مواد خوراکی کاهش دهنده قند خون

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند با کنترل خورد و خوراکشان، میزان قند خون خود را تنظیم، گرسنگی را رفع و برای مدت بیشتری احساس سیری کنند.
در بیماران مبتلا به دیابت، قند خون و به عبارتی سطح گلوکوز بالاتر از حد نرمال است. به گفته‌ی دکتر «مگی پاورز» (Maggie Powers)، رئیس بخش آموزش و مراقبت‌های بهداشتیِ انجمن دیابت آمریکا، غذاهای کربوهیدرات‌دار مانند نان، فرآورده‌های مشتق از غلات، برنج، پاستا، شیر و انواع دسرها باعث این افزایش سطح قند خون هستند. در این مقاله با ۷ غذای مفید برای کاهش قند خون آشنا می‌شوید.

بر مبنای نظر دکتر پاورز، بیماران دیابتی باید مراقب میزان کربوهیدرات مصرفی در غذاهای روزانه‌ی خود باشند. اما لذّت بردن از غذا هم مسئله‌ی مهمی است. قطعا شما دوست دارید به اندازه‌ی کافی غذا بخورید، پرخوری نکنید و از غذاهای مضر و غیرمغذی هم اجتناب کنید. در این مقاله ۷ غذای توصیه شده توسط دکتر پاورز، که به تنظیم قند خون و شادی و سلامتی شما کمک می‌کنند، معرفی می‌شود.

برای اینکه با غذاهای مفید برای کاهش قند خون آشنا شوید، ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

 

این خوراکی‌ها به غذای شما طعم، رنگ و قوت می‌دهند. سبزیجات خوش‌طعم و کم‌کربوهیدرات مانند قارچ، پیاز، بادنجان، گوجه، کلم‌پیچ و کدو انتخاب‌های مناسبی هستند. این سبزیجات را همراه با چاشنی‌هایی مانند سس‌های کم‌چرب، حُمُص، سس گواکاموله و سالسا میل کنید؛ یا آنها را همراه با ادویه‌جاتی مانند رزماری، فلفل قرمز یا سیر کباب کنید.

به سالادهای رایج اکتفا نکنید، از کلم، اسفناج و برگ چغندر استفاده کنید. این سبزیجات، سالم، خوش‌طعم و کم‌کربوهیدرات هستند. با سرخ کردن برگ کلم در روغن زیتون به مدت خیلی کم، چیپس‌های ترد و خوشمزه‌ای خواهید داشت. همچنین برای افزودن رنگ و طعم می‌توانید سالاد را همراه با سبزیجات کبابی یا کمی خوراک پروتئین‌دار مانند ماهی سالمون سرو کنید.

نوشیدن آب همیشه مفید است اما آب، به همراه میوه‌ها و سبزیجات رنگ و لعاب بیشتری دارد. می‌توانید تکه‌های لیمو یا خیار یا تکه‌های یخ‌زده‌ی میوه‌ها را به آب‌تان اضافه کنید. اگر اهل نوشیدن چای داغ نیستید، چای سرد را همراه با لیمو یا چوب دارچین امتحان کنید. این نوشیدنی‌ها علاوه بر اینکه کربوهیدرات کمی دارند، باعث می‌شوند شما احساس سیری کنید و میل به غذا نداشته باشید.

یک فنجان از این دو نوع میوه (منظور از خانواده توت‌ها میوه‌هایی همچون توت‌فرنگی، زغال‌اخته‌ی آبی، کرنبری، تمشک و است)، تنها ۱۵ گرم کربوهیدرات دارد. شاید کمی گران باشند اما سالم، سرشار از مواد مغذی و فیبر، و در عین حال کمی شیرین هستند. برای تنوع، قالب یخ را به جای آب با مخلوط طالبی، توت و ماست پر کنید.

برای جلوگیری از پرخوری و انتخاب‌ غذاهای اشتباه، تا می‌توانید این خوراکی را در رژیم غذایی‌تان جا دهید. حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس را فراموش نکنید. می‌توانید لوبیا و ذرت را همراه سالاد میل کنید. این غذاها کربوهیدرات دارند اما طعم خاص آنها باعث می‌شود شما از غذایتان لذت بیشتری ببرید.

روغن‌های مفید مانند روغن زیتون، آووکادو و ماهی‌های چرب مثل ماهی سالمون که در بشقابی از کاهو سرو می‌شود، انتخاب‌های خوبی هستند.
استفاده از ماهی و روغنِ موجود در آن به عنوان چاشنیِ همراه با سالاد، غذای مناسبی است.

برای جذب پروتئین، مصرف ماست یونانی، پنیر کاتیج، تخم مرغ و گوشت راسته توصیه می‌‌شود. چاشنی و مزه را هم فراموش نکنید. کره‌ی بادام زمینی همراه با ساقه‌ی کرفس، یک خوراکی سالم و خوشمزه و منبع خوبی برای تأمین چربی و پروتئین است. همچنین می‌توانید پنیر کم‌چرب و گوشت نمک‌سود را به عنوان یک وعده‌ی غذای سبک در نظر بگیرید، البته به میزان سدیم موجود در آنها توجه کنید. به گفته‌ی دکتر پاورز، به طور کلی، بره‌ی غذایی شما نباید کسل‌کننده و یکنواخت باشد و باید غذاهای مورد علاقه‌تان را شامل شود، اما باید میزان کربوهیدرات را در بره‌ی غذایی‌تان متعادل نگه دارید.

 

برگرفته از: webmd.com

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

به من بگو چه می‌خوری تا به تو بگویم که هستی

15تومان

89تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

مفید بود

برای من مطلب مفیدی بود، از شما سپاسگزارم.

غذاهای هایی پیش نهادی شما مناسب با فصل نیست در این موقع سال طالبی نیست یا غذاهای پیش نهادی در دسترس مردم معمولی نیست

درود بر شما
بله درست می‌فرمایید نه الان فصل طالبیه و نه همه‌ی موارد در دسترس همه هست، اما خب مواردی هم هستن که هم در دسترسن و هم فصلی نیستن مثل: ماست، تخم‌مرغ، روغن زیتون، نخود، لوبیا، عدس، قارچ، پیاز و
این مقاله هم ممکنه براتون مفید باشه:یک رژیم کم کربوهیدرات شامل چه خوراکی‌هایی می‌شود؟
ممنون که همراه‌مون هستین

نحوه سم زدایی بدن با استفاده از سرکه سیب و عوارض احتمالی آن


۹ خوراکی سالم که باعث جوش زدن شما می‌شود

بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم‌کاری تیروئيد

پروتئین وی چیست؛ فواید، مضرات و نحوه مصرف آن

کتاب عشق سالهای وبا؛ عاشقانه‌ای جذاب از گابریل گارسیا مارکز

عوارض عمل بینی یا رینوپلاستی چیست؛ بایدها و نبایدهای جراحی بینی

روش شناسی سیستم های نرم (SSM)؛ ابزاری برای ساده‌سازی مسئله

کتاب سال بلوا؛ نمایش مظلومیت زن در عاشقانه‌ای از عباس معروفی

تقویت هوش نوزاد با ۶ راهکار هوشمندانه

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

برای پایین آورن قند خون توصیه های زیر را به کار بندید:
1- استفاده از فیبرهاى محلول زمان لازم براى جذب قند خون را افزایش داده و از افزایش ناگهانى قند خون پس از مصرف وعده غذایى جلوگیرى مى کند. پس مصرف یک عدد سیب با پوست، حبوبات و سبزى هاى سرشار از فیبر به شما در کنترل قند خون کمک بزرگى مى کند. منابع غنی از فیبر محلول عبارتند از: سیب، مرکبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی و غلات سبوس دار .
 

2- مصرف سیب زمینى، هویج، آردهاى سفید و جوانه گندم آرد شده براى شما ممنوع است، به خصوص سیب زمینى که ضریب گلیسمى(سرعت ورود قند به خون) بالایى داشته و به سرعت قند خون را افزایش مى دهد.

3- تا جایی که ممکن است از مصرف کربوهیدرات هاى ساده( قند، شکر، شیرینى، مربا، آرد سفید، ژله، آب نبات و) پرهیز کنید و کربوهیدرات های پیچیده را مصرف کنید، البته این بدان معنا نیست که هرگز قند مصرف نکنید بلکه به این دلیل محدود کردن آن توصیه مى شود که از نظر تغذیه اى فاقد ارزش است. بنابراین سعى کنید که نه تنها شما، بلکه تمام افراد خانواده شما به حذف آن از رژیم غذایى بیندیشند.

4- بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار آن است و بهترین گزینه ها استفاده از نان سنگک و نان جو است.

5- از مصرف چربى زیاد باید پرهیز کرد، زیرا چربى زیاد سرعت سقوط بدن به طرف بیمارى دیابت را تسریع مى کند، به خصوص چربى هاى اشباع ( جامد ) که بر توانایى تاثیر انسولین بر متابولیسم قند تاثیر منفى مى گذارد. بنابراین توصیه من به شما این است که چربى هاى مرئى گوشت ها (چربى هایى که با چشم دیده مى شوند) و پوست مرغ را حتماً جدا کرده و مصرف سینه مرغ را به ران مرغ و سایر قسمت ها ارجحیت دهید.

6- کباب کردن، بخارپز کردن و روش هاى پخت سریع را بر سرخ کردن در روغن ارجحیت بدهید. آب گوشت را بعد از پخت، سرد کنید و چربى سطح آنها را گرفته و سپس مصرف نمائید.

7- خوردن ماهى ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را 5 درصد کاهش دهد، یعنى اشخاصى که در رژیم غذایى آنها ماهى وجود دارد، حدود 5 درصد کمتر از آنهایى که ماهى نمى خورند احتمال ابتلا به ناراحتى عدم تحمل قند را دارند. ماهى سرشار از اسیدهای چرب اُمگا-3 است، بنابراین مصرف ماهی به میزان حداقل دو بار در هفته و هر بار گرم بسیار توصیه مى شود . البته بیماران دیابت ی نباید از کپسول هاى روغن ماهى جز با تجویز پزشک استفاده نمایند، زیرا تنظیم قند خون آنها را مختل مى کند.

8 – پیاز و سیر ( در صورت عدم استفاده از آسپیرین و نداشتن مشکلات گوارشى در رابطه با مصرف سیر ) از قدیمى ترین مواد غذایى هستند که از نظر کنترل بیمارى دیابت مورد توجه بوده و تحقیقات جدید این موارد را تاکید کرده است (خام و پخته آنها تفاوتى ندارد). پیاز ممکن است با تاثیر بر سوخت و ساز گلوکز در کبد و یا افزایش سطح انسولین و یا بالاخره افزایش اثر کیفى انسولین براى کاهش قند خون مفید باشد.

9- کلم بروکلى از سبزى هاى بسیار مفید است که منبع غنى کروم است و به تنظیم قند خون در محدوده مطلوب بسیار کمک مى کند ، حتى در مواردى مصرف کروم نیاز استفاده از قرص ها را برطرف کرده است. جو نیز از نظر کروم غنى است. از دیگر مواد غذایى حاوى کروم مى توان به مغزها، قارچ خوراکى، سبوس غلات، ریواس و مخمر اشاره کرد.

1- لبنیات مصرفى شما باید از نوع کم چرب باشد ( به جز در کودکان ). ماست و شیر پر چرب، خامه، پنیرهاى پرچرب (گودا، پیتزا و) ، سرشیر و کره را از رژیم غذایى خود حذف کنید.

11- آنتى اکسیدان ها شامل ویتامین های C , E و بتاکاروتن از مواد بسیار مهم براى حفاظت از سلول هاى بتا (سلول هاى تولید کننده انسولین) هستند، بنابراین از منابع حاوى این ویتامین استفاده کنید. ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و در مرکبات( پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی )، کیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هندوانه، طالبی، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است. بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغن های گیاهی مثل : روغن جوانه گندم، آفتابگردان، بادام، گردو، فندق، ذرت و زیتون است. بتاکاروتن( پیش ساز ویتامین A )در میوه هاى رنگى به خصوص زرد و نارنجى و سبزى هاى سبز تیره وجود دارد؛ مثل سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج، کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت قرمز.
پس میوه ها و سبزى های خام( اگر مشکل گوارشى ندارید ) بهتر از انواع پخته آنها و انواع پخته بهتر از انواع منجمد و بخارپزى که بخار آن خارج مى شود یا آب آن دور ریخته مى شود، است.

12- خوردن میوه ها با پوست باعث افزایش تدریجى قند خون مى شود. جالب است بدانید که ویتامین ها و مواد معدنى در لایه هاى نزدیک به پوست میوه ها قرار دارند، پس میوه هایى را که مى شود با پوست خورد با پوست میل کنید و مصرف میوه هاى بسیار شیرین را ممنوع و یا بسیار کاهش دهید؛ مثل موز، انجیر، خربزه، انگور شیرین و .

13- برخى از ادویه ها فعالیت انسولین را تشدید مى کنند. تحقیقات ثابت مى کند که مصرف دارچین، میخک، زردچوبه (براى پیشگیرى از گرفتگى عروق و آلزایمر نیز مفید است) و برگ بو، فعالیت انسولین را تا سه برابر افزایش مى دهند که در بین آنها اثر دارچین از بقیه است، طورى که پاچیدن مقدار کمى دارچین روی غذاهاى شیرین فعالیت انسولین را افزایش داده و مانع از افزایش قند خون مى شود.

14- تخم شنبلیله حاوى ماده ای به ” گالاکتومانان ” است که از دیرباز در ایران و سایر کشورهاى مشرق زمین براى کنترل دیابت مورد استفاده قرار می گرفته است. اثر این ماده در افراد مبتلا به دیابت نوع اول بسیار چشمگیر بوده و حتى کاهش چربى هاى خون را هم به دنبال دارد.

15- مصرف 8-7 لیوان آب در روز را به شما توصیه مى کنم.

16- به خود عادت دهید که برچسب تمام مواد غذایى را قبل از مصرف بخوانید. ممکن است تعجب کنید که بسیارى از غذاهاى حاوى شیرین کننده هاى مصنوعى کم کالرى مثل دسرهاى رژیمى، نوشابه ها و اغلب دارای نشاسته و سایر قند ها ، چربى ها و پروتئین ها نیز هستند که این مواد کالرى زیادى دارند و موجب افزایش قند خون مى شوند. همچنین به موضوع کم چربى یا بدون چربى نیز توجه کنید. اغلب به این محصولات موادی به عنوان حجم دهنده افزوده مى شود ، مثل مالتو دکسترین، و پلى دکستروز در محصولاتى مانند ماست بدون قند و بستنى کم چربى ، که بر میزان قند خون تاثیر دارند.

17- غذایى که آهسته تر هضم مى شود ، قند را آهسته تر وارد خون کرده و آن را خیلی افزایش نمی دهد. غذایى که به صورت قطعات بزرگتر باشد، خیلى آهسته تر از غذاهاى نرم( پوره شده) هضم مى شوند. غذاى پخته سریع تر از غذاى خام هضم مى شود و غذایى که رطوبت داشته باشد، خیلى سریع تر از غذاى خشک( ذرت بوداده در برابر آب پز) هضم مى شود .

18- سعى کنید تخم مرغ مصرفى شما از سه عدد در هفته نباشد ، ولی مصرف سفیده تخم مرغ به شرط آنکه کاملاً پخته باشد اشکالی ندارد. البته در صورت بروز رنگ زرد در پوست بیماران مبتلا به دیابت ( گزانتوکرومى ) مصرف تخم مرغ را محدود مى کنند.

19- با توجه به تاکید فراوان در مورد کاهش مصرف نمک در این بیماران، توصیه مى شود نمکدان را سر سفره نیاورید . برچسب ماده غذایى را از نظر مقدار نمک بخوانید و براى طعم دهى به غذاها از چاشنى هاى سالم استفاده کنید. پنیرها را در آب بگذارید و مصرف مواد غذایى فرآورى شده نظیر سوسیس و کالباس را بسیار محدود یا حذف کنید.

2- سایر سبزی های مفید برای این بیماران شامل : مرزه ، کلم ، کدو سبز ، شلغم و تره است.

21- مصرف میوه هایى مثل توت فرنگى ( قند آن لوولوز است و داراى مقدار زیادى اسید سیالیک است)، خرما ( البته با احتیاط )، گلابى ، گیلاس و سیب به خصوص با پوست را فراموش نکنید.

22- سویا ماده غذایى مفید و موثرى است که علاوه بر قند خون ، بر چربى هاى خون هم اثر شگفت انگیزى دارد . پس از مصرف آن غافل نشوید.

23- در حبوبات مصرف عدس براى این بیماران را توصیه مى کنم. ولى در مصرف لوبیا بهتر است که جانب احتیاط را رعایت کنند.

24- براى پیشگیرى از ابتلا به دیابت نوع اول ( وابسته به انسولین ) توصیه مى شود که حداقل تا یک سالگى از دادن لبنیات به نوزاد خوددارى کنید. توجیه کارشناسان تغذیه این است که حتى الامکان نباید به نوزاد شیرگاو داد ، مخصوصاً اگر سابقه ارثى ابتلا به این بیمارى در خانواده آنها وجود داشته باشد.

25- مهمترین نکته در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع اول این است که باید یک میان وعده در پیک(اوج ) اثر انسولین مصرف کنند ، زیرا به فاصله 45-3 دقیقه بعد از مصرف انسولین، قند خون افت خواهد کرد که با علامت ضعف خود را نشان مى دهد. از این رو مصرف یک میان وعده مثل نان و پنیر، یک لیوان شیر یا یک عدد میوه را به آنها توصیه مى کنم.

26- اکثر کارشناسان تغذیه ، برای اینگونه بیماران رژیمى را توصیه مى کنند که براى پیشگیرى از بیمارى هاى قلب و عروق هم کارآمد است و در آن چربى به خصوص چربى حیوانى خیلى محدود مى شود و مقدار مواد کربوهیدراتی نیز کم است، ولی مواد غذایى سرشار از فیبر، مثل حبوبات و سبزیجات، دانه هاى غلات کامل( سبوس دار) و مغزها در این رژیم وجود دارد .

در نهایت متعادل نگه داشتن وزن، نرمش و ورزش(حداقل سه بار در هفته و هر بار 2 دقیقه ) به موازات اجرای رژیم غذایى مناسب و توجه خاص به پیاده روى روزانه، برای تامین آرامش اعصاب بسیار توصیه مى شود.
.
برگرفته از وب سایت تبیان

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *