مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

به گزارش آلامتو و به نقل از آی بانو؛ مسمومیت ناشی از ویتامین D اغلب نادر است، اما چنانچه بیش از حد مصرف شود، غیر ممکن نیست. تجمع بیش از حد ویتامین D در بدن اغلب در طی زمان رخ می‌دهد.

تقریبا مصرف بیش از حد تمام انواع ویتامین D از مصرف بیش از اندازه‌ی مکمل‌ها نشآت می‌گیرد. جذب بیش از حد ویتامین ‌D از نور خورشید و غذا تقریبا غیر ممکن است.در این مقاله به بیان جزئیاتی درباره‌ی مسمومیت ناشی از ویتامین D و اینکه مصرف چه میزان ویتامین D برای بدن زیاد است، پرداخته شده است.

مسمومیت ناشی از ویتامینD حاکی از آن است که مقدار ویتامین D موجود در بدن افزایش یافته که موجب آسیب به بدن می‌گردد. این امر فزونی ویتامین D یا افزایش ویتامین D در بدن نیز خوانده می‌شود.

ویتامین D در زمره ویتامین‌های محلول‌ در چربی قرار دارد که در تقابل با ویتامین‌های محلول در آب هستند، رهایی از ویتامین‌های محلول در چربی برای بدن آسان نیست. به همین دلیل، افراط در مصرف آن موجب ذخیره‌ی آن در بدن می‌گردد.مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

مکانیزم دقیقی که در ورای مسمومیت ناشی از ویتامین D نهفته است بسیار پیچیده است و کاملا هم مشهود نیست.با این وجود، ما می‌دانیم که عملکرد نوع فعال ویتامین D به فعالیت هورمون استروئید بسیار شباهت دارد.

آنها درون سلول‌ها حرکت کرده، به آنها می‌گوید که ژن‌ها را فعال یا غیر فعال سازند.

معمولا، اغلبِ ویتامین‌D موجود در بدن پنهان است و محدود به گیرنده‌های ویتامین D یا پروتئین‌های حامل هستند. بنابراین ویتامین D آزادِ بسیار اندکی باقی می‌ماند.با این وجود، هنگامی که در جذب ویتامین D افراط شود، میزان آن به قدری زیاد می‌شود که فضایی برای گیرنده‌ها یا پروتئین‌های حامل باقی نمی‌ماند.

همین امر منجر به افزایش حجم ویتامین D آزاد در بدن می‌گردد که می‌تواند درون سلول‌ها حرکت کرده و فرایند مخابره‌ی پیام‌هایی که باید تحت تاثیرِ ویتامین D انجام پذیرد را دچار نقصان می‌کند.

یکی از اصلی‌ترین فرایندهای مخابره‌ایی تحت تاثیر نقصان در عملکرد ویتامین D جذب بیش از حد کلسیم از سوی دستگاه گوارش است.در نتیجه، اصلی‌ترین علامت مسمومیت ناشی از ویتامین D فزونی کلسیم در بدن است یا همان تجمع بیش از حد کلسیم در خون.

تجمع بیش از حد کلسیم علائم متعددی را پدید می‌آورد، همچنین کلسیم می‌تواند بافت‌های دیگر را نیز متاثر سازد و به آنها آسیب برساند. این آسیب شامل کلیه‌ها می‌شود.

ویتامین D در زمره ویتامین‌های حیاتی جای دارد و تقریبا تمام سلول‌های بدن مجهز به یک گیرنده‌ی ویتامین D هستند.

هنگامی که پوست در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، ویتامین D می‌سازد. مهم‌ترین منبع تغذیه‌ایی ویتامین D روغن کبد ماهی و ماهی‌های چرب هستند.

برای افرادی که به اندازه‌ی کافی در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند، مصرف مکمل‌های ویتامین D ضروریست.

ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است و با سلامت سیستم ایمنی بدن و مقابله با انواع سرطان پیوند خورده است.

میزان کافی: ۲۰-۳۰نانوگرم یا ۵۰- ۷۵ نانومول.

بالاتر از حد، اما بی‌ضرر: ۶۰نانوگرم یا ۱۵۰ نانومول.

سمی: بیش از ۱۵۰ نانو گرم یا ۳۷۵ نانومول.

جذب روزانه‌ی بین ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد ویتامین(D ۲۵-۱۰۰ میکروگرم) برای سطح بهینه و مطلوب تامین ویتامین D خون برای اکثر مردم کفایت می‌کند.

از آنجایی که اطلاعات محدودی درباره‌ی فرایند ایجاد مسمومیت ناشی از ویتامین D وجود دارد، پس تعیین حد دقیقِ جذب ویتامین D و اینکه جذب چه میزان ویتامین D بی‌ضرر است و چه میزان سمی، بسیار دشوار می‌باشد.

طبق اعلان انجمن دارویی، جذب ۴۰۰۰ واحد ویتامین D در روز گرچه بالاتر از حد معمول اما بی‌ضرر است. با این وجود گزارشی مبنی بر ایجاد مسمومیت در افراد سالمی که روزانه ۱۰۰۰۰ واحد جذب نموده‌اند نیز گزارش نشده است.

مسمومیت ناشی از ویتامین D عموما ناشی از افراط در مصرف مکمل‌های ویتامین D است و نه ناشی از تغذیه یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید.

اگرچه مسمومیت ناشی از ویتامین D پدیده‌ایی به شدت نادر است، اما در گزارشات اخیر، مسمومیت ناشی از مصرف مکمل‌ها به ثبت رسیده است.

چنانچه یک فرد به مدت چندین ماه روزانه ۴۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ واحد(۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میکروگرم) جذب نمايد، علائم مسمومیت در وی هویدا خواهد شد.

این میزان ۱۰ تا ۲۵ بار از حد توصیه شده است. میزان ویتامین D موجود در خون افرادی که دچار مسمومیت ناشی از ویتامین D شده‌اند، اغلب بالغ بر ۱۵۰ نانوگرم گزارش شده است.

در چندین مورد نیز مسمومیت ناشی از خطای کارخانه‌ی سازنده در درج میزان دقیق ویتامین D موجود در مکمل بوده. در این موارد مسمومیت، میزان ویتامین موجود در خون بین ۲۷۵-۶۲۰ نانوگرم یا ۶۴۴- ۱۵۴ نانومول گزارش شده است.

مسمومیت ناشی از ویتامین D معمولا قابل درمان است، اما در موارد حاد منجر به نقصان در عملکرد کلیه‌ها و احتباس کلسیم در شریان‌های حیاتی بدن می‌گردد.

نشانه های مسمومیت مصرف بیش از حد ویتامین دی

اساسی‌ترین پیامد مسمومیت ناشی از ویتامین D تجمع کلسیم در خون است که فزونی کلسیم نیز خوانده می‌شود. پیامدهای اولیه‌ی فزونی کلسیم شامل تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست و ضعف است.

تشنگی مفرط، هشیاری بیش از حد، افزایش فشار خون، تجمع کلسیم در لوله‌های کلیوی، نقصان در عملکرد کلیه و کاهش شنوایی نیز در موارد پیشرفته مشاهده می‌شود.

تجزیه‌ی کلسیم اضافی جمع شده در بدن ناشی از جذب بیش از حد مکمل‌های ویتامین D می‌تواند چندین ماه به طول انجامد. زیرا ویتامین D در چربی‌های بدن انباشته می‌شوند و به آرامی در خون آزاد می‌شوند.

برای درمان مسمومیت ناشی از ویتامین D فقط کافیست در معرض نور خورشید قرار نگیرید، مواد غذایی حاوی ویتامین D را از بره‌ی غذایی خود حذف نموده و مکمل‌های ویتامین D را کنار بگذارید.

همچنین پزشک می‌تواند برای تنظیم سطح کلسیم، محلول‌های قلیایی درون وریدی مانند نمک سیال و دیگر مایع‌های سیال را تجویز نماید.

حتی بدون وجود علائم مسمومیت، مصرف بیش از حد ویتامین D می‌تواند مضر باشد. مصرف بیش از حد ویتامین D در هر صورت مضر و آسیب‌رسان است، حتی اگر علائم مسمومیت بلافاصله آشکار نشوند.

تقریبا مکن است که علائم مسمومیت ناشی از ویتامین D به سرعت آشکار ‌شوند و در اغلب بروز این علائم بیش از ماه‌ها و حتی‌ سال‌ها به طول می‌انجامد.همین امر تشخیص مسمومیت ناشی از ویتامین D را بسیار سخت می‌سازد.

چندین گزارش از افرادی که ماه‌ها میزان بسیار زیادی ویتامین D مصرف می‌نمودند و هیچ‌گونه علائمی ناشی از مسمومیت در آنها مشاهده نشده بود، وجود دارد، با این وجود آزمایش خون، افزایش شدید کلسیم و علائم نقصان در کلیه را آشکار ساخت.

تاثیرات مخرب ویتامین D بسیار پیچیده است. مصرف بیش از حد ویتامین D موجب عارضه‌ی افزایش کلسیم بدون علائم مسمومیت گردد و همچنین می‌تواند بدون عارضه‌ی افزایش کلسیم و فقط علائم مسمومیت باشد.

برای حفظ سلامت خود نباید بیش از ۴۰۰۰ واحد در روز مصرف نمائید و البته پیش از آن با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمائید.

میزان مجاز مصرف انواع ویتامین دی

مفروضات دال بر این است که دو نوع دیگر از ویتامین‌های محلول در چربی یعنی ویتامین K و ویتامین A نقش مهمی در سمی نمودن ویتامین D ایفا می‌کنند.مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

ویتامین K به تنظیم میزان کلسیم در بدن کمک شایانی می‌کند، حال آنکه افزایش ویتامین D در بدن منجر به تحلیل ذخیره‌ی ویتامین K می‌گردد.

جذب حداکثری ویتامین A منجر به پیشگیری از تحلیل ذخیره‌ی ویتامین K می‌گردد و این امر با پیچ و تاب ‌دادن ویتامین K ذخیره شده اتفاق می‌افتد.

از دیگر مواد مغذی مهم و موثر منیزم است. این ماده‌ی مغذی برای بهبود سلامت استخوان‌ها موثر است.

جذب ویتامین A، ویتامینK و منیزیم همراه با ویتامین D عملکرد استخوان‌ها را بهبود بخشیده و مانع از تجمع کلسیم در بافت‌ها می‌گردد. به خاطر داشته باشید که اینها همه فرضیات هستند، اما اطمینان از جذب مواد مغذی دیگر در کنار مصرف ویتامین D، کاملا عاقلانه و قطعی است. واکنش افراد مختلف به جذب بالای ویتامین D متفاوت است. بنابراین محاسبه‌ی دقیق میزان مضر و مفید چندان هم ساده نیست.

مسمومیت ناشی از ویتامین D می‌تواند منجر به تاثیرات جبران‌ناپذیری گردد که گاه تا ماه‌ها و سال‌ها پس از مصرف خود را هویدا نمی‌کنند.عموما مصرف افراطی جذب ویتامین D که بالغ بر ۴۰۰۰ واحد در روز باشد، توصیه نمی‌شود.

هیچ گونه ارتباطی بین مصرف بیش از حد ویتامین D و بهره‌مندی از مزایای بر سلامت وجود ندارد، بنابراین مصرف بیش از حد آن کاملا غیرضروریست.

گاهی مواقع مصرف بیش از حد ویتامین D برای افرادی که مبتلا به کمبود این ویتامین هستند، توصیه می‌شود، اما همیشه پیش از هر گونه تغییر در مصرف ویتامین D توصیه شده با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

روی سخن فقط با ویتامین D نیست، بلکه شامل مابقی مواد مغذی نیز می‌شود که مصرف بیش از حد و افراطی همیشه مترادف با بهتر و مفیدتر بودن نیست.

سلام من یه دو هفته ای است قرص ویتامین دی استفاده میکنم از خارج تهیه شد هر روز استفاده میکنم نمیدونم کمبود دارم یا نه اما صورتم جوش ریز زده و بدنم میخاره سر مم خیلی میخارع ممکنه الرژی باشه ؟،


در داروها
۶ مهر ۱۳۹۷

نحوه مصرف کردن ویتامین D 5 و عوارض زیاد مصرف کردن آن

در بارداری کمبود ویتامین دی شایع است. مطالعات اخیر نشان میدهد که مقدار بالاتر روزانه ۴۰۰۰ واحد در دوران بارداری با کاهش خطر دیابت بارداری و زایمان زودرس همراه است. ویتامین های پره ناتال تامین کننده این مقدار ویتامین دی است. قبل از مصرف هر گونه مکمل در بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

ویتامین دی ۵۰۰۰۰ یک ویتامین محلول در چربی است که در بافت چربی ذخیره میشود. این ویتامین به عنوان ویتامین نور آفتاب شتاخته شده است. زیرا بعد از در معرض آفتاب قرار گرفتن در بدن تامین میشود. بنابراین شما می توانید مکمل ویتامین دی را بصورت دارو دریافت کنید زیرا منابع غذایی ویتامین دی محدود می باشد. در واقع شکل تجویزی ویتامین دی بصورت قرص ویتامین دی با مقدار ۵۰۰۰۰ واحد تعریف میشود.مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

ویتامین دی ۵۰۰۰۰ به بدن شما برای جذب کلسیم و فسفر کمک میکند که هر دو این عناصر برای تشکیل استخوان ضروری هستند. همچنین در انقباض عضله، قلب، شش ها و مغز استفاده میشود.

زمانی کمبود رخ میدهد که بدن ذخایر کافی ویتامین را برای حفظ سلامت بدن نداشته باشد. شما در معرض کمبود ویتامین دی هستید اگر زیر ۶۵ سال سن دارید،چاق هستید و یا پوست تیره دارید. کمبود شدید ویتامین دی باعث پوکی استخوان در بزرگسالان و راشیتیسم در کودکان میشود.

مطالعات امروز نشان میدهد که کمبود ویتامین دی در ارتباط است با دیابت، فشار خون بالا، آسم، آلزایمر، افسردگی و بیماری های خودایمن.

پزشک سطح ویتامین دی شما را با یک آزمایش خون مشخص میکند.

ویتامین دی ۵۰۰۰۰ ممکن است باعث بروز واکنش آلرژیک پوستی شود. قبل از استفاده از این مکمل اگر حساسیت دارید به پزشک اطلاع دهید.

این ویتامین همچنین روی قند خون شما نیز اثر می گذارد. اگر دیابت دارید قبل از مصرف به پزشک اطلاع دهید.

هر کدام از شرایط زیر را اگر قبلا داشتید و الان دارید به پزشک اطلاع دهید:

اگرچه شایع نیست، مقدار زیاد از حد آن مسمومیت می دهد. معمولا با دریافت ۴۰۰۰۰ واحد بصورت روزانه این مسمومیت رخ میدهد. زیرا اغلب دوز ۵۰۰۰۰ برای ماهانه تجویز میشود و اگر کمبود داشت تنها تا چند هفته مجاز به مصرف دارو می باشد.

مسمومیت با قرص ویتامین دی باعث هایپر کلسمی میشود. این سزایط باعث بروز مشکلاتی مانند ناتوانی کلیه، ریتم غیر عادی قلب و کما است.

تعدادی از مطالعات نشان میدهد که مکمل ویتامین دی به کاهش وزن کمک میکند

ارتباطی بین سطح پایین ویتامین دی و علائم افسردگی وجود دارد.

مواد غذایی حاوی ویتامین دی

غذاهایی اندکی حاوی ویتامین دی هستند که شامل

سایر غذاهایی که با این ویتامین غنی سازی میشوند:

در بارداری کمبود ویتامین دی شایع است. مطالعات اخیر نشان میدهد که مقدار بالاتر روزانه ۴۰۰۰ واحد در دوران بارداری با کاهش خطر دیابت بارداری و زایمان زودرس همراه است. ویتامین های پره ناتال تامین کننده این مقدار ویتامین دی است. قبل از مصرف هر گونه مکمل در بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت بروز هر یک از علائم زیر پزشک را مطلع سازید:

هر گونه دارو و یا مکمل را در صورت مصرف به پزشک خود اطلاع دهید  مخصوصا با این داروهای معرفی شده:

— کوتیکواستروئید ها مانند پردنیزون

— اورلیستات

— داروهای دیابتی

— داروهای فشار خون

— استاتین ها

— داروهای تشنج مانند فنوباربیتال

— مکمل کلسیم

— آنتی اسیدها

ویتامین دی هم بصورت قرص و هم بصورت تزریقی وجود دارد. مقدار و دوز آن بسته به جنس، سن و وزن متغییر خواهد بود.

معمولا برای سنین مختلف بصورت زیر است:

– ۶۰۰ واحد برای کودکان و بزرگسالان زیر ۷۰ سال

– ۸۰۰ واحد برای بزرگسالان کمتر از ۷۰ سال

– ۴۰۰ واحد برای نوزادان

اگر شما ۳ بار در هفته و هر بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مقابل آفتاب باشید ویتامین دی مورد نیاز شما تامین خواهد شد.

همچنین بخوانید :

۳ آذر ۱۳۹۷

مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

۲۵ آبان ۱۳۹۷

۲۲ مهر ۱۳۹۷

۱۷ مهر ۱۳۹۷

۱۶ مهر ۱۳۹۷

۱۵ مهر ۱۳۹۷

۱۵ مهر ۱۳۹۷

۹ مهر ۱۳۹۷

۸ مهر ۱۳۹۷

۸ مهر ۱۳۹۷

۸ مهر ۱۳۹۷

۷ مهر ۱۳۹۷

آدرس شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

*

وب سایت

در مورد هورمون وینس ترول شنیده اید؟ عوارض هورمون استانازولبرای بدنسازان چیست؟ وینس ترول چه

صفحه اصلی » محصولات
»
مکمل های رژیمی-غذایی
» D-VIGEL 1

D-VIGEL 1

دی-ویژل®کپسول ژلاتینی نرم ویتامین د3 پیشگیری از کمبود ویتامین D3 کمک به رشد، حفظ، نگهداری و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوانفراهمی زیستی (Bioavailability) و اثر بخشی بالامواد اولیه تهیه شده از منابع معتبر اروپاییویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی است که مهمترین نقش آن کمک به جذب روده‌ای کلسیم می‌باشد. ویتامین D3 همراه با پاراتورمون و کلسی‌تونین، هوموستاز کلسیم بدن را تنظیم می‌کند. متابولیت‌های ویتامین D موجب تسریع جذب کلسیم و فسفر از روده کوچک، افزایش میزان جذب مجدد مواد معدنی به استخوان و تسریع جذب مجدد فسفات توسط کلیه می‌شود. اغلب منابع غذایی مورد استفاده از نظر ویتامین  D3فقیر هستند، ولی بخش اعظمی از ویتامین D3 مورد نیاز بدن ما می‌تواند از طریق پیش‌ساز اولیه آن و با استفاده از نور خورشید در پوست بدن ساخته شود. بنابراین ساخته شدن ویتامین D در ارتباط با میزان و شدت رسیدن نور مستقیم خورشید به پوست بدن است. لذا کاهش میزان ساخته شدن ویتامینD، در افرادی‌که محیط و شرایط زندگی یا پوشش آنها مانع رسیدن نور خورشید به بدن می‌گردد، سبب بروز عوارض ناشی از کمبود ویتامینD و کلسیم خواهد گردید.-عوارض ناشی از کمبود کلسیم و ویتامینD3از جمله علایم واضح قابل مشاهده در کمبود کلسیم و ویتامین D3،تغییراتی است که در اسکلت استخوانی و سیستم‌های ارتباطی سلولی ایجاد می‌شود. راشیتیسم کودکان، استئومالاسی و یا نرم شدن استخوان‌ها در بزرگسالان، تاخیر رشد طولی و عرضی استخوان‌ها، بسته نشدن و یا مستحکم نشدن غضروف‌ها از جمله عوارض استخوانی هستند که نهایتا منجر به تاخیر رشد فیزیکی استخوان‌ها می‌گردد. بعلاوه استئوپروز و یا پوکی استخوان نیز از عوارض کمبود ویتامین D3  در سالمندان می‌باشد.همچنین پایین آمدن کلسیم در استخوان‌ها سبب اختلال در فعالیت سلولی می‌شود، به‌‎طوریکه در اعصاب حرکتی با افزایش تحریک‌پذیری، موجب بروز انقباضاتی به تتانی (فلج شدید و دایم) در دست‌ها و پاها می‌شود. کاهش کلسیم در سایر سلول‌های بدن نیز سبب تاخیر در رشد و تکامل و همچنین پایین آمدن توانایی بافت‌ها می‌گردد.- موارد مصرف:-    کمک به افزایش جذب کلسیم و حفظ غلظت کلسیم و فسفر سرم، کمک به حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها و، کمک به جلوگیری از تخریب استخوان‌ها-    ایجاد سطح مناسب ویتامین D3 در بدن، کمک به حفظ سلامت قلب-     درمان نگهدارنده در افراد مبتلا به پوکی استخوان- راهنمایی‌های عمومی جهت مصرف صحیح فرآورده:- با توجه به اینکه منابع غذایی با منشاء غیر دریایی، منابع بسیار فقیری از ویتامین D3 می‌باشد و همچنین نظر به نحوه پوشش مردم ایران که موجب در معرض آفتاب قرار نگرفتن پوست بدن می‌شود، مصرف ویتامین D3 با نظر پزشک و یا داروساز توصیه می‌گردد. براین اساس کپسول نرم ویتامین D3 با دی ویژل® در سه دوز مختلف پنجاه هزار واحدی، دو هزار واحدی و هزار واحدی تولید می‌گردد.- مصرف روزانه دی ویژل® 1 و 2 واحدی (با نظر پزشک و داروساز) موجب تامین مناسب‌ این ویتامین جهت رفع نیاز بدن می‌گردد. مصرف روزانه دی ویژل® 5 واحدی حتما در موارد کمبود شدید و با تجویز پزشک یا داروساز انجام گیرد.- قبل از مصرف این فرآورده در موارد ذیل با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید:هرگونه سابقه و یا استعداد تشکیل سنگ‌های کلیوی و عملکرد غیر طبیعی کلیه‌ها، اختلال هورمون پاراتیروئید، مصرف همزمان با مدرهای تیازیدی، مصرف همزمان با سایر فرآورده‌های حاوی ویتامین D3 و کلسیم، مصرف بیش از 5 واحد روزانه از ویتامین D به مدت طولانی و ابتلا بیماری سارکوئیدوزیس.- نحوه و مقدارمصرف:- مقدار مصرف هر دارو را پزشک و یا داروساز مشخص می کند ولیکن برای تامین نیاز روزانه بزرگسالان و کودکان که بطور منظم در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند مقدار توصیه شده روزانه 1 عدد کپسول دی ویژل 1 یا 2 واحدی و یا 1عدد کپسول 5. واحدی بصورت ماهانه به همراه غذا می‌باشد.- مقادیر مصرف بالاتر و یا سایر مقادیر مصرف ممکن است توسط پزشک تجویز گردد.- کپسول‌ها را با مقداری آب میل کرده و از جویدن یا باز کردن آن خودداری نمایند.- مصرف در حاملگی و شیردهی:چنانچه در دوران شیردهی یا بارداری بوده و یا قصد بارداری دارید، قبل از شروع به مصرف این فرآورده حتما با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.عوارض جانبی:هر فرآورده به موازات اثرات مطلوب، ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز شود. عوارض جانبی این فرآورده نادر بوده و معمولا خفیف می‌باشد. بعضی از این عوارض عبارتند از:افزایش کلسیم خون و ادرار، مشکلات گوارشی ( مانند یبوست، نفخ، تهوع، درد شکم و اسهال)، افزایش واکنش‌های حساسیتی مانند خارش، بثوارت پوستی- موارد منع مصرف:-    حساسیت شناخته شده به ویتامین D و مشتقات آن یا هر یک از اجزاء فرمولاسیون از جمله ژلاتین، رنگ‌ها و .-    هایپرکلسیمی-    مشاهده مقدار بالای کلسیم در ادرار-    میزان بالای ویتامین D3 در خون یا وجود شواهدی بر مسمومیت با ویتامین D3-    ابتلا به سنگ کلیه و نارسائی کلیوی- شرایط نگهداری:-    کپسول‌ها را دور از دسترس کودکان نگهداری نمائید.-    کپسول‌ها را در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد، دور از نور، رطوبت و در داخل جعبه نگهداری نمائید.-    از مصرف فرآورده تاریخ گذشته خودداری شود. – بسته‌بندی:کپسول‌های دی-ویژل® 1  واحدی در جعبه‌های 1 عددی کپسول‌های دی-ویژل® 2  واحدی در جعبه‌های 1 عددی کپسول‌های دی-ویژل® 5  واحدی در جعبه‌های 1 عددی، که در گروه دارو بوده و تجویز توسط پزشک انجام می‌گیرد.تلفن گویای صدای مشتری3633-41                                                                                        شرکت داروسازی دانا

© 216 – daanapharma.com | Powered By : [ PersianTools ]

صفحه اصلی » محصولات
»
مکمل های رژیمی-غذایی
» D- VIGEL 5

D- VIGEL 5


دی – ویژل®

مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

ویتامین
D3

کپسول

-راهنمائیهای
عمومی برای مصرف صحیح دارو:

ویتامین D از دسته ویتامینهای محلول درچربی می باشد که برای
ساختن ونگهداری سلامتی استخوانها در طول عمر ضروری است کلسیم که عنصر اصلی استخوان است تنها در صورت حضور
ویتامین (دی) قابل جذب است .ویتامین دی وکلسیم در بسیاری از اعمال بدن از قبیل حفظ
سیستم ایمنی وسلامتی سیستم عصبی دخالت دارند.

-توصیه می گردد قبل از
مصرف این دارو درموارد زیر با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

١-سابقه
مصرف داروهای حاوی کلسیم

٢-درصورت مصرف داروهای حاوی کلسیم ٬فسفر یا ویتامین D همراه با این دارو .

*- پاسخ بالینی به ویتامین D به مقدار کلسیم رژیم غذائی بستگی دارد.


مصرف در بارداری وشیردهی :

با مصرف
مقادیر معمولی این دارو عوارضی در انسان به اثبات نرسیده است٬با این
وجود منافع دارو در برابر مضار آن باید سنجیده شود.

-موارد مصرف دارو :

مصرف کافی و مناسب
ویتامین «دی» می توانداز بروز یک سری از بیماریهای جدی شامل موارد زیر جلوگیری
کند:

●پوکی استخوان: جلوگیری از حالت نرمی و شکنندگی
سریع استخوان ها.( ویتامین «دی» بدن را در مقابل بیماریهایی نظیر ریکتز، نرمی
استخوان (استئومالاسی) ، پوکی
استخوان و استئوپنی حفظ می کند.) افرادی
که در قسمتهای آب و هوای شمالی زندگی می کنند و کسانی که نور مستقیم خورشید را دریافت نمی کنند. برای تقویت استخوان ها نیاز به مصرف مکمل های ویتامین «دی» دارند. اگر سطح ویتامین «دی» بدن پایین
باشد مکمل های کلسیم در درمان پوکی استخوان کمکی نمی کنند.

●سرطان: ویتامین «دی» در رشد
سلولها دخالت دارد و نشان داده شده است که باعث کاهش رشد سلولهای سرطانی خون،
رودة بزرگ پوست و پستان میشود. همچنین
تحقیقات بیانگر این نکته است که افراد با سطح کافی ویتامین «دی» خطر کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات و
کولورکتال دارند.

●دیابت: ویتامین «دی» به
تنظیم قند خون برای جلوگیری از دیابت یا کنترل آن کمک می کند.

●مولتیپل اسکلروزیس: ویتامین «دی» بدن را
در مقابل این بیماری حفظ می کند.

ویتامین «دی» همچنین در موارد زیر
مفید است:

مقدار مصرف روزانه قرص ویتامین دی

· کمک به پاراتیروئید فعال

· کاهش آسیب غضروفی در افراد
مبتلا به آرتروز و کاهش شدت روماتیسم مفصلی

· در موفقیت درمان پسوریازیس.

· در افراد تحت درمان با داروهای ضد تشنج یا
گلوکوکورتیکوئیدها.

-بهترین منبع برای تهیه
ویتامین D :

●روغن ماهی ● ماهی سالمون آزاد ●شیر ●قارچ ●حبوبات ●زردة تخم مرغ

نور خورشید منبع طبیعی برای ساخت ویتامین «دی» در بدن
است. اگر پوست روشن باشد روزانه 2 تا 3 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گرفتن
نیاز روزانه را به ویتامین «دی» مرتفع میکند . در صورت داشتن پوست تیره به مدت ۳
ساعت در برابر نور خورشید قرار گرفتن میتواند مفید باشد. ابر، مه آلودگی، لباس و
پوشش، فیلترهای نوری و پنجره های شیشه ای میزان دریافتی نور خورشید رابرای ساخت ویتامین D کاهش می
دهند.

– نحوه مصرف :

برای`پیشگیری از بیماری وکمبود
ویتامین D،در بزرگسالان وکودکانی که به طور منظم در معرض نور
خورشید قرار نمی گیرند مقدار مصرف توصیه شده در روز ٬ به این ترتیب است:

شیرخواران وکودکان: از بدو تولد تا سن 3
سالگی 3تا4 واحددر روز. در سنین 4تا6
سال 4 واحد درروز. در سن 7تا1
سال 4 واحد در روز. در بزرگسالان 2تا4 واحد و زنان باردار وشیر ده 4 واحد
در روز.

– هشدارها :

۱- دارو
را مطابق دستور پزشک مصرف نمائید٬ زیرا خطر مسمومیت با مصرف طولانی مدت ویا
مقادیر زیاد ویتامین D وجود دارد.

٢- به علت
حساسیت متفاوت افراد به اثرات این دارو ٬ مقدار مصرف ﺁن
باید بر اساس پاسخ بالینی تنظیم گردد.

-در موارد زیر ویتامین Dبا احتیاط وزیر نظر پزشک مصرف
شود :

١-تصلب شرائین، نارسائی قلبی٬زیادی
کلسیم و فسفات خون ٬ حساسیت مفرط به ویتامین D ونارسائی کلیه.

٢-مصرف مقدار زیاد ویتامین «دی» (از 1 واحد روزانه) می
تواند شما را بسیار بیحال و مریض کند. نشانه های آن شامل تشنگی بیش از حد، مزة‌فلزی
در دهان، درد استخوانی، خستگی،‌چشم درد، خارش پوست، استفراغ، اسهال، نیاز به ادرار
کردن،‌و مشکلات عضلانی است.( بیش از حد در معرض نور خورشید بودن، به شما ویتامین
«دی« اضافی نمی دهد ).

٣-در صورت مصرف آنتی اسیدهای حاوی منیزیوم، گلیکوزیدهای
دیژیتال، وراپامیل و دیورتیک های تیازیدی .

-موارد منع مصرف :

زیادی
کلسیم٬
زیادی ویتامین D ٬استئودیستروفی کلیوی همراه با
زیادی فسفات خون.

-عوارض جانبی :

هر دارو
بموازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است باعث بروز برخی عوارض نا خواسته گردد ٬ اگر چه
کلیه این عوارض در یک فرد دیده نمی شود ولی در صورت تداوم هر یک از عوارض زیر
مراجعه به پزشک لازم است:

-علایم
زودرس مسمومیت با ویتامین D همراه با زیادی
کلسیم خون :

یبوست٬ تهوع یا
استفراغ ( معمولا در کودکان ونوجوانان شایعتر هستند ) اسهال ٬سر درد ٬کاهش
اشتها ٬
احساس طعم فلزی٬ تشنگی٬خشکی دهان وخستگی یا ضعف غیر عادی .

-علایم
دیررس مسمومیت با ویتامین D همراه با زیادی
کلسیم خون :

درد استخوان ٬ کدورت
ادرار ٬
فشار خون بالا ٬حساسیت به نور یا
تحریک چشمها ٬ ضربان
نظم قلب٬
خارش پوست٬
تغییرات خلق یا روان ٬ درد عضلانی تهوع یا استفراغ٬درد
شدیدمعده٬
حملات تشنجی٬
تکرر ادرار بخصوص در شب یا افزایش حجم ادرار وکاهش غیر عادی وزن

-تداخلات داروئی :

مصرف همزمان موارد
زیر باعث کاهش جذب میزان ویتامین «دی»
میشود:

· کلسترامین

· روغن
معدنی

· الکل

· بعضی
از درمانی های ضد تشنج

– مسمومیت :

در صورت
مصرف اتفاقی بیش از مقدار توصیه شده توسط پزشک ٬ بیمار به
بیمارستان یا مراکز درمان مسمومیت منتقل
گردد.

– شرایط نگهداری :

– دور از
دسترس اطفال نگهداری نمائید.

– در دمای کمتر از 25 درجه سانتی گراد ،دور از نور٬ و رطوبت
ودرون بسته بندی اصلی نگهداری شود.

– از مصرف
داروهای تاریخ گذشته خودداری نمائید.

اشکال فراورده :

●ویتامین
دی- ویژل٠٠٠/ ٥٠واحد در بسته های صد عددی.

© 216 – daanapharma.com | Powered By : [ PersianTools ]

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *