نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

خواص دارویی و گیاهی

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن
نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

google-site-verification=2ljcTGl3W9DLC-5dwvlfO3nKgV3qcboUHEe6wqCibB0

در این مقاله به بررسی عقب انداختن پریود و جزئیات آن می پردازیم. این بحث جزو یکی از مبهم ترین و سوال برانگیز ترین موضوع ها است که مینت قصد دارد این مسئله را کامل برایتان شفاف سازی کند.

برای اکثر خانم ها در هر سنی که باشند، واقعا این مسئله بسیار مهم است که چگونه پریودشان را تحت کنترل داشته باشند و تا زمانیکه مایل هستند، به وسیله‌ی قرص های خوراکی، آن را به تعویق اندازند. خوشبختانه راه های مختلفی برای عقب انداختن پریودی وجود دارد.

ابتدا به بررسی دلایل این موضوع می پردازیم که چرا خانم ها می خواهند قاعدگیشان را عقب بیندازند.

 

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

 

دلایل مختلفی برای این موضوع می تواند وجود داشته باشد. قاعدگی به دلایل زیادی می تواند آزار دهنده باشد، مخصوصا اگر از دردهای شکمی و کمری رنج می برید. بعضی از بانوان در تمامی سیکل های ماهانه خود، قاعدگی سخت و دردناکی که آن ها را از فعالیت های روزمره باز می دارد و ناتوان می کند، رنج می برند.

امروزه با وجود پیشرفت در تمام زمینه های علمی و پزشکی، در هر سنی که باشید، می بایست آگاهی لازم  را در جهت کنترل قاعدگیتان داشته باشید، که چه موقع آن را قطع کنید و چه موقع اجازه دهید پریود شوید.

به عنوان مثال، ماهاست که برای انجام تست پاپ اسمیر برنامه ریزی کرده اید سپس با مراجعه به پزشک و وقتیکه انتظار قاعدگی را ندارید، ناگهان خونریزی برایتان اتفاق می افتد و یک شرایط نامناسب جهت معاینه و انجام تست برایتان ایجاد می کند. پس مراجعه به متخصص زنان، یک دلیل کاملا قابل قبول برای خانم هایی است که می خواهند، پریود خود را عقب بیندازند.

خیلی بهتر است که در زمان مسافرت، درگیر قاعدگی نباشید. مخصوصا زمانیکه به کوهنوردی یا کنار ساحل و استخر یا یک کشور خارجی می روید. در واقع لذت بردن از تفریحات آبی و پریودی باهم جور درنمی آیند. چونکه حین مسافرت می بایست به دنبال یک مکان برای تعویض پد بهداشتی یا تامپون باشید یا اینکه نمیخواهید درگیر درد های شکمی و کمری یا نفخ شوید. مسافرت یعنی لذت بردن و ریلکس کردن! پس اگر احتمال پریود شدن یه شما استرس وارد می کند، می توانید با مشاوره های مینت، پریودیتان را عقب بیندازید.

عقب انداختن پریود برای ازدواج

تبریک تبریک!!! آیا می خواهید برای روز عروسیتان برنامه ریزی کنید که دقیقا چه موقع خونریزی قاعدگیتان شروع می شود؟ روز عروسی بسیار گیج کننده و خسته کننده است که تمام کارها را با هم هماهنگ کرد و اکثر خانم ها هیچ برنامه ای برای قاعدگی در عروسی ندارند و اگر موقع عروسیتان پریود شوید، تمامی کارهایتان بهم میریزد و نگران کننده است. این یک دلیل اساسی است که خانم ها برای عقب انداختن پریودی به متخصص زنان مراجعه می کنند.

شروع یک رابطه جدید با هیجان و شادی خاصی همراه است و به ماه عسل شناخته می شود. اگر نمیخواهید در شرایطی قرار بگیرید که به همسر خود بگویید که این هفته پریود می شوم و رابطه را به چند روز دیگر موکول کن!!! یا اینکه بگویید امسب نه نمی توانم!!! پس باید با دکتر راجع به غقب انداختن پریودتان، مشورت کنید.

بسیاری از خانم ها از علائم قبل و دوران قاعدگیشان رنج می برند و باعث می شود چند روزی از ماه ناتوان شوند. پریودهای سنگینی که همراه با تهوع، استفراغ و اسهال هستند، در این مواقع پزشک، قرص های ضد باروری هورمونی را برای بیمارش تجویز می کند که اغلب علائم را کاهش می دهند. پزشک ممکن است، چند بسته قرص ضد بارداری را پشت هم تجویز کند، طوریکه قاعدگی فقط 4 ، 5 بار در سال اتفاق بیفتد.

داشتن توانایی اینکه انتخاب کنید چه موقع پریودیتان را عقب بیندازید، باعث آرامش ذهنی و جسمی می شود. همیشه از داشتن قرص های ضدبارداری به همراه خود اطمینان حاصل کنید و با مصرف به موقع و سر ساعت هر قرص، پریودتان را به عقب بیندازید.

عقب انداختن پریود با قرص جلوگیری از بارداری

اگر که همچنان از چسب ها و حلقه های جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، می توانید پریودیتان را به راحتی به عقب بیندازید. هنگامیکه از چسب استفاده می کنید، برای انداختن قاعدگی به مدت یک هفته، به راحتی یک چسب جدید بچسبانید.

هنگامیکه از رینگ برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، یک رینگ جدید بگذارید و پس از سه هفته، یک هفته پریود به عقب می افتد. مطمئن شوید که به موقع توسط پزشک ویزیت شوید، چون یک هفته زودتر می بایست رینگ یا پچ را تجدید کنید.

برای اینکه متوجه شوید یک قرص ضد بارداری با چه عملکردی جلوی پریودی را می گیرد و آن را عقب می اندازد، می بایست از نوع قرصی که استفاده می کنید، آگاهی داشته باشید.

قرص های ضد بارداری خوراکی که ترکیبی هستند و از جزء استروژنی و پروژسترونی تشکیل شده اند، با یک غلظت ثابت، این هورمون ها را در بدن آزاد می کنند و از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و باعث ضخیم و غلیظ شدن ترشح موکوزی دهانه رحم می شود و شرایط را برای عبور اسپرم غیر ممکن می کند.

یک پریود منظم به وسیله تغییرات سطح هورمونی، پس از تخمک گذاری( اگر تخمک هنوز بارور نشده باشد) ایجاد می شود. در حین مصرف قرص های ضد بارداری، از زمانیکه تخمک گذاری اتفاق نمی افتد، قاعدگی که تجربه می کنید یک قاعدگی نرمال و واقعی نیست. با قطع مصرف استروژن و پروژسترون باعث بازگشت ترشح هورمون های بدن می شوید و پریودی ایجاد می شود.

برای جایگزینی ترشح هورمون ها در بدن، می بایست مصرف داروهای ضدبارداری را ادامه دهید و به جای مصرف دارونما یا یک هفته استراحت، بلافاصله بسته جدید را شروع کنید. پس مصرف قرص جهت تاخیر در قاعدگی، برای همیشه قاعدگیتان را متوقف نمی کند، بلکه ترشح هورمون را به تاخیر می اندازد.

سوال برای یک خانم

قبلا تصور بر این بود که مصرف طولانی مدت داروهای ضد باروری برای به عقب انداختن پریودی، باعث مشکلات فراوانی می شود. خانم ها پیش تر بر این باور بودند به دلیل غیرطبیعی بودن و ناسالم بودن، نباید قاعدگی را عقب انداخت و می تواند مشکلات باروری و سرطان سینه و دهانه رحم را ایجاد کند. به خاطر همین دلایل سنتی است که قرص های جلوگیری از بارداری به صورتی طراحی شده اند که سیکل هورمون های بانوان را تقلید کنند. اما امروزه ما می دانیم که این موضوع صحت ندارد. اکثر پزشکان معتقدند که به تاخیر انداختن قاعدگی به وسیله قرص های ضد بارداری، کاملا بی خطر است. وقتیکه در حال مصرف قرص های ضد بارداری هستید، دیواره رحمی دوباره بازسازی نمی شود و به همین دلیل است که هر ماه خونریزی ایجاد نمی شود. علاوه بر این یک قاعدگی طبیعی نیز اتفاق نمی افتد و فقط خونریزی را متوقف کرده و آن را نگه داشته اید.

هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارند.

خود داروهای ضد بارداری یک سری عواض دارند، اما مسئله تاخیر در پریودی توسط داروهای ضدبارداری، هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند. بعضی از خانم ها با مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، تهوع، نفخ، اضافه وزن، تغییر خلق، لک های پوستی و کاهش میل جنسی را تجربه می کنند.

یکی از عوارضی که با مصرف دو یا سه دوره ای داروهای ضدبارداری ایجاد می شود، لکه بینی و خونریزی بین فواصل پریودی است.

هیچ یک از روش های طبیعی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم برای به تاخیر انداختن قاعدگی یا متوقف کردن قاعدگی، از نظر علمی ثابت شده نیستند.

بسیاری از بانوان از این روش های طبیعی استفاده می کنند و کاملا رضایت دارند. حال اگر شما به استفاده از داروهای شیمیایی جلوگیری تمایل ندارید، می توانید از روش های زیر کمک بگیرید.

یک هفته قبل از اینکه قاعدگی آغاز شود، خوردن روزی سه قاشق مرباخوری، سه بار در هفته.

بانوان ادعا می کنند که می توانند قاعدگیشان را به مدت یک هفته به تعویق بیندازند.

یک بسته ژلاتین را در یک فنجان آب گرم به خوبی حل کنید و فوری آن را بنوشید. این روش می تواند چند ساعتی قاعدگیتان را به تعویق بیندازد.

نوشیدن لیمو برای عقب انداختن قاعدگی

می تواند پریودتان را به تاخیر بیندازد یا خونریزیتان را سبک کند. لیمو را از پهنا به دو نیمه قاچ کنید و آن را بجویید یا بمکید.

عدس به عنوان یک روش سنتی برای به عقب انداختن قاعدگی شناخته می شود. ابتدا عدس ها را سرخ کنید تا نرم شوند سپس آن ها را خورد کنید تا تبدیل به پودر شوند. این پودر را به آب جوش اضافه کنید. این نوشیدنی را هر روز صبح، یک هفته قبل از روزی که انتظار دارید پریود شوید، بنوشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

google-site-verification=2ljcTGl3W9DLC-5dwvlfO3nKgV3qcboUHEe6wqCibB0

به در خواست مکرر دوستان و همراهان مینت، در این مقاله به بررسی انواع مختلف قرص ضد بارداری ، نحوه مصرف قرص ضد بارداری و تاثیر گذاری آنها میپردازیم.

کشف اولین قرص های جلوگیری از بارداری، جزو مهمترین اختراعات قرن ۲۰ بوده است. اولین قرص های جلوگیری از بارداری، توسط دکتر پینکوس کشف شد و در سال ۱۹۵۷ فروخته شد. و اولین بار تحت عنوان قرص های تنظیم کننده سیکل قاعدگی وارد بازار شدند، در این زمان مسئله جلوگیری از بارداری به عنوان یکی از عوارض جانبی این قرص ها شناخته شد.

پزشکان متوجه شدند که سیکل های نامنظم در آن زمان اپیدمیک شده و طی دوسال بیش از نیم میلیون نفر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را به دلیل عارضه ی جانبی آن یعنی جلوگیری از بارداری آغاز کردند.

 

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

 

در اواسط قرن ۲۰، قرص ضد بارداری بعنوان قرص جلوگیری تولید شد. و در طی ۵ دهه ی گذشته، انقلابی را در سلامت بانوان ایجاد کرد. امروزه، خانم ها در سراسر جهان از  انواع مختلف قرص ضد بارداری استفاده می کنند. این قرص ها اگر به درستی استفاده شوند ۹۹.۹٪ تاثیری گذاری دارند.هم اکنون طیف وسیعی از داروهای جلوگیری از بارداری در دسترس وجود دارد و به خانم ها این اجازه را میدهد که متناسب با شیوه ی زندگی و بودجه ی خود بهترین نوع را انتخاب کنند.

اگر تازگی با قرص آشنا شدید و میخواهید استفاده کنید، هر آنچه که لازمه ی مصرف قرص ضد بارداری است را در این مقاله ارئه میدهیم، پس همراه ما باشید.

نحوه عملکرد

قرص های ضد بارداری بارداری محتوی، استروژن سنتز شده و هورمون های پروژستینی هستند.

این هورمون ها، هورمون های طبیعی سیکل قاعدگی خانم ها را تقلید میکنند تا از بارداری جلوگیری کنند.

فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارد که از بارداری جلوگیری میکند. این قرص ها بصورت ترکیبی از هورمون ها هستند که از تخمک گذاری بدن جلوگیری می کنند. علاوه براین، این هورمون ها باعث غلیظ شدن ترشحات رحمی شده و بدین وسیله ورود اسپرم ها را به داخل رحم مشکل می کند و مانع از باروری تخمک می شود.

قرص ضد بارداری، همچنین میتواند بر دیواره ی رحمی تاثیر گذاشته و از لانه گزینی رویان جلوگیری میکند.

اکثر خانم ها هنگامی که میخواهند نوعی از قرص های ضد بارداری را بعنوان روش کنترل حاملگی انتخاب کنند، یا قرصهای ترکیبی یا همان قرصی که دوست یا آشناهایشان استفاده کرده اند را انتخاب می کنند که این تصور غلط یکی از بزرگترین و خطرناک ترین مسائلی است که باعث آسیب به شخص می شود.

با توجه به سن و سابقه پزشکی شخص، پزشک مناسب ترین دوز قرص های جلوگیری از بارداری را متناسب با شرایط فرد، تجویز می کند.

داروهای تجویز شده برای یک دختر ۱۸ ساله و ۳۰ ساله کاملا با هم متفاوت است. هورمون های مختلف تشکیل دهنده ی قرص های جلوگیری از بارداری، در بهبود آکنه های دوران بلوغ، رفع اسپاسم و دل درد های دوران قاعدگی و همچنین در خانم های با سنین بالاتر بسیار کمک کننده خواهد بود.

نکته ی اصلی اینجاست که تنها یک نوع قرص را نمیتوان برای تمامی اشخاص تجویز کرد. حتما به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنید که بهترین نوع قرص های خوراکی جلوگیری از بارداری را برایتان انتخاب کند.

زمان مصرف قرص ضد بارداری

موارد استفاده از قرص ضد بارداری عبارتند از:

قرص ضد بارداری بارداری همچنین باعث:

مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به سه روش مختلف امکان پذیر است ؛

هرچند که میتوانید قرص را در هر زمانی از روز مصرف کنید اما بهتر است قبل از صبحانه یا موقع خواب مصرف کنید، از این جهت که مصرف آن را فراموش نکنید.

انواع قرص ضد بارداری

رایح ترین قرص های جلوگیری از بارداری، قرص های ترکیبی هستند که ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژستین هستند.

اکثر قرص های ترکیبی، بسته های ۲۸ روزه، ۲۱ روزه و ۹۱ روزه هستند.

بیشتر قرص های داخل بسته محتوی دارو و فعال هستند، به این معنی که محتوی هورمون هستند. ممکن است قرص های غیرفعال در بسته بندی وجود داشته باشد به این معنی که فاقد هورمون هستند. این قرص های فاقد محتوای هورمونی، دارونما نامیده میشوند.

در حین مصرف قرص های دارونما دچار خونریزی م یشوید.(دقیقا مانند خونریزی پریودی )

این قرص ها بسیار رایج هستند و شامل ۲۱ قرص فعال و ۷قرص دارونما است. برای اینکه مصرف قرص را فراموش نکنید، پشت قرص ها با روزهای هفته مشخص شده اند. بعضی از قرص های دارونما، محتوی ویتامین ها و مینرال ها هستند و از این جهت قیمت آن افزایش پیدا میکند.

در این نوع، ۲۱ عدد قرص محتوی هورمون وجود دارد که میبایست ۲۱ روز، روزی یک قرص را در ساعت مشخصی مصرف کنید و پس از اتمام ۲۱ عدد قرص، ۷ روز استراحت بدهید، که در این بازه ی ۷ روزه قاعدگی اتفاق می افتد.

پس از اتمام ۷ روز، بسته جدید قرص را مجدد شروع کنید.

نحوه مصرف قرص های 91 روزه

این مدل از قرص های ترکیبی جهت استفاده ی تقریبا ۳ ماه است که ۱۳ هفته به طور مستمر و بدون استراحت باید روزی یک قرص را در زمان مشخص مصرف کرد. که ابتدا ۱۲ هفته، قرص های محتوی هورمون را مصرف کرده و سپس یک هفته  پایانی قرص های دارونما (حاوی مقادیر اندک استروژن) را مصرف کنید و تبع آن، در این یک هفته آخر، پریود اتفاق می افتد. در طی ۱۲ هفته ی ابتدایی، خونریزی قاعدگی اتفاق نمی افتد.خانم هایی که این مدل قرص ها را استفاده میکنند، در طول سال ۳ یا ۴ بار پریود می شوند.

قرص های Mini_Pill متداول ترین داروهایی هستند که فقط از یک نوع هورمون تشکیل شده اند یعنی فقط جزء پروژستینی دارند.این قرص ها فاقد جزء استروژنی هستند و اغلب در مواقعی تجویز میشوند که :

درست مثل قرص های ترکیبی، لازم است که این قرص ها در یک زمان مشخص و هر روز مصرف شوند. این قرص ها ۲۸ عددی هستند و فاقد دارونما یا قرص های غیرفعال هستند.اگر بطور اتفاقی Mini_Pill، بیش از سه ساعت با فاصله، از زمان معمول هر روز مصرف شود، به اندازه ی کافی کارایی جلوگیری از بارداری را ندارد. اگر این مشکل پیش آمد، از کاندوم استفاده کنید یا به مدت ۲ روز رابطه نداشته باشید.

در حین استفاده از قرص های ترکیبی، اندکی انعطاف زمانی بیشتری برای مصرف کننده وجود دارد. از این جهت که میبایست روزانه یک عدد قرص در ساعت مشخصی مصرف شود، اگر فراموش کردید که یک قرص محتوی دارو را بخورید، در اسرع وقت  قرص  فراموش شده را مصرف کنید، یا اگر دو عدد قرص را طی دو روز فراموش کردید، دو روز متوالی دو عدد قرص مصرف کنید و از یک روش جلوگیری دیگر تا یک هفته استفاده کنید. اگر بیش از دو روز از فراموشی مصرف قرص گذشته باشد، به طور کلی بسته را کنار گذاشته و تا زمان قاعدگی از یک روش جلوگیری دیگر استفاده کنید.

فراموشی مصرف قرص

اگرمصرف قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی را فراموش کردید، میبایست در اسرع وقت که به یاد آوردید آن را مصرف کنید، حتی اگر مجبور شدید دو عدد قرص را همزمان مصرف کنید و مابقی قرص ها را طبق روال قبل ادامه دهید.

در اکثر موارد، فراموش کردن مصرف یک قرص خیلی جای نگرانی ندارد و مشکل ساز نیست و غلظت دارو در بدن تغییر نمی کند و شانس بارداری همچنان ناچیز خواهد بود. با این حال اگر این اتفاق در ماه اول مصرف قرص های جلوگیری از بارداری برایتان رخ داد، بهتر است که بمدت 7 روز از یک روش جلوگیری دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

در رابطه با مینی پیل ها، اگر بیش تر از 3 ساعت از فراموشی قرص نگذشته باشد، قرص فراموش شده را در اسرع وقت مصرف کنید و قرص های بعدی را طبق روال همیشگی در یک زمان مشخص مصرف کنید. اگر تاخیر در مصرف مینی پیل ها بیش تراز 3 ساعت شد، سریعا قرص فراموش شده را مصرف کنید اما به مدت یک هفته از یک روش جلوگیری از بارداری دیگر استفاده کنید.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

بانوان در طول روز مشغله های فراوانی دارند و اغلب در این فکر هستند که درگیر روش های جلوگیری از بارداری نباشند و به مدت چندین سال حتی 10 سال دغدغه ی جلوگیری از بارداری را نداشته باشند. روش های جلوگیری از بارداری طولانی مدت شامل آی یو دی های هورمونی و مسی هستند و همچنین روش کاشتنی در بافت نیز در دسته طولانی روش های جلوگیری از بارداری طولانی مدت قرار میگیرد. این روش ها به مدت 4 سال از بارداری های ناخواسته جلوگیری می کنند.

آی یو دی ها میبایست هر 3 تا 6 سال، با توجه به توصیه ی کارخانه ی سازنده آن تعویض شوند. آی یو دی های مسی اثر طولانی تری دارند وبسته به نوع و مدلشان می توانند به مدت 5 تا 10 سال، فرد را از بارداری های ناخواسته محافظت کنند.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

وقتی که مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را قطع کنید، مدتی زمات میبرد تا بدنتان به حالت نرمال اولیه بازگردد.

در اکثر خانم ها چندین هفته پس از قطع مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، تخمک گذاری مجدد اتفاق می افتد. در بعضی از خانم ها چندین ماه طول می کشد تا به تخمک گذاری و سیکل عادیشان بازگردند.

اگر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را قطع کردید، و همچنان برای بارداری آماده نشدید،احتمالا میبایست، از روش های دیگر برای بارداری اقدام کنید.

امروزه طیف وسیعی از روش های جلوگیری از بارداری وجود دارند که قبل از آن که یک روش را انتخاب کنید، بهترین راه این است که با پزشکتان در این باره مشورت کنید. و هر سوالی که در این باره در ذهنتان است را بطرف کنید:

هنگام مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی، داشتن یک برنامه غذایی منظم مهم است. چنین داروهایی زمانی موثر هستند که غلظت آنها در بدن به طور مداوم در یک سطح ثابت نگهداری شود.

اگر زمان مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به شکل منظم رعایت شود، اثر پیشگیری از بارداری مداوم و تضمین شده ای را دارد و در نتیجه، شخص به طور قابل اعتمادی در برابر حاملگی ناخواسته محافظت می شود.

برای داشتن بهترین نتایج در مصرف قرص های ضد بارداری، مهم ترین نکته این است که همیشه باید در یک زمان مشخص مصرف شوند.

اکثر خانما بخاطر ترس از افزایش وزن با مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، آن ها را مصرف نمی کنند.

اولین قرص های جلوگیری از بارداری حاوی دوزهای بسیار بالای هورمون (دو برابر بیشتر از قرص های امروزی) بود، به همین دلیل می توانستند باعث اختلالات متابولیکی و افزایش وزن شوند. پس از آزمایش های متعدد، دوز هورمون های به کار رفته را  کاهش دادند و در نتیجه شدت عوارض نیز کاهش یافت.

مطالعات اخیر نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف قرص های ضد بارداری و افزایش وزن وجود ندارد. افزایش وزن بانوان به علت سن و شیوه زندگی شان است. علت افزایش اندک وزن ممکن است بخاطر احتباس آب یا افزایش اشتها در هنگام استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری خوراکی (COC) باشد.

تاثیر مصرف قرص های ضد بارداری بر سایز سینه

استفاده از قرص های  ضد بارداری، یکی از روش های رایج جلوگیری از بارداری در زنان است، چرا که نه تنها این قرص ها باعث پیشگیری از بارداری می شوند، بلکه تعادل هورمونی بدن را نیز حفظ می کند که در نهایت باعث می شود علائم قاعدگی، دل درد های شدید پریودی، سندروم پیش از قاعدگی و جوش پریودی کاهش پیدا کند.

این روزها که در حال نوشتن مطالب آموزشی در سایت هستیم، سوالات متعددی در رابطه با مصرف قرص های ضد بارداری و افزایش سایز سینه ها به چشممان می خورد و تقریبا می توان گفت که خیلی ها این قرص ها را تنها برای افزایش سایز سینه ها مصرف می کنند. اما واقعا این کار درستی است؟ در این قسمت، سعی می کنیم بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.

سینه های یک زن از دوران بلوغ شروع به رشد میکند و این رشد از ۸ تا ۱۴ سالگی است. این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی بخصوص استروژن و هورمون رشد است. هنگامی که در زمان بلوغ، استروژن به وسیله تخمدان ها تولید می شود؛ باعث می شود که  بافت های چربی در اطراف سینه جمع شوند که در نهایت موجب بزرگتر شدن سینه ها میشود. در همین زمان مجاری سینه نیز شروع به بزرگ شدن میکنند.

پس از اولین پریود و هنگامی که دختر شروع به تخمک گذاری میکند برخی از غدد شروع به رشد میکند. افزایش سایز و رشد سینه ها تا چندین سال طول می کشد و تقریباً این رشد تا پایان سنین نوجوانی طول می کشد.

هنگامی که سن بلوغ تمام شد بازهم سایز سینه ها به دلیل برخی از تغییرات فیزیولوژیکی بدن مانند سیکل قاعدگی، بارداری یا شیردهی می تواند تغییر کند.

مسئله اینجاست که برخی از زنان از شکل و سایز سینه هایشان راضی نیستند. برخی سینه های بزرگی دارند و می خواهند که آنها کوچکتر شوند و برخی دیگر نیز سینه های کوچکی دارند که همیشه در پی بزرگ کردن آنها هستند. کسانی که در گروه دوم هستند، یکی از راه‌حل‌های شان مصرف قرص های ضد بارداری برای بزرگ کردن سینه ها است.

قرص های ضدبارداری ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون ها با توزیع چربی های بدن، در شکل دهی باسن و سینه زنان، نقش اساسی دارند.

برخی از شواهد وجود دارند که نشان می دهند مصرف قرص های ضد بارداری می تواند سینه ها را بزرگ تر کند این شواهد عبارتند از:

برخی از زنان هنگامی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می کنند افزایش وزن خواهند داشت. هیچ نوع شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد دلیل افزایش وزن، مصرف اینگونه قرص ها است. اما بافت های چربی بدن زنان ( شامل باسن، ران ها و سینه ها) تعداد زیادی دریافت کننده استروژن دارند که باعث می شود غلظت چربی در این نواحی بیشتر شود.

مطالعات نشان داده است که زنانی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنند تراکم عضله کمتری نسبت به کسانی دارند که این قرص ها را مصرف نمی کنند و اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم هر چقدر تراکم عضله کمتری داشته باشید به جای آن چربی بیشتری هم خواهید داشت، اما این نکته صرفا به این معنی نیست که این چربی حتما در نواحی سینه جمع خواهد شد.

استروژن موجود در قرص های ضد بارداری بر روی متابولیسم آب بدن زنان نیز تاثیر می گذارد و در نتیجه باعث می شود که بدن آب بیشتری را نگه دارد. این امکان وجود دارد که این تورم ناشی از نگهداری آب در بدن بر روی سایز سینه ها تاثیر بگذارد.

مصرف قرص ضد بارداری و افزایش سایز سینه ها

 ممکن است اما هیچ تضمینی وجود ندارد.

ممکن است افزایش سایز کوچکی را پس از ۲۱ روز مصرف این قرص ها تجربه کنید اما هیچ کدام از تاثیرات آن دائمی نیست. حتی اگر قرص نیز مصرف نکنید ممکن است تغییراتی را در سایز سینه هایتان بسته به شرایط سیکل قاعدگی مشاهده کنید. هنگامی که تخمک گذاری میکنید ممکن است افزایش سایز داشته باشید یا سینه هایتان سفت شود و یا حتی درد بگیرد که این نیز به دلیل نگهداری آب در آنها است.

اگرچه قرص های ضد بارداری به عنوان روش های سالم و تاثیرگذار در جلوگیری از بارداری در نظر گرفته می شود، اما بدون خطر نیستند. برخی از زنان ممکن است هر کدام از عوارض زیر را تجربه کنند:

 به دلیل اینکه سینه های بزرگتر، همیشه از عوارض مصرف قرص های ضد بارداری نیستند، بنابراین خیلی منطقی نیست که تنها برای بزرگ کردن سینه هایتان از این قرص‌ها استفاده کنید. اگر می‌خواهید بازهم به این دلیل قرص مصرف کنید، ابتدا بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

 همچنین راه های دیگری نیز وجود دارد که بتوانید سایز سینه هایتان را افزایش دهید:

اما مطمئن شوید که از این سوتین ها در رختخواب استفاده نمی کنید. خوابیدن با این سوتین ها، جریان بافتهای سینه را کاهش می دهد که می تواند سبب ناراحتی های پوستی و حتی عفونت قارچی شود.

 طبیعی ترین حالتی که سینه ها در افراد بزرگسال افزایش سایز میدهند، در زمان بارداری و شیردهی است. افزایش سایز سینه ها ممکن است در سه ماهه اول بارداری و در هفته‌های ششم تا هشتم شروع شود. چرا که با این افزایش سایز، بافت های چربی می توانند از غدد شیری محافظت کنند. هنگامی که وضع حمل کردید، سینه ها شیر تولید میکنند و به همین دلیل بزرگتر می شوند.

از آن جایی که هیچ دلیل پزشکی برای مصرف نکردن قرص های جلوگیری از وجود ندارد، میتوانید مصرف این قرص ها را به مدت طولانی ادامه دهید. بسیاری از بانوان چندین سال مصرف قرص های ضد بارداری را ادمه می دهند و علاوه بر مسئله ی جلوگیری از بارداری، در تنظیم سیکل قاعدگی، درمان دل درد پریودی و درمان های هورمونال نیز کمک کننده باشد.

بله، احتمال بارداری با وجود مصرف قرص هست. هیچ کدام از روش های جلوگیری از بارداری حتی قرص ها کاملا از بارداری جلوگیری نمی کنند. با این حال اگر قرص ها به طور منظم و در یک ساعت مشخص مصرف شوند، بیش از 99% از بارداری جلوگیری می کنند. اما اگر قرص ها را طبق دستور مشخص شده مصرف نکنید، شانس بارداری ناخواسته با وجود مصرف قرص، در شما افزایش می یابد.

قرص های جلوگیری از بارداری هیچ تاثیری روی قدرت باروری شخص ندارند. وقتی بانوان مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را متوقف می کنند، شانس بارداری آنها به طور کامل برمیگردد و بسیاری از بانوان به محض قطع مصرف قرص، باردار می شوند. از این رو، برای یک زن مهم است که در دوران بارداری، به شدت مراقب بدن خود باشد، در کنار اینکه خود و همسرش شروع به تلاش برای باردای می کنند.

روش های جلوگیری از بارداری 91%_99% در کنترل بارداری موثر هستند. قرص، یکی از مورد اعتماد ترین و کارامد ترین روش هاست البته اگر طبق دستور مشخص شده مصرف شوند. با این حال 91%_99% به این معنی است که هم چنان شانس بارداری وجود دارد. خانمی که با وجود مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، باردار شده است، یکی از کارهای زیر را حین مصرف قرص انجام داده است:

هنگامیکه سطح هورمون های بدن به طور غیر طبیعی و به مدت طولانی افزایش پیدا می کنند، ممکن است عوارضی برایتان داشته باشد. همه روش های جلوگیری مانند قرص، کاشتنی ها و چسب های پوستی در بلند مدت عوارضی خواهند داشت. عوارض مختلف روش های جلوگیری عبارتند از:

تاثیر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری بر تخمک گذاری

خیر، کسانیکه از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند، تخمک گذاری انجام نمی دهند. قرص های ضد بارداری برای توقف تخمک گذاری ساخته شده اند. این قرص ها هنگامیکه درست مصرف شوند تا 99 درصد موثر هستند. تخمک گذاری به فرایندی گفته می شود که در آن تخمک از تخمدان ها آزاد می شود. قرص های جلوگیری حاوی پروژسترون و استروژن هستند که از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و در نتیجه در نبود تخمک گذاری هیچ باروری اتفاق نمی افتد.

اگر هر قرصی را فراموش کنید، ریسک بارداری افزایش پیدا می کند. فراموشی مصرف قرص های ضد بارداری با هیچکس شوخی ندارد. اگر بیشتر از یک بار مصرف قرص های ضد بارداری را در هر سیکل فراموش کنید، شانس بارداری بسیار افزایش پیدا می کند. هرچقدر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را بیشتر فراموش کنید، شانس بارداری بیشتر می شود.

در اولین سیکلی که مصرف قرص های ضد بارداری را متوقف کرده اید، ممکن است تخمک گذاری از چند روز تا چند هفته بعد شروع شود. برای برخی از زنان، تخمک گذاری در کمتر از یک هفته شروع می شود و برای برخی دیگر از 1 تا 3 ماه طول می کشد. برخی از خانم ها بلافاصله پس از توقف قرص های جلوگیری، باردار می شوند. برخی از مطالعات ثابت کرده اند هنگام توقف مصرف قرص های ضد بارداری در بهترین حالت تخمک گذاری قرار دارید.

بله، هر زمانی که قصد جلوگیری از بارداری دارید، می توانید مصرف قرص های ضد بارداری را شروع کنید. می توانید در هر زمانی از سیکل قاعدگیتان، مصرف قرص ها را شروع کنید اما اینکه چقدر طول می کشد که این قرص ها تاثیر گذار شوند، کاملا به نوع قرص که مصرف می کنید بستگی دارد. بسیاری از بانوان از قرص های ترکیبی استفاده می کنند. ( قرص هایی که هم استروژن و هم پروژسترون دارند) در مورد مصرف قرص های ترکیبی، اگر مصرف این قرص ها را در 5 روز اول سیکل قاعدگی شروع کنید، جلوگیری از بارداری بلافاصله آغاز می شود. اگر هر زمانی از سیکل به جز 5 روز ابتدایی، شروع به مصرف کنید، جلوگیری از بارداری از 7 روز آینده شروع می شود.

قرص های ضد بارداری، تولید طبیعی هورمون های استروژن را مختل می کند که در نهایت موجب توقف تخمک گذاری می شود. می توان گفت که مصرف قرص های ضد بارداری سطح هورمون های اسنروژن را بالا می برد که از عوارض آن می توان به سردرد و حالت تهوع اشاره کرد.

سلام، من یک سوال دارم، در صورت استفاده از قرص های ضد بارداری ۲۸ تایی، موعود پریود زودتر از اتمام ۲۸ قرص بیاید، باید قرص ها را ادامه دهم یا از قرص های جدید استفاده کنم ؟

سلام عاقله جان، شما بدون توجه به شروع پریودی قرص ها را تا آخر استفاده کنید. و بسته جدید رو بلافاصله پس از اتمام بسته قبلی شروع کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی

تعدادی از خانم ها در طول دوره قاعدگی درد زیادی را تحمل می کنند و از این موضوع احساس نارضایتی می کنند. خونریزی ماهیانه در برخی مواقع می تواند به حدی آزاردهنده باشد که می تواند بر فعالیت های روزانه آن ها نیز اثر منفی بگذارد. در چنین شرایطی نزدیک شدن به زمان قاعدگی باعث ایجاد احساس استرس در فرد می شود. در این مطلب قصد داریم در مورد به تاخیر انداختن دوره قاعدگی با استفاده از قرص صحبت کنیم.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

قاعدگی در خانم ‌های مبتلا به ناتوانی فیزیکی و ذهنی، آندومتریوز یا سایر مشکلات پزشکی از قبیل کم خونی، سبب می شود وضعیت بدتری پیدا کنند. در چنین شرایطی فرد از به تاخیر انداختن و کاهش دفعات خونریزی سود می برد.
عده‌ای دیگر از خانم ها هم تمایل دارند که در عروسی ها، جشن ها، مسافرت ها، تعطیلات یا فصول امتحانات قاعدگی خود را به تاخیر اندازند. در زنان ورزشکار، خدمه پرواز و برخی مشاغل دیگر هم تاخیر یا توقف قاعدگی یک انتخاب مقبول است. البته همه پزشکان با این کار موافق نیستند و این مسئله هنوز مورد بحث است.

رایج ترین روشی که برای تاخیر انداختن قاعدگی وجود دارد، استفاده از قرص‌های ضد بارداری خوراکی است.

قرص های ضد بارداری به نوعی با تقلید از چرخه ی قاعدگی زنان ساخته شده است. بسته های سنتی قرص های ضد بارداری، یک بسته ی ۲۸ تایی است که از بین آن، ۲۱ قرص فعال و ۷ قرص دیگر غیر فعال است. زمانی که قرص های فعال را بخورید باروری شما سرکوب شده و زمانی که به ۷ قرص فعال برسید بدنتان خونریزی می کند.

قرص LD را از روز ۵ تا ۷ دوره خود شروع می کنید. در حالت عادی بعد از مصرف ۲۱ قرص، مصرف قطع شده و به دنبال آن خونریزی شروع می شود و تا زمانی که می خواهید خونریزی به تعویق بیافتد، ادامه می دهید. زمانی که مصرف را قطع کنید طی یک تا دو روز خونریزی در شما شروع خواهد شد.

اگر در روزهای ابتدایی دوره قاعدگی هستید، با یک قرص شروع کنید و اگر لکه بینی پیدا کردید دو قرص مصرف کنید تا لکه بینی تمام شود، پس از پایان لکه بینی دوباره یک قرص تا زمانی که می خواهید خونریزی رخ ندهد.
اگر در روزهای پایانی دوره قاعدگی هستید، چون امکان لکه بینی بالاتر می شود، بهتر است از اول روزی ۲ قرص مصرف کنید و پس از اتمام لکه بینی به روزی یک قرص کاهش دهید. مصرف قرص را تا زمانی که می خواهید خونریزی رخ ندهد، ادامه دهید.

بهتر است که  بین روز 5 تا 7 هر دوره عادت ماهیانه مصرف قرص شروع شود. در این حالت پس از 21 روز بسته قرص ها به پایان می رسد و در مدت زمان کوتاهی پس از قطع مصرف خونریزی رخ خواهد داد. اگر پس از بازه 21 روزه تمایل به عقب انداختن دوره ماهیانه داشتید، باید مصرف بسته جدیدی را آغاز کنید و تا زمان مد نظر به صورت مداوم استفاده کنید . به خاطر داشته باشید که قطع مصرف می تواند باعث بروز خونریزی شود.

خیر، پس از پایان لکه بینی تا زمانی که می خواهید خونریزی رخ ندهد، می توانید از یک قرص استفاده کنید. اگر از ابتدای دوره تصمیم به عقب انداختن پریود نداشتید و در انتهای دوره قاعدگی بر اثر سفر ناگهانی و یا هر اتفاق خاصی تمایل به عقب انداختن قاعدگی خود پیدا کردید، به خاطر داشته باشید که به دلیل افزایش احتمال بروز لکه بینی، بهتر است از ابتدا روزی 2 قرص مصرف کنید و مانند آنچه در قبل اشاره شد، پس از اتمام لکه بینی  مصرف قرص را به روزی یک عدد کاهش دهید و مصرف آن را تا زمان مورد نظر خود ادامه دهید.

بله. این قرص ها معمولا با کنترل مداوم چرخه قاعدگی باعث به تاخیر انداختن عادت ماهانه می شوند.

در ادامه به معرفی چند نمونه از این قرص ها و ساز و کارش می پردازیم:

این قرص ها نیز در بازه زمانی ۸۴ روز یا ۱۲ هفته می توانند در به تاخیر انداختن عادت ماهیانه شما موثر باشند. به این ترتیب ماهیانه شما در هفته ی سیزدهم با مصرف قرص هایی با دوز استروژن پایین، اتفاق افتاده و دچار خونریزی می شوید. با توجه به این که از قرص های حاوی استروژن استفاده می کنید، ممکن است دچار علائمی مثل نفخ بشوید. هر سه ماه یکبار می توانید از این قرص ها استفاده کنید.

این رژیم نیز ۹۱ روزه بوده و بعد از ۸۴ روز از قرص های حاوی دوز ثابت پروژسترون یا دوز افزایشی استروژن به ترتیب شروع با ۲۰ میکروگرم، سپس ۲۵ میکرو گرم و در نهایت ۳۰۰ میکروگرم استفاده می کنید. پس از آن با مصرف قرص های حاوی دوز بسیار پایین استروژن می توانید شاهد پریود شدن و خونریزی بوده و دوباره هر سه ماه یکبار از این قرص ها استفاده کنید. این قرص ها در مقایسه با دیگر قرص های ضدبارداری تاثیر بیشتری در کاهش خونریزی ماهانه دارند.

این قرص ها برای استفاده مداوم بوده و می توانند با به تاخیر انداختن یا جلوگیری از پریود شدن، سیستم باروری شما را نیز کنترل کنند. این قرص ها تا یک سال می توانند مصرف شوند.

مصرف یک قرص جهت تعویق عادت ماهیانه در صورتی که اوایل دوره پریود شماست، معمولا کفایت می کند. البته به خاطر داشته باشید که در صورت بروز لکه بینی می توانید تا پایان لکه بینی از 2 قرص استفاده کنید.

بله، استفاده از آن در صورت لزوم البته بر طبق شرایط زیر بلامانع است:

شما با این روش می توانید عادت ماهیانه خود را عقب اندازید. بالا و پایین پستان ها را باید 10 روز قبل از شروع قاعدگی، هر روز 2 مرتبه و هر بار 3 تا 4 دفعه با لیوان بادکش کنید.

تقریبا 10 روز یا یک هفته به زمان عادت ماهیانه، با خوردن سویق عدس، قاعدگی را به تعویق بیندازید. (3 مرتیه در روز به اندازه یک پیاله).

روزی 2 مرتبه یک قاشق غذاخوری نشاسته در آب جوش ریخته و قبل از شروع قاعدگی میل کنید.

روزی 2 تا 3 عدد سیب ترش را قبل از زمان شروع قاعدگی میل کنید، به سرعت خونریزی را قطع می کند.

ترکیب بارهنگ و نعنا نیز از کمک کننده های خوب در تعویق عادت ماهیانه است، بارهنگ را با عرق نعنا به صورت شربت روزی 1 تا 2 لیوان بنوشید. مداومت بر خوردن نعناها مانع از خونریزی می گردد.

*** لازم به ذکر است مصرف تمام قرص های معرفی شده، با تجویز پزشک صورت گیرد.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

همراه با مصرف قرص ضد بارداری،مواد غذایی زیر را بخورید

مهم ترین نکات برای درمان و کاهش درد سندرم قاعدگی

راهکارهای خانگی برای درمان بی نظمی و تاخیر در قاعدگی

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128333237

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

قرص LD را از روز ۵ تا ۷ دوره خود شروع می کنید. در حالت عادی بعد از مصرف ۲۱ قرص، مصرف قطع شده و به دنبال آن خونریزی شروع می شود و تا زمانی که می خواهید خونریزی به تعویق بیافتد ادامه می دهید، زمانی که مصرف را قطع کنید طی یک تا دو روز خونریزی در شما شروع خواهد شد.

اگر در روزهای ابتدایی دوره قاعدگی هستید، با یک قرص شروع کنید و اگر لکه بینی پیدا کردید دو قرص مصرف کنید تا لکه بینی تمام شود، پس از پایان لکه بینی دوباره یک قرص تا زمانی که می خواهید خونریزی رخ ندهد.
اگر در روزهای پایانی دوره قاعدگی هستید، چون امکان لکه بینی بالاتر می شود بهتر است از اول روزی ۲ قرص مصرف کنید و پس از اتمام لکه بینی به روزی یک قرص کاهش دهید . تا زمانی که می خواهید خونریزی رخ ندهد ادامه دهید.

این دارو برای خانمهای مجرد مشکلی را ایجاد نمی کند.

برای به تاخیر انداختن قاعدگی میتوان از قرصهای ال دی، اچ دی،تری فازیک،دزوسپتیو و… استفاده کرد که البته با توجه به عوارض آن و وضعیت فعلی خود می بایست نوع قرص را انتخاب کنید مثلا تری فازیک نسبت به ال دی و اچ دی عوارض کمتری دارد ولی باعث افزایش لکه بینی بین قاعدگی میشود و برای کسانیکه دچار مشکل لکه بینی هستند توصیه نمیشود.

بسیاری از زنان، از داشتن دوره قاعدگی ماهانه احساس رضایت میکنند و حتی با پیش بینی زمان پریود، از نظر داشتن یک بدن سالم احساس اطمینان می کنند. اما برای عده ای دیگر، خونریزی ماهیانه یک اتفاق دردناک و ناتوان‌کننده است که میتواند بر فعالیتهای روزمره شان اثر منفی بگذارد.
خانم‌هایی که قاعدگیهای سنگین، طولانی، فراوان یا دردناک دارند و یا نشانه ها و علائم پیش از قاعدگی مانند درد سینه‌ها، نفخ و بی‌حوصلگی آنها را آزار میدهد، تمایل دارند که تناوب دوره های خونریزی ماهیانه را کاهش دهند.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

همچنین خانم‌های مبتلا به ناتوانی فیزیکی و ذهنی، اندومتریوز یا سایر مشکلات پزشکی از قبیل کم خونی، آسم، صرع که با قاعدگی وضع آنها بدتر می شود، از تاخیر انداختن و کاهش دفعات خونریزی سود میبرند.
عده‌ای دیگر هم تمایل دارند که در عروسیها، جشنها، مسافرتها،تعطیلات یا فصول امتحانات قاعدگی خود را به تاخیر اندازند. در زنان ورزشکار، خدمه پرواز و برخی مشاغل دیگر هم تاخیر یا توقف قاعدگی یک انتخاب مقبول است. البته همه پزشکان با این کار موافق نیستند و این مسئله هنوز مورد بحث است.

رایج ترین روشی که برای تاخیر انداختن قاعدگی وجود دارد، استفاده از قرص‌های ضدبارداری خوراکی است که حاوی ۲۱ قرص فعال حاوی استروژن و پروژسترون و به دنبال آن ۷ قرص بی اثر یا دارونما هستند.
در صورت استفاده عادی از این قرص‌ها، در طول هفته‌ای که از قرص‌های دارونما استفاده میشود، خونریزی اتفاق میافتد ولی خوردن طولانی‌تر قرص‌های فعال، قاعدگی را به تاخیر میاندازد. به عنوان مثال اگر قرص‌های فعال، ۶ یا ۹ یا ۱۲ روز، بیشتر خورده شوند و به دنبال آن از قرص‌های دارونما استفاده شود، خونریزی به ترتیب ۷ یا ۱۰ یا ۱۳ روز به تاخیر میافتد. مصرف پشت سر هم قرصهای فعال باعث توقف کلی قاعدگی میگردد.
البته در مورد این سوِال که حذف دائم قاعدگی خطری در بردارد یا خیر، هنوز اطلاعات و تجربیات کافی برای پاسخ به این سوِال وجود ندارد ولی با این وجود، هنوز هیچ نتیجه بدی از قطع دائمی قاعدگی شناخته نشده است. هرچند تحقیقات زیادی لازم است تا این مسئله بررسی شود که آیا مصرف سالانه هورمونهای اضافی در درازمدت اثر سوئی بر سلامت فرد می‌گذارد یا خیر.

مطالعات محدودی نشان داده اند که آثار جانبی داروهای ضدبارداری خوراکی از قبیل درد سینه ها، سردرد، تغییرات رفتاری، آکنه، تغییرات وزن و تورم و ایجاد نقاط تیره در صورت، در برخی از افرادی که از این روش استفاده میکنند، دیده میشود. بسیاری از زنانی که این روش را برای اولین بار شروع کرده اند در طول ۳-۴ ماه اول، دچار خونریزیهایی بین دورههای قاعدگی میشوند.

البته خونریزی قابل انتظار است اما در طول زمان باید کاهش یابد و اگر باقی بماند یا شدید و آزاردهنده شود باید به پزشک مراجعه شود. در صورت فراموش کردن خوردن یکی از قرص‌ها یا مبتلا شدن به اسهال و استفراغ هم، احتمال خونریزیهای غیرقابل پیش‌بینی زیاد میشود.

در این زمانها باید از یکی دیگر از روش‌های ضد بارداری نیز استفاده شود، زیرا احتمال کاهش آثار قرص زیاد است. به هر حال در صورت شک یا داشتن نشانه های حاملگی از قبیل درد سینه ها، خستگی فراوان و کوفتگی صبحگاهی، یک تست حاملگی یا مراجعه به پزشک توصیه می‌شود. همچنین در صورت مشاهده علائمی نظیر درد شدید شکم، درد سینه، خلط خونی، تنگی تنفس، سردرد شدید وناگهانی، کاهش بینایی یا تاری دید ودرد شدید پا به دنبال مصرف داروهای ضدبارداری خوراکی، به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورت تمایل به استفاده از هر یک از این روش‌ها جهت تاخیر قاعدگی، مهم نیست که در چه سنی باشید؛ بسیاری از دختران نوجوان که قاعدگیهای دردناک، نامنظم و زیاد دارند میتوانند از این قرص‌ها سود ببرند. تحقیقات نشان داده است که کاهش قاعدگی در تعداد غیبت‌های دانش‌آموزان، شرکت آنها در ورزش‌های گروهی وارتقاء سطح زندگی آنان تاثیر مثبت دارد. اگر شما قادر به استفاده از قرصهای ضدبارداری هستید و تمایل دارید که دفعات خونریزیهای خود را کاهش دهید .
میتوانید به روش ذکر شده از این قرص‌ها استفاده کنید. پزشک شما را در مورد چگونگی مصرف این قرص‌ها، دقیق‌تر راهنمایی میکند ولی به‌طورکلی بدانید که مصرف قرص‌های ضدبارداری خوراکی در زنان مبتلا به پرفشاری خون، دارای سابقه سکته مغزی، سابقه بیماری‌های کبدی، سابقه خانوادگی لخته شدن خون و یا سرطان پستان یا رحم ممنوعیت دارد.در مورد کسانی که بالای ۳۵ سال سن دارند و به صورت دائمی از سیگار استفاده میکنند هم احتیاط لازم است. مصرف قرص‌های ضدبارداری خوراکی در شرایط فوق میتواند بر شدت عوارض جانبی بیفزاید.


ms

قرص های باز شدن پریود برای خانم هایی استفاده می شود که مدت زمان زیادی از قاعدگی شان گذشته یا پریودشان قطع شده است. پریود نشدن پیامدهای نامطلوبی می تواند به دنبال داشته باشد. اختلالات هورمونی در بدن و به دنبال آن پیامدهای نامطلوبی مانند ریزش مو، ناباروری و آکنه و… در اثر پریود نشدن بروز پیدا می کند. پیش از آنکه از قرص های باز شدن پریود استفاده شود باید علت به هم ریختگی چرخه قاعدگی بررسی شود. استفاده خودسرانه می تواند پیامدهای نامطلوبی را به دنبال داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره زمان و نحوه مصرف این قرص ها با ما در ادامه این مقاله همراه باشید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص های باز شدن پریود می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

در صورتی که فرآیند بارداری اتفاق نیافتد، دیواره رحم همراه با تخمک شروع به تخریب می کند و توسط پریود شدن از بدنتان خارج می شود. خونریزی ماهیانه نشان دهنده سلامت جسمی و روانی تان است. اگر به مدت حدودا سه ماه یا بیشتر پریود نشوید بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم از درمان های دارویی استفاده شود. مصرف این داروها کمک می کند تا سطح هورمون هایتان تنظیم شود و چرخه کلی قاعدگی تان، بهبود پیدا کند. توجه داشته باشید تاخیر در چرخه قاعدگی همیشه نیاز به درمان دارویی ندارد و ممکن است حتی در اثر استرس شدید اتفاق بیافتد.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

 

منظم نبودن چرخه قاعدگی به دلایل مختلف ممکن است روی دهد. در صورتی که پریودتان قطع شده است در درجه اول بررسی کنید تا مطمئن شوید باردار نیست؛ چون در صورت بارداری به جنین ممکن است صدمه بزنید. در صورتی که جواب تست بارداری منفی بود، احتمالا به دلیل عوامل دیگر مانند کیست تخمدان، استرس های روحی و روانی، کاهش یا افزایش وزن، ورزش های سنگین، شیردهی، مصرف برخی داروهای ضد افسردگی و ضد فشار خون، اختلال در غده تیروئید، یائسگی، زخم و عفونت ها رحمی رخ می دهد. 

زمانی که چرخه قاعدگی زنان با مشکل رو به رو می‌شود، ارتباط زناشویی و رابطه جنسی آن ها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. اضافه شدن فشار رابطه نیز برای زنان مضر است. آشنایی با بدن زن و شناخت بدن همسر به زوجین این امکان را می‌دهد تا در موقعیت های مختلف با صبوری برخورد کنند.

 

قرص های باز شدن پریود، هنگام قطع قاعدگی، سندروم پیش از قاعدگی، نارسایی اولیه تخمدان، اندومتریوز و کنترل بارداری تجویز می شوند. این داروها همچنین برای خانم هایی که به دلیل شیمی درمانی یا تشعشعات یا اختلال هایی مانند سندرم ترنر و… استروژن کافی تولید نمی کنند، به عنوان جایگزین استروژن مصرف می شود.

 

دختران بعد از پریود شدن رشد چندانی نمی کنند، پس اگر اولین دوره پریود او شروع شده است مصرف این قرص ها تاثیر چندانی در رشد او ندارد. بنابراین مصرف قرص های باز شدن پریود پیش از اولین قاعدگی می تواند بر رشد دختران تاثیر منفی بگذارد.

 

اثرات مصرف این قرص ها، بسته به شرایط جسمی و موقعیت هر فرد متفاوت است. مصرف این قرص ها با مزیت هایی مانند تنظیم چرخه قاعدگی، کاهش گرفتگی قاعدگی، درمان جوش، درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک و کاهش احتمال ابتلا به برخی از انواع سرطان ها همراه است.

 

قرص‌های باز شدن پریود انواع مختلفی دارند که برای مصرف مشاوره جنسی لازم می باشد. در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

یکی از داروها برای باز شدن پریود، قرص Well Woman است. این قرص حاوی موادی مانند مس، آهن، منگنز، ید است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدنتان می شود و مشکلات و بی نظمی های قاعدگی را برطرف می کند. اثرات این قرص بین یک تا سه ماه مشخص می شود.

عوارض احتمالی: این دارو گیاهی است و در صورت مصرف درست و عدم مصرف خودسرانه عوارض جانبی ندارد.

قرص جیناون نیز در درمان بی نظمی قاعدگی موثر است و به تنظیم شدن هورمون هایتان کمک می کند.  این دارو دارای مکمل های گیاهی ست که گردش خون بدنتان را تسهیل می کند. اگر پریود های دردناک و شدید داشته باشید این دارو می تواند موثر باشد.

این قرص در صورتی که بدنتان قادر به تولید پروژسترون نباشد تجویز می شود. این قرص برای درمان اختلالات قاعدگی، سندروم پیش از قاعدگی و خونریزی رحمی غیر طبیعی به کار می رود. به طور معمول بین 3 تا 10 روز بعد از قطع مصرف قرص، خونریزی قاعدگی شروع می شود. این دارو به منظور رشد سینه ها و کاهش تولید تسترون استفاده می شود و علائم بروز یائسگی را کاهش می دهد.

عوارض احتمالی: استفراغ، حالت تهوع، خونریزی نامنظم یا لکه بینی، کم شدن وزن، جوش زدن، خارش پوست، آمبولی ریوی، تاری دید.

قرص مدروکسی پروژسترون به منظور تنظیم سیکل قاعدگی، درمان سرطان سینه و پیشگیری از بارداری استفاده می شود. هنگامی که این دارو را به مدت 10 روز مصرف کنید، 2 تا 10 روز بعد خونریزی روی می دهد. در صورتی که سابقه بیماری های قلبی _ عروقی، ناهنجاری کبدی، خونریزی واژن و سقط جنین دارید، از مصرف این قرص پرهیز کنید.

عوارض احتمالی: کاهش وزن، استفراغ، حساس شدن سینه ها، ریزش مو، افسردگی، ورم پا، افزایش قند خون، تغییر در میل جنسی، آکنه، کهیر، پیدایش اختلالاتی در دستگاه گوارش، خونریزی نامنظم، کم شدن وزن.

قرص پروورا به منظم شدن هورمون های زنانه کمک می کند و ترکیب اصلی آن قرص مدروکسی پروژسترون است. پروورا چرخه قاعدگی را تنظیم کرده و باعث فعال شدن آن می شود.

عوارض احتمالی: تهوع، التهاب، حساسیت پستان، سردرد، تغییر در ترشحات واژن، نوسانات خلقی، تاری دید، سرگیجه، خواب آلودگی، افزایش یا کاهش وزن.

یکی دیگر از داروها، قرص مپرات است که برای درمان پریود نشدن یا پریود نامنظم استفاده می شود. در واقع چرخه قاعدگی تان را تنظیم می کند.

عوارض احتمالی: افزایش وزن، افسردگی، درد و حساسیت پستان، از بین رفتن دید یا تاری دید ،تورم صورت، دست ها و پاها، تنگی نفس، خارش،ریزش مو، سردرد، تهوع و استفراغ.

این قرص به منظور از بین بردن مشکلات قاعدگی در خانم ها استفاده می شود. این دارو در خانم های که باردار نشده اند یا دچار بی نظمی قاعدگی هستند مصرف می شود.

قرص M2 Tone Syrup جهت تنظیم شدن پریود، اختلالات رحمی، آمنوره و ناباروری زنان و جلوگیری از پریودهای شدید استفاده می شود. نقش این دارو، تنظیم کردن هورمون های زنانه در بدن است در نتیجه پریودهایتان را به حالت طبیعی باز می گرداند. عوارض این قرص به ندرت اتفاق می افتد.

عوارض احتمالی: ناراحتی معده، افزایش وزن، واکنش های پوستی، استفراغ، بی خوابی، واکنش پوستی، اسهال.

قرص Black Kohosh قرصی گیاهی، با تنظیم هورمون های بدنتان به خصوص استروژن، چرخه کلی قاعدگی را بهبود می بخشد و به منظور زودتر پریود شدن و ریزش دیواره رحم تجویز می شود. این دارو را می توانید به صورت پودر، قرص یا کپسول استفاده کنید. خانم هایی که سابقه ابتلا به سرطان سینه دارند بهتر است این دارو را مصرف نکنند.

عوارض احتمالی: آسیب کبد، ناراحتی معده، سردرد، احساس سنگینی، لکه بینی و افزایش وزن.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص های باز شدن پریود می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

خونریزی معمول ماهانه با استفاده از قرص های ضدبارداری هیچ فایده ای برای سلامتی ندارد. بدانید که چطور میتوانید با مصرف قرص، چرخه ی قاعدگی خود را کنترل کنید.

آیا میخواهید که قاعدگی های کمتری داشته باشد؟ این کار با قرص های ضدبارداری امکان پذیر است. نحوه انجام این کار را یاد بگیرید تا جواب سوالات معمول درباره استفاده از قرص های ضدبارداری برای به تاخیر انداختن یا جلوگیری از قاعدگی را بفهمید.

قرص های ضدبارداری سنتی به گونه ای طراحی شده بودند تا چرخه قاعدگی طبیعی را تقلید کنند. بسته های قرص سنتی شامل 28 عدد قرص بود که تنها 21 عدد از آنها فعال هستند ( یعنی شامل هورمونهایی برای منع تخمک گذاری ) 7 قرص دیگر غیرفعال هستند. به خونریزی ای که در طول یک هفته مصرف قرص های غیرفعال دارید، خونریزی قطع کننده میگویند. پاسخ بدن شما متوقف کردن هورمونها است. اگر از مصرف قرص های غیرفعال صرف نظر کنید و بلافاصله یک بسته قرص فعال دیگر شروع کنید، دیگر خونریزی قطع کننده نخواهید داشت.

خونریزی ای که زمان مصرف قرصهای غیرفعال دارید مانند خونریزی زمان قاعدگی نیست و این خونریزی برای سلامتی هم ضروری نیست.  این خوب است که قرص های ضدبارداری را چه به دلایل شخصی و چه درمانی مصرف کنید تا کنترل بیشتری روی چرخه قاعدگی تان داشته باشید.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

 

به تاخیر انداختن قاعدگی کمک میکند تا بتوانید علائم گوناگون بیماری های قاعدگی را مدیریت کنید. اگر هریک از علائم زیر را دارید ، توجه به این امر حائز اهمیت است. علائمی همچون :

علاوه بر این، خونریزی قاعدگی گاهی اوقات ناخوشایند است. شاید بخواهید قبل از امتحانی مهم، فعالیتی ورزشی، تعطیلات یا مناسبتهای خاص مثل جشن عروسی یا ماه عسلتان قاعدگی تان را عقب بندازید.

اگر پزشکتان بگوید که مصرف قرصهای ضدبارداری برای شما مشکل ساز نیست، مسلما مصرفشان برای به تاخیرانداختن قاعدگی بی خطر است. اگرچه شاید همه ی پزشکان با به تاخیرانداختن قاعدگی موافق نباشند. حتی بعضی از پزشکان این گزینه را مطرح نمیکنند مگراینکه خودتان به آن اشاره کنید. اگر میخواهید به تاخیرانداختن قاعدگی را امتحان کنید، از پزشکتان بپرسید کدام گزینه برای شما مناسبتر است.

لکه بینی- خونریزی یا لکه بینی بین قاعدگی ها- معمولا زمانی اتفاق می افتد که قرص های ضدبارداری مصرف میکنید، مخصوصا طی ماه های اول مصرف. لکه بینی معمولا به مرور زمان کاهش می یابد، البته تا زمانیکه بدن با سیستم جدید سازگار شود.

مشکل دیگر به تاخیرانداختن قاعدگی به صورت مداوم این است که تشخیص باردار بودن سخت تر از قبل میشود. اگر تهوع صبحگاهی، حساسیت پستان یا حالت خستگی غیرعادی دارید، از تست بارداری خانگی استفاده کنید یا با پزشک مشورت کنید.

 

لکه بینی معمولا به مرور زمان کاهش پیدا میکند، اما در همین حال میتوانید کارهایی را انجام دهید:

با مصرف قرصهای غیرفعال تنها برای سه یا چهار روز به جای دوره هفت روزه یا جایگزینی آنها با قرص هایی با استروژن کمتر، علائم قطع مصرف و خونریزی نامنظم ممکن است کاهش پیدا کند.

لکه بینی به این علت نیست که قرص ها اثر نکرده اند. حتما قرص ها را مصرف کنید حتی اگر به لکه بینی افتادید، تا ریسک باردارشدن بی برنامه را کمتر کنید. اگر لکه بینی تان شدیدتر شد یا بیشتر از هفت روز طول کشید به پزشکتان اطلاع دهید.

 

بله. این برمیگردد به قرص های ضد بارداری با مصرف مداوم یا دوره طولانی. قرص های موجود در ایالات متحده عبارتند از:

 

در این سیستم قرص های فعال را به صورت مداوم برای 48 روز یا 12 هفته مصرف میکنید- به همراه یک هفته مصرف قرصهای غیرفعال. قاعدگی شما در هفته سیزدهم رخ میدهد ، تقریبا هر سه ماهی یکبار.

 

در این سیستم، به مدت 48 روز-یا 12 هفته قرص های فعال را مصرف میکنید به همراه یک هفته مصرف قرص های حاوی استروژن پایین. قاعدگی تان در هفته سیزدهم رخ میدهد، تقریبا هر سه ماهی یکبار. مصرف قرصهای حاوی مقدار کمی استروژن به جای قرص های غیرفعال، به کاهش خونریزی ، نفخ و عوارض جانبی دیگر مرتبط با هورمون های آزاد کمک میکند.

 

در این سیستم 91 روزه، شما برای 48 روز یا 12 هفته قرص های فعال مصرف میکنید. هر قرص حاوی مقدار ثابتی پروژستین است اما مقدار استروژن به تدریج بیشتر میشود- در سه زمان مشخص در سیستم  از 20 میکروگرم شروع میشود و تا 25 و همچنین 30 میکروگرم میرسد. سپس به مدت یک هفته قرص هایی با مقدار بسیار کمی از استروژن مصرف میکنید. قاعدگی تان در هفته سیزدهم رخ میدهد، تقریبا هر سه ماهی یکبار. افزایش تدریجی استروژن در کوارتت ممکن است لکه بینی هایی که در طی دوره ابتدایی مصرف قرصهای دوره طولانی تجربه میکردید را نسبت به سایر قرص های دوره طولانی کاهش دهد.

 

این قرص حاوی مقادیر کمی از پروژسترون و استروژن است و برای مصرف مداوم در هر سال یکبار درست شده  است. هیچ وقفه ای برای هورمونهای آزاد وجود ندارد، یعنی هیچ قاعدگی ای اتفاق نمی افتد. ممکن است به لکه بینی بیفتید-مخصوصا زمانیکه تازه شروع به مصرف قرصها میکنید- اما این لکه بینی با پس از مصرف طولانی مدت دارو کاهش می یابد.

این ممکن است که با مصرف مداوم قرص های ضدبارداری قاعدگی تان را به تاخیر بیندازید یا از آن جلوگیری کنید. این بدین معناست که مصرف قرص های غیرفعال را قطع کنید و یک بسته قرص جدید مصرف کنید. درباره این مورد با پزشکتان صحبت کنید.

ممکن است پزشکتان زمانبندی ای به این شکل به شما بدهد:

1. به مدت شش هفته مرتب قرص های فعال مصرف کنید. به دو بسته قرص نیاز دارید. قرص های فعال بسته اول را مصرف کنید، قرص های غیرفعال باقی مانده را دور بریزید و سپس قرص های فعال بسته دوم را مصرف کنید. بین استفاده از بسته های قرص نباید فاصله بیفتد.

2. قرص های غیرفعال بسته دوم را مصرف کنید. وقتی که قرص های فعال بسته دوم را تمام کردید، درواقع جمعا 6 هفته باید مصرف کرده باشید. در طول هفته هفتم، قرص های غیرفعال بسته دوم را مصرف کنید. برای کاهش علائم قطع مصرف و لکه بینی بی برنامه، ممکن است پزشکتان بگوید که قرصهای غیرفعال را تنها برای سه یا چهار روز به جای دوره هفت روزه مصرف کنید.

اگر لکه بینی غیرقابل پیش بینی یا عوارض جانبی دیگری را ندارید، ممکن است پزشکتان بگوید که قرص های فعال را بطور مداوم به مدت نه هفته در چرخه قاعدگی بعدی و 12 هفته در چرخه بعد  از آن مصرف کنید.

به تاخیر انداختن قاعدگی با قرص های ضدبارداری 28 روزه بهتر است یا با قرص های دائمی و دوره طولانی؟

به این بستگی دارد که چه مدت در تلاشید تا قاعدگی تان را به تاخیر بیندازید. با مشاور سلامت خود درباره اهدافتان صحبت کنید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

 

وب‌سایت اوما:  داروهای ضد بارداری خوراکی داروهایی هستند که از حاملگی جلوگیری می کنند. آنها یک روش کنترل بارداری هستند. داروهای کنترل بارداری خوراکی داروهای هورمونی هستند که ممکن است ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژستین یا پروژسترون را داشته باشند.

ترکیبی از استروژن و پروژستین با مهار هورمون های لووتینیزه (LH) و هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) از بارداری جلوگیری می کند. LH و FSH نقش مهمی در رشد تخمک و آماده شدن پوشش رحم برای لانه گزینی جنین دارند. پروژستین همچنین باعث ایجاد مخاطی رحمی می شود که نفوذ اسپرم به تخمک را دشوار می کند. در برخی از زنان پروژستین مانع از تخمک گذاری می شود.

انواع مختلف قرص های کنترل بارداری که حاوی استروژن و پروژستین هستند و به عنوان “تک فازی”، “دو فازی” یا “سه فازی” نامیده می شوند وجود دارد:

قرص ضد بارداری تک فازی

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

قرص های ضد بارداری تک فازی مقدار استروژن و پروژسترون مساوی را به صورت روزانه تامین می کنند.

قرص های ضد بارداری دو فازی

هر روز به مدت ۲۱ روز از چرخه، مقدار مساوی استروژن تامین می کنند. در نیمه اول چرخه، نسبت پروژسترون / استروژن پایین تر است، به این ترتیب پوشش رحم (اندومتریوم) در طول چرخه قاعدگی ضخیم می شود. در طول نیمه دوم چرخه، نسبت پروژسترون / استروژن بالاتر است، به طوری که تخلیه نرمال پوشش رحم رخ می دهد.

قرصهای ضد بارداری سه فازی

دارای غلظت های ثابت یا تغییر دهنده استروژن و غلظت پروژسترون در طول دوره است. هیچ شواهدی وجود ندارد که قرص های ضد بارداری خوراکی دو فازی یا سه فازی، ایمن تر از داروهای ضد بارداری خوراکی تک فازی هستند، یا برعکس.

عوارض جانبی قرص های ضد بارداری

شایعترین عوارض جانبی قرص های ضد بارداری شامل:

این عوارض جانبی اغلب پس از چند ماه استفاده رخ میدهد. ممکن است دوره های قاعدگی ناگهانی یا خونریزی هایی رخ دهد اما اغلب موقت هستند و هیچ اثر جانبی جدی نیست. زنان با سابقه میگرن ممکن است افزایش فرکانس میگرن را متوجه شوند. از سوی دیگر، زنان که میگرن های ناشی از نوسانات در سطح هورمون خود دارند، ممکن است بهبود میگرن را با استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی مشاهده کنند؛ زیرا سطح هورمون ها در طول مصرف قرص های ضد بارداری یکنواخت می شود.

غالبا، پیشگیری از بارداری ممکن است به افزایش فشار خون، لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته منجر شود. زنانی که سیگار می کشند، مخصوصا کسانی که بیش از 3۵ سال دارند و زنان دارای بیماری های خاص مانند سابقه لخته شدن خون یا سرطان سینه یا اندومتر، باید از مصرف قرصهای کنترل بارداری اجتناب کنند، زیرا این بیماری ها می تواند خطرات نامطلوب قرص های خوراکی کنترل بارداری را افزایش دهد.

۱۲ قرص ضد بارداری موجود در ایران+نحوه مصرف آنها

بطور کلی سه دسته قرص ضدبارداری موجود است که شامل:

گروه اول قرص های ضد بارداری:

این دو قرص از نظر ترکیبات یکی هستند و تنها از نظر دوز بکار رفته متفاوت هستند، قرص اچ دی دوزش دوبرابر قرص ال دی است.

۱- قرص ال دی (LD)

نحوه مصرف قرص: هر بسته حاوی ۲۱ قرص است که باید اولین قرص از روز سوم تا پنجم پریودی شروع شود. در صورت اتمام یا ادامه خونریزی مصرف قرص را شروع کنید. ۲۱ عدد را مصرف کرده و ۷ روز قرص نخورید و بدون توجه به شروع خونریزی، بسته دوم را از روز هشتم شروع کنید.

۲- قرص اچ دی ( HD)

نحوه مصرف قرص: هر بسته حاوی ۲۱ قرص است که باید اولین قرص از روز سوم تا پنجم پریودی شروع شود. در صورت اتمام یا ادامه خونریزی مصرف قرص را شروع کنید. ۲۱ عدد را مصرف کرده و ۷ روز قرص نخورید و بدون توجه به شروع خونریزی، بسته دوم را از روز هشتم شروع کنید.

نکات مورد توجه در مورد این قرص ها:

گروه دوم قرص ضد بارداری: یاز، یاسمین، روکین، کنتراسمین، دروسپیل

ترکیبات این داروها هم مشابه است و شامل دروسپیرنون و اتینیل استرادیول است.

3- قرص یاسمین

قرص یاسمین بصورت قرص ۲۸ تایی شامل ۲۸ قرص فعال + ۷ قرص بی اثر می باشد و هم چنین بسته بندی ۲۱ عددی نیز دارد.

نحوه مصرف: روزی یك عدد شروع از روز اول تا ۲۱ روز ۷ قرص غیر فعال درادامه مصرف می شودكه رنگ متفاوت دارد مصرف این قرصها درپیشگیری ازبارداری كمكی نمی كند اما به جایگزینی استروژن كمك میكند.

۴- یاز

بسته ۲۱ عددی فعال آن موجود است.

نحوه مصرف قرص: از روز اول سیکل ،بسته از ابتدا شروع شده و بدون وقفه ،بسته ی دوم شروع شود . قرصهای سفید ،خنثی بوده و دارای هورمون نیستند .

۵- روکین

بسته ۲۱ عددی فعال آن موجود است.

نحوه مصرف قرص: از روز اول قاعدگی ، شبی یک عدد تا ۲۱ شب . سپس ۷ روز فاصله تا شروع بسته جدید .

۶- کنتراسمین

بسته ۲۱ عددی فعال آن موجود است. نحوه مصرف مشابه قرص روکین است.

۷- دروسپیل

بسته ۲۱ عددی فعال آن موجود است. نحوه مصرف مشابه قرص روکین است.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن

نکات قابل توجه در مصرف این قرص ها

گروه سوم قرص های ضدبارداری: مارولون یا دزوسپتیو یا دایسینل

۸- مارولون

دزوسپتیو با نام تجاری مارولون موجود است، بسته ۲۱ عددی موجود است و روزی یک قرص جلوگیری از بارداری مارولون از روز ۵ قاعدگی تا ۲۱ روز بسته بعدی ۷ روز بعد اتمام بسته قبل مصرف میشود. اگر زمان شروع بعد از روز پنجم بود تا مدت ۱۰ روز از یک روش جلوگیری دیگر مثل کاندوم استفاده نمائید.

نکات قابل توجه در مصرف قرص

گروه چهارم قرصهای ضد بارداری : بلارا (belara) یا چاریوا (chariva)

این دو قرص مشتق شده از پروژسترون طبیعی هستند و ترکیبات مشابه دارند.

۹- بلارا

هر بسته بلارا حاوی ۲۱ قرص می باشد. مصرف بلارا، را باید از روز اول سیکل آغاز کرد. در صورتیکه در دوره های قبل، نوع دیگر ضد بارداری را دریافت کرده اید. می توانید مصرف قرص جلوگیری از بارداری بلارا را آغاز کنید.

۱۰- چاریوا

نحوه مصرف مشابه قرص بلارا است.

نکات قابل توجه در مصرف این قرص ها

گروه پنجم قرص های ضد بارداری:

۱۱- قرص تری فازیک

قرص بصورت بسته ۲۱ عددی است. روز اول قاعدگی شروع به مصرف می کنید، سپس ۷ روز توقف و بعد شروع مجدد در روز هشتم است. تاثیرات جلوگیری یک هفته بعد از مصرف بروز میکنه ، این یک هفته از روش دیگری استفاده کنید.

گروه ششم قرص های ضد بارداری:

این داروها ترکیب مشابه دارند و حاوی استروژن و پروژستین هستند و در واقع ضد آندروژن و ضد بارداری هستند. مصرف این قرص ها در بارداری در رده X قرار دارد.

۱۲- دیان یا سیپروترون کامپاند

از روز پنجم قاعدگی روزانه یك قرص به مدت ۲۱ روز مصرف می‌شود. سپس، به مدت یك هفته مصرف دارو قطع، و بعد از آن، دوباره همین برنامه مصرف دنبال می‌شود. در صورت بروز وقفه در قاعدگی، ابتدا باید احتمال بارداری را رد كرد و سپس دوره بعدی درمان را شروع نمود.

** قرص های کلایرت ، اتیسترون و دافنه در این گروه قرار دارند و نحوه مصرف مشابه قرص دیان است.

۱۹ سوال رایج شما درباره قرص ضدبارداری

۱- آیا مصرف قرصهای کنترل بارداری در حین شیردهی مجاز است؟

استفاده از قرصهای کنترل بارداری هنگام شیردهی با کاهش تولید شیر، کاهش وزن نوزاد و کاهش میزان نیتروژن و پروتئین شیر همراه است. استفاده از یک محصول پروژسترون در طول شیردهی توصیه می شود. کالج آمریکایی زنان و زایمان تاخیر مصرف داروهای ضد بارداری استروژن و پروژستین را تا ۶ ماه پس از بارداری توصیه می کند.

۲- قرص های ضدبارداری چگونه بسته بندی می شوند؟

قرص های ضدبارداری منظم ۲۱ یا ۲۸ روزه است. قرص بیست و یک روز حاوی ۲۱ قرص فعال است. قرص های ۲۸ روزه حاوی ۲۱ قرص فعال و ۷ قرص غیر فعال (پلاسبو) است. بسته های قرص با روزهای هفته مشخص می شود تا هر روز یک قرص مصرف کنید. هفت قرص غیرفعال در بسته قرص ۲۸ روزه اضافه شده است که به شما یادآوری می شود که یک بسته قرص جدید پس از ۲۸ روز شروع کنید.

برخی قرص های جدیدتر فقط ۲ قرص غیر فعال دارند.

بسته بندی فصلی طولانی مدت حاوی ۸۴ قرص صورتی فعال و هفت قرص بی ضرر سفید است.

3- چگونه قرصهای ضد بارداری را شروع کنم؟

وقتی قرصهای کنترل قاعدگی را آغاز می کنید از پزشک خود سوال کنید. دوره بعدي شما حدود ۲۵ روز پس از شروع بسته قرص شروع خواهد شد. بهتر است قرص ها را در یک زمان در روز مصرف کنید. می توانید قرص ها را هر زمانی در طول روز مصرف کنید، اما مصرف آن قبل از صبحانه و یا در زمان خواب باعث می شود آن را راحت تر به یاد آورید.

۴- چه زمانی یک قرص دیگر ضد بارداری را شروع کنم؟

هر یک از بسته های قرص جدید را در همان روز هفته که قرص را آغاز کردید، شروع کنید. اگر بسته قرص ۲۱ روزه دارید، بسته قرص جدید را هفت روز پس از به پایان رساندن بسته قرص قدیمی شروع کنید. اگر بسته قرص ۲۸ روزه دارید، پس از مصرف قرص آخر بسته قدیمی، بسته جدید را آغاز کنید.

۵- چگونه قرص های ضد بارداری عمل می کند؟

قرص های ضد بارداری معمولا ماه اول عمل می کنند. برای حفظ ایمنی، پزشکان در طی ماه اول استفاده از فرم دیگری از قرص بارداری، مانند کاندوم را توصیه می کنند. پس از ماه اول، فقط می توانید بر روی قرص ضد بارداری تکیه کنید.

۶- آیا قرص های ضد بارداری را می توان در هوای گرم و یا سرد نگهداری کرد؟

همه قرصهای ضد بارداری خوراکی را باید بین ۱۵ و 3۰ درجه سانتی گراد نگهداری کرد.

۷- آیا برای قرصهای ضد بارداری نیاز به نسخه دارم؟

بله. برای قرص های کنترل بارداری خوراکی نیاز به تجویز پزشک دارید.

۸- آیا می توانید مصرف قرص را در هر زمان ماه شروع کنید؟

می توانید قرصها را در هر زمان در طول چرخه شروع کنید. هنگامی که یک قرص ترکیبی را – استروژن و پروژستین – ظرف پنج روز پس از شروع دوره قاعدگی مصرف می کنید، بلافاصله از بارداری محافظت می شود.

۹- آیا می توانید قرص های ضد بارداری را قبل از شروع پریودی شروع کنید؟

اول، به نوع قرص توجه کنید. … اگر اولین قرص خود را در عرض پنج روز اول از پریودی مصرف می کنید، بلافاصله بدن محافظت می شود. با این حال، اگر می خواهید زودتر شروع کنید و پریودی شما تا چند هفته دیگر شروع نمی شود، هنوز هم می توانید مصرف قرص ها را آغاز کنید، اما بلافاصله بدن محافظت نمی شود.

۱۰- آیا در حین مصرف قرص ضد بارداری امکان بارداری وجود دارد؟

قرص های ضدبارداری بیش از ۹۹٪ به جلوگیری از بارداری می پردازند. این بدان معنی است که کمتر از یک زن در ۱۰۰ نفر که قرص ضدبارداری مصرف می کند، در یک سال باردار می شود.

۱۱- آیا قرص ضدبارداری می تواند سینه های شما را بزرگتر کند؟

هورمون های قرص های ضدبارداری تغییراتی در سینه شما ایجاد می کند. … در بیشتر موارد، هر گونه تغییر در اندازه سینه، نتیجه ریزش مایع یا افزایش موقت وزن ناشی از افزایش هورمون است. بعضی از زنان ممکن است تغییر اندازه در سایز سینه را در هنگام مصرف قرص های فعال تجربه کنند.

۱۲- آیا می توانید یک دوره پریودی را با مصرف قرص حذف کنید؟

مصرف قرص های ضد بارداری یک راه موثر برای جلوگیری از بارداری و درمان بسیاری از مشکلات است. از آنجا که قرص با معرفی هورمون های مختلف به سیستم شما کار می کند، می تواند چرخه قاعدگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از زنان ممکن است خونریزی کندتر داشته باشند، و برخی دیگر ممکن است پریود نشوند.

۱3- آیا در حین مصرف قرص ضدبارداری پریود می شوید؟

در حین استفاده از قرصهای کنترل بارداری، پریودی شما قطع می شود. این مسئله طبیعی است. اگر یک دوره را از دست بدهید و هیچ قرصی را فراموش نکنید، همه چیز خوب است. فقط بسته جدید قرص را در زمان معمول شروع کنید.

۱۴- آیا در صورت فراموش کردن یک روز قرص ضدبارداری امکان بارداری وجود دارد؟

اگر یک قرص را فراموش کنید یا یک روز در شروع بسته جدید تاخیر داشته باشید، هنوز در برابر بارداری محافظت می شوید. شما نیازی به استفاده از دیگر روش های پیشگیری از بارداری اضافی ندارید. … قرصی را که فراموش نکردید بلافاصله بخورید (حتی اگر این بدین معنی باشد که دو قرص را در یک روز مصرف کنید)، بقیه بسته را طبق معمول ادامه دهید.

۱۵- آیا در صورتی که ۷ روز قرص مصرف نکنید باردار می شوید؟

در این زمان خانم هنوز از بارداری محافظت می شود.

۱۶- پس از شروع مصرف قرص چه مدت طول می کشد تا قرص تاثیر بگذارد؟

بستگی به زمان شروع به مصرف دارد. شما می توانید قرص را هر زمانی شروع کنید، اما باید ۷ روز اول از یک روش کنترل دیگر (مثل کاندوم) نیز استفاده کنید. اگر قرصهای ترکیبی را ظرف ۵ روز پس از شروع پریودی شروع کنید، از بارداری محافظت خواهید شد.

۱۷- آیا قرص های ضدبارداری مانع از تشکیل آکنه می شوند؟

مقدار زیاد آندروژن سبب تشکیل آکنه می شود. مصرف قرص های ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون باعث کاهش میزان اندروژن ها در بدن شما می شود. این مسئله باعث کم شدن چربی و آکنه می شود.

۱۸- کدام قرص ضدبارداری پریودی شما را متوقف می کند؟

Lybrel یک قرص ضد بارداری بدون پریودی است. این اولین قرص ضد بارداری با دوز پایین است که به مدت 3۶۵ روز مصرف می شود. Seasonale داراي ۱۲ هفته قرص استروژن / پروژستين و به دنبال آن ۷ روز قرص هاي بدون هورمون است كه به معني ۴ دوره پریودی در سال است.

۱۹- آیا باید قرص را در زمان مشابه در روز مصرف کنید؟

مصرف قرص های ترکیبی ضد بارداری در زمان یکسان مهم نیست. اما مصرف آن ها در یک زمان ثابت باعث می شود به عادت تبدیل شود و قرص را فراموش نکنند. اما تا زمانی که قرص به صورت روزانه مصرف شود، از بارداری جلوگیری می کند.

نام قرص های جلوگیری از پریود شدن
نام قرص های جلوگیری از پریود شدن
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *