مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده
مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

به برگشت اسید معده به مری، «رفلاکس معده به مری» (GERD) گفته می‌شود که حالت مزمن رفلاکس اسیدی معده است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که اسفنکتر (sphincter، عضله‌ی تنگ‌کننده) تحتانی مری ضعیف شده یا آسیب جدی دیده باشد. وظیفه‌ی اسفنکتر تحتانی مری جلوگیری از حرکتِ رو به بالای غذا از معده به مری است. علائم رفلاکس به‌دلیلِ افزایش یا کاهش غیرطبیعی حجم اسید معده ظاهر می‌شوند و با اصلاح عادات غذایی، تا حدی قابل‌کنترل خواهند بود. چنانچه به‌علت حجم بالای اسید معده از علائم رفلاکس رنج می‌برید، در ادامه با ما همراه باشید تا با مواد غذایی کاهنده‌ی این علائم بیشتر آشنا شوید.مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

سبزیجات به‌علت چربی و قند پایین، موجب کاهش اسید معده می‌شوند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل‌کلم، سبزیجاتِ دارای برگ‌‌های سبز خوراکی، سیب‌زمینی و خیار از جمله سبزیجات مفید برای رفلاکس معده به‌شمار می‌روند.

زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی است و در درمان‌‌ ترش کردن معده و سایر مشکلات گوارشی مؤثر است. می‌توانید ریشه‌ی زنجبیل را به‌صورت رنده‌شده یا خُردشده به انواع غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه کنید.

جو دوسر از جمله غلات کامل و منبعی غنی از فیبر است که معمولا به شکل حلیم در وعده‌ی صبحانه مصرف می‌شود و به‌علت جذب اسید معده، در کاهش علائم رفلاکس مؤثر است. برنج سبوس‌دار و نان‌هایی که از غلات کامل درست شده‌اند، از دیگر خوراکی‌های حاوی فیبر بالا به‌شمار می‌روند.

میوه‌هایی همچون هندوانه، خربزه، طالبی، موز، سیب و گلابی در مقایسه با مرکبات، کمتر موجب رفلاکس معده می‌شوند.

گوشت‌های کم‌چرب مانند گوشت مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی دارای چربی خیلی کمی هستند و موجب کاهش علائم رفلاکس معده می‌شوند. انواع مختلف گوشت کم‌چرب را می‌توانید به‌صورت گریل، کبابی یا آب‌پَز تهیه و مصرف کنید.

سفیده‌ی تخم‌مرغ در کاهش علائم رفلاکس معده مؤثر است، درحالی‌که زرده به‌علت مقادیر بالای چربی، موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان از جمله منابع حاوی چربی‌های مفید به‌شمار می‌روند. تا حد امکان از مصرف چربی‌های اشباع و ترانس بپرهیزید و در عوض از روغن‌های غیراشباع که سالم‌ترند، استفاده کنید.

ترش کردن یکی از شایع‌ترین علائم رفلاکس معده است که پس از مصرف وعده‌‌های غذایی کامل یا برخی غذاهای خاص به شکل سوزش معده یا سوزش قفسه‌ی سینه احساس می‌شود. حتی ممکن است در رفلاکس معده مزمن، به‌علت ورود اسید به مری، فرد دچار استفراغ شود. سایر علائم عبارتند از:

برخی مواد غذایی خاص، علائم رفلاکس معده را تشدید می‌کنند. البته، مواد غذایی محرک علائم رفلاکس معده در همه‌ی مبتلایان یکسان نیستند و هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که تمامی علائم را یک‌جا برطرف کند. برای اینکه بدانید علائم‌تان دقیقا در پیِ مصرف کدام مواد غذایی تشدید می‌شوند، تمامی غذاهایی را که در طول روز می‌خورید، با ذکر ساعت یادداشت کنید و تک‌تک علائمی را که پس از هر وعده‌ی غذایی به سراغ‌تان می‌آیند نیز بنویسید. یادداشت این موارد را حداقل تا یک هفته ادامه بدهید. اگر رژیم غذایی‌ متغیری دارید، باید مدت طولانی‌تری غذاهای مصرفی و علائم‌تان را بادقت ثبت کنید. با این راهکار می‌توانید غذاها یا نوشیدنی‌هایی که علائم‌تان را تشدید می‌کنند، راحت‌تر بشناسید.

درمورد اینکه دقیقا کدام مواد غذایی موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شوند اتفاق نظر وجود ندارد، اما برخی مواد غذایی خاص در اغلب افراد موجب تحریک علائم می‌شوند که عبارتند از:

غذاهای سرخ‌شده و پرچرب به‌علت اینکه اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمی‌آورند، موجب می‌شوند که مقدار بیشتری اسید معده به مری وارد شود. این قبیل غذاها همچنین زمان تخلیه‌ی معده را به تعویق می‌اندازند. بنابراین با کاهش مقدار چربی مصرفی روزانه می‌توانید یکی از علت‌های تشدید علائم رفلاکس معده را تا حدودی مهار کنید.

متداول‌ترین مواد غذایی پرچرب که بهتر است مقدار مصرف‌شان را محدود کنید عبارتند از:

میوه‌ها و سبزیجات از جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی سالم برخوردارند، اما برخی میوه‌های خاص، به‌ویژه میوه‌های اسیدی، موجب ایجاد یا تشدید علائم رفلاکس معده می‌شوند. چنانچه از رفلاکس معده مزمن رنج می‌برید، باید مصرف مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانه‌ی خود محدود کنید:

شکلات حاوی ترکیباتی به نام مِتیل‌گِزانتین است که به نظر می‌رسد عضله‌ی صاف اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمی‌آورد و موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

غذاهای تند و پُرادویه و نیز غذاهای پر از سیر و پیاز، در اغلب افراد موجب ترش کردن می‌شوند. البته این مواد غذایی در همه‌ی افراد به تحریک علائم رفلاکس معده نمی‌انجامند، اما چنانچه به مصرف زیادِ سیر و پیاز یا غذاهای پرادویه عادت دارید، حتما دقت کنید که آیا پس از مصرف چنین غذاهایی به علائم رفلاکس معده دچار می‌شوید یا خیر.

نوشیدن قهوه در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود، چرا که کافئین یکی از عوامل تحریک‌کننده‌ی رفلاکس معده است.

نعناع یا فرآورده‌هایِ با طعم نعناع، مانند آدامس و خوشبوکننده‌های دهان، در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

علاوه بر اصلاح رژیم غذایی می‌توانید با تغییر سبک زندگی نیز از شدت علائم رفلاکس معده بکاهید:

هیچ رژیم غذایی به‌خصوصی نیست که از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند. با این حال، برخی مواد غذایی برای کاهش علائم رفلاکس معده در برخی مبتلایان مؤثرند. در تحقیقات علمی نشان داده شده است که افزایش مصرف فیبر، به‌ویژه در قالب میوه‌ها و سبزیجات، تا حدودی در بهبود علائم این بیماری مؤثر است، اما پژوهشگران هنوز درمورد اینکه فیبرها چگونه از بروز علائم این بیماری جلوگیری می‌کنند، اطلاعات کاملی ندارند. افزایش مصرف فیبر علاوه بر بهبود علائم رفلاکس معده در کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا، قند خون کنترل‌نشده و هِموروئید و سایر اختلالات روده‌ای نیز نقش بسزایی دارد.

درمورد مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که احتمال می‌دهید علائم‌تان را بدتر می‌‌کنند، حتما با پزشک خود مشورت کنید. یادتان باشد گاهی غذاهایی که در یک فرد موجب کاهش علائم رفلاکس معده می‌شوند، ممکن است باعث تشدید علائم بیماری در فرد دیگری شوند، اما مشورت با یک مشاور تغذیه قطعا راهگشا خواهد بود. چنانچه از اصلاح رژیم غذایی یا تغییرات سبک زندگی نتیجه نگرفتید و هیچ بهبود قابل ملاحظه‌ای در علائم‌ خود مشاهده نکردید، به پزشک مراجعه کنید. احتمالا پزشک معالج‌ برای‌تان دارو تجویز می‌کند. پزشکان در موارد بسیار حاد، جراحی را توصیه می‌کنند.

برگرفته از: healthline

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

با نکات ورزشی و تغذیه‌ای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.

17000تومان

14000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزنامه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

ممنون خانم دژالود خوب بود..ولی شخصا هروقت به مسافرت میرم مخصوصا در هتل موقع صبحانه حجم پروتئین بالاست لوبیا تخم مرغ.. کره مربا هم معمولا هست و چرب بودن خاص کره خیلی تاثیر گذار..ولی پیشنهاد من قرص هیوسین خیلی خوب به ۱۵ دقیقه نمیکشه که رفلکس از بین میبره..
و موقع رفلکس اصلا نباید وسایل سنگین بلند کرد و بعد صرف غذا زود به رختخواب رفت..سیگار خیلی تشدیدکنتده..

درود بر شما،
خیلی ممنون که دیدگاه‌تون رو با ما درمیون گذاشتید. راستش به‌شخصه درمورد داروهای رفلاکس اطلاعاتی ندارم. اما درمورد بلندکردن وسایل سنگین و کشیدن سیگار درست می‌فرمایید. انجام این‌ کارها بعد از صرف غذا می‌تونه علائم رفلاکس رو تشدید کنه.
سلامت و پایدار باشید

سلام و تشكر
به نظر من اين بيماري در اثر استرس و نگراني هاي روزانه به وجود ميايد و عوارض بدي هم دارد
درمان داروي : قرص دمپريدون قبل از شام و قرص اس امپرازول ناشتا

سلام مقاله خوب ومفیدی بود.

‌خوشحالم که براتون مفید بوده.
سلامت باشید

رژیم و تغذیه

خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفت‌انگیز آن برای بدن

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید


پیشگیری از سرطان با مصرف ۱۳ خوراکی سالم

۱۵ غذای مفید که هنگام سرماخوردگی باید بخورید

رژیم خام خواری برای لاغری؛ آیا رژیم خام خواری سالم است؟

آخرین مطالب

سکسکه نوزاد؛ راه‌های پیشگیری و درمان سکسکه نوزاد

راهنمای تحصیل در ایتالیا و گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آن

منگوستین چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

معرفی کتاب نقاط ضعف شما؛ راه حل وین دایر برای پیشرفت زندگی

انواع سخنرانی؛ چطور برای سخنرانی‌های مختلف آماده شویم؟

ترین های جهان


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

بهترین انیمه های جهان که تمام گروه‌های سنی را به خود علاقه‌مند می‌کنند

بهترین کشورها که پذیرای متقاضیان مهاجرت از طریق کار هستند

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

رفلاکس معده (GERD)  وقتی رخ می دهد که اسید معده از معده به مری باز می گردد و باعث معده درد یا سوزش سر دل یا ترش کردن معده می شود. این اتفاق زمانی می افتد که اسفنکتر مری (LES) تضعیف شده یا آسیب دیده است. به طور معمول، LES بسته می شود تا از انتقال مواد غذایی در معده و حرکت به سمت مری جلوگیری کند.

غذاهایی که می خورید میزان اسید معده شما را تحت تاثیر قرار می دهد. خوردن مواد غذایی مناسب کلید اصلی کنترل رفلاکس معده GERD است .

 علائم رفلاکس ممکن است از اسید معده زیاد یا بیش از حد کم باشد. در اینجا غذاهای خاصی وجود دارد که می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید تا علائم رفلاکس اسید معده را کنترل کنید.

سبزیجات به طور طبیعی کم چربی و دارای قند کم هستند و به کاهش اسید معده کمک می کنند. گزینه های خوب عبارتند از: لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل کلم، سبزیجات برگ دار، سیب زمینی و خیار.مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و روشی طبیعی برای درمان سوزش معده و سایر مشکلات گوارشی است. شما می توانید ریشه زنجبیل رنده شده را به غذاهایتان اضافه کنید یا چای زنجبیل را به منظور کاهش علائم مصرف کنید.

جو دوسر، یک غذای صبحانه، یک دانه کامل و منبع عالی فیبر است. جو دوسر می تواند اسید را در معده جذب کند و علائم ریفلاکس را کاهش دهد و باعث درمان معده درد ناشی از آن شود. دیگر گزینه های فیبر عبارتند از: نان سبوس دار و سبوس برنج.

میوه های غیر مرکبات، از جمله خربزه، موز، سیب و گلابی، احتمال اینکه باعث تحریک معده شوند را نسبت به دیگر میوه ها کمتر دارند.

گوشت های کم چرب مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی، علائم رفلاکس اسید را کاهش می دهند. آنها را کباب کنید یا آب پز کنید.

سفیده تخم مرغ یک گزینه خوب است. از زرده تخم مرغ دوری کنید چراکه دارای چربی زیاد است و ممکن است باعث بروز نشانه های رفلاکس معده شود.

منابع چربی های سالم عبارتند از: آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان. مصرف چربی های اشباع شده و چربی های ترانس را کاهش دهید و آنها را با این چربی های غیر اشباع سالم جایگزین کنید.

سوزش سر دل از علامت های رایج رفلاکس اسید معده و GERD است. بعد از خوردن یک وعده غذایی یا غذاهای خاص، ممکن است که احساس سوزش در معده یا قفسه سینه شما ایجاد می شود. GERD همچنین می تواند به دلیل حرکت اسید به مری باعث استفراغ نیز شود. سایر علائم عبارتند از:

سرفه خشک

گلو درد

نفخ

سوزش یا سکسکه

مشکل بلعیدن

توده در گلو

بسیاری از افراد مبتلا به GERD دریافتند که غذاهای خاصی باعث علائم آنها می شوند. هیچ رژیم منفردی نمی تواند تمام علائم رفلاکس معده را برطرف کند و عوامل مختلف برای همه متفاوتند.

اگر چه پزشکان سر این که چه مواد غذایی در واقع علائم رفلاکس را ایجاد می کنند بحث می کنند، نشان داده شده که  برخی از غذاها مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد می کند. برای کنترل علائم شما می توانید با حذف مواد غذایی زیر از رژیم غذایی خود شروع کنید.

غذاهای سرخ شده و چرب باعث می شود که LES آرام شود و اجازه بدهد تا اسید معده بیشتری به مری باز گردد. این غذاها باعث تاخیر در فرآیند تخلیه معده می شوند. خوردن غذاهای پرچرب باعث می شود که شما بیشتر در معرض علائم رفلاکس  معده  باشید بنابراین کاهش چربی در کل روزانه می تواند کمک کند.

غذاهای زیر دارای چربی بالا هستند. از آن ها اجتناب کنید یا به ندرت از آن ها استفاده کنید.

حلقه های پیاز و سیب زمینی سرخ کرده

محصولات لبنی پر از چربی مانند کره، شیر، پنیر معمولی و خامه ترش

گوشت گاو، یا گوشت گوسفند پر چرب

دسر یا تنقلات مانند بستنی و چیپس

میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی سالم مهم هستند. اما میوه های خاص مخصوصا میوه های دارای اسید بالا می توانند علائم رفلاکس معده را ایجاد کنند. اگر رفلاکس اسید معده مکرر دارید، باید مصرف خود را از غذاهای زیر کاهش دهید یا از بین ببرید:

پرتقال ها

گریپ فروت

لیمو

لیموترش سبز

شکلات حاوی ماده ای به نام methylxanthine است. نشان داده شده است که ماهیچه LES را آرام می کند و رفلاکس را افزایش می دهد.

غذاهای تند، مانند پیاز و سیر، علائم سوزش معده را در بسیاری از افراد ایجاد می کنند.

این غذاها در همه افراد محرک رفلاکس معده نیستند بعضی از این غذاها، همراه غذاهای تند، ممکن است شما را بیشتر از دیگران تحریک کنند.مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده

نعناع و محصولات با طعم نعناع، مانند آدامس و خشبو کننده ها، همچنین می توانند رفلاکس معده را ایجاد کنند.

افراد مبتلا به رفلاکس معده علائم خود را بعد نوشیدن قهوه در هنگام صبحانه میبینند. این به این دلیل است که کافئین یک عامل شناخته شده رفلاکس اسید معده است.

علاوه بر کنترل علائم ریفلاکس با رژیم غذایی و تغذیه، شما می توانید علائم را با تغییر شیوه زندگی کنترل کنید. این نکات را امتحان کنید:

داروهای ضد اسید و دارو های دیگر که باعث کاهش تولید اسید می شوند، را مصرف کنید

آدامسی که طعم نعناع دارد را استفاده نکنید

از الکل اجتناب کنید

حداقل دو ساعت پس از خوردن، دراز نکشید

از 3 تا 4 ساعت قبل از خواب غذا نخورید

سیگار نکشید

پرخوری نکنید

هیچ رژیم غذایی برای جلوگیری از رفلاکس معده ثابت نشده است. با این حال، برخی از غذاها ممکن است برخی از علائم را کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف فیبر، به ویژه میوه ها و سبزیجات، ممکن است فرد را از بازگشت اسید یا GERD محافظت کند.

افزایش فیبر رژیمی شما به طور کلی یک ایده خوب است. علاوه بر کمک به علائم GERD، فیبر نیز خطر ابتلا به موارد زیر را کاهش می دهد:

چربی خون و کلسترول بالا

قند خون غیر کنترل شده

هموروئید و سایر مشکلات روده

اگر سوالی در مورد اینکه آیا غذاهای خاصی باید بخشی از رژیم غذایی شما باشند، با پزشک خود صحبت کنید. به طور کلی نمی توان یک درمان قطعی رفلاکس را برای همه افراد پیشنهاد کرد چرا که غذاهایی که به بهبود رفلاکس اسید کمک می کنند برای یک فرد ممکن است برای فرد دیگری مشکل ساز باشد. همکاری با دکتر شما می تواند به شما در ایجاد رژیم غذایی برای کنترل یا کاهش علائم کمک کند.

افراد مبتلا به GERD معمولا علائم خود را با تغییرات شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه کنترل می کنند. اگر تغییر سبک زندگی و داروها علائم را بهبود ندهد، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما می تواند داروهای تجویزی یا در موارد شدید جراحی را توصیه کند.

بعدی

قبلی

مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده
مواد غذایی مناسب برای رفلاکس معده
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *