موارد استفاده شربت لوراتادین

لوراتادین جزء داروهای آنتی هیستامین است که در بهبود عطسه, درمان آبریزش بینی, اشک چشم, کهیر, جوش پوستی, خارش بدن و دیگر علائم سرماخوردگی و آلرژی استفاده می شود. همچنین این دارو در درمان کهیر و خارش پوست در افراد مبتلا به واکنش های پوستی مزمن نیز کاربرد دارد.

لوراتادین آنتی هیستامین جدیدی است که در مقایسه با اعضای دیگر این گروه، اثر خواب آوری کمتری دارد. لوراتادین به شکل قرص و شربت تولید می شود.

مهمترین موارد مصرف این دارو رينيت آلرژيك (به منظور بهبود علائم نازال و غیر نازال) و کهیر مزمن ايديوپاتيك می باشد.

اثرات آنتی هیستامین این دارو به علت رقابت با هیستامین در اتصال به گیرنده H-1 است . کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلو گیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها در این بیماران باشد.

موارد استفاده شربت لوراتادین

این دارو بعد از تجویزخوراکی سریعا ازدستگاه گوارش جذب می شود ودر مدت یک ساعت به حداکثر غلظت پلاسمایی خود می رسد. درصورتیکه با غذا استفاده شود، فراهمی زیستی آن افزایش می یابد.این دارو در کبد توسط سیتوکروم P45 و ایزوآنزیمهای 3A4 و 2D6 متابولیزه می شود. مهمترین متابولیت این دارو دزلوراتادين (Desloratadine) است که یک متابولیت فعال و قوی است. نیمه عمر لوراتادین، 28 ساعت بوده و حدود 98% به پروتئین های پلاسما متصل می شود. لوراتادین و متابولیت آن در شیر ترشح می شوند ولی عبور آنها از سد خونی – مغزی ناچیز است. قسمت اعظم دارو بصورت متابولیت از طریق ادرار و مدفوع دفع می گردد.

زمان لازم برای شروع اثر ان 1-3 ساعت و طول مدت اثر آن حدود 24 ساعت است . متابولیسم دارو کبدی و به متابولیت فعال تبدیل می شود.


اگرچه به نظر نمی رسد مصرف این دارو در دوران بارداری به جنین آسیب برساند, اما در صورت بارداری توصیه می شود قبل از مصرف قرص لوراتادین وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهید. مصرف لوراتادین در زنان شیرده, به کودک شیرخوار آسیب می رساند چرا که این دارو به درون شیر منتقل می شود. به همین دلیل به زنان شیرده توصیه می شود قبل از مصرف این دارو, وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهند.

برای جذب بهتر لوراتادین آن را 1 ساعت قبل یا 2 ساعت پس از غذا میل نمایید. لوراتادین را با آب پرتقال، آب گریپ فروت یا آب سیب مصرف نکنید، چرا که ممکن است سطح خونی دارو را کاهش دهند. ممکن است پزشک شما مصرف برخی غذاها یا میوه ها را که سبب تشدید علایم آلرژی می شوند، ممنوع کند.

داروهاى شیمیایى بدون عوارض نیستند و از این رو باید احتمال بروز واکنش هاى عجیب و غریب را در هر فردى داد. اما پاره اى از این واکنش ها از احتمال بیشترى برخوردارند از این رو آن ها را به عنوان عوارض اصلى یک دارو در نظر مى گیرند اما در مورد لوراتادین مى توان به عوارض جانبى زیر اشاره کرد.

عوارض عصبى: این دسته از عوارض معمولا کمتر در مورد لوراتادین صادق است چرا که یکى از مهم ترین مزیت هاى لوراتادین به عنوان نسل جدید داروهاى ضدآلرژیک، این است که این دارو عوارض عصبى کمترى نسبت به سایر داروهاى این رده دارد.

در هر صورت واکنش هایى همچون سردرد، سرگیجه، خواب آلودگى بسیار خفیف، احساس خستگى و کسالت در پاره اى از افراد که حساسیت بیش از اندازه به این دارو دارند دیده شده است.

عوارض گوارشى: اگر بخواهیم در مورد عوارض گوارشى صحبت کنیم مى توانیم به مواردى همچون تهوع، استفراغ، نفخ شکمى، یبوست، اسهال و مواردى از این قبیل اشاره کرد که البته این عوارض همچون عوارض عصبى زیاد نگران کننده نیستند و پس از مدتى برطرف مى شوند.

عوارض کبدی: کسانى که از بیمارى کبدى رنج مى برند احتمال دارد در مصرف این دارو دچار مشکل شوند چرا که متابولیسم این دارو کبدى است و بیماران کبدى دچار عوارض طلوب از جمله خواب آلودگى هاى شدیدى مى شوند که در این خصوص باید با پزشک شان مشورت کنند.


تداخل این دارو با داروهای تضعیف کننده CNS ناچیز است و به نظر می رسد اثر آن ها راتشدید کند. تجویز هم زمان داروهایی که آنزیم های کبدی مسئول متابولیسم لوراتادین را مهار می کنند یا خودشان به وسیله همین آنزیم ها متابولیزه می شوند، باعث افزایش سطح پلاسمایی لوراتادین می شوند. این داروهای عبارتند از: سایمتیدین، ضد قارچ های آزولآنتی بیوتیک های ماکرولیدی، کینیدین و فلوکستین. غذا جذب دارو را تا یک ساعت به تاخیر می اندازد ولی بر غلظت های حداکثر تاثیر ندارد.



لوراتادین را با آب پرتقال، آب گریپ فروت یا آب سیب مصرف نکنید، چرا که ممکن است سطح خونی دارو را کاهش دهند.




بخوانید:


همه چیز در مورد مصرف شربت کوآموکسی کلاو


با موارد مصرف شربت مینو ماگ ۸ درصد آشنا شوید


همه چیز در مورد شربت زینک پلاس



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : لوراتادین یکی از داروهای است که برای بزرگسالان تجویز می شود و در واقع از پرکاربردترین داروها و پراستفاده ترینهاست. این دارو جز آنتی هیستامین ها به شمار می رود و سبب کاهش علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی می گردد. در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید که اگر مبتلا به آسم هستید نباید از این دارو استفاده نمایید.

علاوه بر آنچه که ذکر کرده ایم ،لوراتادین در درمان کهیر و خارش برای افرادی که به واکشنهای پوستی مزمن مبتلا هستند نیز کاربرد داشته است.

1)در رابطه با میزان مصرف این دارو باید حتما پزشک برای شما میزان دوز دارو را تعیین کنید. 2)این دارو برای کودکان زیر 6 سال نباید استفاده شود 3)اگر بیماری کبدی، کلیوی یا آسم دارید اصلا نباید این دارو را استفاده کنید 4)اگر به قرص یا شربت لوراتادین حساسیت دارید نباید آن را مصرف نمایید 5)قرص متلاشی شدن این دارو فنیل آلانین داشته است و در صورت خرد شدن دارو برای مصرف آن حتما باید با پزشک مشورت نمایید. 6)لوراتادین به desloratadine شبیه است توصیه می شود اگر از لوراتادین  استفاده می نمایید این داروها را مصرف نکنید. 7)در صورتی که باردار هستید حتما برای مصرف لوراتادین با پزشک مشورتهای لازم را داشته باشید 8)خانمهای شیرده نباید از این دارو استفاده کنند چون وارد شیر شده و ممکن است به کودک آسیب برساند(حتما خانمهای شیرده پیش از مصرف دارو با پزشک مشورت کنند).

به صورت کلی می توان گفت که مصرف لوراتادین می تواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:

موارد استفاده شربت لوراتادین

لوراتادین جز داروهای رایج در  درمان سرماخوردگی است ولی استفاده بدون تجویز دکتر می تواند منجر به تشدید بیماری یا بروز عوارض جدی برای بیمار گردد.

مشکلات تنفسی، ایجاد کهیر، وجود تورم صورت و لب و گلو و زبان از مواردی می باشند که جز عوارض حساسیت به  لوراتادین به شمار می رود. اگر این علائم را در خودتان مشاهده کردید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

اگر علائمی مثل احساس سرگیجه، سردردهای شدید، ضربان قلب سریع یا نظم شدن آن را در خودتان مشاهده نمودید باید مصرف لوراتادین را قطع کرده و حتما به پزشک مراجعه کنید.

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : به صورت کلی می توان گفت این دارو جز آنتی هیستامینها می باشد که در بهبود علائم زیر تجویز می شود:

معمولا قرص لوراتادین به صورت بسته های 2 تایی در داروخانه ها عرضه می شود و بدون نسخه پزشک نیز به فروش می رسد چون یک داروی ضد حساسیت است ولی هیچ وقت شما بدون نسخه پزشک و تجویز او اقدام به خریداری هیچ دارویی نکنید.

با وجود اینکه مصرف داروی لوراتادین سبب ایجاد حس خواب آلودگی برای بیمار نمی شود ولی بهتر است پس از مصرف دارو از انجام فعالیتهای که نیاز به هوشیاری کاملی دارند خودداری نمایید.

قبل از انجام هر گونه آزمایشهای پوستی پزشک را از مصرف چنین دارویی مطلع نمایید.

در صورت مصرف همزمان دارو با فرآورده های الکلی یا داروی های سیستم عصبی حتما پزشک را مطلع کنید.

نکته) معمولا میزان مصرف دارو در بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال در روز 1 میلی گرم است.

اگر به صورت اتفاقی از میزان تعیین شده دارو، زیادتر مصرف نمودید حتما سریعا به پزشک اطلاع دهید یا به بخش مسمومیت بیمارستان مراجعه نمایید.

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : مانند دیگر داروها باید به دور از نورمستقیم خورشید، رطوبت باشد چون رطوبت سبب تجزیه دارو می گردد و همچنین دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *