسیناسیون از پیدایش ٧٠٪ سرطانهای مربوطه جلوگیری كرده ایم اما تا تهیه واكسن ٣٠٪ بقیه گونه های دیگر این ویروسها،باید پاپ اسمیر و مراقبتهای ویژه مورد توجه باشد.

هدف از ایجاد این وب سایت ارائه اطلاعات صحیح و تخصصی در زمینه اورولوژی با زبانی ساده برای هموطنان ایرانی می باشد. در این وب سایت تلاش می شود تا به تدریج موضوعاتی شامل نشانه ها، تشخیص ، پیشگیری و درمان بیماری های دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه باروری مردان به اشتراک گذاشته شود.

مطلب قبلی

روش های درمانی بزرگی خوش خیم پروستات

واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی

مطلب بعدی

علائم بیماری های ارولوژی

مرکز تزریق واکسن گارداسیل در تهران

کرایوتراپی زگیل تناسلی چگونه انجام می شود؟ [+ عوارض]

علت بروز پریاپیسم (نعوظ بی اختیار ) چیست؟ [+ درمان]

علت ترشحات چرکی در مردان و زنان (+ التهاب مجاری ادرار )

مطالب پربازدید

اندازه طبیعی پروستات در مردان چند سی سی است؟


اگر ختنه نکنیم چه می شود؟


درمان قطعی پروستات با گیاهان دارویی

کاهش اندازه ی آلت تناسلی مردان چیست و به چه علتی به وجود می آید؟

واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی
واکسن پیشگیری از زگیل تناسلی
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *