نشانه های فشار خون پایین در بارداری



صفحه ای که به دنبال آن هستید پاک شده، جا به جا شده و یا از ابتدا وجود نداشته است!

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– افت فشار خون در بارداری معمولا باعث مشکلات بهداشتی یا پزشکی مهمی نمی شود و اکثر زنان می توانند به راحتی در خانه درمان شوند. فشار خون بسیار پایین موجب نگرانی برخی از زنان باردار می شود و علائم آزار دهنده ای در هنگام افت فشار خون، توسط زن باردار تجربه می شود. در این مقاله، به علل، درمان و زمان مراجعه به پزشک در هنگام افت فشار خون در بارداری می پردازیم.

دلیل افت فشار خون در بارداری نشانه مهمی از روند آغاز بارداری است. بسیاری از زنان نمی دانند که بارداری می تواند بر فشارخون تاثیر بگذارد. دلیل افت فشار خون افزایش گردش خون و تغییرات هورمونی در طی دوران بارداری است. در این دوران رگ های خونی باز شده و سبب کاهش فشار خون می شود.نشانه های فشار خون پایین در بارداری

فشار خون در اوایل بارداری شروع به کاهش می کند و معمولا در اواسط سه ماهه دوم به کمترین شکل ممکن می رسد. در معاینات پزشکی، تست فشار خون در زنان باردار نسبت به وضعیت عادی اندازه گیری نمی شود بلکه با توجه به میزان استاندار دوران بارداری محاسبه می شود.

تعجب آور نیست که زنان ممکن است در دوران بارداری، علائم افت فشار خون را تجربه کنند. این علائم مشابه علائمی است که افراد مبتلا به فشار خون پایین ممکن است احساس کنند. اغلب علائم افت فشار خون در بارداری شامل سرگیجه و حتی خستگی است. سرگیجه ناپایدار می تواند بر اثر بلند شدن ناگهانی از حالت خوابیده و نشسته، باشد.

افت فشار خون در بارداری ، به طور معمول علائم «هیپوتانسیون شدید» همراه با شوک ایجاد نمی کند. در بیماران مبتلا به سپسیس یا خونریزی عمیق، کاهش شدید فشار خون می تواند سبب آسیب های احتمالی یا بروز سکته مغزی، نارسایی کلیه و حمله قلبی شود.

در بسیاری از زنان باردار، فشار سیستولیک بین ۵ تا ۱۰ میلی متر جیوه است. فشار خون دیاستولیک در حاملگی طبیعی می تواند به ۱۵ میلی متر جیوه برسد. معمولا افت فشار خون در بارداری ایجاد شده  و بعد از آن به سطوح اولیه باز می گردد.

هنگامی که زنی حامله می شود، به این دلیل که مراحل رشد جنین در شکم مادر است، بارداری باعث تغییرات زیادی در بدن زنان می شود.  در طول بررسی ها، پزشکان احتمالا از زنان باردار سوال هایی در مورد شیوه زندگی شان می پرسند. همچنین پزشک، فشار خون را در هر مراجعه بررسی می کند.

فشار خون، بسته به سطح انرژی، نگرانی، سبک زندگی و سطح استرس می تواند دچار تغییر شود. علاوه بر آن، فشار خون در طی ساعات روز  می تواند متغیر باشد و ممکن است در ۲۴ هفته اول حاملگی ممکن پایین باشد. این  مشکل احتمالا از طریق سیستم گردش خون ایجاد می شود، زیرا رگ های خونی برای خون رسانی به رحم، گشاد تر می شوند.

در سایر مواقع هم احتمال افت فشار خون برای زنان باردار وجود دارد. مانند ایستادن بیش از حد، بلند شدن ناگهانی، حمام آب گرم برای مدت طولانی. بعضی از عوامل دیگر ی هم می توانند باعث افت فشار خون در زنان باردار شده و حتی فشار خون را پایین تر ازحد معمول کاهش دهند.

این موارد شامل: واکنش های آلرژیک، عفونت ها، کمبود آب، سوء تغذیه، خونریزی داخلی، کم خونی، بیماری های قلبی، اختلالات اندوکرین.

به طور کلی می توان گفت که افت فشار خون پایین در دوران بارداری معمولا نگران کننده نیست اما علائم  آن ممکن است ناراحت کننده بوده و یا بر کیفیت زندگی برخی از زنان در این دوران تاثیر گذار باشد، به خصوص اگر آنها قبل از این دوران، افت فشار خون را تجربه نکرده باشند.

ممکن است تهوع و سرگیجه و به خصوص بلند شدن سریع بعد از نشستن طولانی مدت، خستگی عمومی در طول روز را تشدید می کند. تنگی  نفس یا احساس ضعف، تشنگی سریع حتی بعد از نوشیدن آب، پوست سرد، حالت دم کردگی یا گرگرفتگی، مشکلات بینایی، دوبینی یا تاری دید ، افسردگی از علائم افت فشار خون در بارداری است.

در صورت بروز علائم فوق در زنان باردار، توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه شود. پزشک یا درمانگر، ممکن است برخی از آزمایشات را انجام دهند تا علت اصلی افت فشار خون در بارداری فرد تشخیص داده شود.

در طول دوران بارداری، فشار خون نرمال، نشانه ای از سلامت مادر و کودک است. پزشکان  معمولا از میزان فشار خون برای کمک به تشخیص موارد مهم و یا عوارض احتمالی استفاده می کنند.

براساس گزارش انجمن قلب، فشارخون طبیعی کمتر از ۱۲۰ در ۸۰-۱۲۰ میلی متر جیوه (mmHg) است که در سیتولوژی (در طول انقباض قلب) همیشه شماره بالا در دستگاه فشارخون قرار دارد. فشارخون در محاسبه دیاستولیک (زمانی که قلب خون را درون شریان ها منتقل نمی کند)، ۸۰ میلی متر جیوه بوده و تعداد کمتری در دستگاه نشان داده می شود.

به این ترتیب، فشار خون پایین تر از این میزان، پایین است؛ هر چند ممکن است این میزان فشار خون برای بسیاری از مردم عادی باشد. در طول ۱۲ هفته اول بارداری، ممکن است زن باردار متوجه  کاهش فشار خون شود.

این فشارخون پایین اغلب در طول سه ماهه اول و دوم در سطح پایین باقی مانده و در سه ماهه سوم دوباره افزایش می یابد. پزشکان در طول مدت بارداری، به طور مرتب فشار خون زنان باردار را چک می کنند.

در اواخر دوران بارداری، زمانی که احساس سرگیجه با سایر نشانه های ناراحت کننده شدت می یابد، مراقبت های و مراجعه به پزشک متخصص زنان، توصیه می شود.

در صورتی که دچار سرگیجه یا افت فشار همراه با علائم جدی مانند خونریزی، سردرد شدید، تغییرات بینایی یا تاری دید، درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضعف یا بی حسی، (به ویژه در یک طرف بدن) باید بلافاصله به اورژانس منتقل شوید.

زنان بارداری که دچار افت فشار خون و نهایتا دچار سرگیجه می شوند، می توانند اقداماتی را برای به حداقل رساندن علائم و پیشگیری از آن انجام دهند این موارد عبارتند از:

– نشستن یا دراز کشیدن برای جلوگیری از افت فشار خون در بارداری

– پرهیز ازایستادن طولانی یا تغییر موقعیت ناگهانی از حالت نشسته و خوابیده

– خوابیدن به پهلوی چپ برای افزایش جریان خون به قلب

– نوشیدن مقدار زیادی مایعات، به ویژه آب

– به پهلو دراز کشیدن ممکن است باعث درد پشت و درد عصبی در زنان باردار شود.

اگر احساس ضعف شدید دارید، از حالت خوابیده به حالت نشسته تغییر حالت داده و سر خود را پایین تر از بدن تان قرار دهید تا احساس ضعف و سرگیجه از بین برود. تمرینات خاص دوران بارداری به طور منظم  کمک می کند تا فشار خون طبیعی حفظ شود. همچنین در مورد فعالیت ورزشی خود  با پزشک مشورت کنید.

نبض ما– مترجم: مهناز ضحاکی

علت مرگ جنین در ماههای مختلف بارداری

۱۱ علت طولانی شدن پریود بیش از ۱۰ روز

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

نشانه های فشار خون پایین در بارداری

چه چیز باعث لکه بینی در دوران بارداری می شود؟

مسمومیت در بارداری چه علائمی دارد؟

چگونه دوقلو باردار شویم؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره ۳۷/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

فشار خون بر دو نوع سیستولی و دیاستولی تقسیم و ‌گذاری می‌گردد که به حد بالا و حد پایین نیز شناخته می‌شود. فشار خون عادی 8/12 یا 7/11 است. البته فشار خون کمتر یا از معمول نشانه بیماری نیست، اما نشان می‌دهد که احتمالاً به مراقبت بیشتری نیاز دارید، خصوصاً در دوران بارداری.

در هر ملاقات با پزشک، فشار خون شما اندازه گیری می‌شود. این اندازه گیری در سراسر بارداری، پس از زایمان و هنگام اقامت در بیمارستان نیز نظارت می‌شود.

فشار خون از نژاد، سن، وزن، ژنتیک و شیوه زندگی تاثیر می‌پذیرد. فشار خون بیش از معمول (9/14) فشار خون بالا خوانده می‌شود و کمتر از عادی (6/9) فشار خون پایین دارد. فشار خون بالا و شدید 11/16 است و گاهی فشار خون بالای تنشی حدود 9/135 می‌شود.

عواملی مثل استرس، مجرای باریک خون و ناخوشی های مزمن مثل بیماری‌ دیابت و قلب و کلیه، باعث فشار خون بالا می‌شوند. شاید بانوان مبتلا به فشار خون بالا برای لقاح جنین به مشکل بربخورند و بنابراین، در دوران بارداری باید به دقت زیر نظر باشند. احتمال دارد بانوان مبتلا به فشار خون بالا یا پایین فقط زمانی متوجه مشکل خود شوند که برای اولین بار حامله شوند. شرایط دیگری که در دوران بارداری باعث فشار خون بالا می‌شود، بارداری در نوجوانی یا بارداری برای اولین بار در سنین بیش از 35 سال است.نشانه های فشار خون پایین در بارداری

حجم خون بانوان باردار به طور چشمگیری به میزان 6 درصد افزایش می‌یابد. این افزایش حجم خون، فشار خونتان را به حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد، اما هورمون‌های بارداری پروژستین و ریلکسین مجاری خون را گُشاد می‌کنند (مثل اینکه پهنای لوله آب افزایش یابد). به این ترتیب، هورمون‌ها کمک می‌کنند تا جریان خون بهبود یابد و فشار خون ثابت شود.

وقتی خون کمتری در رگ‌ها جریان دارد، فشار خون افت می‌کند. فشار خون پایین موقتی فقط باعث کمبود آب بدن شود، اما فشار خون پایین شدید و ناگهانی، مخرب و جدی است و باید زیر نظر پزشک باشد، زیرا نشانه خونریزی مشهود یا پنهان خواهد بود. خونریزی پنهان همراه با درد شدید لگن می تواند نشانه بارداری خارج رحم پاره شده (وقتی بچه در لوله فالوپ رشد می‌کند) یا جدا شدن جفت (وقتی جفت از دیواره رحم جدا می‌شود) باشد.  

اگر فشار خون بالای القای بارداری درمان نشود، برای مادر و جنین خطرناک است و می‌تواند به اکلامپسی تبدیل شود.

 

پره اکلامپسی زمانی رخ می‌دهد که بدن با ذخیره‌ کردن مایعات متورم می‌شود، فشار خون بالا می‌رود و در ادرار پروتئین یافت می‌شود. این عارضه در هفته بیستم بارداری (حدود پنج ماهگی) شروع می‌شود و امکان دارد تا اولین هفته پس از زایمان ادامه یابد و متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان بسیار معمول است. اکلامپسی عارضه بسیار شدیدی است و باعث تشنج و کُما می‌شود. زایمان سریع نوزاد به رغم نارس بودن آن تنها روش برای رفع چنین عارضه ای است. اگر دچار فشار خون بالا هستید، مطمئن شوید که در دوران بارداری به طور مداوم زیر نظر قرار دارید.

 

فشار خون بالا در دوران بارداری را فشار خون بالای القای بارداری می‌خوانند، عارضه‌ای که اگر درمان نشود، برای مادر و فرزندش خطرناک و حتی تهدیدی جانی است. فشار خون بالای القای بارداری می‌تواند به اکلامپسی تبدیل شود که عارضه‌ای خطرناک با پیچیدگی‌هایی مثل تشنج، حمله مغزی، اختلال قلب و کلیه و کُما است.

همه بانوان باردار باید به طور منظم برای فشار خون بالای القای بارداری بررسی شوند. این تحقیقات شامل بررسی وزن و اِدم (تورم پا، مچ پا و دست‌ها)، نظارت بر فشار خون و آزمایش ادرار برای وجود پروتئین می‌شود.

وقتی فشار خون بالای القای بارداری تشخیص داده شد، نظارت بر آن و پیگیری درمان ضروری است. بانوانی که به درمانگاه‌های دولتی یا زایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند، برای درمان تخصصی به بیمارستان‌های مجهزتر ارجاع می‌شوند. اگر در دوران بارداری پیچیدگی‌هایی وجود داشته باشد، تشخیص متخصصان ضروری است.  

بانوان مبتلا به فشار خون بالای القای بارداری باید زیر نظر پزشک باشند. اگر نشانه‌ها شدید باشند بستری شدن در بیمارستان ضروری خواهد بود. فشار خون بالای القایی شدید که احتمال تبدیل شدن به اکلامپسی را دارد، شاید به معنای القای زایمان یا عمل سزارین و تولد نوزاد نارس باشد.

پیشگیری از فشار خون بالا ساده‌تر از درمان آن است. گاهی پزشک دارویی تجویز می کند که استفاده‌ی آن در دوران بارداری ایمن باشد. وقتی خطر زایمان زودهنگام وجود داشته باشد، احتمالاً برای بالغ کردن شُش جنین به مادر دارو داده می‌شود.

برای بررسی سلامت جفت، آزمایش نبود تنش انجام می‌شود و برای نظارت بر رشد جنین به طور منظم سونار (تصویربرداری) اجرا خواهد شد. معمولاً به بانوان باردار مبتلا به فشار خون بالای القایی توصیه می‌شود که استراحت کنند. درست غذا خوردن، تعادل در ورزش کردن و خواب کافی نشانه‌های این عارضه را بهبود می‌بخشد.

 

فشار خون پایین در دوران بارداری به دو شکل ملایم یا شدید رخ می دهد. فشار خون پایین ملایم خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد، اما در دوران بارداری این امر باعث احساس خستگی، ضعف، بی حالی یا سرگیجه می‌شود، خصوصاً وقتی به سرعت سر پا می‌ایستید. با دراز کشیدن به پهلو فشار خون پایین بهبود می‌یابد، زیرا این کار جریان خون و اکسیژن به مغز را بهتر می‌کند.

نشانه‌های دیگر فشار خون پایین

برای بهبود فشار خون پایین که ملایم باشد و تهدید ‌کننده نباشد، می‌توانید:

 

زیاده روی در خوردن، شیوه زندگی بی‌تحرک، مصرف دخانیات، الکل و اضطراب بر سلامت شخص اثر می‌گذارد و خطر فشار خون بالا را افزایش می‌دهد. بانوانی که قصد بچه‌دارشدن دارند باید پیش از لقاح جنین تغییراتی را در شیوه زندگی خود به وجود آورند.

اگر به فشار خون بالا یا پایین مبتلا هستید، باید از دستور پزشک پیروی کنید. گاهی به رغم  ایجاد تغییرات سالم در شیوه زندگی باز هم احتمال پیچیدگی‌های پنهان وجود دارد، ولی تشخیص و درمان زودهنگام برای مادر و فرزند نجات‌بخش است. نباید نشانه‌های هشدار را نادیده بگیرید، پزشک را از سلامت خود مطلع سازید و هر گونه تغییر ناگهانی ناراحت کننده را به پزشک گزارش دهید.

برای نظارت بر بهبودی و پیشگیری از بروز پیچیدگی‌ها، پس از زایمان فشار خون بررسی می‌شود. اُفت ناگهانی و شدید در فشار خون پس از زایمان نشانه خونریزی پس از زایمان است که باید فوراً گزارش شود.

گاهی ممکن است مادر مبتلا به فشار خون بالای بارداری مجبور باشد پس از زایمان نیز داروهای مصرفی در بارداری را ادامه دهد تا فشار خون تثبیت گردد. البته این مشکل نباید مانع شیردهی پستانی به نوزاد شود. در واقع، شیردهی به بهبود مادر کمک می‌کند، زیرا این عمل، رحم را برای کوچک شدن فعال می‌سازد و در نتیجه از خونریزی پیشگیری می‌کند. بانوان مبتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری برای معاینه‌های پس از زایمان نیز باید نزد پزشک بروند. متاسفانه امکان دارد در بارداری‌های بعدی فشار خون بالا و اکلامپسی دوباره رخ دهد. مادران در خطر باید پیش از تلاش برای لقاح جنین با پزشک مشورت کنند.   

 

مطالعه بیشتر:

1- علل و راه های پیشگیری از افت فشار خون در بارداری

2- فشار خون بالا در بارداری و عوارض آن بر جنین

3- علائم و راههای پیشگیری از پره اکلامپسی

4- عوامل بروز پره اکلامپسی در دوران بارداری

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

سبک زندگی بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

نشانه های فشار خون پایین در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

فشار خون بالا و بارداری لزوما یک ترکیب خطرناک نیستند.  داشتن فشار خون در بارداری نیاز به نظارت دقیق دارد.اگر فشار خون بالا دارید، قرار ملاقات پیش از مواجهه با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی که بارداری خود را کنترل می کند، بره ریزی کنید. همچنین با سایر اعضای تیم مراقبت بهداشتی خود، مانند پزشک خانواده یا متخصص قلب، ملاقات کنید. آنها ارزیابی می کنند که چقدر فشار خون بالا را مدیریت می کنید و تغییرات درمانی را که ممکن است قبل از بارداری لازم باشد را در نظر بگیرید،سعی کنید مطالب مربوط بهنشانه های شروع زایمان را مطالعه کنید و برای بررسی این مشکل با سایت سلام مادر تا انتها همراه باشید.

گاهی اوقات فشار خون بالا قبل از بارداری وجود دارد. در موارد دیگر، فشار خون بالا در دوران بارداری ایجاد می شود.

• فشار خون حاملگی زنان مبتلا به فشارخون بارداری دارای فشار خون بالا هستند که پس از ۲۰ هفته بارداری ایجاد می شود. پروتئین بیش از حد در ادرار یا سایر نشانه های آسیب اندام وجود ندارد. بعضی از زنان مبتلا به فشارخون بارداری در نهایت پره اکلامپسی را ایجاد می کنند.

• پرفشاری خون مزمن فشار خون بالا است که قبل از بارداری وجود داشت یا قبل از ۲۰ هفته حاملگی اتفاق می افتد. اما به این دلیل که فشار خون بالا معمولا علائم ندارد، ممکن است دشوار باشد که زمان شروع آن مشخص شود.

• پرفشاری خون مزمن با پرهاکلامپسی سوپاپ این بیماری در زنان مبتلا به پرفشاری خون مزمن قبل از بارداری رخ می دهد که موجب افزایش فشار خون بالا و پروتئین در ادرار و سایر عوارض مرتبط با فشار خون در دوران بارداری می شود.نشانه های فشار خون پایین در بارداری

• پره اکلامپسی زمانی اتفاق می افتد که فشار خون بالا پس از ۲۰ هفته بارداری ایجاد می شود و با علائم آسیب به سیستم های دیگر بدن مانند کلیه ها، کبد، خون و مغز همراه است. پره اکلامپسی درمان نشده می تواند منجر به عوارض جدی و حتی کشنده برای مادر و نوزاد، از جمله تشنج (اکلامپسی) شود. پیش از این، پره اکلامپسی تنها در صورتی تشخیص داده شد که یک زن باردار دارای فشار خون بالا و پروتئین در ادرار او بود. کارشناسان اکنون می دانند که ممکن است پره اکلامپسی بدون پروتئین در ادرار ایجاد شود.

فشار خون در بارداری خطرات مختلفی را شامل می شود:

• جریان خون به جفت کاهش یافته است. اگر جفت خون خون نداشته باشد، ممکن است نوزاد شما کمبود اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت کند. این می تواند منجر به رشد آهسته (محدودیت رشد داخل رحمی)، وزن کم هنگام تولد یا تولد زودرس شود. نارسایی می تواند منجر به مشکلات تنفسی، افزایش خطر ابتلا به عفونت و سایر عوارض برای نوزاد شود.

• انقباض پلاستیکی پره اکلامپسی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد که در آن جفت از دیواره داخلی رحم شما قبل از زایمان جدا شده است. انقباض شدید می تواند باعث خونریزی شدید شود که می تواند برای شما و نوزاد شما تهدید کننده زندگی شما باشد.

• محدودیت رشد داخل رحمی فشار خون بالا ممکن است منجر به کاهش رشد یا رشد کودک (محدودیت رشد داخل رحمی) شود.

• آسیب به اندام های دیگر شما. فشار خون بالا کنترل می شود و باعث آسیب مغز، قلب، ریه ها، کلیه ها، کبد و سایر اعضای اصلی می شود. در موارد شدید، این می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

• زایمان زودرس گاهی اوقات زایمان زود هنگام برای جلوگیری از عوارض بالقوه خطرناک زندگی در هنگام فشار خون در بارداری ضروری است.

• بیماری قلبی عروقی آینده. داشتن پره اکلامپسی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و قلب (قلب و عروق) آینده شما را افزایش دهد. خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در آینده است اگر شما بیش از یک بار پره اکلامپسی داشته باشید یا به علت فشار خون در بارداری دچار زایمان زودرس شده اید.

نظارت برفشار خون در بارداری بخش مهمی از مراقبتهای قبل از زایمان است. اگر فشارخون مزمن دارید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما این دسته ها را برای اندازه گیری فشار خون در نظر می گیرد:

• فشار خون بالا. فشار خون بالا یک فشار سیستولیک بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ میلی متر جیوه (mmHg) و فشار دیاستولیک زیر ۸۰ میلی متر جیوه است. فشار خون بالا در طول زمان افزایش می یابد، مگر اینکه اقداماتی برای کنترل فشار خون انجام شود.
• پرفشاری خون مرحله ۱ فشار خون بالا در مرحله ۱ یک فشار سیستولیک است که از ۱۳۰ تا ۱۳۹ میلی متر جیوه یا یک فشار دیاستولیک بین ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه است.
• پرفشاری خون مرحله ۲ پرفشاری خون شدیدتر، فشارخون ۲ ساله فشار سیستولیک ۱۴۰ میلی متر و یا بالاتر است یا فشار دیاستولی ۹۰ میلی متر و یا بالاتر.

علاوه بر فشار خون بالا، علائم و نشانه های دیگر پره اکلامپسی نیز شامل موارد زیر است:

• پروتئین بیش از حد در ادرار (پروتئینوری) یا علائم اضافی مشکلات کلیوی
• سردرد شدید
• تغییر در دید، از جمله از دست دادن موقت، بینایی تیره یا حساسیت به نور
• درد شکمی بالایی، معمولا زیر شکم خود را در سمت راست قرار می دهد
• تهوع یا استفراغ
• سطح پلاکت ها در خون شما کاهش یافته (ترومبوسیتوپنی)
• اختلال عملکرد کبدی
• ضعف نفس، ناشی از مایع در ریه ها است

افزایش ناگهانی وزن و تورم  – به ویژه در صورت و دست – اغلب همراه با پره اکلامپسی است. اما آنها همچنین در بسیاری از حاملگی های طبیعی اتفاق می افتند، بنابراین افزایش وزن و تورم نشانه های قابل اعتماد از پره اکلامپسی نیستند.

 

 

بعضی از داروهای فشار خون در بارداری ایمن هستند اما مهارکننده های آنزیم تبدیل آنژیوتانسین (ACE)، انسداد گیرنده های آنژیوتنسین و مهار کننده های رنین به طور کلی در حین بارداری اجتناب می شود.

فشار خون بالا شما را در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض مهم قرار می دهد. و این می تواند برای کودک شما خطرناک باشد. اگر برای کنترل فشار خون در حین بارداری نیاز به دارو دارید، ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما بهترین دارو را در مناسب ترین دوز تجویز می کند. مصرف دارو دقیقا همانطور که تجویز شده است. مصرف دارو را متوقف نکنید و یا دوز خود را تنظیم کنید.

 در دوران بارداری، شما اغلب مراقبت های بهداشتی خود را می بینید. وزن و فشار خون در هر مراجعه بررسی می شود و شما ممکن است نیاز به آزمایش های خون و ادرار را داشته باشید.

ارائه کننده مراقبت های بهداشتی شما نیز مراقب سلامت کودک شما نیز خواهد بود. سونوگرافی مکرر ممکن است برای ردیابی رشد و پیشرفت کودک شما استفاده شود. نظارت بر ضربان قلب جنینی ممکن است برای ارزیابی رضایت کودک شما مورد استفاده قرار گیرد. ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما همچنین می تواند نظارت بر حرکات روزانه کودک خود را داشته باشد.

• قرار ملاقات های قبل از زایمان خود را نگه دارید مراقب مراقبت های بهداشتی خود را به طور منظم در طول حاملگی خود مشاهده کنید.
• داروهای فشار خون خود را به عنوان تجویز کنید. ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما بهترین دارو را در مناسب ترین دوز تجویز می کند.
• فعال بمان. توصیه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود را برای فعالیت بدنی دنبال کنید.
• یک رژیم سالم بخورید اگر به کمک اضافی نیاز دارید، با متخصص تغذیه تماس بگیرید.
• دانستن چه چیزی غیر از محدودیت است از سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر جلوگیری کنید. قبل از مصرف داروهای بدون نسخه با پزشک خود مشورت کنید.

محققان همچنان به مطالعه راه های پیشگیری از پره اکلامپسی ادامه می دهند، اما تا کنون هیچ استراتژی روشن نگرفته است. اگر اختلال فشار خون در بارداری قبلی داشته اید، ممکن است پزشک شما روزانه دوز پایین آسپرین (۸۱ میلی گرم) را در اواخر سه ماهه اول خود تجویز کند.

برای جلوگیری از عوارض، ارائه کننده خدمات بهداشتی شما ممکن است قبل از تاریخ تولد، القاء کار را پیش بینی کند. زمان شروع القاي شما بر اساس چگونگی کنترل فشار خونتان به خوبی کنترل می شود، اینکه آیا شما در معرض آسیب اندام درون بدن هستید و اینکه آیا کودک شما دارای عوارض مانند محدودیت رشد داخل رحمی به علت فشار خون بالا است یا خیر. اگر پره اکلامپسی با ویژگی های شدید داشته باشید، ممکن است در طول زایمان به دارو کمک کنید تا از تشنج جلوگیری شود.

برای اکثر زنان فشار خون بالا، حتی کسانی که دارو مصرف می کنند، شیردهی تشویق می شود. قبل از اینکه نوزاد شما متولد شود، تنظیمات دارو را که باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود انجام دهید، بحث کنید. گاهی اوقات داروهای فشار خون جایگزین توصیه می شود.

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانه های فشار خون پایین در بارداری

کلیه حقوق این وب سایت برای “های مادر” محفوظ است.

نا گفته های دوران بارداری را می دانید؟

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *