موارد مصرف قرص زولپیدم 5

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

قرص زولپیدم یک قرص خواب آور و آرام بخش است که دارای عوارض زیادی است و مصرف طولانی مدت آن وابستگی و اعتیاد شدید در پی دارد

تجاری : Ambien ژنریک : zolpidemزولپیدم برای دوره کوتاه مصرف می شود. این دارو برای رفع مشکلات خواب تجویز می شود. اگر دچار مشکل بی خوابی هستید، قرص زولپیدم به خوابیدن بهتر شبانه کمک می کند. این قرص به گروه داروهای خواب آور و آرام بخش مربوط می شود و بر روی مغز تاثیر می گذارد.

بدانید : توصیه هایی برای درمان بی خوابی

بدانید : اگر دچار بی خوابی کشنده شده اید, بخوانید

تشخیص اینکه فردی که دوستش دارید با اعتیاد به دارو دست و پنجه نرم می کند یا خیر کمی دشوار است و اگر کسی دچار این مشکل است چه کمکی باید به او کرد؟ اگر پزشک برای یکی از اطرافیان شما زولپیدم تجویز کرده، تشخیص اینکه فرد بر اثر مصرف این دارو دچار مشکل شده و همچنین پیدا کردن راهی برای کمک به وی آسان نیست.زولپیدم که تجاری آن امبین  Ambien است، اغلب به عنوان یک داروی بدون ضرر و بدون اعتیاد در نظر گرفته می شود. با این حال گزارش های زیادی شده که حاکی از آن است افراد مصرف کننده زولپیدم دچار سوء مصرف دارو، وابستگی به آن و علائم شدید ترک دارو شده اند.موارد مصرف قرص زولپیدم 5

زولپیدم یک سرکوب کننده سیستم عصبی مرکزی CNS است، بنابراین اگر به مقدار زیاد یا در ترکیب با دیگر داروهای سرکوب کننده سیستم عصبی مرکزی مصرف شود، اثرات مخربی خواهد داشت. برخی دیگر از داروها یا مواد سرکوب کننده سیستم عصبی مرکزی عبارتند از الکل، داروهای ضد افسردگی یا شل کننده های عضلانی. بسیاری از مصرف کنندگان نیز بعد از قطع مصرف دارو علائم ترک را در خود مشاهده می کنند. علائم ترک زولپیدم عبارتند از: اضطراب، بی خوابی و تشنج.حتی اگر پزشک زولپیدم را تجویز کند مصرف آن با خطراتی همراه ست. به عنوان مثال مصرف زولپیدم باعث خواب آلودگی شدید می شود که این امر خطر تصادفات و آسیب های جسمی را افزایش می دهد. این خطر به حدی است که در سال 213 سازمان غذا و دارو در امریکا FDA قرار دادن برچسب اجتناب از فعالیت هایی مانند رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند را روی دارو الزامی کرد، حتی یک روز بعد از مصرف دارو این اجتناب الزامی است. به علاوه گفته می شود برخی مصرف کنندگان زولپیدم تحت تاثیر این دارو درگیر فعالیت هایی شده اند که به هیچ عنوان به خاطر نمی آورند، فعالیت هایی مانند خوردن غذا یا صحبت کردن با دیگران یا حتی فعالیت های پرخطر مانند برقراری رابطه جنسی یا رانندگی.

علائم زیر نشان دهنده بروز اعتیاد به زولپیدم هستند: –    تغییر در رفتار از جمله افزایش افسردگی یا تحریک پذیری یا واکنش های آشکار مانند توهم. –    فرد مکالماتی را که با دیگران دارد به خاطر نمی آورد. –    سوء مصرف دارو (مصرف بیش از حد دارو یا مصرف دارو با اهدافی دیگر به جز مورد تجویز شده)-    به تدریج زمان شبانه مصرف دارو تغییر پیدا کرده و فرد برای رسیدن به آرامش زودتر دارو را مصرف می کند.-    زمانی که فرد دارو را مصرف نمی کند یا دارو تمام شده علائم ترک در وی مشاهده می شود –    فرد بعد از مصرف زولپیدم تلاش می کند بیدار بماند تا اثرات هیجانی و شادی مربوط به دارو را تجربه کند. –    فرد به پزشک های مختلف مراجعه می کند تا مقدار بیشتری از دارو را دریافت کند.به علاوه به یاد داشته باشید در افرادی که سابقه اعتیاد به الکل و مواد مخدر را دارند یا کسانی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند، خطر اعتیاد به زولپیدم خواهد بود.

نشانه های سوء مصرف زولپیدم عبارتند از:

فردی که در حال سوء مصرف زولپیدم است رفتارهای عجیبی دارد، گاهی رفتارهای نگران کننده و ناپسند انجام می دهد. در برخی موارد فرد مصرف کننده در خواب راه می رود یا در زمان خواب فعالیت های دیگری انجام می دهد، از جمله رانندگی، خوردن غذا یا برقراری رابطه جنسی. این افراد هیچ یک از رفتارها و فعالیت های خود را به خاطر نمی آورند.

گزینه های زیادی برای رفع اعتیاد به زولپیدم وجود دارد. در ادامه به برخی از این گزینه ها اشاره می شود :

با توجه به بروز علائم ترک شدید ناشی از مصرف زولپیدم، بسیاری از مصرف کنندگان این دارو برای سم زدایی راحت و بدون خطر بدن خود از زولپیدم به پزشک مراجعه می کنند. مراجعه به پزشک معمولا اولین اقدام برای درمان است که با بستری بیمار یا با یک بره سرپایی انجام می شود. در روش سم زدایی با یک سوزن دارو به تدریج از بدن خارج می شود. یک بنزودیازپین یا مهار کننده انتخابی باز جذب سروتونین SSRI مورد استفاده قرار می گیرد تا ناراحتی ناشی از ترک دارو به حداقل برسد.

در این روش نه تنها یک محیط حمایتی برای بهبود فرد فراهم می شود، بلکه می تواند به فرد کمک کند تا رفتارها و الگوهای سالمی برای خواب داشته باشد. این روش برای افرادی مفید است که بعد از سم زدایی زولپیدم دچار بی خوابی های شدید شبانه می شوند.

بعد از سم زدایی موفق و کامل شدن جریان بستری فرد، درمان سرپایی فرد برای بهبود شرایط بیمار آغاز می شود که مزیت های زیادی برای فرد بیمار دارد. در این روش فرد در جلسات خصوصی یا گروهی درمانی شرکت می کند تا با مشکلات اصلی آشنا شده و رفتارهای مناسب بعد از بهبود، از جمله بهتر خوابیدن، را یاد بگیرد.

اگر می خواهید بدانید : عوارض قرص زولپیدم چیست؟

بدانید : داروهایی که معتادمان می کنند!

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ seemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

مصرف داروهای با نسخه با تجویز پزشک شروع شده و حتما باید با مشورت پزشک متوقف شود چرا که قطع ناگهانی برخی داروها خطراتی به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود

كاهو یكی از پرمصرف‌ترین سبزی‌ها در میان ایرانی‌هاست؛ آن هم به شكل سالاد كاهو كه از بقیه سالادها متداول‌تر است.اما چه فوایدی دارد ؟

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

قرص زولپیدم یا زولدم یک داروی خواب آور است که معمولا برای درمان مشکلات خواب در بزرگسالان استفاده می شود. اما در مصرف این دارو باید احتیاط های لازم را داشته باشید چرا که زولپیدم اعتیاد آور است. در ادامه به دیگر عوارض قرص زولپیدم اشاره می کنیم

محمدرضا قدیرزاده، رئیس گروه مطالعات اعتیاد پزشکی قانونی از دارویی به زولپیدم یا زولدم Zolpidem سخن می‌گوید،دارویی که جایگزین خواب آور‌ها شده است به گونه‌ای که تعداد زیادی از بیماران بدون مصرف مقادیری زولپیدم قادر به ادامه زندگی روزمره شان نیستند.روزگاری نه چندان دور با شنیدن کلمه اعتیاد به یاد بساط تریاک و وافورو منقل می‌افتادیم، بعد‌ها تازه وارد‌هایی مثل هرویین و کوکایین و شیشه و هزاران ماده با اسامی دهان پر کن وارد بازار شدند که چنان ی پر طمطراق داشتند که ناخودآگاه با شنیدن شان تجسمی از شرارت و اعتیاد درونمان شعله ور می‌شد. در این بین دارو‌هایی بودند که قرار بود مرهم دردهایمان باشند، اما بدل شدند به اعتیاد خانمان براندازمان.چند سالی بیش نیست که دارویی به زولپیدم وارد بازار دارویی ایران شده است. دارویی خواب آور که فرض می‌شد اثری مشابه سایر دارو‌های خواب آور دارد، ولی عوارض آن‌ها را ندارد. بلافاصله داروی تازه وارد به شکلی گسترده توسط پزشکان وارد نسخه‌های درمانی شد. به واسطه نبود مطالعات کافی در باره این تازه وارد ناشناخته، سریعا جایگزین خواب آور‌ها شد با این تفاوت که هم پزشک و هم بیمار هیچ نگرانی از بابت عوارض داروی زولپیدم نداشتند. حالا مدتی است مواجهیم با تعداد زیادی ازبیمارانی که بدون مصرف مقادیری زولپیدم قادر به ادامه زندگی روزمره شان نیستند.گزارشاتی از اعتیاد به زولپیدم توسط ورزشکاران، پزشکان، دانشجویان و دانش آموزان وجود دارد که لزوم پرداختن به این اعتیاد مدرن را روشن می‌سازد.

حالا دیگر زولپیدم آن داروی بی عارضه سابق نیست. عوارضی مثل اختلال حافظه، رفتار‌های عجیب و لجام گسیخته، اختلال خواب، اختلال شناختی، اعتیاد و مواردی از مرگ به دنبال مصرف این دارو گزارش شده است. شوربختانه هنوز حتی بعد از اینکه سازمان غذا و داروی امریکا در سال ۲۰۱۳ میلادی زولپیدم را در ردیف دارو‌های پرخطر قرار داده که لازم است طبیبان با احتیاط و در موارد لزوم نسخه کنند، هم چنان در کشور به عنوان همان تازه وارد بی خطر به حساب می‌آید.زولپیدم بنزودیازپین* Benzodiazepine نیست، اما شباهت بسیاری به بنزودیازپین‌ها دارد. دارای اثرات خواب آور و آرام بخشی است که پزشکان جهت درمان بی خوابی و هم چنین بعضی اوقات به عنوان شل کننده عضلانی تجویز می‌کنند. با توجه به توانایی زولپیدم در برداشتن مهار‌های ذهنی شباهت عملکردی به الکل دارد و هنگامی که در دوز‌های بالا استفاده شود می‌تواند سبب عوارض فراوانی شود. به دلیل آن که در کشور ما جوانان ما محدودیت دسترسی به الکل دارند در مواردی این دارو جایگزین الکل شده است. بر خلاف باور ابتدایی، این دارو سبب ایجاد تحمل، وابستگی و اعتیاد می‌شود و لازم است سایر همانند اعتیاد‌ها مورد توجه قرار گیرد.

* بنزودیازپین Benzodiazepine :بنزودیازپین‌ها در درمان بی‌خوابی، آرامبخش، شل کننده عضلانی، اضطراب، حملات پانیک، صرع، محرومیت از الکل، خواب‌پریشی و غیره کاربرد دارند.موارد مصرف قرص زولپیدم 5

اگر می خواهید بدانید : داروهایی که معتادمان می کنند!

اگر می خواهید بدانید : قرص آلپرازولام یا زاناکس چیست و چه عوارضی دارد؟

بدانید : قرص زولپیدم را با احتیاط مصرف کنید+ درمان اعتیاد به زولپیدم

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : mizanonline.ir

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

مصرف داروهای با نسخه با تجویز پزشک شروع شده و حتما باید با مشورت پزشک متوقف شود چرا که قطع ناگهانی برخی داروها خطراتی به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود

كاهو یكی از پرمصرف‌ترین سبزی‌ها در میان ایرانی‌هاست؛ آن هم به شكل سالاد كاهو كه از بقیه سالادها متداول‌تر است.اما چه فوایدی دارد ؟

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

زولپیدم یک آرامبخش است و همچنین به عنوان یک داروی خواب آور نیز شناخته میشود. این دارو روی برخی مواد شیمیایی موجود در مغز تاثیر میگذارد که ممکن است در افراد مبتلا به اختلالات خواب (بی خوابی) نا متعادل باشند.

زولپیدم برای درمان بی خوابی استفاده میشود. قرص های انتشار سریع زولپیدم به شما کمک میکنند که سریع تر به خواب بروید. همچنین قرص های زولپیدم با انتشار آهسته دارای دو لایه هستند که لایه اول با حل شدن سریع به شما کمک میکند که سریع تر به هواب بروید و لایه دوم که آهسته تر حل میشود به ادامه یافتن خواب کمک میکند.

زولپیدم میتواند باعث مختل شدن فرایند تفکر و واکنش های بدن بشود. درصورت استفاده از زولپیدم، هنگام بیدار شدن از خواب ممکن است همچنان احساس خواب آلودگی نمایید؛ به ویژه اگر زن هستید و یا از قرص هایی با انتشار آهسته استفاده میکنید. پیش از انجام دادن کارهایی که نیاز به دقت عمل دارند صبر کنید تا حالت خواب آلودگی از میان برود. (حداقل 4 ساعت)

زولپیدم میتواند باعث بروز واکنش های شدید آلرژیک شود. درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.

این دارو را در اختیار سایر افراد نگذارید؛ حتی اگر علایمی مشابه با بیماری شما داشته باشند. مقدار مصرفی زولپیدم در زنان و مردان متفاوت است و مصرف این دارو برای کودکان مجاز نیست. سوء مصرف زولپیدم میتواند سبب بروز عوارض جانبی خطرناکی شود.موارد مصرف قرص زولپیدم 5

برخی از مصرف کنندگان زولپیدم پس از انجام برخی کار های روزمره مانند رانندگی، خوردن غذا، تماس های تلفنی و روابط جنسی؛ هیچ حافطه ای از کارهایی که انجام داده اند ندارند. درصورتی که این وضعیت برای شما اتفاق افتاد مصرف دارو را متوقف کرده و جهت پیدا کردن یک درمان جایگزین به پزشک مراجعه کنید.

اگر در طول روز و یا پیش از خواب از مشروبات الکلی استفاده کرده اید از مصرف زولپیدم خودداری کنید.

زولپیدم میتواند اعتیاد آور باشد. این دارو را در جایی امن و دور از دسترس سایر افراد نگهداری کنید.

قرص های زولپیدم میتوانند حاوی لاکتوز باشند. اگر نسبت به لاکتوز حساس هستید دارو را با احتیاط بیشتری مصرف نمایید.

برای مطمئن شدن از مضر نبودن مصرف زولپیدم برای شما، درصورت داشتن هریک از موارد زیر پزشک را در جریان بگذارید:

زولپیدم میتواند اعتیاد آور باشد؛ بنابراین باید تنها توسط افرادی استفاده شود که دارای نسخه پزشک هستند. دارو را در اختیار سایر افراد قرار ندهید؛ به ویژه افرادی که دارای سابقه سوء مصرف دارو و مشروبات الکلی هستند. زولپیدم را در مکانی امن و دور از دسترس سایر افراد نگهداری نمایید.

اینکه آیا زولپیدم میتواند به جنین آسیب برساند یا خیر تا کنون مشخص نشده است. اگر در طول مصرف زولپیدم باردار شدید و یا قصد باردار شدن داشتید با پزشک مشورت کنید.

زولپیدم میتواند وار شیر مادر شود و به نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند صدمه وارد کند. اگر به کودک خود شیر میدهید پزشک را در جریان بگذارید.

اثرات آرام بخش زولپیدم میتواند در افراد سالمند قوی تر باشد.

مصرف زولپیدم برای افرادی که کمتر از 18 سال دارند مجاز نیست.

زولپیدم را تنها از طریق دارو خانه تهیه کنید و از خرید این دارو از منابع غیر معتبر و یا سایت های اینترنتی خودداری نمایید.

زولپیدم را طبق دستور پزشک مصرف کنید؛ راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید. از مصرف زولپیدم از مقدار و مدت زمان توصیه شده توسط پزشک اجتناب نمایید.

پس از مصرف زولپیدم تا زمانی که 7 الی 8 ساعت بصورت کامل نخوابیده اید از مصرف مجدد دارو خودداری کنید.

زولپیدم بصورت کوتاه مدت مصرف میشود. درصورتی که پس از مصرف زولپیدم به مدت 7 الی 1 شب متوالی بی خوابی شما درمان نشد به پزشک اطلاع دهید. از مصرف زولپیدم بیش از 4 الی 5 هفته اجتناب کنید.(مصرف بیش از این مدت تنها با دستور پزشک مجاز میباشد)

اگر به مدت طولانی از زولپیدم استفاده کرده اید مصرف آن را بصورت ناگهانی متوقف نکنید؛ چون ممکن است با علایم ترک دارو مواجه شوید که میتواند نا خوشایند باشد. در مورد نحوه صحیح قطع مصرف زولپیدم با پزشک مشورت نمایید.

پس از قطع مصرف زولپیدم احتمال بازگشت بی خوابی وجود دارد که ممکن است نسبت به بیخوابی های پیشین شدیدتر باشد. اگر پس از قطع مصرف زولپیدم مجددا دچار بی خوابی شدید به پزشک مراجعه کنید.

از مصرف زولپیدم حین سفر پرهیز کنید.(مثلا برای خوابیدن در هواپیما). ممکن است پیش از اینکه اثر دارو از میان برود از خواب بیدار شوید. درصورتی که پس از مصرف زولپیدم به مدت 7 الی 8 ساعت نخوابید احتمال بروز فراموشی وجود دارد.

از جویدن، خرد کردن و شکستن قرص زولپیدم پرهیز کنید و آن را بصورت کامل ببلعید.

دارو را در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. از منجمد کردن دارو اجتناب کنید.

در صورت مصرف بیش از حد (اووردوز)

فورا به اورژانس مراجعه کنید؛ مصرف بیش از حد زولپیدم میتواند عوارض مرگباری به دنبال داشته باشد؛ به ویژه اگر با سایر داروهایی مصرف شود که موجب خواب آلودگی میشوند.

علایم مصرف بیش از حد زولپیدم میتواند شامل گیجی، تنفس کم عمق، احساس از حال رفتن، غش و کما باشد.

زولپیدم میتواند باعث بروز واکنش های شدید آلرژیک شود. درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت بروز هرگونه علایم جدید و یا بدتر شونده از جمله افسردگی، اضطراب، سردرگمی، افکار غیر معمول، توهمات، مشکلات حافظه، تغییرات شخصیتی، اعمال و رفتار های پرخطر، نترسیدن از موقعیت های خطرناک، افکار خودکشی و یا آسب زدن به خود؛ پزشک را مطلع سازید.

درصورت داشتن هریک از علایم زیر مصرف زولپیدم را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید:

سایر عوارض جانبی شایع:

مصرف زولپیدم همراه با داروهایی که باعث خواب آلودگی و کندی تنفس میشوند میتواند اثرات خطرناک و حتی مرگباری به دنبال داشته باشد. پیش از مصرف داروهای خواب آور، ضد درد های حاوی مخدر، ضد سرفه، شل کننده عضلات یا داروهای ضد افسردگی، اضطراب و تشنج با پزشک مشورت کنید.

اگر از داروهای ذکر شده استفاده میکنید و یا قصد توقف مصرف آنها را دارید پزشک را در جریان بگذارید:

داروهای زیادی میتوانند با زولپیدم تداخل ایجاد کرده و سبب بروز عوارض جانبی شوند و یا اثربخشی دارو را کم کنند. این موارد میتواند شامل دارو های با نسخه، بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی شود.

اگر هنوز سوالی در رابطه با زولپیدم دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم:
فرهاد دار

نوشته شده در 8 آذر 1396

مرجع : www.drugs.com

دیدگاهی در رابطه با زولپیدم ثبت نشده است.

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.

اپلیکیشن موبایل داروی

موارد مصرف قرص زولپیدم 5

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت داروی محفوظ میباشد و استفاده از محتوا و امکانات آن وابسته به رعایت قوانین آن میباشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *