نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات
نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سرطان پروستات در بعضی از آقایان به‌صورت پنهان پیشرفت می‌کند و زمانی علائم خود را نشان می‌دهد که بیماری وارد مراحل پیشرفته شده است. بنابراین شناخت این بیماری و نشانه‌های آن و انجام تست‌های سرطان در تشخیص به‌موقع بیماری اهمیت دارد. پزشک متخصص بهترین کسی است که شما را در مورد لزوم و نحوه‌ی انجام تست‌ها راهنمایی می‌کند. در حال حاضر روش‌های درمانی متفاوتی برای غلبه بر این بیماری وجود دارد و بدون شک روش‌های موجود برای درمان سرطان پروستات همگام با پیشرفت علم در حال پیشرفت است.نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

در این مقاله به بررسی نشانه‌ها، روش‌های تشخیص و درمان‌های موجود برای سرطان پروستات می‌پردازیم.

پروستات غده‌ی کوچکی در بدن آقایان است که دقیقا در زیر مثانه قرار دارد. تمام سلول‌های بدن ما با سرعت مشخصی رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند و بعد از مدتی از بین می‌روند. سرطان پروستات زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پروستات با سرعت غیرعادی رشد ‌کنند و برخلاف سلول‌های عادی بعد از پایان عمر خود از بین نروند و تجمع سلول‌ها باعث به‌وجود آمدن تومور در پروستات شود. تومور به‌وجود آمده با گذشت زمان می‌تواند به سایر بافت‌ها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوان‌ها سرایت کند.

سرطان پروستات دومین سرطان رایج در آمریکا و دومین دلیل مرگ‌های ناشی از سرطان در میان مردان است. در آمریکا از هر ۷ مرد ۱ نفر به سرطان پروستات مبتلاست. حدود ۲,۵ میلیون نفر در آمریکا درگیر این بیماری هستند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سالانه ۳۰۰۰۰ مرد بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند.

رایج‌ترین نشانه‌های سرطان پروستات عبارتند از:

توجه کنید که گاهی ممکن است سرطان به‌صورت پنهان و بدون هیچ نشانه‌ای پیشرفت کند و ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نشانه‌های خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایش‌های منظم در پیش‌گیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.

آزمایش آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA): در این آزمایش میزان PSA خون اندازه‌گیری می‌شود. PSA نوعی پروتئین است که توسط غده‌ی پروستات تولید می‌شود و با یک آزمایش خون ساده می‌توان میزان این ماده را در خون اندازه‌گیری کرد. مشکلاتی از قبیل التهاب، بزرگی پروستات یا سرطان باعث می‌شوند مقدار این ماده در خون از حد نرمال آن بیشتر شود.

در برخی موارد به تشخیص پزشک، آقایان بالای ۵۰ سال یا جوان‌تر که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها وجود دارد مورد معاینه‌ی دیجیتال مقعد (DRE) قرار می‌گیرند. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای بررسی وجود تومور استفاده شود. چنانچه در معاینات اولیه مورد مشکوکی مشاهده شود، در مرحله‌‌ی بعد برای معاینه‌ی دقیق‌تر، بیوپسی یا همان نمونه‌برداری تجویز می‌شود. در نمونه‌برداری قسمتی از بافت پروستات توسط سوزن مخصوص نمونه‌گیری و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود.

پزشک بعد از نمونه‌برداری و بررسی سلول‌های نمونه، نمره‌ای به نمونه‌‌ی موردنظر می‌دهد که معیار گلیسون (Gleason score) نام دارد. هرچه عدد این معیار بزرگ‌تر باشد، توده‌ی موردنظر بدخیم‌تر است. پاتالوژیست به کمک این معیار و آزمایش‌ها و معاینات انجام‌ شده، تشخیص می‌دهد که سرطان در چه مرحله‌ای است و تا چه حد به بافت‌ها و ارگان‌های اطراف خود سرایت کرده است.

درجدول زیر مفهوم هریک از مقادیر معیار گلیسون را می‌بینیم:

عوامل زیر احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در آقایان افزایش می‌دهد:

در پاسخ به این سؤال باید بدانید که با توجه به نتایج آزمایش‌ها پزشک‌تان تصمیم می‌گیرد که شما به بررسی بیشتر و درمان نیاز دارید یا خیر. فراموش نکنید که سطح بالای PSA همیشه نشانه‌ی ابتلا به سرطان پروستات نیست. مشکلاتی مانند التهاب، عفونت و بزرگی پروستات هم ممکن است علت افزایش سطح این ماده در خون باشند. بنابراین بهتر است پیش از انجام این آزمایش با پزشک خود مشورت کنید.

برای درمان سرطان پروستات از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۰ اولین واکسن درمان سرطان را تأیید کرد. این واکسن پروونج (Provenge) نام دارد و با استفاده از سلول‌های بنیادی به بیمارانی که در مرحله پیشرفته‌ی سرطان پروستات قرار دارند، کمک می‌کند.

دانشمندان در حال ابداع روش‌های جدید برای درمان سرطان پروستات هستند. روش‌ اولتراسوند متمرکز با شدت بالا جهت نابود کردن سلول‌های سرطانی و درمان‌های دارویی هدفمند برای متوقف کردن رشد این سلول‌ها جزو روش‌های جدید درمان سرطان به حساب می‌آیند. RFA نیز روش نوینی است که از فرکانس‌های رادیویی برای کاهش درد در مردان مبتلا به سرطان از آن استفاده می‌کنند.

سرطان پروستات هرچه زودتر تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت. در اغلب موارد این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است. چنانچه بیماری وارد مراحل بالاتر شود، درمان آن نیز دشوارتر خواهد بود. علاوه بر این، روش‌های درمانی که در مراحل پیشرفته‌ی سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرند گاهی عوارضی از قبیل بی‌اختیاری ادرار و مشکل در نعوظ را به‌ همراه دارند.

پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد، سبک زندگی و سن شخص تصمیم می‌گیرد که آزمایش‌های مربوط به سرطان پروستات از چه سنی و به چه صورت باید انجام شود.

برگرفته از: healthline.com

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

با عرض سلام و خسته نباشید.نوشته ی شما بسیار عالی بود.یه سوال ازتون دارم.خیلی ها میگن که اگه فرد به صورت ایستاده دستشویی کنه دچار این بیماری میشه.این موضوع صحتی داره؟

بسیارمفیدبود

واقعا ممنونم از سایت خوبتون

ممنون از توجه و لطف شما.

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

آخرین مطالب

نشانه‌های سوء استفاده عاطفی چیست و درمقابل آن چه باید کرد؟

علائم بیماری چند شخصیتی چیست؛ تشخیص و درمان آن

ناپروکسن؛‌ انواع، عوارض و نحوه مصرف آن

درمان نفخ شکم با حرکات ورزشی در ۵ دقیقه

با قطع ناگهانی رابطه عاطفی چه کنیم؟

ترین های جهان

بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده می‌کنند

بانمک ترین حیوانات دنیا که می‌توانند واقعا خطرناک باشند


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟


ارزانترین کشور برای تحصیل کدام است؟

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟

بهترین کشورها که پذیرای متقاضیان مهاجرت از طریق کار هستند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز



سرطان پروستات یکی از شایع ترین و کشنده ترین بیماری ها در میان مردان است. اگرچه این سرطان بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال دیده می شود اما نمی توان آن را تنها مختص به مردان مسن دانست چرا که پژوهش های جدید نشان می دهد که مردان جوان هم می توانند به این بیماری مبتلا شوند.

سرطان پروستات در اثر رشد سلول های سرطانی در غده ی پروستات به وجود می آید که می تواند باعث انسداد دستگاه ادراری یا متاستاز (گسترش بافت سرطانی) به سایر قسمت های بدن شود. آگاهی از نشانه های این بیماری و تشخیص به موقع آن، روند درمان را مؤثرتر خواهد کرد. با نشانه های این سرطان آشنا شوید.

۱- ادرارتان شدت چندانی ندارد

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

کم شدن جریان یا سرعت ادرار یکی از نشانه های رایج سرطان پروستات است. این مسأله می تواند ناشی از فشاری باشد که تومور به وجود آمده در پروستات به مجرای ادراری وارد می کند.

۲- شب ها بیشتر از قبل دستشویی می روید

تکرر ادرار، به ویژه شب ها، می تواند از نشانه های وجود مشکلی در پروستات باشد.

التهاب پروستات یا هایپرپلازی خوش خیم پروستات (که به بزرگ شدن پروستات هم معروف است) هم می توانند باعث بروز نشانه هایی مثل افزایش ادرار شوند. اگر متوجه شده اید که شب ها بیشتر از قبل دستشویی می روید، با مراجعه به پزشک از سلامت خود مطمئن شوید.

۳- در ادرارتان خون وجود دارد

اگر ادرارتان خونی است یا ادرار کردن تان با احساس درد یا سوزش همراه است، حتما به پزشک مراجعه کنید. به دلیل نزدیکی غده ی پروستات به مجرای ادرای و مثانه، فشار تومور باعث بروز چنین تغییراتی در ادرار می شود.

۴- پاهایتان متورم یا پف کرده هستند

اگر تمام روز را راه رفته یا سرپا بوده باشید طبیعی است که پاهایتان صدمه ببینند، اما تورم مزمن پاها احتمالا نشانه ی مشکل جدی تری است.

متورم شدن یا انباشت مایعات در هر قسمتی از پاها می تواند از نشانه های گسترش سرطان پروستات به بیرون غده ی پروستات باشد. اگر متوجه این نشانه در خود شده اید، به ویژه اگر فقط یک قسمت از بدن تان دچار تغییر اندازه شده، حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵- دچار یبوست هستید

اغلب ما وقتی دچار یبوست می شویم می دانیم کدام خوراکی یا غذایی که خورده ایم باعث آن شده و در مجموع از علت آن باخبریم. اما اگر مکررا و به دلایل نامعلومی دچار یبوست می شوید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

یبوست ناشی از سرطان پروستات ممکن است با احساس فشار یا درد در مقعد همراه باشد.

۶- مقدار مایع منی تان کمتر از قبل شده

کاهش مقدار مایع منی در هنگام انزال احتمالا از نشانه های سرطان پروستات است.

البته کم شدن منی همیشه نشانه ی سرطان پروستات نیست و این مسأله می تواند ناشی از کاهش سطح بعضی هورمون ها در بدن، تضعیف عضلات لگن و یا انزال برگشتی باشد که در اثر آن مایع منی به جای خروج از آلت تناسلی، به درون مثانه باز می گردد.

۷- دچار ناتوانی جنسی شده اید

اگر یکباره دچار مشکل نعوظ شده اید، انزال تان با درد همراه است یا در مایع منی تان خون  وجود دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید. بروز مشکل در نعوظ احتمالا از نشانه های مراحل پیشرفته ی سرطان پروستات است.

۸- کمر درد دارید

بسیاری از افراد ممکن است کمر درد خود را ناشی فعالیت زیاد بدنی یا بد خوابیدن بدانند، اما احساس درد یا خشک شدن در ناحیه ی کمر یکی از نشانه های سرطان پروستات است.

کمر درد ناشی از سرطان پروستات معمولا عمیق و مداوم است. شاید این نکته کمک کند تا بتوانید این درد را از گرفتگی های عضلانی یا صدمات ناشی از ورزش کردن تشخیص دهید.

۹- ران ها یا نشمینگاه تان درد می کند

دردهای استخوانی در ناحیه ی لگن یا اطراف آن می تواند از نشانه های سرطان پروستات باشد. با مراجعه به پزشک از علت اصلی دردهای خود آگاه شوید.

۱۰- به دلایل نامعلومی وزن کم کرده اید

کاهش بی دلیل وزن یکی از نشانه های احتمالی سرطان پروستات است. این مسأله معمولا زمانی اتفاق می افتد که بافت سرطانی به بیرون غده ی پروستات گسترش پیدا کرده است.

۱۱- پاها یا دست هایتان دائما بی حس می شوند

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

خواب رفتن گهگاه پاها و دست ها امری طبیعی است اما اگر متوجه شده اید که دائما دست ها یا پاهایتان بی حس می شوند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

این بی حسی می تواند نشانه ی گسترش سرطان پروستات و فشار آوردن آن به عصب نخاعی باشد.

۱۲- هنگام نشستن احساس ناراحتی می کنید

احساس ناراحتی یا درد هنگام نشستن می تواند از نشانه های وجود مشکلی در پروستات باشد.

این نوع درد احتمالا در اثر فشار آوردن غده ی پروستات به دیگر قسمت های لگن به وجود می آید. اگر متوجه شده اید که در حالت نشسته درد دارید اما وقتی می ایستید احساس بهتری دارید، این مسأله می تواند نشانه ی مهمی باشد.

۱۳- بی اشتها شده اید

اگر یکباره بی اشتها شده اید، این مسأله می تواند از نشانه های هشدار دهنده ی سرطان پروستات باشد. اگرچه این نشانه جزئی به نظر می رسد اما نباید به آن بی توجه بود.

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای وبسایت Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

آمار نشان می‌دهد در بریتانیا برای اولین بار تعداد مردانی که از سرطان پروستات می‌میرند بیشتر از تعداد زنانی است که به خاطر سرطان پستان جان خود را از دست می‌دهند.

با پیر شدن جمعیت تعداد بیشتری از مردان به این سرطان دچار می‌شوند و به دلیل ابتلا به آن می‌میرند.

بنیاد سرطان پروستات بریتانیا گفته است پیشرفت در تشخیص و درمان بیماری سرطان پستان جواب داده و افزایش بودجه برای تحقیق در باره سرطان پروستات هم می‌تواند مثمر ثمر واقع شود.

سرطان ریه و سرطان روده بزرگ در بریتانیا کماکان بیشترین قربانی را می‌گیرند و سرطان پروستات هم اکنون در جای سوم است.

آمار سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که در این سال ۱۱ هزار و ۸۱۹ نفر از سرطان پروستات و ۱۱ هزار و ۴۴۲ نفر از سرطان پستان درگذشته‌اند.

اگرچه مرگ ناشی از سرطان پروستات طی ده سال گذشته افزایش یافته اما میزان مرگ و میر یا نسبت مرگ ناشی از این بیماری در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ شش درصد کاهش داشته است.

میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان در همین مدت ۱۰ درصد کاهش یافته است که نشان می‌دهد کاهش میزان مرگ و میر در میان زنان سریع‌تر است.

آزمایش‌های مربوط به تشخیص سرطان پروستات در میان مردان هنوز تابو به شمار می‌رود و بیشتر مردان از انجام چنین آزمایش‌هایی احساس شرم می‌کنند و مایل به انجام این آزمایش‌ها و صحبت در باره آن نیستند.

مدیران بنیاد خیریه پروستات بریتانیا می‌گوید این بیماری نیمی از بودجه‌ای که برای تحقیقات در باره سرطان پستان اختصاص داده می‌شود را دریافت می‌کند.

آنها می‌گویند به وجود آوردن راه‌های بهتر برای کشف بیماری باید به اولویت تبدیل شود.

در حال حاضر هیچ آزمایش تکی و قابل اعتمادی برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد و از آزمایش‌های پی‌اس آ، بافت‌برداری و معاینات بالینی برای کشف ابتلا به سرطان پروستات استفاده می‌شود.

مردانی که سرطان پروستات دارند، می‌توانند برای دهه‌ها بدون نیاز به درمان یا بدون نشانه‌های بیماری به زندگی خود ادامه دهند. دلیلش این است که پیشرفت این بیماری بسیار کند است.

در مراحل اولیه نشانه‌های کمی از این بیماری دیده می‌شود و بیشتر نشانه‌ها مربوط به ادرار می‌شوند.

مردانی که قوم و خویشانشان سرطان پروستان داشته‌اند، مردان سیاهپوست و مردان بالای ۵۰ سال با خطر بیشتر ابتلا به بیماری مواجه هستند.

مایکل چپمن، از مدیران بنیاد تحقیقات سرطان بریتانیا می‌گوید شمار مردانی که به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند و به خاطر آن جان خود را از دست می‌دهند در حال افزایش است و دلیل عمده آن افزایش جمعیت و افزایش طول عمر مردان است.

نشانه های ابتلا به سرطان پروستات
نشانه های ابتلا به سرطان پروستات
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *