موارد مصرف قرص نوافن

خواص دارویی و گیاهی

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

نوافن در بارداری خواص قرص نوافن عوارض مصرف قرص نوافن کپسول یا قرص , همه افراد در طول روز ممکن است به دلایل مختلفی دچار درد شوند. یکی از مسکن های قوی که برای تسکین درد است، نوافن دارد. در همان ابتدای کار و قبل توضیح مفصل در خصوص این قرص تذکر دهیم که استفاده بیش از اندازه از این قرص بسیار مخرب برای بدن است.


 


 


 

همه افراد ممکن است به دلایل مختلفی دچار درد شوند. معمولا هم اولین کاری که انجام می دهند، چند ساعتی صبر کردن است، به این امید که دردشان تسکین پیدا کند. در اکثر موارد هم همین اتفاق می افتد اما امان از روزی که باید رو به انواع قرص های مسکن آورده شود. نوافن یکی از مسکن های قوی که برای تسکین درد است که استفاده بیش از اندازه از این قرص برای بدن مضر است.


 


 


 

حتما می دانید که این قرص از سه ماده تسکین دهنده قوی به های ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین تشکیل شده است که تقریبا برای تمامی دردها از جمله سردرد و دندان درد مفید است. کافئین موجود در این قرص بر مغز و عروق خونی اثر می گذراد و از این طریق درد را کاهش می دهد. ایبوپروفن، استامینوفن نیز جهت ضد تب و همینطور ضد درد مورد استفاده قرار گرفته می شوند.


 


 


 

اگر دردهایی مانند درد میگرنی دارید، یا اینکه ماهیچه های شما دچار مشکل شده اند. از نوافن می توانید استفاده کنید. عملکرد این قرص پس از وارد شدن به معده این گونه است که به پروتئین های پلاسما می چسبد و اقدام به رفع مشکل می کند.


 

گفتنی است که این قرص معمولا 4 الی 5 ساعت اثرش را در بدن باقی خواهد گذاشت و مسلم است که بعد از گذشت این مدت مجددا نیاز به استفاده از قرص خواهید داشت. اما توصیه نمی شود که هر 4 ساعت این قرص را مصرف نکنید و بدن نیاز به استراحت نیز دارد. طبق استانداردهای جهانی توصیه ما استفاده ی هر 8 ساعت از این قرص است. در نظر داشته باشید که مقدار مصرف قرص می بایست با تجویز پزشک معالج باشد.


 


 

طبق انتظار مصرف هر قرصی دارای یکسری عوارض است. برای قرص نوافن نیز عوارضی مانند بثورات جلدی، مختل شدن خونی، آلرژی های مختلف، اختلال در عملکرد پانکراس و یا لوزالمعده پیش بینی شده است. البته همه این موارد در صورتی است که بیش از اندازه این قرص را مصرف کنید.


 

همچنین در صورت استفاده ی خودسرانه امکان آسیب رسیدن به کبد بسیار بالاست تهوع، زخم معده، اسهال که معمولا در عوارض اکثر قرص ها عنوان می شود برای این قرص نیز قابل گفتن است. همچنین سرگیجه و اختلال در شنوایی مانند وزوز کردن گوش و یا وجود خون در ادرار از دیگر عوارض مصرف این قرص بشمار می رود.


 


 


 

ایبروفن موجود در این قرص با مهار کننده های آنزیم “آنژیوتانسین” موجب معکوس شدن اثر ضد فشارخون می گردد و خطر نارسائی کلیوی و افزایش پتاسیم در خون از خطرات آن می باشد. لیتیم ، تریامترن، سیکلوسپورین ، متوترکسات و والپروئیک اسید و آسپرین با ایبوپروفن موجود در نوافن تداخل دارویی دارند.


 

دقت داشته باشید که افرادی که دیابت دارند بعد از مصرف این قرص تست قند خون ندهند چرا که این قرص بر تست اثر منفی خواهد گذاشت. همانطور که قابل پیش بینی است استفاده از نوافن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است و یا حداقل با مشورت پزشک مصرف شود.


 

موارد مصرف قرص نوافن در شیردهی , نوافن برای سردرد

موارد مصرف قرص نوافن در شیردهی , نوافن برای سردرد

موارد مصرف قرص نوافن در شیردهی , نوافن برای سردرد


 

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

در این مطلب با موارد مصرف، مکانیسم اثر، عوارض جانبی و موارد منع مصرف قرص نوافن به طور کامل آشنا می شوید. نوافن یک نوع مسکن قوی است که برای رفع انواع دردها تجویز می شود. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا زیان بار می باشد.

کپسول یا قرص نوافن از ایبوپروفن 2 میلی گرم، استامینوفن 325 میلی گرم و کافئین 4 میلی گرم تشکیل شده است. کافئین موجود در این قرص سیستم عصبی را تحریک و در نتیجه عروق خونی موجود در مغز را منقبض می کند و این امر نیز به رفع درد کمک می کند. اثرات ضد تب و ضد درد این قرص به دلیل وجود ایبوپروفن و استامینوفن هم می باشد.

همان طور که گفتیم نوافن برای برطرف کردن درد خفیف تا متوسط مصرف و به عنوان یک مسکن قوی برای درد دندان، سردردهای عصبی مثل درمان میگرن، دردهای مفصلی و ماهیچه ای کاربرد دارد. مکانیسم اثر این دارو نیز بدین شکل است که از طریق دستگاه گوارش جذب شده و به پروتئین های پلاسما متصل می شود. متابولیم آن نیز کبدی می باشد. و تا 4 ساعت اثر آن در بدن باقی می ماند.

برای گرفتن نتیجه بهتر و اثربخشی قرص نوافن، هر 8 ساعت یک عدد قرص مصرف کنید. در صورت تایید پزشک می توان مقدار مصرف دارو را افزایش داد. بدون نظر پزشک به هیچ عنوان مقدار دارو را افزایش ندهید زیرا نوافن حاوی سه نوع داروی دیگر است که مصرف زیاد چند دارو زیان بار می باشد.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



موزه پرنس ولز هند یک جاذبه توریستی متفاوت!



با بالون معده لاغر می شویم یا نه؟


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



با جزیره تماشایی ماک و تام موراکوت آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی – فوق تخصص گوارش, کبد و آندوسکوپی

درپزشکی و سلامت

نوافن: دندان‌درد، سردرد، دردهای عضلانی – مفصلی

نوافن را در اولویت انتخاب‌های خود برای دندان‌درد بگذارید. این دارو از ترکیب ۳ ماده استامینوفن، پروفن و کافئین تهیه می‌شود. دو ماده اول، استامینوفن و کافئین تأثیر ضد دردی خود را روی سردرد و دندان‌درد دارند، اما پروفن به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای دردهای عضلانی- مفصلی استفاده می‌شود. هر کپسول نوافن، حاوی ۳۲۵ میلی‌گرم استامینوفن، ۴۰ میلی‌گرم کافئین و ۲۰۰ میلی‌گرم ایبوپروفن است.

هشدار
برای نتیجه بهتر این دارو، تنها می‌توانید در هر بار یک کپسول، آن هم هر ۸ ساعت یک‌بار استفاده کنید. این دارو مانند قهوه و نوشابه منبعی غنی از کافئین است، به همین دلیل زیاده‌روی کردن در خوردن آن باعث تپش قلب و بی‌خوابی می‌شود. از طرفی هم به دلیل وجود ماده استامینوفن در نوافن، ممکن است استفاده از آن نتیجه کاذب در تست‌های افراد دیابتی ایجاد کند. باید توجه داشت که مصرف این دارو برای بیماران دچار اختلالات کلیوی به دلیل وجود ایبوپروفن، باید حساب شده و زیر نظر پزشک باشد، در غیر این صورت شاید مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند.

این دارو ترکیبی از استامینوفنٍ، ایبوپروفن و کافئین می باشد.این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سردرد(عصبی و میگرنی)، دندان درد، دردهای عصبی- ماهیچه ای، دردهای مفصلی و دیس منوره کاربرد دارد.

کافئین محرک خفیف دستگاه عصبی مرکزی است و عروق خونی مغز را منقبض می کند و این اثر ممکن است به رفع سردرد کمک نماید. اثرات ضد درد و ضد تب این دارو نیز مربوط به استامینوفن و ایبوپروفن می باشد.

کافئین بخوبی از دستگاه گوارش جذب می شود و نیمه عمر آن ۴-۳ ساعت است. اتصال آن به پروتئین های پلاسما کم است و متابولیسم آن عمدتا کبدی است. استامینوفن و ایبوپروفن نیز بخوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند و متابولیسم هر دو کبدی است.استامینوفن به مقدار ناچیز و ایبوپروفن ۹۹ درصد به پروتئین پلاسما پیوند می یابد.

در صورت سابقه وجود آلرژیک شدید از قبیل آنافیلاکسی یا آنژیوادم ناشی از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی منع مصرف دارد.

▪ استفاده بیش از حد این دارو ممکن است خطر نکروز کبدی را افزایش دهد.

▪ استامینوفن در موارد زیر باید با احتیاط مصرف شود:

الکلیسم فعال، بیماری کبدی و هپاتیت ویروسی.

بثورات پوستی، درماتیت آلرژیک، اختلالات خونی، پانکراتیت حاد از عوارض مصرف طولانی مدت استامینوفن است. تهوع، اسهال و گاهی خونریزی و زخم ممکن است در اثر مصرف ایبوپروفن ایجاد شود.

مصرف ایبوپروفن با مهار کننده های آنزیم آنژیوتانسین سبب معکوس شدن اثر ضد فشار خون آنها شود و نارسائی کلیوی و افزایش پتاسیم خون را ایجاد کند. سیکلوسپورین، لیتیم، متوترکسات، تریامترن، آسپرین و والپروئیک اسید با ایبوپروفن موجود در این دارو تداخل دارد.

▪ در صورت بروز هرگونه اختلال در بینائی باید با پزشک مشورت شود.

▪ به دلیل احتمال بروز آسیب کبدی یا کلیوی، نباید این دارو بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.

دوز معمولی این دارو هر هشت ساعت یک کپسول می باشد که در صورت نیاز تحت نظر پزشک قابل افزایش است. و چون محتوی ۳ دارو می باشد باید میزان دارو بر اساس هر ۳ دارو سنجیده شود.

 

باز نشر:تک فارس

برچسب زده شده با :noafen استامینوفن اطلاعات دارویی پروفن عوارض کپسول پیکفن عوارض کپسول فارماپین عوارض کپسول لومینوفن عوارض کپسول مگافن عوارض کپسول نئوفن قرص نوافن کافئین کپسول ترینوپین کپسول رهافن مسکن قوی

شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

*

 + 
هشت
  
15

.hide-if-no-js {
display: none !important
}





نوافن: دندان‌درد، سردرد، دردهای عضلانی – مفصلی

کجا به درد می‌خورد؟

نوافن را در اولویت انتخاب‌های خود برای دندان‌درد بگذارید. این دارو از ترکیب 3 ماده استامینوفن، پروفن و کافئین تهیه می‌شود. دو ماده اول، استامینوفن و کافئین تأثیر ضد دردی خود را روی سردرد و دندان‌درد دارند، اما پروفن به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای دردهای عضلانی- مفصلی استفاده می‌شود. هر کپسول نوافن، حاوی 325 میلی‌گرم استامینوفن، 4 میلی‌گرم کافئین و 2 میلی‌گرم ایبوپروفن است.

حواس تان باشد:

برای نتیجه بهتر این دارو، تنها می‌توانید در هر بار یک کپسول، آن هم هر 8 ساعت یک‌بار استفاده کنید. این دارو مانند قهوه و نوشابه منبعی غنی از کافئین است، به همین دلیل زیاده‌روی کردن در خوردن آن باعث تپش قلب و بی‌خوابی می‌شود. از طرفی هم به دلیل وجود ماده استامینوفن در نوافن، ممکن است استفاده از آن نتیجه کاذب در تست‌های افراد دیابتی ایجاد کند. باید توجه داشت که مصرف این دارو برای بیماران دچار اختلالات کلیوی به دلیل وجود ایبوپروفن، باید حساب شده و زیر نظر پزشک باشد، در غیر این صورت شاید مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند.

کجا به درد می‌خورد؟

همان استامینوفن خارجی است. فقط ش تغییر کرده است. ما ایرانی‌ها معمولاً بیش از حد به اجناس خارجی اعتماد داریم. تصور اینکه این دارو خارجی است پس عوارض آن هم کمتر است را دور بیاندازید. هیچ فرقی نمی‌کند استامینوفن باشد یا پانادول، مهم این است که شما با مصرف بی‌رویه داروی شیمیایی، به بدن تان صدمه می‌زنید.

حواس تان باشد:

اینکه یک دارو خارجی باشد دلیل بر کیفیت بالا و نداشتن عوارض جانبی‌اش نیست. پس در مصرف هر دارویی باید به مقدار مصرفی‌اش توجه کرد تا دچار مسمومیت دارویی نشد. بهتر است مسکن‌ها همراه با غذا مصرف شوند تا آثار مخرب کمتری به دستگاه گوارش وارد کنند.

کجا به درد می‌خورد؟

باید به ناپروکسن اعتماد کرد. استفاده ناپروکسن اگر درست باشد هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. این دارو، ضد درد و التهاب است البته اثر ضد التهابی دارد. به همین دلیل مصرف آن در دردهای عضلانی- مفصلی توصیه می‌شود. این دارو از این جهت که در داخل روده باز می‌شود، عوارضی برای معده ندارد و سریع‌تر هم جذب می‌شود.

حواس تان باشد:

هر چیزی اگر از حد بگذرد نه‌تنها اثر مثبتی نخواهد داشت، بلکه عوارض هم دارد. فرم 5 میلی‌گرمی ناپروکسن به دلیل زودتر باز شدن در روده و جذب سریع، برای معده مشکلی ایجاد نمی‌کند. باید گفت این دارو نسبت به ایندومتاسین و پیروکسیکام عوارض کمتری دارد.

دیکلوفناک: ضد آرتریت (ضد التهاب مفصلی)، ضد تب

کجا به درد می‌خورد؟

به آرتروز مبتلا هستید؟ اگر گاهی اوقات دچار دردهای مفصلی می‌شوید، دیکلوفناک بهترین مسکن است. این دارو در درمان آرتروز (بیماری تخریب غضروف مفصل)، دردهای زانو و مچ، التهاب مفاصل و درمان دیسمنوره‌ها (قاعدگی‌های دردناک) به کار می‌رود. این دارو یکی از کم‌عارضه‌ترین داروها در زمینه درمان آرتریت‌هاست.

حواس تان باشد:

در طولانی مدت، مصرف دیکلوفناک باعث زخم و خونریزی در دستگاه گوارش و اختلال در کبد می‌شود. این دارو از طریق کلیه دفع می‌شود، در نتیجه ممکن است منجر به ایجاد یا تشدید نارسایی کلیوی شود، پس مصرف آن در بیمارانی که مشکل کلیه دارند توصیه نمی‌شود. باید حواس تان باشد که عوارض دیکلوفناک هم مانند ناپروکسن، از دو کپسول ایندومتاسین و پیروکسیکام کمتر است، از آنجا که دیکلوفناک ممکن است علائم معمولی عفونت را پنهان کند، باید امکان بروز عفونت را بررسی کرد.

کجا به درد می‌خورد؟

این دارو از اینکه خاصیت ضد درد داشته باشد، خاصیت ضد التهابی دارد. به این معنی که التهابات مفصلی و عضلانی را رفع می‌کند. به همین دلیل بهترین انتخاب برای این نوع مشکل‌هاست. سلبرکس تنها داروی مسکنی است که روی مخاط معده و دستگاه گوارش تأثیر منفی نمی‌گذارد. البته این به این دلیل نیست که کلاً عوارضی ندارد. هر دارویی عوارض دارد، این را یادتان باشد.

حواس تان باشد:

حواس تان باشد که این دارو با اینکه بهترین و کم‌عارضه‌ترین انتخاب است، اما پژوهشگران ثابت کرده‌اند که مصرف زیاد آن باعث مشکلات (آریتمی) قلبی می‌شود. سلبرکس در حال حاضر تا حدودی جای ایندومتاسین و پیروکسیکام را در بازار نسخه نویسی گرفته است. این دارو در افراد محدودی در درازمدت، باعث گیجی، سردرد،‌ دردهای شکمی و کمردرد می‌شود.

ایندو متاسین: ضد التهاب، ضد درد

کجا به درد می‌خورد؟

این دارو در انواع کپسول، قرص آهسته‌رهش،‌ سوسپانسیون و شیاف در بازار موجود است. مکانیسم کار کردن قرص آهسته‌رهش در بدن به این صورت است که بعد از مصرف، در معده آهسته آهسته باز می‌شود. به همین دلیل در مدت زمانی طولانی در شبانه روز دوز مشخصی از دارو در بدن وجود دارد و درد را در طولانی مدت کنترل می‌کند.

حواس تان باشد:

سوسپانسیون این دارو را با آب‌میوه‌ها ترکیب نکنید. در این صورت باعث یکسری فعل و انفعالات شیمیایی در دارو می‌شوید. ایندومتاسین ممکن است باعث افزایش فشارخون، سردرد و منگی، تاری دید و تهوع شود. در صورت دیدن هر کدام از این عوارض، به پزشک مراجعه کنید. حواس تان به سالمندها باشد، این دارو برای بیماران بالای 9 سال مناسب نیست و آن‌ها را دچار مسمومیت صد درصدی ایندومتاسین می‌کند.

کجا به درد می‌خورد؟

پیروکسیکام و ایندومتاسین داروهای مناسبی نیستند. چون نسبت به اثرشان، عوارض زیادی دارند. در حال حاضر برای دردهای التهابی، ژل موضعی پیروکسیکام تجویز می‌شود. این دارو در سه نوع کپسول، آمپول، شیاف و ژل موضعی وجود دارد. مسمومیت در مصرف بی‌رویه پیروکسیکام و بدون نسخه زیاد دیده می‌شود.

حواس تان باشد:

این دارو در حال حاضر بین روماتولوژیست‌ها طرفداران کمتری دارد. پیروکسیکام ممکن است باعث خونریزی شدید گوارشی، یبوست، تهوع، سردرد و خواب‌آلودگی،‌ کم‌خونی و افزایش مدت زمان خونریزی شود که نسبت به اثر مثبتش نمی‌ارزد.

سر وعده‌های محلول مثل شربت‌ها و سوسپانسیون‌ها برای کسانی تجویز می‌شود که نمی‌توانند قرص را راحت بخورند. شربت برای کودکان و سالمندانی که در بلع قرص مشکل دارند،‌ بهترین انتخاب است. خیلی وقت‌ها هم فرو بردن قرص برای کسانی که بزاق کمتری دارند سخت است. در این صورت، شربت داده می‌شود. شربت‌ها همان اثر قرص‌ها را دارند و به نسبت قرص، سریع‌تر جذب می‌شوند. شربت‌ها در مواقعی که بیمار در شرایط هوشیار به سر نمی‌برد و در کماست،‌ هم استفاده می‌شوند.

سلامت نیوز



برای مطالعه قسمت اول این مقاله، به اینجا مراجعه نمایید.





 


این داروها برای چه دردیست؟! (1)

به دنبال سلامتی(ویژه‌ه) 

راه و رسم مسکن خوردن

درد امان شما را بریده؟

اینها را حس كردی، حتماً برو دكتر! 

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *